TIISTAI 19.02.13


TIISTAI 19.02.13

1. HALLITUSNEUVOTTELUT ovat saamassa ilkeitä muotoja, kuten usein tapahtuu asioiden pitkittyessä ja viivästyessä. Osoituksena tästä on pääministerille osoitettu kirje, jossa kirjeen kirjoittaja MC väittää olevansa entinen opetusministeriön vastuullinen työntekijä, joka joutui työssään opetusministerin Gideon Saarin lähentelyn ja asemaansa hyväkseen käyttäen epä-korrektin seksuaalisen kohtelun alaiseksi. Hän kertoo kirjoittaneensa asiasta lehdelle, mutta se ei koskaan julkaissut sitä, jonka johdosta hän osoittaa sen suoraan pääministerille.

Kirjettä epäillään väärennökseksi ja tekaistuksi poliittisessa mustamaalaamisessa, ettei opetusministeri Saaria nimitettäisi uudelleen ministeriön johtoon. Oikea MC kertoo median haastattelussa, ettei hänellä ole mitään tekemistä kirjeen kanssa. Koska asia on julkistettu, oikeuskansleri Weinstein sanoo aloittavansa tutkimukset asiassa. Kohtalon ivaako lienee, että oikeuskanslerin oma vaimo joutuu oikeuteen syytettynä siirtolaisen palkkaamisesta, jolla ei ole työlupaa Israelissa, ja jollaisen palkkaaminen on rikos maan lakia vastaan.

2. MIELLYTTÄVÄMPI uutinen tulee Yesh Atid-puolueen johtajan Yair Lapidin taholta, joka JP:n artikkelin mukaan ”ojentaa oliivinlehvän” Netanyahulle. Lapid oli huolestunut JP:ssä ja julkisuudessa julkaistujen uutisten johdosta, joiden mukaan Lapidin ja Bennettin tarkoituksena on kaataa Netanyahun hallitus tai kaivaa maata sen alta. Aivan aiheeton epäily ei liene, sillä Lapid uhitteli vaalivoittonsa jälkeen, että hän jättäytyy oppositioon, josta käsin hän pystyy kaatamaan Netanyahun hallituksen 18 kuukauden kuluessa ja istuutumaan itse pääministerin korkeaselkäiseen pehmustettuun tuoliin, jonka Netanyahu tosin hylkäsi ja hankki sen tilalle karkean puutuolin – liekö peräpukamat kiusana?

YAIR LAPID lähetti Netanyahulle henkilökohtaisen seuraavanlaisen viestin:
”Emme me kaiva maata hallituksesi alta tai kaada sitä. Haluamme seuraavan hallituksen palvelevan koko kautensa ajan. Meillä on omat päämäärämme ja tehtävämme, joita pyrimme toteuttamaan. Älä huolehti turhasta”.
ISRAEL Beitenuhn taholta vähätellään Lapidin viestiä, varsinkin jos se lähetettiin median välityksellä, eikä vielä tiedetä, saiko pääministeri sen henkilökohtaisesti.
Lapid esitti aiemmin huolensa siitä, ettei häneen oltu otettu yhteyttä moneen päivään, ja että neuvottelut näyttävät juuttuneen paikoilleen. Hän on huolestunut myös siitä, että Netanyahu ryntää suoraan ministerivalintoihin ennen kuin on sovittu sisällöstä. ”Se, millä on todellista arvoa ei ole henkilö-kysymykset, vaan se mihin hän maata johtaa, mihin päämäärään ja millaisilla arvoilla”, hän totesi lisäten: ”Selvitettyään tämän hallituksen muodostaminen käy nopeasti”.

BAIT HAYEHUD-puolueen puheenjohtaja Neftali Bennett valitti myös neuvottelujen hitautta todeten, että kun asiasisällöstä on sovittu ennen ministerivalinoja, hallitus pystytään muodostamaan 24 tunnin kuluessa. Likudin taholta muistutettiin Bennettiä, että keskusteluja asiasisällöstä on käyty kaiken aikaa, ja Bennettille tarjottiin edullisia paikkoja hallituksessa, jos se tekee päätöksen ensimmäisenä.
NETANYAHU kääntyi ahdingossaan myös Labour-puolueen puoleen tunnustellen sen halua hallitukseen, mutta Shelly Yachimovich totesi ideologiakuilun liian suureksi. ”Olimme Netanyahun alaurakoitsijoita ja tiedämme, mihin sen johti. Ihmiset vaativat meitä hallitukseen sen imagon kirkastamiseksi. Olemmeko me jokin ehkäisyväline? Ei mikään ministerin paikka, kuinka korkea tahansa, tule muuttamaan päätöstämme”. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=303729

3. GAZASSA asuvia palestiinalaisia on yhä enenevässä määrin liittymässä Bashar Assadin armeijaa vastaan sotiviin kapinallisiin. Heitä on mennyt sinne aiemminkin, enemmän henkilökohtaisista syistä kuten paeten heille annettuja vankilatuomioita tai seikkailunhalusta, kuin ideologisista syitä johtuen, mutta nyt määrät ovat kasvaneet. Hamasin valvoma Al-Quds uutistoimisto kertoo, että Syyrian taisteluihin osallistuvat Gazan palestiinalaiset ovat Salafin tai Jihadin jäseniä, jotkut myös entisiä Hamasin pyssymiehiä.
Syyriassa he liittyvät al-Qaidan tai Jahbat al-Nusratin joukkoihin. Al-Nusra perustettiin 2012 ja on siitä lähtien toiminut itsenäisesti etenkin Aleppon seudulla, mikä häiritsee yhteisen kapinallis-johdon muodostamista. Al-Nusra julistettiin USA:n toimesta terrorijärjestöksi.
Salafi-ryhmien johtaja Gazassa Abu al-Ayna al-Ansari sanoi militanttien matkustavan Syyriaan vapaaehtoisesti, mutta ei halua kertoa, onko se koordinoitu Syyrian Vapaan Armeijan (FSA) kanssa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=303722

4. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Syyrian kapinalliset ovat saamassa raskasta aseistusta Bosnian ja Kosovon muslimeilta, jotka uskonnollisesti ovat lähellä Al-Qaidaa. Artikkelissa todetaan, että ensimmäistä kertaa he saavat aseita taholta, joita länsimaat eivät valvo eivätkä rahoita. Tämä on antanut kapinallisille uutta pontta taisteluissa Assadin joukkoja vastaan, joita Venäjä aseistaa aiemmin tehtyjen toimitussopimusten varjolla. Useimmat Kosovosta ja Bosniasta tulevat aseet on tarkoitettu Al-Nusran tai al-Qaidan taistelijoille.
DF:n mukaan Al-Nusran pyssymiehet tekevät ratsioita rajan yli Libanoniin Bekaan laaksossa olevia Hizbullahin tukikohtia ja valvonta-asemia vastaan palaten takaisin Syyrian puolelle.
Debkafile kertoo edelleen, että Hizbullahin lähettämät tuhat taistelijaa Syyriassa eivät hyökkää kyliä vastaan, kuten kapinallislähteet väittävät, vaan ne on lähetetty puolustamaan  Assadille uskollisia shia-muslimi-kyliä kapinallisten hyökkäyksiltä. http://www.debka.com/article/22773/Syrian-Islamists-meet-Hizballah-head-on-–-take-in-arms-from-Bosnia-Kosovo

EU päätti eilisessä istunnossaan antaa Syyrian kapinallisille ei-tappavaa apua, eli aseita ei vielä haluta avoimesti lähettää, vaikka epäsuorasti niiden kuljettamista kapinallisille rahoitetaan. Tämä on joka tapauksessa paha diplomaattinen tappio presidentti Bashar Assadille. Venäjä kuljettaa aseita ja aputarvikkeita Assadin joukoille suurilla kuljetuskoneillaan, joilla se evakuoi Syyriassa olevia venäläisiä pois sodan jaloista.
USA ilmoittaa Syyrian asenteensa muutoksesta saadakseen tukea suunnitelmalleen, jonka mukaan USA ei vaadi Assadin eroa, vaan suosittaa hänen hallintonsa jatkavan toimintaansa parlamenttivaalien välivaiheen ajan ja sen myötä uuden hallituksen muodostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165389#.USMkW2JHT-k

5. ISRAELIN turvallisuusviranomaiset harkitsevat salaisuuskiellon osittaista poistamista koskien eristysvankeudessa itsemurhan 2010 tehneen Ben Zygierin tapausta. Hän palveli Mossadin joukoissa, hänellä oli Israelin ja Australian kansalaisuus. Hänen tapauksensa toi julkisuuteen arabikansanedustaja Ahmed Tibi, jota tukee pari muuta kansanedustajaa. Oikeus-viranomaiset sanovat, että heitä voidaan syyttää valtiosalaisuuden julkistamisesta. Pääministeri Netanyahu kehotti asiaa penkovat hillitsemään julkisuudentarvettaan ja antamaan maan turvallisuudesta vastaaville järjestöille kuten Mossad tarvittavan työrauhan.
Yleisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovitch sanoo, että Zygierille annettiin hänen tarvitsemansa psykologinen ja oikeusapu. Hän vakuutti, ettei Israelin vankiloissa pidetä nimettömiä vankeja, jotka voitaisiin poistaa elävien kirjoista julkisuudelta piilossa.

Ben Zygierin tapaus on hämärä eikä hänen työskentelystään Mossadin palveluksessa tiedetä juuri mitään epämääräisiä huhuja lukuun ottamatta, joissa hänet yhdistetään milloin mihinkin ulkomailla tapahtuneeseen epätavalliseen tapahtumaan. Dubain poliisipäällikkö vakuuttaa, ettei Zygier tarjonnut heille Mossadin agenttien nimiä, kuten väitetään. Turvallisuusviranomaisten taholta vihjaillaan, että Zygier oli aikeissa paljastaa Mossadin salaisia operaatioita tai agentteja, minkä johdosta hänet pidätettiin. Mistään rikoksesta häntä ei syytetty, mutta hänen eristämisensä erikoisturvalliseen selliin kuin pahimmat rikolliset, vaatinee omat selityksensä. Sellistä otetuissa turvallisuuskameran kuvissa selli on täysin tyhjä ilman mitään huonekaluja vangin istuessa kaljussa sellissä paljaalla lattialla. Ehkä tarkoituksena olikin saada hänen mielensä pois tasapainosta, ja siinä ainakin onnistuttiin.
Ben Zygier teki lakanoista hirttoköyden ja hirttäytyi siihen WC-tilassa, kameran näkökentän ulkopuolella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165394#.USMshGJHT-k

6. UUTISOTSIKOITA
-          EGYPTIN presidentti Mohammed Mursi lähettää turvallisuusvaltuuskunnan Israeliin lähiaikoina, kuten TV-10 raportoi eilen. Egypti kutsui lähettiläänsä pois Israelista marraskuussa vastalauseeksi operaatio ”Pilvenpatsas” aloittamisesta Gazassa. Mursi kuitenkin vakuuttaa pitävänsä maitten välille solmitun rauhansopimuksen sen peruuttamiseksi tai muuttamiseksi tehdyistä vaatimuksista huolimatta. Valtuuskunta keskustelee Israelin viranomaisten kanssa Gazan tilanteesta ja muista yhteisistä ongelmista, joista Siinain niemimaalle pesiytyneet terrorijärjestöt ovat pahimpia.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165399#.USMyrWJHT-k
-          Libanonin median mukaan Israelin sukellusveneitä on nähty Libanonin rannikon edustalla Sidonin ja Nakuran välillä. Ranskalaisvalmistetta olevat monitorit havaitsivat tunkeilijat ja asiasta informoitiin YK:ta, kertoo Al-Dayar päivälehti. IAF:n hävittäjät partioivat lähes päivittäin Libanonin ilmatilassa YK:n moitteista huolimatta pystyäkseen valvomaan, ettei Bashar Assadin nykyaikaisia ohjuksia ja massatuho-aseita kuljeteta Hizbullahille. Iran on vakuuttanut, että niitä siirretään Libanoniin Israelin häirintäyrityksistä huolimatta. YK:n turvallisuusneuvoston tekemän päätös-lauselman 1701 mukaan Hizbullah ei saa aseistautua, ja YK:n asettamien UNIFIL-joukkojen tarkoituksena oli huolehtia päätöslauselman toteutumisesta. Käytännössä ne eivät ole pystyneet estämään mitään, päinvastoin suojaavat Hizbullahin joukkoja IDF:n vastatoimilta väittäen, ettei Hizbullah ole saanut uusia aseita. Kuitenkin julkisuudessa kerrotaan, että Hizbullahin ohjusarsenaali on 65 000 rakettia ja ohjusta, joilla se uhkaa Israelin kaupunkeja ja kyliä aina Ashkeloniin ja Dimonaan saakka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/165385#.USM0c2JHT-k
-          Syyrian kapinalliset väittävät, että Assadin joukkojen ampumat ballistiset ohjukset Aleppossa kapinallisten haltuun joutuneissa lähiöissä surmasivat 50 siviiliä. kuten Al-Jazeera raportoi lisäten, että ohjukset oli tähdätty siviilialueille. Saman lähteen mukaan Assadin armeija ampui Scud-ohjuksen Aleppon Al-Rafaat lähiöön. Syyriassa riehuu pahanlaatuinen propagandasota, eikä sieltä tuleviin uutisiin voi luottaa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4346622,00.html
-          PA:n strategiaan kuuluvat valheelliset ja tarkoituksellisen liioitellut tiedot. Uutislähteet kertovat, että tätä tehdään demografian avustamiseksi voidakseen esittää maailmalle liioiteltuja väestölukuja. Uutislähteiden mukaan USA haluaa PA:n ja Israelin välisten neuvottelujen pikaista jatkumista presidentti Bushin vahvistaman opin mukaan, jota Olmert kehitti edelleen. Sen perusteella arabienemmistöiset kylät ja kaupunginosat luovutetaan PA:n valvontaan ja liitetään tulevaan kuvitteelliseen Palestiinan valtioon, mutta juutalaisenemmistöiset liitetään Israeliin. Tämän johdosta palestiinalaiset ovat tehostaneet laittomien asuintalojen rakentamista Jerusalemin itäosiin voidakseen osoittaa palestiinalaisenemmistön. Tätä harjoitetaan Jerusalemin kaupungin valvonta-yrityksistä ja laittomien rakennusten poistamisesta huolimatta. USA:n Jerusalemin itäosassa toimivan konsulaatin virka-autot partioivat arabikuljettajien ohjaamina Juudean ja Samarian alueille sekä Jerusalemin itäosissa tarkkaillen arabitalojen purkamista ja nostaen välittömän propagandakampanjan sen estämiseksi. Sen tiedetään rohkaisevan arabeja tehostamaan laitonta rakennustoimintaa ja jopa rakentaen itse YK:n peitteen suojassa Israelin valtion omistamalle maalle. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4345545,00.html
-          Rafi Eitan, aikoinaan korkea Mossad-agentti ja Olmertin hallituksen ministeri, sanoo, että pääministeri Ariel Sharon oli viimeistelemässä suunnitelmaansa yksipuolisesta vetäytymisestä Juudeasta ja Samariasta ennen sairastumistaan ja massiivista aivo-verenvuotoa, joka alisti hänet koomaan ja vihanneksen asteelle vuodesta 2006 lähtien. Jonathan Pollard oli Eitanin ohjauksessa jäätyään kiinni, ja hänen USA:n viranomaisille toimittamansa dokumentit olivat raskauttavia Pollardin tuomitsemiseksi elinkautiseen ilman armonanomisoikeutta. Eitan on 86-vuotiaaksi edelleen aktiivinen ja ottaa rajusti kantaa tapahtumiin, kuten ”arabikevään” tukemiseen, mitä hän pitää Obaman hallituksen karkeana virheenä uhraten Pohjois-Afrikan arabimaat ja ennen kaikkea Egyptin ja Syyrian sekasortoiseen tilaan. Nyt Obaman Israelin vierailun kynnyksellä maaliskuun puolen välin jälkeen Eitan tarttuu Sharonin kesken jääneeseen suunnitelmaan Juudean ja Samaria luovuttamisesta vaikka yksipuolisesti, aivan kuin Sharon luopui Gazasta. Rafi Eitan on yksi niistä vasemmistolaisilla silmä-lapuilla varustetuista juutalaisista, joille rauhantilan aikaansaaminen on pyhä tehtävä vaikka oman turvallisuutensa kustannuksella, mistä Gaza ja nyt Eitanin esitykset ovat järkyttäviä esimerkkejä Oslon sopimusten jatkeena. Eitan ei usko, että Obama olisi valmis armahtamaan Pollardin, ja ainakaan presidentti Peresin armonanomusten vilpittömyyteen tuskin voi luottaa, sillä hän osallistui välillisesti hänen tuomioonsa. http://www.timesofisrael.com/sharon-was-about-to-leave-two-thirds-of-the-west-bank/







Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021