TIISTAI 01.01.13


TIISTAI 01.01.13

PYYDÄN toivottaa kaikille lukijoilleni siunattua ja sisältörikasta elämää vuonna 2013.
Alkakoon tämä vuosi ilman pelkoja ja paineita useista uhkakuvista huolimatta.
Nukkukoot menneen vuoden pettymykset ja erehdykset Taivaan Isämme helmassa.

1. USA:n ulkoministerin Hillary Clintonin terveydentila on alkanut ihmetyttää median edustajia, jotka yleensä herkästi tarttuvat mihin tahansa aiheeseen, josta voisi saada sopivan uutisen.
Ulkoministeri Clintonin sanottiin saaneen flunssan kiertomatkansa aikana Euroopassa, joka ennen pitkää muuttui vatsavirukseksi. Häntä odotettiin kiihkeästi Marrakeshiin Libyaan 06.12., jossa Syyrian ystävät pitivät kokoustaan, ja jossa keskusteltiin Assadin massatuhoaseista, mutta hänen matkansa peruutettiin. Seuraavaksi Clintonin kerrottiin kaatuneen ja lyöneen päänsä, ja saamansa aivotärähdyksen johdosta hän tunsi olonsa sekavaksi. Hänen oli tarkoitus todistaa Benghazin murha-skandaalista kongressin edessä 10.12., mikä peruutettiin. Viimeiseksi Clintonin kerrotaan saaneen veritulpan (blood clot) jalkaansa, minkä vuoksi hänet vietiin sairaalaan, jossa lääkärit kertoivat päättävänsä 48 tunnin jälkeen, millaista jatkohoitoa hän tarvitsee saamansa verenohennushoidon lisäksi. Clintonin sanottiin työskennelleen kotonaan kolmen viikon ajan ennen joutumistaan sairaalaan. Hänen toimiaan ei delegoitu kenellekään hänen pitkän sairauslomansa aikana, mutta hän sanoi päättäneensä jäädä pois tehtävistään Obaman toiselta presidenttikaudelta. Obama nimitti ulkoministeriksi senaattori John Kerryn, joka aloittanee toimensa Obaman virkaan asettamisen jälkeen 21.01.13.

DEBKAFILE, joka usein tonkii asioita ja tekee niistä johtopäätöksiä ennen kuin muut uutis-lähteet ovat edes tietoisia asioista, tarttui tähän Hillary Clintonia koskevaan epäilyttävältä tuntuvaan sairaskertomukseen pannen asiamiehensä liikkeelle tutkimaan Clintonin liikkeitä ennen saamaansa ”diplomaattista flunssaa”, kuten sitä silloin nimitettiin. Tällä haluttiin vihjata, ettei Clinton enempää kuin hänen pomonsakaan Obama halunneet häntä kongressin tentattavaksi, sillä kummankaan jauhot pussissaan eivät olleet puhtaat.
DF kertoo Teheranista ja Bahrainista tulleista huhuista, jotka viittaavat salaisiin tehtäviin, joita ulkoministeri Clinton oli suorittamassa Mesopotamiassa. Tämän teorian mukaan Clinton oli matkalla salaiseen neuvotteluun Iraniin, jossa hänen piti tavata presidentti Ahmadinejad. Hänen koneensa määränpääksi sen lähtiessä Bahrainista ilmoitettiin Bagdad, mutta kone muutti suuntansa ilmassa kohti Khuzestanin pääkaupunkia Ahvazia Iranissa, jossa presidentti Ahmadinejad häntä odotti. Koneeseen tuli joku ”tekninen häiriö”, jonka vuoksi se joutui tekemään pakkolaskun, jossa joitain ihmisiä kuoli ja toisia haavoittui, niiden mukana Clinton. Tämän kerrotaan olevan todellinen syy Hillary Clintonin pitkään sairaslomaan. Kuolleiden mukana olisi teorian mukaan ollut US Navy Seal Afganistanin joukkojen komentaja Job Price, 42, joka oli viimeinen elossa ollut Osama bin Ladenin surmaan osallistunut eliittisotilas. Pricen kerrottiin kuolleen äkillisesti Uruzganissa Afganistanissa, mitä FBI tutkii.
DF viittaa artikkelissaan lääkäri-asiantuntijan epäilyksiin sairaalan ilmoittamaan hoitoon. http://www.debka.com/article/22645/Hillary-Clinton-in-hospital-amid-speculation-of-plane-accident-in-Iran

2. SYYRIAN rintamalta tulee median tietoisuuteen toinen toistaan julmempia ja mielettömämpiä tilannekuvia, jotka siistimättöminä tarjoillaan julkisuuteen. Jos ne jotakin kertovat maailmalle, niin ainakin sen, että inhimillisyys ja eettisyys ovat kauan sitten paenneet Syyrian kapinaliikkeestä. Tapahtumista mediassa kerrottaessa usein viitataan ”paikallisiin inhimillisten oikeuksien tarkkailijoihin”, jotka ovat lisääntyvässä määrin alkaneet tunnustaa, että raakuuksia harjoittavat molemmat osapuolet, joskin usein uutisista ei selviä, kenen toimesta medialle ilmoitettuja veritekoja ja niistä kertovia videoita on tehty ja kuvia otettu.

AFP kertoo saaneensa aineistoa, joka kertoo Lontoossa toimivan Syyrian ihmisoikeuksien tarkkailukeskuksen tietoihin perustuen, jotka puolestaan perustuvat Syyriassa toimivan lääkintä- ja aktivistiverkoston antamiin tietoihin, maanantaina Damaskoksen lähiöstä tehdystä 30 kidutetun ruumiin löydöstä. Uhrien päät oli katkottu irti ruumiistaan ja pahoinpidelty siten, että heidän tunnistamisensa on mahdoton. Uutinen ei kerro, kenen toimesta uhreja oli kidutettu ja surmattu ja kuka löydön teki. AFP:n mukaan löytö tehtiin Barzehin alueella.
Kapinallisten keskusjohto ilmoitti löytyneitä ruumiita olleen 50.
Toisessa tapauksessa otettu video näytti kolmen koulupojan ruumiit. Heidän kätensä oli sidottu selän taakse ja heidän kurkkunsa oli viilletty auki. Heidät oli siepattu koulumatkalla
kotiinsa tarkastuspisteessä, kuten median edustajille kerrottiin. Heidän ruumiinsa löydettiin maanantaina Jubarista. Heistä otetun videonauhan oikeellisuutta ei ole voitu tarkistaa eikä sitä, kuka tai mikä ryhmä oli syyllinen, vaikka viittaus tiesulkuun viittaa armeijaan.

Syyrian keskiosissa Assadin armeija jatkoi tulitustaan Halfayan kaupunkiin Haman provinssissa, jossa ilmaisku surmasi viime viikolla 60 ihmistä leipomon leipäjonossa. Tulitusta havaittiin myös Houlan ja Homsin provinssissa, jossa armeijan ilmaiskut surmasivat sata ihmistä toukokuussa viime vuonna.
Lontoon ihmisoikeustarkkailijan mukaan 90 % noin 45 000 ihmisen surmaamisesta tapahtui vuoden 2012 aikana, mikä antaa kokonaismääräksi 39 362, useimmat heistä siviilejä.

ARTIKKELI kertoo presidentti Bashar Assadin todenneen AFP:n mukaan, että hän hyväksyy minkä tahansa suunnitelman, jolla verenvuodatus maassa saadaan loppumaan sen jälkeen, kun YK/arabiliiton lähettiläs Brahimi sanoo maailman johtajien hyväksyneen hänen rauhan-suunnitelmansa.
”Hallitus työskentelee kansallisen sovintoprojektin hyväksi ja reagoi positiivisesti mihin tahansa kansalliseen tai kansainväliseen aloitteeseen, jolla tämä kriisi ratkaistaan keskustelujen ja rauhanomaisten toimien kautta estääkseen ulkomaisten puuttumisen Syyrian sisäisiin asioihin,” kertoi Syyrian pääministeri Wael al-Halaqi parlamentille. Hän painotti sitä, että Syyrian kriisi tulee ratkaista ilman ulkopuolista painostusta tai pakotusta.

Pääministeri Halaqi sanoi Syyrian olevan vedenjakajalla, jossa maa siirtyy kohti historiallista hetkeä voiton julistamiseksi vihollisista, Syyrian asettamiseksi tilanteeseen uuden järjestyksen rakentamiseksi, mikä edistää kansallista itsenäisyyttä kansainvälisen lain puitteissa.
YK/arabiliiton lähettiläs Brahimi totesi sunnuntaina, että maailman johtavat valtiot ovat hyväksyneet hänen rauhansuunnitelmansa, jolla taistelut lopetetaan sekä nimitetään tilapäinen hallitus valmistelemaan vaaleja ja uutta hallitusta. Suunnitelma perustuu heinäkuussa Genevessä hyväksyttyyn rauhansuunnitelmaan.
Kapinalliset vaativat Assadin eroa ennen mitään neuvotteluja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163759#.UOJ77GJHT-k

3. PRESIDENTTI Shimon Peres jatkaa jääräpäisesti yksinäistä taivallustaan valitsemallaan rauhanpolulla huomaamatta, että polku kapenee ja piikkipensaat ovat osittain peittäneet koko polun eikä huomaa sitäkään, että hänen seuraamansa polku päättyy umpiseinään. Vanhuksen itsepäisyydellä, josta on nuorekas joustavuus kaukana, hän esittelee ikivanhan rauhannäkynsä toteuttamista, jonka surkein ja verisin ilmentymä on Oslon sopimus.
Muutamia päiviä sitten Peres kritisoi pääministeriä ja ulkoministeriä siitä, että he ovat hylänneet hänen opastuksensa ja poikenneet sivupolulle, joka hänen näkynsä mukaan johtaa katastrofiin. Peres katsoo, ettei hän menetä mitään vaikka potkisi kuinka aisansa yli, sillä hän on saavuttanut lähes kaiken haluamansa rauhannobelia myöten, mutta että kirkkain kruunu puuttuu, eli sopimus, jolla hänen arabi-kamunsa saisivat ikioman itsenäisen valtionsa juutalaisten ikiomaksi annetun maan sydänalueille Juudeaan ja Samariaan. Palestiinalaisarabit ovat jo melkein siellä saatuaan YK :n yleiskokouksen hyväksymisen, mutta ei kuitenkaan ihan vielä, kuten itsenäiselle valtiolle kuuluisi. Siinä Peres voisi auttaa.

PERESIN viimeisimmät havainnot olivat melkein vallankumouksellisia, sillä hän suosittaa PA:n sivuuttamista ja neuvottelujen aloittamista Hamasin kanssa, jonka johto ei kainostele uhkailla tuhota Israelin juutalaisen maan kokonaan ja ajaa maanpakoon ne, jotka kansan-murhasta voisivat jäädä eloon. Hamasin tulee kuitenkin antaa ennen sitä vakuutus, jota sen ei tarvitse noudattaa, että se suostuu kvartetin asettamaan kolmeen ehtoon: lopettaa terrori, tunnustaa Israelin ja hyväksyy aiemmat PLO:n ja Israelin väliset sopimukset.
Peres lieventää vaatimuksia selittäen, että ne ovat kvartetin asettamat vaatimukset, eivät meidän. Siksi hän asettaa Hamasin ja Gazan kansan ratkaisun eteen: sota vai rauha. Hän selvittää, että jos he haluavat rakentaa, Israel iloitsee heidän edistymisestään. Hän selittää vielä, ettei Israel tunne mielihyvää nähdessään heidän kärsivän. ”Jos he eivät ammu, heitä ei ammuta”, Peres laukoo aforismejaan, joista hän on tullut kuuluisaksi. Peres haluaa myös opastaa Hamasia, että Qatarin miljoonat tulee käyttää asuntojen ei rakettien rakentamiseen.
Pahanlaatuinen piikkipensas Peresin polulle tuli Saeb Erekatin hahmossa, joka sanoo ilkeästi, ettei Peresillä ole mitään oikeutta määritellä, minkä palestiinalaisryhmän kanssa Israel neuvottelee tai on neuvottelematta.
Israelin oppositiota edustavat puolueet Labour, Yesh Atid, Hatnua ja Meretz ovat tietenkin innolla kannattamassa Peresiä kuten mitä tahansa aloitetta, joka murentaa Netanyahun hallitusta ja hänen vankkaa asemaansa Likutenun johtajana. http://www.timesofisrael.com/well-talk-to-hamas-if-it-recognizes-israel-peres-says/

4. UUTISOTSIKOITA
-          ”Peres sekaantuu palestiinalaisten politiikkaan ratkaisten, kuka saa ja kuka ei saa osallistua keskusteluihin”, puhisi Saeb Erekat kiukkua puhkuen. ”Kun rauhansopimus allekirjoitetaan, se tehdään Israelin virallisten edustajien ja Palestiinan virallisten edustajien välillä,” Erekat kertoi hepreankieliselle Maariv-lehdelle. ”Palestiinan kansa ei ratkaise Israelin vaalien tuloksia, eikä Israel päätä, ketkä edustavat Palestiinan kansaa.” Koska Fatah ja Hamas jatkavat kitkerää kamppailuaan sovinnon saavuttamiseksi keskinäisissä kiistoissaan, Peresin veto katsotaan toiminnaksi Abbasin selän takana, aivan samoin kuin Israelissa hänen katsotaan omista intresseistään johtuen toimivan pahoissa aikeissa Netanyahun selän takana. Peres katsoi tilanteen olevan sopivan – puolueiden käydessä vaalitaistelua ja sekä pääministerin että ulkoministerin jouduttua oikeuskanslerin hampaisiin – takoa rautaa, kun se vielä on valkohehkussa. Hän kuluttaa suurta poliittista kokemustaan – onhan hän jo 89 vuoden ikäinen ja nuorukaisesta lähtien osallistunut siihen, joka joittenkin mielestä on joskus haissut pahalle. http://www.timesofisrael.com/palestinians-join-chorus-of-voices-berating-peres-for-his-foreign-policy-remarks/
-          Pääministeri Netanyahu vakuuttaa kannattavansa edelleen kahden valtion periaatetta, jonka hän määritteli kuuluisassa Bar Ilan puheessaan 2009, huolimatta siitä, että hänen johtamansa puolueen Likudin johtavat jäsenet ovat yhä suuremmin joukoin alkaneet tajuta sellaisen ratkaisun mahdottomuuden Israelin turvallisuuden kannalta. Ehkä huhut hänen tunnusteluistaan konfederaatiosta Jordanian ja palestiinalais-valtion väillä ovat oire hänen omistakin epäilyksistään voimatta julkisesti tunnustaa niitä. Jopa Likudin kakkosmies, opetusministeri Gideon Saar tunnusti avoimesti, ettei Likud kannata kahden valtion periaatetta. KE Tzipi Hotoveli selitti, että Netanyahun puhe 2009 oli vain taktinen veto, ei hänen vakaumuksensa ilmaus.  http://www.timesofisrael.com/amid-uproar-netanyahu-reaffirms-commitment-to-two-state-solution/
-          Maailman keskittyessä iloitsemaan uuden vuoden alkamisesta ilotulitusraketein ja yhteisellä kokoontumisella julkisiin paikkoihin – usein  julman sään aiheuttamasta ongelmasta huolimatta – Israelissa kansa kokoontui baareihin ja klubeihin osan ollessa pukeutuneina hassuihin ja eriskummallisiin asuihin. Kadut ja puistot sen sijaan olivat suhteellisen hiljaisia. Poliisi oli ulkona joukolla pyrkien estämään alaikäisiä saamasta alkoholia ja miestä väkevämpiä nauttineiden pääsemästä autonsa rattiin onnettomuuksien estämiseksi. Juutalaisten uusi vuosi alkoi jo viikkoja sitten, jota kyllä juhlitaan joukolla, kuten myös itsenäisyyspäivää. Koirien onneksi räiskyviä ilotulitusraketteja ammuttiin vähän jos ollenkaan, sillä monet koirat tulevat hulluiksi niiden kovan räiskinnän vuoksi. Ilma Israelissa on selkeä, puolipilvinen, viilentyen iltaisin. Jerusalemin mittarit osoittavat tänään 8-15 C-astetta. Eilatissa 13-25 C-astetta, Tiberiaassa 11-20 C-astetta. http://www.timesofisrael.com/drinking-dancing-and-hoping-for-change-revelers-across-the-globe-bring-in-2013/
-          Siinain beduiinit aikovat rikkoa maansa lakeja eikä noudattaa hallituksen määräyksiä pysyä poissa Israelin ja Egyptin rajan läheisyyteen kaavaillulta puskurivyöhykkeeltä. Beduiinit ovat ylpeää erämaan kansaa, jotka noudattavat omia ikivanhoja perinteitään ja sääntöjään, jotka eivät tunne valtioitten välisiä rajoja, vaan ylittävät niitä tahtonsa mukaan. He ovat aina harjoittaneet kauppaa, julkista tai salaista, kuten myös ryöstöretkiä ja varkauksia, joten ei siinä ole mitään uutta, jos he tekevät niin nytkin. Heidän osallistumisensa asekauppaan ja liittoutuminen hallituksen kannalta epäilyttäviin joukkioihin on nostanut kysymyksen maan turvallisuutta koskevaksi, kuten on tapahtumassa mitä suuremmin määrin Siinain niemimaalla. http://www.timesofisrael.com/sinai-tribes-threaten-civil-disobedience-over-new-border-regulations/
-          Israelin juutalaisten luku ylitti 6 miljoonan rajan, eli on nyt 75.4 % kansasta kokonaismäärän ollessa 7 981 000, kasvua edellisvuodesta 1.8 %. Uusia asukkaita muutti 16 500, heistä 4 000 Pohjois-Amerikasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163726#.UOKl4mJHT-k
Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020