TIISTAI 22.01.13


tiistai 22.01.13

1. TIISTAI  22. tammikuuta klo 06.50 ja kaikki hyvin valtakunnassa, vai onko? Tänään luvataan ajankohtaan nähden lämmintä säätä, Jerusalemissa 12-22 C-astetta, Eilatissa 17-29; Tiberiassa 16-26 ja Tel Avivissa 13-25 C-astetta, taivas on lähes pilvetön. Rajoilla on rauhallista eikä kukaan ole uhannut hyökätä maahan juuri nyt. Eikö siis olisi kaikki syyt olettaa, että kaikki on hyvin valtakunnassa? Ainakin pinnalta katsoen? Mikäli oppositiossa olevien puolueiden edustajien puheita uskoisi, mikään ei olisi hyvin. Mutta tänään heillä on mahdollisuus yrittää saada uudet miehet ja naiset korjaamaan sen, mikä on huonosti

JOKA tapauksessa, tänään on vaalipäivä Israelissa. Vaalihuoneet avataan klo 07.00 aamulla ja suljetaan klo 22.00 illalla. Armeijan 3000 sotilasta äänestivät jo maanantaina, koska heitä tarvitaan tänään turvaamaan lain ja oikeuden täyttymistä vaalipaikoilla 20 000 poliisin lisäksi. Äänioikeutettuja on kaikkiaan 5 656 705 kansalaista, kuten tilastot kertovat. Heistä arvioidaan 62 – 68 %:n käyttävän oikeuttaan valita maalle 19. Knesset; edellisissä vaaleissa 64.7 %.
Vaalipropagandaa ei lain mukaan saanut tehdä maanantaina eikä tänään, mikä on rassannut pahoin niitä, joille ennusteet lupaavat toiveiden hiipumista.

VAALIEN voittajaksi ennustettiin Likutenun, Likudin ja Israel Beitenun, koaliittiota, jolle gallupit lupailivat 32 –37 edustajaa Knessetiin, mutta viimeisten uhkakuvien mukaan tulos voi jäädä jopa alle 30:n, mikä huomattavasti vaikeuttaisi toimintakuntoisen hallituksen muodostamista, ellei peräti antaisi presidentti Shimon Peresille verukkeen luovuttaa hallituksen muodostaminen Labourin puheenjohtajalle Shelly Yachimovichille tai Tzipi Livnille, mikäli hän katsoisi vasemmiston ja keskustan omaavan paremmat mahdollisuudet saada maalle toimiva hallitus. Siinä koostumuksessa Tzipi Livni tulisi vaatimaan - ellei pääministerin - ainakin ulkoministerin  salkkua. Hän on sentään konkaripoliitikko politiikkaa opettelevien joukossa.
Presidentti Peresin ja pääministeri Netanyahun kärkeväkin sanailu ennen vaaleja voisi vaikuttaa Peresin haluun maksaa kalavelkoja selittäen, että Netanyahu on täysin epäonnistunut edellisen neljän vuoden aikana edistämään rauhanprosessia, jonka luotaaminen onnelliseen tai onnettomaan – näkökulmasta riippuen – sopimukseen kruunaisi hänen kuningasajatuksensa ”Palestiinan valtiosta, joka elää turvattuna ja rauhassa Israelin rinnalla elämänsä loppuun saakka”, kuten haavetta on syötetty kansalle.

KORJATAKSEEN mikä vielä on korjattavissa, Netanyahu järjesti yhteisen foto-tilaisuuden eilen Jerusalemissa, johon osallistuivat pormestari Nir Barkat ja juuri nimitetty Israelin Maa-hallituksen puheenjohtaja Moshe Kahlon. Koska siinä puhuttiin asuntojen rakentamisesta, pääministeri katsoi, ettei se ollut vaalitilaisuus, vaikka lehdistö oli kutsuttu paikalle ikuistamaan tilannetta Menachem Beginin säätiön keskuksen edessä. Pääministeri totesi journalisteille, että äänestämällä vahvaa puoluetta äänestää samalla Jerusalemia, voimakasta taloutta ja voimaa alentaa asuntojen hintaa. ”Olemme velvoitettuja suojelemaan Jerusalemia. Se on minun kaupunkini. Me vastustamme ulkoista painostusta emmekä koskaan jaa sitä”, pääministeri todisteli paikalla olijoille.
Jerusalemin pormestari Nir Barkat vakuutti tukevansa Netanyahua, ”joka johtaa maata loistokkaasti ja vartioi Jerusalemin yhtenäisyyttä ulkomailta tulevaa painostusta vastaan”.
Likudin aktivistit olivat tuoneet paikalle suuria mainosplakaatteja, joissa kehuttiin vain Netanyahun pystyvän suojelevan Jerusalemia, ja jos häntä ei valita, Israel pakotetaan vetäytymään 1967 sotaa edeltäville linjoille ja jakamaan Jerusalemin.
Aktivistien laulettua suositun ”Jerusalem of Gold” ja ”Hatikvan” poliisi kehotti aktivisteja välittömästi poistamaan tuomansa plakaatin.  

HABAIT HAYEHUDI (Juutalainen Koti) puolueen puheenjohtaja Naftali Bennet uskonnollisena miehenä kävi sen sijaan vannomassa uskollisuuden valansa Länsimuurilla, jonka journalistit myös ikuistivat, mutta ilman lausuntoja, kuvia sentään levitettiin lehdistölle.
Eräs gallup selvitti omassa raportissaan, että jos alle 35-vuotiaat saisivat päättää, Juutalainen Koti puolue voittaisi vaalit ja Naftali Bennet olisi seuraava pääministeri.
Yacimovich jakeli maanantaina ilmapalloja lapsille ja Livni kierteli kauppakeskuksia luvaten kaataa Netanyahun hallituksen. Yair Lapid sen sijaan pani vaalilistansa 10 kärkinimeä todistamaan fyysisen kuntonsa johtaen heitä kiertämään kolmesti Tel Avivin Yarkonpuiston.
Israelissa vaalipäivä on kansallinen vapaapäivä, mutta jotkut pienyhtiöitten johtajien valitetaan houkutelleen työntekijöitään tulemaan työpaikoilleen.

2. SIONISTEILLA oli yhteyksiä Saksan natsien kanssa ennen toista maailmansotaa, väitti PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas Libanonissa toimivan Al-Mayadeen-verkoston haastattelussa maanantaina. Verkostolla on yhteyksiä Hizbullahin ja Iranin kanssa. Haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan perjantaina, mutta otteita siitä annettiin julkisuuteen maanantaina, joista TV-2 esitti osia lähetyksessään eilen illalla.
Abbas väittää haastattelusta annettujen tietojen mukaan, ettei kukaan voi kiistää hänen tietojaan sellaisesta yhteydestä, ja että hänellä on 70 kirjaa, joissa asia todistetaan.

ABBAS valmisteli tohtorinväitöskirjaansa Moskovassa Patrick Lumumban yliopistossa. Väitöskirja valmistui 1982 otsikolla: ”The Connection between the Naziz and the Leaders of the Zionist Movement” (Yhteys natsien ja sionistijohtajien välillä). Väitöskirjan pohjalta laadittu kirja julkaistiin 1984 nimellä ”The Other Side. The Secret Relationship between Nazism and Zionism.” (Toinen puoli. Salainen suhde Natsismin ja Zionismin välillä.)
Abbas väittää kirjassaan, että sionismiliike toimi yhteistyössä natsien kanssa juutalaisen kansan tuhoamiseksi, jonka vastineeksi Natsi-Saksan ja Jewish Agencyn välillä solmitun sopimuksen mukaan Saksa sallii kymmenien tuhansien juutalaisten omaisuuden siirron Israeliin. Kirjan esipuheessa Abbas väittää, että holokaustin uhrien lukumäärää ja sen julmuutta on suuresti liioiteltu.

ABBASIN  neuvonantaja Nabil Abu Rudeinah kiersi journalistin asiaa koskevan kysymyksen kieltäen hänen lausuneen mitään sellaista ladellen ulkoa opetellun vakiolauseen vakuuttaen, että ”Abbasin asema on selkeä ja luja ja että hän on antautunut rauhanprosessin toteuttamiseen”. Hän vakuutti, ettei Abbasin asenteissa ole tapahtunut mitään muutosta, vaan hän edelleen haluaa Israelin rinnalle itsenäistä Palestiinan valtiota pääkaupunkinaan Jerusalem.
Muutamia viikkoja sitten Abbas ylisti suuresti brittimandaatin alkuaikana kuvernööri Samuelin Jerusalemin muftiksi nimittämää Hajj Amin al-Husseinia, joka oli äärimäisen antisionistinen ja antisemitistinen kiihottaen arabeja hyökkäämään juutalaisia vastaan. Toisen maailmansodan aikana hän pääsi naiseksi pukeutuneena pakenemaan Palestiinasta Libanoniin ja sieltä Saksaan, jossa hän innoilla osallistui natsien juutalaisvainoihin suunnitellen keskitysleiriä Palestiinaan, jonne alueen juutalaiset koottaisiin tuhottaviksi.
Tunnettua on myöskin PA:n tapa vihkiä puistoja, toreja, lasten tapahtumia ja kesäleirejä tunnettujen terrorijohtajien mukaan, joilla on lukuisia viattomia siviilejä tunnollaan.
Abbas lienee oikeassa siinä, että Jewish Agency neuvotteli natsien kanssa nuorten Saksan juutalaisten siirtämisestä Israeliin määrättyjen talousjärjestelyjen kautta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164436#.UP4viWJHT-k

3. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Venäjä evakuoi kansalaisiaan Syyriasta, jossa niitä on n. 30 000. Kaksi lentokonetta lensi eilen Syyriaan evakuoidakseen 100 venäläistä. Samaan aikaan Venäjä on kiihdyttänyt Assadin armeijan aseistamista tuomalla Tartusin satamaan uusia aseita, ohjuksia, kuljetusvälineitä ja ylipäätänsä tarvikkeita, joita Syyrian armeija tarvitsee. Artikkelissa todetaan, että iranilaiset koneet tuovat Assadin armeijalle ammuksia, varaosia tankkeihin ja muuta välineistöä, joita se on kaivannut.

ARTIKKELIN mukaan nämä toimet ennakoivat Bashar Assadin joukkojen valmistautuvan viimeiseen rynnistykseen kapinallisten karkottamiseksi avainkaupungeista, joita he ovat pystyneet valtaamaan. Kapinallisten taisteluinto on selvästi laantunut, mikä voi johtua useammastakin tekijästä, mutta Qatarin, UAE:n ja Saudi arabian taloudellisen tuen heikkeneminen ja länsimaiden asevirran tyrehtyminen on varmaan yhtenä syynä. Yritykset yhteisen hallituksen ja pääministerin valitsemiseksi kapinallisille epäonnistuivat.
Maailman median huomio on nyt kääntynyt Pohjois-Afrikkaan sekä Kiinan ja Japanin välien kiristymiseen muutaman asumattoman, kallioisen saaren omistus-oikeuden vuoksi, joita kumpikin väittää omistavansa.
DF kertoo artikkelissaan, että koska Syyrian armeijalla ei ole aika kouluttaa uusia asevelvollisia taistelutehtäviin, se on lähettänyt kokeneita joukkoja ja upseereita puolustamaan puolustuslinjoja Aleppossa, Homsissa ja Deraassa, joihin kapinalliset ovat pureutuneet.
Venäjä ilmoitti aloittaneensa 20.01. merisotaharjoitukset Välimeren ja Mustanmeren alueilla tuoden sinne runsaasti sota-, amfibio- ja maahanlaskualuksiaan peittääkseen tarkoituksensa.
Venäjä on tuonut Välimerelle aluksiaan Baltianmeren, Pohjoisen ja Mustanmeren laivasto-osastoistaan. Harjoitusten sanotaan kestävän 29. tammikuuta saakka. http://www.debka.com/article/22701/Russia-lifts-nationals-out-of-Syria-Moscow-Iran-arm-Assad-for-major-armored-push

4. UUTISOTSIKOITA
-          Ainakin neljä Israelin arabinaista on ehdolla seuraavaan Knessetiin. Kristitty arabinainen Nadia Hilou Jaffasta on jo vanha tekijä, sillä hänet valittiin 17:en Knessetiin Labourin listoilta, jonne hän sanoo mieluummin asettuvansa ehdokkaaksi kuin arabipuolueeseen, jossa vaikutusmahdollisuudet ovat pienemmät. Hän sanoo perheensä edustavan edistynyttä näkemystä arabimaailmassa kehuen saaneensa auton ajokortin ennen isäänsä, jota härnättiin: Miltä tuntuu ajaa tyttären ajamassa autossa, mihin isä vastasi olevansa ylpeä siitä. Hän liittyi Labour-puolueeseen Yitzhak Rabinin murhan jälkeen 1995. Kolme muuta arabi nais-ehdokasta ovat Asma Aghbaria-Zahalka Daam-puolueen johtaja, Nabila Espaniola Hadash-puolueesta sekä Hanin Zoabi Balad-puolueesta. Jospa arabinaiset pystyisivät aloittamaan ”palestiinalaiskevään” Israelin sekä Juudean ja Samarian arabien keskuudessa, mikä edellyttää kalkkiutuneitten miesjohtajien syrjäyttämistä. http://www.timesofisrael.com/israeli-arab-female-and-headed-for-the-knesset/
-          Jordaniassa pidetään parlamenttivaalit huomenna 23.01.2013. Jordania elää seisahtuneessa tilassa pystymättä päättämään, antaako kuningas Abdullah II :n jatkaa yksinvaltaista monarkiaansa, vai vaatiako mielenosoituksilla parlamentaarista monarkiaa, jossa kuninkaan valtaa oleellisesti rajoitettaisiin siten, ettei hän voisi enää nimittää hallituksen ministereitä eikä avainvirkailijoita. Jordanian suurin oppositio-puolue Muslimiveljet boikotoivat vaaleja, joiden he eivät usko tuovan maalle sen vaatimia uudistuksia. Vaalitilaisuudessa sen edustaja ennusti Jordanian pian olevan osana islamin kalifaattia, mikä aiheutti suuret hyväksymishuudot: ”Allahu akbar”. Myös pienemmät puolueet kuten kommunistit ja kansalliset boikotoivat vaaleja, mikä vähentää niiden poliittista merkitystä ja hämmentää kuninkaan demokratisoimis-toimia, joita hän suorittaa vähitellen voidakseen pitää ohjakset tiukasti käsissään. http://www.timesofisrael.com/jordanian-vote-seen-as-dawn-of-democracy-in-kingdom/
-          ”Israel on syöpäkasvain, joka tulee repiä pois arabi- ja muslimiruumiista”, kuuluttaa egyptiläinen jalkapallon erotuomari Nasser Sadeq Abdel Naby Egyptin TV:lle antamassaan haastattelussa aiemmin tammikuussa. Sen käänsi arabiasta MEMRI. Hän oli erityisen tuohtunut siitä, että FIFA antoi ensi kesän alle 20-vuotiaitten  jalkapallon mestaruuskilpailut Israelin järjestettäviksi. Naby sanoi toivovansa, että tämä on viimeinen kerta, kun UEFA ja FIFA antavat mitään kansainvälisiä turnauksia Israelin järjestettäviksi, sillä ”koko maailma nousee sitä vastaan”. Hän ei myöskään pysty nielemään sitä, että Al-Jazeera tulee välittämään kisat arabimaailmaan. Ensi kesän kilpailuissa ei ole yhtään arabi- tai muslimijoukkuetta. Karsinnoissa valittiin mukaan: Englanti, Saksa, Israel, Italia, Hollanti, Norja Venäjä ja Espanja. Viime marraskuussa Israel paljasti erikoissuunnitellut sinivalkoiset pallot. Kilpailut käydään Tel Avivin, Jerusalemin, Petah Tikvan ja Netanyan stadioneilla. http://www.timesofisrael.com/egyptian-soccer-referee-threatens-boycott-of-israel/
-          PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas laskettelee silkkaa luikuria saadakseen huomiota osakseen, sillä hänen ja PA:n kansansuosio on alemmalla kuin aikoihin ja Hamasin ja sen johtajien Ismail Haniyehin ja Khaled Mashaalin noustessa. Hän väitti libanonilaiselle uutistoimistolle Al-Mayadeen antamassaan haastattelussa Israelin surmanneen Jasser Arafatin ja aikoneen surmata hänetkin. Toiseksi hän syytti, että myös pääneuvottelija Saeb Erekat on hittilistalla, koska ”hän tietää liikaa”. Aiemmin hän väitti Israelin hallituksen antaneen 150 000 Syyrian palestiinalaispakolaiselle luvan muuttaa Länsirannalle, minkä Abbas sanoo ehdottomasti kieltäneensä. Pääministerin kanslia pitää Abbasin väitteitä tuulesta temmattuina, kuten MAAN-uutistoimisto kertoi. Abbas väitti DFLP:n johtaja Nayef Hawatmehin palaavan Länsirannalle, josta Israel karkotti hänet Maalotin v. 1974 massamurhaan osallistukisesta, jossa kuoli 22 opiskelijaa ja kolme panttivankia. Hallitus ei ole kommentoinut asiaa.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019