MAANANTAI 21.01.13


MAANANTAI 21.01.13

1. PÄÄMINISTERI Netanyahu harkitsee Israelissa levitetyn huhun tai tiedon mukaan, että hän antaisi Ehud Barakin jatkaa puolustusministerinä muutaman kuukauden ajan, jotta aloitetut ja uudet työn alla olevat uudistustoimet ehdittäisiin suorittaa loppuun. INN, joka asiasta kertoo artikkelissaan, sanoo pääministerin tuntevan sellaista vastenmielisyyttä nykyistä strategisten asiain ministeriä Moshe Yaalonia kohtaan, että hän tekee kaikkensa estääkseen hänen valitsemistaan puolustusministeriksi. Jos tieto on totta, se osoittaa vaarallista hajanaisuutta hallituksen sisällä sen päättävissä henkilöissä. Kenraaliluutnantti Moshe Yaalon toimi armeijan komentajana ennen antautumistaan politiikkaan. Häntä pidetään luonnollisena ehdokkaana puolustusministeriön johtoon.

PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak on kantanut päävastuun lukuisten juutalaisten etäyhteisöjen tuhoamisesta Juudeassa ja Samariassa, usuttaen erikoiskoulutetut sotilaat ja poliisit rauhassa nukkuvien yhteisöjen kimppuun keskellä yötä ajaen nuoria miehiä ja nuoria äitejä sylivauvoineen kylmään yöhön piittaamatta heidän selviytymisestään ja tuhoten heidän huonosti kyhätyt parakkinsa ja kotinsa puskutraktoreille, usein jopa levittäen suolaa tuoreille haavoille käyttämällä arabeja asuntojen tyhjentämisessä ja kotien hajottamisessa.
Barak myös tarkoituksellisesti viivytteli rakennuslupien saamista Juudean ja Samarian alueille kieltäytymällä allekirjoittamasta lupapapereita. Täten Arielin opiston nostaminen yliopistoksi viivästyi useita kuukausia, koska Barak ei allekirjoittanut tarvittavia dokumentteja.

BARAKIN perustama Indipendant-puolue ei ylittäne vaalikynnystä, eikä Barak siten pääse Knessetin jäseneksi. Tämä ei kuitenkaan estä hänen nimittämistään hallituksen puolustus-ministeriksi, sillä vastaavaa on tapahtunut ennenkin. Toinen kysymys on kokonaan siinä, mihin Netanyahu pyrkii päätöksellään Barakin pysyttämiseksi virassaan, mutta oikeistolaisiin sekä Juudean ja Samarian asukkaisiin se tuskin vaikuttaa positiivisesti, muutamat vasemmistoa kannattavat voisivat kylläkin tukea häntä, mutta suosittu hän ei ole.
Israel Beitenun puheenjohtaja Avigdor Liberman tukee Yitzhak Shamirin pojan Yair Shamirin nimittämistä puolustusministeriksi, kuten TV-10 raportoi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164400#.UPzRCWJHT-k

2. NETANYAHU ilmoitti nimittäneensä suositun tiedonvälitys- ja terveysministerin Moshe Kahlonin Israelin maahallituksen (ILA) johtoon. Kahlon ilmoitti muutamia kuukausia sitten jättäytyvänsä pois politiikasta eikä asettuvansa Likudin vaaliehdokkaaksi. Pääministerin päätös herätti vastalauseiden myrskyn, joissa suorin sanoin tuomitaan hänen päätöksensä poliittiseksi tempuksi vaalitaistelun loppumetreillä kansansuosionsa nostamiseksi.

LABOURIN puheenjohtaja Shelly Yechimovich sanaili näin: ”Kahlonin nimittäminen toimettomaan virkaan on palkkio toimimisesta sosiaalisen helvetin viikunanlehtenä, jota Netanyahu suunnittelee, jos hänet valitaan pääministeriksi, heaven forbid”: Hän lisäsi selittäen, että yleisesti tiedetään Khalonin eronneen vastalauseeksi Netanyahun säälimättömälle talouspolitiikalle. Labour kansanedustaja Eitan Gabel kutsuu nimitystä laittomaksi ja sanoo valittavansa siitä puolueensa nimissä keskusvaalitoimikunnalle.
Hatnua- ja Yesh Atid-puolueitten puheenjohtajat tuomitsivat samoin nimittämisen. INN toteaa, että nimitys voi olla laiton, sillä ILA:n johtajan tulee toimia myös asutusministerinä, eli nimitys vaatii toteutuakseen lainmuutoksen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164396#.UPzY9mJHT-k

3. ARABILIITTO, joka edustaa 22 arabimaata, julkaisi harvinaisen Israelin arabeille osoitetun kirjeen, jossa ne kehottavat arabeja menemään vaaliuurnille estääkseen Israelin oikeistoa saamasta vaalivoittoa. Kirjeen motivaatiossa todetaan, että ”koska Israelin arabien osuus on 20 % Israelin kansan lukumäärästä, heillä on tärkeä tehtävä nousta niitä vastaan, jotka rikkovat kansainvälistä lakia sekä demokratian ja oikeuden perusperiaatteita”. Kirjeessä todetaan edelleen, että velvollisuutensa laiminlyömineen vain vahingoittaa Israelin arabeja ja aiheuttaa heille ongelmia. Siinä viitataan siihen, miten Knessetissä laaditaan rasistisia arabien vastaisia lakeja antaen oikeistolle mahdollisuuden tehdä mitä haluaa suorittaakseen etnistä puhdistusta arabien keskuudessa, elleivät arabit estä sitä äänestämällä.

PA:N uutistoimisto WAFA levitti arabiliiton kirjettä laajalti kehottaen arabeja järjestämään
kuljetuksia ja muutenkin pyrkien auttamaan toisiaan äänestysvilkkauden lisäämiseksi.
”Te olette maan todellisia omistajia, puolustaen moskeijoitanne ja kirkkojanne, muslimien ja kristittyjen hautoja, historiaa ja maatanne. Menneistä julmuuksista ja tulevista vaaroista johtuen teidän tulee yhdistyä ja auttaa toisianne äänestämään”, WAFA opasti Israelin arabeja.

ÄÄNESTYSVILKKAUS on Israelin arabien keskuudessa alempi kuin muun väestön. Vuonna 2009 vain 53.4 % heistä kävi äänestämässä valittaessa 18. Knessetiä, arabien keski-määräisen äänestysvilkkauden ollessa 56.3 %. Vuosien 1969 – 1999 välisenä aikana arabien äänestysvilkkaus oli yli 70 %, mutta putosi v.2001 valeissa 18:an %:in. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164392#.UPzeOWJHT-k

4. ENGLANNIN islamistit kokoontuivat viime viikolla Ranskan Lontoon suurlähetystön eteen osoittaakseen vastustustaan Ranskan Malissa aloittamaa sotilasoperaatiota vastaan. Videoesitys mielenosoituksesta julkistettiin internetissä tammikuun 12. päivänä, jonka arabiankielisen tekstin käänsi Lähi Idän Mediatutkimusinstituutti (MEMRI).

MIELENOSOITUSTA johti tunnettu islamin vihasaarnaaja Anjem Khoudary, joka vakuuttaa aiemmissa saarnoissaan ”tulvivansa erikoiset muslimi- ja ei-muslimiyhteisöt Englannissa ja asettavansa niihin islamilaisen emiraatin siemenet pitkällä tähtäyksellä”.
Khoudary perusti Englantiin kaksi muslimijärjestöä, jotka Englannin hallitus julisti ennen pitkää terrorijärjestöiksi. Hän uhkasi Britannian juutalaisia todeten, että ”muslimin islamilaisena velvollisuutena on tukea jihadia (pyhää sotaa) kaikkialla niitä vastaan, jotka taistelevat islamia vastaan missä tahansa maailmassa tai jotka miehittävät muslimimaata.”

KHOUDARY on saarnoissaan ylistänyt terroristeja kutsuen syyskuu 11. päivän 2001 WTC:n kaksoistornien tuhoajia mahtaviksi marttyyreiksi. Vuonna 2003 hän kiihotti Englannin muslimeja terroritekoihin todeten, että hänen perustamansa al-Muhajiroun kehottaa muslimeja täyttämään islamin asettamat tehtävät ja velvollisuudet.
Hän ylisti Mumbain terroristeja Intiassa v. 2008 ja vaatii homoseksuaalien ja Rooman paavin teloittamista sekä kuningatar Elisabeth II:n tuomitsemista kansanmurhasta.

KHOUDARY vakuuttaa videonauhassa, että he ovat kokoontuneet paljastaakseen Ranskan hallituksen sanoakseen sille: ”Kädet pois muslimimaista”. Hän vaatii sharia-lakia Maliin, ja kalifaattia Maliin, Somaliaan, Afanistaniin, Irakiin .. ”Islamin kansa kiehuu. Me poistimme muutamia diktaattoreita – Ben Ali, Gaddafi, Mubarak, mutta nyt on aika kaataa diktaattorit Malissa, Pakistanissa, Bangladeshissä ja kaikissa muslimimaissa heidän korvaamisekseen  islamin sharia-lailla”.
Toinen mielenosoittaja totesi muslimien vaatimuksen olevan maailmanlaajuisen, mikä länsimaitten hallitusten tulee huomioida, sillä sharia on väistämätön. Hän kehotti niitä hyväksymään sharia-lain, sillä ”muuten islamistit ovat heidän ovellaan, lähetystöissään”. Hän  sanoi, ”ettei muslimeilla ole mahdollisuutta harjoittaa uskontoaan, koska heidän (länsimaiden)  vapautensa ja demokratiansa epäjumalat ovat vääriä jumalia.”
Mielenosoittajat vakuuttivat, että ”silmämme ovat Pariisissa, Brysselissä, Lontoossa, emmekä me pysähdy, muslimeina, ennen kuin koko maailma on muslimien vallassa”.
Mitenkähän kauan tuollainen kiihottaja saa toimia vapaasti?

5. KAHTA beduiinia ja kahta israelilaista syytetään terrorismin aloittamisesta Israelissa. Shin Betin agentit yhdessä poliisin Negevin keskusjohdon kanssa pidättivät kaksi beduiiniveljestä, Mahmoud Abu, 25 , ja Sameh Abu Qidarin, 22-vuotias, viime viikkojen aikana. Nämä kaksi ovat tunnustaneet olleensa yhteydessä Gazassa ja ulkomailla toimivien terroristien kanssa suunnitellen pommien ja rakettien rakentamista voidakseen käyttää niitä Israelissa.
Kaksi muuta epäiltyä ovat Israelin kansalaisia, toinen heistä IDF:n sotilas, joka varasti IDF:n varastoista räjähteitä, joita oli tarkoitus käyttää pommien rakentamiseksi.

MAHMOUD Abu Qidar tunnusti suunnitelleensa terrori-iskuja Beershebassa, rautatie-asemalla, keskusbussiasemalla, ajaen autollaan ihmisten yli ja pommi-iskuja rautateillä.
Hän rakenteli putkipommeja kotonaan internetin ohjeiden mukaan kokeillen niitä autioissa paikoissa ja antaen niitä beduiineille puolustaakseen kotejaan, jos poliisit tulevat hajottamaan heidän laittomasti rakennettuja talojaan.
Mahmoud sanoi saaneensa räjähteitä sotilaalta ja suunnitelleensa hänen kanssaan aseiden varastamista IDF:n tukikohdasta, mutta sotilaat havaitsivat sen. Hänen veljensä Sameh tunnusti osallistuneensa veljensä puuhiin ja pommien kätkemiseen.
Heitä odottavat syytteet raskauttavien asianhaarojen vallitessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164387#.UPzzRWJHT-k

6. UUTISOTSIKOITA
-          20 000 poliisia vapaaehtoisineen tulevat turvaamaan vaalirauhan säilymisen maassa huomenna 22.01.2013 pidettävien vaalien aikana 19. Knessetin valitsemiseksi.
Poliisi sanoo varustautuneensa kaikkiin mahdollisuuksiin. Vaalivilkkauden uskotaan olevan 62-68 %:n luokkaa, ja ilmat suosivat liikkumista ulkona. Netanyahu ja Likutenu ovat selviä vaalivoittaja-ehdokkaita, mutta hallitus-koaliittion kokoaminen on täysin auki. http://www.timesofisrael.com/over-20000-ready-to-secure-voters-on-election-day/
-          Palestiinalaiset ovat tarkkailijoitten mukaan mukautuneet tosiasiaan, että oikeistoon lukeutuvat puolueet vahvistuvat näissä vaaleissa. Fatahin virkailija ja entinen neuvottelutiimin jäsen Nabil Shaath ennusti italialaisen uutistoimiston haastattelussa, että oikeistopuolueiden muodostama hallitus nousee valtaan vaalien jälkeen. Hän vaati länsimaita tiivistämään painostustaan Israelia kohtaan, jotta se suostuisi julistamaan rakennuskiellon Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin sekä Jerusalemin itäosiin. Hän arvioi, että Israelin tulee alistua niiden vaatimuksiin 6 kuukauden aikana tai sitä vastaan asetetaan sanktioita, jotka eristävät sitä edelleen. Hän vakuutti, ettei PA suostu neuvotteluihin ilman täydellistä rakennuskieltoa. Palestiinalaiset ovat itse odottaneet vaaleja monen vuoden ajan, mutta Abbas ei ole uskaltanut pitää niitä peläten Hamasin vaalivoittoa. http://www.timesofisrael.com/palestinian-pessimism-preempts-israeli-vote/
-          Juudean ja Samarian siviilihallituksen annettua käskyn palestiinalaisten laittomasti kyhätyn etäyhteisön hajottamisesta Beit Iksan kylän lähellä Jerusalemista luoteeseen turvallisuusjoukot menivät joukolla suurten maansiirtokoneiden tukemina poistamaan kukkulalle pystytetyt neljä telttaa ja tilapäisen rukouspaikaksi tarkoitetun rakenteen. Joukot sulkivat kaikki paikalle johtavat tiet ennen operaation aloittamista estääkseen apujoukkojen saapumisen paikalla ja ongelman laajenemisen. Palestiinalaiset sanoivat etäyhteisön rakentamisen tarkoituksena olleen ”varmistaa maa Israelilta”.
-          Habait Hayehudi-puolueen sijalla 13 oleva vaaliehdokas Hillel Horowitz kirjoitti ”kipa” websivullaan, että voidakseen saavuttaa turvallisuutensa Israelin tulee miehittää Gazan kaista uudelleen, mikä edellyttäisi uutta sotaa sekä Hamasin vallan ja sen organisaation mitätöimistä kaistalla. ”Tulemme työskentelemään kaikin voimin voidaksemme saada juutalaiset asuttamaan uudelleen Homeshin Samarian pohjois-osassa ja Gush Katifin Gazan kaistalla”, hän kirjoittaa. Hän jatkoi luvaten puolueen toimivan Juudean ja Samarian liittämiseksi virallisesti osaksi Israelia ja sen lain- ja oikeuskäytännön ulottamiseksi sinne. Hän sanoi, että ”se on helppoa, jos toimimme voimallamme, Israelin maan ja sen kansan hyväksi”. Kuten odotettua, vasemmistoon kallistuvat puolueet tuomitsivat hänen lausuntonsa varoittaen äänestäjiä antamasta ääniään Juutalaiselle Kodille, koska ”kaikki siellä ovat Naftali Bennettejä”. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=300248
-          USA:ssa toimiva ”Freedom House” kirjoittaa vuosiraportissaan, että Israel on alueensa ainoa vapaa maa. Raportissa todetaan, että vaikka ristiriitoja aiheuttavia lakiesityksiä on tehty Knessetissä sananvapautta vastaan, ne on useimmissa tapauksissa kaadettu hallituksen, Knessetin tai korkeimman oikeuden toimesta. Raportissa todetaan yksiselitteisesti Länsirannasta ja Gazasta, etteivät ne ole vapaita. Myöskään Israelia ympäröivissä maissa vapaus ei ole hallitseva ideologia. Egyptiä ja Jordaniaa kutsutaan raportissa osittain vapaaksi, kuten myös Tunisia, Kuwait, Libya ja Marokko, muuta arabimaat ovat ei-vapaita. Turkkia sanotaan myös osittain vapaaksi, vaikka se syyttää Israelia ihmisoikeusrikoksista. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=300287

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019