PERJANTAI 30.05.08
1. OLMERTIN KORRUPTIOEPÄILYT ovat saattaneet Israelin sisäpolitiikan melkoiseen kierteeseen. Avoimesti tunnustetaan, että Olmertin aika pääministerinä on ohi, kysymys on vain ajankohdasta. Erään arvion mukaan Olmert etsii vain tapaa, millä hän voisi jättää pääministerin paikkansa ”kunniallisesti”, jos sellainen määritelmä häneen soveltuu. Eräs tapa hoitaa asia korrektisti olisi pitää Kadima-puolueen puheenjohtajavaalit ja valita uusi johtaja, joka astuisi Olmertin paikalle ainakin poliisitutkimusten ajaksi. Tämä sopisi myös Olmertin uudelle uskotulle Shaul Mofazille, joka on asettunut tukemaan Olmertia. Tässä hän asettuu puolueen vahvimpana Olmertin seuraajaehdokkaana pidetyn Tzipi Livnin vastaehdokkaaksi. Livni avasi lopulta eilen ”sanaisen arkkunsa” ja kehotti Kadima-puoluetta valmistautumaan uusiin vaaleihin, jotka useimpien poliitikkojen mukaan voitaisiin pitää marraskuussa 2008.
LABOUR-PUOLUE valmistautuu samoin ennenaikaisiin vaaleihin, kuten myös Likud.
KOLME Kadima-puolueen jäsentä jätti eilen lakialoitteen Knessetissä Knessetin hajottamiseksi ja uusista vaaleista. (JP)
2. SYYTTELY Kadima-puolueen sisällä on saanut mittasuhteet, jotka voivat johtaa jopa puolueen hajoamiseen. Olmertin klikki syyttää Livniä, että hän on tehnyt salaisen liiton Labour-puolueen puheenjohtajan Ehud Barakin kanssa, jos ei yhteisestä puolueesta, niin ainakin sitoutumisesta vaaliliittoon seuraavien parlamenttivaalien aikana. Livni vakuuttaa, ettei mitään tällaista ole tapahtunut, mutta jo pelkkä epäilys vaikuttaa negatiivisesti. Hyökkääjänä on Olmert, jota edustaa Shaul Mofazin johtama tukijaryhmä. Olmert ei henkilö-kohtaisesti osallistu kamppailuun, vaan verhoutuu siinä kannattajiensa suojaan. Tämä voi olla viisasta tulevaisuutta ajatellen, joka voi hetkessä muuttaa asetelmat, ja toisaalta se nostaa hänen arvoaan johtajana, joka antaa apulaistensa hoitaa ”likaisen työn”.
OLMERT matkustaa ensi maanantaina Yhdysvaltoihin, jossa hän tavannee presidentti George Bushin, varapresidentti Dick Cheneyn, ulkoministeri Gondoleezza Ricen, sekä presidenttiehdokkaat demokraatit Hillary Clintonin ja Barack Hussein Obaman ja republikaanien ehdokkaan John McCainin. JP:n kolumnistit arvelevat, onko kysymyksessä tavanomainen työmatka vai peräti jäähyväiskäynti. (JP)
3. ISRAELILLE valittiin kuningas, siivekäs, mustavalkopyrstöinen, käyränokkainen ja komealla harjalla varustettu. Nimi on ”hoopoe”, hepreaksi myös kutsuttu nimellä ”duchifat”, mikä tarkoittaa ”kaksinokkainen”; tämä siksi, että kallion murtamiseen kykenevä hoopoe pystyy jatkamaan kallion murskaamista vielä sittenkin, kun sen nokka on jostain syystä murskautunut. Juutalaisen tarinan mukaan kuningas Salomo oli epävarma Shaban kuningattaren motiiveista ja puhtaudesta, mutta turvauduttuaan hoopoen neuvoon hän tuli vakuuttuneeksi kuninkaallisesta vieraastaan. Salomo ihaili hoopoen viisautta sen tarkkaillessa ympäristöään. 3.Ms.11:13-19 mukaan (suomalaisessa Raamatussa ilmeisesti harjalintu, lapving) hoopoe kuuluu niihin, joita tulee inhota, ne ovat ”kauhistus” (abomination), eikä niitä saa syödä. Lukija lienee jo arvannut, että kysymyksessä on lintu.
ISRAELIN Luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämässä yleisöäänestyksessä hoopoe valittiin etukäteen valittujen 10 ehdokkaan joukosta Israelin kansallislinnuksi. Voittajan tuli edustaa israelilaista luonnetta, asua pysyvästi maassa ja olla edustettuna juutalaisessa traditiossa.
Äänestyksessä hoopoe sai 35 % äänistä, toiseksi tullut warbler (pashosh, visertäjä) 10.3 % sekä kolmanneksi äänestetty finch (choochit, peippo) 9.8 %. Lisää tietoja osoitteesta:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1212041432375&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
4. OIKEUSKANSLERI Menachem Mazuz antoi poliisille kehotuksen nopeuttaa tutkimuksia. JP:n entiseltä poliisin päätutkijalta saaman arvion mukaan se ei kuitenkaan käytännössä vaikuta tutkimuksiin. Hän olettaa, että sen tarkoituksena oli nostaa oikeus-kanslerin arvoa kansan ja median silmissä, sillä poliisi toimii voimavarojensa puitteissa niin nopeasti kuin on mahdollista ja järkevää. Hän arvioi, että poliisilla on tarpeeksi todisteita Olmertin syyttämiseksi luottamuksen rikkomisesta, ja suositteli, että poliisi esittäisi syytökset jo ennen Talanskyn uusintakuulustelua 17. heinäkuuta, mihin sillä on mahdollisuus ja oikeus. Poliisi on tiettävästi varautunut matkustamaan Yhdysvaltoihin ennen heinäkuuta kuulustellakseen Talanskya siellä, ja on pyytänyt siihen lupaa USA:n hallitukselta.
POLIISI ei Israelissa syytä ketään, se kuuluu oikeusviranomaisille, mutta poliisi voi suositella keräämäänsä aineistoon perustuen syytöksiä, jos tapaus on vakava. Olmertin tapauksessa kysymys on kiireellinen, sillä valtion hallinto ei voi olla halvaantunut pitkiä aikoja, ja Israelin tilanne on vaarallinen ja vaatii jatkuvaa ja huolellista seurantaa. Poliisi paljastaa, että epäiltyinä rikoksista ovat Olmertin lisäksi hänen toimistopäällikkönsä Shula Zaken, asianajaja Uri Messer ja myös Morris Talansky. Zaken kieltäytyy puhumasta kuulustelijoille eikä ole suostunut syyttäjän todistajaksi.
Uri Messer sen sijaan voi suostua todistamaan Olmertia vastaan. (JP)
5. OLMERTIN korruptioskandaali on yllättäen saanut kiittäviä lausuntoja arabimaista. Ei siksi, että siellä suositeltaisiin seuraamasta Olmertin esimerkkiä, vaan siksi, että Israelin rikospoliisin tutkimuksia korkean valtion virkamiehen toimista voidaan pitää esimerkkinä, jota myös arabimaiden tulisi noudattaa. Useissa arabimaissa on vaadittu, että heidän omat johtajansa ottaisivat oppia Israelin demokraattisesta järjestelmästä, kertoo Kh A Toameh JP:n artikkelissaan. Israelissa ei juuri ole totuttu kuulemaan ylistyksiä maasta arabimaitten taholta, joten ilmiö on sitäkin yllättävämpi. Arabimaissahan korruptio on niin yleistä, että ulkomaisten yhtiöitten täytyy aina tarjouksiinsa arabimaissa lisätä määrätty summa viranomaisten lahjomiseksi, koska muuten ei pääse mukaan edes tarjoamaan, mikä aiheuttaa ongelmia länsimaisessa kirjanpidossa, jossa lahjonta on rikos.
OLMERTIN tapausta on esitelty lukuisissa arabilehdissä, mikä on saanut runsaasti yleisö-palautetta, joista Toameh esittää joitakin. Eräs yleisökirjoittaja kirjoittaa web-sivulla: ”Näytä minulle yksi arabi- tai islaminmaa, jossa pääministeri tai korkea hallituksen virkailija on koskaan joutunut poliisin kuulusteltavaksi korruptiosta tai lahjonnasta epäiltynä.” Toinen kirjoittaja sanoo, että ”kaikkine vikoineen Israelin hallinto on parempi kuin arabidemokratiat, vaikka se vaihtaakin ministereitään ja hallituksiaan muutaman vuoden välein”.
Eräs ”Israelin rakastaja” Saudi Arabiasta kirjoittaa: ”Israel on valtio, jonka ansaitsee olla olemassa. Se ansaitsee syvimmän kunnioituksemme. Toivoisin, että olisin tuon maan kansalainen.” Hani Gazasta: ”Tämä on demokratiaa parhaimmillaan. Olemme saaneet tarpeeksi diktatuurista arabimaissa. Ottakaamme oppia Israelista. Hyötykäämme Israelin demokratian antamasta esimerkistä.” (JP)
6. SHAS-PUOLUEEN Tora-vanhinten Neuvosto luultavasti tekee ensi viikolla päätöksen, jossa se antaa ohjeet puolueen eroamiseksi hallituksesta, koska sen esitys lapsilisien nostamiseksi hylättiin. Neuvosto kokoontuu ensi viikolla, mutta päivämäärää ei ole määrätty. Shasin puheenjohtaja Eli Yishai sanoo, että hän kannattaa uusia vaaleja riippumatta uusista epäilyistä pääministeri Olmertia vastaan.
”En näe optiota vaihtoehtoisesta hallituksesta, joka voitaisiin muodostaa,” Yishai toteaa ja lisää, että sen vuoksi hän pitää parempana uusia vaaleja.
Yishain lähellä olevat puolueen johtajat eivät haluaisi erota hallituksesta ihan vielä, vaan haluavat ensin tarkkailla, miten tilanne kehittyy muissa puolueissa, varsinkin Kadimassa. (JP)
7. UUTISOTSIKOITA
- Sisäisen turvallisuuden ministeri Avi Dichter kiittelee Olmertin ilmoittamia rauhankeskusteluja Syyrian kanssa, joitten hän sanoo voivan muuttaa koko alueen todellisuuden. Hän kuitenkin tähdentää, että viimeisen 10 vuoden ajan Damaskos on antanut Hamasille ja Islamic Jihadille toimia vapaasti maassa, mitä Israel ei voi hyväksyä. ”Niiden täytyy muuttaa pääkonttorinsa Damaskoksesta”, hän toteaa. Hän sanoi Iranista, että terroristin tavoin ajattelevalla valtiolla ei saa olla ydinaseita; se on kuolemanvakava kysymys, todeten samalla, että sanktioilla ei näytä olevan suurta vaikutusta Iranin talouteen. Hän ei suosittele Israelin johtavan Iranin vastaista kampanjaa, mutta totesi, että Israel voi auttaa tarjoamalla tiedustelutietojaan. (JP)
- Barakin neuvonantaja Amos Gilad matkustaa ensi viikon alussa Kairoon, jossa tulitaukosopimus Israelin ja Hamasin välillä on lähes valmis. Barak ja Olmert joutuvat sitten päättämään Israelin reaktiosta viimeiseen esitykseen. (JP)
- Arkkipiispa Desmond Tutu matkusti Egyptin kautta Gazaan, jossa hän YK:n ihmisoikeuksien neuvoston toimeksiannosta tutkii tilannetta. Ensi sanoikseen hän sanoo joutuneensa shokkiin havainnoistaan tilanteesta Gazassa kuukausia kestäneen saarron seurauksena. Samalla hän syytti Israelia, ettei se antanut hänelle lupaa vierailla siellä. Ulkoministeriön edustaja kumoaa tämän todeten, että Tutu on tervetullut Israeliin turistina, mutta Israelin viranomaiset eivät toimi yhteistyössä hänen tutkimuksissaan, koska ihmisoikeuksien neuvosto on jyrkästi Israelin vastainen. (JP)
- USA uskoo, että Syyrialla oli kolme ydinlaitosta, joista kaksi toimii edelleen Israelin tuhottua niistä yhden kuudentena tammikuuta 2007. Bush vaatii, että IAEA lähettää tutkijoita Syyriaan etsimään näitä salaisia ydinlaitoksia. Syyrian epäillyt ydinlaitokset ovat herättäneet epäilyksiä, että Iranin ydinpommin rakentaminen on paljon pitemmällä kuin tiedetään. (JP)
- Haaretz-dialoge gallup seuraavista vaaleista. Likud 35; Labour 19; Kadima 13; Shas 11: Israel Beiteinu 11; UTJ 6; Meretz 5; Gaydamak 2; UTJ/NRP 5; arabipuolueet 11; eläkeläiset putoaisivat. (INN)
1. OLMERTIN KORRUPTIOEPÄILYT ovat saattaneet Israelin sisäpolitiikan melkoiseen kierteeseen. Avoimesti tunnustetaan, että Olmertin aika pääministerinä on ohi, kysymys on vain ajankohdasta. Erään arvion mukaan Olmert etsii vain tapaa, millä hän voisi jättää pääministerin paikkansa ”kunniallisesti”, jos sellainen määritelmä häneen soveltuu. Eräs tapa hoitaa asia korrektisti olisi pitää Kadima-puolueen puheenjohtajavaalit ja valita uusi johtaja, joka astuisi Olmertin paikalle ainakin poliisitutkimusten ajaksi. Tämä sopisi myös Olmertin uudelle uskotulle Shaul Mofazille, joka on asettunut tukemaan Olmertia. Tässä hän asettuu puolueen vahvimpana Olmertin seuraajaehdokkaana pidetyn Tzipi Livnin vastaehdokkaaksi. Livni avasi lopulta eilen ”sanaisen arkkunsa” ja kehotti Kadima-puoluetta valmistautumaan uusiin vaaleihin, jotka useimpien poliitikkojen mukaan voitaisiin pitää marraskuussa 2008.
LABOUR-PUOLUE valmistautuu samoin ennenaikaisiin vaaleihin, kuten myös Likud.
KOLME Kadima-puolueen jäsentä jätti eilen lakialoitteen Knessetissä Knessetin hajottamiseksi ja uusista vaaleista. (JP)
2. SYYTTELY Kadima-puolueen sisällä on saanut mittasuhteet, jotka voivat johtaa jopa puolueen hajoamiseen. Olmertin klikki syyttää Livniä, että hän on tehnyt salaisen liiton Labour-puolueen puheenjohtajan Ehud Barakin kanssa, jos ei yhteisestä puolueesta, niin ainakin sitoutumisesta vaaliliittoon seuraavien parlamenttivaalien aikana. Livni vakuuttaa, ettei mitään tällaista ole tapahtunut, mutta jo pelkkä epäilys vaikuttaa negatiivisesti. Hyökkääjänä on Olmert, jota edustaa Shaul Mofazin johtama tukijaryhmä. Olmert ei henkilö-kohtaisesti osallistu kamppailuun, vaan verhoutuu siinä kannattajiensa suojaan. Tämä voi olla viisasta tulevaisuutta ajatellen, joka voi hetkessä muuttaa asetelmat, ja toisaalta se nostaa hänen arvoaan johtajana, joka antaa apulaistensa hoitaa ”likaisen työn”.
OLMERT matkustaa ensi maanantaina Yhdysvaltoihin, jossa hän tavannee presidentti George Bushin, varapresidentti Dick Cheneyn, ulkoministeri Gondoleezza Ricen, sekä presidenttiehdokkaat demokraatit Hillary Clintonin ja Barack Hussein Obaman ja republikaanien ehdokkaan John McCainin. JP:n kolumnistit arvelevat, onko kysymyksessä tavanomainen työmatka vai peräti jäähyväiskäynti. (JP)
3. ISRAELILLE valittiin kuningas, siivekäs, mustavalkopyrstöinen, käyränokkainen ja komealla harjalla varustettu. Nimi on ”hoopoe”, hepreaksi myös kutsuttu nimellä ”duchifat”, mikä tarkoittaa ”kaksinokkainen”; tämä siksi, että kallion murtamiseen kykenevä hoopoe pystyy jatkamaan kallion murskaamista vielä sittenkin, kun sen nokka on jostain syystä murskautunut. Juutalaisen tarinan mukaan kuningas Salomo oli epävarma Shaban kuningattaren motiiveista ja puhtaudesta, mutta turvauduttuaan hoopoen neuvoon hän tuli vakuuttuneeksi kuninkaallisesta vieraastaan. Salomo ihaili hoopoen viisautta sen tarkkaillessa ympäristöään. 3.Ms.11:13-19 mukaan (suomalaisessa Raamatussa ilmeisesti harjalintu, lapving) hoopoe kuuluu niihin, joita tulee inhota, ne ovat ”kauhistus” (abomination), eikä niitä saa syödä. Lukija lienee jo arvannut, että kysymyksessä on lintu.
ISRAELIN Luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämässä yleisöäänestyksessä hoopoe valittiin etukäteen valittujen 10 ehdokkaan joukosta Israelin kansallislinnuksi. Voittajan tuli edustaa israelilaista luonnetta, asua pysyvästi maassa ja olla edustettuna juutalaisessa traditiossa.
Äänestyksessä hoopoe sai 35 % äänistä, toiseksi tullut warbler (pashosh, visertäjä) 10.3 % sekä kolmanneksi äänestetty finch (choochit, peippo) 9.8 %. Lisää tietoja osoitteesta:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1212041432375&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
4. OIKEUSKANSLERI Menachem Mazuz antoi poliisille kehotuksen nopeuttaa tutkimuksia. JP:n entiseltä poliisin päätutkijalta saaman arvion mukaan se ei kuitenkaan käytännössä vaikuta tutkimuksiin. Hän olettaa, että sen tarkoituksena oli nostaa oikeus-kanslerin arvoa kansan ja median silmissä, sillä poliisi toimii voimavarojensa puitteissa niin nopeasti kuin on mahdollista ja järkevää. Hän arvioi, että poliisilla on tarpeeksi todisteita Olmertin syyttämiseksi luottamuksen rikkomisesta, ja suositteli, että poliisi esittäisi syytökset jo ennen Talanskyn uusintakuulustelua 17. heinäkuuta, mihin sillä on mahdollisuus ja oikeus. Poliisi on tiettävästi varautunut matkustamaan Yhdysvaltoihin ennen heinäkuuta kuulustellakseen Talanskya siellä, ja on pyytänyt siihen lupaa USA:n hallitukselta.
POLIISI ei Israelissa syytä ketään, se kuuluu oikeusviranomaisille, mutta poliisi voi suositella keräämäänsä aineistoon perustuen syytöksiä, jos tapaus on vakava. Olmertin tapauksessa kysymys on kiireellinen, sillä valtion hallinto ei voi olla halvaantunut pitkiä aikoja, ja Israelin tilanne on vaarallinen ja vaatii jatkuvaa ja huolellista seurantaa. Poliisi paljastaa, että epäiltyinä rikoksista ovat Olmertin lisäksi hänen toimistopäällikkönsä Shula Zaken, asianajaja Uri Messer ja myös Morris Talansky. Zaken kieltäytyy puhumasta kuulustelijoille eikä ole suostunut syyttäjän todistajaksi.
Uri Messer sen sijaan voi suostua todistamaan Olmertia vastaan. (JP)
5. OLMERTIN korruptioskandaali on yllättäen saanut kiittäviä lausuntoja arabimaista. Ei siksi, että siellä suositeltaisiin seuraamasta Olmertin esimerkkiä, vaan siksi, että Israelin rikospoliisin tutkimuksia korkean valtion virkamiehen toimista voidaan pitää esimerkkinä, jota myös arabimaiden tulisi noudattaa. Useissa arabimaissa on vaadittu, että heidän omat johtajansa ottaisivat oppia Israelin demokraattisesta järjestelmästä, kertoo Kh A Toameh JP:n artikkelissaan. Israelissa ei juuri ole totuttu kuulemaan ylistyksiä maasta arabimaitten taholta, joten ilmiö on sitäkin yllättävämpi. Arabimaissahan korruptio on niin yleistä, että ulkomaisten yhtiöitten täytyy aina tarjouksiinsa arabimaissa lisätä määrätty summa viranomaisten lahjomiseksi, koska muuten ei pääse mukaan edes tarjoamaan, mikä aiheuttaa ongelmia länsimaisessa kirjanpidossa, jossa lahjonta on rikos.
OLMERTIN tapausta on esitelty lukuisissa arabilehdissä, mikä on saanut runsaasti yleisö-palautetta, joista Toameh esittää joitakin. Eräs yleisökirjoittaja kirjoittaa web-sivulla: ”Näytä minulle yksi arabi- tai islaminmaa, jossa pääministeri tai korkea hallituksen virkailija on koskaan joutunut poliisin kuulusteltavaksi korruptiosta tai lahjonnasta epäiltynä.” Toinen kirjoittaja sanoo, että ”kaikkine vikoineen Israelin hallinto on parempi kuin arabidemokratiat, vaikka se vaihtaakin ministereitään ja hallituksiaan muutaman vuoden välein”.
Eräs ”Israelin rakastaja” Saudi Arabiasta kirjoittaa: ”Israel on valtio, jonka ansaitsee olla olemassa. Se ansaitsee syvimmän kunnioituksemme. Toivoisin, että olisin tuon maan kansalainen.” Hani Gazasta: ”Tämä on demokratiaa parhaimmillaan. Olemme saaneet tarpeeksi diktatuurista arabimaissa. Ottakaamme oppia Israelista. Hyötykäämme Israelin demokratian antamasta esimerkistä.” (JP)
6. SHAS-PUOLUEEN Tora-vanhinten Neuvosto luultavasti tekee ensi viikolla päätöksen, jossa se antaa ohjeet puolueen eroamiseksi hallituksesta, koska sen esitys lapsilisien nostamiseksi hylättiin. Neuvosto kokoontuu ensi viikolla, mutta päivämäärää ei ole määrätty. Shasin puheenjohtaja Eli Yishai sanoo, että hän kannattaa uusia vaaleja riippumatta uusista epäilyistä pääministeri Olmertia vastaan.
”En näe optiota vaihtoehtoisesta hallituksesta, joka voitaisiin muodostaa,” Yishai toteaa ja lisää, että sen vuoksi hän pitää parempana uusia vaaleja.
Yishain lähellä olevat puolueen johtajat eivät haluaisi erota hallituksesta ihan vielä, vaan haluavat ensin tarkkailla, miten tilanne kehittyy muissa puolueissa, varsinkin Kadimassa. (JP)
7. UUTISOTSIKOITA
- Sisäisen turvallisuuden ministeri Avi Dichter kiittelee Olmertin ilmoittamia rauhankeskusteluja Syyrian kanssa, joitten hän sanoo voivan muuttaa koko alueen todellisuuden. Hän kuitenkin tähdentää, että viimeisen 10 vuoden ajan Damaskos on antanut Hamasille ja Islamic Jihadille toimia vapaasti maassa, mitä Israel ei voi hyväksyä. ”Niiden täytyy muuttaa pääkonttorinsa Damaskoksesta”, hän toteaa. Hän sanoi Iranista, että terroristin tavoin ajattelevalla valtiolla ei saa olla ydinaseita; se on kuolemanvakava kysymys, todeten samalla, että sanktioilla ei näytä olevan suurta vaikutusta Iranin talouteen. Hän ei suosittele Israelin johtavan Iranin vastaista kampanjaa, mutta totesi, että Israel voi auttaa tarjoamalla tiedustelutietojaan. (JP)
- Barakin neuvonantaja Amos Gilad matkustaa ensi viikon alussa Kairoon, jossa tulitaukosopimus Israelin ja Hamasin välillä on lähes valmis. Barak ja Olmert joutuvat sitten päättämään Israelin reaktiosta viimeiseen esitykseen. (JP)
- Arkkipiispa Desmond Tutu matkusti Egyptin kautta Gazaan, jossa hän YK:n ihmisoikeuksien neuvoston toimeksiannosta tutkii tilannetta. Ensi sanoikseen hän sanoo joutuneensa shokkiin havainnoistaan tilanteesta Gazassa kuukausia kestäneen saarron seurauksena. Samalla hän syytti Israelia, ettei se antanut hänelle lupaa vierailla siellä. Ulkoministeriön edustaja kumoaa tämän todeten, että Tutu on tervetullut Israeliin turistina, mutta Israelin viranomaiset eivät toimi yhteistyössä hänen tutkimuksissaan, koska ihmisoikeuksien neuvosto on jyrkästi Israelin vastainen. (JP)
- USA uskoo, että Syyrialla oli kolme ydinlaitosta, joista kaksi toimii edelleen Israelin tuhottua niistä yhden kuudentena tammikuuta 2007. Bush vaatii, että IAEA lähettää tutkijoita Syyriaan etsimään näitä salaisia ydinlaitoksia. Syyrian epäillyt ydinlaitokset ovat herättäneet epäilyksiä, että Iranin ydinpommin rakentaminen on paljon pitemmällä kuin tiedetään. (JP)
- Haaretz-dialoge gallup seuraavista vaaleista. Likud 35; Labour 19; Kadima 13; Shas 11: Israel Beiteinu 11; UTJ 6; Meretz 5; Gaydamak 2; UTJ/NRP 5; arabipuolueet 11; eläkeläiset putoaisivat. (INN)
Comments