Torstai 22.10.2020

 TORSTAI 22.10.2020

01. Dachman Shai kyselee ynetnews.com julkistamassa artikkelissa, onko Israel tehnyt virheen pannessaan kaikki munansa yhteen pesään? 


Israelin pitkäaikainen johtaja pääministeri Benyamin Netanyahu on pitkään ponnistellut tukeakseen presidentti Donald Trumpin johtamaa republikaanista hallitusta kaikin keinoin, mutta samalla laiminlyönyt suhteensa juutalaisiin Yhdysvalloissa. Tämän arvo punnitaan USA:n marraskuun vaaleissa. 


Mutta jos käy niin, että – kuten nykyiset tiedot ennakoivat – Yhdysvaltoihin perustetaan Demokraattisen puolueen johtajan Joe Bidenin johtama hallitus, Netanyahun tulee tehdä pyhiinvaellusmatka Valkoiseen Taloon luodakseen toimivan yhteyden Joe Bideniin ja Demokraattiseen puolueeseen, mutta myös vaikutusvaltaisiin juutalaisyhteisöihin USA:ssa. 

https://www.ynetnews.com/article/rykgpPTPP, 


02. Sudanin johto ilmoittaa suostuvansa normalisoimaan suhteensa Israeliin, ja että virallinen ilmoitus siitä tehdään lähipäivien aikana.  


Aiempien raporttien mukaan USA painosti Sudania vaatien, että suhteiden normalisoiminen Israelin kanssa on ehtona Sudanin poistamiseksi terrori-valtioiden listalta, kuten ”Israel Hajom” raportoi keskiviikkoiltana. 


Aiemmin presidentti Donald Trumpin ja Sudanin Itsenäisyysneuvoston johtajan Abdel Fattah al-Burhanin välillä käytiin puhelinkeskustelu, jossa asiasta sovittiin. Virallisen tekstin laatiminen kestää muutamia päiviä. 


Israelin alueellisen yhteistoiminnan ministeri Ofir Akunis ja tiedusteluministeri Eli Cohen arvioivat keskiviikkona, että Israelin ja Sudanin välisten suhteiden normalisoiminen on lähellä. Akunis paljasti, että ”monet muut maat harkitsevat suhteitten solmimiseksi juutalaisvaltion kanssa”. 


USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi keskiviikkona USA:n aloittaneen toimet Sudanin poistamiseksi terroria tukevien valtioiden listalta, mutta ei osannut kertoa yksityiskohtia sen ajoittamisesta. 


Pompeo ei vastannut suoraan kysymykseen, onko tällä yhteyksiä normalisoimis-toimien kanssa, vaan vastasi: ”Jatkamme työtämme, että jokainen valtio tunnustaisi Israelin, juutalaisten oikeutetun kotimaan ja tunnustaisivat heidän keskeiset, olennaiset oikeutensa omaan valtioon, mikä koskee myös Sudania”. 

https://www.jpost.com/breaking-news/sudan-agrees-to-normalize-relations-with-israel-report-646511, 

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/israeli-minister-sees-another-normalization-deal-before-us-election-646479,


03. USA:n tiedustelujärjestöt paljastavat, että Iran ja Venäjä ovat liittoutuneet pyrkimyksissään häiritä Yhdysvaltain presidentin valintaa.


Kansallisen Tiedustelun johtaja John Ratcliffe sanoi keskiviikkona, että Venäjä ja Iran ovat molemmat pyrkineet häiritsemään 2020 presidentin vaaleja. 


”Olemme saaneet vahvistusta tiedoille, että Iran - kuten erikseen myös Venäjä -ovat hankkineet joitain äänestäjien rekisteröintitietoja” Ratcliffe sanoi hätäisesti järjestämässään uutiskonferenssissa. 


”Olemme nähneet Iranin valheellisia E-maileja äänestäjien pelottelemiseksi, sosiaalisen levottomuuden nostattamiseksi ja Trumpin vahingoittamiseksi”.

Ratcliffe viittasi keskiviikkona lähetettyihin E-maileihin, jotka ”näyttivät tulleen Trumpille myönteiseltä Proud Boys ryhmältä”, sanoivat hallituslähteet. 

https://www.jpost.com/breaking-news/us-intelligence-agencies-say-iran-russia-tried-to-interfere-in-election-646513, 


04. USA:n juutalaisten Joe Bidenin kannatus kahdessa epävarmassa valtiossa on korkeampi, kuin mitä se oli Clintonin ja Obaman aikana, kertoo J Street gallup. 


Juutalaisten Joe Bidenille antama kannatus on Floridassa 73 %, ja Pennsylvaniassa 75 %; mutta Trumpin kannatus näissä molemmissa ns. ”Swing-state” valtioissa on 22 %. 


Molemmissa valtioissa juutalaisten suurin huoli kohdistuu COVID19 pandemian hoitoon, mitä seuraavat maan talous sekä terveyshuolto. Israel ja sen ongelmat ovat heidän pohjimmainen kiinnostuksensa kohde. 


Juutalaisäänestäjien mielestä Bidenillä on parempi optio KV-pandemian hoitoon, taistelemiseen valkoista nationalismia ja antisemitismiä vastaan, sekä pitämään Amerikan juutalaiset turvattuina, kuin Tumpilla.


Yli 60 % Floridan juutalaisäänestäjistä tukevat kahdenvaltion periaatetta ratkaisuna Israelin ja PA/PLO:n arabien väliseen konfliktiin; Jerusalemin arabienemmistöiset lähiöt liitetään Palestiinan valtioon; Juudeassa ja Samariassa asuvat juutalaiset saavat asua yhteisöissään, mutta vastaava maa-alue luovutetaan arabivaltioon Israelin alueilta. 

https://www.jpost.com/us-elections/jewish-support-for-biden-higher-than-for-clinton-obama-j-street-poll-646485, 


05. WhatsApp websivuista on tullut hakkerien suosima kohde, varoittaa Sarah Chemla JP:n artikkelissaan. 


Päästäkseen jonkun WhatsApp tilille vaaditaan vain oikea puhelinnumero ja verifioimiskoodi. Kuka uskoisi, että kirjautumista WhatsApp tileille voitaisiin väärin käyttää käyttäjän tiedoston hakkeroimiseksi hänen tietämättään? 


”Jos saat puhelimeesi viestin, että on tapahtunut virhe ja että olet saanut koodatun viestin toiselta henkilöltä antaen hänelle luvan yhdistää WhatsAppiin, älä missään tapauksessa paljasta koodiasi”. 


Hakkeri tarvitsee vain uhrinsa puhelinnumeron. 

Rekisteröitymällä tällä numerolla, joka ei ole hänen, mutta hän tarvitsee uhrinsa koodin päästäkseen hänen tililleen. Hakkeri lähettää viestin uhrinsa puhelimeen:


”Hei, vahingossa lähetin verifioimiskoodisi puhelimeesi. Voisitko lähettää sen minulle?” Jos uhri vastaa pyyntöön, hakkerilla on puhelinnumero ja koodi, joilla hän pääsee uhrinsa tilille, josta käsin hän voi estää sen toiminnan ja hallita tiliäsi. 

Tilisi uudelleen avaamiseksi hakkeri vaatii rahaa. 

https://www.jpost.com/jpost-tech/whatsapp-the-new-hacking-method-645382,


06. USA:n kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi (Dem), sanoi keskiviikkona, että ”presidentti Trumpin pankkitili Kiinassa muodostaa turvallisuusriskin”. 


Trump ei ole raportoinut Kiinan pankkitilistään, vaikka hän on antanut tietoja Englannissa ja Irlannissa pitämistä pankkitileistään. 


Nancy Pelosi, joka vihaa Trumpia, etsimällä etsii mitä tahansa voidakseen syyttää niiden kautta Trumpia. Pelosi sanoi, että ”Trumpin Kiinan pankkitili vaarantaa hänen yksityisyytensä ja paljastaa hänen haavoittuvuutensa”. 


Asian paljasti The Times, joka oli saanut käsiinsä Trumpin veroraportit, ja oli myös havainnut hänen Kiinan pankkitiinsä, jota hän ei ollut raportoinut. 


Trumpin henkilöstöpäällikkö Mark Medows sanoi, ettei hän ole tietoinen, onko The Timesin ilmoitus totta, ja lupasi tiedustella siitä Trumpilta. 

Trump on entinen reality TV-esiintyjä. Hän sanoo siirtäneensä kiinteistöyhtiönsä johdon kahdelle pojalleen, mutta omistaa edelleen perheen hoitaman yhtiön.

 https://www.jpost.com/international/pelosi-trumps-reported-chinese-bank-account-raises-security-concerns-646529,


07. USA:n kongressin molempien kamarien valtaenemmistö ilmoittaa laatineensa uudet päätöslauselmansa ”Abrahamin Sopimusten” tukemiseksi suhteiden normalisoimiseksi Israelin sekä UAE:n ja Bahrainin välillä, ilmoitti Amerikan Julkisten Asiain komitea (AIPAC) keskiviikkona.


Kongressin 91 senaattoria ovat yhdessä esittäneet ”Senaatin Version” päätöslauselmaksi, jossa ”onnitellaan Israelin, UAE:n ja Bahrainin hallituksia näiden historiallisten sopimusten saavuttamiseksi”.


Päätöslauselmassa vakuutetaan ”voimallista tukea neuvotellulle ratkaisulle Israelin ja Palestiinan välisten ongelmien ratkaisemiseksi kahden valtion periaatteella – Israelin Demokraattisen juutalaisvaltion, ja elinkelpoisen Palestiinan valtion – asuen rinnakkain rauhassa, turvallisesti ja keskinäisessä tunnustamisessa”. 


Päätöslauselmassa ”kehotetaan toisia arabimaita solmimaan täydet suhteet Israelin kanssa päämääränään täydellinen rauha Israelin ja sen arabinaapureiden kesken”. Aipacin mukaan esitetty lauselma ei ole lopullinen versio, ja on mahdollista, että uusia senaattoreita ilmoittautuu tukijoihin. 


Senaatin päätöslauselman 709 esittelivät Lindsey Graham (R-SC), BOB Menendez (D-NJ), Todd Young (R-IN), Ben Gardin (D-MD). 


Keskiviikkona Demokraattiset senaattorit Kamala Harris, vähemmistöjohtaja Chuck Schumer, Elisabeth Warren, Bernie Sanders eivät olleet rekisteröityneet tukijoiksi. 

Republikaanien senaattori Ted Cruz ei myöskään ollut rekisteröitynyt. 


Kongressin alahuoneen päätöslauselmassa annetaan tukea diplomaattisuhteiden solmimiselle Israelin, UAE:n ja Bahrainin välille ja kehotetaan muita arabimaita solmimaan täydet suhteet Israelin kanssa. Siinä se myös vakuuttaa voimallisen tukensa laillisille vaatimuksille, etteivät USA:n aseviennit vaikuta heikentävästi Israelin kykyyn puolustaa itseään, sekä neuvotellulle kahden valtion sopimukselle Israelin ja PA/PLO:n välisessä konfliktissa. 


Keskiviikkona 60 Huoneen jäsentä eivät olleet vielä allekirjoittaneet tukeansa. 

40 demokraattisen puolueen jäsenen joukossa olivat Nancy Pelosi, Ilhan Omar, Rashilda Tlaib ja Alexandra Ocasi Cortez (AOZ), jotka eivät ole tukeneet esitystä. 

23 Republikaanien jäsenen allekirjoitukset puuttuivat myös. 

https://www.jpost.com/international/overwhelming-bipartisan-majority-support-the-abraham-accords-646527, 


08. IBD/TIPP suorittaman mielipidetiedustelun perusteella Demokraattien ehdokkaan Joe Bidenin kannatus on 48.1 % ja Trumpin 45.8 %, eli Bidenin kaksinumeroinen johtoasema on enää 2.3 %.


Ensimmäisessä kaksintaistelussa kehittynen kaaoksen välttämiseksi toisessa ja viimeisessä taistelussa torstaina klo 09.00 pm Belmont Yliopistossa, Nashvillessä, järjestäjät mykistävät kovaääniset avajaispuheiden ajaksi. 


Trump ilmoittaa kuitenkin osallistuvansa tilaisuuteen huolimatta järjestäjien ennen kuulumattomasta päätöksestä.  

https://www.debka.com/mivzak/biden-lead-over-trump-drops-to-2-points/, 


09. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi ulkoministeriön työskentelevän useitten YK:n alaisten kansainvälisten instituuttien julistamiseksi antisemiittisiksi, ja Amerikan niille myöntämien avustusten lopettamiseksi. 


Mukana ovat mm. Amnesty International ja Human Rights Watch Oxham, raportoi Politico News sivusto keskiviikkona. 


Kahden virkailijan mukaan USA:n erityislähettilään Elan Carr antisemitismin tarkkailemiseksi ja estämiseksi laatima julkilausuman muotoon laadittu raportti ilmestynee tällä viikolla. Siinä ilmenee myös ihmisoikeusryhmien harjoittama ja epäilty tuki BDS-järjestelmälle, sanoo Politico. 

https://www.timesofisrael.com/pompeo-said-planning-to-declare-major-human-rights-groups-as-anti-semitic/, 


10. Poliisi pidätti torstai-iltana 6 asukasta ja heidän omistamaansa 54 lehmää Fassutasta lähellä Meronvuorta, syyttäen asukkaita toistuvasta tunkeutumisesta valtion omistamille laidunmaille ja luonnonreservaateille. 


Poliisin apuna toimivat Keren Kaymeth LeIsrael /Jewish National Fund tarkastajat torstaina suoritetussa operaatiossa. 

Poliisit löysivät myös suoritetun kotietsinnän aikana Fassutassa suuren määrän ammuksia. Lehmät pidetään toistaiseksi karanteenissa.

https://www.jpost.com/israel-news/police-confiscate-54-cows-detain-6-suspected-of-damaging-state-land-646539, 


11. Keskiviikkoaamuna Iranin ja Gulf maiden media julkaisi tarinan, jossa väitettiin Israelin suorittaneen ilmaiskuja Golanin kukkuloille Hurriya arabikylään lähellä Quneitraa. 


Kertomus liittyy jännityksen nousemiseen Syyrian Israelin vastaisen rajan tuntumassa, joka on noussut ja laskenut tilanteiden mukaan vuoden aikana. 

Syyrian paikallinen arabimedia viittaa Syyrian ihmisoikeuksien järjestön ja Syyrian uutistoimiston SANA julkaisemiin raportteihin. 


Ilmaiskun sanotaan venäläisen raportin mukaan iskeneen tyhjään kouluun, mutta usein myös sotilaskohteisiin kuvernementissa, ja että Israelin helikopterit ampuivat ohjuksia kohteisiin rajan läheisyydessä lähellä Quneitraa 04.08. 


Israel käytti raportin mukaan myös tankkitulta heinäkuussa kolmeen kohteeseen rajalla. Elokuun tapauksessa ajoneuvoja tuhoutui; heinäkuussa 2 Syyrian sotilasta haavoittuivat. 


Hizbullahille myönteinen Al-Ain Gulf alueella raportoi Hizbullahin ja Iranin laajojen joukko-osastojen olleen alueella hyökkäysten tapahtuessa.

 

Tämä on osa Iranin päättäväisyyttä tunkeutua ja pureutua lähelle Israelin pohjoisrajaa hyökkäysten suunnittelemiseksi Israelin siviilikohteisiin, mitä IDF:n joukot ja ilmavoimat pyrkivät estämään. 

https://www.jpost.com/middle-east/hezbollahs-role-near-golan-in-spotlight-after-reported-airstrike-646433, 


12. PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat on Hadashan sairaalassa, jossa hänelle suoritettiin keskiviikkona bronchotomy hänen hengityselintensä tason tutkimiseksi. 


Hänen tilaansa sanotaan vakiintuneeksi mutta edelleen kriittiseksi. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289616, 


13. Trumpin läheinen asianajaja Rudy Giuliani sanoo, saatuaan tilaisuuden tutkia Hunter Bidenin laptopin kovalevyihin tallennettuja tietoja, että Joe Biden toimi 10 %:n osuudella Kiinan kommunistien liikekumppanina. 


Blaze TV kertoo: Glen menee suoraan ytimeen maan suurimmassa tarinassa pormestari Rudy Giulianin kanssa, joka vie meidät suoraan Hunter Bidenin laptopiin. Mutta se ei koske vain Hunter Bideniä, vaan se kertoo Joe Bidenistä, mitä Glen on tutkinut yli vuoden, mikä johtaa suoraan Ukrainaan ja Kiinaan. 


”Miten poliitikot käyttävät hyväkseen perheensä jäseniä rikastuttaakseen klaaniaan ja myydäkseen oman maansa”. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289624, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 


Jerusalem 19 -29; Tiberias 20 -36; Suolameri 29 -36; Eilat 25 -36 +C-astetta, pilvetöntä ja helteistä, lämpenevää huomiseksi. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021