TIISTAI 02.09.08
1. I WANT YOU (Haluan sinut) sanottiin USA:n presidentin kuvalla varustetussa
palvelukseen astumis-kehotuksessa sormi osoittaen uhkaavasti suoraan katsojaan vuosia sitten. Tämä sopisi hyvin Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin sanoiksi artikkelissa, jonka yhteyteen liitetyssä kuvassa tuimailmeinen terrorijohtaja osoittaa katsojaa sormellaan. Nasrallahin kehotus on kuitenkin tarkoitettu vain juutalaisille ja heille siinä tarkoituksessa, että hänen verikoiransa etsivät maailmalta juutalaisia liikemiehiä tai muita sopivia tunnettuja henkilöitä panttivangeiksi. Tarkoituksena on käyttää heitä kaupankäynnissä Israelin kanssa Hizbullahin sotilasjohtajan Imaad Mughniyehin teloituksen kostamiseksi.
Toisena tarkoituksena voi olla liikemiesten murhaaminen.
ISRAELIN turvallisuusjärjestöt ovat ulkomaisten tiedustelujärjestöjen avustuksella estäneet ainakin viisi kaappausyritystä eri puolilla maailmaa: Euroopassa, Länsi Afrikassa, USA:ssa, Etelä Amerikassa ja Aasiassa, kertoo Ynetnews Yedioth Ahronoth tiistain raporttia lainaten.
Kaappausyritysten takana on Hizbullahin ulkomaiset agentit, jotka toimivat Iranin tuella. Hizbullahin agentit toimivat noilla alueilla siellä asuvien shia-muslimien avustuksella.
AMERIKAN MEDIA raportoi äskettäin useista Amerikassa olevista terrorijärjestöjen nukkuvista soluista, jotka ovat yrittäneet iskuja juutalaiskohteisiin USA:ssa ja Kanadassa.
Toinen kaappauksia yrittävä terrorijärjestö on Hamas, jolla on myös agentteja maailmalla. Israelin terrorismin vastainen toimisto antoi varoituksen ulkomailla liikkuville liikemiehille ja merkkihenkilöille äärimmäiseen varovaisuuteen kidnappauksen estämiseksi. (Ynetnews)
2. MUUTTAKAA minne tahansa, mutta ei Israeliin, on Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin ohje Iranista ulkomaille muuttaville juutalaisille.
Äskettäin 40 Iranin juutalaista pääsi muuttamaan maasta ja he pysähtyivät Viiniin odottamaan USA:n päätöstä sallia heidän muuttavan siirtolaisina sinne. USA:n päätöksen viipyessä näitä juutalaisia kehotettiin sekä Viinin juutalaisjärjestöjen että Nefesh B´Nefesh järjestön taholta muuttamaan Israeliin, mikä järjestyisi ilman viivytyksiä paluuoikeuden perusteella. He kuitenkin kieltäytyivät kertoen luvanneensa Iranin viranomaisille, etteivät he muuta Israeliin.
Iranin juutalaiset auttoi Teheranista Viiniin Hebrew Immigrant Aid Society, yksi vanhimmista juutalaisjärjestöistä, jotka auttavat sorrettuja juutalaisia muuttamaan turvallisiin maihin.
Raportti kertoo toiveikkaana, että Viiniin jääneen 40 juutalaisten viisumit saadaan lähipäivien aikana, jonka jälkeen he voivat jatkaa matkaansa Los Angelesiin. (Ynetnews)
3. OLEMME TULOSSA, juutalaiset. Juoskaa, juoskaa, sanotaan al-Qaida ryhmän Gazan koulutuskeskuksen muureihin raapustetuissa graffiteissa. Tämä gazalainen ryhmä, Jays al-Ummah (kansan armeija), josta käytetään myös nimeä Dughmush, ei ole virallisesti kansainvälisen al-Qaidan osajärjestö, mutta käyttää samoja menetelmiä sen kanssa. Järjestön johtaja Abu Haffs kertoo, että al-Qaidan ideologia menestyy hyvin Gazassa. Toinen samantapainen järjestö on Army of Islam (Islamin armeija), joka on kunnostautunut siveyspoliisin toimissa vakoillen nuorten käyttäytymistä ja varsinkin nuorten miesten ja naisten tapailemista kaksistaan hiekkarannoilla, mikä islamin ideologian mukaan on kielletty ilman avioliiton sidettä. He ovat myös tuhonneet länsimaisesti orientoituneita kahviloita ja ravintoloita Gazassa sekä hyökkäilleet myös kristittyjen järjestöjä vastaan.
Hamas sallii näitten järjestöjen toimia alueellaan, jos he pysyvät poissa politiikasta eivätkä häiritse Hamasin johtaman hallinnon toimia alueella. (INN)
4. AL-AKSA Prikaatien viimeisin luokka terroristeja valmistui äskettäin Gazan pohjoisosassa. Al-Aksaa pidetään Mahmoud Abbasin johtaman Fatahin aseellisena siipenä. Se aloitti aikoinaan Arafatin elinkauden loppuaikoina ”nuorisojärjestönä”, mutta on sittemmin laajentunut ja miehistynyt. Se on osallistunut lähes jokaiseen terrori-iskuun Israelia vastaan viimeisten vuosien aikana. Järjestö apinoi Hizbullahin menetelmiä.
Nyt valmistunut uusi erä Gazassa koulutettuja terroristeja vannoi jatkavansa taistelua Israelia vastaan, kertoo Betlehemissä toimiva uutistoimisto Maan, jota pidetään Abbasille uskollisena.
He vannoivat jatkavansa palestiinalaisten maan ja al-Aksa moskeijan vapauttamistaisteluja. Palestiinalaiset, varsinkin Islamilaisen Liikkeen pohjoinen haaraosasto, järjestävät toistuvia mielenosoituksia iskulauseen ”al-Aksa on vaarassa” alla.
Al-Aksa Gazassa on myös pyrkinyt häiritsemään Israelin ja Hamasin välille solmittua tulitaukoa ampumalla omatekoisia rakettejaan Israeliin, lähes 50 sopimuksen aikana. He käyttävät lausunnoissaan koodisanaa ”resistance” (vastarinta), millä tarkoitetaan aseellista taistelua. Hamasin vaatimuksiin kuuluu Israelin tuhoaminen; Abbas vaati 100 % Juudeasta ja Samariasta, mukaan lukien Jerusalemin uudet lähiöt, Vanhakaupunki ja Temppelivuori. (INN)
5. ”JUUTALAISTEN VAATIMUS oikeudesta Jerusalemiin on väärä emmekä me tunnusta mitään muuta Jerusalemia kuin täysin islamilaisen Jerusalemin islamin valvonnassa”, julisti islamin uskonnollisesti tunnustetuin oppinut suurmufti Ikrama Sabri 1997.
Islamilaisen liikkeen pohjoisen haaran johtaja Raed Salah sanoi 2006 saman asian näin: ”Toistamme tuhannennen kerran, että koko al-Aksa moskeija, mukaan lukien kaikki siihen kuuluva ympäristö, kujat (alleys) maan päällä ja alla, ovat täydellisesti muslimien omaisuutta, eikä kenelläkään ole oikeutta luovuttaa siitä hiekanjyvästäkään.”
Muslimien vaatimukset eivät kuitenkaan ole täysin yksimieliset eivätkä perustu tosiasioihin.
Jerusalemin Temppeli-instituutti (http://www.templeinstitute.org) on hankkinut kopion Muslimien korkeimman neuvoston opaskirjasta vuodelta 1925, joka kertoo asian aivan toisin. Sen sivulla 4 kerrotaan näin: ”Sen (Al-Haram Al-Sharif, ylevä pyhättö) identiteetti Salomon Temppelin paikkana on ehdoton. Tämä on myös yleisen uskomuksen mukaan paikka, jonne David rakensi alttarin Jumalalle.” (2.Sam.24:25)
JUUTALAISET saavat syyttää itseään siitä, että he ovat vuosien kuluessa mukautuneet palestiinalaisten ilmiselviin valheisiin perustuviin vaatimuksiin ja eri syistä, joista tärkein lienee pelko muslimien reaktioista kuten 1967 sodan jälkeen, jossa Israel vapautti Jerusalemin itäosat, myös vanhankaupungin ja Temppelivuoren, antaneet Palestiinan säätiölle (wakf) oikeuden hoitaa Temppelivuoren päivärutiinia ja järjestystä vuorella, mutta myös sallineet sen suorittaa siellä suuria rakennustöitä ilman rakennuslupia ja arkeologien valvontaa.
Alla oleva osoite kertoo asiasta lisää, mukana kopioita opaskirjan sivuilta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/127428
6. EGYPTIN ULKOMINISTERI Ahmed Abul-Gheit esitti äskettäin suunnitelman, jota Egyptin presidentti Hosni Mubarak ja Saudi Arabian kuningas Abdullah ovat valmistelleet, arabijoukkojen lähettämiseksi Gazan kaistalle ensimmäisenä askeleena Hamasin ja Fatahin välisen repeämän paikkaamiseksi. Suunnitelman mukaan arabiliiton joukot, joita olisi 3000 miestä, pääosa heistä egyptiläisiä, ottaisivat Gazan kaistan turvallisuusjärjestelyt valvontaansa ja vähitellen lopettaisivat Hamasin turvallisuusjoukkojen toiminnan siellä. Gheit esitteli suunnitelmaa paikallisessa lehdessä. Gheit uskoi, että suunnitelman kautta olisi mahdollista lopettaa myös Israelin ja palestiinalaisten sekä arabien välinen konflikti.
Hamasin edustaja Abu Zuhri ilmoitti Hamasin hylkäävän tällaisen suunnitelman. Hamasin edustaja Ismail Radwan ehdotti, että arabien tulisi lähettää armeijansa Jerusalemiin, jonne Abbas haluaa pystyttää tulevan hallintokeskuksensa, ja jossa al-Aksa sijaitsee.
PA:n vankeinasiain ministeri Ashraf Al-Ajrami sanoi tukevansa suunnitelmaa, koska sillä olisi mahdollisuus lopettaa Fatahin ja Hamasin välinen kiista. Hän valitti Hamasin päätöstä vastustaa suunnitelmaa, koska se hänen mielestään osoittaa, ettei Hamas halua luopua vallasta, jonka se kaappasi väkivalloin Gazassa. (INN)
Eräs uutinen kertoi äskettäin, että juutalainen monimiljonääri Abrams ja saudikuningas Abdullah ovat laatineet suunnitelmaa, jolla palestiinalaispakolaiset voitaisiin asuttaa, osa heistä länsimaihin, osa arabimaihin, osa ehkä niihin maihin, joissa he nyt asuvat pakolaisleireissä, osa suunniteltuun Palestiinan valtioon, ja pieni osa perheitten yhdistämisen muodossa Israeliin. Käytännön järjestelyt hoidettaisiin juutalaisilla ja muslimivaroilla.
7. MUSLIMIEN paastokuukauden ramadanin alettua Israel helpottaa palestiinalaisten liikkumista Juudeassa ja Samariassa. Ramadan on tärkeä aika muslimeille. Sen kuukauden aikana ei päiväsaikaan saa syödä, juoda eikä nauttia seksistä. Yöllä sen sijaan kaikki on vapaata. Ramadan alkaa kuun ensimmäisen sirppiaiheen alkaessa muotoutua iltataivaalla. Libyassa se havaittiin jo 31.08, yleisimmin 01.09., shia-mulimit Iranissa aloittavat 02.09. Ramadan kestää 28 – 30 päivää, riippuen kuun kierrosta, mikä vaihtelee.
Palestiinalaiset valittavat, ettei heillä ole varoja ostaa paastoajan ruokia eikä uusia vaatteita, kuten ikivanha traditio vaatii.
8. UUTISOTSIKOITA
- Israelin ja Syyrian väliset keskustelut siirrettiin, koska Ranskan presidentti Sarcozy vierailee Syyriassa. Israelissa on vaadittu keskustelujen lopettamista Syyrian kanssa, koska Bashar Assad ei ole luotettava. (Haaretz)
- Syyriassa majaileva Hamas-johtaja Khaled Mashaal muuttaa Sudaniin.
- Gilad Shalitin vapauttamisneuvottelut eivät edisty Hamasin jyrkän vastustavan ja vaativan asenteen vuoksi. Vankien vapauttamista on vaadittu lopetettaviksi ennen kuin Hamas vapauttaa Shalitin. (Haaretz)
- Puolustusministeri Ehud Barak on lupaillut UNIFIL-joukkojen komentajalle Libanonissa, että Israel voi luovuttaa kiistanalaisen Ghajarin kylän ja Shaba farmin Libanonin ja Golanin välissä UNIFIL-joukkojen valvontaan. (Ynetnews)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019