SUNNUNTAI 16.12.12


SUNNUNTAI 16.12.12

1. KANSALLISEN YHTEYDEN PRIKAATI on nimeltään Hebronissa perjantaina ilmoitettu uusi ryhmittymä, johon kuuluu jäseniä Fatahista, Hamasista, PFLP:stä ja Islamic Jihadista. Ryhmittymä sanoo hyväksyvänsä Abbasin toimet YK:ssa Palestiinan valtion nostamiseksi virallisen tarkkailijan asemaan YK:ssa, mutta toistaa Hamasin ulkomaanasioitten johtajan Khaled Mashaalin Gazassa järjestönsä 25-vuotisjuhlissa pitämässä puheessaan antamat vakuutukset, ettei he luovu tuumastakaan Palestiinan territoriota Välimerestä Jordanjokeen. Ryhmä julkisti videon useilla palestiinalaisten web-sivuilla perjantaina lisäten edelliseen, että se tulee jatkamaan taisteluaan, kunnes se on saanut karkotetuksi miehittäjän ja vapauttanut Palestiinan maan.

VIDEOSSA todetaan, että ryhmä aloittaa kolmannen intifadan Hebronista tarkoituksenaan levittää se kaikkialle Juudean ja Samaria alueille. Siinä kerrotaan ryhmän päättäneen, että jos IDF pidättää palestiinalaisia, se sieppaa israelilaisia, ja jos IDF surmaa heitä, se tulee surmaamaan israelilaisia ja lyömään Israelia teräsnyrkillä, eli silmä silmästä periaate.
Ryhmä antoi julkistamassaan videossa lisäksi yksityiskohtaisia vaatimuksia: IDF:n tulee poistaa kaikki tiesulut ja tarkastuspisteet Juudean ja Samarian alueilla; Israelin tulee vapauttaa kaikki Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät palestiinalaiset; täydellinen vetäytyminen palestiinalaisten maalta; lopettaa IDF:n harjoittama hyökkäystoimi Hebronissa; vapauttaa Israelin kokoamat vero- ym. saatavat sekä avata Gazaan johtavat kulkuväylät.

2. ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti eilen illalla sytytettyään kahdeksannen hanukka-ajan kynttilän Länsimuurin edustalla, että myös Itkumuuriksi kutsuttu Temppelivuoren läntinen muuri kuten myös Israelin valtio kuuluvat juutalaisille ikuisesti.
”Viime päivinä ole usein kuullut palestiinalaisten sanovan, että Länsimuuri on miehitettyä aluetta”, pääministeri totesi viitaten Mashaalin puheeseen Gazassa jatkaen, että ”Mashaal vakuutti palestiinalaisten jatkavan taistelua koko maan vapauttamiseksi”.
Länsimuuri on muurin eteläisen ja itäisen osien ohella ainoa jäänne juutalaisten toisen Temppelin rakenteista, eli ns. Herodeksen Temppelin ajoilta. Herodes laajensi suuresti Temppeliä ympäröivää aluetta samalla kun hän käytännössä rakensi koko Temppelin uudelleen kreikkalaiseen tyyliin. Jeesuksen opetuslasten ihaillen näyttäessä Temppelin rakennuksia ja sen kalliita korosteita Hän totesi, ettei Temppelistä ole jäävä kiveä maahan kaatamatta, mikä toteutui v. 70 roomalaisten vallattua Jerusalemin ja sotilaitten sytytettyä Temppelin tuleen. Hän jatkoivat tuhotyötään kaataen suuret kivilohkareet maahan etsiessään kultaa, jota palon yhteydessä oli sulanut ja valunut kivien väliin.

PÄÄMINISTERI Netanyahu jatkoi puhettaan todeten: ”Haluan vakuuttaa heille (palestiinalaisille) mahdollisimman lähellä paikkaa, jossa öljykannu-ihme tapahtui, että Länsimuuri on ollut meidän 3000 vuotta ja että Israelin valtio on meidän ikuisesti.”
Israelin pääministerit ovat yksi toisensa jälkeen - viimeiseksi Ehud Olmert - luvanneet Jerusalemin itäosat ja Länsimuurin palestiinalaisille rauhansopimuksen yhteydessä. Israelin pääkaupunki ja erityisesti Temppelivuori on ollut Israelin valtion perustamisesta vuodesta 1948 lähtien tulinen kysymys, jota on yritetty varovaisesti kosketella jokaisen polttaessa näppinsä. Myös Katolinen kirkko on Vatikaanin kautta vaatinut osuutta siitä joko suoraan tai yhteishallintapohjalla esim. YK :n alaisen kansainvälisen järjestelmän valvonnassa.
Khaled Mashaalin käsityksen mukaan Israelin valtio tullaan tuhoamaan ja juutalaiset – ne heistä, jotka jäävät henkiin – karkotetaan maasta lopullisesti.
Netanyahu tuomitsi kovin sanoin Mashaalin puheen ja myös Abbasin siksi, ettei tämä välittömästi tuominnut hänen puhettaan, vaan lupaa etsiä sovintoratkaisua Hamasin kanssa. http://www.timesofisrael.com/the-western-wall-and-the-state-of-israel-will-be-ours-forever-says-netanyahu/

3. FATAHIN korkeisiin johtajiin kuuluva, myös rauhankeskusteluihin osallistunut ja PA:n entinen ministeri, Muhammad Shtayyeh sanoi puheessaan jouluaterialla Beit Jalassa, että PA:n tulee tiivistää aseettoman väkivallan asennettaan Israelia vastaan samalla pyrkien vakuuttamaan rauhantahtoaan. Hänen lausuntonsa lisää öljyä laineisiin, joissa on viime päivien aikana yhä kärkevämmin vaadittu kolmannen intifadan aloittamista.
Jouluateria olikin PA:n entisen julkisten asioitten ministerin mielestä sopiva paikka kehottaa kansaa väkivaltaan.
”Ilman israelilaisten harjoittamalle miehitykselle asetettua hintalappua he eivät pidä tarpeellisena vetäytyä”, Shatyyeh totesi lisäten lähellä Betlehemin kaupunkia, jossa Jeesus-lapsi, Rauhanruhtinas syntyi: ”Israelin miehitys täytyy tehdä kalliiksi, muuten emme tule näkemään mitään muutosta.” Hän sanoi, että Fatah on lähellä saada soviteltua Hamasin kanssa. ”Olemme matkalla kohti sovittelua. Itse tunnen ensimmäistä kertaa, että tämä on mahdollista toteutua. Kansan yleinen mielipide on positiivinen”, hän analysoi jatkaen: ”Gazan kansa katsoo saavuttaneensa jotain voittaessaan viimeisen sodan Israelia vastaan, ja myös Länsirannan asukkaat katsovat saavuttaneensa jotain YK:n yleiskokouksen myöntäessä sille tarkkailijan aseman (29.11.12). Kumpikin kansa toteaa voittaneensa sen, mitä ne halusivat, ja nämä kaksi kohoavaa mielipidettä kannustavat niitä sovittamaan erimielisyytensä.”

SHTAYYEH sanoi, ettei hän ottanut todesta Mashaalin haltioitunutta puhetta, mutta hän totesi vakuuttuneensa, kun tämä rauhoituttuaan istui Abu Mazenin rinnalla Kairossa keskustellen hänen kanssaan poliittisesta agendasta, jossa hän sanoi kolme tärkeää asiaa: ”Mashaal on valmis hyväksymään kahden valtion periaatteen; hän on valmis aseettomaan väkivaltaan ja hän on valmis rauhanneuvotteluihin (Israelin kanssa), jos ne ovat tulokselliset”.
Shtayyeh moitti amerikkalaisia, että he ovat vetäytyneet kokonaan Lähi Idästä, eikä George Mitchellin erottua kukaan ole pysyvästi täyttänyt hänen paikkaansa.
Hän moitti kvartettia, että ”se on täysin hyödytön, kuten myös Tony Blair, eikä YK.n tulisi olla mukana kvartetin työskentelyssä”, kuten hän totesi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=296019

4. IRANIN neuvottelutiimin jäsen Mostafa Dolatyar sanoi puheessaan New Delhissä, ettei ole mitään mieltä P5+1 maiden vaatimuksille, että Iranin tulee keskeyttää uraanin rikastaminen  20 %:n tasoon selittäen, että siinä yhdistetään tekninen ja poliittinen näkökanta, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tämä asettaa USA:n presidentti Obaman kaavailemat ja joulukuun 1. päivänä aloittamat salaiset korkean tason keskustelut tilanteeseen, jossa ne tulevat kohtaamaan läpäisemättömän muurin, kuten Debkafile kertoo artikkelissaan.
Iranin ja P5+1 maiden välisiä neuvotteluja on käyty 15 vuoden ajan, eivätkä osapuolet näytä lähestyneen toisiaan juuri ollenkaan. Dolatyarin lausunto voidaan tulkita siten, että Iran katsoo neuvottelujen saavuttaneen tarkoituksensa ajan voittamiseksi, eikä niitä ole syytä jatkaa.

Debkafile toteaa, ettei Dolatyar ole mikä tahansa takapenkillä istuva, vaan hän kuuluu Iranin ulkoministeriön ajatushautomoon Poliittisten ja Kansainvälisten asiain Instituutissa ja on jäsen Iranin neuvottelutiimissä Lausannessa alkaneissa keskusteluissa. DF olettaa edelleen, että  Dolatyar on saanut lausunnolleen ylimmän kaitsijan Ali Khamenein hyväksymisen.
Dabkafile viittaa Wall Street Journal lehdessä 05.12.12 olleeseen pieneen artikkeliin nimellä ”Bushehrista pommiin”, mitä enempää USA:n kuin Israelin lehdistö ei mitenkään huomioinut.
Artikkelissa kerrotaan USA:n tiedustelulähteisiin perustuen, että lokakuun puolivälissä ilmoitettu Bushehrin voimalan pysäyttäminen ja 136 uraanisauvan poistaminen tekosyyllä, että vieras esine oli eksynyt laitteistoon, oli testi, miten sauvat voidaan tarvittaessa poistaa niiden rikastamiseksi edelleen plutoniumiksi. Asiantuntijat ovat vakuuttaneet, että prosessi on vaikea ja aikaa vievä, mutta Wall Streert Journalin asiantuntija vakuuttaa, että prosessi on varsin yksioikoinen ja voidaan suorittaa salaisissa paikoissa, eikä siten Arakin raskasvesi-laitosta tarvitse rakentaa plutoniumin saamiseksi. Lehden mukaan Iran voi halutessaan rikastaa lähes sata kiloa asekelpoista plutoniumia, joka riittää 24:en pommiin, kukin teholtaan Nagasakin ydinpommin vertainen eli 20 kilotonnia.
Debkafile arvioi, että nämä tosiasiat osoittavat Iranin voittaneen länsimaiden aloittaman taistelun estää Irania saamasta ydinpommia. Siten keskustelut Fordon maanalaisista tiloista ja muista ydinlaitoksista ovat tarpeettomat. http://www.debka.com/article/22616/US-Iranian-nuclear-talks-fail-Iran-has-plutonium-for-24-Nagasaki-type-bombs

5.UUTISOTSIKOITA
-          USA on oudon väkivalta-aallon kourissa. Perjantaina murhaaja ampui 20 koululasta, iältään 6-7-vuotiaita, yksi heistä juutalainen Noah Pozner, sekä kuusi aikuista Connecticutin Newtownissa, ja lauantaina pyssymies ampui 50 laukausta Kaliforniassa Newport kaupungin kauppakeskuksessa, mutta ihmeeksi kukaan ei haavoittunut. Poliisi pidätti kauppakeskuksen paikoitusalueella 42-vuotiaan Marcos Carrolan, jolla oli vielä hallussaan käsiase ja 50 patruunaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163188#.UM2EMWJHT-k
-          Ulkoministeri Avigdor Liberman eroaa tänään virallisesti voidakseen keskittyä nimensä puhdistamiseen. Hänen paikkansa ottaa pääministeri Benyamin Netanyahu oman toimensa ohessa. Ei kovin hyvä järjestely Lähi Idän kuohuessa. Danny Ayalon tulee pysymään hänen apulaisulkoministerinään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163186#.UM2HnmJHT-k
-          Presidentti Obama päätti nimittää senaattori John Kerryn ulkoministerikseen Hillary Clintonin sijaan, joka ei halua jatkaa, ja toisen ehdokkaan, Susan Ricen kieltäydyttyä. Hillary Clinton oli Euroopan kiertueellaan saanut vatsaviruksen, jonka johdosta hän joutui peruuttamaan menojaan. Hän kärsi sairaalassa ripulin vuoksi nestevajausta ja menetti tajuntansa, mutta on nyt tointumassa siitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163184#.UM2IFGJHT-k
-          Malmössa Ruotsissa huligaanit kivittivät 15-vuotiasta juutalaispoikaa kivillä ja lumipalloilla huudellen hänelle ”Heil Hitler”, todeten, että juutalaiset ovat tottuneet siihen, kertoi Swedish Radio viime viikoilla. Pojan hätyyttelyä oli kestänyt viikon ajan. Kaupungin juutalaisväestö on joutunut yhä ahtaammalle neonatsien ja muslimien jatkuvan häirinnän ja ahdistelun vuoksi. Paikallinen juutalaisjohtaja Fred Kahn sanoi, että tällaista ahdistelua tapahtuu kaiken aikaa, mutta että nykyään ihmiset raportoivat siitä poliisille, mikä on edistystä, kertoo Skånska Dagsbladet. Poliisin mukaan kaupungissa tapahtui 2011 kuuden alkukuukauden aikana 40 antisemiittistä rikosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163187#.UM2JPWJHT-k
-          CIA:n tutkimusten mukaan Jonathan Pollard, joka kärsii elinkautistaan USA:n vankilassa, vakoili arabien ja Venäjän armeija toimia, mutta ei Yhdysvaltain erittäin salaisia turvallisuusdokumentteja, joihin hänellä oli mahdollisuus päästä käsiksi. Tutkimus tehtiin jo v. 1987, mutta osia siitä julkistetaan vasta nyt. Pollard oli silloin USA:n kansalainen, mutta Israel myönsi hänelle myöhemmin Israelin kansalaisuuden kuvitellen sen auttavan hänen vapauttamistaan, mikä ei ole toteutunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163173#.UM2LgWJHT-k
-          Egyptin perustuslakiluonnosta koskevan kansanäänestyksen ensimmäinen päivä lauantaina 15.12. sujui ilmeisen rauhallisesti, mutta äänestysvilkkaus oli 66 %. Kun puolet äänistä oli laskettu, lakiluonnos näyttää saaneen hyväksynnän, vaikka esim. Kairossa ei-ääniä oli selvästi enemmän. Lopullinen tulos valmistuu viikon puolivälissä. Äänestyksen toinen osa tapahtuu ensi lauantaina. Armeija oli komentanut 120 000 sotilasta poliisin avuksi turvaamaan lain ja järjestyksen vaalipaikoilla. Oppositio kertoo lukuisista tapauksista, joissa vaalilaki rikottiin, erityisesti kristittyjä estettiin äänestämästä eikä kaikkia lippuja leimattu, ja vaalimainontaa jatkettiin vaalipaikalla, mikä on kiellettyä. Presidentti Mursi lupaa, että jos perustuslakiluonnos ei saa enemmistöä, hän nimittää uuden paneelin laatiman uuden esityksen 3 kuukauden sisällä. Oppositio pelkää Muslimiveljeskunnan saavan ylivallan maassa. http://www.timesofisrael.com/egypt-on-track-to-approve-islamist-influenced-constitution-reports-say/
-          Cambridgen yliopisto on asettanut yli 2000 vuotta vanhan kopion Moseksen kymmenestä käskystä ja muista juutalaisten uskonnollisista dokumenteista internetiin, jossa ne ovat kaikkien nähtävissä. Hauras Nash Papyrus, kuten dokumenttia kutsutaan, on yksi vanhimmista juutalaista Raamattua, Tanakh, koskeva osa. http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-20711692
-          Teheran varoittaa Turkkia, että NATO:n asettamat Patiot ohjukset pitkin Turkin ja Syyrian rajaa voivat aiheuttaa kolmannen maailmansodan. Turkki halusi ohjukset peläten Syyrian turvautuvan ohjuksiinsa Turkkia vastaan, koska se avoimesti avustaa Syyrian kapinallisia palkkasoturijoukkoja ja välittää heille aseita ja taloustukea. http://www.timesofisrael.com/tehran-warns-ankara-over-nato-missile-system/
-          Syyrian ulkoministeri Walid Moallem syyttää Yhdysvaltoja ja EU:ta siitä, että ne ovat vastuussa hänen kansansa kärsimyksistä. Hän valitti tästä YK:n ihmisoikeusjohtajalle Valerie Amokselle, joka oli lauantaina päivän kestävällä vierailulla Syyriassa. Moallem sanoi, että Syyrialle asetetut boikotit näännyttävät Syyrian kansaa. http://www.timesofisrael.com/syrias-fm-blames-us-eu-for-suffering-of-his-people/












Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019