MAANANTAI 19.03.12

1. YKSITTÄISET tapaukset eri puolilta maata vahvistavat käsityksiä, että arabien hyökkäykset ja häirintä juutalaisasukkaita kohtaan lisääntyvät huolestuttavasti maassa. Tilannetta vaikeuttaa poliisin epävarmuus tai pelko todeta selvät siviilejä vastaan tehdyt hyökkäykset terrorismina pitäen niitä sen sijaan rikollisina, minkä vuoksi he kieltäytyvät tutkimasta niitä hyökkäyksinä israelilaisia ja juutalaisuutta vastaan. Poliisin epävarmuus ja haluttomuus puuttua tilanteisiin niiden edellyttämällä päättäväisyydellä varsinkin Jerusalemin itäisissä lähiöissä rohkaisee nuoria arabeja häikäilemättömiin hyökkäyksiin sekä siviilejä että alueilla joskus partioivia poliisiautoja vastaan. Yleensä poliisi välttää menemästä arabien asumiin lähiöihin pääkaupungin itäosissa yhteenottojen välttämiseksi.
Ilmiö ei kuitenkaan rajoitu Jerusalemiin, vaan näyttää yleistyvän muuallakin.

Ramlessa juutalaisperhe ystävineen ja tuttavineen oli asettunut nauttimaan sapattipäivän ateriaansa, kun voimakas jysähdys keskeytti rauhallisen sapattipäivän. Perheen isäntä meni ystävänsä kanssa tutkimaan, mistä häiriö aiheutui. He havaitsivat, että heidän ulko-oveensa oli heitetty katukivi, joilla kävelyteitä päällystetään kaupungeissa. Selvät murtumajäljet ovessa ilmaisivat, mistä oli kysymys. Naapurit ilmoittivat tapauksesta poliisille, joka vain totesi, etteivät he voi tehdä asialla juuri mitään ja kehottivat asukkaita hankkimaan turvallisuus-kameran voidakseen saada näytön häiritsijöistä.
Perheen äiti Reut Gorodetsky, kaupungin Tora core ryhmän jäsen, kertoo, että katukivi heitettiin tarkoituksella heidän oveensa ja toteaa kiitollisena, että lapset olivat silloin sisällä ja ovi oli myös lukossa, eikä auennut kiven painosta. Hän arvioi, että kiven heittäjät ovat arabeja, jotka puolentoista vuoden ajan ovat häirinneet alueelle muuttaneita nuoria lapsiperheitä. Hän sanoo, että tämä Ramlen lähiö on perinteisesti juutalainen alue, mutta avioparien vanhetessa heidän tilalleen muuttaa uusia nuoria perheitä, mitä arabit pitävät pahana ja pyrkivät pelottelemaan heidät pois. Reut vakuuttaa, että uusien perheiden tarkoituksensa on vain vahvistaa ja elävöittää lähiön synagogaa ja seurakuntaa.

Gorodetskyn perhettä vastaan tehty hyökkäys tapahtui samalla viikolla, kun Ramlen asukas George Saado oli ulkoiluttamassa koiraansa. Ryhmä arabinuoria hyökkäsi hänen kimppuunsa ampuen häntä hengenvaarallisesti. Hän pystyi kertomaan hänet löytäneelle naapurilleen ennen kuolemaansa hyökkääjien sanoneen, että se oli kosto siitä, mitä Israel tekee Gazassa. Ampujat kuuluivat arabinuorten Jarushi-jengiin, joka tekee rikoksia Ramlessa. Poliisi ei halua tunnustaa, että ampuminen oli poliittinen, vaan käsittelee sitä rikosasiana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153892#.T2bHYNn3vO0
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153884#.T2bQNNn3vO0

2. ARABIEN häirintä Heprealaisen Yliopiston asuntoalueilla (campus) on saanut sellaiset mittasuhteet, että varsinkin naisopiskelijat pelkäävät mennä ulos iltaisin.
”Tämä on turvaton paikka”, kertoo eräs naisopiskelija omiin kokemuksiinsa perustuen Har Hatzofim (Scopusvuori) campukselta. Naisopiskelijat valittavat, että arabit tulevat alueelle aiheuttaen heille kaikenlaista häiriötä raiskauksia myöten. He selittävät, että arabimiehet mieluummin tekevät seksuaalisia ehdotuksia ja pakottavat mukaansa juutalaisnaisia, koska jos he tekevät saman arabinaiselle, he voivat joutua verikoston uhreiksi.
Arabien häirinnästä yliopiston asuinalueella raportoitiin jo kolme vuotta sitten, mutta nyt tilanne on huonontunut entistä vaarallisemmaksi. Im Tirzu aktivistiryhmä suunnittelee perustavansa opiskelijoitten muodostamia turvallisuuspartioita.

ERÄS nuori naisopiskelija kertoo, ettei hän uskalla mennä ulos illalla kuuden jälkeen, kun alkaa olla pimeää. Hän kertoo, miten 40-50-vuotias arabimies paljasti itsensä hänelle ja hänen ystävilleen. Arabit tulevat alueelle autoillaan, seuraavat naisopiskelijoita huudellen heille ehdotuksiaan ja pahimmassa tapauksessa siepaten naisen autoonsa raiskaten hänet. Hän kertoo joutuneensa tilanteeseen, jossa arabit seurasivat häntä autolla tullen yhä julkeammiksi ja paeten paikalta vasta, kun toinen auto lähestyi torveaan soittaen. Hän toteaa päässeensä vähällä, mutta kertoo tilanteista, joissa naisopiskelijoita on raiskattu. Poliisi kieltäytyy toimimasta selittäen, ettei heillä ole mitään todisteita. Yliopiston järjestämä kuljetus paikoitusalueelle ei muuta tilannetta, minkä johdosta opiskelijat ovat päättäneet muodostaa omia turvallisuuspartioita poliisin toimettomuuden vuoksi.
Asiaa puidaan Knessetin valiokunnassa ja sisäisen turvallisuuden ministeriö on myös luvannut katsoa, mitä se voisi tehdä asiassa.
Tällaiset tapaukset kertovat yhä selvemmin, että juutalaisten ja arabien välinen taistelu maasta ja Jerusalemista kiihtyy ja on muuttumassa kansalliseksi taisteluksi. Osoituksena tilanteen kärjistymisestä ovat arabien toistuvat syytökset juutalaisten suorittamasta Jerusalemin ja muitten kaupunkien juutalaistamisesta, sekä kuun lopussa toteutettava marssi Jordaniasta Jerusalemiin, jonka innokkaimpana järjestäjänä on Iran ja kansainväliset ryhmät. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153879#.T2bQbdn3vO0

3. HAMASIN korkea jäsen Ismail al-Ashqar on saanut luvan esittää Israelin vastaisen syytöksensä YK:n ihmisoikeusneuvoston kokouksessa Genevessä maanantaina. Tämä siitä huolimatta, että Hamas on monella areenalla todettu terrorijärjestöksi. Toisaalta YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseninä on maita, joiden sisällä tapahtuu karkeita ihmisoikeuksien loukkauksia, kuten Kiina, Saudi Arabia ja Kuuba. Neuvosto on keskittynyt käsittelemään Israelia koskevia asioita huomioimatta lukemattomia räikeitä ihmisarvon ja oikeuksien loukkauksia, joita suoritetaan useissa maissa, myös sen jäsenmaissa.
ASHQARIN puheen uskotaan keskittyvän Israelin suorittamiin Hamasin lainlaatijoitten pidätyksiin, joista yksi viimeisimmistä on PLC:n (parlamentin) puhemies Aziz Dwaik ja kaksi PLC:n jäsentä muutamia kuukausia sitten.

ISMAIL Ashqar on Abdul Latif al-Ashqarin serkku, joka on Hamasin sotilassiiven Azza din al-Qassamin korkea virkailija ja oletettavasti Mahmoud ak-Mabhouhin seuraaja.
Hänen vierailunsa Genevessä seuraa Mushir al-Masrin tapaamista Sveitsin paikallisten parlamentaarikkojen kanssa pyrkimyksenään luoda suhteita eurooppalaisiin.
YK:n ihmisoikeusneuvosto on järjestelmällisesti tehnyt Israelia tuomitsevia päätöslauselmia ja hyväksynyt Israelia häpäiseviä raportteja, joista tunnetuin lienee cast lead operaatiota koskeva tuomari Goldstonen johtaman tiimin laatima raportti, joka perustui valheellisiin ja yksipuolisiin tietoihin, joista Goldstone itse myöhemmin sanoutui irti.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204561,00.html

4. YK:n ihmisoikeusneuvosto käsittelee muiden esitysten joukossa ”Palestiinan” tekemää neljää esitystä, vaikka PA/PLO ei ole valtio eikä sillä pitäisi olla oikeutta esityksiin, kertoo JP artikkelissaan. ”Tarkoitus pyhittää keinot”, kuten jesuiitat sanoivat.
ENSIMMÄINEN tehdyistä esityksistä kehottaa ”neuvoston presidenttiä nimittämään puolueettoman tosiasioita tutkivan lähetystön” selvittämään, ”miten Israelin setlementit vaikuttavat Palestiinan kansan yleisiin, poliittisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja kulttuurillisiin oikeuksiin miehitetyillä Palestiinan alueilla, mukaan lukien Itä Jerusalem”.
Israelin edellytetään toimivan yhteistyössä lähetystön kanssa.
TOISESSA esityksessä neuvostoa kehotetaan vahvistamaan palestiinalaisten itsemääräämis-oikeuden.
KOLMANNESSA esityksessä neuvostoa kehotetaan tuomitsemaan Israelin väkivalta palestiinalaisia vastaan ja pyydetään jäsenmailta hätäavustuksia Länsirannan ja Gazan palestiinalaisille. Siinä esitetään huoli rakettien ampumisesta Israeliin.
NELJÄNNESSÄ esityksessä neuvostoa kehotetaan saattamaan voimaan eläkkeellä olevan Etelä Afrikan entisen tuomarin Richard Goldstonen raportissa tehdyt suositukset ja vaatimukset. Raportti käsittelee IDF:n tekemää cast lead operaatiota Gazan kaistalle joulukuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana. Israel tuomitsi raportin räikeän yksipuolisena ja virheellisenä.
PAKISTAN teki oman esityksensä, jossa vaaditaan Israelia luopumaan vuoden 1967 puolustus-sodassa Syyrialta vapauttamastaan Golanin ylängöstä, mitätöimään Israelin päätöksen liittää Golan valtioonsa ja peruuttaa sen asukkaille myöntämä Israelin kansalaisuus.

YK:n toimia seuraavan järjestön UN Watch johtaja Hillel Neuer toteaa, että tämä on ensimmäinen kerta, kun YK:n elimessä vaaditaan ”setlementtitoimintaa” tutkivan lähetystön perustamista. Neuer arvioi, että palestiinalaisten tarkoituksena on saada tällä YK:n huomio käännetyksi pois Syyrian ja Libyan tapahtumista palestiinalaisten ongelmiin. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=262416

5. UUTISOTSIKOITA
- Uutistoimistot kertovat rajuista taisteluista Damaskoksen sisällä ja varsinkin sen el-Mezzeh lähiön alueilla, jossa asuu runsaasti maan merkittävimpiä henkilöitä, ja joka on myös tarkimmin vartioituja. Asukkaat kertovat taistelujen alkaneen puolen yön aikaan, ja räjähdysääniä ja tulitusta on kuultu monelta taholta. Turvallisuusjoukot partioivat katuja ja suorittavat etsintöjä lähiössä huudellen ihmisten nimiä kutsuen heitä ulos rakennuksista. Hamadan supermarketin alue on yksi taistelujen kohteista. Tämä tapahtuu päivä sen jälkeen, kun räjähdykset surmasivat kolme siviiliä Aleppossa. Assadin lupaukset kapinan nopeasta murskaamisesta ei ole toteutunut. Asukkaat arvioivat, ettei FSA:n ja muitten vastarinta-ryhmien joukoilla ole aseita ja räjähteitä viime aikaisiin väkivaltaisuuksiin, mikä viittaa ulkopuolisiin avustajiin, joko USA:n, Saudi Arabian tai Gulf-maitten tukemina. Uhrien määrää ei ole voitu tarkentaa epäselvän tilanteen johdosta. Raportteja on tullut taisteluista myös muissa Syyrian kaupungeissa. YK:n arvion mukaan uhriluku ylittää 8 000.
http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2012/03/201231933724565894.html
- ynetnews.com kertoo web-sivullaan, että yön aikana ja sen jälkeen jatkuneissa taisteluissa Damaskoksen keskustassa 80 sotilasta ja 200 siviiliä on saanut surmansa perustuen opposition antamiin lukuihin. Taistelut ovat raportin mukaan levinneet moniin muihin kaupunkeihin.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204644,00.html
- USA:n juutalaisten sieluista käydään nyt kovaa taistelua. Täkynä on Obama uudelleen valinta, jossa juutalaisilla on merkittävä osa vaikka heidän osuutensa kansasta onkin vähäinen. ”Hätätilakomitea Israelin pelastamiseksi” on julkistanut videon, jossa juutalaisia kehotetaan pidättymään Obaman tukemisesta siksi, että komitean jäsenten pelkona on, ettei Obaman puheisiin voi luottaa ja että hän tulee näyttämään ”todelliset karvansa” vasta toisella virkakaudellaan, kun ei enää ole pelkoa uudelleen valinnan häiritsemisestä. USA:n juutalaisista 78 % äänesti Obaman puolesta viime vaaleissa, ja juutalaisten on vaikea luopua hänestä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204642,00.html
- USA:ssa on noussut todellinen pelko, että presidentti Obama on salaisesti varannut itselleen keinot diktaattorin valtuuksiin ja siinä ensimmäisenä hän sai muilutettua perjantai-iltana juuri ennen viikonloppua, kun kaikki ovat jo valmistautuneet viikonloppuun, presidentin käskykirjeen (executive order) ”kansallisen puolustus-voimavarojen valmiudesta”, jolla Obama voi laillisesti ottaa valvontaansa teollisuuden ja jopa kutsua kokoon yksityisarmeijan. Canada Free Press toteaa, että Obaman käskykirje on ”rauhanajan sotatilalaki”, koska se antaa presidentille oikeuden käyttää kaikkia maan resursseja aina työvoimaa myöten, säädellä hintoja jne. eli kansallistaa kaikki niin halutessaan. USA:n kommentaattorit ja normaalisti lausuntoja vapaasti antavat vaikuttajat ovat ”äimän käkenä” pyrkiessään selvittämään, mikä tämän takana on ja miksi se annettiin juuri tällaisena aikana. Obaman toimia tarkastellessa tulee muistaa, että hänen kouluttajansa ja mentorinsa ovat tunnettuja marxilaisia, joilla on maailmanlaajuinen ohjelma maailman hallinnon kaappaamiseksi. Lainopin professori William A Jacobsen vähättelee tilannetta tyynnytellen epäluuloja Obaman vallan-kaappaussuunnitelmista, että kysymys voi olla rutiinitilanteesta, ja vain sen toimeenpano osoittaa, mikä oli päämääränä. http://www.wnd.com/2012/03/executive-order-panic-martial-law-in-america/
- Hakkeriryhmä nimeltään ”Operation Global Shutout” aikoo sulkea kaiken internet-liikenteen maapallolla maaliskuun aprillinpäivänä. He vakuuttavat, ettei tarkoitus ole vahingoittaa internetiä vaan kiinnittää maailman huomio heidän vaatimuksiinsa. http://www.wnd.com/2012/03/collapse-of-the-internet-imminent/
- Terroristi odotti bussipysäkin lähellä Toulousessa Ranskan lounaisosassa ja opiskelijoitten tultua paikalle avasi tulen murhaten 5 koululaista ja opettajan. Toisessa uutisessa kuolinuhreja oli kaksi ja kaksi muuta pahoin haavoittuneita. Murhaajalla oli kaksi asetta, yksi 9 mm:n ja toinen 11.43 mm:n pistooli, Hän pakeni paikalta moottoripyörällä. Murha voi liittyä ranskalaisen sotilaan murhaan vain viikko sitten Toulousessa. http://www.wnd.com/2012/03/collapse-of-the-internet-imminent/Neljän surmansa saaneen joukossa oli Rabbi Yonatan Sandler ja hänen kaksi poikaansa, neljäs oli 8-vuotias tyttö. Murha tapahtui Ozae Hatorah koulun edessä.
-

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021