KESKIVIIKKO 22.05.13


KESKIVIIKKO 22.05.13

1.PALESTIINALAISTEN väitteet, että Jeesus Nasaretilainen oli ensimmäinen palestiinalainen, on vanha ja virttynyt valhe, mutta nyt tämä kiehtova tarina on herätetty henkiin aivan uudelta näkökulmalta, josta ulkoministeri Erkki Tuomiojakaan ei tainnut olla tietoinen – tai sitten oli saaden siitä lisävirikettä puheelleen Gazan yliopistossa, jossa hänen ansionsa PA:n propaganda-välineenä huomioitiin tohtorinarvon mittaisiksi. Aikaansa seuraavat lukijat ovat tietenkin tietoisia myös siitä, ettei juutalaisia Temppeleitä koskaan ollutkaan, ja jos oli, ei ainakaan Temppelivuorella, vaan Samariassa Sikemin lähellä, ja että Jerusalem on ollut muslimi-kaupunki ammoisista ajoista lähtien – sillä Adam rakensi Mekkan Kaaban ja Abraham suoritti korjaustöitä siellä, kuten Palestiinan Auktoriteetin historioitsijat vakuuttavat. Eipä seuraava tarina siten olekaan ihme, jos ymmärtää taustoja ja tuntee väärentämätöntä historiaa, sillä muslimien mukaan juutalaiset ja kristityt väärensivät pyhiä kirjoituksia. Täten Rakelin hauta Betlehemin lähellä on islamin pyhättö, vaikka Rakel kuoli pari tuhatta vuotta ennen islamin syntyä Medinassa Arabian niemimaalla.

PALESTIINAN AUKTORITEETIN  (PA) tukema lehti Al-Hayat Al-Jedida julkaisi pari viikkoa sitten  artikkelin, jonka otsikko kuuluu: ”Jeesuksen ylösnouseminen; valtion ylösnouseminen”. Artikkelissa, jonka Palestiinan Media Watch (PMW, Palestiinan mediatarkkailu) ystävällisesti käänsi ymmärrettävään muotoon ja julkisti koko maailman valistamiseksi, todistetaan, miten Jeesus Nasaretilaisen elämä kokonaisuudessaan kuvastaa kertomusta Palestiinasta.
Artikkelissa todistellaan, miten ”Jeesus Nasaretilainen ja PA ovat yksi, ikuisesti toisiinsa liittyneet”, eli kuten Zwi Ben Gedalyahu kertoo artikkelissaan, joka julkaistiin Jewish Press uutiskirjeessä 20.05.2013 – ”hämmästyttävä tapa vakuuttaa kristityille, että he itse asiassa ovat muslimeja, joiden historia periytyy aina Ismailiin saakka, ja että moderni sionismi on varastanut palestiinalaisten muinaisen historian”. Tätähän Jasser Arafat vakuutti kristityille.

ARTIKKELISSA todetaan edelleen, ettei kristittyjen pääsiäinen ole vain maalattuja munia ja muita rituaaleja, eikä edes palestiinalaiskristittyjen oma, vaan PA:n julistama kansallinen vapaapäivä, koska Jeesus Nasaretilainen oli ensimmäinen kanaanilais-palestiinalainen.
”Hänen ylösnousemuksensa kolme päivää sen jälkeen kun juutalaiset olivat ristiinnaulinnet Hänet – kuten Uusi Testamentti kertoo – kuvastaa palestiinalaista kertomusta, joka taistelee modernia sionistista juutalaisuutta vastaan, uudessa kolonialistisessa muodossaan, joka on tehnyt salaliiton lännen kapitalistien kanssa, jotka väittävät olevansa kristittyjä”, kuten PA:n virallinen päivälehti kertoo PMW:n kääntämä. ”Jeesus nousi kuolleista levittääkseen opetustaan, joka on elossa  tänään ja tulee olemaan niin kauan kuin ihmiskunta elää”.
Artikkelissa vakuutetaan, että Jeesuksen elämä on palestiinalaisen kansan tarina, jonka sionistiset ovat varastaneet ja vääristäneet omaan käyttöönsä, päätyen lopputukokseen:
”Palestiinalaiset, Jeesuksen perilliset, nousivat tuhkasta kuten phoenix-lintu, nakban raunioista”, kuten PA:n virallinen lehti vakuuttaa. http://www.jewishpress.com/news/the-pa-resurrects-the-palestinian-authority-from-jesus-gospel/2013/05/20/

2. EDELLISEN artikkelin kirjoittaja Gedalyahu käsittelee toisessa korkealentoisessa artikkelissaan USA:n ulkoministeri John Kerryn saavutuksia kolmen kuukauden ulkoministeri-kautensa aikana todeten, että Kerry pitää puhumisesta puhelimessa, että sitä hän on harrastanut ylen määrin, mistä todisteena on hänet soittonsa Israelin USA:n lähettiläälle Michael Orenille välittömästi saatuaan tietää, että Israelin hallitus oli päättänyt laillistaa neljä tuhottaviksi määrättyä etäyhteisöä Juudean ja Samarian alueilla. Siinä puhelussa Kerry moitti lähettilästä tällaisesta etikettivirheestä hyvin tietäen, että hän matkustaa alueelle piakkoin huomioimatta, että se oli Israelin vastaus hänen ylikiihottuneelle innostukselleen arabi-suunnitelmasta, jonka hän vakuuttaa ratkaisevan vuosikymmeniä kestäneen ongelman palestiinalaisten ja Israelin välillä. Hän pitää myös aikataulujen asettamisesta.
Toiseksi Kerry pitää lentämisestä sukkuloiden valtiosta toiseen sellaista tahtia, ettei median edustajat tahdo pysyä mukana. Siksi hän on, vierailtuaan useassa arabimaassa, torstaina Jerusalemissa ja perjantaina Ramallahissa, kuten hänen matkasuunnitelmansa kertoo.
Gedalyahu kuitenkin varoittaa ”heiluttamasta liikaa omenakärryä”, vaikka eihän se ole liikkunut minnekään, koska Kerry toisti Obaman Kairon puheessaan tekemän virheen luvaten asioita, jotka kiihottivat arabeja, mutta aiheuttivat sitä suuremman pettymyksen. Kerry ei huomannut innossaan valjastaneensa hevosensa kärryjen taakse ylistäessään arabi-suunnitelmaa, mikä käytännössä merkitsee Israelille kuolemanloukkua ja sellaisenaan mahdoton hyväksyä minkään hallituksen toimesta.
Tämä onkin Kerryn kolmas Obamalta omaksumansa taktiikka lupaamalla arabeille kaiken mutta toimittamatta mitään. Gedalyahu katsoo, että Kerryn valinta ottaa yhteyttä alemman tason virkamieheen oli näpäytys Netanyahulle olla heiluttamatta omenakärryä, vaikka hän oli nimenomaan varoittanut sekä Bibi Netanyahua että Abbasia. Artikkelissa todetaan Haaretzin kolumnistin Barak Ravidin havainto Kerrystä. ”Kerry näyttää tähänastisten toimiensa perusteella arvioiden naivilta ja läskikoura-diplomaatilta, joka toimii kuin härkä posliini-kaupassa”. PA:n johto näyttää havainneen tämän, mistä osoituksena on PA:n neuvottelijan Saeb Erekan liukas lupaus aloittaa keskustelut Bibin kanssa välittömästi, kun tämä hyväksyy kaikki PA:n esittämät ennakkoehdot, joita hän kutsuu Israelin velvoitteiksi.
Koska Palestiinan valtiossa ei saa olla yhtään juutalaista, kuten Abbas rasistisesti vaatii, ja koska Israelin tulee vetäytyä 1967 linjoille, ei ole mitään syytä olla vapauttamatta terroristeja Israelin vankiloista, kuten Abbas analysoi tilannetta. Gedalyahu toteaa lopuksi, että PA:n ja Israelin väliset neuvottelut antavat Kerrylle tarpeeksi köyttä hirttää itsensä. http://www.jewishpress.com/news/kerry-headed-for-pa-israel-crisis-that-he-created/2013/05/21/

3. TILANNE Israelin ja Syyria rajalla on osoittanut viime päivien aikana vaarallista kehitystä, mistä IDF:n komentaja Benny Gantz antoi Assadille vakavan varoituksen olla keikuttamatta venettä ollessaan itse myrskyn kourissa. Hän vakuutti, ettei Israel anna Golanin kukkuloiden joutua Assadin mielivallan alle, jossa hän voi toimia tahtonsa mukaan.

Eilen videoiduissa tilannekuvissa näytetään, miten omalla puolella rajaa kulkevaa sotilas-partiota vastaan ammuttiin Syyrian puolelta kolme laukausta. IDF:n sotilaat vastasivat ammuntaan laukaisemalla Tammuz-ohjuksen kohteesen, josta ammunta tapahtui, tuhoten sen täsmäiskulla. Ensimmäistä kertaa Syyrian armeija tunnusti ampuneensa laukaukset väittäen tuhonneensa sotilaspartion käyttämän ajoneuvon Syyrian puolella rajaa, mikä ei ole totta. IDF:n taholta tunnustetaan, että ajoneuvo kärsi vaurioita, mutta ei tuhoutunut. Kukaan ei haavoittunut Israelin puolella, mutta tuhoista Syyrian puolella ei tiedetä.

USA:n senaatin ulkomaanasioitten valiokunta päätti äänin 15-3 suositella pienaseitten toimittamista Syyrian maltillisille kapinallisryhmittymille, vaikka useat edustajat esittivät olevansa huolestuneita, että aseet menevät ryhmille, joille niitä ei tarkoitettu. Toinen huoli heillä oli se, että niitä käytetään oikein ja ettei lupaa venytetä toimittamalle heille aseita, joita lupa ei koske. Hizbullahin käyttämät olalta laukaistavat it- ja pst-aseet osoittautuivat kuolettaviksi ja tehokkaiksi Libanonin kakkossodan aikana sekä panssareita että miehistöä vastaan. Ovatko ne pienaseita, joilla sotaonni voisi kääntyä kapinallisten eduksi?
Rand Paul, R. Kentuckista, varoitti toimittamasta aseita Syyriaan ilman tarkkoja tausta-tutkimuksia, koska muuten USA aseistaa al-Qaidan järjestöä Al.Nusraa. USA:n päätös voi olla vastaus Venäjän lisääntyville asetoimituksille Assadin armeijalle, mutta diplomaattisesti se ei ratkaise mitään, tekee vain sodasta entistä raaemman. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168203#.UZx-OmJHT-k

4. ”JORDANIAN kuningas Abdullah II on vaikeuksissa”, kirjoittaa Mudar Zahran JP:n mielipidesivulla tiistaina. Hän varoittaa kolumninsa alkulauseessa, että kuninkaan olisi korkea aika havaita, ettei hakkaaminen Israelin esiliinaa pelasta hänen monarkiaansa.
Artikkelissa todetaan, että kuninkaan vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet parin vuoden ajan, ja että hänen syöksemisensä vallasta on perusteltu, kuten myös Al-Jazeera, The Independent ja muut tietolähteet toteavat.
Zahran toteaa Jordanian palestiinalaisenemmistön kuten myös Länsirannan palestiinalaisten kääntyneen häntä vastaan. Hän sanoo tietolähteensä havainneen, että kuningas on kaikessa hiljaisuudessa lähettänyt kaikki henkilökohtaiset kalleutensa ulos maasta valmistautuessaan tilanteeseen, jossa hänen on luovuttava kruunusta ja paettava henkensä edestä. Lähi Idässä syrjäytettyjen hallitsijoiden ei ole viisasta jättäytyä kansansa armoille, joka janoaa verta, kuten useat esimerkit ovat osoittaneet.
Kirjoittaja viittaa Abdullahin antamaan haastatteluun, jonka hän antoi amerikkalaiselle journalistille Jeffrey Goldbergille. Abdullah II ilmaisee siinä, että hän on harkinnut kruunusta luopumista ja ettei hän pysty valvomaan beduiinien valvomaa tiedusteluosastoa.
Artikkelissa todetaan, että perjantaina 03.05.tuhannet mielenosoittajat tulivat vaarallisen lähelle Ammanin Dabouq aluetta, jossa kuninkaan palatsi sijaitsee, estäen liikenteen sinne.
Samaan aikaan eteläinen hallintokunta Maan oli täysin eristettynä hallituksen valvonnasta aseistettujen beduiiniheimojen valvoessa aluetta asettaen tiesulkuja ja välillä vaihtaen tulitusta hallituksen sotilaitten kanssa pitääkseen heidät poissa alueelta.

ARTIKKELIN kirjoittaja toteaa, että Abdullah lietsoo Israel-vihaa pelotellen tulevaisuudella pelastaakseen monarkiansa, mutta tunnustaa Goldbergille, ettei hän tunne kansaa, jota hän hallitsee. Jordanian parlamentti, jonka jäsenet ovat pääosin Abdullahin valitsemia, antaa kirpeitä Israelin vastaisia lausuntoja, vaatien lähettilään karkottamista ja syyttäen Israelia Jerusalemin pyhien paikkojen tuhoamisesta ja juutalaistamisesta, mutta sen jäsenten enemmistö on uskollinen muutamille henkilöille Jordaniassa, vain muutamat heistä palestiinalaisia. Kirjoittaja väittää kuninkaan kehottaneen tiedustelujoukkoja osallistumaan mielenosoituksiin hämmentääkseen kansan mielipiteitä. Tämä voi siirtää hänen syrjäyttämistään, mutta sikäli kuin kirjoittajan havaintoihin on luottamista, se on lopulta väistämätön jättäen tulevaisuuden täysin auki.  http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Jordans-king-trying-to-play-on-Israels-fears-313757

5. UUTISOTSIKOITA
-          Shin Bet (Israelin turvallisuusjärjestö) julkisti tiistaina, että se oli viimeisten kuukausien aikana paljastanut useiden arabien muodostaman terrorisolun Hebronissa. Solun tarkoituksena oli siepata israelilainen, siviili tai sotilas, surmata hänet, ja käydä kauppaa hänestä saadakseen vapautetuksi terroristeja Israelin vankiloista. Jotkut solun jäsenistä olivat aiemmin olleet pidätettyinä tai tuomittuina vankeuteen, mutta vapautettu eri syistä. Israelin pääministerit, Netanyahu ennen kaikkea, ovat käyttäneet terroristien vapauttamista USA:n ja EU:n painostuksesta muka pehmentääkseen PA:n johdon halua tulla neuvottelupöytään. Lukuisista esimerkeistä päätellen suuri osa heistä palaa terrorismiin jossain muodossa, vaikka he allekirjoittavat sopimuksen pidättyä siitä. Neljä pidätettyä ovat tunnustaneet osallisuutensa terroriin ja heidän asiansa käsitellään  sotilastuomioistuimessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168185#.UZyN1WJHT-k
-          YK:n alaisen UNRWA:n Libanonin johtaja Ann Dismorr antautui palestiinalaisen propagandan välineeksi suostuessaan pitämään osaltaan suurikokoista karttaa, joka esittää aluetta Jordanjoesta Välimereen. Karttaan oli piirretty vain  yksi valtio nimellä Palestiina, Israel oli poistettu siitä kokonaan. Karttaa esitettiin julkisessa tilaisuudessa, jossa oli mukana useita libanonilaisia ja palestiinalaisia johtajia. Kartan yläosassa on pääkirjoitus Arab Palestiina PA:n lipulla varustettuja, kaupungeista mukana olivat Jerusalem, Haifa, Jaffa ja Beersheba. UNRWA:n tiedottaja Christoffer Gunness pyrki selittämään, että kartta esittää aluetta ennen 1948 brittimandaatin aikana. Tekstit kääntänyt PMW:n edustaja sanoo, että Palestiinan lippu suunniteltiin vasta 1960-luvulla eikä sitä voinut esiintyä sitä aiemmissa kartoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168209#.UZyQPWJHT-k
-          IDF:n sotilas kuoli harjoituksissa, kun hänen käsissään pitämänsä maamiina räjähti tuntemattomasta syystä. Harjoituksiin kuului myös miinan raivausta alueelta, jonne on tarkoitus hyökätä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168197#.UZyTDmJHT-k
-          IDF pidentää palestiinalaisten kalastajien oikeutta Gazan rannikolla kolmesta kuuteen merimailiin. Sitä vähennettiin rakettitulen vähentämiseksi Israelin puolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168192#.UZyT02JHT-k
-          Oikeuskansleri Yehuda Weinstein syytti IDF:n komentajalle Moshe Yaalonille lähettämässään kirjeessä, että armeija hidastelee laittomasti rakennettujen talojen tutkimista ja rikkojien vetämistä oikeuteen. Hän esittää, että armeijan ja siviilihallinnon tulee perustaa tutkintakomitea, jossa lain rikkomukset tutkitaan ja viedään oikeuteen. Kuten voi arvata, Weinstein ei näe mitään väärää siinä, että palestiinalaisilla on tuhansia laittomasti rakennettuja taloja Jerusalemissa ja myös C-alueella, ja etenkin Negevissä, josta on tullut Israelin ”Villi Länsi”, jossa seurataan oman käden oikeutta. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4382804,00.html
-          Juutalainen perinne on myös Amerikan perinne, julistaa varapresidentti Joe Biden. Hän kuitenkin käyttää tätä edistäessään homojen asiaa, missä hän katsoo juutalaisten toimineen aktiivisesti. http://www.timesofisrael.com/jewish-heritage-is-american-heritage-says-biden/












Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019