SUNNUNTAI 17.08.08
1. JÄNNITYS Venäjän ja länsivaltojen välillä alkaa saada todella uhkaavia piirteitä. Joku
tarkkailija arvioi, että Putin taisi mennä askeleen liian kauas komentaessaan venäläiset joukot Georgiaan. On jopa huhuja, että Venäjän presidentti Medvedev arvosteli pääministeri Putinia tämän johdosta. Tietojen epätarkkuus ja ristiriitaisuuskin herättävät kaikenlaisia huhuja ja salaliittoteorioita, joiden todellisuutta ulkopuolisen on mahdoton arvioida. Tarkkailijat kuitenkin muistuttavat, että parin divisioonan kuljettaminen Kaukasuksen vuoriston yli ei olisi onnistunut lyhyellä aikavälillä, vaan ne on siirretty Georgian rajalle aiemmin, kuten myös laivaston nopea osallistuminen Georgian rannikon saartoon. Tämän johdosta arvioidaan, että Venäjän Georgian operaatio oli suunniteltu hyvissä ajoin ja odotti vain sopivaa tilaisuutta.
Jos Putin kuvitteli operaatiolla voittavansa muitten Itä Euroopan reunavaltioitten alistumisen Venäjän saappaan alle, hän erehtyi. Niiden Venäjän vastainen asenne vahvistui, mistä on osoituksena Puolan suostuminen allekirjoittamaan ohjussopimuksen USA:n kanssa ja Ukrainan kiirehtiminen suhteitten tiivistämiseksi länsivaltojen kanssa. Puolan parlamentin täytyy vahvistaa sopimus ennen sen voimaan tuloa ja ulkoministeri Ricen tulee allekirjoittaa se USA:n puolesta. USA:n suunnitelman mukaan se asentaa tutka-aseman Tzekin tasavaltaan, mitä Venäjä myös vastustaa. (JP)
2. VENÄJÄN kielenkäyttö alkaa muistuttaa sitä, mitä se oli NL:n vallan ollessa
huipussaan. Venäjän presidentti Dmitri Medvedev totesi eilen yhteisessä lehdistö-tilaisuudessa Saksan liittokansleri Angela Merekilin kanssa Sochissa, että USA:n Puolaan sijoittamat ohjukset on todella suunnattu Venäjän ohjuksia vastaan, minkä USA kieltää. VENÄJÄN ARMEIJAN apulaiskomentaja kenraali Anatoly Nogovitsin uhkasi suoraan Puolaa, että solmiessaan ohjussopimuksen USA:n kanssa se asetti itsensä 100 prosenttisesti alttiiksi hyökkäykselle, jopa ydinasein. Hän totesi, että ydinkieltosopimukset sallivat niiden käytön ydinvaltioitten liittolaisia vastaan, jos ydinvallat jollain tavoin avustavat niitä. (AP, Ynet)
LONTOOSSA ilmestyvä the Sunday Times kertoi uutisissaan, että Venäjä aikoo varustaa Kaliningradissa tukikohtaansa pitävän Baltian laivaston ydinaseilla vastapainoksi USA:n suunnittelemille ohjustentorjunta järjestelmille Itä-Euroopan maihin.
ENGLANNIN pääministeri Gordon Brown moitti Venäjän tekemiä uhkauksia, että ne ovat täysin sopimattomia eivätkä auta kriisin selvittämisessä.
Länsivaltojen reaktio Venäjän suorittamaan Georgian puolittaiseen miehittämiseen on kuitenkin hampaaton eikä aiheuta edes vastareaktioita Kremlin johtokaksikon taholta.
PRESIDENTTI George Bush varoitti Venäjää seisten ulkoministerinsä Ricen rinnalla todeten, että kansainvälinen yhteisö pitää kiinni aiemmista sopimuksista, joitten mukaan Abkhazia ja Etelä-Ossetia ovat osa Georgiaa eivätkä voi liittyä Venäjään. Hän kehotti Venäjää kunnioittamaan allekirjoittamaansa sopimusta ja vetämään joukkonsa Georgiasta. (JP)
3. ”Apinatkin tulevat inhimillisiksi, kun ne pannaan tekemään työtä”, totesi venäläinen upseeri seuratessaan aseistettujen Ossetian miesten kuljettavan pidättämäänsä georgialais-ryhmää jonnekin kadunpuhdistustöihin Gorin kaupungissa. Venäläinen upseeri kielsi journalisteja kuvaamasta tilannetta pidättämisen uhkalla. Kaupungin laitamilla tyhjiksi jääneitä taloja ryöstellään ja poltetaan. Venäläiset joukot eivät ehkä itse syyllisty niihin, mutta eivät myöskään puutu georgialaisten orjuuttamiseen. Upseeri kertoo, että venäläiset ovat tarkastaneet ihmisten autokuomia ja aasinrattaita, ja jos niistä löydetään huonekaluja ja sähköisiä laitteita, eivätkä ajajat pysty vakuuttamaan omistavansa niitä, sotilaat polttavat autot ja rattaat tavaroineen. Hän kertoi sotilaitten varoitukseksi ampuneen pari ryöstelijää. (JP)
4. LYHYENÄ viittauksena yhdestä salaliittoteoriasta esittelen otteita J. Adamsin kirjoittamasta artikkelista, jossa hän kertoo Kremlin astrologiasta ”The Spirit of Truth Page”. Oheistan kirjoituksen web-osoitteen, josta englanninkieltä taitavat voivat tarkistaa asian.
http://www.spiritoftruth.org/astrology.htm Jätän käsittelemättä kirjoittajan sinänsä mielenkiintoiset viittaukset Venäjän johtajien päätösten hämmästyttävästi, joko tieten tai tiedottomasti, liittymisestä kuun, auringon ja muihin tähtitaivaan kappaleitten liikkeisiin ja keskinäisiin suhteisiin. Mielenkiintoa sen sijaan herättävät hänen Georgian viimeaikaisten tapahtumien taustojen selvityksensä.
J. Adams kertoo, että Georgian presidentti Mikheil Saakashvili valittiin yläkoulun suoritettuaan opiskelemaan v. 1984 Venäjän KGB:n ulkomaan palvelun eliittikouluun Kievissä, kuten myös hänen ystävänsä Gela Bezhuashvili. Saakashvili suoritti myös loppututkinnon, mitä kirjoittaja hämmästelee. Hän jatkoi uraansa KGB:n riveissä palvellen Berian perustamissa KGB:n eliitti rajajoukoissa Kievissä tämän johtaessa NKVD:tä. Saakashvili osallistui KGB:n suorittamiin vapautustaistelijoitten puhdistuksiin ”mitä pahimmalla tavalla”. Hänen enonsa Temur Alasania oli kuuluisan KGB:n johtajan ja CPSU:n pääsihteerin Juri Andropovin suojeluksessa, mikä soi hänelle edullisia kauppasuhteita.
Adams toteaa, että koulutuksensa ansiosta Saakashvili oppi puhumaan useita vieraita kieliä. ”Hän oli ilmeisen taitava agentti KGB:n palveluksessa”.
Saakashvilin päästessä Georgian presidentiksi hän näytteli osaansa isänmaan ystävänä ja Venäjän vastustajana, mutta samaan aikaan Georgian tärkeimmät urakat annettiin venäläisille tai kazakhstanilaisille yrityksille, ja sen taloutta ja kultavaroja hallitsi Venäjä.
ARTIKKELIN KIRJOITTAJA tekee johtopäätöksen, että presidentti Mikheil Saakashvili on Venäjän agentti, ollut sitä ennen ja jatkaa sitä Georgian presidenttinä. Hänen artikkelissaan otaksutaan, että Hänen ystävyytensä USA:n ja länsivaltojen kanssa ja verbaalinen Venäjän räikeän epätodellinen syyttäminen on vain verho ja peittely, jonka suojassa hän toteuttaa KGB:n antamia määräyksiä. Tämä selittäisi myös sen, miksi Saakashvili määräsi Georgian joukot hyökkäämään kaupunkeihin Ossetiassa, ja miten Venäjän armeija pystyi muutamassa päivässä murskaamaan täysin Georgian puolustuksen ja miehittämään puolet maasta. Tosin taistelujen aiheuttamista hävityksistä puhutaan Gorissa ja muissa Venäjän miehittämissä kaupungeissa, mutta ulkomaisia journalisteja ei päästetä niitä valokuvaamaan eikä haastattelemaan paikallisia asukkaita.
Kuten alussa totesin, näitä salaliittoteorioita on mahdoton todistaa tässä vaiheessa.
5. USA VÄITTÄÄ, että Iran ja Hizbullah kouluttavat teloitusryhmiä Irakia varten. Tiedustelulähteet ovat saaneet selville, että niiden kohteina ovat Irakin tuomarit, korkeat virkamiehet sekä armeijan sotilaat ja upseerit. Artikkelin mukaan USA on erittäin huolestunut siitä epäjärjestystä aiheuttavasta kehityksestä, mitä Iranin vallankumouskaarti ja Hizbullah toiminta aiheuttaa Irakissa sekä koko alueella. Asiasta kertoi USA:n Tel Avivin lähetysto JP:n toimittajalle sen jälkeen, kun Amerikan armeija paljasti shia-muslimien teloitusryhmien kouluttamisesta Iranin Quds-armeijan ja Hizbullahin toimesta Iranissa ainakin neljällä paikkakunnalla, Qomissa, Teheranissa, Ahvazissa ja Madhadissa.
USA:N ARMEIJAN paljastukset perustuvat kaapattuihin tiedustelutietoihin, joita on saatu pidätetyiltä militaristeilta. Niiden mukaan teloitusryhmät palaavat Irakiin ensi tai seuraavien kuukausien aikana tarkoituksena surmata Irakin viranomaisia sekä irakilaisia upseereita.
GUDS-ARMEIJA on Iranin vallankumousarmeijan erikoisyksikkö, joka on erikoistunut terroritoimiin ja salamurhiin sekä omassa maassa että ulkomailla. Hizbullah on liittynyt läheisesti sen vanaveteen oppien ja opettaen Guds-armeijan kehittämiä menetelmiä. Irakin tiedustelupalvelu pyrkii selvittämään, koska teloitusryhmät alkavat palata Irakiin ja minne heidät sijoitetaan. Bagdadin seutu on yksi mahdollisuus, ja korkeitten johtajien kuten pääministeri Malikin suojelua on tehostettu.
USA:n edustaja toteaa, että yksi syy teloitusryhmien käyttöön on se, että Iranin toimittamat tienvarsipommit pitkälle keitettyinä osoittivat niiden alkuperän Iraniin, mikä aiheutti kovaa painostusta Iranin hallitusta vastaan. Muutamia Iraniin paenneita ja koulutettavina irakilaisia tunnetaan nimeltä, ja heidän kuviaan on asetettu varoitukseksi kaupunkeihin. He ovat entisiä Muqtada al-Sadrin Mahdi-armeijan aktivisteja mutta siitä eronneita Mahdin lopetettua hyökkäykset Irakin hallituksen joukkoja vastaan. (JP)
6. PALESTIINALAISET pelkäävät, että Fatahin uudet poliisit, joita USA kouluttaa ja aseistaa kenraali Daytonin johdolla, tulevat muuttamaan Juudean ja Samarian poliisi-hallinnoksi Gazan tapaan, jossa Hamasin johtamat turvallisuusjoukot valvovat kaikkea. Julkisuuteen pääsee tihkumaan yhä useampia tapauksia, joissa ”Daytonin poliisit” ovat pidättäneet toisinajattelijoita, pahoinpidelleet heitä hyvin kovakouraisesti, kuten erästä samarialaista professoria, jota hakattiin terästangoilla. Nablusissa poliisit pidättivät neljä professoria, joista yhtä pidettiin vankina kaksi vuorokautta. Hänen kätensä sidottiin, hänen päähänsä pantiin pahanhajuinen säkki ja häntä ajelutettiin pitkin kaupunkia autossa, minkä aikana häntä kidutettiin kaiken aikaa. Lopulta vapauduttuaan hän joutuu pitämään kaulasuojaa ja hän liikkaa pahasti kidutuksen seurauksena mustelmien ja haavojen lisäksi.
PA:n sisäministeri Abdel Razak Yehiye sanoo, että professorin pidätys oli erehdys, ei kovin lohduttava selitys. Nämä ilmiselvät ihmisoikeuksien rikkomukset aiheuttavat syvää huolta ja hämmennystä länsimaisissa johtajissa, jotka uhraavat miljoonia ja miljardeja PA:n hallinnon kehittämiseksi demokraattiseksi järjestelmäksi ja itsenäiseksi valtioksi. (JP)
7. OLMERTIN hallitus päätti vapauttaa 200 palestiinalaista terroristia ”vahvistaakseen Abbasin asemaa”. Tämä on outoa politiikkaa. Jos PA:n johtaja ei itse pysty hankkimaan kansansa tukea, miksi Israelin tulee hoitaa asia? Arabitavan mukaan Israelin kanssa yhteistoiminnassa olevat syyllistyvät maanpetokseen verrattavaan rikokseen, josta rangaistuksena on kuolema. Tätäkö Israelin johtajat etsivät? Samaan aikaan IDF pidättää aiemmin vapautettuja terroristeja, jotka lupautuivat pysyttelemään poissa terrorista. (Ynet)
Lämpötilat, Jsm: Su: 22-32; Ma: 23-33; Ti: 24-34; Ke: 21-35 C-astetta, aurinkoista.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019