TORSTAI 25.12.08
1. JOULU Betlehemissä on parempi kuin sitten 1999, kertovat maailman uutislähteet, mutta muistaen samassa yhteydessä syyttää, että kaupungin kaikki ongelmat, työttömyys, talouden alamäki ja kasvun pysähtyminen johtuvat Israelin rakentamasta ”muurista”. Joku kansainvälinen uutistoimisto (AP) jopa tiesi, että ”tämä muuri sen ohella, että se erottaa kaupungin Jerusalemista, kiemurtelee kaupungin sisällä jakaen sen epäkäytännöllisiin osiin ja aiheuttaen liikkeiden sulkemista”. Tämän artikkelin kirjoittaja Dalia Nammari perustaa tietonsa omiin kuvitelmiinsa eikä koskaan liene mennyt lähellekään Betlehemin kaupunkia. Kuitenkin, kuten WND toteaa artikkelissaan, PA kertoo talouden kasvaneen 2008 aikana 4-5 %, ja turismin Betlehemissä kaksinkertaistuneen, Jerikossa 50 %. Israel joutui rakentamaan tämän ”muurin”, josta vain pieni osa on 3-4 metrin korkuista muuria, loput verkkoaitaa, koska Betlehemistä oli tullut terroristien pesäpaikka, josta ne pääsivät vapaasti Jerusalemiin pommein, puukotuksin ja ampuma-asein suoritettuihin terrori-iskuihin.
2. BETLEHEMIN hotellit ovat täynnä, ja kaupunkiin virtaa kymmeniä tuhansia pyhäin-vaeltajia, kertoo Betlehemin pormestari Victor Baraseh innostuneena lisäten, että kolme vuotta sitten hotellit olivat lähes tyhjinä. Lisäksi hän toteaa, että työttömyys on laskenut alle 20 %, tämä ”valtavan muurin varjossa”, kuten AP asian ilmaisee.
Mutta kaikesta talouden kasvusta ja edistymisestä huolimatta on huomioitava, että kaupungin johto, sen virkamiehistö, poliisit ja turvallisuusvirkailijat ovat valtaosin muslimeja, jotka pyörittävät myös tätä joulusirkusta. Tämä oli varsin räikeää varsinkin Jasser Arafatin aikana, jolloin Syntymäkirkon lähellä olevat aukiot ja kadut oli täynnä Arafatin ja ”marttyyrien” kuvia ja Palestiinan lippuja. Ohjelmasta vastasivat muslimipioneerit. Se oli suurta teatteria, jossa paikallisilla kristityillä ei ollut juuri mitään sananvaltaa, ja se on sitä tänä päivänä. Sen tarkoituksena on hämätä pikaisesti kaupungissa vierailevat, että Betlehemin kristittyjen asema on turvattu ja PA:n suojeluksessa.
!950-luvulla Betlehemin asukkaista kolme neljäsosaa oli kristittyjä. Nyt heidän lukumääränsä on alle 20 %, ja vähenee kaiken aikaa. Betlehemin kristityt asuvat jatkuvan painostuksen ja pelon alaisina. Kaupungissa toimii muslimijengejä, jotka väärennettyjen omistusoikeus-dokumenttien avulla karkottavat kristittyjä heidän liikkeistään, kodeistaan ja mailtaan. Nämä eivät uskalla valittaa eikä heillä ole puolueetonta virkamiehistöä, jolle valittaa. Jos he uskaltavat kertoa heitä kohdanneesta vääryydestä julkisesti, he joutuvat pahoinpidellyiksi ja heidän lapsensa uhkailujen tai sieppauksen kohteiksi. Eräs muslimivirkailija selitti, että Betlehem on muslimikaupunki, ja kristittyjen tulee mukautua siihen. Kukaan ei ole selittänyt, millainen on Betlehemin kristittyjen asukkaitten joulu kaiken juhlahumun keskellä.
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=84462
3. BETLEHEM kuuluu ns. A-alueeseen, jossa PA:lla on täysi itsehallinto. Israelin kansalaisilla ei ilman erikoislupaa ole oikeutta mennä sinne. Eilen kaksi juutalaista oli omin neuvoin eksynyt Betlehemiin, jossa PA:n poliisi pidätti heidät ja palautti Israelin puolelle. Juudean ja Samarian siviilihallinto antoi 15 000:lle Palestiinan kristitylle luvan vierailla omaistensa luona Israelin puolella vihreää linjaa. Useita satoja heistä sai luvan vierailla Betlehemissä joulun aikaan. IDF poisti satakunta tarkastuspistettä Juudeassa ja Samariassa sisäisen liikenteen helpottamiseksi.
ISRAELISSA asuu n. 160 000 kristittyä, noin 2.1 % väestön kokonaismäärästä. Heistä 80 % on arabeja, loput ovat pääosin entisen NL:n alueelta muuttaneita siirtolaisia. Juudeassa ja Samariassa asuu 35 000 kristittyä. Kristittyjen osuus on n. 1.3 % Palestiinan asukasmäärästä.
GAZAN KAISTALLA asuu vielä n. 3000 kristittyä, mutta heidän asemansa vaikeutuu kaiken aikaa fundamentalistisen islamin saadessa entistä suurempaa valtaa maassa. Kristittyjen omistamia kokoustiloja ja oppilaitoksia vastaan on tehty pommihyökkäyksiä, ja heitä uhkaillaan samaan tapaan kuin Betlehemin kristittyjä. Heitä kehotetaan muuttamaan pois muslimien maasta. Kristityt kuitenkin pyrkivät samaistumaan poliittisesti valtaväestöön. Hamasin virkailijat kehottivat Gazan kristittyjä juhlimaan joulua hyvin vähäeleisesti, eikä julkisia ulkoilmakokouksia sallita. Syyksi ilmoitettiin IDF:n mahdollinen sotilasoperaatio alueelle. Tällainen kokousten rajoitus on jatkuva käytäntö Gazassa. (JP)
4. ISRAELIN ns. Turvallisuuskabinetti, johon kuuluvat lähinnä Olmert, Barak ja Livni, pohti eilen usean tunnin ajan Gazan tilannetta. Mitään välitöntä ohjetta armeijalle ei annettu, eikä annettu julkista tiedonantoa. Media on saanut kuitenkin selville, että armeija sai luvan rajoitettuun operaatioon, mutta ilman päivämäärää. IDF pelkää, että operaation aikana Gazan terroristit voivat aloittaa rajoittamattoman kranaatti- ja rakettitulen Israeliin, jonka aikana ne voisivat ampua jopa 200 rakettia ja kranaattia päivässä. Tämän johdosta vaara-aluetta on laajennettu 30 km:n syvyiseksi Gazan turva-aidalta. Kotirintaman johto päätti eilen yhdistää kaikki tällä vyöhykkeellä olevat kaupungit rakettivaroitus-järjestelmän piiriin. Täten kaupungit kuten Ashdod, Ofakim ja Kiryat Gat liitettiin sen piiriin. Lisäksi maanviljelijöille alueella jaetaan hälytyslaitteet, joitten välityksellä heitä pystytään varoittamaan raketti-iskusta. Puolustusministeriön virkailija kertoi medialle, että armeijalla on nyt lupa useisiin vaihtoehtoihin mukaan lukien raskaat pommitukset Hamasin ja Jihadin tukikohtiin, sekä rajoitettuihin maaoperaatioihin. Suuroperaatio ei kuulu vielä ohjelmaan, selitetään.
TERRORISTIT ampuivat keskiviikon aikana Gazasta n. 80 kranaattia ja rakettia, joista muutamat pitkän kantaman Katjusha Grad-versioita. Useita taloja vaurioitui, samoin yksi teollisuuslaitos, ja n. 60 ihmistä jouduttiin hoitamaan shokin vuoksi.
Rakettituli on jatkunut tänään. Kymmeneen mennessä aamupäivällä raportoidaan ainakin kolmen raketin iskeytymisestä Israelin puolelle. Islamic Jihad ampui kaksi, kolmannen ampumisesta 10.45. kertoi www.ynetnews .Ne eivät aiheuttaneet välittömiä vahinkoja. Uutislähteen mukaan armeija valmistelee maaoperaatiota Gazaan, mutta sen toteuttamisessa sen tulee huomioida säätila ja ilman pilvisyys.
Koska ulkoministeri Tzipi Livni matkusti Kairoon tapaamaan Hosni Mubarakia, mitään operaatiota ei voitane aloittaa sen aikana kohteliaisuussyistä.
5. UUTISOTSIKOITA
- Talouskriisi pakottaa länsimaiset pankkilaitokset miettimään uudelleen suhtautumisensa muslimipankkeihin. Salainen ja hiljainen siirtyminen islamin sharia-lakien sovittamiseksi länsipankkien toimintaan on ollut meneillään jo vuosia, mutta nyt halutaan sääntöjä muutettaviksi, kuten Ranskan talousministeri Christine Lagarde sanoi: ”Uusia periaatteita kansainväliseen talousjärjestelmään, perustaen avoimuuteen, vastuuseen - ja oman lisäni mukaan – maltillisuuteen.” Hän sanoi islamin talouden kutsuvan heitä. Islamin sharia-talouteen perustuvat vakuudet ovat jo 700 miljardia USD ja ne kasvavat 10-30 % vuosittain, hän selitti. (JP)
- Benny Elon varoittaa, että sisäiset ja keskinäiset riitaisuudet uskonnollisissa oikeistopuolueissa tulevat vaikeuttamaan niiden menestymistä helmikuun 10. päivän 2009 vaaleissa. Elon sai niin huonon sijan uuden Habeit Hayehudi (Juutalainen Koti) ehdokaslistassa, ettei hän katso realistiseksi edes yrittää taistella Knessetin paikasta. Hän ennusti, että se olisi voinut voittaa jopa 15 edustajapaikkaa, mutta ei enää pidä sitä reaalisena. (JP)
- Givat Shaulissa sijaitseva postin selvittelykeskus saa vuosittain lukuisasti kirjeitä, joita ei voida palauttaa osoitteen puutoksen vuoksi. Niitä joudutaan avaamaan asian selvittämiseksi. Joulun aikaan sinne tulee tukuittain postia, joka on osoitettu Jumalalle tai Jeesukselle. Rabbit siunaavat näitä ja tunkevat niitä Länsimuurin rakoihin. Kirjeissä on hyvinkin koskettavia pyyntöjä, kuten eräs venäläinen mies, joka oli menettänyt vaimonsa, pyysi kirjeessä, että Jumala antaisi hänelle mahdollisuuden nähdä vaimoaan unessa. Eräs mies Belgiasta kirjoittaa Jumalalle pitkin vuotta pyytäen, että kirjeet välitettäisiin edelleen Länsimuurille. (JP)
- Kinneretin vedenpinta nousi sateitten ansiosta 3 sm, mutta 5.59 metriä tarvitaan lisänousua optimikorkeuteen. (INN)
- Avigdor Lieberman vastusti Livnin matkaa Kairoon. Hänen mielestään olisi korkea aika Egyptin Faaraon tulla Israeliin, jos hän haluaa keskustella. (INN)
- Äärivasemmistolainen Meretz-puolue esitti harvinaisen kehotuksen sotilas-operaatiosta Gazan kaistalle. Lieneekö kirjoitusvirhe. (INN)
- Englannin TV-4 kanava saa roimasti moitteita päätöksestään lähettää Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin joulutervehdyksen 7-minuutin ohjelmassa. Hänen puheensa tekstistä tihkuneitten tietojen mukaan hän sanoo mm.: ”Jos Kristus olisi maailmassa tänään, Hän seisoisi niiden rinnalla, jotka vastustavat mahtailevia, pahansisuisia ja laajennushaluisia voimia.” Lisäksi Ahmadinejad arvioi ”Kristuksen taistelevan tyrannisoivia ohjelmia sekä kansainvälisiä taloudellisia ja poliittisia voimia vastaan, kuten Hän teki elinaikanaan”. Hän kehotti vastaamaan ”jumalallisten profeettojen kutsuun”.
- Colleen Banton, Mint Hill NC, 14-vuotiaan kuolemansairaan lapsen äiti, oli valmistautumassa lapsensa kuolemaan, kun hän sai näyn valoilmiöstä, joka muistutti enkeliä. Ilmiö näkyy sairaalan monitorin kuvassa. Äiti uskoi ihmeeseen, ja lapsi alkoi ilmiömäisen parantumisen lääkärien pystymättä selittämään syytä. http://wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=84435

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019