TORSTAI 05.07.12


TORSTAI 05.07.12

1. KOLMANNEN maailmansodan siemeniä kylvetään jo, vakuuttaa Extinction Protokol artikkelissaan tänään. PFLP-GC johtaja Ahmad Jibril toteaa Beirutissa toimivan Mayadeen TV-yhtiön haastattelussa, että ”jos ulkomaiset joukot hyökkäävät Syyriaa vastaan, hänen joukkonsa taistelevat kaduilla kaikkien kunniallisten ja Syyrian veljiensä puolesta”. Hän lisäsi tähän: ”Jos Turkki tai NATO kiihdyttää tilannetta, me menemme kaduille ja taistelemme kunniallisten ja syyrialaisten veljiemme puolesta”. Hän sanoi keskustelleensa äskettäin Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallahin, Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin ja Syyrian presidentti Bashar Assadin kanssa ilmoittamatta, koska se oli tapahtunut. Hän sanoi keskusteluihinsa perustuen Nasrallahin vakuuttaneen, että Hizbullah taistelee Syyrian hallituksen puolesta ja että Iran-Hizbullah-Syyria akseli on se akseli, jossa PFLP-GC on jäsenenä. Hän sanoi, ettei Iran salli hyökätä Syyriaa vastaan, ja kertoi itse moneen kertaan varoittaneensa Turkin halitusta, ettei se leikkisi tulella. Jibril totesi, ettei 16 kuukautta kestänyt kansannousu Syyriassa ole aito, vaan ulkopuolisten aiheuttama muutosten aikaansaamiseksi uuden Lähi Idän muodostamiseksi. Hän kutsui Syyrian hallituksen taistelua ratkaisevaksi USA:n ja Israelin vaikutusvallan yritysten lopettamiseksi. (Gulf News) http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/07/04/seeds-of-world-war-3-hezbollah-and-iran-say-they-will-fight-with-assad-to-defend-syria-against-any-invasion/

EXTINCTION Protokol kertoo edelleen jatkoartikkelissa Iranin vallankumouskaartin ilmatilan osaston komentajan Amir Ali Haji Zadehin lausuneen, että jos USA hyökkää Irania vastaan, se pystyy tuhoamaan kaikki alueella sijaitsevat 35 USA:n tukikohtaa kolmessa minuutissa. Hän kertoi edelleen, että kehittyneimmät Iranin ballistisista ohjuksista pystyvät osumaan maaleihinsa 2000 km:n päässä. Artikkelissa todetaan, ettei ole tietoa, mistä Zadehin lukumäärä USA:n alueella olevista kohteista on peräisin, mutta toteaa, että niitä on Bahrainissa, Qatarissa, UAE:ssa, Kuwaitissa ja Turkissa sekä 10 tukikohtaa kauempana alueesta Afganistanissa ja Kyrgyzstanissa.

2. NETANYAHUN ja Mofazin välinen kiista koskien yleistä asevelvollisuutta, joka tulisi koskemaan kaikkia Israelin kansalaisia rodusta ja uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta, on nousut aiheeksi, joka ei vain kiristä sisäistä tasapainoa maassa, vaan heiluttaa jo hallitusyhteistyötä. Netanyahun yllättävä asiaa tutkivan Plesnerin johtaman komitean hajottaminen oli se höyhen kamelinselässä, joka mursi Kadiman sietokyvyn. Sivusta katsoen erot Likudin ja Kadiman välillä asevelvollisuuskuorman jakamisesta tasaisemmin eri kansakerrosten välillä ei lopulta liene suuri, mutta komitean suositus raskaiden rangaistus-sakkojen antamiseksi merkintöineen rikosrekisteriin tuntuu tarpeettoman rajulta ja osoittanee suosituksen laatijoiden henkilökohtaista antipatiaa haredi-kansaa kohtaan. Kriitikot ovatkin ihmetelleet, mistä työttömillä ja avustusten varassa elävillä nuorilla on varaa maksaa sakkoja, jotka voivat nousta useisiin tuhansiin? Toiseksi miksi suurta osaa kansasta merkitään rikollisiksi vain siksi, että he noudattavat uskontonsa asettamia ohjeita?

PÄÄMINISTERI pyrkii tyynnyttelemään tilannetta, joka näyttää ryöpsähtäneen hänen kasvoilleen ja pois hänen käsistään, tarjoten keskusteluja kaikkien hallituspuolueitten johtajien kanssa komitean suositusten niiden kohtien muuttamiseksi, jotka hänen mielestään eivät ole hyväksyttävissä. Kadiman johtajien lausunnoissa ilmenee puolueen sisällä vellova syvä vastenmielisyys ja kärsimättömyys nopeasti lisääntyvää haredi-väestöä kohtaan.
MOFAZ sanoi Armeijan radion uutisen mukaan saatuaan Netanyahun vastauksen: ”Kadiman puheenjohtaja katsoo saamansa vastauksen pettymykseksi. Nyt on aika toimia, ei sanailla. Pääministeri pyrkii välttämään epäoikeudenmukaisuuden korjaamista antamalla erioikeuden haredi-kansalle. Israelin kansa odotti selkeää lausuntoa pääministeriltä. Armeijassa palvelevat odottivat päätöksen syntymistä historiallisen ja vaikuttavan oikeuden toteuttamiseksi. Tämä ei näytä toteutuneen.”
NETANYAHU sanoi aiemmin hyväksyvänsä komitean suositukset etuisuuksien leikkaamiseksi niiltä, jotka eivät palvele armeijassa yhteisen kuorman kantamiseksi, joka koskee sekä haredi- että arabikansaa, mutta ei hyväksy suositusten mukaisia rangaistus-toimia kieltäytyjiä vastaan.
MOFAZIN esittämä lausunto on uhkavaatimus: Joko suositusten hyväksyminen tai Kadima eroaa hallituksesta, mikä voisi aloittaa uusien vaalien valmistelut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157515#.T_Uv53VHT-k
3. PA: edellinen ”presidentti”, puheenjohtaja ja vallankumouksellinen terroristi – itse kukin valitkoon sopivan määritteen – kuoli ranskalaisessa sairaalassa 11.11. 2004 olosuhteissa, jotka jo silloin aiheuttivat monenlaisia huhuja ja epäilyksiä ja syytöksiä salaliitosta hänen murhaamisestaan. Arafatin serkku Nasser al-Qidwa esitti syytöksen, että Israel oli myrkyttänyt Arafatin. Ranskalainen sairaala kieltäytyi julkistamasta kuolinraporttia. Arafat oli ollut piiritettynä Ramallahin Muqatan hallintokeskuksessa, jossa hän sairastui ja lopulta hyvin heikossa kunnossa kiidätettiin Ranskaan. Arafatin Suha-vaimo syytti Israelia puolisonsa murhasta, ja totesi hänen vieneen salaisuutensa mukanaan hautaan. Julkisuudessa kierteli huhuja ja myös videonauha – jonka Sharon julisti salaiseksi – joiden mukaan Arafatin kuoleman syynä oli hänen epätavallisen seksuaalisen orientoitumisensa kautta saamansa AIDS, joka mursi hänen terveytensä, josta Romanian entinen tiedustelujohtaja Mihai Pacepa
kertoo kirjoittamassaan kirjassa Red Horizon loikattuaan länteen ennen Ceausescun kaatumista. Sharon piti videota mustamaalauksena.

AL-JAZEERAN sponsoroima tutkimus sveitsiläisessä laboratoriossa Arafatin päähineestä ja muista tavaroista löydetyistä hiukkasista on uutisten mukaan osoittanut jäänteitä radioaktiivisesta aineesta nimeltään ”polodium”, jota Venäjän tiedustelu on käyttänyt epäsuosioon joutuneitten ainesten eliminoimiseksi.
Radiofyysisen Instituutin laboratorio Lausannessa  Sveitsissä oli ottanut näytteitä Al Jazeeran sille toimittamista Arafatille kuuluneista vaatteista, päähineestä ja hammasharjasta, jotka se sai Arafatin leskeltä Suhalta. 
INSTITUUTIN johtaja tri Francois Bochud sanoo lausunnossaan: ” Voin vahvistaa, että me mittasimme selittämättömän, suuren määrän polonium-210 Mr. Arafatin asusteista, jotka sisälsivät hänen biologisia nesteitään.”
Al JAZEERA kertoo, että tunnetuin tapaus poloniumin käytöstä on Venäjän vakoilijan Alexander Litvinovin selittämätön kuolema Lontoossa 2006 etenevän sairauden jälkeen. Arafat sairastui samoin lokakuun 12. 2004 oltuaan terve sitä ennen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4250877,00.html

JASSER ARAFATIN kuolemaa pidetään edelleen mysteerinä. Pääministeri Salaam Fayadin kanslia on kerännyt parin vuoden ajan todisteita hänen kuolemaansa liittyvistä asioista ja aikoo julkistaa löytönsä piakkoin.
Abbas antoi luvan kaivaa Arafatin jäännökset Ramalahin haudastaan näytteiden ottamiseksi saatuaan siihen  luvan Suha Arafatilta. Syytökset siitä, että Israel olisi murhannut hänet ovat korkealla, mutta Israelin tiedustelun entinen johtaja Avi Dichter sanoo, että heillä oli silloin paljon ajankohtaisempia tehtäviä kuin Arafatin kohtalo ja torjuu syytökset perättöminä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4250877,00.html, http://www.aljazeera.com/

4. SYYRIAN tilanne on monimutkaistunut entisestään, kun al-Qaidaan löysästi liittyvä aiemmin vähän tunnettu militaristinen ryhmä al-Nustra Front kertoi ääriryhmien web-sivulla, että se on useimpien Assadin armeijaa ja hallituksen virastoja vastaan tehtyjen hyökkäysten takana. Sekä kapinallisryhmät että FSA (Vapaa Syyrian armeija) vakuuttavat, ettei niillä ole mitään suhteita terrorismiin Syyriassa. Kapinallisryhmät pyrkivät yhdistämään voimansa Kairossa äskettäin pidetyissä neuvotteluissa, mutta tavoitteet ovat lian kaukana toisistaan.
Al-Nustra on toiminut aktiivisesti Irakissa ja näyttää nyt kiihdyttäneen toimintaansa Syyriassa. Kapinallisryhmät selittivät aiemmin, ettei heillä ole voimavaroja sellaisten hyökkäysten suorittamiseen, joita Syyriassa on viime aikoina tapahtunut.

Ääriainesten websivujen seurantaryhmä ”SITE” ilmoitti al-Nustran kertoneen web-sivulla toukokuun lopulla, että se on aloittanut iskut Assadin joukkoja vastaan kostoksi syyrialaisten tappamisesta. Yksi sen suorittamista iskuista oli kesäkuun 27. päivänä Droushan kaupungissa, Damaskoksesta etelään, suorittama hyökkäys TV-taloon, surmaten 7 ihmistä ja ottaen 11 työntekijää vangeiksi. TV-yhtiö on yksityinen, mutta julkistaa ajoittain hallituksen tiedonantoja. Al-Nustran tiedotteessa sanottiin halutun osoittaa, ”miltä kidutus tuntuu”, ja asettaa hallituksen kannattajat ihmettelemään, ”koska tämä kaikki loppuu”. http://www.timesofisrael.com/islamists-claim-responsibility-for-attacks-in-syria/

5. UUTISOTSIKOITA
-          ÄÄRIMUSLIMIEN voitto Egyptin vaaleissa näyttää aloittaneen maassa uuden ilmiön, joka on ollut tunnettuna Iranissa, Saudi Arabiassa ja Gazassa. Nuori pari oli viettämässä rauhallista hetkeä Kairon puistossa, kun ryhmä parrakkaita nuoria lähestyi heitä kehottaen heitä eroamaan toisistaan, koska he eivät ole naimisissa. Tilanne kehittyi sanaharkaksi ja lopulta yksi miehistä puukotti nuorta miestä vakavasti. Tällaiset siveyspartiot lienevät Egyptin uutta todellisuutta. http://www.timesofisrael.com/student-murder-stokes-fears-of-egypts-islamists/
-          Kuusi yli 50-vuotiasta naista Gazasta pyytää korkeimmalle oikeudelle osoittamassaan kirjeessä lupaa saada vierailla Jerusalemissa ja Al.Aksassa. He sanovat vain haluavansa vierailla Jerusalemissa käytyään pyhiinvaellusmatkalla Mekkassa, ja palaavansa samana päivänä rukoiltuaan Jerusalemissa, siinä kaikki. Beersheban piirioikeus torjui heidän anomuksensa, jonka vuoksi he lähestyivät korkeinta oikeutta israelilaisen ”Gisha” NGO-järjestön rohkaisemina. He syyttävät Israelia uskonnollisesta syrjinnästä, mutta oikeuslaitos sanoo, ettei sillä ole velvollisuutta vastata ulkomaalaisten uskonnollisista tarpeista. Gishan edustaja sanoo, ettei Gaza ole itsenäinen valtio, ja että Israel on edelleen vastuussa siitä. Toiseksi hän valitti oikeuden määrittämää korkeaa maksua, 20 000 NIS, jota hän pitää kohtuuttomana. http://www.timesofisrael.com/gaza-women-petition-israeli-supreme-court-to-pray-in-jerusalem/
-          Debkafile kertoo, että Saudi Arabia katsoo ajan edenneen tilanteeseen, jossa sen tulee vastata Iranin haasteeseen todellisin toimin. Saudit ovat aloittaneet neuvottelut Kiinan kanssa Dong-Fen 21, tunnettu lännessä koodilla CSS-5, ballistisen ohjuksen hankkimiseksi, jossa on ydinpommin asennusmahdollisuus. Artikkelin mukaan Kiina on periaatteessa hyväksynyt pyynnön, mikä antaa aiheen rakentaa operatiivinen keskus lähelle Riadia. DF kertoi jo vuosi sitten, että saudit solmivat sopimuksen Pakistanin kanssa, joka lupautui toimittamaan saudeille ballistiseen ohjukseen sopivia ydinpommeja. Panokset Lähi Idässä kovenevat entisestään, ja jännitys Iranin sekä USA:n ja Israelin välisissä suhteissa nousevat hälyttävästi. Sekä Iran että USA uhkailevat toisiaan Persianlahden alueilla, ja Iran toistelee uhkauksiaan iskeä suoraan Israelin alueille ballistisilla ohjuksillaan. Saudi Arabian tulo mukaan näihin kuvioihin nostaa Israelin johtajien kuumekäyriä, sillä Saudi-johtajat eivät tunne erityistä sympatiaa Israelia ja sen syntymistä kohtaan keskelle islamin merta. http://www.debka.com/article/22155/Saudis-are-buying-nuclear-capable-missiles-from-China
-          Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad pyysi Egyptin uutta presidenttiä Mohammed Mursia viralliselle vierailulle maahan. Uutiset ehtivät jo kertoa Mursin halusta vierailla Iranissa, mutta Mursi itse piti tietoa perättömänä. Libanonilainen lehti Al-Safir kertoo, että sitoutumattomien maiden seuraava kokous pidetään elokuun 29. päivänä Teheranissa Ahmadinejadin toimiessa sen presidenttinä. Tämä olisi sopiva veruke Egyptin presidentti Mursin Iranin vierailulle, lehti toteaa. Mursin vastausta ei tiedetä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157522#.T_VU8XUlgW4
-          IDF:n sotilaat pidättivät tiistaina 21-vuotiaan palestiinalaisen, Ameer Zahdehin, Hebronin Shuhada-kadulla rutiinitarkastuksen yhteydessä, hänet luovutettiin kuulusteluja varten Shin Betin agenteille. Hänellä oli puukko vaatteissaan. Arabit ovat viime aikoina varsin usein turvautuneet veitsiin hyökätessään armeijan sotilaita vastaan, joskus tuhoisin seurauksen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157470#.T_VWmnUlgW4
-          Kenian viranomaiset pidättivät viime viikolla kaksi iranilaista terroristia, joiden epäillään aikoneen iskeä amerikkalaisiin, englantilaisiin, saudi- ja israelilais- kohteisiin Nairobissa. Heiltä takavarikoitiin 15 kg RDX räjähdettä, jolla olisi ollut mahdollista aiheuttaa suurta tuhoa. Iran on uhannut iskeä Israelin ja länsimaisiin kohteisiin vastauksena uhkauksiin hyökätä Irania vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157436#.T_VXzXUlgW4





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019