PERJANTAI 21.12.12


PERJANTAI 21.12.12

1 TÄNÄ päivänä, perjantaina 21.joulukuuta 2012, on pitkin maailman sivu ennustettu kaikenlaisia epätavallisia tapahtumia, joista raflaavimmat ennustavat maailman tuhoa ja muita koko maailmaa kohtaavia katastrofeja. Tunnetuin lienee Maya-intiaanien kiveen hakkaama kalenteri, joka tutkijoitten mukaan loppuu tänä päivänä aloittaakseen uuden uudelta pohjalta. Siinä ei tietääkseni sisälly tietoa maailmanlopusta, eivätkä tiedemiehetkään ole sitä niin tulkinneet, vaan jotkut liikeälyllä varustetut haistoivat tässä keinon ansaita rahaa. Mutta huhu epätavallisista ilmiöistä tänä päivänä on levinnyt lukuisiin maihin. Times of Israel julkaisi AP:n artikkelin, jossa on esimerkkejä valmisteluista, joista poimintoja. 

MEKSIKOSSA eri ryhmiä edustavia ihmisiä eri puolilta maailmaa kokoontuu Yukatanin niemimaalle puolentoista tunnin matkan päässä Chichen Izta Maya-rakennelmien raunioista odottaessaan uuden ajan alkamisen klo viisi perjantaiaamuna. Tilaisuus jatkuu 23.12. saakka.
Meksikon päänoita ”brujo mayor” Antonio Vazguez Alba kehottaa seuraajiaan pysyttelemään poissa edellä mainitun kaltaisista tilaisuuksista, koska siellä voi joutua massapsykoosin  jalkoihin. Toinen ryhmä tähtien tarkkailijoita kokoontuu perjantaina maya-kansan ainoan pyöreäreunaisen pyramidin Uxmalin lähellä; toiset pitävät parempana juhlia uuden ajan alkamista arkeologisesti kuuluisilla Chichen Irzan raunioilla.
Yukatanin Maya-festivaalien järjestäjät vähättelevät tietoja Maya-kalenterin ennustuksista, ja kehottavat sen sijaan keskittymään Sveitsissä sijaitsevan Hardonin suuren ydinkiihdyttimen (Large Hadron Collider) tiedemiesten pyrkimyksiin mustien aukkojen tai uusien partikkeleiden kehittämiseen, joiden pelätään voivan tuhota koko tämä maailmamme.

RANSKASSA ihmiset pyrkivät lähelle Pyreneitten kallioisia vuoristoja, joiden alla he uskovat maan ulkopuolelta tulleiden olioiden piileskelevän suurine UFO-aluksineen valmiina tunkeutumaan esiin ja viemään turvaan lähellä olijat. Ranskan ratsupoliisit kuitenkin estävät heitä pääsemästä vuoren Bukarach harjanteella sijaitsevaan 200 asukkaan kylään. Paikalliset asukkaat pitävät koko tarinaa tyhjänpäiväisenä median liioittelemana lasten loruna.
VENÄJÄLLÄ Josef Stalinin entisessä bunkkerissa sijaitseva museo tarjoaa 1500 USD hinnasta turvapaikan tiloissaan, jotka sijaitsevat 65 m maanpinnan alapuolella ja jotka on rakennettu kestämään atomipommin iskut. Tiloissa on omat sähkö- ja vesi-viemäri-järjestelmät. Museo lupaa palauttaa puolet maksusta, jos katastrofia ei tapahdu.
ENGLANNISSA Druidien muinaisilla palvontapaikalla Stonehenge kalliolohkareitten muodostaman ympyrän lähettyville kokoontuu kansaa odottamaan maailmanloppua auringontasauksen päivänä. Druidit eivät itse usko maailmanloppuun, vaan uuden ajan alkamiseen tänä perjantaipäivänä. Sen sijaan etenkin Lontoossa odotetaan maailmanloppua vetisissä juhlissa tapaan: Syökäämme ja juokaamme, sillä huomenna me kuolemme.
Serbiassa asukkaat vähättelevät Ranskan Pyreneitten vuoria, sillä heidän uskomuksensa mukaan paikallinen pyramidin muotoinen Rtanj-vuori on se oikea paikka. Vuoreen liittyy outoja uskomuksia muinaisesta noidasta, joka vapautuu vuoren sisältä mennen tuhoamaan maailmaa antaen tilaa ihmisille saada turvapaikka. Toiset menevät vuoren juurella oleviin kivihiililuoliin päästäkseen mahdollisimman lähelle vuoren sydäntä.
TURKISSA pieni viineistään kuuluisa Sirincen kylä on määrättyä kulttia harjoittavien kokoontumispaikka, vaikka kyläläiset valittavatkin maksavien ihmisten vähyyttä. Kylän saama kuuluisuus johtuu tarusta, että Neitsyt Maria asui elämänsä loppuajan kylässä.
ITALIASSA maailmanlopun odottelua juhlitaan suurilla juhlilla ilmapalloineen, pizzoineen ja viineineen miellyttävän ja aiheeseen sopivan musiikin tahdissa.
Kiinassa viranomaiset eivät ota mitään riskejä, vaan pidättävät armotta maailmanloppua odottavan Almighty God (Eastern Lightning) nimisen kultin kannattajat n. 500 henkeä.

MITÄ tahansa ennustuksia tai pelottavia merkkejä maailmalla liikkuukin, niihin on syytä suhtautua Jeesuksen opetuksen mukaan: ”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, nostakaa päänne ja rohkaistukaa, sillä vapautuksenne hetki on lähellä”. http://www.timesofisrael.com/the-end-of-the-world-party-is-nigh/

2. PALESTIINALAISET sen sijaan eivät odota maailmanloppua, eivät ainakaan vielä, ja jos he sitä odottavat, he tarkoittavat sillä juutalaisen maailman loppua. Näin ainakin voi aivan hyvin päätellä seuratessaan palestiinalaisjohtajien viime päivien ja viikkojen puheita ja toimintoja.
Viimeinen esimerkki tästä on PA:n ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin toiminta, jossa hän koko Netanyahun neljän pääministerikauden ajan kieltäytyi palaamasta neuvottelupöytään syyttäen Israelia, ettei se ole suostunut hänen vaatimuksiinsa rajoista 1967 sotaa edeltävien tulitaukolinjojen mukaan, pakolaisten paluuoikeuteen, ei Jerusalemin jakamiseen eikä kaiken toiminnan lopettamiseen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä. Tämän kaiken jälkeen Abbas meni vastoin Oslon sopimuksia ja USA:n ja Israelin varoituksia vastatoimista esityksineen fiktiivisen Palestiinan hyväksymiseksi YK :n erikoistarkkailijan asemaan neuvottelematta Israelin kanssa.

Onnistuneen YK :n operaationsa innoittamana Abbas on käynnistänyt useita uusia Israelin vastaisia hyökkäyksiä, joiden tarkoituksena on kiristää Israelilta myönnytyksiä ilman neuvotteluja, ja lopulta saada koko juutalaisen valtion laillisuus mitätöityä.
Abbasin lähiajan ohjelmassa on valittaa Haagin kansainväliseen rikosoikeuteen Netanyahun äsken ilmoittamista uusista rakennussuunnitelmista Jerusalemin itäosissa, mitä Abbas pitää sotarikoksena; kiihottaa kansaansa massamielenosoituksiin Juudean ja Samarian alueilla hyvin tietäen, että ne helposti kehittyvät mellakoiksi ja verisiksi yhteenotoiksi IDF:n sotilaitten ja mielenosoittajien välillä. Kansansa hyvinvointi ei ole Abbasin ykköshuoli, vaan sen käyttäminen omien pimeiden päämääriensä toteuttamiseksi.
Edelleen Abbas uhkaa lopettaa kaiken turvallisuusyhteistyön IDF:n ja poliisiensa välillä, joista on sovittu erikoisneuvotteluissa viranomaisten kesken. Edelleen Abbas kiihottaa kansain-välisiä yhteisöjä asettamaan sanktioita Israelia vastaan saadakseen taipumaan omiin vaatimuksiinsa. Abbas uskoo lujasti, että kehitysmaiden ohella myös EU-maat ovat hänen kukkarossaan, joita hän voi käyttää niin halutessaan.

ABBASIN pyrkimys alistaa Israelin uudet suunnitelmat Jerusalemin itäosassa rikosoikeuteen saavat ansaitsematonta tunnustusta ja tukea maailmalta, joka EU-maitten äskeisen tuomio-päätöksen mukaan alkaa osoittaa ärtymyskynnyksen ylittymistä todetessaan, etteivät niiden PA:n propagandan sävyttämät uhkavaatimukset saa tuota pientä juutalaisvaltiota järkiinsä, vaan joka itsepäisesti pitää kiinni oikeuksistaan, jotka perustuvat kiistattomiin kansainvälisiin sopimuksiin ja päätöksiin, rakentaa muinaisen kuningaskuntansa ja nykyisen kotimaansa alueille tahtonsa mukaan sekä pääkaupungissaan että Juudean ja Samarian alueilla.
Israelin asemaa synkistää USA:n ulkoministeriön ja presidentin omaksuma perusteeton kanta, että ”juutalaisten rakentamat juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa ovat kansainvälisen lain mukaan laittomia”.

Seuraamani Mohammed Daraghmehin kirjoittama artikkeli viittaa AP:n suorittamiin kyselyihin useilta palestiinalaisilta johtomiehiltä, jotka sanovat näkevänsä Abbasin tavoin, ettei nykyinen kuollut tila Israelin ja PA:n kesken voi jatkua YK :n hyväksyttyä Palestiinan tarkkailijamaaksi, vaan muutos täytyy tapahtua.
Artikkelissa viitataan Abbasin neuvonantajan Hussam Zumlotin toteamukseen: ”Vuonna 2013 tulemme näkemään PA:n valitseman uuden tien. Israelin ja PA:n välisiä suhteita tulevat ohjaamaan uudet säännöt.”
Monet tarkkailijat ovat vakuuttaneet, ettei YK:n päätös 29.11.2012 Palestiinasta muuttanut mitään käytännössä, mutta se muutti tilanteen radikaalisti PA:n mahdollisuuksiin vedota YK:n alaisiin komiteoihin ja neuvostoihin sekä Haagin rikosoikeuteen.

PA:n johdon mukaan neuvottelut voidaan aloittaa 22. tammikuuta pidettävien Israelin Knessetin vaalien jälkeen ja niiden tulee saada tuloksia aikaan 6 kuukauden sisällä, tai PA muuttaa strategiaansa. Julkisuuteen on nostettu Saudi Arabian v. 2002 laatima rauhan-suunnitelma, jonka arabiliitto omaksui, mutta jota Israel ei ole hyväksynyt.
PA:n johto sanoo aloittavansa diplomaattiset kierrokset EU-maiden sekä Venäjän ja Kiinan pääkaupungeissa saadakseen tukea suunnitelmalleen.
Israelin ulkopolitiikan tulee aktivoitua vuosien horroksestaan ja valita sen johtoon pätevä henkilö, sillä ulkoministeri Liberman pakotettiin eroamaan oikeustoimien vuoksi eikä Netanyahun aika ja tarmo riitä hoitamaan sitä pääministerin toimiensa ohella, vaikka entinen apulaisulkoministeri Danny Ayalain jatkaakin toimessaan. Israel on samassa tilanteessa kuin muinoin Jesayahun aikana, joka varoitti luottamasta Egyptiin, siihen katkenneeseen ruokoon. Israelin ainoa tukija kansainvälisesti on Yhdysvallat, mikä sekin osoittaa pahoja merkkejä haurastumisesta. http://www.timesofisrael.com/palestinians-aim-to-change-the-rules-of-the-game-harness-international-commuity-to-isolate-israel/
3. UUTISOTSIKOITA
-          Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor kehottaa YK:ta toteuttamaan vuosia sitten tekemänsä päätöksen Hizbullahin riisumisesta aseista. Vuoden 2006 Libanonin kakkossodan jälkeen tehdyn päätöksen mukaan YK:n Libanoniin asettamien joukkojen tehtävänä oli valvoa, ettei Hizbullah aseistaudu uudelleen, missä ne ovat epäonnistuneet surkeasti. Hizbullah on hankkinut 50 000 – 70 000 rakettia ja ohjusta – kolme neljä kertaa enemmän kuin viimeisen sodan aikana – ja lisäksi Syyria ja Iran ovat tietojen mukaan toimittaneet sille kemiallisia ja biologisia aseita ja ohjuksia, joiden kärkiin niitä voidaan sijoittaa. Toinen Israelin huoli koskee Hizbullahin kehittämiä UAV-koneita, jotka se voi muuntaa täsmäohjuksiksi. Prosor selitti YK:ssa, että Hizbullah varastoi rakettejaan, ohjuksiaan ja muita aseitaan asuinrakennusten pohjakerroksiin uskoen, ettei IDF uskalla pommittaa niitä. IAF:n komentaja kenraali-majuri Amir Eshel varoittaa, että seuraavassa sodassa Israelin päämääränä on saavuttaa ratkaiseva voitto niin pian kuin suinkin, ja että kokonaisia kyliä voi joutua ilmahyökkäysten kohteiksi, joihin on varastoitu tai asennettu raketteja ja ohjuksia. Libanonissa tapahtuu silloin tällöin Hizbullahin varastojen räjähdyksiä, joista viimeisin maanantaina Tyyron länsipuolella. Kuwaitilainen lehti raportoi, että räjähdys tapahtui ilmaiskun seurauksena ja että kohteeseen oli varastoitu ohjuksia ja niiden kemiallisia ja biologisia kärkiä. http://www.timesofisrael.com/israeli-ambassador-to-un-urges-international-body-to-disarm-powder-keg-hezbollah/
-          Venäläinen uutistoimisto RIA raportoi, että presidentti Putin uskoo edelleen mahdollisuuksiin saavuttaa yhteisymmärrys Iranin ja P5+1 maiden keskeisissä neuvotteluissa, joiden on määrä alkaa tammikuussa ensi vuonna. Iran on koventanut kantaansa neuvotteluihin vihjaten, ettei se usko enää niiden onnistumiseen ja jopa, että ne ovat saavuttaneet Iranin haluaman tavoitteen, eli sillä on tarpeeksi rikastettua uraania neljän atomipommin rakentamiseen, kuten tiedot kertovat. http://www.reuters.com/article/2012/12/20/us-iran-nuclear-russia-idUSBRE8BJ0QI20121220
-          Iranin tietokoneita rassaa taas uusi virus, josta käytetään nimeä ”Batchwiper”. Artikkelissa todetaan sen muistuttavan mitä tahansa yksinkertaista Trojan virusta, mutta niin näyttivät edellisetkin, kunnes ne näyttivät todellisen karvansa. Iranilainen ATK-turvallisuusjärjestö Maher toteaa, että uusi virus muodostaa omia tiedostojaan tietokoneisiin ja putsaa kaiken aineiston kovalevyiltä ja drivereilta. Viruksen toimintaa on havaittu W-XP ja W-7 mutta ei vielä W-8 ohjelmissa. Viruksen yhteyksiä aiempiin Wiper ja Stuxnet viruksiin tutkitaan, sillä niillä on samankaltaisuutta. http://www.timesofisrael.com/new-computer-virus-hitting-iran-could-be-more-potent-than-it-looks-says-israeli-expert/
-          Obaman hallitus väittää Syyrian armeijan käyttävän Scud-ohjuksiaan kapinallisia vastaan niiden vallatessa uusia alueita. Sen sijaan ei ole merkkejä, että Assad olisi antanut käskyn käyttää massatuhoaseita, kuten kapinalliset välttivät. Assadin väitetään kuljettaneen niitä länteen, ilmeisesti alaviittien asumaan vuoristoon, jonne hänen  uskotaan linnoittautuvan viimeisenä tukikohtanaan. Presidentti Putin uskoo myös olevan mahdollista saavuttaa neuvotteluratkaisu Assadin hallituksen ja kapinallisten välillä, jotka katsovat voiton olevan saavutettavissa. Kapinallisten otteet varsinkin kristittyjä ja druusi-siviilejä ja kiinni saamiaan sotilaita kohtaan ovat herättäneet oikeutettuja kysymyksiä, mikä heidän moraalinsa on ja keitä USA ja länsimaat tukevat, sillä pelätään al-Qaidan, Jihadin ja Muslimiveljeskunnan korjaavan voiton hedelmät ja aloittavan uuden ääri-islamin diktatuurin Syyriassa. http://www.timesofisrael.com/syria-still-using-scuds-against-opposition-forces-us-says/
-          Torstaiyönä kaksi arabia hyökkäsi A-ram tarkastusasemalla vartioivan sotilaan kimppuun varasten hänen aseensa ja paeten. IDF aloitti tutkimukset tapauksesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163416#.UNQiAWJHT-k
-          Sateet jatkuvat tänään perjantaina, ilma on kylmä ja tuulinen, mikä lisää kylmän tuntua. Hermonilla satoi lunta ja hiihtokausi voi alkaa siellä. Kinneretin veden pinta on paljon korkeammalla kuin viime vuonna. Juudean erämaassa ja Suolameren ympäristössä on tulvavaara, mikä voi osoittautua hengenvaaralliseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163417#.UNQivGJHT-k





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019