MAANANTAI 24.03.14


MAANANTAI 24.03.14
1. TÄNÄÄN maanantaina ennusteet lupaavat aurinkoista säätä ja lämmintä, mikä jatkunee huomisen paikallisista sadekuuroista välittämättä ainakin sitä seuraavat pari-kolme päivää. Mittarimme näytti aamulla 16 lämpöastetta, mutta taivas oli paksussa pilvessä, minkä johdosta Maija-vaimo päätti siirtää lakanoiden pesun seuraavaan päivään. Tällä hetkellä taivas on ohuen harsomaisen pilvikerroksen peitossa, mutta aurinko paistaa sen läpi. Lämpötilat: Jerusalem 14 -22; Tiberias 14 -29; Suolameri 20 -29; Eilat 18 -31 +C-astetta.
2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu on jatkuvasti lehtien otsikoissa, jos ei puolueensa sisäisistä jännitteistä, Irania tai Syyriaa koskevien lausuntojensa, tai USA:n hallituksen yhä vaikeammin ymmärrettävästä rauhanprosessia koskevasta politiikasta antamistaan arvioista johtuen, niin ainakin hänen yksityiselämäänsä koskevien ongelmien vuoksi. Pystymättä arvioimaan hänen Sara-vaimonsa henkistä potenssia tai sen käyttämistä rakentavasti tai hajottavasti voimme vain sivusta seurata toistuvia valituksia ja epäilyjä siitä, kuka maan asioista lopulta päättää. Netanyahulla on kolme asuntoa käytettävissään, virka-asunto Jerusalemissa, ja lisäksi omistusasunto Jerusalemissa ja toinen rannikolla.
Media ruotii varsin suorasukaisesti pääministerin yksityiselämää, mikä kohdistuu pääosin Saran ja palvelusväen välisiin ristiriitoihin, joissa pääministeri joutuu toimimaan välittäjänä. Median hillityn varomaisissa artikkeleissa elää epäilys, että Saran vaikutus voi tuntua myös maan johtamisessa, mitä ei aina katsota sopivaksi. Vaikka naisen intuitio voikin nähdä asioita näkökulmista, mihin miehen monimutkaisempi tapa käsitellä asioita ei pysty, ristiriitainen kotiympäristö ei varmaan ole vaikuttamatta pääministerin kykyyn hoitaa maan asioita.  
EIHÄN vaimon, tai jonkun muun läheisen, valta johtavaan virkamieheen ole harvinaista. USA:n presidentti Obaman toimintaa hallitsee WND:n artikkelin mukaan nainen nimeltä Valeri Jarret, vaikka hänellä ei ole koulutusta eikä aiempaa kokemusta kansainvälisessä politiikassa tai taloudessa. Jarrettia verrataan Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n hovissa toimineeseen mystikkoon Rasputiniin, jolla oli hallitseva valta sekä tsaariin että hänen vaimoonsa Aleksandraan. Rasputin ei esiintynyt julkisuudessa, kuten ei Jarretkaan, mutta hänen vaikutuksensa tuntui tsaarin päätöksissä, mitkä lopulta suistivat Venäjän sekasortoon ja sisällissotaan, joka suisti tsaarin hallinnon kaatumiseen ja hänen ja hänen perheensä tuhoon. "Kelpo vaimon kuka löytää? Sellaisen arvo on helmiäkin paljon kalliimpi. Hänen miehensä häneen luottaa, eikä häneltä riistaa puutu. Hän tekee miehellensä hyvä, ei pahaa, kaikkina elinpäivinänsä".  (Snl.31:10 -12) http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/110901/israel-benjamin-sara-netanyahu-scandal, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4502220,00.html, http://www.wnd.com/2014/03/meet-the-most-powerful-woman-in-america
3. PRESIDENTTI Obaman hallitus alkaa osoittaa hysterian merkkejä seuratessaan ulkoministeri John Kerryn sponsoroiman viime vuoden heinäkuussa alkaneen neuvottelu-kierroksen kohtaloa. Neuvottelujen tarkoituksena oli saada Israelin ja PA/PLO:n välinen rauhansopimus allekirjoituskuntoon 29.huhtikuuta 2014 mennessä. Kerry esitti neuvottelujen saatesanoissaan kohtalonomaisia uhkauksia Israelille, elleivät neuvottelut tuota tulosta." Israel tullaan eristämään steroideilla", hän uhkasi Euroopassa pitämässään puheessaan. Hän on joutunut viimeistelemään ja siistimään noita vallan huumassa lausuttuja sanojaan, mutta hänen epäluuloinen ja nihkeä suhtautumisensa Israeliin on totta, niin juutalaista cohenin pappissukua kuin hänen sanotaankin edustavan.
OBAMAN hallitus pyrkii kaikin voimin saamaan neuvotteluaikaa jatkettua ainakin vuoden loppuun, mutta PA:n puheenjohtaja Abbas on useaan kertaan todennut, ettei hän suostu lisäaikaan. Hän hyvin tietää, että USA:n taloudellinen tuki on elintärkeä PA:n talouden pysyttämiseksi pinnalla uhkaavasta romahduksesta. Taustalla on pelko – tai ehkä se on jopa Abbasin suunnitelmissa yhtenä vaihtoehtona – PA:n hallituksen hajottamisesta, mikä saattaisi koko palestiinalaisalueen sekasortoiseen tilaan, mikä ei ole USA:n eikä Israelinkaan intressien mukaista. Siksi Abbas katsoo voivansa jatkaa lisäetujen kiristämistä.
Käytännössä se tarkoittaisi, että Israelin tulisi ottaa valvontaansa Juudean ja Samarian alueet. Gazasta ammuttu rakettituli on saanut IDF:n uhkaamaan ja vaatimaan, että Israelin tulee ottaa myös Gazan kaista valvontaansa. Yhden viikon aikana Gazasta Israeliin ammutut lähes sata rakettia, vaikkakin huonolla tähtäyksellä, on saanut Israelin turvallisuusjoukot vaatimaan, että tilanteelle on tehtävä jotain radikaalia, jolla ongelma poistetaan, ja tällä kertaa lopullisesti. Pääministeri Netanyahu harkitsee asiaa eikä osaa päättää, sillä hänellä on paljon suurempi kala taltutettavana Iranin ydinteollisuuden eliminoimisessa, koska näyttää, etteivät P5+1 maiden ja Iranin väliset neuvottelut edisty. Hallitus on asettanut lähes 3 miljardia USD IDF:n käyttöön, mikäli ilmaiskuista tulee totta.
KERRYN päänsärkyä lisää Abbasin jyrkän kielteisen kannan lisäksi joustaa edes joissain keskeisistä vaatimuksistaan se, että Netanyahu on antanut ymmärtää – joskaan selkeästi sanomatta – etteivät neuvottelut ole edenneet vaaditulla tavalla, minkä johdosta sovitun viimeisen 26 terroristin vapauttamista tulee siirtää tai peruuttaa kokonaan, kuten monet Israelin ministerit ja kansanedustajat vaativat. Lisäksi Abbasin vaatimus Israelin arabien lisäämistä vapautettavien joukkoon herättää kovaa vastusta Israelissa. Abbas uhkaa lopettaa kaikki neuvottelut Israelin kanssa, ellei vapauttamista toteuteta suunnitelman mukaan. Hän uhkaa aloittaa valmistelut PA:n kääntymistä YK:n elimien ja instanssein puoleen hakeakseen niiden jäsenyyttä, ja lopulta Palestiinan valtion perustamista. Viimeisten päivien aikana sattuneet veriset yhteenotot IDF:n ja etsimiensä terroristien välillä ja niitä seuranneet mielenosoitukset kuumentavat entisestäänkin räjähdysaltista tilannetta.   http://www.timesofisrael.com/report-washington-fears-collapse-of-peace-talks
4. KAKSI IDF:n sotilasta haavoittui yhteydenotoissa PA:n arabien kanssa Raakelin hautakammion lähellä Betlehemissä. Heidät vietiin saamaan hoitoa sairaalaan. Molemmat olivat saaneet kiven vaarallisesti päähänsä.
IDF:n sotilaat tunkeutuivat myös Aidan pakolaisleiriin, jonka asukkaat kivittivät heitä kivin ja palopommein, kuten MAAN-uutistoimisto Betlehemissä raportoi. Sotilaat tekivät ratsioita useisiin taloihin pitäen niitä jonkin aikaa valvonnassaan. Yksi PA:n arabi haavoittui päähän osuneesta kumiluodista.
JÄNNITYS Juudean ja Samarian alueilla on noussut monta pykälää, mihin vaikutti etenkin IDF:n, Shin Betin ja rajapoliisin yhteistoimin tekemä ratsia Jeninin pakolaisleiriin, jossa heidän etsimänsä terroristi majaili. Mies ei suostunut antautumaan, vaan aloitti tulituksen haavoittaen kahta rajapoliisia, mutta saaden itse surmansa. 2 -3 muuta leirin asukasta, joita kokoontui aloittaa mellakan sotilaita ja poliiseja vastaan, sai myös surmansa tulituksessa.
Sunnuntaina IDF kävi hajottamassa yeshiva-opiskelijoiden kyhäämät rakennelmat ja poistaen siellä olleet opiskelijat. Yksi heistä meni Burgan arabikylään, jossa hän joutui nuorten ja lasten pahoinpitelemäksi. PA:n poliisi pelasti hänet ottaen hänet huostaansa ja luovuttaen hänet myöhemmin IDF:n sotilaille.
ISRAELIN radion mukaan arviolta useita yeshivassa opiskelevaa nuorta oli mennyt Homeshin juutalaisyhteisön raunioille rukoillakseen siellä. PA:n poliisin mentyä paikalle he pakenivat yhden päästessä Burgan arabikylään. http://www.timesofisrael.com/two-soldiers-injured-in-bethlehem-clash, http://www.timesofisrael.com/after-fatal-jenin-face-off-there-could-be-much-worse-to-come
5. BEIT HANINAN Jerusalemin lähiössä, toistaiseksi tuntemattomat vandaalit olivat töhrineet graffiteja ja puhkoneet autonrenkaita ainakin 34 autossa. Teksteissä luki "hintalappu", ja "pakanat Israelin maassa ovat meidän vihollisiamme". Samantapaisia hyökkäyksiä autoja vastaan tapahtuu silloin tällöin Jerusalemin itäosan lähiöissä. Arabit vastaavat niihin hyökkäilemällä lähiöissä asuvia juutalaisia ja poliisien partioita vastaan. Myös kivitykset Temppelivuorella ovat lisääntyneet etenkin, jos juutalaisia päästetään vuorelle.
USA:n ulkoministeri John Kerry esitti vielä julkistamattomassa kehyssuunnitelmassaan, että Palestiinan valtion pääkaupunki voisi sijaita Beit Haninan lähiössä. PA:n johto kielsi esityksen kauhistuneena todeten, että koko Jerusalemin itäosa 1949 aselepolinjan takana tulee kuulumaan Palestiinan pääkaupunkiin, mitä Israel ei voi hyväksyä. http://www.timesofisrael.com/vandals-deface-arab-owned-cars-in-east-jerusalem
6. AL-QAEDAAN kuuluva Al-Minbar Jihadi mediaverkko julkaisi sivuillaan muslimeille tarkoitettuja kehotuksia aloittaa hyökkäykset ranskalaisia kohteita vastaan Ranskassa sekä sen intressejä vastaan muualla maailmassa tukeakseen Afrikan pohjoisosassa taistelevia muslimeja, ja etenkin Keski-Afrikan tasavallassa ja Malissa. Kirjoituksessa todetaan, että nämä kohteet on helppo löytää, koska muslimimaat ovat täynnä Ranskan lähetystöjä ja varsinkin siksi, että muslimeja "Ummah leijonia" asuu länsimassa miljoonittain. Ranska lähetti 2000 sotilastaan Keski-Afrikan tasavaltaan tukemaan 6000 miehen vahvuisia Afrikan unionin joukkoja mahdollista vallankumousyritystä vastaan. Muslimit ovat hyökkäilleet sekä Malissa että Keski-Afrikan tasavallassa asuvia kristittyjä vastaan polttaen heidän kyliään ja kirkkojaan sekä raiskaten ja murhaten asukkaita mielensä mukaan. Muslimien telotettavien listalla on myös Ranskan presidentti Francois Hollande. http://www.timesofisrael.com/islamist-group-calls-for-hollande-assassination

  




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021