MAANANTAI 07.02.11
1. EGYPTIN mielenosoittajat ovat mukautuneet seuraamaan varapresidentti Omar Suleimanin ja oppositioryhmien välisiä neuvotteluja. Muutamat ryhmät vaativat edelleen, että Mubarakin täytyy luopua kaikista valtaoikeuksistaan välittömästi ja vapauttaa presidentin palatsi, mutta Suleiman selitti heille, että perustuslain mukaan vain presidentillä on oikeus allekirjoittaa muutokset perustuslakiin. Ilman tätä muutosten voimaan tulo siirtyisi vuoteen 2016. Hän myös kieltäytyy ottamasta presidentin tehtäviä, kuten jotkut vaativat.
Neuvotteluissa sovittiin perustuslain muutoksia suunnittelevan komitean perustamisesta. Vielä ei tiedetä, asettaako Muslimiveljeskunta oman edustajansa komiteaan. Se on kuitenkin pehmentänyt vaatimuksiaan ja suostui mukaan neuvotteluihin Suleimanin johtaman uutta hallitusta edustavan tiimin kanssa. ElBaradei, jolla ei ole mitään omaa tukiryhmää, syyttää neuvotteluja Suleimanin ryhmän kanssa hämäriksi (opaque).
SULEIMAN on kertonut toistuvasti, etteivät mielenosoittajien vaatimukset ole egyptiläisten laatimia, vaan että ulkomaiset ryhmät ovat niiden takana tarkentamatta väitettään. Presidentti Barack Obaman ja ”rakkikoiransa” ulkoministeri Hillary Clintonin lausuntojen perusteella ei liene kenellekään epäselvää, mistä nämä ulkomaiset vaikuttajat ja kiihottajat tulevat. Epäselvää on vielä tässä vaiheessa, miten aktiivinen rooli Obaman hallituksella on Mubarakin kaatamis-operaatiossa, mutta se ei kainostele esittää haluaan itsevaltaisten hallitusten kaatamiseksi, jota se esittää varoituksenluonteisesti muillekin Lähi Idän itsevaltiaille. Monet näistä perinteisesti USA:n liittolaisina tai ainakin myönteisesti siihen suhtautuneiden valtioitten johtajat ovatkin huolestuneina kyselleet Obamalta, mikä on hänen todellinen päämääränsä.
2. VARAPRESIDENTTI Omar Suleiman johti eilen keskusteluja ryhmän ”tammikuun 25. päivä” kanssa tehden joitain uusia myönnytyksiä. Hän esitti suunnitelman, jolla asetettaisiin poliitikoista ja oikeusoppineista muodostettu komitea tutkimaan esitettyjä perustuslaillisia muutoksia. Ne tulisivat sallimaan useampien ehdokkaitten asettamista presidentin vaaleihin ja rajoittamaan hänen toimikautensa pituutta. Asetetulle komitealle annettiin tehtäväksi tuoda esitys maaliskuun ensimmäisen viikon aikana 2011.
Suleiman vakuutti, ettei hallitus tule rajoittamaan hallitusta vastustavien oikeutta osoittaa mieltään, ei rajoita lehdistön vapautta eikä estä internetin kautta lähetettyä viestintää eikä häiritse internetin toimintaa maassa.
SULEIMAN kertoi tilaisuudessa, ettei Mubarak eroa virastaan tässä vaiheessa, mutta että hän tukee esitettyjä poliittisia muutoksia. Osapuolet sopivat, että hallitus asettaa erityistoimiston, jonne voidaan jättää valituksia poliittisista vangeista.
Suleiman vakuutti, että oikeusviranomaiset taistelevat korruptiota vastaan ja lupasi tutkimuksia, joilla selvitetään ja asetetaan syylliset vastuuseen, miksi poliisi poistui Kairon kaduilta viikko sitten, mikä aloitti laajat ryöstelyt ja tuhopoltot maassa.
EGYPTIÄ on hallittu hätätilalakien avulla vuodesta 1981 lähtien, jolloin Hosni Mubarak pääsi valtaan Egyptissä presidentti Anwar Sadatin murhan jälkeen, eikä niitä ole poistettu.
JP:n kolumnisti Yaacov Katz selittää artikkelissaan, että mielenosoitukset Egyptissä yllättivät Obaman hallituksen, mutta monista merkeistä päätelleen näin tuskin tapahtui. Obama on joka tapauksessa liittynyt aktiivisesti muutosta vaativien joukkoon, joskin hänen hallituksensa jäsenet varoittelevat liian nopeasta hallitusten muutoksesta, joka voi aiheuttaa kaaoksen. Toiseksi Obaman hallitus pyrkii tutkimaan, miten USA:n ja Egyptin vuosikymmenien ajan toiminut turvallisuuspolitiikka ja terrorismin vastainen taistelu voisi jatkua häiriöittä. Clinton vakuuttaa kuitenkin, että USA on koko painollaan perustuslaillisten muutosten takana Egyptissä. Hän vain selvittelee, miten toimia eri mahdollisuuksien puitteissa, joissa Egyptin hallitus voi joutua ääri-islamistien valvontaan Libanonin tapaan. Tähän sisältyy pelko, että Muslimiveljeskunta pysyttelee taustalla toistaiseksi rakentaen instituutioitaan ja kansan-suosiotaan vuosikymmeniä kestäneitten painostusten jälkeen, mutta todellisuudessa tulisi olemaan vahvin ryhmittymä Egyptissä.
ISRAELIN kannalta poliittisen hallitusvallan joutuminen ääri-islamin valtaan aiheuttaisi vallankumouksen Israelin turvallisuussuunnittelussa. Gazan kaista voisi siinä tapauksessa kehittyä entistä vaarallisemmaksi, eikä mikään siinä tapauksessa voisi estää sen aseistautumista Egyptin tuella ja aseilla.
DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, ettei Egyptin armeija voi suostua siihen, että sen 1973 sodan sankarina juhlittu presidentti Hosni Mubarak karkotettaisiin maasta kuin piesty rakki. Tämä koskettaa maan kansallisylpeyttä, josta egyptiläiset ovat aina olleet arkoja. Mubarak asetettiin Egyptin ilmavoimien johtoon 1967 hävityn kuuden päivän sodan jälkeen ja hän uudisti Egyptin ilmavoimat ja on presidenttinä jatkanut tätä kuten muittenkin aselajien kehittämistä ja uudenaikaistamista amerikkalaisin asein. Monet ihmettelevätkin, mihin Egypti tarvitsee valtavaa pysyvää armeijaa ja mihin se tarvitsee hankkimaansa asearsenaalia. Egyptin armeijan harjoituksissa Israel on aina ollut vihollinen rauhansopimuksesta huolimatta.
http://www.debka.com/article/20639/
3. WND kertoo Aron Kleinin kirjoittamassa artikkelissa, että Unkarin juutalaisen, mutta vuosia sitten Amerikkaan muuttaneen filantrooppi-miljardöörin George Sorosin sormenjäljet on selvästi nähtävissä sekä Tunisian että myös Egyptin oppositioryhmien työskentelyssä kuten monissa muissakin Lähi Idän valtioissa.
KLEIN kertoo edelleen, että Mohammed ElBaradei kuului Kansainväliseen Kriisinhallinta ryhmään (ICG), jonka yksi kahdeksasta hallituksen jäsenestä oli George Soros. ElBaradei sanoutui irti ryhmästä liittoutuessaan Muslimiveljeskunnan kanssa, josta hän antoi hyvin myönteisiä lausuntoja viime viikolla sanoen, että sen ääri-islamilaisuutta on liioiteltu.
ICG:n hallitukseen kuuluvat mm. Zbigniew Brzezinski, joka toimi Carterin hallituksen kansallisen turvallisuuden neuvonantajana; Samuel Berger joka toimi samassa ominaisuudessa Bill Clintonin hallituksessa sekä USA:n eronnut lähettiläs Thomas Pickering, joka tapasi Hamasin johtajia 2009 esittäen vaatimuksia keskusteluista Hamasin kanssa. Robert Malley kuuluu myös ICG:n hallitukseen. Hän erosi Obaman neuvonantajan tehtävistä tämän vaalikamppailun aikana, kun ilmeni hänen pitäneen yhteyksiä Hamasin kanssa vaatien, että on aloitettava neuvottelut sen kanssa.
SOROSIN ”Avoin Yhteisö Lähi Idän ja Pohjois- Afrikan Aloite” järjestö on myöntänyt lukuisia apurahoja erilaisiin projekteihin, joiden se väittää edistävän ns. demokraattista kehitystä alueella, mukaan lukien Egypti, jossa Muslimiveljeskunta on ollut yksi tuen saajista
voidakseen saada laajempaa jalansijaa tulevissa vaaleissa. Se tuki radio Kalimaa Tunisiassa, joka oli äänekkäin presidentti Zine al Bidine Ben Alin hallituksen vastustaja. Syyskuussa järjestö palkkasi uuden operaatiojohtajan Egyptin aloitteille henkilökohtaisista oikeuksista, jonka toimintaa johtaa yhteisesti Avoin Yhteisön oikeusaloite. Sen tarkoituksena on avustaa oikeustapauksissa esim. Muslimiveljeskunnan pyrkiessä saamaan lisää valtaa.
Soros itse esitti perjantaina myönteisiä lausuntoja Muslimiveljeskunnasta.
Pitkä artikkeli on kokonaisuudessaan alla olevassa osoitteessa.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=260577
4. UUTISOTSIKOITA
- Mielenosoittajien kiihko Egyptissä alkaa kääntyä enemmän yksityishenkilöihin, joita he pitävät Mubarakin korruptoituneen hallinnon symboleina. Yksi heistä on Egyptin teräsmarkkinoista kaksi kolmasosaa hallinnut Ahmed Ezz, joka oli läheinen Mubarakin pojalle Gamalille, jota odotettiin maan seuraavaksi presidentiksi. Ezzin omistama tummennetuin ikkunoin varustettu räyhäkäs rakennus yritettiin polttaa useaan kertaan. Ezz oli rahan, vallan ja politiikan esikuva, joka johti parlamentin jäsenenä budjettikomiteaa. Hänen tilinsä on jäädytetty ja häntä on kielletty matkustamasta ulkomaille. Hänen olinpaikkaansa ei tiedetä. Hän kieltää korruptiosyytteet, mutta kukaan ei ota sitä todesta. Vallankumouksen yhteydessä aina päät alkavat lennellä, ja tämä vaihe on nyt alkanut Egyptissä. http://www.nytimes.com/2011/02/07/world/middleeast/07corruption.html?_r=1&partner=rss&emc=rss
- IDF:n komentajan valinta on edelleen epäselvä. Tehtävään valittu ehdokas Gantz joutuu hänkin Turkelin komitean syyniin. Häntä vastaan on nostettu oikeusjuttu, jossa hänen syytetään v. 2000 PA:n intifadan aikana 19-vuotiaan rajapoliisin Yusef Madhatin jättämisestä vaikeasti haavoittuneena kuolemaan hitaasti verenvuotoon. Gantz oli IDF:n divisioonan komentaja Juudeassa ja Samariassa, ja Madhatin perhe aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen Gantzin valintaa vastaan. Korkein oikeus hylkäsi osittain edellisen ehdokkaan Yoav Galantin esityksen hänen ehdokkuutensa palauttamiseksi, mutta esitti Turkelin komitean käsittelevän asiaa uudelleen. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=207117
- Hollannin ja Espanjan ulkoministerit saapuvat tänään Israeliin, kummallakin lienee sama suositus: keskustelut PA:n kanssa on aloitettava välittömästi. Espanjan hallitus lienee innokkain tunnustamaan Palestiinan valtion, kun Hollanti varoittaa muita Euroopan maita kiirehtimään asiassa. Syyskuu 2011 on rauhankeskustelujen tavoite- aika, johon nyt tähdätään. PA ei ole ollenkaan halukas keskusteluihin, se haluaa saada vahvistuksen itsenäiselle Palestiinan valtiolle YK:n kautta. Tämä antaisi sille vapaat kädet vaatia Israelilta mitä tahansa ilman vastavuoroisuutta. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=207123
- David Horovitz selittää artikkelissaan, että on vaarallista aliarvioida Muslimiveljes-kunnan oveluutta ja taktiikkaa käyttää samaa hämäyspolitiikkaa kuin Khomeini Iranin vallankumouksessa, jossa hän vasemmiston ja ei-uskonnollisten lapsellisuutta hyväkseen käyttäen kaatoi shahin vallan ajaen hänet maanpakoon. Sen jälkeen Iranin Islamilainen Tasavalta on vahvistanut ääri-islamin valtaa ja alkanut ideologiansa levittämisen Lähi Idän maihin pyrkiessään paikalliseksi suurvallaksi. Tämä voi aivan hyvin toistua Egyptissä hyväuskoisten länsimaitten avustuksella. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=206969 Horovitzin varoitukset ovat paikallaan, kuten Hillary Clintonin lausunnot todistavat. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=207108
- Israel antoi Egyptin armeijalle luvan tuoda 800 miestä varusteineen Siinaille vastoin voimassa olevaa rauhansopimusta, mutta kielsi Egyptin pyynnöt lisävoimien lähettämisestä. Egypti halusi vahvistaa joukkojaan El Arishin ja Rafahin alueilla, jossa beduiinit hyökkäilivät poliiseja ja sotilaita vastaan sytyttäen poliisiasemia ja tukikohtia tuleen. Netanyahun päätös sallia 800 sotilaan pääsyn Siinaille oli hätiköity ja vaarallinen, eikä sitä oltu ilmeisesti koordinoitu puolustusministeriön kanssa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=207115
- INN esittelee artikkeleissaan esimerkkikuvien kanssa, miten islamilaisuus on noussut Egyptissä ja miten sen odotetaan kehittyvän kiihtyvällä nopeudella islamilaisten puolueitten saadessa entistä enemmän valtaa maassa. Naisten länsimaisuus on hävinnyt vuosien aikana ja naiset verhotaan entistä tarkemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142158
.
1. EGYPTIN mielenosoittajat ovat mukautuneet seuraamaan varapresidentti Omar Suleimanin ja oppositioryhmien välisiä neuvotteluja. Muutamat ryhmät vaativat edelleen, että Mubarakin täytyy luopua kaikista valtaoikeuksistaan välittömästi ja vapauttaa presidentin palatsi, mutta Suleiman selitti heille, että perustuslain mukaan vain presidentillä on oikeus allekirjoittaa muutokset perustuslakiin. Ilman tätä muutosten voimaan tulo siirtyisi vuoteen 2016. Hän myös kieltäytyy ottamasta presidentin tehtäviä, kuten jotkut vaativat.
Neuvotteluissa sovittiin perustuslain muutoksia suunnittelevan komitean perustamisesta. Vielä ei tiedetä, asettaako Muslimiveljeskunta oman edustajansa komiteaan. Se on kuitenkin pehmentänyt vaatimuksiaan ja suostui mukaan neuvotteluihin Suleimanin johtaman uutta hallitusta edustavan tiimin kanssa. ElBaradei, jolla ei ole mitään omaa tukiryhmää, syyttää neuvotteluja Suleimanin ryhmän kanssa hämäriksi (opaque).
SULEIMAN on kertonut toistuvasti, etteivät mielenosoittajien vaatimukset ole egyptiläisten laatimia, vaan että ulkomaiset ryhmät ovat niiden takana tarkentamatta väitettään. Presidentti Barack Obaman ja ”rakkikoiransa” ulkoministeri Hillary Clintonin lausuntojen perusteella ei liene kenellekään epäselvää, mistä nämä ulkomaiset vaikuttajat ja kiihottajat tulevat. Epäselvää on vielä tässä vaiheessa, miten aktiivinen rooli Obaman hallituksella on Mubarakin kaatamis-operaatiossa, mutta se ei kainostele esittää haluaan itsevaltaisten hallitusten kaatamiseksi, jota se esittää varoituksenluonteisesti muillekin Lähi Idän itsevaltiaille. Monet näistä perinteisesti USA:n liittolaisina tai ainakin myönteisesti siihen suhtautuneiden valtioitten johtajat ovatkin huolestuneina kyselleet Obamalta, mikä on hänen todellinen päämääränsä.
2. VARAPRESIDENTTI Omar Suleiman johti eilen keskusteluja ryhmän ”tammikuun 25. päivä” kanssa tehden joitain uusia myönnytyksiä. Hän esitti suunnitelman, jolla asetettaisiin poliitikoista ja oikeusoppineista muodostettu komitea tutkimaan esitettyjä perustuslaillisia muutoksia. Ne tulisivat sallimaan useampien ehdokkaitten asettamista presidentin vaaleihin ja rajoittamaan hänen toimikautensa pituutta. Asetetulle komitealle annettiin tehtäväksi tuoda esitys maaliskuun ensimmäisen viikon aikana 2011.
Suleiman vakuutti, ettei hallitus tule rajoittamaan hallitusta vastustavien oikeutta osoittaa mieltään, ei rajoita lehdistön vapautta eikä estä internetin kautta lähetettyä viestintää eikä häiritse internetin toimintaa maassa.
SULEIMAN kertoi tilaisuudessa, ettei Mubarak eroa virastaan tässä vaiheessa, mutta että hän tukee esitettyjä poliittisia muutoksia. Osapuolet sopivat, että hallitus asettaa erityistoimiston, jonne voidaan jättää valituksia poliittisista vangeista.
Suleiman vakuutti, että oikeusviranomaiset taistelevat korruptiota vastaan ja lupasi tutkimuksia, joilla selvitetään ja asetetaan syylliset vastuuseen, miksi poliisi poistui Kairon kaduilta viikko sitten, mikä aloitti laajat ryöstelyt ja tuhopoltot maassa.
EGYPTIÄ on hallittu hätätilalakien avulla vuodesta 1981 lähtien, jolloin Hosni Mubarak pääsi valtaan Egyptissä presidentti Anwar Sadatin murhan jälkeen, eikä niitä ole poistettu.
JP:n kolumnisti Yaacov Katz selittää artikkelissaan, että mielenosoitukset Egyptissä yllättivät Obaman hallituksen, mutta monista merkeistä päätelleen näin tuskin tapahtui. Obama on joka tapauksessa liittynyt aktiivisesti muutosta vaativien joukkoon, joskin hänen hallituksensa jäsenet varoittelevat liian nopeasta hallitusten muutoksesta, joka voi aiheuttaa kaaoksen. Toiseksi Obaman hallitus pyrkii tutkimaan, miten USA:n ja Egyptin vuosikymmenien ajan toiminut turvallisuuspolitiikka ja terrorismin vastainen taistelu voisi jatkua häiriöittä. Clinton vakuuttaa kuitenkin, että USA on koko painollaan perustuslaillisten muutosten takana Egyptissä. Hän vain selvittelee, miten toimia eri mahdollisuuksien puitteissa, joissa Egyptin hallitus voi joutua ääri-islamistien valvontaan Libanonin tapaan. Tähän sisältyy pelko, että Muslimiveljeskunta pysyttelee taustalla toistaiseksi rakentaen instituutioitaan ja kansan-suosiotaan vuosikymmeniä kestäneitten painostusten jälkeen, mutta todellisuudessa tulisi olemaan vahvin ryhmittymä Egyptissä.
ISRAELIN kannalta poliittisen hallitusvallan joutuminen ääri-islamin valtaan aiheuttaisi vallankumouksen Israelin turvallisuussuunnittelussa. Gazan kaista voisi siinä tapauksessa kehittyä entistä vaarallisemmaksi, eikä mikään siinä tapauksessa voisi estää sen aseistautumista Egyptin tuella ja aseilla.
DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, ettei Egyptin armeija voi suostua siihen, että sen 1973 sodan sankarina juhlittu presidentti Hosni Mubarak karkotettaisiin maasta kuin piesty rakki. Tämä koskettaa maan kansallisylpeyttä, josta egyptiläiset ovat aina olleet arkoja. Mubarak asetettiin Egyptin ilmavoimien johtoon 1967 hävityn kuuden päivän sodan jälkeen ja hän uudisti Egyptin ilmavoimat ja on presidenttinä jatkanut tätä kuten muittenkin aselajien kehittämistä ja uudenaikaistamista amerikkalaisin asein. Monet ihmettelevätkin, mihin Egypti tarvitsee valtavaa pysyvää armeijaa ja mihin se tarvitsee hankkimaansa asearsenaalia. Egyptin armeijan harjoituksissa Israel on aina ollut vihollinen rauhansopimuksesta huolimatta.
http://www.debka.com/article/20639/
3. WND kertoo Aron Kleinin kirjoittamassa artikkelissa, että Unkarin juutalaisen, mutta vuosia sitten Amerikkaan muuttaneen filantrooppi-miljardöörin George Sorosin sormenjäljet on selvästi nähtävissä sekä Tunisian että myös Egyptin oppositioryhmien työskentelyssä kuten monissa muissakin Lähi Idän valtioissa.
KLEIN kertoo edelleen, että Mohammed ElBaradei kuului Kansainväliseen Kriisinhallinta ryhmään (ICG), jonka yksi kahdeksasta hallituksen jäsenestä oli George Soros. ElBaradei sanoutui irti ryhmästä liittoutuessaan Muslimiveljeskunnan kanssa, josta hän antoi hyvin myönteisiä lausuntoja viime viikolla sanoen, että sen ääri-islamilaisuutta on liioiteltu.
ICG:n hallitukseen kuuluvat mm. Zbigniew Brzezinski, joka toimi Carterin hallituksen kansallisen turvallisuuden neuvonantajana; Samuel Berger joka toimi samassa ominaisuudessa Bill Clintonin hallituksessa sekä USA:n eronnut lähettiläs Thomas Pickering, joka tapasi Hamasin johtajia 2009 esittäen vaatimuksia keskusteluista Hamasin kanssa. Robert Malley kuuluu myös ICG:n hallitukseen. Hän erosi Obaman neuvonantajan tehtävistä tämän vaalikamppailun aikana, kun ilmeni hänen pitäneen yhteyksiä Hamasin kanssa vaatien, että on aloitettava neuvottelut sen kanssa.
SOROSIN ”Avoin Yhteisö Lähi Idän ja Pohjois- Afrikan Aloite” järjestö on myöntänyt lukuisia apurahoja erilaisiin projekteihin, joiden se väittää edistävän ns. demokraattista kehitystä alueella, mukaan lukien Egypti, jossa Muslimiveljeskunta on ollut yksi tuen saajista
voidakseen saada laajempaa jalansijaa tulevissa vaaleissa. Se tuki radio Kalimaa Tunisiassa, joka oli äänekkäin presidentti Zine al Bidine Ben Alin hallituksen vastustaja. Syyskuussa järjestö palkkasi uuden operaatiojohtajan Egyptin aloitteille henkilökohtaisista oikeuksista, jonka toimintaa johtaa yhteisesti Avoin Yhteisön oikeusaloite. Sen tarkoituksena on avustaa oikeustapauksissa esim. Muslimiveljeskunnan pyrkiessä saamaan lisää valtaa.
Soros itse esitti perjantaina myönteisiä lausuntoja Muslimiveljeskunnasta.
Pitkä artikkeli on kokonaisuudessaan alla olevassa osoitteessa.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=260577
4. UUTISOTSIKOITA
- Mielenosoittajien kiihko Egyptissä alkaa kääntyä enemmän yksityishenkilöihin, joita he pitävät Mubarakin korruptoituneen hallinnon symboleina. Yksi heistä on Egyptin teräsmarkkinoista kaksi kolmasosaa hallinnut Ahmed Ezz, joka oli läheinen Mubarakin pojalle Gamalille, jota odotettiin maan seuraavaksi presidentiksi. Ezzin omistama tummennetuin ikkunoin varustettu räyhäkäs rakennus yritettiin polttaa useaan kertaan. Ezz oli rahan, vallan ja politiikan esikuva, joka johti parlamentin jäsenenä budjettikomiteaa. Hänen tilinsä on jäädytetty ja häntä on kielletty matkustamasta ulkomaille. Hänen olinpaikkaansa ei tiedetä. Hän kieltää korruptiosyytteet, mutta kukaan ei ota sitä todesta. Vallankumouksen yhteydessä aina päät alkavat lennellä, ja tämä vaihe on nyt alkanut Egyptissä. http://www.nytimes.com/2011/02/07/world/middleeast/07corruption.html?_r=1&partner=rss&emc=rss
- IDF:n komentajan valinta on edelleen epäselvä. Tehtävään valittu ehdokas Gantz joutuu hänkin Turkelin komitean syyniin. Häntä vastaan on nostettu oikeusjuttu, jossa hänen syytetään v. 2000 PA:n intifadan aikana 19-vuotiaan rajapoliisin Yusef Madhatin jättämisestä vaikeasti haavoittuneena kuolemaan hitaasti verenvuotoon. Gantz oli IDF:n divisioonan komentaja Juudeassa ja Samariassa, ja Madhatin perhe aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen Gantzin valintaa vastaan. Korkein oikeus hylkäsi osittain edellisen ehdokkaan Yoav Galantin esityksen hänen ehdokkuutensa palauttamiseksi, mutta esitti Turkelin komitean käsittelevän asiaa uudelleen. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=207117
- Hollannin ja Espanjan ulkoministerit saapuvat tänään Israeliin, kummallakin lienee sama suositus: keskustelut PA:n kanssa on aloitettava välittömästi. Espanjan hallitus lienee innokkain tunnustamaan Palestiinan valtion, kun Hollanti varoittaa muita Euroopan maita kiirehtimään asiassa. Syyskuu 2011 on rauhankeskustelujen tavoite- aika, johon nyt tähdätään. PA ei ole ollenkaan halukas keskusteluihin, se haluaa saada vahvistuksen itsenäiselle Palestiinan valtiolle YK:n kautta. Tämä antaisi sille vapaat kädet vaatia Israelilta mitä tahansa ilman vastavuoroisuutta. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=207123
- David Horovitz selittää artikkelissaan, että on vaarallista aliarvioida Muslimiveljes-kunnan oveluutta ja taktiikkaa käyttää samaa hämäyspolitiikkaa kuin Khomeini Iranin vallankumouksessa, jossa hän vasemmiston ja ei-uskonnollisten lapsellisuutta hyväkseen käyttäen kaatoi shahin vallan ajaen hänet maanpakoon. Sen jälkeen Iranin Islamilainen Tasavalta on vahvistanut ääri-islamin valtaa ja alkanut ideologiansa levittämisen Lähi Idän maihin pyrkiessään paikalliseksi suurvallaksi. Tämä voi aivan hyvin toistua Egyptissä hyväuskoisten länsimaitten avustuksella. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=206969 Horovitzin varoitukset ovat paikallaan, kuten Hillary Clintonin lausunnot todistavat. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=207108
- Israel antoi Egyptin armeijalle luvan tuoda 800 miestä varusteineen Siinaille vastoin voimassa olevaa rauhansopimusta, mutta kielsi Egyptin pyynnöt lisävoimien lähettämisestä. Egypti halusi vahvistaa joukkojaan El Arishin ja Rafahin alueilla, jossa beduiinit hyökkäilivät poliiseja ja sotilaita vastaan sytyttäen poliisiasemia ja tukikohtia tuleen. Netanyahun päätös sallia 800 sotilaan pääsyn Siinaille oli hätiköity ja vaarallinen, eikä sitä oltu ilmeisesti koordinoitu puolustusministeriön kanssa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=207115
- INN esittelee artikkeleissaan esimerkkikuvien kanssa, miten islamilaisuus on noussut Egyptissä ja miten sen odotetaan kehittyvän kiihtyvällä nopeudella islamilaisten puolueitten saadessa entistä enemmän valtaa maassa. Naisten länsimaisuus on hävinnyt vuosien aikana ja naiset verhotaan entistä tarkemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142158
.
Comments