TIISTAI 20.03.12

1. USA: n armeijan kuun alkupuolella suorittaman potentiaalista Iranin sotaa koskevan simulaation antamat tulokset ovat raportin mukaan aiheuttaneet syvää huolta armeijan johdon parissa, kertoo New York Times. Simulaatio on kokonaisuudessaan salainen, mutta nimettömänä pysyttelevä viranomainen antoi siitä lehdistölle keskeisiä paljastuksia. Raportin mukaan Israelin suorittama ensimmäinen isku Iranin ydinlaitoksia vastaan aiheuttaisi Iranin vastatoimet USA:n kohteita vastaan Persianlahdella. Hyökkäys amerikkalaista sotalaivaa vastaan voisi vaatia parin sadan amerikkalaisen sotilaan hengen. Tämän seurauksena USA:n olisi iskettävä Iranin ydinlaitoksiin täydellä voimalla. Raportissa todetaan simulaation ennustavan, että Israelin isku viivyttäisi Iranin ydinvoimasuunnitelman toteuttamista vuodella, ja USA:n täysimittainen hyökkäys kahdella vuodella, mutta ne eivät lopettaisi sitä kokonaan.

SIMULAATIO kuitenkin paljastaa, etteivät USA:n armeijan suunnittelijat voi täysin ennakoida, mitä seurauksia iskuilla olisi, ja että edellä kerrotun kehityskulun rinnalla voi olla muitakin. Tämä asettaa raportin mukaan USA:n Lähi Idän, Persianlahden ja Lounais-Aasian asevoimien komentajan kenraali James A Mattisin hyvin epämukavaan tilanteeseen, kertovat virkailijat, jotka joko osallistuivat simulaatioon tai joita informoitiin siitä. Kenraali Mattis kertoi alaisilleen simulaation jälkeen, että IAF:n iskut Iraniin tulisivat aiheuttamaan vakavia seurauksia koko alueelle ja USA:n asevoimille siellä erityisesti.

SIMULAATIO antaa toisenkin kehityskulun IAF:n mahdollisten Iranin vastaisten iskujen vuoksi. Tämän arvion mukaan Iran pyrkisi huolellisesti välttämään suoraa kontaktia USA:n asevoimien kanssa alueella, ja sen sijaan turvautuisi aktivoimaan ulkomailla olevat solunsa sekä sen kanssa yhteistyössä toimivat terrorijärjestöt, jotka iskisivät israelilaisia ja amerikkalaisia kohteita vastaan Iranin ulkopuolella.
Simulaation varsinaisena tarkoituksena oli testata USA:n armeijan sisäistä tietoliikennettä ja yhteistoimintaa eri aselajien komennuskuntien välillä Pentagonissa, Tampassa, jossa armeijan pääkomennuskunta sijaitsee ja jossa simulaatio suoritettiin. Simulaatiosta kertova raportti laadittiin mahdollisimman tarkoin todellisia sota-ajan olosuhteita noudattaen.
IAF:n hyökkäys Iraniin asettaisi joka tapauksessa USA:n asevoimat vaikean päätöksen eteen, tulisiko niiden avustaa pommituslennolta palaavia IAF:n koneita Iranin vastahyökkäyksiä tai ohjusiskuilta israelilaisia kohteita vastaan. http://www.nytimes.com/2012/03/20/world/middleeast/united-states-war-game-sees-dire-results-of-an-israeli-attack-on-iran.html?pagewanted=1&_r=1&partner=rss&emc=rss

2. ISRAEL tiivistää turvallisuustoimiaan kaikissa ulkomailla sijaitsevissa instituutioissaan eilen Ranskassa tapahtuneen kohtalokkaan juutalaista koulua vastaan tehdyn aseellisen hyökkäyksen vuoksi. Varsinkin USA:n lukuisat juutalaisten omistamat tai heidän käyttämänsä laitokset ja yhteisöt ovat saaneet vakavan varoituksen, että anti-semitismi ei suinkaan ole kuollut vaan vetää henkeään etsien uudenlaisia muotoja uusia terrori-iskuja varten.
Toulousessa tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli 31-vuotias rabbi Yonatan Sandler, hänen kaksi poikaansa, Aryeh 6- ja Gavriel 3-vuoden ikäisiä, sekä koulunjohtajan 8-vuotias tytär Miriam Monsonego.

MURHAAJA oli keskikokoa pienempi, tukevarakenteinen ja hän liikkui mustalla mopedilla musta kypärä päässään. Hän käytti kahta asetta, joilla hän lähietäisyydeltä kylmäverisesti suoritti murhansa. Hänen ampumiensa luotien laboratoriotutkimusten mukaan hänen käyttämiään aseita käytettiin kahdessa kolme ranskalaista sotilasta surmanneessa terrori-iskussa. Ranskan viranomaiset asettivat maan lounaisosan korkeaan hälytystilaan.

TOULOUSEN mafiatyyppinen rabbin ja kolmen pienen lapsen kylmäverinen murha kirkkaassa päivänvalossa on lähettänyt kylmiä väreitä juutalaisyhteisöihin maailmalla.
New Yorkin pormestari Mike Bloomberg sanoo, että vaikka hänellä ei ole tiedossaan välittömiä uhkauksia juutalaisinstituutteja ja laitoksia vastaan kaupungissa, hän on antanut käskyn lisätä partioita New Yorkin arviolta 50 juutalaisen laitoksen läheisyydessä.
”Tiedämme, että New York on terroristien iskukohdelistan kärjessä ja olemme siksi huolissamme, että Toulousen raaka murha voi aiheuttaa apinointia (copy-cat) paikallisissa terroristeissa. Kaupungissa on huomattava juutalainen väestö, ja ulkomailla tapahtuneet hyökkäykset saavat meidät pelkäämään sen toistumista täällä.”
Antidefamation League johtaja Abraham Fozman muistutti äskeisestä gallupista, jonka mukaan 15 % amerikkalaisista elättelee voimakkaita antisemiittisiä aatteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153945#.T2gljdn3vO0

3. YK:n keskiviikkona Brysselissä palestiinalaisten tukijamaitten konferenssissa julkistama raportti antaa varsin kielteisen kuvan PA:n mahdollisuuksista oman valtionsa perustamiseksi ja ennen kaikkea sen hoitamiseksi. Raportin otsikkona on: ”Palestiinan valtionrakentaminen: Saavutus lisääntyvällä riskillä”. Samantapainen puoli vuotta sitten julkistama YK:n raportti käsitteli samaa asiaa, mutta sen otsikossa ei ollut sanaa ”lisääntyvällä” (increased).
YK:n raportin sanavalinnasta voidaan tehdä havainto, ettei PA:n ja sen havitteleman Palestiinan valtion tilanne ole huolestuttavan pysähtynyt vain taloudellisesti, vaan myös poliittisesti ja muilla sektoreilla syyskuusta 2011 lähtien.

Vaikka raportti toteaakin vähäistä kehitystä tapahtuneen jollakin alueella, poliittinen ja taloudellinen painostus PA:n toimintaa kohtaan on entisestään lisääntynyt.
Hamas ja Fatah on edelleen täysin erillään toisistaan eivätkä ne ole pystyneet kehittämään mallia, jolla niiden toiminta voitaisiin sopeuttaa yhteen, mikä on edellytyksenä PA:n parlamentin ja puheenjohtajan (presidentin) vaaleihin. Kumpikin hallitsevat alueitaan toisistaan riippumatta, eivätkä ne voi vaihtaa virkailijoitaan, edes Abbas ei uskalla vierailla Gazassa peläten tulevansa lynkatuksi. Lisäksi Hamas on menettänyt kannatustaan Gazassa radikaalien PRC:n ja Islamic Jihadin saadessa entistä suurempaa otetta Gazan kaistalla.
Siinain ja Egyptin mallin mukaan al-Qaidan salafi-lahko on uusi nouseva tekijä.

PA:n ja Mahmoud Abbasin luisua entistä jyrkempään alamäkeen kiihdytti PA/PLO:n tekemä valtioesitys YK :n turvallisuusneuvostolle syyskuussa 2011, mikä suututti varsinkin USA:n Obaman johtaman hallituksen, joka aiemmin rohkaisi Abbasia itsenäiseen toimintaan. PA/PLO:n toiminta YK:ssa pysähtyi USA:n vastarintaan, mutta se on jatkanut Israelin vastaisia hyökkäyksiään YK:n alajärjestöissä ihmisoikeusneuvostossa ja UNESCO:ssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153930#.T2gtMdn3vO0

4. PA:n johto on arabiankielisissä lausunnoissaan ja TV-lähetyksissään ihastunut kutsumaan palestiinalaisia ”puhtaiksi” ja erityisesti vuodattavat tätä mainostermiä juutalaisten murhaajille ja terroristeille. PMW (Palestiinan Mediatarkkailu) seuraa PA:n virallisen median esityksiä radiossa ja TV-ssä kääntänen niitä englanniksi.
IDF:n sotilaat menivät Hebroniin 8. maaliskuuta pidättämään äskettäin Gilad Shalitin vaihtokaupassa vapautetun Khaled Mahamrahin, jonka he uskoivat syyllistyneen varojen keräämiseen Hamasille. Palestiinalaisnuori Zakaria Abu-Aram hyökkäsi sotilaita vastaan toisen palestiinalaisen avustamana haavoittaen yhtä sotilasta vaikeasti. Sotilas avasi tulen surmaten hänet ja haavoittaen toista. Sotilas joutui sairaalahoitoon.
PMW käänsi Mahmoud Abbasin laatiman Al-Hayat Al-Jadiya lehdessä julkaistun ”surun-valittelukirjoituksen”, jossa hän lähetti viestin surmatun perheelle kutsuen tekoa ”rohkeaksi”, ja sotilaan vaistomaisesti puolustuksekseen suorittamaa laukausta ”miehittäjän teloitukseksi”.
Toisessa viestissä Abbas lähetti henkilökohtaisen edustajansa Ahmed Zakin esittämään hänen osanottonsa ja rohkaisun toivotuksensa molempien terroristien perheille. PA maksaa kuukausipalkkaa terrori-iskussa surmansa saaneen terroristin perheelle.
Oslon sopimusten mukaisesti kaikki Israelin vastainen propaganda oli lopetettava PA:n virallisessa mediassa, instituutioissa ja laitoksissa. Käytännössä se jatkuu keskeytyksettä lastentarhakaudelta korkeimpiin oppilaitoksiin ja instituutioihin saakka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153942#.T2g4J9n3vO0

5. UUTISOTSIKOITA
- Esittäessään oman valittelunsa neljän siviilin murhasta EU:n ulkomaanasioitten toimistonhoitaja Catherine Ashton asetteli sanansa tähän tapaan – tarkoin varoen millään tavoin tuomitsemasta muslimeja lasten murhasta: ”Kun ajattelemme, mitä tapahtui Toulousessa tänään ja mitä tapahtui Norjassa viime vuonna, ja mitä tapahtuu Syyriassa ja Gazassa ja muilla alueilla maailmassa, näemme silmissämme kaikki nuo lapset, jotka menettivät henkensä”, Ashton sanaili tavatessaan palestiinalaisnuoria Brysselissä. ”Haluan esittää kunnioitukseni kaikille noille mutta varsinkin palestiinalais-nuorille, jotka kaikista vastustuksista huolimatta jatkavat opiskeluaan, työskentelyään, unelmointiaan ja tavoitteitaan paremmasta tulevaisuudesta.” Ashtonin nopealla silmäyksellä osaaottava lausunto sisältää sen karkean ja tarkoituksellisen vääristellyn tavan, millä hän vertaa määrätietoista ja avointa lasten murhaa ja Hamasin Gazassa ihmiskilpenä käyttämiä henkensä menettäneitä lapsia toisiinsa ikään kuin kysymys olisi samanlaisesta asiasta. Hän ei myöskään mitenkään huomioi niitä satoja tuhansia juutalaislapsia, jotka Gazan rajan tuntumassa joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja viettämään elämäänsä viikosta toiseen pommisuojissa koulujen suljettua ovensa terroristien raketti-iskujen vuoksi. Se on kuin karkeaa ”venäläistä rulettia”, jossa kukaan ei etukäteen tiedä, kenen vuoro on joutua raketin kohteeksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153936#.T2g85dn3vO0
- Silminnäkijöitten kertoman mukaan Toulousen terroristi kaappasi 8-vuotiaan Miriam Monsonegon syliinsä ja ampui pistoolillaan hänen päähänsä. Ranskan viranomaiset ovat alkaneet syöttää maailmalle teoriaa, että kysymys on sarjamurhaajasta eikä terroristista, mikä kohdistaisi epäilyt ja syytökset pois muslimeista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153947#.T2hBkdn3vO0
- Gazan terroristit ampuivat maanantaiaamuna yhden Kassam-raketin Eshkolin alueneuvoston alueella kaistan eteläosasta. Se ei aiheuttanut vahinkoa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153904#.T2hCrNn3vO0
- IDF on ottanut käyttöönsä Gazan kaistan rajoilla uuden tutkansa, jota kutsutaan nimellä Baron ja Baroness. IDF:n web-sivuilla esitelty uusi tutka on vallankumouksellinen, sillä se pystyy seuraaman ympäristöään laajasti siten, ettei sen tarvitse kääntää suuntaansa eliminoiden siten sokeat kulmat. Tutka pystyy seuraamaan havaitsemaansa liikkuvaa kohdetta jatkaen samalla laaja-alaisen maaston seurantaa. IDF:n mukaan tutka on vähentänyt laittomia ylitysyrityksiä 70 – 80 %, mikä helpottaa raja-alueen valvontaa ja partiointia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153902#.T2hDK9n3vO0
- USA:n presidentti Obama soitti Mahmoud Abbasille pyytäen, ettei tämä lähettäisi laatimaansa kirjettä Netanyahulle, jossa hän kuvaa tilannetta kestämättömäksi ja uhkaa romuttaa PA:n tilapäiseksi tarkoitetun hallituksen. Jordanian kuningas Abdullah II on erityisen huolissaan tästä, koska se voisi kiihottaa palestiinalaiset sekä Länsirannalla että hänen omassa kuningaskunnassaan, jonka väestöstä 65% on syntyisin Länsirannalta tai sieltä muuttaneiden jälkeläisiä. Obama pyysi, että Abbas ainakin lieventäisi kirjeensä sanamuotoa, mihin Abbas ei ole halukas. http://www.haaretz.com/print-edition/news/in-rebuff-to-obama-abbas-says-he-will-send-ultimatum-to-israel-1.419622
- EU lupaa 35 miljoonaa USD PA:n infrastruktuuritöihin Juudeassa ja Samariassa. http://www.haaretz.com/news/middle-east/eu-pledges-35-million-euros-for-palestinian-infrastructure-project-1.419599
- Sekä Hamasin että Fatahin kannatus on jyrkässä laskussa palestiinalaisten keskuudessa, kertoo tuore gallup. Myös Abbasin kannatus on vähentynyt, mutta palestiinalaisilla ei ole varteenotettavaa karismaattista johtajaa hänen tilalleen. http://www.haaretz.com/news/middle-east/poll-popularity-of-palestinian-authority-hamas-takes-a-nosedive-1.419593
- IDF kouluttaa kaksi uutta yksikköä pelastus- ja etsintäpalveluja varten. Niiden tarve on katsottu lisääntyneen raketti-iskujen uhan vuoksi kiireelliseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=262559
- Tutkijat ovat vuosikymmenestä toiseen pyrkineet ratkaisemaan aivojen muistikoodin, joka on pysynyt mysteerinä. He ovat pystyneet seuraamaan synaptista muistia, mutta elämän ajan jatkuneitten muistojen koodi on pysynyt salaisena. Nyt Albertan Yliopiston tutkijat ovat mielestään keksineet menetelmän, millä aivot tallentavat muistoja. Sitäkään ei ole pystytty havainnoimaan, minne muistikuvat tallentuvat. http://www.jpost.com/Sci-Tech/Article.aspx?id=262191
- Taistelu Kadiman puheenjohtajuudesta kiihtyy ennen 27. maaliskuuta pidettäviä puolueen sisäisiä vaaleja. Kadiman johto on poistanut lukuisia jäseniä, joita se syyttää Likudin kätyreiksi ja agenteiksi. Tzipi Livnin kannatus on romahtanut, mutta kaksi kilpailevaa ehdokasta Mofaz ja Dichter voivat nostaa hänen mahdollisuuksiaan. Shaul Mofaz haluaa yhteishallituksen Likudin kanssa. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=262411

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019