KESKIVIIKKO 13.11.13


KESKIVIIKKO 13.11.13

1.      PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu on esiintynyt viime aikoina päättäväisesti vastustaen maailman yleistä mielipidettä vaatiessaan Iranin ydinsuunnitelman romuttamista kokonaan. Tämä on pantava hänen plus-tililleen, mutta valitettavasti samaa jämäkkyttä ei ole havaittavissa hänen suhtautumisessaan palestiinalaiskysymykseen ja juutalaisten oikeuksiin Juudeassa ja Samariassa sekä ikuisessa pääkaupungissaan Jerusalemissa.

Näin on pääteltävä seuratessa pääministerin viimeisimpiä päätöksiä ja toimia.
PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas kulkee pitkin maailman sivua vakuutellen valtioitten johtajille, miten Israel miehittää heidän maataan, varastaa heidän luonnon-rikkauksiaan, häpäisee ja tuhoaa kristittyjem ja muslimien pyhiä paikkoja, pyrkii tuhoamaan Al-Aksa moskeijan rakentaakseen kolmannen Temppelinsä sen raunioille ja pyrkii kaikin tavoin juutalaistamaan Jerusalemia tuhoten muslimien asuintaloja ja karkottaen niiden asukkaat. Tähän tapaan tämä Yasser Arafatin poloniuminsyömän manttelin perijä esittelee rauhankumppaniaan maailmalla. Hän lisännee siihen pelkonsa periä myös Arafatin kohtalon, mistä hän syyttää Israelia, vaikka todisteet Israelin osallisuudesta Arafatin myrkyttämiseen ovat olemattomat, kuten Venäjä totesi lausunnossaan.

MIKSI Netanyahu ei käy suoraan rintamahyökkäykseen Abbasin esittämiä katteettomia syytöksiä vastaan? Miksi hän ei kutsu kokoon asiantuntijoiden muodostamaa konferenssia, jossa juurta jaksaen käytäisiin läpi Israelin valtion syntyhistoria kansainvälisine päätöksineen, ja juutalaisen kansan historialliset ja uskonnolliset sekä lailliset oikeudet muinaiseen kotimaahansa, joka seisoi hyljättynä ja autiona ohdakkeita ja piikkipensaita kasvaen, kunnes juutalaiset lopulta saivat kutsun palata esi-isiensä maahan palauttaakseen sen alkuperäiseen loistoonsa? Onko tässä vielä vaikuttamassa rabbien vuosisatojen aikana galutissa, hajaannuksissa, juutalaisille puhuessaan esittämänsä vaatimukset olla hämmentämättä asuinmaansa hallitusta, ettei se kääntyisi heitä vastaan tuhokseen tai karkottakseen heidät maasta maahan, kuten toistuvasti tapahtui?
Israelin kansan on korkea aika tiedostaa, että se asuu nyt omassa maassaan vastaten omista kohtaloistaan ja rakentaen omaa yhteiskuntajärjestelmäänsä perustaen vuosituhantisiin uskonnollisiin, eettisiin ja moraalisiin arvoihinsa, joista länsimainen kulttuuri on hälyttävissä määrin luopumassa maailman johtajana pidetyn Amerikan näyttäessä esimerkkiä.

ISRAELIN asuntorakentamisministeri Uri Ariel julkisti alkuviikosta 24 000 uuden asuntoyksikön rakentamissuunnitelmat Juudeaan ja Samariaan kehottaen viranomaisia pyytämään niistä urakkatarjouksia. PA:n rajun kielteinen reaktio oli odotettu eikä siten yllättänyt ketään, mutta Netanyahun tarttuminen ministerinsä päätökseen julkisesti kummastuttaa.
Pääministerin kanslia julkisti lausunnon, jossa se kehottaa ministeri Arielia harkitsemaan uudelleen päätöksensä rakentamisesta vihreän linjan taakse, koska se häiritsee pyrkimyksiä lopettaa Iranin ydinsuunnitelman toteuttaminen.
PM:n kanslian lausunnossa todetaan, ettei alustavalla suunnitelmalla ole mitään laillista perustetta, ei millään tavoin edistäisi "setlementtien" asiaa, ja aiheuttaisi tarpeettoman konfliktin kansainvälisen yhteisön kanssa aikana, jolloin pyritään intensiivisesti saamaan aikaan parannettu sopimus maailman johtavien valtioitten ja Iranin välille. Ariel tiettävästi harkitsee asiaa. Käytännössä PM surmasi ministerinsä päätöksen ilman keskusteluja.  

URI ARIELIN suunnitelmien tultua julkisuuteen USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jennifer Psaki sanoi lehdistölle tiistaina USA:n olevan yllättynyt ja syvästi huolestunut suunnitelmista. Suunnitelmaan sisältyvälle E-1 alueelle rakennettavat 1200 asuntoyksikköä ovat erityisesti kansainvälisessä tarkkailussa, koska sen väitetään vaikeuttavan Palestiinan valtion perustamista.
Arielin suunnitelmasta kertoi Tzipi Livnille Israelille vihamielinen NGO-järjestö Peave Now, mistä Livni informoi PM:n kansliaa. Netanyahu antoi ohjeet, että E-1 alue on poistettava listasta, johon kuuluu lisäksi 12 000 asuntoyksikköä pitkin Juudeaa ja Samariaa: Shilo, Eli, Mitzpe Jericho ja Shvut Rachel. Netanyahu antoi luvan 3 500 asuntoyksikön rakentamiseksi ilmoittaessaan 26 terroristin vapauttamisesta. On huomioitava, että Israelin hitaan byrokratian tietäen noiden kohteiden saattaminen rakentamiskuntoon kestää vuosikaudet, joten kysymys on pitkän tähtäyksen suunnittelusta, ei mistään rakentamisryntäyksestä.

TALONRAKENNUSMINISTERIÖN tiedottaja selitti vastineessaan, että Israelissa on 650 000 asunto-yksikön rakentamisen eri tasolla olevia suunnitelmia eri puolilla maata, ja että valtaosa niistä johtuen ympäristönsuojelun tai hallinnollisista näkökohdista ei ole päässyt etenemään. Vaikeuksia aiheuttavat myös aikoinaan tiheään asutun maan lukuisat muinaisjäänteet ja hautapaikat arkeologisine ja uskonnollisine rajoituksineen, mitkä tulee ensin selvittää. Ministeriön tiedottaja selitti, että vain 20 000 asuntoyksikön rakentaminen on mahdollista, ja nekin ajoittuu seuraavan 4-20 vuoden periodille.  

MAALE ADUMIMIN pormestari Benny Kastriel lähetti kirjeen Netanyahulle, jossa hän painotti
E-1 alueen rakantamisen tärkeyttä. "Ymmärrän, että USA:n hallitus painostaa meitä edistääkseen neuvotteluja Iranin kanssa, eikä häirittäisi rauhanneuvotteluja PA/PLO:n kanssa, mutta rakennussuunnitelmien laatiminen Maale Adumimin tarpeisiin on puhtaasti kunnallinen kysymys. Asuntojen markkinointi vatii joka tapauksessa pääministerin hyväksyminen. Siksi pyydän, että pääministeri peruuttaisi päätöksensä jäädyttää E-1 alueen teknisen suunnitelman jatkamisesta ja antaisi ministeriölle luvan niiden edelleen kehittämiseksi. " http://www.timesofisrael.com/aiming-to-calm-critics-netanyahu-cancels-massive-settlement-plan/, http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Netanyahu-halts-E1-housing-tenders-amid-plans-for-24000-new-units-in-West-Bank-east-Jlem-331505

2.      PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas julkisti tiistaina julkilausuman, jossa hän vaatii 20 000 asuntoyksikön rakentamissuunnitelman Juudeaan ja Samariaan peruuttamista, tai rauhan-neuvottelut ovat keskeytyneet. Tosiasiassa Abbas on odottanutkin kaiken aikaa sopivaa tekosyytä, jolla hän voisi keskeyttää keskustelut Livnin ja Molchon kanssa, koska ne eivät ole arabikansan suosiossa ja PLO:n hallitus vaatii toistuvasti niiden lopettamista.

Sekä PA että USA:n ulkoministeriö ovat vaatineet kaiken juutalaisen rakennustoimen loppettamista Juudeassa ja Samariassa; PA kutsuu sitä laittomaksi, USA luvattomaksi toisen omistamalle maalle rakentamiseksi. Rauhanneuvottelujen aloittamissopimukseen ei kuitenkaan kuulunut minkäänlaista kieltoa jatkaa juutalaisyhteisöjen rakentamista entisen tahtiin.

PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat sanoi Abbasin kehottaneen häntä informoimaan Abbasin uhka-vaatimuksesta arabiliittoa, sekä USA:ta, EU:ta, YK:ta ja Venäjää.
Abbasin ultimaatumin julkistuessa PA ilmoitti välittömästi harkitsevansa vakavasti asian asettamisesta YK:n turvallisuusneuvoston päätettäväksi, kuten Erekat sanoi AFP:n toimittajalle lisäten, että PA hatkitsee hakea YK:n eri instanssien jäsenyyttä, mistä se lupasi pidättyä rauhan-keskustelujen ajaksi.
PA sai YK:n yleisistunnossa ei-valtion tarkkalija-aseman ja lokakuussa 2011 UNESCO:n jäsenyyden, mikä antaa sille oikeuden esittää syytöksiä ja vaatimuksia Israelin väitetyistä islamin pyhien paikkojen turmelemisesta ja häpäisemisestä Jerusalemissa ja Länsirannalla. Sekä USA että Israel päättivät silloin keskeyttää UNESCO:n jäsenmaksujensa maksamisen saaden järjestön taloudelliseen kriisiin, mutta menettäen samalla äänioikeuden sen kokouksissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173940#.UoMf-EC2Elk

3.      VENÄJÄN ulkoministeri  Sergey Lavrov ja puolustusministeri Sergey Shoigu aloittavat virallisen vierailun Egyptissä huomenna keskiviikkona. He tulevat keskustelemaan ja sopimaan Egyptin johtajien kansssa uudenaikaisten asejärjestelmien toimittamisesta Egyptin armeijalle, sekä toiseksi laivastotukikohdan valmistamiseksi Venäjän Välimeren laivastolle, jossa on nyt 16 sota-alusta. Delegaatiossa ovat mukana sotilaallis-teknisen yhteistoiminnan ensimmäinen apulais-johtaja Andrei Boitsov sekä valtion asetoimittajan Rosoboronexport virkailijoita. Egyptin viranomaiset kielsivät tiistaina tiedot laivastotukikohdan antamisesta Venäjälle.

DF toteaa, että neuvotteluissa käsitellään kuitenkin 1500:n venäläisen sotilasasiantuntijan sijoittamista Egyptiin valmistelemaan uusien ohjusten toimittamista ja henkilökunnan kouluttamista ensi vuoden puoleen väliin mennessä.
Saman verran laivaston asiantuntijoita tullee Egyptiin valmistelemaan laivastotukikohdan kunnostamista luultavasti Aleksandriaan Venäjän laivaston tarpeisiin, kertoo DF.
Delegaation kunniaksi Venäjän Tyynenmeren laivaston lippulaiva, risteilyohjuksin varustettu risteilijä Varyag ankkuroi Aleksandrian satamaan, jonka vierailua egyptiläiset kunnioittivat tykistön laukauksin.

DEBKAFILE kertoo, että Venäjä lupautuu varustamaan Egyptin puolustuksen kaksitasoisella puolustus- ja hyökkäysjärjestelmällä, joka täyttää Egyptin armeijan toiveet.
Ensimmäinen taso tulee suojaamaan tutkaa hylkivia hävittäjiä, miehittämättömiä koneita ja risteilyohjuksia vastaan kaikkialla Egyptin ilmatilassa, mukaan lukien Suezin kanava, Punainenmeri ja Egyptin rannikkoalueet Välimeren puoleen väliin asti. Osa ohjuksista sijoitetaan Egyptin itäosaan, jossa ne suojaavat myös Saudi Arabian aluetta.
Toiseen kerrokseen kuuluu suojata ballistisia ohjuksia, joiden vaikutuspiiriin kuuluvat kaikki Lähi Idän keskeiset kohteet, mukaan lukien Iran. Viranomaiset vaikenevat, minkätyyppisistä ohjuksista neuvotteluja käydään.
DF:n mukaan järjestelmien kustannuksista, arvoltaan 4 miljardia USD, vastaa saudi Arabia.

USA:n ulkoministeri John Kerry vieraili Egyptissä 03.11. yrittäen saada Egyptin vahvan miehen kenraali Abdel-Fattah el-Sissin luopumaan Venäjän asehankinnoista luvaten palauttaa Obaman jäädyttämät 1.3 miljardin USD vuotuisen avustuksen, mutta el-Sissi totesi, ettei tarkoituksena ole katkaista suhteita USA:n kanssa eikä hävittäjien ja ohjuksien ja niiden varaosien toimittamista edelleen USA:sta, mutta totesi Egyptin mielihyvin suostuvan vastaanottamaan Venäjän tarjoamia uudenaikaisia aseita, ohjuksia ja hävittäjiä, joita USA kieltäytyi toimittamaan. http://www.debka.com/article/23438/Lavrov-to-confirm-Russian-air-defense-system-surface-missiles-for-Egypt-Russian-Navy-facilities-at-Alexandria-

4.      UUTISOTSIKOITA
·        IDF:n sotilasta puukotettiin niskaan Afulan keskusbussiasemalla. Raportin mukaan sotilas on kriittisessä kunnossa. Puukottaja 16-vuotias PA:n arabi kotoisin Jeninistä mutta oli tullut laittomasti Israeliin. Pukotusta pidetään terroritekona, tutkimukset ja kiinnisaadun syyllisen kuulustelut ovat vielä kesken. Tiedot tapahtumadsta ovat vielä epämääräisiä, mutta silminnäkijän mukaan 18-vuotias sotilas nukahti bussiin, kun Nasaretista bussiin noussut arabi alkoi Afulassa puukottaa sotilasta yhä uudelleen, kunnes matkustajat keskeyttivät sen. Arabi pääsi pakoon, mutta poliisi saavutti hänet.
Syyllinen sanoo lähteneensä Jeninistä ja tulleensa bussiin Nasaretissa. Hänen tarkoituksenaan oli puukottaa juutalaisia siviilejä, ehkä siksi, että hänen sukulaisiaan on Israelin vankilassa. Hän tunnusti tekonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173956#.UoM4bkC2FDQ
·        Juutalaisasukkaitten palaaminen Israelin kaupungeista koteihinsa Juudeaan ja Samariaan julkisissa busseissa on nykyisin pahempi kuin painajainen, koska se on monen kohdalla täyttä todellisuutta. Asiasta on puhuttu ja kirjoitettu aiemminkin, mutta ratkaisua sille ei ole löytynyt. Bussilinjoja hoitava Afikim-yhtiö sanoo, ettei ongelma johdu heistä, sillä kukaan ei valvo bussiin nousevien laillisuutta matkustaa bussin määränpäähän, eikä kukaan voi estää kansalaisia käyttämästä julkista liikennettä. Ongelman muodostavat – eivät Israelin puolella laillisesti työskentelevät PA:n arabit – vaan laittomasti Israelin puolelle tulleet PA:n arabit, jotka useimmiten ovat tulleet aiheuttaakseen häiriöitä. Koska arabit käyttävät bussiliikennettä runsaasti, töistä lähtiessään he täyttävät bussin usein kokonaan. Ahtautuminen sellaiseen bussiin aiheuttaa etenkin naismatkustajille toistuvia ongelmia, sillä arabimiehet käyttävät tilaisuutta hyväkseen lähennelläkseen naisia, tehden sopimattomia tarjouksia tai huomautuksia ja myös kopeloiden heitä, sekä pyrkien varastamaan heidän kännyköitään, käsilaukkuja ja muuta omaisuutta. Asiaa käsiteltiin tiistaina Knessetin Juudean ja Samarian asioiden valiokunnassa, jota johti ke. Moti Yogev (Bait Yehudi) . Tilaisuudessa kuultiin useita kauhutarinoita sekä fyysisestä että seksuaalisesta väki-vallasta bussimatkan aikana, mikä kohdistuu valtaosiltaan naismatkustajiin. Huhtikuussa 2013 IDF:n keskuskomennuskunta antoi PA:n arabeille luvan käyttää Israelin julkista bussiliikennettä Juudeasta ja Samariasta israelilaisiin kaupunkeihin, ja antoi luvan 5000:lle PA:n arabille työskennellä Israelin puolella entisten lisäksi. Bussiyhtiö lupaa lisätä 10 uutta bussia joulukuussa, mutta se ei poista ongelmaa. Pahimpia linjoja ovat Karnei Shomronin ja Kedumimin väliset vuorot, joita monet juutalaisasukkaat ovat alkaneet välttää jos suinkin mahdollista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173922#.UoM7VkC2FDQ
·        Tuoreen raportin mukaan 16-vuotiaan PA:n arabin puukottama 18-vuotias IDF:n sotilas kuoli haavoihinsa, kertoo poliisin tiedottaja Micky Rosenfeld AFP:lle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173956#.UoNDS0C2FDQ
·        Israelin arabikansanedustaja Ahmed Tibi kieltäytyi antamasta haastattelua Arielin yliopiston radiotiimille haukkuen heitä setlerien radiotoimittajiksi ja antautuen mukanaan seuranneen arabijoukon kanssa hävettävään huutomyrskyyn radiotiimin kanssa. Huutamiseen turvautuminen, henkilökohtaisten solvausten ja uhkausten ohella näyttää olevan näiden arabikansaedustajien usein käyttämä taktiikka huomioimatta, että he halventavat oman arabikansansa arvostusta ja antavat kuvan epäkorrektista käyttäytymisestä, jollaista ei voisi odottaa kansansa edustajina toimivilta henkilöiltä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173945#.UoNEZUC2FDQ
·        USA:ssa ja Australiassa leviää uudentyyppinen villitys, jota ehkä voisi kutsua suureksi luopumukseksi, sillä he kokoontuvat kirkkoihin tai muihin kokoustiloihin aivan kristillisten seurakuntien tapaan, mutta musiikki on korvia säkevää ja uskontoja rienaavaa nuorisomusiikkia, puheet inspiroivia ja kuulijoita mukaansa tempaavia samaan tapaan, millä USA:n presidenttiehdokas Barack Hussein Obama aka Barry Soetoro villitsi kuulijansa, vakuuttaen olevansa se odotettu ja kaivattu, joka saa muutoksen aikaan, jopa messias, kuten jotkut häntä nimittivät. Tämä uusi liikehdintä on saanut sadoittain ihmisiä tulemaan heidän kokouksiinsa ja liittymään joukkoihinsa, joiden kokouksissa ei edes mainita Jumalan tai Allahin nimeä paitsi ehkä pilkatakseen. He kiertävät ympäri maata kooten rahaa toimintansa levittämiseksi. http://www.timesofisrael.com/atheist-mega-churches-take-root-across-us-world/






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019