PERJANTAI 29.08.08
1. HAMAS on muuttunut entistä jyrkemmäksi islamilaisuudessaan, arvioi JP:n toimittaja Khaled Abu Toameh artikkelissaan. Hän kertoo, että puolue piti salaisen ”shura-neuvoston” vaalit, joissa ”vihaiset nuoret miehet” syrjäyttivät suurelta osin vanhan kaartin. Toameh arvioi, että nämä vihaiset nuoret kuuluvat läheisesti Hamasin aseellisen siiven izzadin al-Qassam kannattajiin. Shura-neuvosto on islamin korkein neuvoa-antava elin, jolla on oikeus tulkita islamin pyhän kirjan Koraanin sovelluksia käsillä oleviin käytännön kysymyksiin.
Toameh kertoo, että Hamasin shura-neuvoston jäsenten henkilöllisyys pidetään salaisena, ja hän arvelee, että monet heistä tulivat arabimaista.
ABU TOAMEH kertoo, että shuran uudet jäsenet ovat paljon radikaalisempia kuin entiset. Koska heillä on läheiset suhteet militaristisiin aineksiin, Toameh arvioi lähteisiinsä viitaten, että Hamasia johtavat nyt ”sotilasjohtajat, roistot ja militaristit”, eivätkä uudet jäsenet ole yhtä koulutettuja ja kokeneita kuin vanhat. Täten Hamasin poliittinen johto on selvästi heikentynyt.
TOAMEH arvioi palestiinalaislähteeseen nojautuen, että Gilad Shalitin vapauttamisneuvottelut vaikeutuvat nyt entisestään, koska Shalit on Hamasin izzadin al-Qassamin vankina.
Neuvostosta putosivat Shalitin neuvotteluihin osallistunut Abu Hashem, joka toimi poliitikkona, Ghazi Hamad sekä Ahmed Yousef, joka tiesi ennakkoon, ettei hänellä ole mahdollisuutta.(JP)
2. USA:N demokraattien presidenttiehdokas Barach Hussein Obama hyväksyi nimityksen ehdokkaaksi, kuten myös hänen varamiehensä Joe Biden. Obaman pahin kilpailija Hillary Clinton lopulta alistui välttämättömään ja sanoi tukevansa Obaman valintaa presidentiksi. Jopa Bill Clintonkin puolusti Obamaa niitä vastaan, jotka pitävät häntä liian nuorena ja kokemattomana johtamaan maailman ehdotonta supervaltaa, todeten, että myös häntä pidettiin samoin perustein sopimattomana presidentiksi.
OBAMAN uhkana lienee edelleen keskustelut hänen synnyinpaikastaan, joka joittenkin tutkijoitten mukaan on Kenia eikä Havaiji. Täten hän ei olisi syntynyt USA:n maaperällä eikä siten kelvollinen presidenttiehdokkaaksi, kuten alla oleva osoite kertoo.
http://washingtontimes.com/news/2008/aug/28/lawsuit-questions-obamas-eligibility-for-office/
OBAMAN suhtautuminen useisiin ajankohtaisiin ratkaisuihin herättää kysymyksiä. Hän hyökkää edelleen Bushin ja McCainin politiikkaa vastaan, mikä lienee hänen oikeutensa.
Hän sanoo kannattavansa ”yhden Kiinan politiikkaa”; Hän sanoo aloittavansa suorat neuvottelut Iranin johdon kanssa, mutta vakuuttaa ”toimivansa siten, ettei Israelin tarvitse tuntea olevansa selkä seinää vasten”; Israelin rajoista hän sanoo epämääräisesti, että Israel voi havitella 1967+ rajoja saadakseen tarvittavan puskurivyöhykkeen asukaskeskittymiensä suojaksi, mutta kysyy samalla, onko viisasta vaatia sitä toisen osapuolen ärtymykseksi. VARAPRESIDENTTIEHDOKAS Joe Biden varoitti Beginiä, että jos Israel ei keskeytä rakentamista Juudeassa ja Samariassa, USA:n tulee katkaista taloudellinen apunsa Israelille. JP:n pääartikkeli kyselee, kuvitteleeko demokraattien presidenttiehdokas, että on mahdollista olla Israelin tukija 2008 vaatien samalla optimistisesti (sanguine) Israelin vetäytymistä 1967 sotaa edeltäville linjoille? Missä kulkee kaksikon vaatimusraja Jerusalemin uusien lähiöitten kuten Gilo, Itä-Talpiot tai Har Homa tapauksissa? Vaatiiko hän samaa mitä Abbas, eli kaikkien palestiinalaispakolaisten paluuoikeutta koteihinsa? Obamaa syytetään USA:n riisumisesta aseista, jos hän saa siihen valtuudet. Hänen kristillisyyttään epäillään.
OBAMA kannattaa homojen oikeuksia ja hän kannattaa USA:ssa laillisesti hyväksyttyä ”puolittaisen syntymän” aborttia. Siinä lääkäri saa synnytystilanteessa surmata vielä synnytyskanavassa olevan vauvan työntämällä sakset tai terävän puikon vauvan niskaan ja imuletkulla imeä vauvan aivot pois. Tätä kai voitaneen kutsua laillistetuksi murhaksi, josta Jeesus sanoi: ”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”. (Mt.24:12)
Yksi ensimmäisistä elimistä, mitä ihmisen alkiolle kehittyy, on hänen oma sydämensä, joka kierrättää hänen omaa vertaan siten, ettei se koskaan sekoitu äidin verenkiertoon. Raamatun mukaan ihmisen sielu on veressä, eli vauvalla on sielu, hän on itsenäinen ihmisolento, jolla on oikeus omaan elämään; ei hän ole äitinsä ruumiin jatke. (JP)
3. ISRAELIN diplomaattipiireissä ihmetellään, mitä Syyria oikein haluaa. Yleinen kanta lienee se, että Syyria pyrkii käyttämään maailmanpolitiikan kuumaa jännittyneisyyttä hyväkseen ilmoittaen tukevansa milloin mitäkin oaspuolta. Syyrian presidentin viimeaikaiset Venäjän johdon mielistelyt ja tuen osoitukset sen Georgian politiikassa lienevät osoituksena hänen taktiikastaan luovia valtaryhmittymien välissä. Vaikka Venäjän uusi presidentti Medvedev varmaan tunsikin mielihyvää hänen tuen osoituksestaan, venäjän poliittinen ilmapiiri on varovainen ja epäluuloinen, eikä hevin luopune asettamistaan pitkän tähtäyksen pyrkimyksistä. Venäjä tarvitsee tukisataman Välimeren laivastolleen, ja siksi Syyrian avulias tarjous Tartusin sataman kehittämisestä suurten merialusten huoltosatamaksi on tervetullut. Samalla se herättää kauhun väreitä Israelissa, koska arvaamattoman suurvallaksi uudelleen pyrkivän Venäjän toiminta voi osoittautua vaaralliseksi. Se joka tapauksessa rajoittaa Israelin sotilaallisia mahdollisuuksia kriisitilanteissa.
TÄRKEIN kysymys Israelin kannalta on, mikä on Syyrian tavoite rauhankeskustelujen jatkamiseksi Israelin kanssa, vaikkapa vain epäsuorasti. Sen avoin Venäjän myötätunnon ja tuen kosiskelu herättää epäilyksiä, etteivät sen motiivit kestä päivänvaloa.
On myös kyselty, onko Syyrian asetilaukset Venäjältä tarkoitettu vain herättämään USA:n kiinnostus Syyriasta, ellei peräti suorien keskustelujen aloittamiseksi USA:n ja Syyrian johtajien kesken. Syyria ilmoitti aiemmin, ettei se odota läpimurtoa Bushin valtakaudella, mutta että USA:n uusi presidentti, varsinkin jos se on Obama, avaa aivan uusia mahdollisuuksia. Samaa pohtivat varmaan monet muut Lähi Idän johtajat.
SYYRIAN nuori presidentti Bashar Assad on ihailtavan taitavasti luovinut vaarallisia ihmissyöjiä vilisevällä ulapalla. Tuskin moni edes muistaa, että häntä ja hänen lähipiiriään syytettiin Libanonin Syyriaa vastustavien diplomaattien ja johtajien murhasta, aseitten salakuljetuksesta Hizbullahille, terroristien tukemisesta ja terrorijohtajien toimimisesta avoimesti Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa. Nyt hänelle jo asetetaan punaiset matot Euroopan pääkaupungeissa, kuten Pariisi teki Välimeren unionin perustamiskokouksessa.
4. PAHAN AKSELIN amerikkalainen linkki näyttää aktivoituvan. Paha akseli, jonka päätekijänä pidetään Irania, on saanut kuuliaisen opetuslapsen Etelä Amerikasta, jossa Venezuelan presidentti Hugo Chavez – niin hartaasti kuin hän tekeekin ristinmerkkiä kuten YK:n yleiskokouksessa suojaksi sen Suuren Saatanan, Yhdysvaltain saastuttavaa vaikutusta vastaan – on avannut öljyvaltionsa uusille tuulille. Valtion rajojen läheisyydessä näköjään kiihtyvällä tempolla puhaltelevien hirmumyrskyjen ohella Chavezin valtakunnassa puhaltelevat itätuulet. Muutama päivä sitten uutiset kertoivat, että Venäjä toimitti maahan sen uudenaikaisimpia hävittäjäpommittajia Mig-35, kuten ilmoitettiin, vastapainoksi USA:n toimittamille ohjuksille Itä Eurooppaan. Nämä USA:n ohjukset eivät kuitenkaan ole hyökkäys-aseita, kuten huippunykyaikaiset Migit, vaan tarkoitettu puolustamaan Eurooppaa Iranin kasvavaa uhkaa vastaan. Sama uutinen kertoi silloin, että Venäjä suunnittelee asentavansa ydinkärjillä varustettuja ohjuksia Kuubaan, josta ne John Kennedyn päättäväisen toiminnan ansiosta saatiin poistettua.
AAMUN UUTISEN mukaan Hugo Chavez ratsastaa jälleen. Hän on antanut luvan Hizbullahille, jota Iran avoimesti ja runsaskätisesti tukee, perustaa tukikohtia tai pesäkkeitä joukoille, jotka on koulutettu kidnappaamaan juutalaisia liikemiehiä Latinalaisessa Amerikassa ja kuljettamaan heidät sieltä Libanoniin. Chavez on antanut luvan useille Iranin ja Venezuelan yhteisyrityksille, mukaan lukien traktori-, sementti- ja autotehtaita, operoida maassa. Nämä kaksi maata ovat yhdessä aloittaneet 2 miljardin USD ohjelman, jolla rahoitetaan sosiaalisin perustein toimivia projekteja Venezuelassa ja muualla Etelä Amerikassa.
USA:n ja Israelin viranomaiset pelkäävät, että iranilaisten ”asiantuntijain” vapaa liikkuminen mahdollistaa niiden toimimisen urkkijoina ja vakoojina, joitten peitteinä usein toimivat Iranin suurlähetystöt eri maissa. Selkein todistettavissa oleva toiminta Hizbullahin hyväksi Venezuelassa on rahankeräys järjestölle. Venezuela avasi suoran lentoyhteyden maasta Iraniin, eikä aluksi matkustajilta vaadittu henkilötietoja eikä aina edes passia, joskin valvontaa on sen jälkeen tehostettu.
VAROITUKSET juutalaisten kaappaamisesta kaikkialla maailmassa ovat lisääntyneet huomattavasti Hizbullahin sotilasjohtajan Imaad Mughniyehin salamurhan jälkeen, josta Hizbullah syyttää Israelia. (JP, LA Times)
5. UUTISOTSIKOITA
- Nigeriassa kaapatusta israelilaisesta liikemiehestä ei ole saatu mitään tietoja, kuten ei myöskään hänen kaappaajistaan.
- Druusit vaeltavat Israelista vuosittaiselle pyhiinvaellusmatkalle Syyriaan, erikoisuutena kerrotaan, että tänä vuonna naiset voivat mennä mukaan. (JP)
- Murhatuksi epäillyn 4-vuotiaan Rose-tytön ruumiin etsintää jatketaan. Poliisi epäilee, että syytetty on antanut vääriä tietoja, koska hänen muutkin tietonsa yksityiselämästään ovat ristiriitaisia. Tytön isä Ranskassa odottaa ihmettä. (JP)
- Israel antoi luvan kahdelle aktivistilaivalle rantautua Gazaan ilman vastatoimia, ja antai myös niiden purjehtia takaisin Kyprokselle. Heillä on mukanaan 7 palestiinalaista, jotka halusivat päästä ulkomaille. Kyproksen viranomaiset eivät ole päättäneet, voivatko he antaa heille luvan päästä Kyprokselle.
- Al-Quds al-Arabi lehti Lontoossa kertoi, että Hizbullah on saanut Iranista uusia ohjuksia, jotka iskevät tarkasti kohteisiin Israelissa.(Ynetnews)
- Iran ilmoittaa, että sillä on 4000 toimivaa sentrifugia Natanzin ydinlaitoksessa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019