SUNNUNTAI 01.07.12


sunnuntai 01.07.12

1. P5+1 MAAT, USA, Englanti, Ranska, Venäjä, Kiina ja Saksa, eivät päässeet viime viikolla käydyissä keskusteluissaan yksimielisyyteen Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisesta, eikä  siitä, miten Iranin härkäpäisiä johtajia voitaisiin taivuttaa alistumaan YK:n valvontaan koskien epäilyksiä, että Iran suunnittelee ja rakentaa ydinaseita. Suurelta osin kysymys on luottamuksen puutteesta puolin ja toisin. Iran vakuuttaa, ettei sillä ole mitään aikomusta eikä tarvetta ydinaseen rakentamiseen, mutta länsimaat uskovat, että Iranin mullah-johtoinen hallitus kiertää totuuden ja neuvottelee länsimaitten kanssa vain ajan voittamiseksi saadakseen lisää aikaa ydinaseensa valmistamiseksi, jolloin sen katsotaan saavuttaneen eräänlaisen immuniteetin sotilaallisin keinoin estää pommin rakentaminen.
Irania uhkaavat EU:n asettamat kovennetut sanktiot, ellei Iran jousta jähmeästä kannastaan. Iran vakuuttaa, että niiden toteuttaminen merkitsee sodan aloittamista Irania vastaan.

IRANIN vallankumouskaartin apulaiskomentaja kenraali Hossein Salami antoi haastattelun muutamia päiviä P5+1 neuvottelujen jälkeen IRNA:lle (Islamic Republic News Agency). Salami kertoi televisioidussa ohjelmassa, että Iran valvoo täydellisesti kaikkia vihollisensa intressejä ja on saamassa tasavertaisen aseman maailman mahtivaltioitten keskuudessa. Hän vakuutti haastattelussa, ettei Iranin ydinteollisuuden toteuttamista voida peruuttaa ja että asevoimat ovat valmiina puolustamaan maan etuja.
”Nykyiset sanktiot vain avustavat Irania edistymisessään, ja Iranin ballistiset ohjukset pystyvät osumaan sadan prosentin tarkkuudella liikkuviin kuljetusvälineisiin”, hän uhosi lisäten: ”Vallankumousarmeijan operatiivinen suunnitelma sisältää alueella puolustusvyöhykkeen, jolla vihollisen intressit sijaitsevat, joita vastaan sodan aikana tullaan hyökkäämään.”

VALLANKUMOUSKAARTIN komentajat ovat eri yhteyksissä vakuuttaneet, että jos USA hyökkää Iraniin, kaikkia alueella olevia tukikohtia vastaan tullaan hyökkäämään.
Salami kertoi, että Iranin ballistiset ohjukset liikkuvat monta kertaa ääntä nopeammin, ja että niiden havaitseminen ja eliminoiminen on vaikeaa. Hän vakuutti Iranin puolustusarsenaalin olevan niin suuren, että kaartilla on vaikeuksia löytää tilaa kaikille. Hänen mukaansa Iranilla on yli 1000 ballistista ohjusta, joilla se yltää kaikkialle Lähi Idässä ja koko Israelissa ja myös useimpiin Euroopan pääkaupunkeihin, ja että Iran työskentelee Kiinan ja Pohjois-Korean kanssa mannertenvälisten ballististen ohjusten (ICBM) rakentamiseksi.
Salami varoitti joukkojensa olevan varuillaan ja tekevän kaikkensa sisäisen turvallisuuden hyväksi maassa. (WND, http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/06/30/iran-points-1000-missiles-at-u-s-bases-in-the-middle-east-there-will-be-war-and-we-will-win-says-republican-guard/)

2. MAAILMAN poliittinen ja sotilaallinen jännitys tasapainoilee yhä uusien potentiaalisten räjähdyspisteiden keskellä, mutta uutisia seuratessa ei voi välttyä havainnolta, että koko maapallo elää omituisessa muutosten ja tapahtumien odotuksessa. Seuraavaksi muutamia  Extinction Protocoll julkaisemia viimeisiä asiaa koskevia aiheita maailmalta.
01.07.2012. Colombia evakuoi lähellä Nevado Del Ruis tulivuorta asuvia ihmisiä lauantaina vuoren suihkuttaessa ilmaan savua ja tuhkaa katkerana muistutuksena vuoden 1985 purkauksesta, joka hautasi laavan ja tuhkan alle 25 000 ihmistä vammauttaen 5 000. Viran-omaiset kehottavat Caldasin ja Toliman maakuntien 4 800 ihmistä siirtymään alueelta, vaikka 110 mailia Bogotasta länteen sijaitsevan tulivuoren toiminta näyttää laantuneen. (Reuters)
30.06.2012. Väkivaltaiset myrskyiset tuulet seurasivat kolmen päivän yli sadan F-asteen helteitä Virginiassa USA:ssa keskeyttäen sähkönjakelun 2 miljoonalta asiakkaalta. Myrskyjen seurauksena ainakin 13 ihmistä on saanut surmansa. Laajoja voimalinjojen katkoksia raportoitiin Indianan ja New Jerseyn osavaltioissa, etenkin Washington DC:n alueilla. (POL)
30.06.2012. Irlanti kärsi vetisimmän kesäkuun mitä on koskaan rekisteröity. Irlanti on joutunut yllättävien kaatosateiden kohteeksi kesän taas kerran pettäessä odotukset. Hätäapujärjestöt pyrkivät kaikin tavoin avustamaan tulvien alle joutuneita talouksia myös sähkönjakelun keskeytyessä. Douglas, Bandon ja Clonakilty Corkissa ovat pahoin tulvien alaisina, veden noustua jopa kolmen jalan korkeuteen. Ballyvolanen asukkaat on evakuoitu, eikä Clonakiltyn kaupunkiin ole meno- eikä tuloyhteyttä. The Irish Independant raportoi, että yli 15 000 taloutta Corkin alueella on ilman sähköä yön yli jatkuneissa sateissa, joissa rekisteröitiin 70 mm:n sademääriä muutamassa tunnissa, joita rekisteröitiin muillakin keskiosan alueilla.
Huhtikuusta kesäkuuhun 2012 oli vetisin aika Englannin historiassa. Varsinkin Englannin pohjoisosa, Keskinen osa, Skotlanti ja Irlannin pohjoisosa ovat kärsineet kovista myrskyistä, jotka toivat mukanaan salamointia, suuria rakeita ja raportteja tuulenpuuskia ja tornadoja.
Outoa tässä on se, että Englannin eteläosassa on kaunis, lämmin ja aurinkoinen sää, mittarin noustessa yli 28 C-asteen. (Yahoo News)
30.06.2012. Outoja erikokoisia kuplia nousee Assumption Parish suistoalueella. Niiden aiheuttajiksi epäillään vuotavia putkia, mutta viranomaiset sanovat tutkimusten olevan kesken eikä mitään muuta syytä voida sulkea pois. Asukkaat ovat lisäksi valittaneet, että heidän talonsa tärisevät ja siirtyvät paikoiltaan, myös betonisten perustusten varaan rakennetut. He ovat havainneet halkeamia peruskalliossa ja talojen perustuksissa. Asukkaita ei ole kehotettu siirtymään pois taloistaan, eikä tiedetä, onko kuplinnalla ja ilmiöillä maalla yhteyksiä. (WAFB)
30.06.2012. Outoa jyrisevää ääntä havaittiin San Diegossa Chula Vistassa  perjantaina vähän puolenpäivän jälkeen. Geologinen tutkimuslaitos sanoo, ettei alueella havaittu maanjäristystä. Asukkaat yrittävät kuvailla äänen muistuttavan enemmän äänijyrinää kuin seismistä toimintaa. Viranomaiset myös sulkevat pois mahdollisuuden, että ääni liittyisi ihmisten aikaansaamiin, joko jonkinlaisiin päästöihin tai kokeiluihin.
30.06.2012.  Aikaisin lauantaiaamuna 6.3 Richterin asteen maanjäristys puisteli taloja ja kallioita Kiinan harvaanasutulla alueella lähellä Kazakhstanin rajaa maan luoteisosassa. Uutisissa ei kerrottu sen aiheuttamista tuhoista. (Reuters)
30.06.2012. Kiinan Xinjiang Yugur alueella tapahtunut  6.6 asteen maanjäristys aiheutti maanvyörymiä lauantaina haudaten alleen useita taloja. Voimakkaita järistyksiä koettiin myös  Urumqin kaupungissa, jossa ihmiset herätettiin väkivaltaisesti vuoteistaan vähän viiden jälkeen lauantaiaamuna. Maanjäristys mursi maanteitä ja sulki liikenteen monin paikoin. Ihmismenetyksistä ei ole raportoitu. (News Track)

3. P5+1 maat eivät löytäneet yhteisymmärrystä Syyrian tilanteen laukaisemiseksi. Venäjä vastustaa edelleen julkilausumaa, jossa presidentti Assadia vaadittaisiin eroamaan. Vesitetty julkilausuma kehottaa vain osapuolia sopimaan yhteishallituksesta, mutta  jättää auki kysymyksen Assadin kohtalosta. Tämä antaa presidentti Bashar Assadin joukoille tilaisuuden jatkaa kapinalisten valtaamien tai miehittämien alueiden puhdistamista. Lauantain aikana raportoidaan ainakin 83 ihmisen saaneen surmansa eri puolilla maata. Armeijan joukot ryntäsivät Douman kaupunkiin Damaskoksen maakunnassa, minkä johdosta siviilejä jäi armeijan jalkoihin. Zamalkan kaupungissa kuusi mailia Damaskoksesta itään 30 hautajaisiin osallistunutta siviiliä sai surmansa armeijan kranaattitulessa, kuten ihmisoikeustarkkailija kertoi AFP:lle. Tilanteesta julkistetut videot ovat kuitenkin ristiriitaisia. Eräs kurdi totesi, että Assadin joukot taistelevat Muslimijärjestöä vastaan, mitä länsimaat eivät tiedosta. Kurdit eivät halua osallistua taisteluihin, mutta suojaavat asuinalueitaan kapinallisilta.

Kofi Annan, joka johtaa sovittelutyrityksiä hallituksen ja kapinallisten välillä, sanoo epäilevänsä, että suuria uhrauksia antanut kansa tyytyy ratkaisuun, jossa maan johtoon jää henkilöitä, joilla on verta käsissään. Syyrian tilannetta seuraten on vaikea uskoa, että maasta löytyy enää johtajia, joilla ”ei olisi verta käsisään”, kuten Annan vaatii.
Annanin uuden esitysluonnoksen  mukaan Assad jäisi maan johtoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157383#.T_ACPnVHT-k

4. Sosiaalitunnusten alla mielenosoittajat kokoontuivat arviolta 5000:n ihmisen, ynetnews.com arvion mukaan 10 000:n, voimalla osoittamaan mieltään Tel Avivissa. Ihmiset marssivat Tel Avivin museolle, jossa pidettiin palopuheita. Osa mielenosoittajista meni sulkemaan katuja ja teitä estäen myös junan kulun. Poliisin toimia on kritisoitu tarpeettoman väkivallan vuoksi, mikä lienee vaikuttanut siihen, että eilen he käyttäytyivät maltillisemmin, kuitenkin varottaen, ettei poliisi anna loukata arvovaltaansa ja tulee toimimaan tilanteen mukaan.
Poliisin väkivalta Juudean ja Samarian juutalaisasukkaita sekä haredi-kansan jäseniä vastaan otettu vastaan hiljaisuudella, joskin kauhistelleen. Nyt poliisin käyttäessä samanlaisia otteita vasemmistolaisia mielenosoittajia vastaan se on herättänyt vasemmiston johtajat: Miten tässä näin kävi, mehän ollaan samalla puolella?

5. UUTISOTSIKOITA
-          Israelin entinen pääministeri Yitzhak Shamir kuoli eilen sapattina 96 vuoden ikäisenä. Hän vuorotteli aikoinaan Shimon Peresin kanssa pääministerinä. Häntä pidettiin lujatahtoisena, järkähtämättömänä sekä poliittisena johtajana että aiemmin maanalaisessa toiminnassa ja Mossadin johtajana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157380#.T_AJHHVHT-k
-          Suuresti reklamoitu ja yllättävä uutinen tapaamisesta varapääministeri Shaul Mofazin ja PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin välillä sunnuntaina katkesi kuin kanan lento Abbasin ilmoitettua, että tapaaminen on peruutettu eikä uutta ole sovittu. Hän viittasi kansan painostukseen, joka olisi voinut estää tapaamisen, vaikka jotkut arabit  vaativat Mofazin pidättämistä sotarikoksista syytettynä. Israelin taholta on kuitenkin arvioitu, että pääministeri Netanyahu antoi määräyksen peruutuksesta, sillä Kadima on noussut kapinaan pääministeriä vastaan ja jopa uhkaa erolla hallituksesta, ellei sen vaatimuksia Tal-lain korvaavaan lakiin huomioida. Kadima vaatii rangaistuksia ja erilaisten etuisuuksien karsimista haredi-kansan jäseniltä, jotka kieltäytyvät yleisestä asevelvollisuudesta. Tähän Netanyahu ei voi suostua, koska se voisi aiheuttaa uskonnollisten puolueitten eron ja hallituksen toiminnan halvaantumisen. Toisaalta tuntuu oudolta, että 100 % Juudeasta ja Samariasta maata luvannut Mofaz olisi mennyt neuvottelemaan myönnytyksistä PA:n puheenjohtajan kanssa, jonka johtama Fatahin vallankumousneuvosto antoi torstaina uhkavaatimuksen alistumisesta sen vaatimuksiin, tai palestiinalaiset aloittavat kolmannen intifadan, väkivalta-aallon. Mofazin tapaaminen Abbasin kanssa näissä oloissa olisi katsottu johtuneen paniikinomaisesta pelosta. 
-          Israelilainen autoilija otti autoonsa kaksi palestiinalaista kävelijää Jerusalemin ja Modiin välisellä tiellä perjantai-iltana. Heidän lähestyessään Maccabim-tienristeystä miehet yllättäen iskivät häntä lasipullolla päähän tarkoituksenaan varastaa hänen autonsa tai ehkä ottaa hänet panttivangiksi. Autoilija onnistui kuitenkin jatkamaan ajoaan läheiselle turvallisuusasemalle raportoiden asiasta. ilmeisesti palestiinalaiset olivat lähteneet autosta, sillä poliisi aloitti yhdessä IDF:n kanssa heidän etsintänsä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157377#.T_AN_nVHT-k
-          JP katsoi Betlehemin Syntymäkirkon asettamisen Palestiinan perinnekohteeksi UNESCO:n uhanalaisten kohteiden rekisteriin etusivun ykkösuutisen arvoiseksi. Kun muistaa, miten kirkkoon vuosia sitten linnoittautuneet terroristit käyttäytyivät kirkossa tuhoten sen pyhiä esineitä, varastaen kaiken arvokkaan ja liaten ja sotkien paikat lähinnä sikalaa muistuttavaan kuntoon – jopa ulostellen ja virtsaten kirkon sisään – on vaikea ymmärtää, miten PA:lle on voitu uskoa näin arvokkaan ja kristityille merkittävän kohteen suojelu. Kaupungin kristityt ovat ennustaneet, että jos PA:n heihin kohdistama painostus ja uhka jatkuu, pian Betlehemissä ei asu yhtään kristittyä, mikä ei näytä millään tavoin vaikuttavan ns. ”kristittyyn maailmaan”. PA katsoo, että lähellä sijaitseva Rachelin hautakammio on myös Palestiinan perinnekohde, ja että kammiorakennus on moskeija. Outoa tässä on se, että katolinen kirkko tukee PA:n esitystä, vaikka Rachel eli useita satoja vuosia ennen islamin syntyä, eikä siten liity mitenkään sen toimintaan. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/11853#.T_ASM3VHT-k
-          Sunday Times raportoi, että venäläiset auttoivat sekunnin sisällä tehtyä päätöstä turkkilaisen koneen alas ampumisesta. Eräs arvio on, että Turkki tarkoituksellisesti lähetti jo vanhentuneen koneen provosoimaan Syyrian armeijaa saadakseen NATO:n liittymään konfliktiin, mikä ei onnistunut. Turkki olisi jopa vaatinut, että sen armeija johtaisi NATO:n joukkoja Syyriaan, mutta Obama torjui esityksen.
-          Pääministeri Netanyahu kritisoi UNESCO :n päätöstä asettaa Betlehemin 
      Syntymäkirkko uhanalaisten perinnekohteiden luetteloon kovin sanoin, kutsuen
      UNESCO:n päätöksiä poliittisiksi eikä kulttuurillisiksi. Toisaalta Syntymäkirkko on
      nyt PA:n valvonnassa todella uhanalainen, mutta uhka tulee PA:n taholta. http://www.timesofisrael.com/harsh-reactions-to-church-of-nativity-as-endangered-world-heritage-site/


    





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019