Friday, September 13, 2019

PARAS PIKNIK 30 VUOTEENPARAS PIKNIK 30 VUOTEEN.
Antti 86v.päivän kunniaksi päätimme perheen voimalla järjestää päivällisen piknikin tapaan luonnon helmassa; parhaan koskaan kokemamme, kuten Maija sanoi.
Vaihtoehtoja oli useita, mutta sopivimmaksi katsottiin Jemenpuisto, jonne automatka hyvää asfalttitietä pitkin kestää 20 minuutin ajan. Puistosta on hyvät näköalat alempana sijaitsevaan Beit Shemesh (Aurinkokoti) kaupunkiin.
Valmisteluja tehtiin hyvissä ajoin, teknisesti taitava Markku paistoi lihaviipaleet ja ranskalaiset perunat, Maija ja Tarja huolehtivat salaateista ja muista kasviksista, ja suklaakakku oli valmistettu aamulla hyvissä ajoin, joka keittämäni vahvan Presidentti-kahvin kanssa sopi erinomaisesti kruunaamaan ateriamme.
Ruokajuomaksi löysimme aiemmin ostetun vaaleanpunaisen italialaisen granaatti-omenaviini - pullon, joka vähäalkoholisena sopi hyvin päivällisemme tyyliin.
Niin sitten olimme valmiit lähtemään matkaan, mutta Tarjan Kfir (leijonanpentu) tuli ulos puutarhaan, haisteli ilmaa ja ilmoitti: Liian kuumaa, menkää te, minä jään kotiin.
Kfir on siinä määrin tukeva haratessaan vastaan jokaisella neljällä jalallaan, ettei sitä pysty pakolla saamaan mukaan, jos se ei halua, eikä sitä edes yritetty.
Tarja kävi viemässä Kfirin sisään asuntoon, mutta kiireessä ei huomannut peittää keittiön roska-astian kantta, minkä seuraukset nähtiin tullessamme kotiin. Kfirin mielipaikka on olohuoneen sohva, jonne se asettui tyytyväisenä nukkumaan.
Jemenpuisto oli kokonaan käytettävissämme, yhtään ihmistä ei ollut paikalla. Ilma oli lämmin, mittarin mukaan lämpöä 29 astetta, mutta valitsemamme KKL:n asettama pöytä oli tuuhealehtisen kastanjapuun alla, jossa oli sopivan viileää.
Ainoa häiritsevä tekijä olivat paikalle kiireesti lentäneet ampiaiset, jotka tähän aikaan vuodesta tarvitsevat valkuaisainetta tulevaa talvea varten. Niitä lenteli ympärillämme niin, että oli oltava tarkkana, ettei työntänyt suuhunsa ampiaista lihapalan mukana.
Musiikista huolehtivat kaskaat, jotka puissa soittelivat omaa sahaavaa viisuaan yhä uudelleen, mutta ei häiritsevän äänekkäästi.
Piknikkimme eteni sopuisasti ja kaikki näyttivät nauttivan pöydän antimista.
Ainoa iloamme heikentävä seikka oli se, ettei Maija allergiansa vuoksi voinut osallistua tervetuliaismaljan lisäksi sen nauttimiseen, kuten ei myöskään vahva-aromisen kahvin maistelemiseen aterian jälkeen. Mutta kakku oli maukas, ja Maija on tottunut tyytymään kaupasta ostamaansa valmiskaakaoon.
Kolmen jälkeen iltapäivällä olimme valmiit kokomaan lautasemme, muut ruokailu-välineet ja jäljelle jääneet ruokatarpeet autoomme kotimatkaa varten. Huolehdimme aina siitä, ettei jätetä mitään roskia seuraavan käyttäjän harmiksi.
Kotona uninen Kfir tuli vastaan, mutta virkistyi välittömästi vaistottuaan lihapalojen tuoksun odottaen, ettei sitä oltu unohdettu makupaloilta.
Kuten tavallista, Kfir oli kaatanut keittiön roska-astian ja sirotellut sen sisällön pitkin keittiön lattiaa. Ehkä se oli sille tarpeen yksinjäämisen vastapainoksi.
Tästä kunnianosoituksesta luonnon helmassa jäi todella miellyttävä muisto, jota kasvatti perheen jäsenten yhteenkuuluvuus, vaikka osa siitä asuukin edelleen ulkomailla. Toivomuksemme jokaisena merkkipäivänä on, että seuraava merkkipäivä voidaan viettää kaikkien perheenjäsenten kanssa; jos ei täällä, niin sitten Taivaan kartanoissa.
Kastel 13.09.2019 Gavriel

Thursday, September 12, 2019

TORSTAI 12.09.2019


TORSTAI 12.09.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi) julisti tiistai-iltana pitämässään ”dramaattisessa” TV-puheessaan - jota Israelin TV-yhtiöt pyrkivät häiritsemään julkeasti – liittävänsä Jordanin Laakson Israeliin välittömästi voittoisan vaalitaistelun jälkeen muodostamansa hallituksen kokouksessa.

Arutz Shevalle antamassaan haastattelussa Bibi täydensi tiistain puhettaan todeten, että Likudin sisällä on todellinen pelko häviöstä syyskuun 17. päivän vaaleissa, ellei kansa herää ja nouse äänestämään Likudia.

”Likud on suurempi kuin Gantz ja Lapid, mutta tällä hetkellä me olemme pienempi, kuten kaikki mielipidetiedustelut vahvistavat” Bibi tähdensi asiaa Arutz Shevan toimittajalle.
”Yaminan saama äänimäärä on merkityksetön, sillä se ylittää 3.25 %:n vaali-kynnyksen joka tapauksessa, ja neuvottelut aloitetaan Yaminan kanssa uuden hallituksen muodostamiseksi”.

”Mutta Likud tarvitsee kaksi jäsentä lisää Knessetiin, muuten presidentti Rivlin antaa hallituksen muodostamistehtävän SiniValkoiselle”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268755,

02. Bibi kiitteli Trumpin hallituksen ystävällistä suhtautumista verrattuna Obaman ajan vihamieliseen aikakauteen.
”8 vuoden ajan estin vaatimukset 67-sotaa edeltävin rajoin, setlementtien evakuoimisesta, ja seuraavan 3 vuoden aikana olen pyrkinyt muuttamaan juutalaisen historian suunnan saamalla tunnustusta juutalaisyhteisöille ja rajoille. Strategiset alueet ovat avain tulevaisuudellemme” hän sanoi.

Bibi antaa tunnustusta Trumpin hallituksen toimista Israelille tärkeiden kohteiden – Jerusalem, Golan ja muut – tunnustamisesta kuten myös USA:n lähetystön muuttamisesta Israelin pääkaupunkiin, sekä eroamiselle hänen suosituksestaan kauheasta Iranin sopimuksesta, mitä Gantz ja Lapid vastustivat.

Nyt Bibi sanoo kiinnittäneensä huomionsa Jordanin Laaksoon, mutta myös kaikkiin juutalaisyhteisöihin suurten blokkien sisällä ja sen ulkopuolella.
Hän sanoo luottavansa Trumpin hallituksen hyvään tahtoon Boltonin eroamisen jälkeenkin, kuten nähtiin: ”Puoli tuntia eron jälkeen Tump asetti uusia sanktioita Irania vastaan”. Ei se ole kiinni neuvonantajista.

Suunnitellusta presidentti Trumpin ja Iranin presidentti Rouhanin välisestä tapaamisesta Bibi sanoi olevansa varma, että Trumpin asenne poikkeaa hänen edeltäjistään. Ulkoministeri Mike Pompeo toi esille voimallisia asioita, joiden hän katsoo edustavan Amerikan politiikan keskeisiä kysymyksiä.

Netanyahu katsoo olevansa oikea henkilö edustamaan Israelia neuvotteluissa Trumpin kanssa, eikä usko Gantzin ja Lapidin kykyihin tässä yhteydessä.

Bibi sanoo torjuvansa vasemmiston maanittelut jättää ponnistelut Israelin hyväksi turvatakseen viimeisen vuosikymmenen aikana saavutetut edut, ja vakuuttaa jatkavansa juutalaisen kansan avulla Israelin suojelemista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268755,

03. Netanyahun vakuutus liittää Jordanin Laakso osaksi Israelia on saanut ristiriitaisia lausuntoja eri tahoilta.

Hamasjohtaja Khaled Mashal sanoo järjestönsä estävän Bibin halun Jordanin Laakson liittämiseksi Israeliin. Se tarkoittaa terrori-iskuja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268771,

Hizbullah syytti Persian Gulfmaiden asenteen muuttumisesta entistä suosiollisemmaksi vahvistaneen Bibiä PA/PLO:n arabeja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268774

Euroopan Unioni, joka tunnetaan arabimuslimien mielistelystään, kutsui Bibin suunnitelmaa Jordanin Laakson liittämistä Israeliin laittomaksi sanoen sen vaarantavan rauhanprosessin ja kahden valtion periaatteen toteuttamisen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268734,

Venäjän ulkoministeriö sanoi olevansa huolestunut Israelin johdon suunnitelmasta todeten sen voivan nostaa jännitystä alueella ja kaivavan maata kauan odotetun Lähi-Idän rauhansuunnitelman alta rauhan saavuttamiseksi Israelin ja sen arabinaapureiden välille.

Netanyahu tapaa tänään Venäjän presidentti Vladimir Putinin Sochin lomanviettokeskuksessa. Pääaiheina lienevät Syyrian tilanne ja tulevaisuus.

Arabi-ja muslimimaat tuomitsevat myös ”Netanyahun vaalilupauksen Juudeasta ja Samariasta, joiden nykyisen aseman hän haluaa muuttaa”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268767,

04. Rajapoliisi haavoittui Jerusalemin pohjoispuolella tapahtuneessa autolla tehdyllä epäillyllä terrori-iskulla keskiviikkoiltana.

Poliisiupseeri haavoittui kohtalaisesti, hänelle annettiin ensiapu paikalla MDA:n toimesta ennen viemistä sairaalaan.
Tapausta pidetään vielä rikollisena, ja tekijää ja autoa etsitään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268764,

05. Arabit piilottavat käsipuhelimia ruumiinsa eri osiin – jopa niellen niitä – ja suorittavat pieniä rikoksia voidakseen joutua vankilaan lyhyeksi aikaa, jossa he voivat antaa puhelimensa vangituille terroristeille uusien hyökkäysten suunnittelemiseksi.

Vuoden 2019 aikana vankiloiden turvallisuusmiehet takavarikoivat vangeilta 169 käsipuhelinta.
Viimeisen 2 päivän aikana Ofer-vankilan vartijat estivät kaksi yritystä puhelimien salakuljettamiseksi vankilaan. Molemmissa tapauksissa arabit kuuluivat terrorijärjestöihin; puhelimet oli piilotettu ruumiiseen.

Vierailijoiden tullessa vankilaan, vartijat epäilivät heidän aikomuksiaan. Heitä kuulusteltiin, ja ruumiintarkastuksessa heiltä löytyi 12 käsipuhelinta. Heidän taustojaan tutkitaan, ja epäilyt asetettiin toistaiseksi eristysselleihin.

Ofer-vankilan komentaja Rafi Jenna sanoo, että tämän kaltaiset tapaukset ovat vankilan arkea, eikä tarkkaavaisuutta voi vähentää hetkeksikään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268740,


06. IAF:n koneet tekivät useita pommituslentoja Gazan alueilla keskiviikon jälkeisen yön aikana.

Ne tehtiin vastauksena aiemmin illan aikana tehtyihin rakettituleen Gazasta.
Hälytyssireenit soivat keskiviikkoiltana lähellä Kibbuts Zikim ja Moshav Mavki´mia, jotka sijaitsevat lähellä Gazan turva-aitaa.

Ne ammuttiin Gazasta kohti alueita ja Iron Dome patteristo aktivoitiin. IDF tunnusti myöhemmin, että sireenien soittaminen tapahtui erehdyksestä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268761,

07. New Yorkin WTC:n tuplatornien 11.09.2001 tuhoamisen vuosipäivänä Al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahiri kehotti keskiviikon puheessaan kaikkia muslimeja iskemään USA:n Euroopan, Israelin ja Venäjän kohteisiin. Hän selitti, että USA:n potentiaalisia iskukohteita on kaikkialla maailmassa.

Ayman al-Zawahirin kommentit toistettiin SITE-tiedustelutyhmän toimesta – järjestö pyrkii jäljittämään online jihadisti-järjestöjen aktiivisuutta.
Al-Zawahirin 33 minuuttia 28 sekuntia kestäneen puheen tuotti ryhmän as-Sahab Media Säätiö. Sen julkistamia puheita on vaikea verifioida tai paikallistaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268766

08. Washington näyttää valmistelevan keskusteluja Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa, mutta Iranin johto aristelee vielä.

USA:n Valkoisen Talon politiikan uskotaan nyt Boltonin poistuessa näyttämöltä muotoutuvan entistä itsenäisemmäksi, ja Israelin vaikutuksen vähenevän Trumpin tehdessä päätöksiään koskien maailman tämän hetkisiä poltto-pisteitä Iranista Afganistaniin, Kiinaan ja PohjoisKoreaan.

Rouhani on vaatinut sanktioiden poistamista ennen mitään keskusteluja USA:n kanssa, ja Trumpin viittaukset osoittavat hänen vakavasti harkitsevan sitä.
https://www.haaretz.com/us-news/.premium-washington-may-be-ready-for-talks-post-bolton-but-iran-is-still-hesitant-1.7835223,
https://www.timesofisrael.com/trump-mulls-15b-bailout-plan-for-iran-if-complies-with-nuclear-deal-report/,

09. Maailman ehkä mielenkiintoisin ja ihmisten mielikuvitusta eniten kiihottava muinaisjäänne, jota on metsästetty pitkin Lähi-Itää, on juutalaisten Liiton Arkki, ja useita potentiaalisia piilopaikkoja sen kätkemiseksi ja löytämiseksi on esitetty. Arkki on päällystetty puhtaalla kullalla sisältä ja ulkoa, ja sen kansiosa, mercyseat (armonistuin), on puhdasta kultaa kahden enkelin kanssa.

Viimeisimpiä on beforeitsnews.com esittämä teoria löytymiseksi Jerusalemista itään, esittäen piirroksia, kuvia ja taulukoita väitteensä tueksi, samalla väittäen, että jotain hyvin epätavallista on löydetty sieltä.

Sen tekstiosa on varsin lyhyt, mutta sitä löytyy runsaasti kahdesta artikkelin yhteyteen liitetyistä videoista.
http://beforeitsnews.com/paranormal/2019/09/ark-of-the-covenant-location-unearthed-west-of-jerusalem-revealing-incredible-find-2544450.html,

10. Facebook hyllytti Netanyahun chatbot arabeja kohtaan esittämän puheen johdosta, jonka FB määritteli vihapuheeksi.

Netanyahun väitetään lausuneen jossain yhteydessä, että ”arabit haluavat tuhota kaikki juutalaiset”. Netanyahu kiistää koskaan sanoneensa sellaista ainakaan julkisesti, vaikka se voi olla tottakin muslimiarabien lausuntojen perusteella arvioiden.

Joint List johtaja Ayman Odeh kutsui Netanyahua keskiviikkona psykopaatiksi työntyen aivan hänen lähelleen aikoen ottaa lähikuvan Bibistä. ”Netanyahu on psykopaatti ilman punaisia linjoja” Odeh puhkui. ”Hän haluaa verta. Tämä häpeämätön rikollinen jatkaa meidän veremme vuodattamista niin kauan kuin hän uskoo sen voivan estää vankilatuomion”.

Odeh poistettiin salista ”puhelinlain” äänestyksen ajaksi kansanedustajalle sopimattoman käytöksen vuoksi. Laki hylättiin 1. äänestyksessä. https://www.timesofisrael.com/facebook-suspends-netanyahus-chatbot-for-hate-speech-against-arabs/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 23 -38 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, pohjoisessa pilveilevää, lämpenevää.

Metsästäjät löysivät metsästä vaalean värisen aikuisen karhun, joka oli työntänyt päänsä ruostuneen terästynnyrin reikään, eikä saanut sitä irti. Aikansa ponnisteltuaan karhu sai päänsä irti miesten pidellessä tynnyriä varoen kuitenkin, ettei peto pääsisi puremaan. Karhu livisti tiehensä.
https://www.youtube.com/watch?v=H66_Wz49Yuk,Wednesday, September 11, 2019

KESKIVIIKKO 11.09.2019


KESKIVIIKKO 11.09.2019
01. Lupauksensa mukaisesti pääministeri Benyamin Netanyahu piti tiistaina ”dramaattisen” puheensa, joka esitettiin TV:ssä, mutta TV12 ja 13 tekivät ruman tempun ja asettivat selostajan puhumaan kovalla äänellä Bibin puheen aikana ja lopulta keskeyttäen äänityksen kokonaan hänen päästyään tärkeisiin aiheisiin, ja siirsivät lähetyksen keskusteluryhmään estäen kuulemasta puheen tärkeintä osaa.

Netanyahun puheen keskeisin aihe oli Jordanin laakson ja Suolameren pohjois-osien liittäminen Israeliin välittömästi muodostettuaan uuden hallituksensa vaalien jälkeen.

Samalla Netanyahu viittasi muihin Juudean ja Samarian osiin, joiden juutalais-yhteisöihin hän lupasi ulottaa Israelin lain, eli niiden liittäminen Israeliin.
”Kaikki tämä tulee tapahtumaan täydessä yhteisymmärryksessä USA:n presidentti Trumpin kanssa, joka hyväksyy Jordanin Laakson liittämisen”.

Netanyahu painotti päätöksensä historiallista luonnetta ulottaessaan Israelin täyden hallinnon Juudean ja Samarian ”kiistanalaisille alueille”, tämä vain, ”jos Likud voittaa syyskuun 17.päivän vaalit”.

”Tänään ilmoitan tarkoitukseni, muodostettuani uuden hallituksen, ulottaa Israelin täyden hallinnon Jordanin Laaksoon ja Kuolleenmeren pohjoisosiin.
Tämä on historiallinen tilaisuus – ainutkertainen - ulottaa Israelin täysi hallinto juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa, ja myös toisiin tärkeisiin kohteisiin turvallisuutemme, perintömme ja tulevaisuutemme kannalta”.

”Kunnioituksesta presidentti Trumpia kohtaan ja suureen luottamiseemme ystävyyteemme, siirrän täyden hallinnon julistamista presidentin poliittisen suunnitelman julkaisemiseen saakka” Netanyahu selitti. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585937,00.html,

02. PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh sanoi Netanyahun särkeneen rauhanprosessin.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat kutsui Netayahun julistusta laittomaksi.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas s anoi, että tämän johdosta PA/PLO tulee peruuttamaan kaikki allekirjoittamansa sopimukset Israelin kanssa, jotka hän oli jo peruuttanut viimeisen PLO:n konferenssin jälkeen.

Transjordania miehitti Jordanin Laakson kuten koko Juudean ja Samarian 1948 vapaussodassa liittäen ne osaksi kuningaskuntaa, joka omaksui nimen Jordania.
Vain Pakistan ja Englanti hyväksyivät Jordanian päätöksen.

Israel vapautti Juudean ja Samarian 1967 puolustussodassa kuten myös Jerusalemin itäosat, josta Jordania oli uhonnut 58 synagogaa ja muita juutalaisia rakenteita pyrkimyksissään muodostaa alueestaan ”judenrein” aluetta.

Jordanin Laakso on pinta-alaltaan 2400 neliökilometriä (926,65 neliömailia), muodostaen n. 30 % Juudean ja Samarian maa-alasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585937,00.html,

03. Presidentti Donald Trump päätti erottaa turvallisuusneuvonantajansa John Boltonin ”syvien erimielisyyksien vuoksi”, joista viimeisin oli Trumpin päätös peruuttaa Afganistanin presidentin ja Talibanin edustajien kanssa sovittu neuvottelutilaisuus Washingtonissa.

Valkoinen Talo vakuuttaa, ettei USA:n ulkopolitiikka muutu Boltonin eroamisesta huolimatta. Bolton itse sanoo esittäneensä Trumpille eroamistaan.
Trump sanoo asettavansa muutamia henkilöitä ehdolle Boltonin seuraajaksi tulevan viikon aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268718,

04. Pääministeri Netanyahu oli tiistai-iltana aloittamassa vaalipuhettaan Ashdodissa, kun hälytyssireenit varoittivat lähestyvästä raketista.

Pääministeri vietiin turvallisuusmiesten toimesta kiireesti suojatilaan, mutta hän palasi muutaman kymmenen minuutin jälkeen jatkamaan puhettaan.
Gazasta ammuttiin kaksi rakettia, jotka Iron Dome eliminoi.

IAF iski Gazaan Hamasin 15 eri kohteeseen yön aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5586099,00.html,

05. USA:n poliisit ja turvallisuusmiehet estivät terrori-iskun Baltimoressa havaittuaan kaksi epäilyttävää umpipakettiautoa, joista löytyi toisesta 660 gallonaa ja toisesta 1000 gallonaa bensiiniä, jotka ilmeisesti oli tarkoitus sytyttää kaupungin keskustassa GOP:n konferenssin aikana, jossa presidentti Trump oli mukana.

Turvallisuusjoukot aloittivat tutkimukset, ketkä olivat näitten kuljetusten takana, miten ne liittyivät toisiinsa, ja mikä oli suunnitelman keskeinen kohde.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/terror-attack-to-burn-gop-congress-and-president-to-death-in-baltimore-foiled-when-two-vans-loaded-with-gasoline-impounded,

Tuesday, September 10, 2019

TIISTAI 10.09.2019


TIISTAI 10.09.2019
01. Tilanne Israelin potentiaalisilla taistelurintamilla pohjoisessa ja etelässä kuumenee, mutta samoin kuumenevat taistelut maan poliittisella rintama-lohkolla, jossa taistelua käydään Israelin säilymisestä oikeistolaisena maana, tai suuntaamisesta keskusta-vasemmiston hallitsemaksi maaksi.

Vaihtoehtona on tietenkin johtavien puolueitten, Likudin ja SiniValkoisen välinen yhteishallitus pienemmillä puolueilla täydennettynä. SiniValkoisen puolueen sisällä tämä vaihtoehto elää edelleen voimallisena, mutta kantona tässä kaskessa on pääministeri Banyamin Netanyahu, jota monet karsastavat.

Kummallakaan vaaliryhmittymällä, ei Likudin johtamalla oikeistolla eikä SiniValkoisen johtamalla keskusta-vasemmistolla, näytä olevan reaalisia mahdollisuuksia saada 61 kansanedustajan enemmistöä Knessetissä voidakseen hallita maata ilman toistuvia hallituskriisejä.

Minne ovat hävinneet uskonnolliset puolueet: Shas ja UTJ, ja mikä on Israel Beitenun lopullinen kanta Natanyahun johtamaan hallitukseen? Benny Gantz varoittelee Netanyahua paljastamasta liikaa Iranin ja sen ydinohjelman kysymyksistä, ja yleensä puhua muistakin asioista kuin Iranista. Sotaherra alkaa kyllästyä sotaisiin uutisiin.

Likudin elinikäinen jäsen ja kannattaja Benny Begin uhkaa äänestää muuta puoluetta kuin Likudia, jos ”kameralaki”, kameroista vaalihuoneissa hyväksytään.
Hallitus hyväksyi sen, mutta valmistelukomitea hylkäsi. Kameroita tullee huoneistoihin joka tapauksessa, mutta ei aroille paikoille.

02. Syyrian viranomiaset syyttävät Israelia ja Yhdysvaltoja ”Imam Ali” nimellä tunnettuun tukikohtaan Al-Bukamal alueella maanantaina tehdystä ilmaiskusta. Tukikohta kuuluu Irania tukevalle ”Popular Mobilisation Forse”, shialaiselle sotilaalliselle järjestölle Syyriassa lähellä Irakin rajaa.

Syyrian viranomaiset sanovat, että tukikohta oli tyhjä, mutta kertovat samalla, että ainakin 18 ihmistä sai surmansa, osa iranilaisia tai Irania tukevia taistelijoita. Israelin käsityksen mukaan tukikohta on tärkeä elementti Iranin pyrkimyksille maa-sillan rakentamiseksi Teheranista Irakin, Syyrian ja Libanonin kautta Välimeren rannalle.

Imaam Ali tukikohta sijaitsee Eufratin yli lähellä Irakista Syyrian johtavaa siltaa, jonka kautta Iran pystyy kuljettamaan aseita, taistelijoita ja sotamateriaalia Irakissa, Syyriassa ja Libanonissa oleville liittolaisilleen, joita Iran myös rahoittaa.

Irakin Syyriassa toimivan sotilasyksikön virkailija sanoi Israelin olleen iskun takana, sanoen lentokoneitten ampuneen 4 ohjusta tukikohtaan, jossa oli iranilaisia taistelijoita ja Libanonin Hizbullahin jäseniä. Hän väitti, ettei iskussa ollut ihmisuhreja vastoin toisia raportteja. Tukikohta sijaitsee Syyriassa, 3 km Irakin rajasta. https://www.timesofisrael.com/syrian-official-blames-israel-us-for-strike-on-base-near-iraq-border/,
https://www.timesofisrael.com/blasts-reported-at-alleged-iraqi-arms-depot-used-by-iran-backed-militia/,

03. Israelin puolustusarmeijan IDF edustaja sanoi maanantaina, että Damaskoksen ulkopuolelta Iranin IRGC:n Quds joukot ampuivat raketteja Israelin puolelle.

Hyökkäys tapahtui pian sen jälkeen, kun Syyrian Abukamalin kaupungin suunnasta kuultiin voimakkaita räjähdyksiä läheltä Irakin rajaa. Raportit kertoivat pian sen jälkeen iranilaisten tai Iranin tukemien militaristien asemien lähellä Irakia olleen iskun kohteina.

Satelliittikuvissa, jotka ImageSat International julkisti, paljastuvat Iranin sotilaalliselle kohteelle aiheutetut vahingot. Ilmaiskut Abukamalin lähellä olevaan Kataib Hezbullah tukikohtaan, jonne iskettiin myös 2018. Kataib Hezbullah on Irakissa toimiva militaristinen järjestö, jolla on läheiset suhteet Iranin IRGC:n kanssa.

Jännitys on korkealla Israelin ja Iranin tukemien järjestöjen kuten Hizbullah/Hamas välillä. Heinäkuun 19. ja elokuun 25. päivinä tapahtui myös selvittämättömiä ilmaiskuja Iranin tukemia järjestöjä vastaan Syyriassa. Dronekoneilla tehtyjä iskuja on vaikea havaita.
https://www.jpost.com/Middle-East/Satellite-images-show-airstrikes-in-Syria-rockets-target-Israel-601125,

04. PA/PLO on aloittanut tiiviin kampanjan Israelin Juudean ja Samarian C-alueiden miehittämiseksi tukien yksityisiä ja järjestöjä, jotka haluavat rakentaa asuntoja ja muita rakennuksia Israelin täyden valvonnan alaisille C-alueille vastoin Oslon sopimusta.

Erään raportin mukaan PA/PLO:n arabien laittomasti valtion maalle rakentamia taloja on ainakin 25 000, osa niistä kylän tai kaupungin tapaan sijoitettuina.

Osalle näistä Korkein Oikeus on antanut tuhoamispäätöksen, mutta Juudean ja Samarian aluehallinto ei ole tehnyt mitään KO:n päätöksen toteuttamiseksi.
Tunnetuin tapaus lienee Maale Adumimin ja Jerusalemin väliselle E1- alueelle EU:n tuella valtion maalle arabien rakentama Kfar Azhar beduiini kylä.

Artikkelissa kerrotaan PA:n arabien Gush Etzioniin laittomasti rakentamista rakennuksista, joista KO teki purkamispäätöksen jo yli 5 vuotta sitten ilman valtion tai siviilihallinnon COGAT toimenpiteitä.

Nyt KO:n kärsivällisyys alkaa kiehua yli, sillä kysymys on myös KO:n uskottavuudesta.
Tuomari Noam Solberg määräsi valtion esittämään kahden viikon sisällä päivämäärän, jolloin Gush Etzioniin laittomien rakennusten purkaminen aloitetaan.

Viisi vuotta sitten Shalaldeh perhe Sa´ir arabikylästä miehitti maan lähellä Pnei Kedemin juutalaisyhteisöä Gush Etzionissa, otti haltuunsa yhteisöön johtaman tien ja rakensi alueelle laittomien rakennusten ryhmän, hakaten pois puut, rakentaen penkereitä ja kehittäen maata maataloutta varten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268659,

05. Regavim-järjestö jätti viranomaisille vaateen PA:n harjoittamasta laittomasta maan kahmimisesta Gush Etzionissa, ja KO antoi 5 vuotta sitten purkamismääräyksen joillekin rakennuksista, mutta sitä ei ole noudatettu.
Regavim jätti haasteensa KO:n viranomaisille 2016. KO vaati valtiota selvittämään, missä vaiheessa KO:n päätöksen noudattaminen oli. Valtio vitkasteli keksien yhä uusia verukkeita, ja yhdessä vaiheessa ilmoitti, että asiaa koskevat dokumentit olivat hävinneet, eikä niitä ollut löydetty.

Äskettäin valtio sanoi ”dokumenttien löytyneen, eikä mikään estä KO:n päätöksen toteuttamista”, mutta käytännössä mitään ei tapahtunut kentällä.

”Toteutus etenee laiskasti. Sen jälkeen mitään todellista edistystä ei ole tapahtunut. Asia ei etene hyväksyttävästi” Sohlberg kirjoitti. ”5 Vuotta purkamiskäskyn jälkeen valtion tulee ilmoittaa kahden viikon sisällä KO:n päätöksen toteuttamispäivä”.

Regavim pitää tuomari Sohlbergin päätöstä arvokkaana, sillä se osoittaa järjestelmän epäonnistumisen arabien rakennettua laittomasti valtion maalle tuhansia rakennuksia C-alueille viimeisen vuosikymmenen aikana. ”Valtion on syytä ryhdistäytyä ja käyttää sille annettua valtaa lain ja oikeuden palauttamiseksi, ettei tilanne pääse pahenemaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268659,

06. Israelin sekä juutalais- ja antisemitismin nousun myötä – tai ilman sitä – siirtolaisuus galutista (ulkomailta) Israeliin on nousussa, ja samaan aikaan Israelista muutto ulkomaille vähenee.

Siirtolaisuusministeri Yoan Glant (Likud) juhli 242 uuden juutalaisen siirtolaisen muuttoa Yhdysvalloista ja Kanadasta esi-isiensä maahan, kertoen samalla muuton, Aliyan, kasvaneen 21 % viimeisen 12 kuukauden aikana.

Globes kertoi kuitenkin, että aliyah oli tosiasiassa suurempi, sillä maahan muuttaneiden määrä v. 2019 seitsemän kuukauden nousi aikana 28 % verrattuna edelliseen vuoteen.
Jos lasketaan mukaan ulkomailla syntyneet, kaikkiaan 20 506 juutalaista teki aliyan tammikuun alusta heinäkuun loppuun 2019, vuonna 2018 samaan aikaan teki aliyan
15 965 juutalaista.

Vuonna 2018 Venäjältä muutti Israeliin yli 10 500 uutta siirtolaista, Ukrainasta muuttaneiden määrä aleni. Aliyah ItäEuroopasta kasvoi, ollen 74 % muuttaneista.
Nefesh-b´Nenesh toi Israeliin viime kuussa 60 000 uutta siirtolaista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268664,

07. UUTISIA LYHYESTI

SiniValkoinen johtaa nyt gallupeissa, 32 Knessetin jäsentä Likudin 31 vastaan. Ilman Israel Beitenua se ei saa 61 jäsentä tuekseen. Otzma Yehudit ylitti 3.25 % vaalikynnyksen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268657,
https://www.haaretz.com/israel-news/elections,

Netanyahu sanoo tekevänsä dramaattisen ilmoituksen 17.00 aikaan tänään. Ehkä on syytä odottaa, mitä se tarkoittaa. Hän on vihjaillut aiemmin, että ”sota Gazassa on väistämätön, vaikka se siirtäisi vaalitkin”. Maanantaina hän ilmoitti Israelin löytäneen Iranin ydinohjelman mukaisesti rakentaman uuden, ennen tuntemattoman, laitoksen sijainnin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268666,

Iranin ja Venäjän tukema Bashar Assadin hallitus on 60 % kristittyjen palvontapaikkoja vastaan tehtyjen hyökkäysten takana 124 hyökkäyksestä, kertoi seuranta ryhmä eilen.
https://www.breitbart.com/national-security/2019/09/09/monitor-group-bashar-al-assad-main-threat-for-christians-in-syria/,

Hong Kongin kapinalliset pyytävät Yhdysvaltoja pelastamaan heidät. Hong Kongin virkailija sanoo nuorten tyttöjen tarjoavan viihdykettä (comfort sex) protestoijille. Comfort sex on Japanissa etenkin yksinäisten parissa saanut suosiota raa´an pornon asemesta.
https://www.breitbart.com/national-security/2019/09/09/hong-kong-official-young-girls-offering-comfort-sex-protesters/,

Globalistit vakuuttavat ”lopun jo alkaneen ja puhuvat ihmisen jälkeisestä kaudesta”.
Darpa investoi miljoonia USD löytääkseen tavan, jolla ihmisen aivot voivat kommunikoida suoraan (tieto)koneitten kanssa. Nämä yli-ihmiset (cyborgs) tekevät uuden maailman. http://allnewspipeline.com/Will_Cyborgs_Reign_In_The_Post_Human_Era.php,

Netanyahun paljastukset Abadehin ydinlaitoksista Iranissa voivat olla se ”savuava ase”, jolla todistetaan lopullisesti, että Iranin ydinohjelman päämääränä on ydinpommi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585624,00.html,

Euroopan juutalaisjohtajat alkavat olla varmoja siitä, ettei heitä haluta Eurooppaan.
Viimeinen naula on kosher-teurastuksen kieltämin useissa maissa, viimeksi Wallonian alueella Belgiassa, toteaa rabbi Menachm Margolin, Euroopan juutalaisjärjestön EJA:n johtaja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5582145,00.html,

Tel Avivin tunnettu strippi-klubi aiotaan muuttaa synagogaksi, sanoo Beit Tefilah-järjestön edustaja. Rakennus palveli tähän asti Pussycat klubina Atarim torilla lähellä beechiä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5584079,00.html,

Saudi Arabian energiaministeri sanoo maansa haluavan rikastaa uraania. Hän sanoi tämän prinssi Abdulaziz bin Salmanin ilmoitettua suunnitelmasta. USA:n apulaisenergiaministeri kehottaa saudien kuningaskuntaa luopumaan tällaisista haaveista.
https://www.timesofisrael.com/new-saudi-energy-minister-says-country-wants-to-enrich-uranium/,

Oheisessa artikkelissa kerrotaan Suomenjuutalaisesta urheilijasta Eliyahu Katzista, jota tunnetaan vähän, mutta joka kunnostautui Paavo Nurmen ja Ville Ritolan vanavedessä. Ronny Smoller kirjoitti hänestä kirjan sanoen Katzin tehneen arvokkaan lahjoituksen Israelin urheiluelämälle brittimandaatin aikana. Hän sai surmansa terrori-iskussa 1947.
https://www.timesofisrael.com/forgotten-olympic-track-champions-legacy-races-on-in-israel/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 24 -38 +C-astetta; aurinkoista, paikoin hieman pilveilevää, mutta tuskin sateita.

Geologit tarkkailevat entistäkin tiukemmin potentiaalisia maanjäristysalueita. Mt Shastan lähellä sattui viikonvaihteen aikana 20 pientä maantärähtelyä, vaikka ehkä ne eivät sittenkään merkitse mitään poikkeavaa, mutta kuitenkin -. Halturner kertoi järistyksestä Afrikan länsirannikon edustalla, suuruudeltaan 9.0 R-astetta, mutta se taisi olla ”fakenews”. https://www.mtshastanews.com/news/20190904/geologists-will-keep-close-eye-on-recent-earthquake-activity,Sunday, September 08, 2019

SUNNUNTAI 08.09.2019


SUNNUNTAI 08.09.2019
Ei onnistunut kuvien liittäminen artikkelien yhteyteen, joten pyydän lukijoita käyttämään antamiani linkkejä kuvien saamiseksi kirjoituksen tueksi.
01. PA/PLO:n ja Hamasin arabit jatkavat Israelin alistamiseksi tarkoittamiaan hyökkäyksiä sekä Juudeassa ja Samariassa että Gazan rajan tuntumassa.

Gazasta ammuttiin eilen Israelin puolelle viisi rakettia ja lähetetiin yksi hyökkäys-drone, joiden johdosta IDF teki ilmaiskuja Hamasin etuasemiin Gazan keskiosissa. Gazasta lähetetty Drone pudotti räjähdepanoksen Israelin puolelle pyrkien osumaan IDF:n ajoneuvoon.

Ihmisvahinkoja ei ole raportoitu näissä yhteyksissä.

Perjantain ”paluumarssiin” osallistui tuhansia Gazan arabeja, jotka IDF:n kuvauksen mukaan ”käyttäytyivät tavallista raivokkaammin”. Kaksi Gazan arabia sai surmansa IDF:n vastatoimissa, joilla se pyrki estämään mellakoitsijoiden pääsyn turva-aidan läpi; kymmeniä haavoittui.

IDF:n tiedotteen mukaan sen ilmaiskut kohdistuivat useisiin Hamasin sotilaallisiin kohteisiin, mukaan lukien sotilaalliset meritaisteluvälineet ja 2 sotilaallista aluetta, jotka kuuluivat Hamasin ilmailujärjestelmiin pohjois- ja keskiosissa Gazan kaistaa.

IDF pidätti lauantaina 2 Gazan arabia heidän pyrkiessä Israelin puolelle, ja myöhemmin yhden Gazan arabin, joka oli päässyt turvallisuusaidan läpi. Lauantaina ammutuista viidestä raketista yksi räjähti Sderotin kaupungissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268531,

02. PA:n ja Hamasin alueille toimitetun sähkövirran maksamattomien laskujen kokonaismäärä on nyt 1.7 miljardia NIS, ja tilanne on jatkunut vuodesta toiseen.

Israelin Sähköyhtiö (Israel Electric Company, IEC) harkitsee viimeisenä keinona sähkön katkaisemista painostaakseen PA:ta maksamaan velkansa. Poliitikot eivät tällä kertaa estä sähkövirran katkaisemista, mutta kehottaa hillintään, ovathan vaalitaistelut meneillään.

Pari viikkoa sitten IEC informoi pää- ja talousministeriöitä sekä COGAT –hallintoa, että maksamattomien velkasaatavien vuoksi se aikoo soveltaa katkoksia, jotka aloitetaan kahdesta Samarian kylästä.
Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan IEC:n tulee ilmoittaa aikomuksistaan 30 päivää ennen sähkökatkoksia asiaan kuuluville osapuolille.

Viime kuussa PA suostui lyhentämään velkaansa 300 miljoonalla NIS, joka otetaan Israelin kokoamista arabityöntekijöitten vero-ym. saatavista. Samalla sovittiin, että PA ja IEC muotoilevat asianmukaisen sähköntoimitussopimuksen tästä lähtien tapahtuvista toimituksista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268531

03. YK:n alainen IAEA ilmoittaa, että sen tarkastajia on Iranissa. Heidän ensimmäinen tehtävänsä on IAEA:n mukaan tarkistaa maailmalla liikkuneita tietoja, joiden mukaan Iran on aloittanut uraanikaasun virtaamisen uudenaikaisiin sentrifugiin, mikä on selvässä ristiriidassa 2015 JCPOA-sopimuksen kanssa.

IAEA kertoi AP:n toimittajalle olevansa tietoinen raporteista koskien Iranin tutkimus- ja kehityssuunnitelmaa, ja että Iranissa olevan raportoivat kaikista epätavallisista toimista maassa.

Wall Street Journal raportoi aiemmin, että Iran hidastuttaa IAEA:n tarkastuksia sen väitetyistä ydinaineiden varastointivälineistä sekä radioaktiivisesta materiaalista Teheranissa.

Diplomaattien kertoman mukaan Iran kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin, jotka ovat nousseet esiin Netanyahun esittämissä paljastuksissa.
IAEA:n vt. pääsihteeri Cornel Feruta matkustaa Iraniin. Hän tavannee sunnuntaina Iranin korkea-arvoisia virkailijoita Teheranissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268538,

04. USA:n presidentti Donald Trumpin oli määrä tavata Afganistanin Talibanin edustajia Camp Davidissa salaisessa huipputapaamisessa.

Trump ilmoitti lauantaina medialle, että hän oli peruuttanut salaisesti suunnitellun huipputapaamisen Afganistanissa sotivien osapuolten kanssa, kuten AFP raportoi.

Trump Twiittasi sivullaan, että hän joutui peruuttamaan salaisen huippu-tapaamisen sunnuntaina Camp Davidissa, koska hän ei hän luota Talibaniin sen Kabulissa äskettäin suorittaman pommi-iskun johdosta.

Huipputapaamiseen oli kutsuttu Talibanin tärkeimmät johtajat ja Afganistanin presidentti, mutta Trump kirjoitti sivullaan valittavansa Kabulissa tehtyä terrori-iskua, jossa sai surmansa yksi USA:n sotilas ja 11 muuta ihmistä, jonka johdosta hän välittömästi peruutti huipputapaamisen. ”Millaiset ihmiset voisivat tappaa niin monta ihmistä vain parantaakseen neuvotteluasemaansa?” hän kyseli. ”Se ei parantunut, vaan teki sen entistä huonommaksi”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268535,

05. 60-vuotias isä 17-vuotiaan poikansa kanssa kävivät hammaslääkärissä PA:n valvonnan alaisen Azzun kaupungin läheisessä kylässä Qalqiliysta itään kuvitellen ilmeisesti sen tulevan halvemmaksi, mutta toisin kävi.

Ollessaan poistumassa eräs paikallinen arabipoika kysäisi heiltä, ovatko he juutalaisia, ja saatuaan myöntävän vastauksen puukotti isää käsivarteen ja poikaa paljon vaarallisemmin selkään osuneilla iskuillaan.

Isä Yosef Peretz sanoi usein käyneensä hammaslääkärin luona vuoden aikana kohtaamatta mitään ongelmia, eikä osannut odottaa niitä nytkään. ”Hammaslääkäri pelasti meidät, hän hyppäsi arabinuoren kimppuun pitäen häntä seinää vasten ja lyöden häntä hänen poistuessaan”.

Yosef Peretzin veli, joka oli läsnä mutta säästyi vammoitta, sanoi arviolta 15-vuotiaan pojan kysyneen häneltä, onko hän juutalainen, ja saatuaan kieltävän vastauksen: ”Ei olemme arabeja”, hän hyökkäsi isän kimppuun.

Uhreille suoritettiin ensiapu paikalla, ja IDF evakuoi heidät arabikylästä.

Ynet kertoo PA:n poliisin pidättäneen arabipojan, mutta IDF sanoo aloittaneensa tutkimukset arabipojan kodin löytämiseksi.
Tämä oli neljäs vaarallinen terrorihyökkäys kuukaudessa Länsirannalla.

07.08.2019 18-vuotias Dvir Sorek puukotettiin kuoliaaksi; 16.08. sisarukset Nahum, 18, ja Noam Navis, 20 haavoittuivat autoiskussa; 20.08. pommi surmasi 17-vuotiaan Rina Shnerbin ja haavoitti häneen isäänsä ja 19-vuotiasta Dvir-veljeään, joita hoidettiin sairaalassa. https://www.jpost.com/Breaking-News/Two-Israelis-wounded-in-an-attack-near-Azzun-600903,

06. Hammaslääkäri Mansour, joka on arabi, sanoo, ettei hän pahoittele annettuaan ensi avun kahdelle juutalaispotilaalleen siitä huolimatta, että paikalliset arabit ovat uhanneet häntä jopa kuolemalla avustettuaan ”setlereitä”ja hoitaessaan heitä klinikallaan.

Toiset puolustavat häntä todeten, että tri Mansour itse oli joskus Israelissa vankina, jota hän ei kiellä. ”Se on totta, olen tunnettu Fatahin aktivisti ja vietin 4 vuotta Israelin vankina 2.intifadan aikana. En pelkää uhkauksia”.
Hänelle potilas on potilas, joka hakee apua vaivoihinsa.

Mansour sanoo, että hän opiskeli hammaslääkäriksi Venäjällä, puhuu kieltä sujuvasti, ja ehkä siksi hänellä on runsaasti venäjänkielisiä potilaita. Hän suunnitteli käyntiä sairaalassa katsomassa potilaitaan, mutta hänellä ei ole lupaa päästä Israelin puolelle olematonta rajaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5584029,00.html,

07. Gilad Sharon sanoo ynetnews.com julkaisemassa mielipideartikkelissaan, että ”Israelin on turha hoitaa oireita ja käydä käsiksi suoraan ongelman ytimeen – Iraniin”.

”Miksi israelilaisten tulee istua pommisuojissaan Iranin liittolaisten ampumien rakettien vuoksi Gazassa ja Libanonissa? Meidän tulee ulottaa taistelumme sinne, missä todelliset kiihottajat ovat - Teheraniin.”

”Iranilaiset tulevat taistelemaan Israelia vastaan viimeistä Hamasin ja viimeistä Hizbullahin miestä myöten” Sharon analysoi.
Hän sanoo, että viime viikolla saimme uuden esimerkin Hizbullahin laukoessa kolme PST-ohjusta Libanonista IDF:n joukkoja vastaan Golanilla.

”Eikä se juuri liikuta Irania, jos Hamasin ja Libanonin siviilejä ja sotilaita kuolee, mutta jos se alkaa koskea iranilaisiin, tilanne muuttaa täysin, he huolehtivat hyvin paljon omistaan”. Sharon toteaa ”IDF:n vastaavan tulitukseen iskemällä sinne, josta heitä ammuttiin, mutta tämä ei riitä, vaan IDF:n tulee iskeä niitä, jotka heitä kiihottavat”.

Jos Tel Aviv ja Haifa ovat uhattuina, miksi Teheranin asukkaitten tulisi voida käyskennellä vapaasti Teheranissa? Sunni-maissa on runsaasti militaristeja, joilla on kana kynimättä Iranin kanssa. Miksei voitaisi kiihottaa heitä iskemään Teheraniin, maksamaan potut pottuina? Sharon pohtii.

Sharon ei hyväksy IDF:n puolivillaista tapaa vastata Gazasta ammuttuihin raketteihin sillä verukkeella, että todellinen uhka tulee pohjoisesta. Hän erittelee kysymystä todeten, että sekä eteläinen että pohjoinen rintama taistelevat viime kädessä Irania vastaan, eikä voida eristää näitä toisistaan.

Sunni- ja shia-muslimit ovat taistelleet toisiaan vastaan verisesti yli 1300 vuoden ajan. Valtaosaltaan shia-muslimit Iranissa vihaavat sunni-enemmistöisiä maita - etenkin Saudi Arabiassa -, jotka puolestaan vihaavat shia-muslimeja pitäen heitä harhaoppisina, jopa enemmän kuin he vihaavat meitä israelilaisia.

Iranin kansa on muinaisen Persian kansan perillinen, he ovat viisaita ja ylpeitä kuuluisasta historiastaan ja kulttuuristaan, minkä johdosta heidän idioottimainen politiikkansa suhtautumisessa Israeliin hämmästyttää kaikkia, Sharon toteaa.

”Joka tuntee historiaa, hänen tulisi tietää, ettei ole viisasta yrittää sotkeutua juutalaisten asioihin; moni on yrittänyt oman tuhonsa hinnalla.”
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5580285,00.html,

08. Trumpin nimittämään Lähi-Idän rauhantiimiin kuulunut Jason Greenblatt sanoo – syytä ilmoittamatta – jättävänsä Valkoisen Talon ja rauhantiimin jäsenyyden.

Hänen ilmoituksensa erosta tuli varoittamatta, eikä ole ollut mitään julkisuuteen vuotaneita tietoja hänen ja presidentti Trumpin välisistä erimielisyyksistä.

Greenblatt oli kiistatta Jared Kushnerin johtaman rauhantiimin laatiman Lähi-Idän rauhanaloitteen keskeisiä suunnittelijoita.

Tämä herättää kysymyksen rauhansuunnitelman tulevaisuudesta, loppuuko sekin, vai jatkuuko se vahvistetun tiimin alaisuudessa? Trump suunnitteli aloitteen julkaisemista lähiaikoina, mutta nyt lienee selviö sen siirrosta.

Valkoinen Talo ilmoitti torstaina Jason Greenblattin eroamisen hallituksesta tulevina viikkoina. Hän toimi aiemmin Trumpin organisaation lakimiehenä. Valkoisen Talon ilmoituksen mukaan rauhansuunnitelma on valmis, mutta sen julkaisemista pian Israelin vaalien jälkeen voidaan siirtää.

Greenblattin sanotaan harkitsevan siirtymistä yksityissektorille, jos sopiva tarjous ja tilaisuus löytyy.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5582531,00.html,

09. Jason Greenblatt oli paitsi rauhantiimin jäsen, myös Trumpin nimittämä Lähi-Idän rauhan koordinoija, mihin jäi nyt aukko.

Mediaa ja maailmaa kiinnostaa suuresti tietää, kuka tulee astumaan Jason Greenblattin kenkiin. Suurimpana ehdokkaana pidetään Avi Berkowitziä, joka toimi Jared Kushnerin liikemaailman läheisenä avustajana.

Eräs lehti Washingtonissa julkaisi hänestä halventavan artikkelin, kutsuen häntä ”Kushnerin kahvi-pojaksi, kahvinkeittäjäksi ja – palvelijaksi”.

30-vuotias Avi Berkowitz on tuntematon juutalaista sukua oleva henkilö, joka opiskeli lakimieheksi Harward Law koulussa, eikä aktiivi-poliitikko.

Jared Kushner kutsui hänet mukaan matkatessaan Lähi-Idässä, mukaan lukien matkat Omaniin, Bahrainiin, Qatariin, UAE:in, Turkkiin ja Saudi Arabiaan valmistellessaan Trumpin rauhansuunnitelmaa.

Berkowitz kasvoi Kushnerin tapaan ortodoksisessa kodissa New Jerseyssä, New Yorkin lähiössä. Valmistuttuaan juristiksi hän opiskeli Kol Torah Yeshivassa Jerusalemissa, jatkoi juutalaisuuden opintojaan Baltimoren Ner Israel rabbiinisessa opistossa, täydentäen opintojaan Queens opistossa ja siirtyen sieltä lainopin opintoihinsa Harwardin yliopistossa.
https://www.timesofisrael.com/who-is-the-longtime-kushner-aide-set-to-replace-trump-envoy-jason-greeblatt/,

10. Rusikoitunaan pahoin Bamasaaria – aiheuttaen sille kauheaa tuhoa ja runsaasti kärsimystä – Dorian hurrikaani siirtyi USA:n itärannikkoa myöten Kanadaan Nova Scotian provinssiin syklonin asuun muotoiltuna.

Voimakkaat myrkyt iskivät Halifaxiin lauantaina tuulten nopeuden noustessa 100 mailiin/tunnissa (160 km/t), kaataen puita juuriltaan ja katkaisten voimalinjat 450 000 taloudelta.

Kanadan yleisen turvallisuudenministeri Ralf Goodale sanoo, että armeija asetetaan avustamaan kansalaisten selviytymisponnisteluissa.

Bahaman kuolonuhrien luvuksi ilmoitetaan 43, mutta ”paikalliset asukkaat pelkäävät tuhansien ruumiiden olevan edelleen kaduille ja teille kertyneitten rakennusjätteiden ja roskien alle”, kuten Breitbart raportoi.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49624138,
https://www.breitbart.com/clips/2019/09/06/fncs-harrington-gets-emotional-during-report-on-destruction-in-bahamas-theres-bodies-everywhere/,

11. Taifuuni Lingling rusikoi ensin EteläKoreaa, surmaten ainakin 3 ihmistä ja katkaisten sähköt tuhansilta kodeilta, ja siirtyy sieltä PohjoisKoreaan, jossa se on jatkanut tuhotöitään.

PK:n johtaja Kim Jong UN kutsui hätäkokouksen, jota hän itse johtaa, jossa hallituksen ministerit pyrkivät arvioimaan myrkyn vaikutuksia.

Pelkona on se, että taifuuni voi tuhota satotoiveet PohjoisKoreassa, mikä voi pahentaa ennestäänkin kriittistä ravinnon puutetta maassa.
Valtion media sanoo, että Kim syyttää virkailijoita toimettomuudesta: ”He ovat avuttomia taifuunin kourissa, eivätkä ymmärrä tilanteen vakavuutta, ja sen sijaan omaksuvat huolettoman asenteen”. Keskusuutistoimisto (KCNA).
https://www.bbc.com/news/world-asia-49621405,

12. Tutkijoita on hämmästyttänyt, miksi ns. Temppelikäärö on säilynyt muita Kuolleenmeren kääröjä paremmin ja säilyttäen myös norsunluunvärinsä.

Nyt he ovat keksineet, että tämä 8 metriä pitkä ja 0.1 mm:n vahvuinen rullan alaisuus on siinä, että se viimeisteltiin metalliliuoksella, jonka alkuperä ei ole Israelissa. Tämä voi antaa vinkkejä muiden muinaisten kirjoitusten säilyttämiseksi ja entisöimiseksi.
https://www.timesofisrael.com/salt-study-unravels-ancient-mystery-around-well-preserved-dead-sea-scroll/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -34; Suolameri 26 -35; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista, huomenna voi pilveillä osissa maata, mutta ei sateita.