TIISTAI 06.03.12

1. PRESIDENTTI Barack Obaman ja pääministeri Benyamin Netanyahun odotettu ja jännitetty tapaaminen eilen Valkoisen Talon soikeassa (oval, munanmuotoinen) huoneessa ei tuottanut ainakaan julkisuuteen tarkoitettuja sopimuksia, mutta ei yllätyksiäkään, mitä poliittiset tarkkailijat pitävät keskustelujen parhaana saavutuksena. Heidän lehdistö-tilaisuudessa antamissaan lausunnoissa keskustelujen jälkeen vain sivuttiin aiemmin annettuja lausuntoja ja puheita heittämättä raflaavia uutispommeja. Heidän lehdistön edessä käyttämänsä termit ja elekieli noudattelivat kuitenkin sopivuusnormeja vihjaamatta henkilökohtaisiin tuntemuksiin, joskin niitäkin lienee ollut silotellun hymyilyn ja käden-puristusten takana. Mitä he kahden kesken keskustelivat, on heidän salaisuutensa.
OBAMA on pystynyt omaksumaan huolettoman rennon tavan esiintyä julkisesti, mikä tehoaa varomattomaan katselijaan osaltaan selittäen hänen kansansuosionsa.
NETANYAHU sen sijaan ei ole pystynyt irrottautumaan ensimmäisissä tapaamisissa Obaman kanssa kokemastaan tarkoituksellisesta vähättelystä ”kolmannen maailman johtajana” maailman mahtivaltion johtajan edessä, minkä johdosta Netanyahun käytöksestä puuttuu varmuus ja itseluottamus, ”jämäkkyys”, suomeksi sanottuna, mikä leimaa hänen lausuntojaan ja vakuutuksiaan kielien tarpeettomasta päättämättömyydestä.

NETANYAHUN viesti journalisteille oli, että he ovat Obaman kanssa yhtä mieltä siitä, että heidän näkemyksensä Iranin ongelman selvittämiseksi eriävät toisistaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Obama hyväksynyt hänen käsitystään, missä mennään tällä hetkellä, mutta ettei hänkään hyväksynyt Obaman esittämää tilannekuvaa.
”Israelilla täytyy aina olla kyky puolustaa itseään, omilla kyvyillään, mitä tahansa uhkaa vastaan”, hän selitti istuessaan Obaman rinnalla. ”Israelilla on oikeus, itsenäinen oikeus, tehdä omat päätöksensä”, Netanyahu selitti. Hän sanoi Israelin keskeisen päämäärän olevan palauttaa juutalaisen kansan valvonta omasta kohtalostaan, ja että hän ”pääministerinä tulee varmistamaan, että Israel säilyttää päätösvaltansa omasta kohtalostaan.”
Hän kuitenkin antoi ymmärtää, ettei päätöstä sotilaallisista toimista Irania vastaan ole tehty.
Hän ei myöskään lupaustensa mukaan pyytänyt Obamalta merkkipaaluja, joiden ohittaminen laukaisisi sotilaalliset toimet Irania vastaan. Obama sanoi aiemmin, ettei hän niitä anna.

NATANYAHU käytti tunnettua sanallista arsenaaliaan pyrkiessään selittämään journalistien edessä, että Israelin kokema uhka Iranin taholta koskee myös Yhdysvaltoja, sillä Iranin johtajien käyttämässä retoriikassa ”USA on se suuri saatana ja Israel pieni saatana”, mutta he tarkoittavat tällä sitä, että ”me” tarkoittaa sinua ja ”sinä” tarkoittaa meitä, eli ne ovat yhtä.

OBAMA vakuutti oman lausuntonsa alussa: ”Israelin turvallisuuden takaamisemme on luja kuin kallio”, fraasi, jota hän on käyttänyt aiemminkin ja viimeksi AIPAC:in puheessaan. Hän vakuutteli, että Israelin turvallisuudella on aina USA:n takaus. Hän vakuutti keskeisen tarkoituksensa olevan estää Irania saamasta ydinasetta, ei laajentumisen hyväksyminen.
Hän toisti aiemman sanontansa. ”Sanoessani tuon minä tarkoitan sitä. Kaikki optiot ovat pöydällä.” Hän kuitenkin samaan hengenvetoon selitti, ”ettei Iranilla ole vielä ydinasetta ja että aikaa on kosolti diplomatian keinoille, mihin pääministeri yhtyy”, vastoin Netanyahun kantaa.
Netanyahu on toistanut varoitustaan, että ikkuna Iranin ydinaseen valmistumisen estämiseksi on nopeasti sulkeutumassa, mitä Obama ei näytä hyväksyvän.

2. OBAMAN suhtautuminen Iranin kysymykseen seuraa johdonmukaisesti hänen virkansa aikana omaksumaansa pyrkimystä luoda suhteita muhamettilaisiin maihin ja äärijärjestöihin, kuten Egyptin parlamenttia ja hallitusta johtavaan Muslimiveljeskuntaan, jonka vaikutusvalta on levittäytymässä Pohjois-Afrikan maihin Tunisiaan, Libyaan ja Algeriaan ja on nousemassa Libanonissa, Syyriassa ja Jordaniassa. Koska Hamas on Muslimiveljeskunnan haaraosasto, Obaman suhtautuminen siihen on myönteinen, vaikka se on vielä terroristien listalla.

Obama taiteilee kuitenkin veitsenterällä Egyptin ja Iranin kysymyksessä, sillä ne taistelevat vaikutusvallasta Gazassa, Libanonissa ja Syyriassa Egyptin ollessa vahvoilla juuri nyt.
Loppupäätelmänä Obaman ja Netanyahun keskusteluista voitaneen todeta, että he ovat selvillä erimielisyyksistään ja ovat mukautuneet siihen kuitenkaan luopumatta omastaan. Lukemattomia avoimia kysymyksiä jää ilman vastausta, kuten: Ilmoittaako Israel USA:lle ennen iskuaan; antaako USA IAF:n koneille häiriöttömän ylilentoluvan valvomillaan alueilla ja saavatko IAF:n koneet välitankkausta ja muuta apua USA:lta Iranin matkansa aikana. http://www.jpost.com/Features/InThespotlight/Article.aspx?id=260570

3. thedailybeast.com uutistoimisto arvioi web-sivullaan, miksi Obama vastustaa sotatoimia Irania vastaan. Andrew Bast sanoo, että syyt ovat lyhyesti kerrottuina nämä (omin lisäyksin): Obamalla on vaalivuosi, eikä hän halua uuden sodan Lähi Idässä häiritsevän kamppailua toisesta kaudesta; Sotilaalliset iskut Irania vastaan aiheuttaisivat Iranin vastahyökkäykset amerikkalaisiin kohteisiin Lähi Idässä (ja Amerikan mantereellakin); Sotatila tulisi nostamaan öljyn hinnan suhteettomiin lukemiin, mikä häiritsisi pahoin maailmantalouden orastavaa nousua; Iranin tunnettujen rikastuslaitosten tuhoaminen siirtäisi sen ydinsuunnitelmaa muutamilla vuosilla, mutta ei pystyisi keskeyttämään sitä; Sodan poliittiset vaikutukset Lähi Idässä olisivat ennalta aavistamattomat, kuten myös Kiinan ja Venäjän reaktiot sen aikana ja jälkeen. http://www.thedailybeast.com/articles/2012/02/26/obama-won-t-back-an-israeli-strike-on-iran.html
USA:n kongressin edustaja Bob Turner (R.NY) sanoi AIPAC puheessaan, että kongressin parissa on laaja kannatus sotilaallisille iskuille Iranin ydinlaitoksia vastaan. Hän sanoi, että USA on taistellut voittoisasti marxismin ideologiaa vastaan, mutta nyt se taistelee ääri-islamin ideologiaa vastaan, eikä Obaman hallitus ole huomannut tai tunnustanut sitä. Senaattori Mitch McConnell sanoo myös kannattavansa iskuja Iraniin, jos välttämätöntä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153479#.T1XDbHn3vO0

4. JOS Syyriaa vastaan hyökätään, Iran, Syyria ja Hizbullah tulevat iskemään yhteisin voimin ei vain Israeliin, vaan myös amerikkalaisiin kohteisiin alueella, kertovat kaikkien kolmen maan uutislähteet, raportoi Reza Kahlili. Hän viittaa Iranin vallankumouskaartin ylläpitämään uutistoimistoon Mashregh News, joka raportoi, että Syyrian presidentti Bashar Assadia lähellä olevien lähteiden mukaan Assad julkisti torstaina salaisen käskyn, jossa hän käskee maansa armeijan vastaavan maata vastaan tehtyyn hyökkäykseen omalla vastahyökkäyksellään.
Käskyyn kuuluu kaikkien kolmen maan ohjuspatteristojen välittömät vastaiskut sekä israelilaisia että amerikkalaisia kohteita vastaan.

Kahlili (entisen CIA:n Iranin agentin peitenimi), toteaa, että vaikka länsimaissa ei tällä hetkellä ole hyökkäyssuunnitelmia Syyriaa vastaan, armeija valmistautuu sen varalle. Mashregh uutistoimisto toteaa, että Syyria on perustanut sotatoimiston, ja että samanlaiset sotatoimistot on perustettu myös Libanoniin Hizbullahin toimesta ja Iraniin, ja että ne ovat jatkuvassa yhteydessä toistensa kanssa rakennetun kaapeliverkoston kautta.
Äskettäin paljastuneitten tietojen mukaan Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei antoi Iranin Al-Quds joukoille käskyn tasapainottaa tilanne Syyriassa. Pääasiassa ulkomailla toimivien Al-Quds joukkojen komentaja Qassem Soleimani matkusti Syyriaan mukanaan 15 000 Al-Quds erikoiskoulutettujen joukkojen miestä avustamaan kapinallisten murskaamisessa.

SAMAAN AIKAAN Washington Post raportoi, että Iran on huomattavasti kiihdyttänyt sotilaallisen avun toimittamista Syyrian armeijalle. ”He ovat toimittaneet aseita, varusteita, teknistä avustusta – jopa salakuuntelulaitteita – rauhattomuuksien taltuttamiseksi”, lehden raportissa kerrotaan Iranin viranomaiseen viitaten. Iranilaiset viranomaiset ovat raportin mukaan valvoneet avustusten saapumista kohteisiinsa.
HIZBULLAHIN pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoi sunnuntaina forumille, jonka otsikkona oli: ”Al-Quds (Jerusalem) julistus, Palestiinan, arabien ja muslimien pääkaupunki”, puheessaan, että alueellinen kehitys osoittaa Jerusalemin vapauttamisen olevan lähempänä kuin koskaan.
Kaksi Iranin suur-ayatollahia totesivat äskettäin, että ”maailma on pian muslimien jalkojen alla, kuten Koraani lupaa”. Suur-ayatollah Jafar Sobhani totesi: ”Koraani on hyvin selkeä todetessaan, että maailman tulevat perimään oikeamielisistä ne, jotka edustavat totuuden voimaa valheen voimaa vastaan.” Hän jatkoi, että yhtä selkeästi Koraani todistaa, että ”totuuden voimat tulevat valvomaan ja hoitamaan maailmaa ja että on olemassa vain yksi hallitus, joka hallitsee kaikkialla maailmassa.”
Kuten vuosi sitten paljastettu salainen dokumentti ”Se tuleva on täällä” osoittaa, Iranin johtajat uskovat, että laaja sota ja Israelin tuhoaminen poistavat viimeisen esteen muslimien odottaman messiaan, mahdin, saapumiseksi, mikä antaa muslimeille vallan maailmassa. http://www.wnd.com/2012/03/iran-syria-hezbollah-threaten-military-attack/?cat_orig=world

5. UUTISOTSIKOITA
- Tänään tiistaina on USA:n republikaanien presidenttiehdokkaitten edessä kohtalon hetket. Päivää kutsutaan nimellä ”supertiistai”. Silloin on jaossa 437:n valitsijamiehen valinta kymmenessä osavaltiossa: Ohio, Georgia, Massachusetts, Vermont, Virginia, Oklahoma, Tennessee sekä Idaho, Pohjois-Dakota ja Alaska. Tullakseen valituksi taistelemaan Obaman kanssa presidentin paikasta ehdokas tarvitsee 1 144 edustajaa. Mitt Romney johtaa 233 edustajalla, Rick Santorum 92, Newt Gingrich 33 ja Ron Paul 25. Presidenttiehdokas nimetään Tampassa, Floridassa, elokuussa. Iranin ydinase ja Israelin suhteet ovat nousseet voimallisesti jokaisen ehdokkaan vaalipuheisiin. http://www.wnd.com/2012/03/knock-out-punch-or-split-decision/
- Venäjän presidentin vaalien yhteydessä on tehty tuhansia valituksia vaalivilpeistä ja -rikoksista, mutta eivät USA:n vastaavat vaalit ole olleet puhtaita. WikiLeaks julkisti sopivasti vaalivuonna haltuunsa hankkimiaan viestejä, joiden perusteella demokraatit syyllistyivät Ohion ja Philadelphian alueilla vaalitulosten räikeään peukaloimiseen ilmeisesti tuhoamalla vaalilaatikoita vuoden 2008 presidenttivaalien yhteydessä. Edelleen niissä paljastuu, että pastori Jesse Jacksonille maksettiin kätevä kuusi-numeroinen summa dollareita siitä hyvästä, että hän piti suunsa kiinni Obamasta, jota hän ei voinut sietää. USA:ssa on herättänyt kummastelua journalisti 43-vuotiaan Breitbartin mystinen kuolema päivänä, jolloin hänen oli tarkoitus julkistaa Obaman Harwartin ajan video, joka kertoo hänen suhteistaan marxilaisiin ja alamaailmaan. http://www.wnd.com/2012/03/wikileaks-reveals-democrat-2008-election-crimes/ , http://www.wnd.com/2012/03/michael-savage-was-breitbart-assassinated/
- WND tarkastelee tilannetta, mikä syntyisi siinä tapauksessa, että Obamaa vastaan nousseet epäilykset ja tutkimukset, joista Arizonan Maricopa-alueen poliisipäällikön, sheriffi Joe Arapaion kuukausimääriä kestäneet tutkimukset jatkotutkimuksineen osoittaisivat, että Obama valittiin presidentiksi rikollisin perustein. Artikkelissa todetaan, että presidentin virkaa nousisi hoitamaan silloin kongressin puhemies John Boehner, R-Ohio, siihen saakka kunnes uusi on valittu. http://www.wnd.com/2012/03/say-it-aint-so-joe-boehner-as-president/
- Syyrian valtion valvomissa sairaaloissa kidutetaan potilaita, kuten salaiset videot osoittavat. Aiemmin on kerrottu, että turvallisuusmiehet etsivät sairaaloista aktivisteja, joita viedään salaisiin paikkoihin tai ammutaan heti sairaalan ulkopuolella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153480#.T1Xd73n3vO0
- Elon Moreh juutalaisyhteisön vartija havaitsi eilen kahden arabin lähestyvän ja meni tarkastamaan. Arabit pakenivat läheiseen Azmut arabikylään. Vartija kutsui paikalle turvallisuusjoukkoja, jotka yhdessä vartijan ja pataljoonan suuruisen sotilasjoukon kanssa menivät arabikylään ja löysivät etsimänsä kaksi arabia, He olivat aseistautuneet suurille veitsillä, he olivat tulleet Balatan pakolaisleiristä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153447#.T1Xeh3n3vO0
- Pitkällä puukolla varustettu arabinainen yritti päästä Emanuelin juutalaisyhteisöön. Poliisi pidätti hänet yhteisöä suojaavan panssariaidan läheltä tiistaiaamuna. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153486#.T1Xfknn3vO0
- Libanonissa ilmestyvä Daily Star raportoi, että Syyrian armeija oli pidättänyt 13 ranskalaista sotilasta. Ranskan viranomaiset ovat kiivaasti kieltäneet, että ranskalaisia sotilaita olisi Syyriassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153458#.T1XgN3n3vO0
- Iran on luvannut päästää IAEA:n tarkastajat Parchin sotilastukikohtaan tarkastamaan epäilemäänsä suurta lieriötä, jota he uskovat Iranin käyttäneen ydinreaktion testeissä. IAEA:n raportin mukaan sillä on voimakkaita todisteita, että Iran rakentaa ydinpommia. http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-iran-to-grant-un-watchdog-access-to-suspected-nuclear-site-1.416793
- Lauantaina kadonnut varusmies löydettiin eilen valppaan siviilin silmin Eilatista. Hänellä ei ollut mitään hätää.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020