KESKIVIIKKO 24.10.12


KESKIVIIKKO 24.10.12

1. GAZASTA ammuttiin tiistaipäivän aikana Israelin puolelle neljä Kassam-rakettia ja kolme kranaattia. Lieneekö tämä salvo ollut tervehdyksenä Qatarin emiiriltä Hamad bin Khalija al-Thanilta, joka teki ensimmäisen korkean tason vierailun Hamasin hallitsemaan Gazaan? Emiiri oli kovin anteliaalla päällä tai sitten hänellä on vaikeuksia löytää kohteita, joihin ylen runsaat öljyvaransa sijoittaisi. Hän lupasi ennen matkaansa antaa 250 miljoonaa USD eri kohteisiin Gazassa, mutta tervetuliaislahjana nosti tarjouksensa 400:an miljoonaan. Hän kävi avaamassa pari rakennuskohdetta, mutta pallokentälle järjestetty suuri kansan-kokous peruutettiin viime hetkellä, liekö turvallisuussyistä vai siksi, että odotetuista kentälle oli kerääntynyt ihmisiä vain neljännes, jotka kehotettiin menemään koteihinsa.

GAZASTA ammutut raketit eivät aiheuttaneet henkilö- tai aineellisia vahinkoja. Aiemmin tiistaina Kissufimin sisäänkäynnin portin pielessä räjähtänyt pommi sen sijaan haavoitti vakavasti IDF:n upseeria, joka kriittisessä kunnossa lennätettiin Sorokan sairaalaan.
Hän menetti toisen kätensä muiden vaurioitten lisäksi.
IAF teki kolme pommituslentoa Gazan alueelle, yksi niistä keskiviikkoaamuna, jossa terrori-solu oli valmistautunut ampumaan rakettinsa Israelin puolelle. IDF sanoo, että kaksi solun jäsentä sai surmansa iskussa ja kolmas haavoittui.
Sekä pääministeri Netanyahu että puolustusministeri Barak vakuuttavat, että IDF tulee vastaamaan voimalla jokaiseen hyökkäykseen Gazasta Israelin puolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161272#.UId4RmJHT-k

2. KESKIVIIKKOAAMUN tuoreet uutiset kertovat, että Gazan terroristit rohkaistuivat silmin nähden Qatarin emiirin vierailusta, sillä he ampuivat aamun kuluessa yli 30 rakettia Israelin puolelle. Kolme rakettia osui suoraan asuintaloihin haavoittaen kolmea asukasta.
Iron Dome torjuntapatteristo aktivoitiin seitsemän jälkeen keskiviikkoaamuna pystyäkseen eliminoimaan Ashkelonia kohti ammutut raketit.
Artikkelissa arvioidaan, että terroristit halusivat osoittaa pystyvänsä ampumaan rakettejaan huolimatta IDF:n edistyneestä tekniikasta havaita valmistelut rakettien ampumiseksi ja iskeä ryhmän jäseniin ennen kuin he ehtivät sytyttää rakettinsa moottorit. Terroristit ovat kaivaneet rakettejaan maan sisään sytytysvalmiina, ettei niitä havaittaisi ilmasta, ja piilottelevat niitä talojen puutarhoihin ja pihoihin. Tiistain aikana ammutut 7 rakettia ammuttiin kolmena salvona; yksi Eshkolin alueelle, toinen toista asutusta kohti, viimeinen osui aukealle pellolle.

QATARIN emiiri al-Khalifa moitti Hamasin johtajia Gazassa, ”ettei heillä jäätyneitten rauhan-keskustelujen rinnalla näytä olevan mitään selkeää vastarinta- ja vapauttamisstrategiaa”.
Hän myös hämmästeli, ”miksi veljet Länsirannalla ja Gazassa eivät pysty sovittamaan erimielisyyksiään ja muodostamaan yhteistä Israelin vastaista rintamaa”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161277#.UId9yWJHT-k

3. ISLAMILAISEN LIIKKEEN pohjoisen haaran johtaja sheikki Raed Salaah oli myös rohkaistunut, joskin ehkä muista syistä kuin Gazan terroristit. Salaah antoi lausuntonsa pyhiinvaellusmatkansa yhteydessä Mekkassa. Salah on ollut pidätettynä Israelissa monta kertaa syytettynä kiihotuksesta, ja viime vuonna hänet päästettiin Englantiin. vaikka hänet oli julistettu ei-toivotuksi henkilöksi. Lehtitietojen perusteella hänet vangittiin, mutta vapautettiin muutaman kuukauden jälkeen ja karkotettiin maasta.

RAED SALAAH kehotti lausunnossaan kaikkia muslimeja yhtymään Al-Aksa moskeijan ja Al-Qudsin (Jerusalemin) vapauttamiseksi Israelin miehityksestä ja palauttamaan ne islamin helmaan. Hän väitti, että jokaisen muslimin velvollisuus on rakastaa Palestiinaa, Ak-Aksa moskeijaa ja Al-Qudsia sanoen pyhiinvaellusmatkansa tarkoituksena olevan levittää tietoisuutta Al-Aksan ja Al-Qudsin miehityksestä ja vaarasta, miten Israel juutalaistaa Jerusalemia. ”Odotan muslimien vierailevan Al-Aksassa ja Al-Qudsissa sen jälkeen, kun ne on vapautettu Israelin miehityksestä ja viimeinen miehitys on kadonnut maailmasta.”

SALAH aloitti aktiivisen Israelin vastaisen kampanjansa palattuaan Englannista. Hän osallistui mielenosoitusmarssiin arabien ”katastrofin” nimellä kutsumaa Israelin vapaustaistelua v.1948 vastaan, ja kävi Beershebassa kiihottamassa muslimeja taisteluun Israelia vastaan.
Salah väitti Mekkassa Israelin tuhonneen 1200 moskeijaa v. 1948 jälkeen, muuttaneen niitä ravintoloiksi, joissa tarjoillaan islamin kieltämää alkoholia. Väittämä on täysin perätön.
Salaah kutsui Israelin johtajia mielenvikaisiksi, terroristeiksi sekä Allahin ja Muhammedin vihollisiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161270#.UIeCCmJHT-k

4. RAJAPOLIISI pidätti 20-vuotiaan palestiinalaisen miehen Kalandian tarkastusasemalla Jerusalemin ja Ramallahin välisellä tiellä.
Palestiinalainen tuli ulos ajoneuvosta ja rutiinitarkastuksessa häneltä löydettiin kahdeksan putkipommia, jotka olivat valmiiksi rakennettuja ja käyttövalmiita Israelin sotilaita tai siviilikohteita vastaan.
Mies oli matkalla Jerusalemiin.
Liikenne Kalandian tarkastusaseman kautta pysäytettiin ja tieltä no 60 tuleva liikenne ohjattiin Beit Elin, Ofran ja muiden alueitten kautta.
IDF:n pioneerit tuhosivat pommit vaarattomasti, minkä jälkeen liikenne palautui normaaliksi.
Tapaus osoittaa, ettei poliiseilla ja sotilailla ole varaa hetkeksikään laskea tarkkaavaisuuttaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161245#.UIeIHWJHT-k

5. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Israelin, USA:n, Jordanian ja Egyptin terrorin-vastaiset joukot alueella ovat korkeassa hälytysvalmiudessa ennen muslimien kolmipäiväisiä Eid al-Adha juhlallisuuksia alkaen torstaista 25.10. Tiedustelutiedot hälyttävät, että Siinailla toimivat Salafin ja al-Qaidan joukot suunnittelevat suurimittaisia ja koordinoituja hyökkäyksiä USA:n ja Egyptin kohteita vastaan Siinailla sekä israelilaisia vastaan turva-aidan tuntumassa.
DF:n artikkelin mukaan Siinain jihadistit pyrkivät kostamaan IDF:n 13.10. täsmäiskulla surmaamien Hisham Saidnin ja Abdullah al-Ashgar teloitukset. Miehet olivat korkea-arvoisia Siinain ja Gazan alueilla toimivia Majlis Shura al-Mujahideen järjestön johtajia.

DEBKAFILE kertoo, että IDF:n Sagi 512-prikaati ja Shin Bet ovat hälytysvalmiudessa Siinain rajalla, kuten myös Egyptin armeijan erikoisjoukot ja monikansalliset osastot Siinailla.
DF kertoo edelleen, että USA lennätti kiireesti Jordaniassa olevia joukkojaan Aqaban lahden tuntumaan monikansallisten joukkojen turvaamiseksi Siinailla. DF arvioi, että myös Jordanian ja Syyrian välisellä rajalla voi syntyä levottomuuksia al-Qaida ryhmien taholta.

DF kertoo, että Majlis Shura al-Mujahideen on 6 000 miestä käsittävän joukon kattojärjestö, jonka jäsenet ovat Siinain beduiineja, egyptiläisiä, jordanilaisia, palestiinalaisia, saudeja ja libyalaisia, joita yhdistää al-Qaidan (wahhabin) jihad-ideologia. Heidän tukialueensa sijaitsee Siinain vuoristoalueella. Lokakuun 15. päivänä Egypti takavarikoi suuren aselähetyksen Libyasta, ja Benghazin iskuun osallistuneita taistelijoita on siirtynyt Siinaille.
Egyptin armeija aloitti suurehkot puhdistusoperaatiot Siinailla heidän katkottamisekseen heinäkuun 18. päivän iskun jälkeen egyptiläiseen El Arish-tukikohtaan lähellä Gazan rajaa surmaten teloitustyyliin 16 Egyptin sotilasta. Siinain vuoristoon beduiinien joukkoon soluttautuneita al-Qaidan ja Salafi taistelijoita operaatio ei pystynyt karkottamaan.
Al-Qaida julkisti surunvalitteluartikkelin  Shumoukh Al-Islam web-sivullaan menehtyneen Hisham Saidnin johdosta todeten, ettei muslimisankarien veri vuoda turhaan eikä heidän verensä ole halpa, ja että Israel voi odottaa tuhoisaa kostoiskua.
DF kertoo, että tiedustelijat ovat havainneet tuhansien jihad-taistelijoiden hävinneen tukikohdistaan kuin tuhka tuuleen, joista heidän arvioidaan lähteneen ryhmittyäkseen tulevia terrori-iskuja varten. http://www.debka.com/article/22465/Benghazi-killers-among-terrorists-poised-to-strike-US-targets-Israel-and-Egypt

6. UUTISOTSIKOITA
-          Gazan terroristit kiihdyttivät raketti-iskujaan keskiviikkoaamun kuluessa. Kymmeniä raketteja ammuttiin ja seitsemän taloa sai eriasteisia vahinkoja. Yksi raketti iski kanalaan, jossa kolme ulkomaista työntekijää haavoittui, kaksi kriittisesti. Raketit ammuttiin Eshkolin, Shaar Hanegevin ja Hof Ashkelonin alueille. Iron Dome eliminoi 7 rakettia Ashkelonin lähellä. Kolmessa kunnassa koulut peruutettiin ihmisten ollessa valmiina ryntäämään suojatiloihin. IAF iski kolmesti Gazaan, ensimmäinen oli täsmäisku surmaten kohteensa Bayt Lahiyan lähellä, toinen isku osui terrorisoluun sen valmistautuessa ampumaan rakettinsa, kolmas isku tehtiin aikaisin aamulla. Myös panssarivaunut tulittivat tykeillään. Armeijan tiedottaja Yoav Mordechai lohduttaa, että Gazan kansalla on paljon vaikeampaa.
-          Valkoisen Talon tiedottaja Jay Carney vakuutti, että Obama on avoin aloittamaan keskustelut Iranin kanssa, mutta ettei mitään sopimuksia ole tehty eikä aikatauluista keskusteltu. Useat uutistoimistot ovat kertoneet, että Obaman lähettämä delegaatio on neuvotellut Qatarissa Dohassa Iranin ulkoministeri Salehin johtaman delegaation kanssa, ja että Iranin johtaja Ali Khamenei odottaa Obaman kirjettä, jossa tämä vahvistaa keskusteluissa sovitut asiat. http://www.reuters.com/article/2012/10/23/iran-nuclear-obama-idUSL1E8LN9L120121023
-          Pääministeri Netanyahu teki kiertomatkan Jerusalemin Gilon asuntoalueelle vain hetkeä ennen EU:n ulkomaanasioitten johtajan Catherine Ashtonin Israelin vierailua. Pääministeri vakuutti, että Israel on rakentanut, rakentaa ja tulee rakentamaan Jerusalemissa, Israelin pääkaupungissa. Viime torstaina sisäministeriö vahvisti 797 uuden asuntoyksikön rakentamisen Gilon kaupunginosaan. Ashton sanoi heti tiedon tultua julkisuuteen, että Israel rakentaa miehitetyille alueille vastoin kansainvälistä lakia tehden samalla kahden valtion periaatteen toteuttamisen mahdottomaksi. Olisi korkea aika pääministerin hyväksyttää Edmond Levin komitean raportti Juudeasta ja Samariasta, jossa kansainvälisen lain mukaan selvitetään juutalaisten oikeudet koko Välimeren ja Jordanjoen väliseen alueeseen. http://www.timesofisrael.com/snubbing-critics-pm-vows-to-continue-building-israels-undivided-capital/
-          Simon Wiesenthal keskus, joka seuraa antisemitistisiä tilanteita ja lausuntoja maailmanlaajuisesti, esitti voimakasta kritiikkiä Egyptin presidentti Mursin osallistuttua uskonnolliseen islamin tilaisuuteen, jossa saarnaaja esitti räikeää Israelin ja juutalaisten vastaisuutta. Mursi oli palvojien eturivissä sanoen ”amen” jokaiseen saarnaajan esittämään vaatimukseen. Saarnaaja pyysi, että ”Allah tuhoaisi juutalaiset ja heidän kannattajansa, hajottaisi heidät ja repisi heidät kappaleiksi”. Marsa Matruhin kaupungin moskeijassa pidetty tilaisuus videoitiin, jossa Mursin nähdään hyväksyvän saarnaajan pyynnöt ”amenellaan”. Videon käänsi MEMRI. Wiesenthal keskus vaati Obamaa tarttumaan asiaan ja jäädyttämään Egyptille vuosittain maksamat 1.3 miljardia USD, mitä Hillary Clinton kasvatti lisätukiaisilla.  http://www.timesofisrael.com/simon-wiesenthal-center-condemns-egyptian-president-for-attending-anti-semitic-sermon/
-          Gazan terroristit ovat jatkaneet murhaavaa rakettitultaan Israelin puolelle. Aamun kuluessa sieltä on ammuttu yli 50 rakettia, joiden suuntaus- ja ohjauslaitteet ovat onneksi kovin alkeellisia. Siitä huolimatta ne terrorisoivat asukkaita lähes 70 km:n etäisyydelle rajasta. Asukkaiden tulee olla valmiit koska tahansa ryntäämään suojatilaan 15 sekunnin kuluessa hälytysäänen kuultuaan. Lapset eivät voi mennä kouluihinsa, eikä ostosmatkoja voi suorittaa vilkuilematta kaiken aika taivaalle, mistä päin vaara uhkaa. Ei tämä ole normaali-ihmisen elämää. Lasten saamat psykologiset vauriot kestänevät koko loppuelämän ajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161277#.UIenDmJHT-k





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019