PERJANTAI 04.01.13


PERJANTAI 04.01.13

1. EGYPTIN presidentti Mohammed Mursin lausuntoja vuonna 2010 on tarkastellut MEMRI (Lähi Idän Median Tutkimusinstituutti). Näistä lausunnoista, joita hän julkisti web-sivullaan, selviää Mursin syvällisin ajattelutapa. Niihin sisältyy mm. hänen toteamuksensa, ettei mitään neuvotteluja voida käydä ”noiden apinoiden ja sikojen jälkeläisten” kanssa, joilla hän tietenkin tarkoittaa juutalaisia. Tällä hän halusi mitätöidä Israelin ja palestiinalaisten väliset neuvottelut.

”Tarpeettomat (Israelin ja palestiinalaisten väliset) neuvottelut ovat ajan ja mahdollisuuksien haaskausta”, Mursi kertoo internetin sivullaan. ”Sionistit pelaavat aikaa voittaakseen uusia tilaisuuksia, samalla kun palestiinalaiset, muslimit ja arabit menettävät tilaisuuksia, eivätkä he saa siitä mitään. Me näemme, miten tämä unelma on hajottanut. Tämä unelma on aina ollut illuusio. Sittenkin on palestiinalaisia, jotka virheellisesti uskovat saavansa jotain vihollisiltaan.
Tämä ”Palestiinan Auktoriteetti” on amerikkalaisten ja israelilaisten vihollisten luomus ainoana tarkoituksenaan vastustaa palestiinalaisten tahtoa ja intressejä.” 

Mursi lisää edelliseen: ”Ei kukaan järkevä ihminen odota mitään tuloksia tällä tiellä. Joko hyväksyt kaiken, mitä he vaativat, tai seurauksena on sota. Vain tätä Palestiinan maan miehittäjät ymmärtävät – nuo verenimijät, jotka hyökkäävät palestiinalaisten kimppuun, nuo sodanlietsojat, apinoiden ja sikojen jälkeläiset.” Hän jatkaa todeten, että kaikki mahdolliset taistelumuodot on valjastettava heitä vastaan.
”Täytyy olla aseellinen vastarinta Palestiinan maalla noita rikollisia sionisteja vastaan, jotka hyökkäävät palestiinalaisten ja Palestiinan kimppuun. Tulee olla poliittinen ja taloudellinen vastarinta boikotin kautta, sekä taistelijoiden tukemista. Muslimien ja arabien tulee harjoittaa tätä Palestiinan ulkopuolella. Heidän tulee tukea taistelijoita ja ahdistaa sionisteja, missä he ovatkin. Ei yhdenkään arabi- tai muslimikansan tai hallituksen tule olla missään tekemisissä heidän kanssaan, vaan heitä tulee painostaa, heille ei tule antaa mitään mahdollisuutta, eikä heitä tule päästää yhteenkään arabi- tai muslimimaahan. Heidät tulee ajaa ulos maista.”

”Sionisteilla ei ole mitään oikeutta Palestiinan maahan, eikä heille ole paikkaa Palestiinan maalla. Mitä he ottivat 1947-1948 on puhdasta riistoa, ja se mitä he tekevät nyt on sitä samaa. Emme millään muotoa hyväksy ”vihreää linjaa”, sillä Palestiinan maa kuuluu palestiinalaisille eikä sionisteille,” Mursi jatkaa vuodatustaan 2010 internetissä julkaisemassaan artikkelissa todeten, että ”kaikki yhteydet on katkaistava tähän ryöstelevään rikolliseen yhteisöön, jota amerikkalaiset tukevat aseillaan kuten myös omilla ydinaseillaan, joiden olemassaolo on hyvin tunnettu. Se johtaa heidän tuhoamiseensa.”
Mursi syyttää, että ”sionistit ovat sytyttäneet rauhattomuuden liekkejä, missä hyvänsä he ovatkin ja toteaa, että he ymmärtävät vain voiman kieltä”.

PRESIDENTTI Mursi on myöhemmissä videoissaan, joita MEMRI on kääntänyt, todennut vaalikamppailunsa yhteydessä: ”Jihad (Pyhä sota) on tiemme ja Koran on perustuslakimme.”
Kuluvan viikon aikana Mursin neuvonantaja totesi, että ”Israel tulee häviämään Lähi Idästä vuosikymmenen kuluessa, ja että sionismin ideologia on päättynyt epäonnistumiseen”.
Hän syytti Israelia miehittäjämaana. Hän suosittaa kansanmurhaa.
Täytyy todeta tähän Mursin vuodatukseen, että ”kovin edistyneitä sikoja ja apinoita Lähi Itä on pystynyt luomaan”, jos tämän insinöörikoulutuksen saaneen presidentin havainnot ovat totta.

2. PALESTIINAN Auktoriteetin puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jota media ystävällisesti kunnioittaa tittelillä ”presidentti”, sanoi puhuessaan torstaina PLO:n kokouksessa, jonka puheenjohtajana hän myös toimii, että ilman arabimaitten lupaamaa turvaverkkoa palestiinalaisten asema tulee kurjistumaan entisestään.
Arabiliiton maat lupasivat Dohassa viime kuussa pitämäsään konferenssissa 100 miljoonaa USD kuukaudessa PA:n pohjattomaan pussiin sen talouden pitämiseksi hengissä, sillä rahakirstu on tyhjä, palkat on maksettava arviolta 75 000:lle PA:n leivissä oleville virkailijoille ja muille sen tuesta elantonsa saaville, joista osa asuu Gazassa. Arabimaat ovat kuuluisia siitä, että ne auliisti lupaavat, mutta lupausten lunastaminen on asia erikseen. Ilmeisesti jokainen vilkuilee olkansa yli, että miksei tuo ensin, sitten katsotaan, josko minä.

ABBAS sanoi puheessaan torstaina, että kaikki keinot on käytettävä varojen hankkimiseksi.
Israel maksaa tavallisesti kuukausittain kokoamansa n. 120 miljoonaa USD tulli-, vero- ja muina saatavina, mutta päätti lyhentää niillä seuraavan 3 kuukauden ajan PA:n maksamattomia yli miljardin NIS sähkömaksuja Israelin sähköyhtiölle sen sijaan, että olisi kylmästi katkaissut sähkövirran, kuten tapahtuu normaaliasiakkaitten kanssa. Jotkut tosin katsovat, että tämä on vastatoimena PA:n yksipuoliseen seikkailuun YK:n yleiskokouksessa.

PA:n pääministeri Salaam Fayad valitti äskettäin, että ellei PA saa pikaista talousapua, sen talous tulee kaatumaan, mikä käytännössä tarkoittaa PA:n toiminnan loppumista. Tämä asettaisi Juudeassa ja Samariassa asuvat palestiinalaiset täysin Israelin vastuulle, mikä merkitsisi sille suurta taloudellista, diplomaattista ja turvallisuuspoliittista rasitetta.
Abbas varoitti MAAN-uutistoimiston mukaan, ettei Israelilla ole oikeutta muuttaa ”geografiaa tai demografiaa miehitetyllä palestiinalaisten maalla”. Ehkä hän tarkoitti tällä Israelissa liikkuneita vaatimuksia C-alueen liittämisestä Israeliin, tai palestiinalaisille maksettavista rahallisista korvauksista, jos he muuttavat ulkomaille.

Abbas toivoi puheessaan, että vuosi 2013 olisi hyvä palestiinalaisille ja koko maailmalle. Israelille hän toivotti järkiytymistä ymmärtääkseen, että rauha on sen intressien mukainen, kuten myös Palestiinan kansan ja koko maailman. Abbas ei näytä muistavan, että vuodesta 2009 lähtien hän on vaihtelevin verukkein välttänyt tarttumasta Netanyahun tarjoamaan rauhankäteen tulla neuvottelemaan tilanteesta ilman ennakkoehtoja. Abbas on esittänyt ennakkoehtoja, kuten 1949 aselepolinjat rajoiksi, Israelin tuomitsemien terroristien vapauttamista, paluuoikeutta pakolaisille, Jerusalemin itäosan luovuttamista Palestiinan pääkaupungiksi, mikä tulisi käsittämään useita Israelin rakentamia Jerusalemin uusia lähiöitä. Jos nämä ovat ennakkoehtoina, mistä sitten neuvoteltaisiin?
Viime viikolla arabiliiton pääsihteeri Amr käväisi Ramallahissa keskustellen Abbasin kanssa PA:n talous-ahdingosta, mutta siinä ei tehty mitään päätöksiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163862#.UOZ3FmJHT-k

3. FATAHIN 48-vuotis-muistojuhlat Israelin vastaisen aseellisen taistelun aloittamisen kunniaksi pidetään Gazan kaistalla tänään. Juhlijat aloittivat jo eilen illalla ajaen erilaisilla autonrämillä täynnä nuoria innokkaita ”vallankumouksellisia”  pitkin Gazan kaupungin katuja ja luvaten jatkaa yli yön odoteltaessa aamun rukouskokouksia ja sen jälkeen alkavaa virallista vuosikokokusta Gazan suurimmalla keskustorilla.
Juhlijoiden mukana on arvattavasti runsaasti myös Hamasin jäseniä, jotka tullevat esittämään järjestönsä virallista ohjelmaa, jonka mukaan neuvottelut Israelin kanssa ovat turhia ja tarpeettomia, koska vain aseellisella kamppailulla palestiinalaisten maa voidaan vapauttaa Israelin miehityksestä, johon he laskevat koko maan Jordanjoesta Välimereen.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka ei uskalla vielä matkustaa Gazaan, sen sijaan kuulutti diplomaattista kamppailua, jolle hän oli keksinyt uuden nimen ”poliittinen kamppailu”. Hän johti eilen PLO :n hallituksen kokousta, joka antoi hänelle selkeän poliittisen ohjelman kääntyä välittömästi YK:n turvallisuusneuvoston puoleen Israelin ”setlementti-politiikan” tuomitsemiseksi ja Palestiinan valtion viralliseksi tunnustamiseksi.
Abbasin yritykset taitavat kuitenkin kaikua kuuroille korville, kuten Times of Israel toteaa.
PA:n entinen tiedotusministeri Nabil Mar valitti Al-Quds lehdessä julkaistussa artikkelissaan poliittisen aktiivisuuden puutetta Juudeassa ja Samariassa, koska kukaan ei puuttunut Israelin ilmoittamaan rakennustoiminnan aktivoimiseen Jerusalemin ja Länsirannan juutalais-yhteisöissä. Abbas kyllä uhkaili YK:lla, mutta kuka häntä enää uskoo.
Mutta Fatahin aseellisen siiven, josta lienee aktiivisin Al.Aksa Marttyyrien Prikaati, aktivistit vannoivat, ettei aseita lasketa ennenkuin maa on vapautettu ja itsenäistynyt. Sen julkilausumassa todetaan, että sionistinen yhteisö on vihamielinen, eikä taistelua lopeteta, kunnes se on poistettu Palestiinasta.
Fatahin korkea edustaja Nabil Shaath neuvotteli eilen vielä viimeisistä detaljeista tämän-

4. UUTISOTSIKOITA
-          Peläten uhkausten kolmannesta intifadasta, aseellisesta kamppailusta, tarkoittavan täyttä totta, IDF on lisännyt valmiuttaan Juudean ja Samarian alueilla ja suorittanut lukuisia Hamasin ja muiden järjestöjen aktivistien pidätyksiä, kuten AFP raportoi. Viitaten nimettömänä pysyttelevään turvallisuusupseerin lausuntoon AFP kertoo IDF:n pyrkivän estämään toistaiseksi yksittäisinä mielenosoituksina pysytelleet tilanteet kehittymästä massa-tilaisuuksiksi, joissa yhteenotot IDF.n sotilaitten ja poliisien sekä mielenosoittajien välillä voivat aiheuttaa uhreja ja mielten kuohumista yli äyräittensä. Palestiinalaiset varottavat, että ilmapiiri Juudean ja Samarian arabien keskuudessa on räjähdysherkkä, eikä sen sytyttäminen ilmiliekkiin tarvita paljoakaan kiihotusta. Shin Bet, Israelin turvallisuusjärjestö, joka suurelta osin haluaa toimia salaisesti, varoittaa, että viimeinen Gazan operaatio ”Pilvenpatsas” jätti tilanteen Gazan rintamalla ratkaisemattomaksi, mitä Hamas kutsuu voitokseen ja joka yhdessä YK :n antaman päätöksen kanssa antaa PA:lle ei-valtion tarkkailija-aseman sen kokouksissa ja pääsyn sen toimikuntiin ja komiteoihin, on kovasti nostanut nuorten palestiinalaisten taisteluintoa liittyäkseen Hamasin rinnalle Israelia vastaan. http://www.timesofisrael.com/israel-reportedly-preempting-third-intifada-via-targeted-arrests-in-the-west-bank/
-          PA:n taholta kerrotaan, että IDF:n naamioituneet sotilaat tunkeutuivat torstaina yhteen asuntoon Jeninin lähellä Tammun kylässä pidättääkseen epäilemänsä Islamic Jihadin tai Hamasin aktivistin siinä kuitenkaan onnistumatta. Tapauksen johdosta paikalle kokoontui viitisensataa palestiinalaista, jotka kivittivät sotilaita kivin ja petrolipommein sekä palavin autonrenkain. Times of Israel mukaan poliisikoira puri yhtä naista operaation aikana. IDF:n erikoisjoukkojen sotilaat peräytyivät välttääkseen vaarallisempaa yhteenottoa, mutta joutui käyttämään hankkimiaan mellakkavarusteita järjestyksen palauttamiseksi. IDF:n taholta vakuutetaan, ettei kysymys ollut paosta vihollisen edessä, vaan järkevästä vetäytymisestä ylivoiman edessä. Tiistaiyönä sotilaat pidättivät useita epäilemiään Jihadin jäseniä arabikylässä lähellä Jeniniä. Tällaiset tilanteet, joissa arabit katsovat voittaneensa ja karkottaneensa IDF:n sotilaat, antavat helposti tuntuman Israelin heikkoudesta ja kiihottavat arabeja uusiin entistä rohkeampiin yrityksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163844#.UOaRv2JHT-k
IDF ja rajapoliisi kieltävät raportit sotilaitten pakenemisesta ja vakuuttavat, että epäillyn pidätyksen epäonnistuttua he pidättivät toisen arabin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163848#.UOaUfGJHT-k
-          17 IDF:n sotilasta jätti Hermonin vuoren kupeessa olevan vartioasemansa
vastalauseeksi upseeriensa simputuksesta ja kovista olosuhteista. Heidät pidätettiin armeijan poliisin toimesta ja vietiin putkaan odottamaan kurinpitotoimia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163843#.UOaVHWJHT-k
-          Likutenun alamäki jatkuu gallupeissa, ja Juutalaisen Kodin vastaavasti nousee. Viimeisten tiedustelujen mukaan Likutenu saisi 32 paikkaa, Bayit Yehudi 16, Labour 17 tai 16, muiden kannatus pysynee samana. Netanyahu on alkanut ymmärtää kirjoituksen seinällä j on pyrkinyt tehostamaan vaalityötä. Hänen hyökkäyksensä Bayit Yehudia ja sen puheenjohtajaa Bennettiä vastaan vain nostaa hänen ja Juutalaisen korin suosiota. Likutenulla alkaa pian olla vaikeuksia saada toiminta-kykyinen hallitus, sillä Labour, Yesh Atid ja Livnin puolue ovat ilmoittaneet, etteivät ne halua Netanyahun hallitukseen. Shas sen sijaan on valmis, mutta lisäksi tarvitaan pienpuolueita. Yaacov Katz, joka ilmoitti jättävänsä politiikan, ennustaa Juutalaisen kodin saavan 20 tai enemmän kansanedustajaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163859#.UOaV32JHT-k
-          Egyptin turvallisuusjoukot löysivät El-Arishin eteläpuolelta Siinailla asekätkön, jonka he olettavat olleen matkalla Gazan kaistalle. Kätkössä oli amerikkalaisvalmisteisia ilma- ja panssarintorjuntaohjuksia sekä ohjuksia erilaisin kantomatkoin. Aseet on luultavasti ostettu Libyasta, josta ne salakuljetettiin Siinaille ja josta beduiinit olisivat kuljettaneet ne edelleen tunnelien kautta Gazan kaistalle. http://www.timesofisrael.com/egyptian-forces-capture-american-made-missiles-headed-for-gaza-strip/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019