KESKIVIIKKO 20.10.10

1. LINCOLNIN yliopiston professori Kaukab Siddique vaati Israelin vastaisessa mielenosoituksessa Washingtonissa Israelin tuhoamista ”kaikin mahdollisin keinoin”.
”Meidän tulee pysyä yhtenäisiä voittaaksemme, tuhotaksemme, hajottaaksemme Israelin – jos mahdollista rauhanomaisin keinoin –” hän sanoi ja jatkoi. ”Ehkä meidän tulee antaa heille ruokaa ja juomaa, kuten Saladin antoi ristiretkeläisille voitettuaan heidät Jerusalemissa, voidakseen matkustaa takaisin sinne, mistä he tulivat miehittämään toisten maata.”
Hän vaati ”kaikkia muslimeja yhdistämään voimansa taistellakseen tätä monipäistä hirviötä vastaan, joka kutsuu itseään nimellä ”sionismi”.

Siddique teki selväksi puheessaan, ettei hän tarkoittanut vain Juudeaa ja Samariaa tai Gazaa, joista neuvotellaan: ”Setlementit ovat vain sen hirviön lonkeroita, joka asustaa Tel Avivissa.” Hän osoitti sanansa myös juutalaisille yleensä: ”Haluaisinpa nähdä, mitä teille tapahtuu kun muslimit heräävät.” (tämä ”hirviö” toimii Jerusalemissa, ei Tel Avivissa)
Siddique opettaa englantia Lincolnin yliopistossa Pennsylvaniassa, eikä hän suinkaan ollut ainoa, joka mielenosoituksen yhteydessä vaati Israelin tuhoa. Muutamat heistä toivat mukanaan palestiinalaisten lippuja, joissa on Ilmestyskirjan neljän apokalyptisen ratsastajan värit: punainen, musta valkea ja vihreä. (Ilm. 6:1-8; käännöksen ”hallava” tarkoittaa vihreää)

Puolustaessaan teesejään myöhemmin CBN:n haastattelutilaisuudessa hän selitti, että hän tarkoitti juutalaisilla Israelin johtajia ja heidän kannattajiaan eikä juutalaisia yleensä.
Haastattelussa hän väitti juutalaisten ottaneen valvontaansa myös Yhdysvallat. Hän kieltää holokaustin tapahtuneen ja puolustaa WTC:n pommittajaa vuoden 1993 pommi-iskussa
kuten myös muita terrorismista tuomittuja.
Lincolnin yliopisto nauttii valtion tukea, mutta yliopiston hallintoviranomaiset toteavat kysyttäessä, ettei se voi valvoa henkilökuntansa toimia heidän vapaa-aikanaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140169

2. PROFESSORI Geoffrey Alderman, englantilainen tunnustettu historioitsija, sai kutsun osallistua keskusteluryhmään Queens yliopiston vuosittaisen Belfast festivaalien yhteydessä maanantaina. Hänet kutsui vuosi sitten yliopiston johtaja Graeme Farrow, mutta perjantaina hän sai E-mailin, jossa kutsu peruttiin. Alderman tapasi Farrown tuntia ennen tapahtumaa, jonka yhteydessä Alderman esitti, että hän saa osallistua, hänet sijoitetaan eri pöytään toisten keskustelijoiden kanssa ja hän voi halutessaan keskeyttää keskustelut. Tilaisuus oli kuitenkin alkamassa ilman Aldermanin mukaan tuloa.
Keskustelutiimiin osallistuivat myös professori Avi Shlaim st. Anthonyn opistosta (räikeä Israelin politiikan arvostelija ja yksi israelilaisten oppineitten ryhmästä, joka julkisti kriittisiä revisionistisia tulkintoja sionismin ja Israelin historiasta), sekä professori Beverley Milton Edwards Queens yliopistosta (hän kirjoitti kirjan terrorijärjestö Hamasista).

PROFESSORI Alderman, joka on tunnettu historioitsija tutkimuksistaan 19. ja 20. vuosisadan juutalaisyhteisöjen elämästä Englannissa ja toimii myös akateemikkona ja poliittisena neuvonantajana, sanoo saaneensa E-mailin Farrowlta perjantaina, jossa hän peruutti aiemman kutsunsa keskusteluryhmään, mutta esittää pyynnön Aldermanille osallistua tilaisuuteen kuulijoitten joukossa.
Alderman sanoo, että hän tuntee tulleensa henkilökohtaisesti loukatuksi, millaista hän ei ole koskaan ennen kokenut yliopiston taholta, eikä katsonut olevan mitään aihetta osallistua tilaisuuteen. Hän odottaa yliopistolta kattavaa selitystä kutsun peruuttamiseen.

ISLANTI on yksi niistä valtioista, jotka avoimesti toimivat Israelia vastaan. Äskettäin 150 taiteilijan ryhmä valtion tukemasta akatemiasta vakuutti ”boikotoivansa Israelia, kunnes se taipuu noudattamaan kansainvälistä lakia”. Akatemia esitti julkistettavaksi julkilausuman, jossa tuetaan palestiinalaisten filmintekijöitten, taiteilijoitten ja kulttuurityöntekijöitten vaatimusta lopettaa yhteistoiminta Israelin valtion tukemien kulttuuritapahtumien ja instituutioiden kanssa.
INN:n artikkelissa todetaan tämän muistuttavan natsien anti-semiittisiä julkilausumia ennen toista maailmansotaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140176

3. PLO:n johtoryhmään kuuluva, entinen PA:n pääministeri, Ahmed Qurei totesi puhuessaan seminaarissa Kairossa alkuviikosta, ettei hän sulje pois mahdollisuutta väkivallan aloittamisesta Israelia vastaan, elleivät rauhankeskustelut edisty toivotulla tavalla.
Qurei on yksi niistä, jotka solmivat Oslon surullisen kuuluisat sopimukset, jotka valmisteltiin Israelin silloisen pääministeri Yitzhak Rabinin selän takana ja jotka esitettiin hänelle valmiina dokumentteina, eikä hänellä ollut tahdonlujuutta kieltäytyä hyväksymästä niitä.
Tänään on Rabinin murhan 15.vuotispäivä, jonka muistoa kunnioitettiin julkisella tilaisuudella Tel Avivin Rabin-aukiolla.

ISRAELIN hallituksen viranomainen sanoo valittavansa Qurein lausuntoa. ”On valitettavaa, että PA:n vanhemman johdon keskuudessa on edelleen henkilöitä, jotka esittävät väkivallan tien käyttämistä.” Tämä viranomainen sanoi JP :n haastattelijalle, että tämä väkivallan tie johtaa umpikujaan, ja että suorat keskustelut on ainoa tie, joka johtaa rauhaan.

MAHMOUD ABBAS sanoi TV-1:n haastattelussa sunnuntaina uskovansa, ettei tilanne johda väkivaltaan. ”Inshallah (jos Allah niin tahtoo), väkivalta ei puhkea”. Hän kuitenkin varoitti, että díplomaattisen ratkaisun epäonnistuessa toivottomuus ja turhautuneisuus voivat nousta esiin ja antaa mahdollisuuden ääriryhmille saada hallitseva ote tilanteeseen.
Abbas sanoi aiemmin viikolla Ramallahissa, että hän tukee väkivallatonta vastarintaa, millä tarkoitetaan massojen mielenosoituksia ja levottomuuksia, myös kivityksiä. Sellaiset tilaisuudet voivat kuitenkin helposti riistäytyä järjestäjien käsistä ja muuttua väkivaltaisiksi.
Hän kertoi Bilin ja Nilin kyläyhteisöjen arabiedustajille olevansa ylpeä heidän väkivallattomista mielenosoituksistaan, jotka ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta. He osoittavat viikoittain mieltään Israelin rakentamaa turva-aitaa vastaan, jota Abbas kutsuu ”moraalittomaksi ja sivistymättömäksi”. Hän sanoo, ettei hän koskaan hyväksy aitaa palestiinalaisten maalle: ”Jos he haluavat rakentaa muureja, rakentakoot omalle maalleen”, hän sanailee. Hän esitti samalla vastustavansa maitten vaihtoa PA:n ja Israelin kesken, kuten myös Qurei sanoi.

ABBASIN neuvonantajana tunnettu Abu Rudeinah sanoi USA:n välitysyrityksistä keskustelujen aloittamiseksi, että kaikki juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia. Tältä pohjalta hän muitten mukana hylkää maan vaihdon osapuolten kesken.
QUREI selvensi Kairon puheessa esittämäänsä teemaa todeten, että kaikki optiot ovat avoinna, Hän kehotti välttämään odottamasta pelastusta Obamalta, jonka esittämää ruusuista kuvaa hän kutsui piikkiseksi, sillä presidentti ei yksin päätä asioista USA:ssa.
Ahed Qurei, tunnettu nimellä Abu Ala, 73-vuotias veteraani Arafatin ajoilta, selvästi kaipaa aikaa, jolloin terroristit murhasivat joukoittain israelilaisia siviilejä, naisia ja lapsia, räjäytellen hajalleen busseja, ravintoloita, kahviloita, ihmismassoja kaduilla ja missä vain ikään, rotuun, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192047

4. ENTISEN brittikansanedustajan George Gallowayn järjestämä ja kannustama laivasaattue ”Viva Palestine” Syyrian Latakista El-Arishiin Siinailla, joutui yllättävään vastatuuleen, missä Israelilla ei ollut tiettävästi mitään tekemistä. Kysymyksessä on yksi suurimmista laivasaattueista, jolla on tarkoitus murtaa Israel ja Egyptin julistama Gazan kauppasaarto. Saattueen aluksia tukevat monet arabimaat, mm. Algeria, Marokko ja Jordania. Mukana on 150 ajoneuvoa. Alkuperäöinen sopimus tehtiin kreikkalaisen yhtiön kanssa, mutta nyt Galloway väittää, että yhtiö vaatii paljon suurempaa korvausta matkasta El-Arishiin. Kiista aiheutti saattueen matkan siirtämisen päiväkausiksi, kunnes ongelma on saatu selvitettyä.

Galloway on avoimesti Hamasin kannattaja ja on edellisillä matkoillaan Gazaan vienyt mukanaan suuren määrän rahaa. Kuten tunnettua, Hamasin puolueohjelman mukaan Israel tule hävittää ja sen tilalle pystyttää islamilainen hallitus Iranin tapaan.
USA:n aiempi presidentti Jimmy Carter, joka pakotti Menachem Beginin allekirjoittamaan rauhansopimuksen Egyptin kanssa ja luopumaan Siinaista ilman korvauksia, ratsastaa jälleen. Hän lienee tulossa Israeliin ja piipahtanee morjestamassa ystäväänsä Abbasia Ramallahin hallintokeskuksessa Mukatassa. Hän käynee myös Gazassa, jota hän edelleen kutsuu suureksi häkiksi, jossa palestiinalaiset pakotetaan elämään vaatien saarron poistoa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140168

5. UUTISOTSIKOITA
- Olmert sanoo, että hän esitti Abbasille karttoja ja kaavioita viimeisessä tapaamisessaan hänen kanssaan päivää ennen Kadiman vaalitilaisuutta, jossa Tzipi Livni valittiin puheenjohtajaksi Olmertin virallisesti erotessa, joskin hän jäi hoitamaan pääministerin tehtäviä, kunnes Netanyahu valittiin hänen tilalleen. Olmert kiistää Abbasin väitteet, että myös hän esitti karttoja ja dokumentteja PA:n vaatimuksista. Olmert tarjosi 100 %:n luovutuksia siten, että n. 6 % tehtäisiin maan vaihtoina. (JP)
- Kanadan viranomaiset kiistävät huhut, että se olisi pidättänyt yhden Dubaissa tammikuussa tapahtuneen Hamas-johtajan Ali Mahmoud Mabhouhin teloitukseen osallistuneen epäillyn. Hän sanoi, että Dubain poliisipäällikön kenraaliluutnantti Dahi Khalfan Tamimin väite salaisesta pidätyksestä on perätön. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192081
- New York Timesin ristiriitainen kolumnisti Thomas Friedman kertoo artikkelissaan Israelin toimivan kuin hemmoteltu lapsi. Hän sanoo, että Abbas on heikko ja toimii heikon tavoin, kun taas Netanyahu on voimakas mutta toimii heikon tavoin. Hän kehottaa molempia ryhdistäytymään. Hän puolustaa Obaman toimia ja kiistää, että hän olisi Israelin vastainen. ”Hän vain tekee työtään, mikä ei aina ole Israelin mieleen”. Hän kehottaa Israelia alistumaan Obaman vaatimukseen rakennuskiellon jatkumiseksi, sillä Israel saa niin paljon tukea USA:lta. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192082
- OECD konferenssi aloitti tänään Jerusalemissa suunnitelmien mukaan. 26 jäsen-maata tuli mukaan, kolme tarkkailijamaata myös. Englanti ja Espanja olivat niiden 7 maan joukossa, jotka boikotoivat OECD:n turismikonferenssia. PA esitti vastalauseensa selittäen, että myös Jerusalem on kiistanalaista maata. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140178
- Kymmeniä tuhansia juutalaisia tungeksi Rachelin hautakammion lähelle alkaen maanantai-illasta ja jatkuen tiistaina osoittaakseen kunnioitusta tälle matriarkalle hänen kuolemansa vuosipäivänä 11. cheshvan-kuuta Betlehemin ja Efratan tien varrella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140172
- Muutamat Labour puolueen jäsenet haluavat, että Rabinin kuva poistetaan kokoushuoneen seinältä. He sanovat, että oli virhe kanonisoida Rabin ja nostaa hänet marttyyrin asemaan. Toiset pelkäävät, että hänen muistonsa himmenee eikä enää puhuttele ihmisiä, joten vuosittaisia juhlallisuuksiakin tulee vähentää. Puolueen puheenjohtaja Ehud Barak on monien hampaissa. Viimeksi hänen vaimonsa laittomasti palkkaama siivooja Kauko Idästä on herättänyt närää. Siivoojanainen oli kadonnut eikä Shin Bet ja Mossad löytäneet häntä, minkä vuoksi oikeuskansleri poisti hänen kansionsa todisteiden puutteessa. Eräs journalisti löysi naisen kuitenkin ja hän tunnusti palvelleensa Barakin vaimon ohjauksessa, minkä Barakin vaimo nyt tunnusti sanoen haluavansa maksaa siitä säädetyn sakkomaksun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140160

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019