MAANANTAI 23.07.07
1. ME PYSTYMME ISKEMÄÄN minne tahansa Israelissa, julisti Hizbullahin pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallah Teheranissa puheessaan, jota Debkafile kutsuu sotapuheeksi.
Nasrallah julisti, että heillä oli viime sodan aikana mahdollisuus iskeä Tel Aviviin, mutta hän pidättyi siitä. Nyt hän uhkaa, että tämä valmius ja kyky on entisestään parantunut. Puhe esitettiin al-Jazeeran TV-uutisissa eilen.
Hizbullah ampui n. 4000 rakettia Israeliin Libanonin sota II:n aikana. Sodassa kuoli 119 sotilasta; ja kaikkiaan 159 ihmistä virallisen tilaston mukaan.
UNIFIL-joukkoja on n. 13 000 miestä Etelä Libanonissa, mutta Hizbullah asentaa rakettinsa kyliin ja Litanijoen taakse, missä UNIFIL ei niitä löydä.
IRANIN PRESIDENTTI Mahmoud Ahmadinejad kieltää tehneensä asesopimuksen Syyrian kanssa, kuten lontoolaislehti väitti.
2. IAF:N OHJUKSET surmasivat kaksi Kassam-raketin miehistöstä Gazassa sen jälkeen, kun Kassam osui sunnuntaina kouluun Sderotissa lähellä Sapitrin akateemista opistoa, haavoittaen yhtä naista käteen ja vaurioittaen rakennusta. Islamic Jihadin Abu Hamzeh kertoi miesten olleen ”pyhässä tehtävässä”, millä tarkoitetaan terrori-iskua.
IAF:n toinen ohjusisku Kassam-miehistöä vastaan epäonnistui ja miehet pääsivät karkuun. Aiemmin IDF:n sotilaat ampuivat kaksi Hamasin jäsentä Gazan turva-aidan lähellä. He olivat matkalla terrori-iskuun kranaatein ja kiväärein varustettuina.
3. HOMESHIN uudelleen rakentajat joutuivat poliisien ja sotilaitten asettamaan muuriin, millä oli tarkoitus estää heitä pääsemästä kylän raunioille. Heitä leiriytyi kylän lähettyville odottaen tilanteen kehittymistä. Satoja heistä pääsi kuitenkin kukkuloitten kautta Homeshiin, jossa he sanovat aloittaneensa kylän uudelleenrakentamisen. Marssin järjestäjät ovat pyytäneet puolustusministeri Barakia sallimaan marssin. Muutamia yhteenottoja on sattunut marssijoitten ja paikallisten arabien välillä. Muutamia marssijoita on pidätetty.
4. ABBASIN ASETTAMA Salaam Fayadin johtama hätätilahallitus on ajautunut todelliseen kriisiin. Abbasin eiliseksi kutsuma Palestiinan Lakiasäätävä Neuvosto joutui peruuttamaan istuntonsa, koska ei löydetty tarvittavaa määrää edustajia. Myös Fayad oli paikalla, mutta sekä hän että useat Fatahin jäsenet kieltäytyivät osallistumasta istuntoon.
HAMASIN DAMASKOKSESSA toimiva ulkopoliittinen johtaja Khaled Mashaal varoitti Abbasia ja Fatahia, että hänen edustamansa järjestö on menettämässä kärsivällisyytensä PA:n pidättäessä ja jahdatessa sen jäseniä Juudeassa ja Samariassa. Hän kielsi yleisen luulon, että Hamas on heikko Länsirannalla, ja uhkasi voimatoimilla, jos PA ei muuta asennettaan.
AL-AKSAN LISÄKSI eräs toinen Fatahin alajärjestö ilmoitti, ettei se suostu luopumaan aseistaan. Järjestö kutsuu itseään nimellä Abu Ammar Prikaatit. Ryhmän edustaja Abu Muhammad sanoi, ettei ryhmä tunnusta Israelin palestiinalaisvankien vapauttamista, koska hänen mielestään he eivät ole rikollisia vaan vapaustaistelijoita eivätkä siten tarvitse armahdusta.
5. PÄÄMINISTERI Ehud Olmertin ja korkeimman oikeuden presidentin Dorit Beinishin kiristyneet välit ovat aiheuttaneet kriisin, joka ei suinkaan ole ensimmäinen. Jo Yizthak Rabin joutui taistelemaan oikeuden päätöstä vastaan, jossa tuomittiin hänen päätöksensä sallia Shasin pääsy hallitukseen. Rabin antautui ja myöntyi oikeuden päätökseen: ”Jerusalemissa on tuomareita”, hän totesi. Korkeimman oikeuden päätös vaatia hallitusta toimimaan edellisen päätöksensä mukaan ja vahvistaa kaikki Sderotin koulujen tilat Kassamin-kestäviksi eikä vain määrätyt suoja-alueet sai Olmertin toteamaan, että hallitus itse päättää, mitä alueita se suojelee eikä tarvitse siihen oikeuden päätöstä.
SDEROTIN Red Dawn hälytyssireenin varottaessa Kassam-raketin lähestymisestä ihmisillä on 15-20 sekuntia aikaa ehtiä suojaan, eikä se 20 %:ssa kouluja riitä ehtiäkseen suojahuoneisiin.
VAIKKA JOTKUT LUOKKATILAT suojataankin, koululaiset ovat välillä ulkona, eikä siellä ole mitään suojaa raketteja vastaan, kuten ei kaduillakaan.
6. EGYPTIN RAJAPOLIISIT ampuivat kovilla rajan yli Israeliin aikovia pakolaisia. He surmasivat yhden naisen ja haavoittivat neljää muuta, joista yksi on hengenvaarassa.
VAROTOIMISTA huolimatta Afrikasta tulee jatkuvasti ihmisiä, jotka etsivät työtä ja turvaa jatkuvaa vainoa vastaan. Monet heistä tulevat Sudanista, useimmat heistä kristittyjä, joita Darfurin muslimit ja arabit vainoavat armotta, raiskaten, ryöstäen, tuhoten heidän kylänsä ja vaatien heitä kääntymään muhamettilaisiksi. He kuuluvat Afrikan etuvartioon islamin laajentumista vastaan, mutta he ovat yksin ja aseettomia.
TIETOKONEENI monitori osoittaa hälyttäviä merkkejä uupumisesta ja vanhuuden heikkoudesta värjäten tekstiruudun punaiseksi. Odottelen vain, kuinka kauan raporttien laadinta vielä onnistuu.
Toivotan lämmintä jatkokesää. Jos raportit ovat myöhässä, kone teki tenän.

Comments

Hanna said…
Please, Gavriel, älä vaan lopeta raporttejasi! Jospa saisit uuden koneen!!!

Toivoo: Hanna

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021