PERJANTAI 01.06.07
1. SDEROTIN KAUPUNGIN asukkaat alkavat olla tosissaan vihaisia hallituksen toimettomuuteen tai paremminkin epävarmuuteen. Tässä toistuu sama kuin Libanonin sota II:n aikana: Hallituksella ei ole mitään pitkän tähtäyksen suunnitelmaa, se toimii vain tilanteesta toiseen, toimenpidehallituksena PA.n hallituksen tapaan, he sanovat.
PARI SATAA Sderotin asukasta osoitti mieltään Haderan lähellä Olgan kylässä hallituksen päättämättömyyttä vastaan. Heidän kylteissään lukee: ”Olmert, herää jo, Sharon on koomassa.” Se taitaa olla samaa kuin halvaantuneen hevosen piiskaaminen, ei se siitä enää nouse. Sderotin asukkaat ovat päättäneet jatkaa mielensä osoittamista maan keskiosassa, kunnes hallitus lopulta tekee jotain. He tuntevat, että kansa on unohtanut heidät, se jatkaa elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut tai tapahtumassa, ja samaan aikaan maan kansalaisia tapetaan ja vammautetaan ja pidetään jatkuvassa jännitys- ja shokkitilassa. Asukkaat sanovat, että terveinkin ihminen siinä tulee ennen pitkää hulluksi.
ORTODOKSI UNIONIN rabbi Tzwi Weinreb, järjestön toimeenpaneva presidentti, joutui paniikin valtaan ollessaan kahvilla Sderotissa. Raketista varoittava hälytyssireeni alkoi soida, ja arvon rabbi heittäytyi vaistonvaraisesti pöydän alle kertoen, että hän pelästyi niin, ettei huomannut pelkäävänsä, koska tilanne oli hänelle uusi. Kassam-raketti putosi kaupungin lähelle pellolle, mutta se olisi voinut osua minne tahansa. Hälytyslaitteet eivät kerro raketin putoamispaikkaa.
HALLITUKSEN EDUSTAJAT ihastelevat, kun rakettien määrä on parina päivänä pudonnut: Katsokaa, miten IDF:n pidättyvyys toimii. Tarkkailijat kuitenkin varottavat, että on tapahtunut ennenkin ennen seuraavaa rakettitulen keskitystä. Hamas ilmoitti, ettei se ole pariin päivään ampunut yhtään rakettia, ehkä siksi, ettei Olmertin ja Abbasin ensi viikon tapaaminen vaarantuisi.
SDEROTIN KAUPUNGIN asukkaat ovat saaneet tukea sadoilta vapaaehtoisilta, joita on virrannut kaupunkiin, sekä nuoria että vanhempia ihmisiä. He ovat järjestäytyneet tiimeiksi, jotka suorittavat käyntejä asukkaitten luona, toimittavat heille pieniä askareita, ulkoiluttavat koiraa, hakevat lääkkeitä apteekeista, käyvät kauppaostoksilla ja ennen kaikkea ovat seurana varsinkin vanhemmille ihmisille, jotka eivät uskalla liikkua kaduilla.
SDEROTIN ASUKKAAT kuitenkin muistuttavat vihaisina, ettei pelkkä hyväntekeväisyys tai myötätunto riitä, heillä on omat työnsä ja liikeyrityksenä, joita pitää hoitaa, tarve elää normaali-ihmisen elämää lasten kanssa, ja se on mahdotonta jatkuvan rakettitulen alla.
2. TORSTAIN AIKANA Negevin länsiosaan putosi kolme Kassam-rakettia, kaksi niistä Shaar Hanegevin pelloille. Räjähtäessään viljapellossa raketit sytyttävät korjauskypsän, tuleentuneen viljan tuleen. Ihmisten haavoittumista tai kuolonuhreja ei raportoitu. Myös IDF on huomioinut rakettien määrän laskun. Edellisinä viikkoina raketteja ammuttiin 30 – 40 päivässä, sitten enää 10 ja siitä edelleen vähentyen kolmeen torstaina. 16 päivän aikana terroristit ampuivat 280 Kassam-rakettia.
ILO RAKETTITULEN vähenemisestä voi olla ennen aikainen, sillä tänä aamuna yksi raketti putosi Sderotin lähelle, kaksi muuta Ashkelonin lähelle vaurioittaen rakennuksia. Rakettitulen väheneminen voi olla strateginen taktiikan muunnos tai uuden aloittaminen.
IDF lisää miestensä ja kalustonsa määrää Gazan alueen pohjois- ja eteläosassa. Vaikka tarkoituksena ei ole tehdä suurta rynnistystä Gazan alueelle, IDF kuitenkin varautuu tilanteen muuttumiseen.
TORSTAINA IAF ampui ohjuksen taloon Gazassa, josta raketteja ammuttiin, haavoittaen kahta Islamic Jihadin jäsentä.
IDF:N TAHOLTA on vihjailtu, että pidättyminen suuroperaatiosta Gazan alueelle johtuu siitä, että armeija valmistautuu yllättäviin sotatoimiin pohjoisrajalla, mistä varoittavia merkkejä on havaittavissa. Libanonin armeijan ollessa kiinni piirittäessään ja sotiessaan pakolaisleiriin linnoittautuneita Fatah al-Islamin terroristeja vastaan Hizbullah voi katsoa tilanteen olevan sopivan aloittaa häirintä-toimet Israelia vastaan, mikä voisi vetää Syyrian mukaan.
ARMEIJAN PELKONA on, että Gazan terrorijärjestöt, Hamas, Jihad ja PRC, suunnittelevat uutta sotilaan tai siviilin sieppaamis-operaatiota kaivamalla tunneleita Gazan turva-aidan ali ja toteuttaen sen samaan tapaan, millä Gilad Shalit siepattiin.
3. ISRAEL BEITEINUN puheenjohtaja ministeri Avigdor Lieberman esitti armeijan radiossa, että Israelin tulee julistaa Gazan alue erilliseksi maaksi ja katkaista kaikki yhteydet sinne. Hän ihmetteli, miksi Israelin täytyy huoltaa vihollismaata toimittamalla sinne kaasua, sähköä ja polttoaineita sekä pitämällä sinne johtavat tiet auki, vaikka kaikki, mitä sieltä saadaan on jatkuvaa rakettitulta, aseellisia hyökkäyksiä, tienvarsipommeja ja Israelin kansalaisten sieppauksia. Lieberman ihmettelee, miksei Egypti voi palvella ja hoitaa Gazan asukkaita ja miksei EU ja YK voi rakentaa ja huoltaa sen infrastruktuuria Israelin asemesta, ”jos ne kerran rakastavat palestiinalaisia niin paljon kuin sanovat tekevänsä”. Tämä kaikki on tietenkin hyvää puolueretoriikkaa ilman vastuuntuntoa, sillä mikään Israelin hallitus ei ole valmis näin radikaaleihin toimiin sekä ulkoisen imagon vuoksi että siksi, että se sotii juutalaisia moraalisääntöjä vastaan huolimatta siitä, ettei vastapuoli arvosta niitä ollenkaan.
4. HAMASIN JA FATAHIN edustajat kokoontuvat lauantaina Kairoon Egyptin tiedustelupäällikkö Omar Suleimanin johdolla etsiäkseen keinoja, joilla järjestöjen väliset tulitaistelut saadaan loppumaan. Molemmat osapuolet ovat ilmaisseet halunsa löytää sopiva ratkaisu ongelmaan. Egypti esitti suunnitelman, jonka mukaan Hamas ja Fatah pidättyvät taisteluistaan ja lopettavat Kassam-tulen Israeliin kuukauden ajaksi, jonka aikana Egypti pyrkii taivuttamaan Israelin mukaan tulitaukoon sekä Gazan että Juudean ja Samarian alueilla. Kairon tilaisuuteen on kutsuttu kolme muutakin terrorijärjestöä. Fatahin edustaja Samir Mashharawi kertoi, että Fatah suostuu erikoiskomitean asettamiseen, jonka tehtävänä tulee olemaan tulitauon valvonta Fatahin ja Hamasin välillä. Toinen tehtävä komitealla on Abbasin ja Haniyehin välillä sovitun turvallisuussuunnitelman toteuttaminen. Kolmantena asiana Kairon kokouksessa on tulitauko Israelin kanssa ja IDF:n korpraalin Gilad Shalitin palauttaminen niin pian kuin mahdollista.
HAMASIN EDUSTAJA Musa Abu Marzuk kielsi tiedot, että Hamasin ”toimenpidejoukot” osallistuisivat Kassam-rakettien laukomiseen. Hän tähdensi, että joukot ovat PA:n sisäministeriön alaisia poliisijoukkoja.
5. UUTISOTSIKOITA
- ISRAEL PITÄÄ suurena häpeänä sivistysvaltiona itseään pitävän Englannin opistojen ja yliopistojen unionin (UCU) päätöstä pääsihteerinsä Sally Huntin johdolla aloittaa boikotti Israelin opistoja ja yliopistoja vastaan. Hunt kertoi äänestyksen jälkeen olevansa hämmentynyt tuloksesta eikä uskonut sen toteutuvan, koska valtaosa jäsenistä ei kannata sitä. Vahinko on kuitenkin jo housuissa ja haju on kamala, eikä sitä voi selittelemällä poistaa. Israelin akateemiset piirit ovat hämmästelleet, ketä vastaan boikotti oli tarkoitettu, sillä Israelin korkeimmissa oppilaitoksissa on lukuisia palestiinalaisia ja arabeja. Monet instituutit ovat vaatineet vastavetona englantilaisinstituutioiden tukemisen lopettamista.
- ENGLANNIN YLÄHUONEEN jäsen paronitar Caroline Cox kertoi Israelissa Besa-keskuksen järjestämässä konferenssissa Bar Ilan yliopistossa, että radikaalin islamin ainekset ovat soluttautuneet englantilaisiin instituutioihin tavalla, mikä tekee mahdottomaksi juurittaa niitä sieltä. Hän pelkää al-Qaidan tai sen tapaisen terrorijärjestön iskua Englannissa. Hän otti esimerkiksi kahden Englannin kansalaisen suorittaman terrori-iskun Miken kahvilaan Israelissa vuonna 2003, jossa kuoli kolme ja haavoittui kymmeniä ihmisiä. ”Englannista on tullut ääri-islamin koulutus- ja opetuskeskus”, hän kertoo ja jatkaa, että esimerkiksi sopii Salah Idris, jonka Sudanissa omistaman farmasiantehtaan USA tuhosi 1990-luvulla. Idrissillä on yhteyksiä al-Qaidaan, ja se on osaomistaja kahdessa hai-tek firmassa, jotka hoitavat Englannin parlamentin, sotilastukikohtien ja 11 ydinlaitoksen turvallisuusasioita.
Cox kertoo kännistään eräässä englantilaisessa oppilaitoksessa, jossa suuri mainostaulu kiittää jotain sheikkiä
suuresta avustuksesta laitokselle. Äärimuslimit painostavat maltillisia alistumaan heidän tahtoonsa.
Cox kertoo muslimien suunnittelevan valtavan moskeijan rakentamista Lontoon itäpuolelle, siihen mahtuu 70 000 ihmistä. Sen rahoitusta tukee järjestö Tabikhi Jannat, mikä on suomeksi ”käännytystyötä tekevä ryhmä”. Heillä on jo valtava moskeija Dewsberryssä Englannin pohjoisosassa. Cox toteaa, että näillä mammuttirakennuksilla muslimit haluavat osoittaa islamin ylivaltaa kaikkeen muuhun verrattuna.
- HOMOT JA LESBOT eivät hellitä. Nyt he suunnittelevat oman puolueen perustamista, joka pyrkii Knessetiin omilla
kansanedustajaehdokkaillaan. Pääsihteeriksi Magi-puolueelle on valittu journalisti ja johtaja Hagai Eyal. Järjestön
Jerusalemin paraati on vaarassa, jos sen todetaan vaarantavan kaupunkilaisten turvallisuutta.
- KYMMENET Sderotin kaupungin reserviläiset ovat kieltäytyneet asepalveluksesta ennen kuin hallitus tekee jotain
Sderotin kaupungin hyväksi. Monet katsovat, että Sderotin kaupunki on jo kolmas alue, jonka juutalaiset asukkaat
karkotetaan kodeistaan hallituksen toimesta. Gallupien mukaan valtaosa kansasta vastustaa uusia karkotuksia
- KASSAM-RAKETTI osui varastorakennukseen tänä aamuna pian 09.30 jälkeen Kibbutsissa aiheuttaen suurta vahinkoa, ilman ihmisvahinkoja.
- POLIISIN Amonan karkotuksen yhteydessä pahoinpitelemä nuori vaatii 250 000 USD korvausta valtiolta. Hän haavoittui pahoin ja luultiin jo aivokuolleeksi, mutta hänet saatiin virkoamaan. Hän on jatkuvassa lääkintähoidossa. 15-vuotias Jechian Eyal joutui ratsupoliisin polkemaksi ja pieksemäksi helmikuun 1. päivänä 2006.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019