KESKIVIIKKO 09.05.07
1. HAMAS KIELTÄÄ aiemmin levinneet tiedot, että sen kaappaaman IDF:n sotilaan Gilad Shalitin kohtalo on riippuvainen Israelin armeijan kyvystä hillitä sotatoimiaan Hamasia vastaan.
Hamasin edustaja Abu Obaidah uhkasi Israelin arabialaisessa viikkolehdessä Panorama, että Shalit voidaan surmata, jos IDF tekee maahyökkäyksen Gazaan. Toisaalta ei ole olemassa mitään takeita siitä, että Shalit on elossa, koska ketään ei päästetä näkemään häntä.
IDF:N EDUSTAJA myöntää, että se huomioi mahdollisuuden panttivangin surmaamisesta siinä tapauksessa, mutta ettei se ole määräävä tekijä iskua suunniteltaessa.
ISRAELIN POLIITTINEN JOHTO odottaa jotain suurta tragediaa, kuten esim. Kassam-iskua kouluun, lasten päiväkerhoon tai Ashkelonin teollisuusalueelle, ennen kuin se on valmis tekemään päätöksiä. Onnetonta tässä vain on se, että hallitus toistaa Libanonin sodan virheen, jossa sotaan mentiin ilman kokonaissuunnitelmaa ja päämäärää.
GAZAN ALUETTA militarisoidaan kovaa vauhtia, terrorijärjestöt kouluttavat miehiään, lisäävät miesvahvuutta ja hankkivat entistä tehokkaampia aseita panssarin- ja ilmatorjuntaohjuksista lähtien, sekä linnoittavat Gazan aluetta kaivamalla sinne samantapaista luolien verkostoa kuin Hizbullah Libanonin eteläosaan. Tämä kaikki tapahtuu IDF:n silmien alla ja tieten eikä kukaan näytä ottavan vastuuta tehdäkseen jotain sen lopettamiseksi.
IDF:N EDUSTAJA kertoo, että sillä on suunnitelma operaatiosta Gazan alueelle, jolla myös muodostettaisiin puskurivyöhyke Gazan ja Israelin välisen raja-aidan taakse Kassam-iskujen estämiseksi. Gazan alue vain on niin kapea, että Kassamien kantomatkan kasvaessa niillä yltää kaikesta huolimatta israelilaisiin lähellä raja-aitaa oleviin asutuskeskuksiin.
2. PALESTIINAN VASTARINTAKOMITEAN (PRC) Abu Mujahed arvioi, ettei Shalitin vapauttaminen onnistu Israelin nykyisen hallituksen aikana, koska ”se on liian heikko tekemään tarvittavia päätöksiä”. Siksi PRC varautuu pitämään Shalitia vankinaan pitkän aikaa, kunnes sen kaikkiin vaatimuksiin suostutaan, ”riippumatta Abbasin toistuvista katteettomista lupauksista”.
AL-QAIDAN ryhmä Gazassa ilmoittaa iskevänsä PA:n järjestämiin kesäleireihin, jos tytöt ja pojat saavat vapaasti osallistua niihin. Tämä ryhmä, joka sanoo tehneensä iskun UNRWA:n kouluun Gazassa, uhkaa tuhota UNRWA:n järjestämät kesäleirit, jos sen vaatimuksia ei huomioida.
MUSLIMISAARNAAJAT ovat useissa moskeijoissa vaatineet seuraajiaan hyökkäämään näitä UNRWA:n järjestämiä ja rahoittamia kesäleirejä vastaan, koska ”ne ovat osa israelilais-amerikkalaisesta salaliitosta palestiinalaisen yhteisön ja puhtaan islamin korruptoimiseksi.”
AL-AKSA ILMOITTAA, että kaksi kuukautta sitten professori David Nivin murha, jonka tekijät olivat selvästi palkattuja ammattilaisia, oli tarkoitettu Knessetin huomattavaa jäsentä vastaan. Tekijät olivat ilmeisesti erehtyneet hopeanharmaan BMW-auton rekisteritunnuksesta. Tapaus aiheutti melkoista kuhinaa poliisin ja Knessetin jäsenten keskuudessa. Poliisi pyysi niitä kansanedustajia, joitten autoon professorin auton tunnusmerkit läheisesti sopivat, ilmoittautumaan poliisille. Kaksi autoa löytyi, mutta ne eivät sopineet etsittyihin. Poliisi saa joitain uhkauksia kansanedustajia vastaan ja se suhtautuu niihin vakavasti sen jälkeen, kun PFLP murhasi turismiministeri Rehavam Zeevin hotellissa Itä Jerusalemissa lokakuussa 2001.
3. PUNAINEN RISTI ILMOITTAA vakavan huolensa lääkintäpalvelujen kärsimisestä, jos PA:n lääkintähenkilöstö jatkaa mielenosoituksellisia lakkojaan maksamattomien palkkojen vuoksi.
PA:n terveysministeriön alaiset työntekijät ovat toistaneet hetkittäisiä lakkojaan sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteisö lakkautti suoran avun PA:lle maaliskuussa 2006 Hamasin tultua valtaan.
PUNAISEN RISTIN terveyskoordinaattori Eileen Daly Juudeassa ja Samariassa kertoo, että hallituksen sairaaloissa potilaitten luku on 32 % viime vuoden luvuista, ja joissakin 9-13 %. Jotkut pääterveyskeskukset ovat sulkeneet ovensa kokonaan lopettaen samalla rokotukset ja lääkkeitten jakamisen kroonisesti sairaille sekä lasten ja odottavien äitien tarkastukset.
PA:N ALAISET terveyskeskukset ja sairaalat vastaavat pääasiallisesti palestiinalaisten terveyspalveluista, eivätkä alueella toimivat yksityiset järjestöt pysty täyttämään aukkoa, mikä syntyy PA:n virallisen terveyspalvelun taantuessa. Asiaa ei paljon auta vaatia lääkäreitä toimimaan ammateissaan Hippokrateen valan sitomina vaikka ilman palkkaa.
4. BBC:N TOIMITTAJAN Alan Johnsonin (44-vuotias) kohtalo on edelleen epäselvä, edes hänet kaapanneen ryhmän identiteetistä ei olla varmoja. Muutama päivä sitten julkistettiin erään ryhmän vaatimus 5 miljoonan USD lunnaista ja Jordaniassa kuolemaan tuomitun naisterroristin vapauttamiseksi Johnsonia vastaan.
ENGLANNIN PÄÄKONSULI Jerusalemissa Richard Makepeace (”rauhantekijä”) keskusteli asiasta PA:n pääministeri Ismail Haniyehin kanssa Gazassa. Keskusteluissa olivat mukana PA:n sisäministeri Hani Kawasmeh (Hamas tukee), apulaispääministeri Azzam al-Ahmed (Fatah) ja Haniyehin neuvonantaja Ahmed Youssef. Englannin ilmoituksen mukaan tällä ei rikottu EU:n kieltoa asioida PA:n Hamas-ministereitten kanssa. Youssef vakuutti medialle, että Johnsonin vapauttaminen on vireillä, mutta ei pystynyt tai halunnut detaljoida asiaa.
Johnson kaapattiin Gazassa maaliskuun 12. päivänä eikä hänestä ole kuultu mitään sen jälkeen. Gazassa on kaapattu useita journalisteja, mutta heidät yleensä vapautettiin pian sen jälkeen. PA:n poliisi ei ole pidättänyt kaappaajia eikä heitä ole syytetty oikeusistuimessa.
5. MAAILMANPANKKI (WB)esittää kovaa kritiikkiä IDF:n asettamia tiesulkuja ja ajoittaisista kaupunkien ja kylien saartotoimista vastaan, koska WB:n mukaan ”ne ovat esteenä palestiinalaisten taloudelliselle kasvulle”. Raportissa väitetään, että tiesulut ja saartotoimet tehdään Juudeassa ja Samariassa asuvien juutalaisten siirtolaisten ”setlerien” eduksi ja heidän liikkumisvapautensa parantamiseksi, ”tämä kaikki palestiinalaisten kustannuksella”, todetaan raportissa. Tätä samaa jauhavat monet ihmisoikeusjärjestöt ja muut vapaat järjestöt, joille ei näytä merkitsevän mitään se, ettei juutalaiseen ideologiaan kuulu toisen vahingoittaminen tai se tosiasia, että joka kerran, kun turvallisuusjärjestelyjä helpotetaan, tapahtuu terrori-isku jossain israelilaisessa kaupungissa, joissa kymmeniä ihmisiä kuolee ja satoja vammautuu.
ÄÄNEKKÄIMPIÄ näistä Israelin tuhoa ajavista järjestöistä on Peace Now, joka kerkeästi tuomitsee Israelia kaikissa tilanteissa, kuten kutsuen täkin lausuntoa ”Israelin suureksi häpeäksi”.
6. KADIMA-PUOLUEESSA vaaditaan uuden puheenjohtajan ja pääministerin etsimistä puolueen sisältä. Tämän vaatimuksen, joita on tosin elänyt pinnan alla kaiken aikaa, aiheutti entisen pääministeri ja ”ihmemiehen” Ehud Barakin ex-tempore järjestämä lehdistötilaisuus, jossa tämä median edustajia pakoillut Labourin puheenjohtajaehdokas, toinen suosituista, vaati Olmertin eroa pääministerin paikalta. Barak jätti kertomatta oman strategisen suunnitelmansa sisällön, jos hänellä sellainen onkaan, tai miten hän aikoisi korjata Winograd-rapotin esittämät puutteet ja viat, mutta hän vihjaili voivansa palvella puolustusministerinä Olmertin tai jonkun muun hallituksessa, kunnes pidetään uudet vaalit ja muodostetaan uusi hallitus.
7. USA:N HALLITUS tyynnyttelee Israelia, ettei sen laatima turvallisuusdokumentti ollut tarkoitettu ehdottomaksi aikatauluksi, jonka mukaan tulee toimia, mutta kaikesta ilmenee kuitenkin, että juuri sitä USA:n ulkoministeriö lopulta toivoo. Pahimmin Israelin turvallisuusjohtajia häiritsevät sen vaatimukset tiesulkujen massapoistamisesta, päivittäisen bussiliikenteen järjestämiseksi Gazasta Juudeaan ja Samariaan sekä aseitten toimittaminen palestiinalaisille ilman takeita, etteivät ne pääty terroristien käsiin. Myös Kassam-rakettien valmistuksen ja ampumisen sekä aseitten ja räjähdysaineitten jatkuvan salakuljetuksen lopettaminen ovat eräänlaista haaveellista toiveajattelua, mihin terrorijärjestöt eivät tule suostumaan.
8. OLMERTIN KANSLIA on käynyt salaisia neuvotteluja Mahmoud Abbasin kanssa. Olmertin kansliassa kielletään neuvotteluja käydyn, mutta Olmert valmisteli niitä pyytämällä vasemmiston johtavia ajattelijoita ja vaikuttajia tukemaan häntä tässä, kertoo debkafile. Se kertoo, että Olmert lupaa tyhjentää suuria alueita juutalaisista Juudeassa ja Samariassa Palestiinan valtion perustamiseksi. Olmert on debkafilen mukaan valmis aloittamaan lopulliset rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa.
OLMERTIN AHDINGON tietäen on ymmärrettävissä, että hän etsii raflaavia keinoja päästäkseen häntä uhkaavasta erottamisesta pääministerin paikalta.
Olmertin kykyyn tehdä Israelina hyödyttäviä päätöksiä suhtaudutaan entistä epäilevämmin Libanonin sotaa käsittelevän raportin julkistuttua. Libanonin kakkossodassa kuoli 119 sotilasta ja 43 siviiliä, Hizbullah ampui yli 4000 rakettia Israeliin, jotka tuhosivat lukuisia rakennuksia ja asuntoja, aiheuttivat kymmeniä metsäpaloja ja ajoivat yli miljoonan ihmistä kodeistaan puutteellisiin väestönsuojiin tai pakoon maan keski- ja eteläosiin.
9. YK YRITTÄÄ KÄÄNNYTTÄÄ muslimeja koulujensa ja levittämänsä islamin vastaisen ideologiansa kautta, väittää Jihadia Salafiya, al-Qaidan alainen järjestö, joka toimii Gazassa ja myös Juudeassa ja Samariassa. Sen edustajat pilkkaavat länsimaisia YK:n työntekijöitä niiden puhuessa vapaudesta ja demokratiasta, ja mitä siitä seuraa: Vapaat suhteet, homoseksualismi, kodittomuus ja AIDS. Sen vuoksi palestiinalaiset haluavat hyökätä näitä länsimaisia lähetyssaarnaajia ja kristittyjä vastaan, kertoo www.worldnetdaily.com.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019