SUNNUNTAI 06.02.11

1. EGYPTISSÄ hallitusta vastustavat mielenosoittajat jatkavat Tahrir aukiolla omaa taisteluaan armeijan suojellessa heitä Mubarakin kannattajilta. He sanovat olevansa väsyneitä, haavoittuneita ja nälkäisiä – ja varmaan myös likaisia ja pahalta haisevia 13 päivän riehumisen jälkeen ilman mahdollisuutta peseytyä. Nuoret mielenosoittajat vakuuttavat kuitenkin jatkavansa, kunnes Mubarak on poistunut palatsistaan.

VIDEO-kuvissa esitetään muutamia ilkeitä kohtauksia mielenosoitusten aikana. Yhdessä videossa kuvataan, miten suuri valkoinen pakettiauto ajaa tarkoituksellisesti mielenosoittaja-joukon yli kovaa vauhtia ja pysähtymättä yli ajamiensa ihmisten lennellessä kadulle yliajon jälkeen. Toisessa videossa toistui sama, mutta auto on siinä musta tai tummaksi maalattu. Ainakin toisen kerrottiin kuuluvan USA:n lähetystölle, josta kerrottiin, että sen omistamia autoja on varastettu viime päivien aikana. Kolmannessa videossa näytetään, miten paloauto ajaa jalankulkijoitten yli. Videoita näytetään ainakin CNN:n web-sivuilla.

MUSLIMIVELJESKUNTA on päättänyt osallistua muitten oppositioryhmien kanssa tänään alkaviin neuvotteluihin Mubarakin nimittämän uuden hallituksen kanssa. Uusi varapresidentti Omar Suleiman voi itse osallistua niihin, vaikka sitä ei ole vahvistettu.
MUBARAK sanoo, ettei hän voi jättää paikkaansa vaikka haluaisikin, sillä se saisi koko maan anarkian valtaan ja ilman johtajaa. Hänen olinpaikastaan eroamisen jälkeen spekuloidaan. Erään mukaan hän voisi muuttaa Ranskaan, josta hänellä olisi lyhyt matka käydä Saksassa hoidattamassa syöpäänsä, jota hänen sanotaan sairastavan. Hän kuitenkin tarvitsisi vakuutuksen siitä, ettei häntä pidätettäisi eikä nostettaisi oikeustoimia häntä vastaan.
Toisena vaihtoehtona mainitaan Saudi Arabia, mutta ehkä paras vaihtoehto olisi Bahrain, jonka hallitsijan kanssa hänellä on luottamukselliset suhteet. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=206977

2. USA presidentti Obaman hallitus jatkaa rajua Mubarakin vastaista painostustaan vaatien hänen eroamistaan välittömästi. Obama sanoi lehdistöhaastattelussa vierailevan Kanadan pääministeri Stephen Harperin kanssa, ettei palaaminen vanhaan käytäntöön menettele, eikä ihmisten painostaminen eikä palaaminen väkivaltaan myöskään ole hyväksyttävissä. Hän kehotti Mubarakia ”kuuntelemaan kansansa ääntä ja valitsemaan sen mukaan tiensä eteenpäin, joka on hallittu, mutta todellinen ja vakava”, viitaten tällä nopeaan eroamiseen.
Obama pyrki mairittelemaan Mubarakia kutsuen häntä ylpeäksi mutta myös isänmaalliseksi samalla kehottaen häntä kysymään itseltään, miten hänen tulisi toimia tänä siirtymäkautena voidakseen jättää kansalleen perinnön, jonka avulla kansa pystyy selviytymään tämän ajan.

OBAMAN sovinnollisten sanojen taustalla on selkeä päätös, joka julkisuuteen vuotaneitten tietojen mukaan tehtiin jo kuukausia sitten ja jota alettiin toteuttaa salaa. Mielenosoituksia seuranneet ovat aiheellisesti kyselleet, kuka niitä todella johtaa ja kuka ne oli suunnitellut, sillä niin järjestelmällisesti niitä ohjattiin ja toteutettiin.
Obama paljasti lehdistölle, että keskusteluja oli jo käyty Egyptin vastaavien kanssa Mubarakin suostuttelemiseksi siirtymään syrjään ja siirtymäkauden hallituksen asettamiseksi, jota luultavasti johtaisi varapresidentti Suleiman, Obama arvioi. Varapresidentti Joe Biden kertoo soittaneensa Egyptin varapresidentti Suleimanille pyytäen tätä toimimaan nopeasti siirtymäkauden hallituksen muodostamiseksi todellisten uudistustoimien päättämiseksi.

OBAMA kertoi hallituksensa ottaneen yhteyttä useisiin muihin Lähi Idän valtioihin, joitten johtajat kyselevät huolissaan, mikä USA:n kanta lopulta on ja mihin se tähtää mielen-osoitusten levitessä heidänkin maihinsa. Obaman kertoi soittaneensa itse Jemenin presidentti Ali Abdullah Salehille onnitelleen häntä merkittävistä uudistustoimista, joihin hän oli päätynyt. Saleh ilmoitti, että hän jatkaa virassaan toimikautensa loppuun v. 2013, mutta ei asetu ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Valkoisen Talon edustaja selitti, että he odottavat Salehin toimivan päätöstensä toteuttamiseksi ja pyysivät häntä pidättymään vastustamasta kansansa järjestämiä hallituksen vastaisia mielenosoituksia, joihin heillä on oikeus.

USA:N kongressi alkoi myös aktivoitua Egyptin tilanteesta. John Kerryn (Dem.) ja John McCainin tekemässä aloitteessa kongressi vaatii Mubarakia suostumaan välittömästi hallittuun ja rauhalliseen demokraattiseen hallintoon vallan siirtämiseksi siirtymäkauden hallitukselle. Lausunnossa painotetaan, että Egyptin tulevien hallitusten tulee myös kunnioittaa tekemiään kansainvälisiä sopimuksia mukaan lukien Egyptin ja Israelin välinen rauhansopimus. Siinä esitettiin myös syvä huoli järjestöstä, jonka ideologiaan kuuluu äärilaidan ideologia, mukaan lukien Muslimiveljeskunta. Edustaja Gary Ackerman vaati Obamalle lähettämässään kirjeessä USA:n Egyptille myöntämän avun välitöntä keskeyttämistä tehdäkseen selväksi USA:n päättäväisen tuen demokratian toteuttamiseksi ja lopettaakseen Mubarakin hallituksen toimet omaa kansaansa vastaan. USA tuskin toteuttaa tätä vaatimusta tässä vaiheessa. (JP, H L Krieger)
http://www.nytimes.com/2011/02/06/world/middleeast/06policy.html?_r=1&partner=rss&emc=rss

3. KAIRON mielenosoituksista otetussa videossa, jonka julkaisivat MCMBC ja CNN, nähdään mystinen kalpea hevonen ratsastajineen. Hevonen nähdään selvästi videossa kohdassa 1.19, jossa se ilmestyy mielensoittajien keskelle laukaten hetken ja sitten nousten mystisesti ilmaan haihtuen näkymättömiin kadun varrella olevan kansanjoukon yli. Se ei ilmeisestikään ole videoon käsin tehty trikki, vaan todellinen, jota ei ole pystytty tyydyttävästi selittämään.
Erään arvion mukaan se voisi olla kameran linssiin heijastuneen valon aiheuttama harha. http://www.youtube.com/watch?v=gWQKOj9Sxkg

TOISENA arviona esitetään, että se on Johanneksen Ilmestyskirjassa kerrottu ”kalpea” (hallava) hevonen, josta teksti kertoo neljännen sinetin avaamisen yhteydessä näin:
”Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon sanovat: ”Tule”. Ja minä näin ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.” (Ilm.6:7-8)
Kreikan kielessä esitetty sana ”clhoros”, joka käännetään englannissa sanalla ”pale”, suomeksi hallava, on käännetty muualla sanalla ”green” eli ”vihreä”. Täten neljän ratsun värit, valkoinen, punainen, musta ja vihreä, ovat samat kuin PA:n ja monien Lähi Idän valtioitten lippujen värit eri tavoin aseteltuina ja lisätunnuksin varustettuina.
Tämä on eräs Egyptin mielenosoitusten yhteydessä sattuneista oudoista tapahtumista. http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=260049

4. MIELENOSOITUSTEN repiessä Egyptin kansaa hallituksen kannattajiin ja sitä vastustaviin, niiden aikana tapahtui Egyptin yläosassa, maan eteläosassa, kahden koptiperheen raaka murha, joka pääsi tapahtumaan ilman että media huomasi koko tapahtumaa maassa sattuneitten toistuvien uutispimennysten johdosta.
Massamurha tapahtui tammikuun 30. päivänä sunnuntaina iltapäivällä Minyan provinssissa. Siitä kertoi lähetyksessään Aina, Assyrian Kansainvälinen Uutistoimisto, WND:n mukaan.

Raportin mukaan murhaajat pääsivät koptikristittyjen lukittujen asuntojen katoille naapuritalojen muslimiasukkaitten kattojen kautta, jotka avustivat massamurhassa. He murhasivat 11 koptikristittyä haavoittaen neljää muuta luullen heidänkin kuolleen.
Anba Agathon, Maghaghan piispa, kertoi koptiaktivistille Mona Romanille, että murhaajat olivat murhattujen naapurista, jotka katsoivat tilaisuuden otolliseksi maassa vallitsevan yleisen sekasorron vuoksi. Hän puhui Al Karma TV-aseman televisioidussa haastattelussa.
Hän kertoi käyneensä sairaalassa tapaamassa hyökkäyksessä haavoittuneita, jotka sanoivat tunnistaneensa jotkut hyökkääjistä, vaikka he olivat naamioituneet, ja että tulivat samasta Sharonan kylästä. He kuvittelivat kaikkien uhrien kuolleen eivätkä havainneet, että neljä heistä oli vain vaikeasti haavoittunut. Murhatyönsä jälkeen he ryöstivät talosta kaiken, rahat, huonekalut ja sähkölaitteet, piispa Agathon kertoi.
Piispa vakuuttaa, ettei murhalla ollut mitään yhteyttä maassa vallitsevan kaaoksen kanssa, mutta että he käyttivät sitä tekosyynä tietäen, ettei kopteja vastaan tehtyjä väkivaltaisuuksia tutkita eikä Egyptin poliisi ole muutenkaan niistä kiinnostunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142147

5. UUTISOTSIKOITA
- Mubarakin vastustajat hyökkäsivät ainakin neljään vankilaan päästäen tulitaistelun jälkeen tuhansia vankeja vapaaksi. Vapaaksi päässeiden joukossa oli 22 Muslimiveljeskunnan jäsentä, mutta myös Hamasin terroristeja. Yksi vapautettu oli Hamasin terroristijohtaja Ayman Nofal, joka vapautettiin Kairon Abu Zaabalin vankilasta neljän muun Hamasin jäsenen lisäksi. Nofal ja muut menivät vapauduttuaan tunnelin kautta Gazaan, mutta Nofal palasi sieltä Egyptiin. Hamasin koulutettuja ryhmiä osallistui aktiivisesti mellakoihin kiihottaen muuta kansaa. Egypti on pitänyt Siinain ja Gazan välisen terminaalin suljettuja, mutta avustusvirta kulkee nyt tunnelien kautta Gazasta Egyptiin, jossa ruokatarpeet ovat vähissä maan sisäisen järjestyksen ja normaalitoiminnan häiriintyessä pahoin. Pankit oli tarkoitus avata tänään ja saada ulkomainen rahaliikenne taas liikkumaan. Mielenosoitukset ovat maksaneet maan taloudelle 310 miljoonaa USD päivässä. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/hamas-commander-said-back-in-gaza-after-egypt-jailbreak-1.341452
- Matthew RJ Brodsky kertoo ynetnews artikkelissaan, ettei ElBaradein valinta siirtymäkauden hallituksen johtoon ole ratkaisu vaan uusi ongelma. Hänen aikansa IAEA:n johdossa paljasti hänen avoimen myötätuntonsa Iranin hallitusta ja sen ydinaseen valmistusta kohtaan kuten myös hänen vastenmielisyytensä Israelia vastaan. ElBardei tulisi olemaan heikko johtaja, joka päällystäisi tietä Muslimi-veljeskunnan pääsemiseksi valtaan Egyptissä, Brodsky kertoo. ElBaradei kertoi journalisteille, ettei Muslimiveljeskunnalla ole mitään yhteyksiä ääriainesten kanssa ja sanoi ottavansa yhteyttä sen edustajiin.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4024181,00.html
- PA:n johto ilmaisee tyytymättömyytensä siitä, ettei kvartetti tunnustanut Palestiinan
valtiota, kuten he odottivat. Toiseksi he ilmaisivat tyytymättömyytensä pääministeri
Netanyahun mainostamiin myönnytyksiin, joita hän esitteli medialle Tony Blairin
todistaessa. Erekat sanoi odottaneensa, että kvartetti olisi ottanut jämäkän otteen
juutalaisyhteisöjen toimintaan Juudeassa ja Samariassa ja kieltänyt ne. Sen sijaan
kvartetti tyytyi toistamaan normaalimantran välttää yksipuolisia toimia ja kiirehtiä
rauhanprosessin jatkamista, joka näyttää kuolleen hengitysvaikeuksiin.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/pa-mideast-quartet-failed-to-take- strong-stance-against-settlement-building-1.341457
- Tulipalo tuhosi Ikean tavaratalon Netaniyssa aiheuttaen 100 miljoonan USD vahingot.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142148
- Kenraalimajuri Benny Ganz valittiin IDF:n komentajaehdokkaaksi Galantin
ehdokkuuden joutuessa vastatuuleen, mutta Galant valitti siitä oikeuteen tänä
aamuna, minkä johdosta IDF:n komentajan valinta siirtyy edelleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142144
- Egyptistä Israeliin ja Jordaniaan johtavalla kaasuputkella sattui eilen kaasuvuoto ja
tulipalo, jota luultiin terrorismiksi. Sen ei uskota häiritsevän kaasuntoimituksia, mutta
on vakava varoitus, että toimitukset voivat loppua kokonaan. Tämä sai aikaan
suunnitelmien kiirehtimisen Gazan edustalla ja sen viereisen Israelin omistaman
kaasukentän nopeasta kytkemisestä kaasuverkkoon. Suuret kaasukentät Haifan
edustalla ovat käytössä vasta 2012 - 2013 aikaisintaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142133
- Israelilainen BioExplorers yhtiö on kouluttanut hiiriä avustamaan räjähdysaineitten
löytämiseksi turvallisuustarkastuksissa. Yhtiöstä kerrotaan, että hiirillä on tarkempi
hajuaisti niiden havaitsemiseksi kuin koiralla. Hiiret ovat omassa häkissään eivätkä
ihmiset ole edes tietoisia niistä. Hiiri haistaa epämiellyttävän hajun ja siirtyy osastosta
toiseen. Hiiren kouluttaminen vie 10 päivää, toisiin hajuihin opettelu lisäpäiviä. Hiiriä
kutsutaan nimellä ”biosensors”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142145
- Kansanedustajat ilmoittavat kasvavan tyytymättömyytensä tapaan valita IDF:n
komentaja, mikä vaarantaa maan turvallisuuden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142138

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021