Friday, September 21, 2012

PERJANTAI 21.09.12


PERJANTAI 21.09.12

1. JOHTAVAT länsimaat, kuten USA, Saksa, Englanti ja Ranska, varoittivat Irania YK:n turvallisuus-neuvoston kokouksessa, mutta olivat haluttomia asettamaan varoituslinjoja. Niiden edustajat sanoivat torstain istunnossa, että aika neuvotteluille Iranin ydinsuunnitelmasta on valumassa käsistä. Englannin edusraja YK:ssa Mark Lyall Grant varoitti Irania, että se on valinta-tilanteessa; sen tulee valita joko jatkaa Syyrian vapautta polkevan politiikan tukemista tai pelata rakentavaa roolia Lähi Idässä. ”Iran ei voi toimia terrorismin viejänä ja samaan aikaan toimia vastuullisena jäsenenä kansainvälisellä forumilla, valinta tulee tehdä pian”, hän selitti. USA hallitus on Obaman suulla ilmoittanut, että ainoa ”punainen varoituslinja” on se, ettei Iran saa rakennettua ydinasetta valmiiksi.

Tämä tarkoittanee sitä, että kun Iran on saanut ratkaistua viimeisetkin ongelmat ydinpommin rakentamiseksi ja asentamiseksi Shahab-3 ohjuksen kärkeen, Obaman asettama punainen varoitus on ylitetty. Tämä tarkoittanee myös sitä, että Iran on saavuttanut immuniteetin, eikä sitä vastaan voida hyökätä, koska se voi laukaista valmistuneet ydinpommit ja aiheuttaa valtavan katastrofin alueella. Obama haluaa, että Iran saa pomminsa.

Länsimaiden luutuneita aivojensa neuroneja ei elvytä edes Iranin atomiteollisuuden johtajan Feredoun Abbasi-Davanin tunnustus, että he ovat syöttäneet Iranin ydinteollisuutta seuraaville lännen vakoilijoille valheellisia tietoja, joihin ne perustivat neuvottelutaktiikkansa. Hän kertoi haastattelijalle, että he antoivat vääriä tietoja MI6 tiedustelijoille ydinlaitteittensa suojelemiseksi, toisinaan osoittaen heikkoutta tilanteessa, jossa he olivat vahvoja, ja että tämä valheellinen tieto tuli osaksi IAEA:n neuvottelutaktiikkaa.
Israelin asiantuntijat ovat väittäneet jo vuosikymmenen ajan, että Iran peittelee totuutta. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4284293,00.html

2. PRESIDENTTI Barack Obama sanoi puhuessaan vaalikiertueellaan Floridassa, että hän haluaa tehdä täysin selväksi, ettei USA salli Iranin saada ydinasetta. Samaan hengenvetoon hän vesitti kaiken vakuuttaen, että hän haluaa johtaa myös diplomatiaa, haluaa toimia USA:n arvojen ja ihanteiden vaalijana. ”Ydinaseistettu Iran on edelleen uhka meille, ja siksi olen vakuuttunut, ettei Iran voi saada ydinpommia”, Obama selitti Tampassa Floridassa torstai-iltana jatkaen: ”Emme voi sallia ydinasekilpailua Lähi Idässä. Ilmeisesti maailmalla on vielä äärilaidan edustajia, jotka uhkaavat meitä. Siksi olen antautunut johtamaan voimakkainta armeijaa maailmassa. Mutta haluan johtaa myös diplomatiaa.”

ISRAELIN pääministeri Netanyahu on pyytämällä pyytänyt Obamaa asettamaan Iranille selvän rajapyykin, jota Iran ei saa ylittää, mutta siihen Obama ei suostu.
Hän sai tukea puolustusministeriltään Leon Panettalta, joka totesi, että ”sellaisen rajan asettaminen on poliittista spekulaatiota, sillä kuka pystyy varmasti arvioimaan, missä vaiheessa Iranin ydinpommin rakentaminen on?” Netanyahu olisi halunnut keskustella Obaman kanssa asiasta matkustettuaan New Yorkiin ennen Jom Kippuria pitääkseen puheensa YK:n yleiskokouksessa tiistaina 25.syyskuuta, mutta Obamalla ei ole aikaa hänelle. Myöskään puolustusministeri Ehud Barak ei saanut audienssia, mutta hän tapaa Obaman entisen henkilöstöpäällikön, Chicagon kuvernöörin Emmanuel Rahmin. Talousministeri Yuval Steinitz varoitti pääministeriä Barakista, että sillä on jotain salahankkeita hänen kaatamisekseen, mitä Barak on tehnyt aiemmille pääministereille. Uutisissa ei kerrota, mitä asiaa Barakilla on USA:ssa, mutta ehkä hän haluaa varmistaa, ettei Netanyahu päätä mistään ilman hänen tietoaan ja suositustaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160162#.UFv-dOxHT-k

3. IRANIN puolustusministeri prikaatinkenraali Ahmad Vahiti antoi tulikivenkatkuisen vastauksen Israelin johtajien esittämiin uhkauksiin estää Irania saamasta ydinasetta vaikka yksin, jos muiden maiden varpaita palelee. Iranissa toimiva FARS-news kertoi Vahitin todenneen median edustajille torstaina, että Iranin voima on saavuttanut tason, jossa se voi helposti pyyhkäistä ”Sionistisen hallituksen” (Israelin) pois maailman kartoilta.
”Useitten ongelmiensa kanssa painiskeleva Israelin laiton hallitus tekee tuollaisia naurettavia uhkauksia peitelläkseen sisäisiä kriisejään.”

IRANIN vallankumouskaartin komentaja kenraali Mohammad Ali Jafari sanoi sunnuntaina, että Iran tulee hyökkäämään Hormuzansalmea, USA:n tukikohtia alueella ja Israelia vastaan, jos Israel toteuttaa uhkauksensa iskeä Iraniin. Hän totesi Israelin pyrkivän kaikin tavoin saamaan USA:n tukemaan uhkaamaansa sotaretkeä Iraniin. Hän arvioi, ettei Israel uskalla hyökätä ilman USA:n lupaa, mutta että jos niin tapahtuu, Israelin pienen koon huomioiden siitä ei tule jäämään mitään jäljelle, koska Iranin – ja sen liittolaisten – ohjukset ja raketit ulottuvat kaikkialle Israelin alueella. Ei ole paikkaa, minne paeta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160159#.UFwEgOxHT-k

NELJÄ johtavaa länsimaata, USA, Ranska, Englanti ja Saksa syyttivät Irania YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa torstaina, että Iran vie lentokoneillaan aseita, ohjuksia ja sotilaitaan Syyriaan Irakin ilmatilan kautta pitkittäen näin tilanteen ratkaisemista veren-vuodatuksen lopettamiseksi. Irakin johto kiistää antaneensa Iranin koneille luvan lentää sen ilmatilan kautta Syyriaan. Iran tunnusti äskettäin, että sen vallankumouskaartin sotilaita ja upseereita on lähetetty Syyriaan, mutta että ne osallistuvat taisteluihin, jos niitä uhataan.
Iranin vallankumouskaartin joukkojen toiminta Syyriassa on saanut herätyskellot soimaan Israelissa, sillä ensimmäistä kertaa Iranilaisia sotilaita toimii maan pohjoisrajan tuntumassa, josta ne voivat aloittaa hyökkäystoimia Israelia vastaan koordinoiden ne Hizbullahin kanssa.

VERENVUODATUS Syyriassa jatkuu jos mahdollista entistäkin rajumpana. Elokuun aikana arvioidaan 5000 ihmisen saanen surmansa. Torstain uhriluvut vaihtelevat 162 ka 184 välillä, Aleppossa kuoli 35 ja Damaskoksen lähistöllä 32 ihmistä. Hallituksen helikopterin roottori osui matkustajakoneen peräsimeen ja murskautui. Matkustajakone, jossa oli 200 matkustajaa, laskeutui turvallisesti. http://www.timesofisrael.com/syrian-activists-airstrikes-kill-at-least-30/

4. MUSLIMIEN mielenosoitukset USA:ssa valmistettua filminpätkää ”Muslimien viattomuus” vastaan ovat jatkuneet ainakin Pakistanissa, Afganistanissa, Indonesiassa ja Länsirannalla. Libyan ja Egyptin mielenosoittajien tapainen kiihko näyttää kuitenkin suurimmaksi osaksi laantuneen, ihmisjoukot ovat odotettuja pienempiä ja käyttäytyvät rauhallisemmin. Lienee totta se, että pahimmat kiihottajat ovat pysyneet poissa kaduilta.
Pakistanissa pari tuhatta ihmistä kokoontui Islamabadissa USA:n lähetystön eteen, mutta poliisi oli hyvin varautunut ja esti väkivaltaisuudet eri maitten lähetystöjä vastaan. Myös muissa Pakistanin kaupungeissa oli pienempiä mielenosoituksia.

USA:n lähetystö sai USA:n valmistaman videopätkän, jossa sekä Obama että Clinton vakuuttivat vastustavansa Muhammedia häpäisevää filmiä. 70 000 USD maksanut video esitettiin Pakistanissa, mutta sillä tuskin oli merkitystä tunteiden hillitsemisessä.
Indonesiassa kokoontui myös muutama sata mielenosoittajaa suhteellisen rauhalliseen tilaisuuteen, kuten myös Afganistanissa. USA:n konsulaatti ja McDonalds sulkivat ovensa Indonesiassa kaiken varalta.

Länsirannalla palestiinalaiset järjestivät mielenosoituksen Jeninissä muutaman sadan ihmisen voimalla, mutta kiihkeiden iskulauseiden lisäksi ilman väkivaltaisuuksia.
Saksassa muslimit ja Hizbullah saivat luvan järjestää mielenosoitukset Freiburgin kaupungissa, joihin odotetaan alle 1000 osanottajaa. Karsruhessa järjestetään myös mielenosoituksia.
Uutisia seuratessa joutuu hämmästelemään, eivätkö Ranskassa julkaistut pilapiirrokset ole aiheuttaneet suurempaa huomiota muslimeissa, vai onko kyse joukkojen uudelleen järjestelystä, koska jotkut Charlie Hebdon piirrokset ovat todella räävittömiä.
JERUSALEMISSA valmistaudutaan pahimpaan perjantain rukousten jälkeen, koska muslimit saavat ohjeensa suoraan hengellisiltä johtajiltaan, jotka eivät säästele sanojaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4284344,00.html

5. UUTISOTSIKOITA
-          Pääministeri Netanyahun kanslian tiedotteessa kutsutaan Mahmoud Abbasin päätöstä esittää Palestiinan valtion ei-valtiojäsenen oikeutta kansalleen YK:n yleiskokouksissa äärimmäisen tyhmänä päätöksenä. Tiedotteen mukaan esitys yhdessä rajojen muodostamisen kanssa on suuri virhe ja toivotaan, ettei esitystä hyväksytä. Pääministerin reaktio on yllättävän mieto ja mitään sanomaton. Olisi odottanut rajua vastustusta, ellei sitten esitys sovikin Netanyahun strategiaan. Tiedotteessa todetaan vain, että PA on sitoutunut ratkaisemaan asiat neuvottelemalla, ja että yksipuolinen esitys on sopimuksen karkea loukkaus. PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat yrittää todistella, ettei tämä sodi mitenkään rauhan-prosessia  ja neuvotteluja vastaan, vaan jouduttaa niitä. Esitys perustuu 1949 aselepolinjoihin siinä, missä sotivat osapuolet olivat sillä hetkellä. Linjoja ei missään vaiheessa oltu tarkoitettu rajoiksi, kuten ei Jerusalemin itäpuolen sisällyttämisestä Juudeaan ja Samarian kysymykseen. Israel liitti koko Jerusalemin valtioonsa voittamansa 1967 puolustussodan jälkeen. Erekat uskoo, että esitys saa taakseen 150 – 170 jäsenen kannatuksen YK:n yleiskokouksessa, minkä mukaan sen hyväksyminen olisi automaattinen 193 jäsenmaan täysistunnossa. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=285712
-          Jasser Arafatin serkku Nasser al-Qidwa vastustaa ranskalaisten suunnitelmia kaivaa hänen setänsä jäännökset Ramallahin hallintokeskuksen viereen kaivetusta haudasta selvittääkseen lopullisesti, myrkytettiinkö Jasser Arafat vai aiheuttiko jokin muu syy hänen suhteellisen äkillisen heikentymisensä ja kuolemansa. Hän haluaa, että asetetaan kansainvälinen komitea tutkimaan asiaa. Ranskalaiset syyttäjät vaativat murhatutkimuksia sveitsiläisen laboratorion väitettyä, että se löysi radioaktiivista poloniumia hänen pesemättömistä vaatteistaan, joita Suha-vaimo oli uskollisesti säilyttänyt. Sekä Suha että Abbas ovat antaneet luvan Arafatin jäännösten tutkimiseksi. Koska Jasser Arafat oli tunnetusti homo, yhtenä mahdollisuutena pidettiin, että hän olisi saanut AIDS-tartunnan, mikä mursi hänen elinvoimansa. Hän oli 75-vuotias kuollessaan 11.11.2004 elettyään jokin aikaa pelkästään letkujen varassa. Hänen maksansa toiminnan keskeytymisen ei viittaa myrkytykseen.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160156#.UFweOOxHT-k
-          Gazan terroristit ampuivat torstaina 2 kranaattia IDF:n autopartiota kohti omalla puolella turvallisuusaitaa. Kranaatit putosivat aidan toiselle puolelle aiheuttamatta vahinkoa, vaikka halua kyllä oli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160135#.UFwk-exHT-k
-          Vapautettujen dokumenttien mukaan Mossadin päällikkö oli väsynyt ja tarvitsi unta, eikä pystynyt välittämään saamiaan tietoja, joiden mukaan Egyptin armeija valmistautuu iskemään Suezin kanavan yli v. 1973. Näin kertoo Mossadin apulais-päällikkö Alfred Eini, joka sai tiedot Egyptin presidentti Anwar Sadatin kanslia-päälliköltä Ashraf Marwanilta, joka oli Israelin agentti. Marwan halusi tavata Mossadin päällikön Zwi Zamirin välittömästi, ja tapaaminen järjestettiin seuraavaksi aamuksi. Tiedon mukaan venäläiset neuvonantajat pakkasivat matkatavaroitaan, mikä viittasi pikaisiin muutoksiin. Pääministeri Golda Meiriä ei kuitenkaan informoitu asiasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160139#.UFwlw-xHT-kThursday, September 20, 2012

Rukouspyyntö Israelin puolesta


Rukous juutalaisten maan ja juutalaisen kansan puolesta.

Pyhä Jumala, Sinä Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumala, muista lupauksesi maasta, jonka Sinä kättä kohottaen ja vannoen annoit heille ja heidän jälkeläisilleen ikuiseksi omaisuudeksi. Pyhä Jumala, varjele Juudean ja Samarian vuoria, kukkuloita, laaksoja ja puronotkoja, jonne Sinä lupasit palauttaa kaikkeen maailmaan hajotetun kansasi jäseniä, ja jossa Sinä lupasit hoitaa heidän vammansa ja lääkitä heidän haavansa, mutta jota viholliset miehittävät ja ilkkuen väittävät, että nuo ikuiset kukkulat ovat tulleet heidän omaisuudekseen.
Pyhä Jumala, Sinä lupasit, että kansasi saa istuttaa viinitarhansa ja oliivi- ja hedelmälehtonsa Juudean ja Samarian kukkuloille, rinteille ja laaksoille ja asua siellä kenenkään pelottelematta. Muista tämä lupauksesi Pyhän Nimesi tähden.

Pyhä Jumala, varjele Jerusalemia, sitä Suuren Kuninkaan Kaupunkia. Varjele sen muureja, rakennuksia, katuja, aukioita ja puistoja. Varjele Temppelivuorta, jonne Sinun Messiaasi on luvannut rakentaa Jumalan Temppelin. Poista Pyhältä Vuorelta sinne pystytetyt iljetykset ja epäjumalain palvonta Pyhästä Kaupungista. Pyhä Jumala, varjele Öljymäkeä ja Sionin vuorta, aluetta, jonne Sinun Messiaasi tulee astumaan jalallaan.
Pyhä Jumala, Sinä lupasit luoda Jerusalemin iloksi, riemuksi sen kansan, josta Sinä sanoit iloitsevasi, ja kansastasi, jonka keskuudessa ei enää kuulla itkun eikä valituksen ääntä. Jerusalemissa Sinä, Pyhä Jumala, lupasit lohduttaa kansaasi.

Pyhä Jumala, varjele Jordaninlaaksoa, jota vihollinen haluaa omakseen, ja varjele Gazan kaistaa, jota amalekilaisten, kanaanilaisten ja filistealaisten jälkeläiset asuttavat. Muista lupaustasi, miten nämäkin alueet kuuluvat omaisuuskansasi perintöosaan.

Pyhä Jumala, armahda kansaasi, juutalaista kansaa, jota Sinä olet alkanut koota esi-isiensä maahan kaikista maailman kansoista. Armahda niitä, jotka jo asuvat Pyhässä Maassa ja armahda niitä, jotka asuvat vielä vieraissa maissa.
Pyhä Jumala, herätä Sinä heidän sydämessään polttava halua muuttaa omaan maahansa, niidenkin, jotka ovat kadottaneet juutalaiset juurensa edes tietämättä kuuluvansa valittuun kansaan, mutta Sinä tiedät ja tunnet heidät.
Pyhä Jumala, herätä Sinä heissä tietoisuus pyhistä juuristaan ja ohjaat heidät Luvattuun Maahan ennen kuin Sinä päästät valloilleen vihasi hehkun maailman kansoja kohtaan heidän syntiensä ja saastaisuutensa sekä heidän epäjumalain palveluksensa vuoksi ja siksi, että he ovat jakaneet Sinun maasi.

Pyhä Jumala, anna lupauksesi mukaan kansallesi viisaus ja tieto ja taito tehdä tehottomaksi jokainen ase, joka kansasi varalle valmistetaan, ja lamauttaa jokainen  kieli, joka nousee käymään oikeutta sen kanssa poistaakseen sen laillisuuden ja oikeuden elää rauhassa omassa maassaan, jonka Sinä olet heille antanut.
Pyhä Jumala, varjele kansasi niiltä, jotka teeskennellen sanovat puolustavansa Israelia, mutta jotka sen vihollisiin liittyen sotivat sen laillisia oikeuksia ja Sinun lupauksiasi vastaan.
Pyhä Jumala, anna pian tulla ajan, jolloin Sinä tuomitset pakanakansain kesken säätäen oikeutta heille siten, että he takovat miekkansa auroiksi ja keihäänsä vesureiksi, ettei kukaan nosta miekkaa toista vastaan eikä enää opettele sotimaan.
Pyhä Jumala, kuule meitä oman Pyhän Nimesi tähden.
Amen.

Hyvä Israelin ystäväni, nyt jos koskaan on aika rukoilla Israelin puolesta, korottaa äänesi Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumalan puoleen, sillä viholliset aikovat YK:ssa jakaa Jakobin heimolle luvatun maan ja Suuren Kuninkaan kaupungin Jerusalemin luovuttaakseen osia niistä ympärileikkaamattomille pakanoille. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas esittelee vaatimuksensa YK:n yleiskokouksessa 27.09.2012.

TORSTAI 20.09.12


TORSTAI 20.09.12

1. IDF järjesti uudenvuoden päivän jälkeen yllätysharjoitukset Golanilla, josta hyvin harvat IDF:n johdossakaan tiesivät etukäteen. Harjoitusten tarkoituksena oli testata armeijan raskaan aseistuksen kykyä vastata yllättäviin tilanteisiin. Harjoitukset käytiin kovilla ammuksilla, ja niistä ilmoitettiin Syyrialle etukäteen erehdysten välttämiseksi.
Harjoituksiin osallistuvia alettiin kutsua palvelukseen heti pyhäpäivien loputtua. Edes IDF:n pohjoisen lohkon komentaja ei ollut tietoinen harjoitusten alkamisesta, joihin osallistui kaksi divisioonaa. Niitä johti tykistön komentaja prikaatinkenraali Roi Riflin. IDF:n keskusjohdon komentaja sai tiedon harjoituksista 24 tuntia ennen niiden alkamista, sillä vaikka niitä oli suunniteltu viikkoja aiemmin, päivämäärää ei oltu kerrottu.

Harjoitukset saavuttivat kohokohtansa tykistön alkaessa moukaroida kohteitaan Golanilla kovilla ammuksilla iltapäivän kuluessa.
IDF:n komentaja Benny Gantz osallistui harjoituksiin tulittaen omalla kiväärillään. Hänen seuranaan oli reservin kenraalimajuri Nati Sharoni, joka toimi tykistöupseerina Jom Kippur-sodan aikana.
Viikkoa aiemmin IDF:n komentaja seurasi Golanin prikaatin harjoituksia Golanin kukkuloilla ennen juhlapyhiä, joita johti IDF:n pohjoisen lohkon komentaja kenraalimajuri Yair Golan. Myös pääministeri Benyamin Netanyahu pistäytyi harjoitusalueella.

2. IDF pystyi Shin Betin antamien tiedustelutietojen perusteella eliminoimaan kaksi terroristia, jotka valmistautuivat ampumaan rakettinsa Israelin siviilikohteisiin. IDF:n tiedotteessa vahvistettiin iskujen osuneen suoraan kohteisiinsa. Palestiinalaislähteet vahvistivat, että kaksi arabia oli saanut surmansa ja kolmas haavoittunut ohjusiskussa keskiviikkoiltana.
IDF vahvisti surmansa saaneiden terroristien nimet.

Ashraf Salef ja Anis Abu Elenein kuuluivat terroriryhmään nimeltään ”Al-Aksan Puolustajat”, jota Hamas tukee. IDF:n edustajan mukaan heidän suunnitelmansa iskeä Israeliin olivat lähes valmiit. Hän kertoi, että Eleinen oli osallistunut terrorismiin aiemminkin. Hän oli yrittänyt sala-kuljettaa räjähteitä Siinain kautta Israeliin, ja oli johtanut terroritoimia Länsirannalla.
Ashraf Saleh oli pidätetty aiemmin, ja kuulusteluissa hän oli paljastanut yrittäneensä muiluttaa kaksi terroristia Siinailta Israeliin, sekä osallistunut aseitten salakuljetukseen. Hän kuului aiemmin Popular Resistance Committees (PRC) järjestöön (Kansan vastarintakomiteat).

IDF:n antamassa lausunnossa todetaan, ettei se salli hyökkäyksiä Israelin siviilikohteisiin ja tulee vastaamaan kaikkiin yrityksiin niiden tuhoamiseksi voimalla. IDF on joutunut vastaamaan useisiin terrori-iskuihin Gazasta viimeisten viikkojen aikana. Hamas on osittain pyrkinyt estämään Gazan terrorijärjestöjen iskuja Israeliin peläten niiden voivan aiheuttaa IDF.n kärsivällisyyden loppumisen ja uuden operaation, joka voisi lopettaa Hamasin vallan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160102#.UFqwKOxHT-k

3. EGYPTIN turvallisuusjoukot ilmoittivat saattaneensa yksikkönsä korkeimpaan hälytysvalmiuteen saatuaan luotettavia tietoja iskuista viranomaisia vastaan Siinailla.
Egyptin tiedustelun mukaan toimivat äärijärjestöt olivat suunnitelleet ennen näkemättömiä hyökkäyksiä Egyptin turvallisuusjärjestön päämajoja vastaan Siinain pohjoisosassa, kuten Betlehemissä toimiva palestiinalainen uutistoimisto MAAN kertoi raportissaan.
Egyptin turvallisuuslähteet kertoivat saaneensa tiedot kuulustellessaan pidättämiään islamin äärijärjestöjen jäseniä ja sheikki Zuweidia sekä tutkiessaan saamiaan ATK-tiedostoja. Hyökkäysten arvioitiin tapahtuvan seuraavan 48 tunnin sisällä.
Egypti lähetti keskiviikkona kahdeksan panssaroitua ajoneuvoa Suezilta Siinain pohjoisosaan.

TURVALLISUUSJOUKOT kertoivat MAAN-uutistoimiston toimittajalle, että beduiinit olivat surmanneet tiistaina samaan klaaniin kuuluneen Suleiman Ihmeidanin kostoksi siitä, että tämä oli surmannut sheikki Khalaf al-Manbain ramadanin aikana. Manbai kuului niihin beduiineihin, jotka haluavat sovitella beduiinien ja Egyptin välisissä kiistoissa.
Sunnuntaina Egyptin armeijan sotilas sai surmansa taisteluissa ääri-islamilaisten ryhmien kanssa, jotka ovat hyvin aseistettuja ja saaneet sotilaskoulutusta. Hän sai surmansa armeijan tukikohtaa vastaan tehdyn hyökkäyksen jälkeisissä taisteluissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160105#.UFq1p-xHT-k

4. ISRAELIN atomienergiakomitean johtaja Shaul Chorev sanoi puheessaan IAEA:n 155:n jäsenmaan kokouksessa Wienissä keskiviikkona, että Israel pystyy puolustamaan itseään. Hän jatkoi todeten Iranin ydinsuunnitelmien toteuttamisesta, että useat merkit viittaavat Iranin valmistelevan ydinaseiden rakentamista.
Hän otti esille seuraavat todisteet: Iran on rikastanut uraania suuria määriä, rakentanut raskasvesireaktorin plutoniumin tuottamiseksi armeija tarpeisiin sekä sen suunnittelu- ja testaustoiminnot ydinpommin osien valmistamiseksi ja muotoilemiseksi Shahab-3 ohjuksen kärkiosaan sopivaksi. Tämä todistaa Chorevin mukaan ilman epäilystä Iranin todellisen päämäärän eli ydinpommin rakentamisen.

CHOREV totesi puheessaan, että kaiken tämän Iranin hallitus on tehnyt rikkoen sumeilematta YK:n turvallisuusneuvoston ja IAEA:n johtajiston päätöslauselmia estäen sen tarkastajien pääsyn tutkimaan epäiltyjä kohteita Iranissa.
Hän sanoi edelleen, että Iranin sormenjäljet ovat nähtävissä kaikkialla Syyriassa, jossa kymmeniä tuhansia siviilejä on surmattu armeijan ja kapinallisten välisissä taisteluissa.
Chorev puhui myös arabimaitten vaatimasta ydinaseettomasta Lähi Idästä, joka hänen mukaansa on mahdollinen vasta, kun kolme vaatimusta on täytetty: Maitten välinen jännitys on poistunut ja rauhantila jatkunut pitkän ajanjakson; vaatimus siitä tulee alueen maiden taholta ja kolmanneksi, että se tapahtuu ilman ulkoista painostusta.
Nämä edellytykset eivät hänen mukaansa ole todettavissa tällä hetkellä.
Hän totesi Jordanian ydinvoimahankkeista, ettei Israel vastusta siviilitarkoituksiin tarkoitetun ydinvoimaloiden rakentamista eikä ole asettanut esteitä Jordanian suunnitelmille.

IRANIN ylin kaitsija suurajatollah ali Khamenei sanoi puheessaan maan pohjoisosassa, ”ettei Iran anna minkään suurvallan sanella, minkälaisia suunnitelmia sillä on energiantarpeensa tyydyttämiseksi, sillä maan hallitus tekee päätöksenä kansan tarpeita varten, vaikka ne ärsyttäisivätkin joitain ulkomaita”. Hän syytti länsilehdistöä, että se maalaa mustan ja valkean kuvan Iranin taloustilanteesta ilman todisteita, ja kehotti kansaa vieroksumaan tällaisia uutisia ja raportteja, joiden tarkoituksena on painostaa hallitusta. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=285579

5. ISRAELIN YK:n lähettiläs Ron Prosor, joka valittiin yksimielisesti YK:n varapresidentiksi edustaen länsimaita, joihin kuuluvat Länsi Eurooppa, USA, Kanada, Australia ja Uusi Seelanti, sanoi puhuessaan eilen, että YK tekee tarpeettomasti yksipuolisia päätöksiä koskien Palestiinan Auktoriteettia. Hän kertoi TV-10:n raportin mukaan, että Israel vastustaa tällaisia päätöksiä, sillä: ”Tällaiset turhat päätökset ja keskustelut eivät johda minnekään, ne kiihdyttävät tilannetta alueella ja vetävät tarpeettomasti YK:n varoja.”
Hän sanoi, että Israel toimii YK:n kanssa yhteistoiminnassa kehitysohjelmissa, naisasiain edistämiseksi ja taistelussa nälänhätää ja köyhyyttä vastaan.

YK aloittaa talvikauden toimintansa yleiskokouksella juutalaisten Jom Kippurin aattopäivänä 25. syyskuuta, jolloin myös pääministeri Benyamin Netanyahu puhuu.
Jom Kippur-päivänä 26. syyskuuta on Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin puhe. Seuraavana päivänä 27. syyskuuta on vuorossa PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka esittänee Palestiinan valtion hyväksymistä YK:n ei-valtio jäseneksi. Hän pyrkii tällä ohittamaan vaatimukset rauhanneuvotteluista Israelin kanssa ja voidakseen vedota sen jälkeen siihen, että Palestiina on Israelin miehityksen alainen eikä pysty kehittymään kuten normaalit valtiot miehittäjän asettamien rajoitusten vuoksi. Hän on myös uhannut romuttaa Oslon sopimukset Israelin kanssa ja kaikki sen mukaan tehdyt järjestelyt yhteistoiminnasta, mukaan lukien turvallisuusyhteistoiminta IDF:n ja PA:n poliisin välillä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160109#.UFrKBexHT-k

Abbas kehotti PLO:n kokouksessa etsimään hänen tilalleen uuden johtajan, sillä hän aikoo erota, mikä uhkaus lienee 15. muutaman vuoden sisällä. Hän sanoi, että uusi mies tulee olla tiedossa, kun hän palaa New Yorkista ensi viikolla. Abbasin asema alkaa olla kestämätön, kansa osoittaa mieltään häntä vastaan ja PA:n talous on vararikkotilassa. http://www.timesofisrael.com/abbas-threatens-to-step-down-says-pa-official/
6. UUTISOTSIKOITA
-          Libyan muslimijohtaja imaami kehotti perjantain saarnassaan Benghazissa muslimeja sytyttämään vihansa länsimaita ja Israelia vastaan, koska ne tullaan tuhoamaan. Hän kehotti muslimeja puukottamaan heitä arimpaan paikkaan kostaakseen Muhammedin häväistykset, eli iskemällä heidän talouteensa, jonka varassa heidän valtansa lepää. Hän saarnansa julkaistiin Libyan Al-Hurra TV:ssä, ja MEMRI käänsi sen englanniksi. Nimeämätön saarnaaja totesi, että muslimit olivat hiljaa, kun vanhuksia surmattiin, hiljaa kun naisia surmattiin, ja edelleen hiljaa kun lapsia surmattiin, mutta viimeinen pisara koski Muhammedin kunniaa. Hän sanoi, ettei islam voi enää vaieta.
             west-for-anti-islam-film/
-          Syyrian presidentti Bashar Assad sanoo, että sisällissota maassa koskee koko vastarinta-akselia, eli Syyrian ohella Irania ja Hizbullahia. Hän kertoi tämän AFP:n toimittajalle, joka oli tullut seuraamaan Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehin virallista vierailua Damaskoksessa. Bashar Assadille uskollisten ja luotettujen piiri supistuu kaiken aikaa tärkeiden johtajien karatessa ulkomaille, Viimeiseksi hän sisarensa lensi Dubaihin, mikä voi olla järjestetty matka presidentin tieten ja hyväksymänä.  http://www.timesofisrael.com/assad-syria-war-is-against-entire-axis-of-resistance/
-          USA:n hallitus varoitti äskettäin Israelin johtajia, että sen iskut Irania vastaan voivat aiheuttaa rauhansopimusten mitätöimisen Jordanian ja Egyptin kanssa sekä mielen-osoitukset, joita ei voida edes verrata niihin, mitä niitä seuraisi. Obama kieltäytyi tapaamasta Netanyahya tämän USA:n matkan aikana ensi viikolla, eikä Ehud Barak saanut myöskään audienssia tämän USA:n ensimmäisen gay- ja muslimi-presidentin kanssa, kuten häntä kutsutaan. Talousministeri Steinitz varoittelee Netanyahua, että Barak suunnittelee salaista iskua hänen selkäänsä liittoutumalla Obaman kanssa. http://www.timesofisrael.com/us-warned-israel-that-strike-on-iran-will-cause-egypt-jordan-to-sever-ties-report-says/
-          PA:n poliisit ja puolisotilaallinen miliisi ovat pidättäneet tusinoittain Hamasin kannattajia Juudeassa ja Samariassa väittäen heidän olevan rikollisia. Tämän tarkoituksena lienee vähentää Hamasin mahdollisuuksia kaapata valta Länsirannalla, kuten se teki Gazassa 2007. Abbasin ja Fatahin suosio on selvässä alamäessä ja Hamasin suosio vastaavasti nousee yksityisten talousongelmien kasautuessa. Hamas on taitavasti käyttänyt hyväkseen viimeisten päivien aikana järjestettyjä mielenosoituksia, joissa on yhä selvemmin syytetty Abbasia. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=285557
-          Israel antoi luvan YK:n ruoka-apurekkojen kuljettaa 1.2 miljoonaa energia taateli levyä Gazalaisesta tehtaasta Länsirannalle. Anna Trolle-.Lingrenin mukaan ne auttavat 75 000 koululaista saamaan aamupalan, jota kotona ei pystytä antamaan taloustilanteen katastrofin vuoksi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=285587
-          Joka 514. maapallon asukas on juutalainen. Heitä on yhteensä 13.75 miljoonaa. Alla olevassa linkissä on Times of Israel laatima graafinen havaintoesitys Israelin asukkaista, määristä ja muista tärkeistä tiedoista. Israelin väkiluvun arvioidaan ylittävän 8 miljoonan rajan loppuvuoden aikana. http://www.timesofisrael.com/jewish-by-the-numbers-the-times-of-israels-rosh-hashanah-infographic/
-          Ranskassa äskettäin julkistetut pilapiirrokset, joissa Muhammedia käsitellään todella räävittömästi, jopa alastonkuvissa, tullee nostattamaan oikeaoppisten muslimien raivon entistäkin korkeampiin asteisiin, josta nähtäneen ensioireet huomenna aamurukousten jälkeen. Varsinkin Temppelivuoren alue on räjähdysaltis. Israelin arabit ovat vaatineet Muhammedia pilkkaavan filmin kieltämistä Israelissa. Jos joku haluaa välttämättä itse nähdä kuvia, alla oleva linkki voi olla hyödyllinen. http://islamversuseurope.blogspot.co.il/2012/09/charlie-hebdo-to-publish-new-mohammed.html

   

Wednesday, September 19, 2012

KESKIVIIKKO 19.09.12


KESKIVIIKKO 19.09.12

1. PALESTIINAN Vapautusjärjestö (PLO) piti hallituksensa 2-päiväisen kokouksensa viikonvaihteen aikana. Asialistalla oli tärkeitä ja vaarallisiakin asioita: Puheenjohtaja Mahmoud Abbasin esitys YK:n yleisistuntoon Palestiinan valtion hyväksymiseksi YK:n ei-valtio jäseneksi, joka antaisi sille oikeuden saada edustajansa YK:n alaisiin järjestöihin. Toisena listalla oli esitys Oslon sopimusten ja kaikkien siihen liittyvien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten mitätöiminen. Tästä esityksestä keskusteltiin, mutta hallitus ei pystynyt tekemään päätöstä asiassa, vaan siihen palataan sitten, kun ensimmäinen esitys on käsitelty YK:ssa ja USA:n presidentinvaalit on pidetty. Paikalla ollut PLO:n edustaja sanoi, ettei heillä ollut rohkeutta tehdä noin raskaita päätöksiä, vaikka jotkut jäsenet kritisoivat Abbasin harjoittamaa politiikkaa ja vaativat Oslon sopimusten romuttamista. Hän sanoi, että ilmapiiri keskusteluissa oli hyvin jännittynyt.

MAHMOUD ABBAS sanoi Facebookiin lähetetyssä kirjoituksessaan olevansa hyvin päättäväinen johtaessaan Palestiinan valtion hyväksymiskysymystä YK:ssa. Hän selitti kirjoituksessa, että sen kautta palestiinalaiset pystyvät selittämään asuvansa maassa, joka elää Israelin miehityksen alaisena. Hän sanoo uskovansa palestiinalaisten enemmistön kannattavan hänen esityksiään.
Abbas sanoi pitävänsä puheen YK:n yleiskokouksessa 27. syyskuuta, jossa hän tekee virallisen esityksen Palestiinan valtion hyväksymisestä YK:n ei-valtiojäsenen asemaan.
YK:n yleiskokouksen jäsenvaltioiden edustajien vähäisen tuntemuksen Lähi Idän kysymyksistä ja heidän alttiutensa johdattelemiseen ja jopa ostettavuuteen esitys hyväksyttäneen 130 äänen enemmistön turvin, kuten Abbas laskeskelee puheissaan.

ISRAELIN hallituksen edustaja totesi, että jos Abbas ajaa läpi esityksensä Palestiinan valtion tarkkailijajäsenyydestä, se katsotaan Israelissa erittäin vakavana sopimusasiakirjojen loukkauksena ja ”karkeana luottamusta murskaavana” toimenpiteenä. Se nostaisi esiin kriittisen kysymyksen palestiinalaisten todellisesta halusta neuvotteluratkaisuun. Hän totesi, että Israelilla on siinä tapauksessa oikeus määritellä, miten se vastaisi PA:n yksipuolisiin toimiin. Hän vihjaisi useistakin mahdollisuuksista menemättä yksityiskohtiin. Ensimmäisenä on havainto, että se voisi romuttaa tähän saakka voimassa olleen neuvottelumekanismin kaikissa esiin nousevissa kysymyksissä, joista turvallisuus on yksi keskeisimmistä.

Israelin kannan mukaan YK:n päätöstä ei kannata ottaa liian vakavasti, koska se tuskin muuttaisi käytäntöä paljonkaan, ja toiseksi PA:n taktiikka on aina perustunut uhkauksiin Abbasin erosta ja PA:n romuttamisesta tai muista radikaaleista toimista ilman näyttöä. Tämäkin on yksi osoitus tilanteen kestämättömyydestä. Israelin äärimmäisenä keinona lienee harkittava Israelin lakien ulottamista koko alueelle Välimerestä Jordanjokeen.
PA on joka tapauksessa vararikon partaalla. Sen velkataakka kasvaa vuosi vuodelta eikä kukaan tiedä, minne sille lapioidut miljardit lopulta menevät. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160059#.UFlWqOxHT-k

2. USA:N republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney piti suljetussa tukijoilleen tarkoitetussa tilaisuudessa puheen, jossa hän käsitteli palestiinalaisten valtio-kysymystä tullen – jokaisen järkevästi ajattelevan ihmisen tapaan – tulokseen, ettei kahden valtion ratkaisu ole käyttökelpoinen eikä järkevä. Kuten tavallisesti käy suljetuiksi tarkoitetuissa kokouksissa, joku sensaatiota havitteleva tai Romneyn uskottavuutta tarkoituksellisesti murentava agentti vuosi puheen videon julkisuuteen ja Mother Jones TV-lähetyksiin.
ROMNEY esitteli näkemyksiään 50 000 USD varojenkeruu päivällisillä Boca Ratonissa Floridassa 17. toukokuuta. Hän totesi yksiselitteisesti, etteivät palestiinalaiset tunne mitään tarvetta rauhan solmimiseksi Israelin kanssa. ”Israelin pakottaminen antamaan jotain saadakseen vastaavasti heiltä on huonoin idea maailmassa”, hän sanoi. ”Olen ahdistunut kahden näkökulman välissä. Yksi on usein toistamani kanta, ettei palestiinalaisilla ole mitään intressiä rauhan solmimiseksi ja että tie siihen on lähes mahdoton kulkea.”
ROMNEY esitteli puheessaan hypoteettisen tilanteen, jossa Israel on suostunut Palestiinan valtion perustamiseen, mikä tulisi asettamaan Israelin ratkaisemattomien turvallisuus- ja rajakysymysten pariin. Hän totesi palestiinalaisten vaativan rajojensa täyttä hallintaa ja sotilaallista aseistautumista, ja Tel Aviv olisi vain 7 mailin (11.2 km) päässä rajasta, ja totta kai Iran tulisi tekemään Länsirannalla saman, mitä se on tehnyt Libanonissa ja Gazassa, eli tuoda ohjuksiaan ja sotilaallisia laitteitaan Länsirannalle uhatakseen Israelia. 

TODETTUAAN , että palestiinalaiset ovat sitoutuneet Israelin tuhoamiseen, Romney tulee siihen johtopäätökseen, että ainoa järkevä ratkaisu tässä vaiheessa on jäädyttää tilanne nykyiselleen toivoen parasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160057#.UFl5aOxHT-k, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160067#.UFl5texHT-k

IDF:n taholta on huomioitu tilanteen vaarallisuus ja potentiaalinen äkillinen muutos palestiinalaisten kääntäessä Abbasin hallitusta vastaan osoittamansa vihan IDF:n joukkoja ja juutalaisyhteisöjä vastaan Juudeassa ja Samariassa, ja alkanut kouluttaa eliittijoukkoja, jotka pystyisivät toimimaan nopeasti ja itsenäisesti muuttuvien tilanteiden mukaan.
PA:n pääneuvottelija – jolla ei ole ollut mitään hommia kolmeen vuoteen – tyrmää Romneyn puheen teesit vakuuttaen, ettei kukaan halua rauhaa enemmän kuin palestiinalaiset, mutta ei kuitenkaan ole vuosikausiin halunnut tulla neuvottelemaan siitä Israelin kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160062#.UFl6QuxHT-k

3. MAAILMANPANKKI (WB) esittää raportissaan ennen sunnuntaina pidettäviä PA:n tukijamaiden kokousta, että PA tarvitsee 400 miljoonaa USD kiireisesti kuluvan vuoden aikana. Raportin esitteli sen laatija WB:n Länsirannan ja Gazan kaistan asioitten johtaja Mariam Sherman. Alustavine tietojen mukaan PA:n alijäämä tänä vuonna on 1.5 miljardia USD, josta tukijamaiden osuus kattaa 1.1 miljardia USD. New Yorkissa sunnuntaina pidettävässä tukija-maiden edustajia pyydetään antamaan puuttuvat 400 miljardia USD. Jos tämä ei toteudu, PA joutuu erittäin vaikean taloudellisen tilanteen eteen.
Pankkilaitos on jo kaluttu lähes viimeiseen luuhun saakka, eikä sillä ole mahdollisuuksia lisätä lainanantoaan, eikä ole luultavaa, että yksityissektori on maailmanlaajuisen talouslaman aikana halukas lisäämään omaa osallistumistaan.
Raportissa todetaan, että ellei puuttuvaa erää voida saada tukijamailta, PA joutuu kiristämään maksuvelvoitteitaan, pienentämään eläkkeitä ja leikkaamaan palkkoja, mikä voisi aiheuttaa rajuja mielenosoituksia. Raportin mukaan PA:n talouden vajaus oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla 32 % yli arvioidun. Kokonaismenot ja lainat ylittivät budjetin 4.5 %:lla ja samaan aikaan tulot olivat 7 % alle budjetoidun määrän. 
WB vaatii, että Israel poistaa liikkumisrajoituksia Juudean ja Samarian alueilla, ja antaa palestiinalaisille yrityksille ja yhteisöille vapaammat toimintamahdollisuudet C-alueilla, joissa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu.

ISRAELIN taholta todetaan, että Israel on vähentänyt valvontaansa C-alueilla, poistanut tiesulkuja ja tarkastuspisteitä, ja antanut 119 palestiinalaiselle infrastruktuuriprojektille luvan toimia C-alueella v. 2011, sekä tutkii kahdeksan yleissuunnitelman hyväksymistä. Lisäksi Israel neuvottelee PA:n virkailijoiden kanssa kaupan laajentamiseksi ja Israelin keräämien tulli- ym. maksujen suorittamisen jouduttamisesta PA:n kassaan 2013 alkaen.
Ulkoministeriön edustaja Yigal Palmor sanoo, että PA:n talousongelmista syytetään Israelia ikään kuin se olisi syypää kehnoon taloudenhoitoon ja korruptioon PA:n sisällä. Hän kehottaa PA:n tukijamaita suorittamaan lupaamansa velvoitteet. Toiseksi hän syyttää WB:n raportin yksipuolisesta syyttämisestä Israelia huomioimatta maailmaa runtelevan laman vaikutuksia. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=285480

4. SENAATTORI Rand Paul (R.Kentucki) uhkaa asettavansa jarrut USA:n niille arabi- ja muslimilaille maksettaville tukiaisille, joiden lähetystöt ja henkilökunta ovat vaarassa ja ilman paikallisen hallituksen antamaa turvallisuutta ja suojaa, kuten hän sanoi Atlanta WSB-radion lähetyksessä. Se voisi samalla aiheuttaa melkoisen häiriön presidentti Obaman vaali-työskentelylle, joka sai ansaitsemattoman aseen Romneyn julkisuuteen vuodatetusta salaiseksi ja luottamukselliseksi tarkoitetusta puheesta koskien palestiinalaisten ja amerikkalaisten riippuvuutta Federaation tukiaisista.

Valkoinen Talo kieltää Washington Postin tiedot, että Obaman hallitus suunnittelee tukien jäädyttämistä Egyptiltä ja vastaavilta mailta, joissa hyökättiin USA:n lähetystäihin. Talon edustaja Jay Carney totesi Talon työskentelevän kongressin kanssa voidakseen suorittaa lupaamansa tuet arabimaiden siirtymiseksi demokraattiseen hallintomalliin. USA antaa Egyptille talousapua 130 miljoonaa kuukaudessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160069#.UFl7MOxHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          IDF:n sotilaat pidättivät arabimiehen Givat Shomron juutalaisyhteisön lähettyvillä. Asukkaat ilmoittivat sotilaille epäilyttävän miehen liikkuvan yhteisön lähettyvillä. Miehellä oli aseinaan puukko sekä linko. Hänen uskotaan pyrkineen juutalaisyhteisöön suorittaakseen terroritekonsa siellä, ja ehkä lisäksi yhteisön läheisessä kansallispuistossa. Miehen kuulusteluissa pyritään selvittämään, toimiko hän yksin ja mihin ryhmään hän kuuluu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160053#.UFl-6exHT-k
-          EU:n ulkoministeriön johtaja Catherine Ashton kävi tiistaina Teheranissa, jossa hän tapasi Iranin pääneuvottelijan Saeed Jalilin yrityksissään löytää pohjaa, jolta keskeytyksissä olevia neuvotteluja ja P5+1 maitten edustajien kanssa voidaan jatkaa. Heidän keskusteluistaan ei annettu julkilausumaa, vain leveä hymy Ashtonin vinoilla kasvoilla kertoi mielihyvästä. Ashton informoi P5+1 maiden ulkoministereitä YK:n istuntokauden alkajaisten luppoajalla. Iranin asenne on selvästi rohkaistunut saatuaan mielestään vakuuttavia todisteita, ettei Obama tunne tarvetta iskeä sen ydinlaitoksiin, ja hyökkäilee IAEA:n tarkastajia vastaan syyttäen heitä vakoilusta ja sabotoinnista tasapuolisen virkansa hoitamisen asemesta. Tuntemattomat henkilöt olivat katkaisseet Fardown ja Natanzin voimajohdot aiheuttaen rikastustoiminnan keskeytymisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160063#.UFmAQ-xHT-k, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160071#.UFmCyexHT-k
-          Rooman konferenssissa julkistettu papyrus-kaista, vain käyntikortin kokoinen, antaa vihjeen siitä, että Jeesus Nasaretilainen olisi ollut naimisissa. Tässä pienessä papyruspalasessa, jota kutsutaan nimellä ”Jeesuksen vaimon evankeliumi”, esiintyy mm. sanat ”Jeesus sanoi, ja vaimoni” , mutta asia tarvitsee asiantuntijoiden tutkimuksia, ennen kuin uutista voidaan pitää luotettavana. Papyrus löydettiin Egyptistä tai Syyriasta, kirjoitus on muinaista koptia. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=285472
-          Hamasin johto vaatii vapaakauppa-suhteita Egyptin kanssa. Se myös pyytää, että presidentti Mursi harkitsisi uudelleen salakuljetustunnelien tuhoamista. Abbas pahoitti mielensä siitä, että Mursi tapasi Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=285425
-          Syyrian armeijasta 3 kuukautta sitten karannut kenraali Adnan Sillu kertoi päästyään pois Syyriasta, että Assad suunnitteli massatuhoaseitten luovuttamista Hizbullahille. Sillun luulisi tietävän, sillä hän oli vastuussa Syyrian massatuhoaseista. Hänen nykyinen asemansa antaa kuitenkin aiheen varovaisuuteen, sillä hänellä voi olla tarvetta saattaa Assadin armeija huonoon valoon oman asemansa pönkittämiseksi. http://www.timesofisrael.com/defected-syrian-general-damascus-planned-to-send-chemical-weapons-to-hezbollah/
-          Iran lähetti kilo-luokan sukellusveneen Taregh-1 ja hävittäjän Persianlahdelle alueelle, jossa 25 maata pitävät suuret merisotaharjoitukset. Niiden tarkoituksen on osoittaa länsimaitten päättäväisyys pitää laivaliikenne auki Hormuzansalmen kautta sinäkin tapauksessa, että Iran pyrkii sulkemaan sen. http://www.timesofisrael.com/iran-deploys-submarine-in-gulf-as-western-nations-holds-large-naval-exercise-nearby/

Tuesday, September 18, 2012

TIISTAI 18.09.12


TIISTAI 18.09.12

  TÄNÄÄN on Israelin itsenäisyysjuhlien toinen päivä, jota pidetään pyhäpäivänä eivätkä lehdet ilmesty eivätkä muutkaan normaalin arkipäivän toiminnot ole voimassa tänään.
Laadin kuitenkin lyhyen yhteenvedon tämän hetken tilanteesta Israelista käsin katsottuna.
Kuten totesin, Israelissa kaikki on odotustilassa, mutta maailma ei jaksa odottaa eivätkä juutalaisten pyhäpäivät estä poliittisia ja muita tilanteita etenemästä kaiken aikaa.

1. USA:n ulkoministeriö yrittää selvittää itselleen, mitä Libyan Benghazin kaupungissa oikein tapahtui ja miksi. Ministeriö oli odottanut Libyan kiittävän Yhdysvaltoja avustuksesta, jota se antoi Muammar Gaddafin yksinvaltaisen hallinnon kukistamiseksi. Miksi siis tällainen raivo? Ulkoministeriön lausunnossa ei pystytä vielä määrittelemään, oliko kysymys terrorismista vaiko vain harhautetun kansan spontaanista noususta käyttäen keppihevosenaan kuuluisaa Muhammedia pilkkaava 14 minuutin filminpätkää. Sama päättämättömyys kuvastuu presidentti Obaman lausunnoista, joka ei pysty sanomaan, onko Egypti nyt vihollinen vai ystävä. Kuitenkin USA antaa edelleen lähes 2 miljardia USD/v Egyptille, ja samaan aikaan, kun USA:n Kairon lähetystö oli raivokkaan mielenosoittajajoukon piirittämä polttaen USA:n lippuja, USA ja Egypti allekirjoittivat maitten välisen teknisen alan yhteistoimintasopimuksen.
Päivän uutiset vihjaavat, että Benghazissa surmattu USA:n lähettiläs oli homo, mikä asettaa vaikean kysymyksen: Jos näin oli, miksi USA lähetti julkisesti homoksi tunnetun miehen Libyaan, jonka lakien mukaan homous on kuolemalla rangaistava rikos? Toiseksi kysellään, miksi USA:n merisotilailla Libyassa oli vain paukkupatruunoita, ei kovia luoteja? Edelleen kysytään, miksei ulkoministeriö reagoinut useisiin varoituksiin ennen hyökkäyksiä?

2. HIZBULLAHIN pääsihteeri Hassan Nasrallah tuli perjantaina uhkarohkeasti ulos bunkkeristaan ensimmäiseen päivän valossa osallistuakseen Hizbullahin järjestämään massatilaisuuteen, jossa tuomittiin kovin sanoin ja vielä kovemmin uhkauksin muslimi-maailmaa kuohuttanut Amerikassa filmattu filminpätkä. Nasrallah sanoi nyrkkiä puiden usean kymmenen tuhannen ihmisen kannattajajoukolleen, että jos USA julkistaa koko Muhammedia ja islamia häpäisevän filmin, se tulee aiheuttamaan seurauksia, joiden johdosta USA tulee katkerasti katumaan toimiaan. Hän uhkaili, ettei seuraus koske vain yksityisiä, vaan seurauksena on muslimikansan tukema kansanliike, joka tulee jatkumaan loputtomiin. Hän kehotti kaikkia maita syrjimään niitä järjestöjä, jotka ovat osallistunet filmin tekemiseen ja levittämiseen. Hän syyti Yhdysvaltoja sananvapauden käyttämisestä verukkeenaan antaessaan tällaisen filmin päästä julkisuuteen. Hän uhkasi maailmaa raskailla seurauksilla. Ainakin yksi ihminen kuoli ja useita haavoittui Tripolin mielenosoituksissa.

3. IRANIN ylin kaitsija suurajatollah Ali Khamenei syytti Yhdysvaltoja ja muita länsimaita filmin levittämisestä ja vaati niitä esittämään todisteita, etteivät ne olleet mukana sitä tehtäessä.
Khamenei sanoi lisäksi, ettei anteeksipyyntö ole riittävä, vaan syyllisiä täytyy rangaista. Hän sanoi, että Iranin ulkoministeri vie asian YK:n yleiskokoukseen, ja pyytää YK:n pääsihteeriä Ban ki-Moonia aloittamaan tarvittavat vastatoimet filmin tekijöitä ja levittäjiä vastaan. Ulkoministeri Ali Akbar Salehi laati kirjelmän, jonka hän lähetti YK:n pääsihteerille.
Mielenosoitukset ovat jatkuneet päivästä toiseen varsinkin opiskelijoitten keskuudessa.
Apulaispresidentti Mohammad Reza Rahimi sanoi, että Iran metsästää filmin tekijät.

4. Saksalainen lehti Der Spiegel kertoo artikkelissaan, että Syyria testasi massatuho-aseittensa laukaisujärjestelmiä viime kuun aikana lähellä niiden tutkimuskeskusta Safirassa. Uutisen taustalla on useita silminnäkijöitten havaintoja. Testaukset suoritettiin Iranin vallankumouskaartin upseerien valvonnassa. Heidät lennätettiin paikalle helikoptereilla, silminnäkijät kertovat. Useita paukkupanoksia, jotka pystytään varustamaan massatuho-kärjin, ammuttiin tankeista ja helikoptereista autiomaassa.
Raporttien  mukaan Syyriaan armeija on tehostanut massatuhoaseittensa varastoalueitten vartiointia, sillä niitä uhkaavat sekä maassa toimivat pääosin ulkomaiset aktivistit että länsimaat, jotka ovat valmistautuneet miehittämään niitä, jos on pelkoa varastojen joutumisesta terrorijärjestöjen haltuun. Safirassa on tiettävästi sinappikaasua ja sarinia, joita Pohjois-Korean asiantuntijat ovat avustaneet valmistamaan ja testaamaan.

5. Iranin atomienergiajärjestön komentaja Fereydeen Abbasi-Davani syytti terroristeja Fordown maanalaisen ydinlaitoksen voimajohtojen katkaisemisesta 17. elokuuta käyttäen räjähteitä voidakseen aiheuttaa viivytyksiä Iranin ydinsuunnitelman toteuttamiselle.
Hän kertoi vuosittaisessa IAEA:n kokouksessa, että samanlaisella räjähdyksellä oli katkottu myös Natanzin ydinlaitoksen voimajohdot antamatta päivämäärää. Abbasi-Davani vakuutti Iranin jatkavan suunnitelman toteuttamista sabotaasista huolimatta vakuuttaen samalla, että suunnitelma tähtää pelkästään sähkön tuottamiseen.
Hän kertoi edelleen, että IAEA:n virkailijoiden parissa liikkuu vakoilijoita ja rikollisia, joiden päämääränä on vahingoittaa Iranin laillisten suunnitelmien toteuttamista.

6. Pääministeri Benyamin Netanyahu kaikin tavoin saamaan maailman ja ennen kaikkea  USA:n johtajat tajuamaan, että Iranin ydinpommi on toimintakunnossa kuuden kuukauden sisällä. USA:n johto puolestaan selittää, kuten USA:n YK:n lähettiläs Susan Rice totesi, ettei Iranilla ole ydinasetta ja että sen valmistaminen toimintakuntoon kestää ainakin vuoden, joten aikaa on runsaasti Iranin vastaisille sanktioille. Tätä mieltä on myös USA:n entinen Israelin lähettiläs Martin Indyk, joka kuitenkin toteaa, että USA voi aloittaa sodan Irania vastaan vuonna 2013. Hän on kuitenkin varovainen sanoissaan todeten, ettei aikaa ole kuitenkaan paljon, eikä Obaman mielipide ole kaukana Netanyahun esittämästä. Obama väitti muutama päivä sitten, ettei Israel ollut pyytänyt tavata häntä loppukuusta, ja siksi tapaamista ei ole järjestetty. Sitä kuitenkin pyritään järjestämään, vaikka kaiken järjen mukaan miehet ovat siinä määrin mollanneet toisiaan, ettei siitä voida odottaa mitään positiivisia tuloksia.
Tarkkailijat uskovat, että Israel elää sotatilanteessa kaiken aikaa, ja iskut voidaan aloittaa koska tahansa, välittämättä niiden seurauksista, jotka voivat aloittaa paikallisen sodan. Voisiko se kiihtyä edelleen laajemmalle, on kohtalon kysymys. Kiinan ja Japanin välit ovat lähellä räjähdyspistettä muutaman asumattoman saaren omistuskiistasta johtuen lähellä tärkeitä laivareittejä. Kiina lähetti kalastusalustensa armadan saarten ympärille. 

7. Iranin sotilasjohto varoittaa entistä yksityiskohtaisemmin, mitä tulee tapahtumaan, jos Israel iskee sen ydinlaitoksia vastaan. Sen mukaan sota Israelia vastaan alkaa pohjois- ja etelärajoilta, joissa Iranin tukemat terrorijärjestöt Hizbullah ja Hamas aloittavat rakettien ja ohjusten ampumisen Israelin asutusalueita vastaan levittäen sitten iskukohteitaan koko maan alueelle, mihin Iranin liittyy omine ballistisine ohjuksineen. Iranin sotilasjohdon mukaan Israel tullaan siinä tapauksessa tuhoamaan kokonaan.
Iran vakuuttaa, että sen ydinlaitokset tulisivat kestämään USA:n ja Israelin ilmaiskut.

8. Vaikka USA:n johto vakuuttaa yhä uudelleen, ettei se hyökkää Iraniin eikä näe tarvetta siihen, koska aikaa on runsaasti sanktioitten onnistumiseksi, se kuitenkin valmistautuu mahdollisuuteen, että Israel iskee yksin kertomatta siitä etukäteen.
25 maan laivastoharjoituksilla Persianlahdella pyritään osoittamaan niiden päättäväisyys estää Iranin uhkaukset sulkea Hormuzansalmi, jos sitä vastaan hyökätään. Toiseksi uutiset kertovat USA:n Beirutin lähetystön aloittaneen tärkeiden ja salaisten dokumenttien hävittämisen peläten, että sitä vastaan voidaan hyökätä ja se voidaan miehittää vihamielisen kansanjoukon toimesta, kuten useassa maassa on tapahtunut.

9. Turkin, Egyptin, Saudi Arabian ja Iranin ulkoministerit kokoontuivat Kairoon käsittelemään Syyrian tilannetta, mutta keskusteluissa ei löydetty mitään Salomon ratkaisua. Iran myöntää avoimesti, että vallankumouskaartin osastoja ja upseereita on lähetetty Syyriaan, mutta etteivät ne osallistu taisteluihin, paitsi jos niitä vastaan hyökätään. YK:n ihmisoikeustarkkailijat ovat löytäneet runsaasti kohteita ja henkilöitä, joita voidaan syyttää ihmisoikeusrikoksista sekä Syyrian armeijan että kapinallisten joukoissa. Jos ja kun Syyrian tilanne joskus laukeaa, kuten on oletettavissa, oikeustoimet voivat kestää loputtomiin epäiltyjen syyllisten kadotessa julkisuudesta, kuten kävi Rafik Haririn surmanneen pommi-iskun tekijöille, jotka kuuluvat Hizbullahin riveihin. Nasrallah vakuutti, ettei yksikään heistä joudu oikeuteen.

Sunday, September 16, 2012

SUNNUNTAI 16.09.12


SUNNUNTAI 16.09.12

1. VÄKIVALTAISIKSI usein kiintyneet mielenosoitukset ovat pyyhkineet pitkin Lähi Idän muslimimaita. Niiden sanotaan saaneen virikkeensä USA:n valmistetusta varsin kehnosta 14 minuutin mittaisesta filminpätkästä ”The Innocence of Muslims”, joka esittää islamin perustajan ja muslimien profeettanaan pitämän Muhammedin epäedullisessa asemassa naisten miehenä ja julmana tyrannina, mutta joiden todellinen tausta lienee paljon syvemmällä. Ne ovat suoraa seurausta ”arabikevään” väkivaltaisuuksista, jotka heiluttivat ja osin kaatoivat perinteisiä yksinvaltaisia hallituksia, ja niiden jälkeiseen pettymyksestä ja turhautumisesta havaittuaan, ettei kadun ja erämaan miehen ja naisen asema ole parantunut vaan pikemmin huonontunut. Kansoilla on tapana kääntyä jumalansa puoleen – olkoon tämä mikä tahansa – etsiäkseen lohtua ja ymmärtämystä kärsimyksiinsä ja ongelmiinsa.

Arabi- ja MUSLIMImaissa tämä jumala on islamin vuosisatojen ajan julistama Allah, joten luonnollisesti kansa etsii hänen mielisuosiotaan, mikä mullahien Koraanin tulkinnan mukaan on saavutettavissa antautumalla täysin rinnoin jopa elämänsä uhraten Allahin palvelukseen, hänen profeettansa Muhammedin ja islamin kunnian puolustamiseen.
TARKKAILIJOIDEN mukaan, vaikka kansa olikin kiihotettu kiihkeään mielentilaan, väkivaltaiset hyökkäykset USA:n lähetystörakennuksia ja sen henkilökuntaa vastaan tekivät kansanjoukkoon piiloutuneet al-Qaidan tai muiden ääriryhmien aktivistit, joille oli annettu selvä päämäärä hyökätä USA:n ja muiden länsimaiden lähetystöjä ja henkilökuntaa vastaan.
Al-Qaidan johtaja al-Sawahiri antoi kehotuksia surmata amerikkalaisia, ei vain Muhammedia pilkkaavan filmin vuoksi, vaan myös kostaakseen libyalaisen al-Qaida johtajan Abu Yahiya al-Libin, joka sai surmansa Afganistanissa USA:n miehittämättömän koneen ohjusiskussa, kuten Sawahiri tunnusti tiistain videossaan. Videossa kehotettiin länsimaissa asuvia muslimeja käyttämään erikoista tilaisuuttaan hyökätä länsimaisia kohteita vastaan asuinmaassaan.

OBAMAN hallitus lähetti amerikkalaisia merisotilaita lähetystöjensä suojaksi Libyaan ja Jemeniin, mutta Sudanin hallitus kielsi heidän pääsynsä maahan. USA joutui toteamaan, ettei se voi sotilaittensa avulla suojata kaikkia kahdeksaatoista lähetystöä ja installaatiota 21:stä muslimimaissa, ja siksi pyysi näiden maiden hallituksia suojelemaan diplomaatteja yleisesti hyväksytyn kansainvälinen käytännön mukaisesti.
Siinailla beduiinit hyökkäsivät perjantaina kansainvälisten rauhanturvajoukkojen (MPO) päämajaan, tunkeutuen sisään rakennuskompleksiin, särkien ikkunoita ja sytyttäen rakennuksia ja autoja tuleen. He tulittivat sisältä paikalle tullutta Egyptin poliisijoukkoa vastaan, joka lopulta ajoi heidät pois alueelta.

SUDANISSA arviolta 5 000 mielenosoittajaa piiritti Saksan ja Englannin lähetystökompleksit. He riistivät Saksan lipun rakennuksen seinästä pääkaupungissa Khartoumissa asettaen sen tilalle islamin mustan sotalipun, johon oli valkoisella kirjoitettu ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa”. He rikkoivat ikkunoita ja huonekaluja sekä löytämäänsä kalustoa kuten kameroita sytyttäen tulipaloja sisätiloissa. Sudanin poliisi seurasi silminnäkijöiden mukaan tilannetta sivusta puuttumatta asiaan. Sudanin ulkoministeri ali Ahmed Karti totesi USA:n pyyntöön saada lähettää sotilaita avuksi, ettei se ole tarpeen.

TUNISIASSA kansanjoukot piirittivät USA:n lähetystökompleksin pääkaupungissa Tunisissa. Mielenosoittajat pääsivät rakennusryhmien sisälle kivittäen sieltä poliiseja petrolipommein ja käsiinsä saamin esinein ja sytyttäen tulipaloja. Poliisi käytti kyynelkaasua ja kovia luoteja. Neljä ihmistä sai surmansa ja 46 haavoittui poliisin hajottaessa usean sadan ihmisen suuruista kansanjoukkoa.

KAIROSSA poliisijoukot hajottivat Tahrir aukiolle aikaisin lauantaiaamuna kokoontuneet kansanjoukot pidättäen heistä useita satoja neljä päivää kestäneiden mielenosoitusten lopettamiseksi. Presidentti Mohammed Mursi antoi lopulta kovan kritisismin jälkeen oman lausuntonsa TV:ssä kieltäen kansalaisia hyökkäämästä vieraiden maitten lähetystöjä ja omaisuutta kuten myös egyptiläisten, yksityisten tai valtion, omistamia laitoksia vastaan.

SAUDI ARABIAN suurmufti Sheikh Abdulaziz bin Abdullah Al-Sheikh tuomitsi hyökkäykset ulkomaisia diplomaatteja, lähetystöjä ja instituutioita vastaan kehottaen samalla eri maitten hallituksia kansainvälisiä järjestöjä kriminalisoimaan hyökkäykset profeettaa vastaan.
Hänen lausuntonsa lienee osa saada YK:n kautta kaikkien maiden lainsäädäntöön laki-pykäliä, joiden mukaan uskonnon tai sen symbolien julkinen häpäiseminen on rikos, johon syyllistyneet joutuvat vastaamaan siitä oikeudessa. Länsimaissa tämän katsotaan sotivan sanan vapautta vastaan, mutta muslimien vaatimusta vastustaneiden rintama heikkenee.

AFGANISTANISSA taliban-joukot tekivät hyökkäyksen Camp Bastion tukikohtaan Helmanin provinssissa myöhään perjantaina. Hyökkäyksessä käytettiin kranaatteja, rakettikranaatteja ja käsiaseita. Kaksi amerikkalaista sotilasta kuoli ja useita haavoittui. Englannin prinssi Harry suorittaa asepalveluaan Afganistanissa ja oli tukikohdassa hyökkäyshetkellä, mutta hän ei vahingoittunut. Qari Yousuf Talibanista kertoi hyökkäyksen olleen kostoksi filmistä.

LIBANONISSA mielenosoittajat polttivat amerikkalaisen pikaruokalan Tripolissa.
12 turvallisuushenkilöä haavoittui kivistä ja muista heitä vastaan heitetyistä esineistä. Kansanjoukkojen ja poliisin välisissä kahakoissa yksi kuoli ja 2 muuta ihmistä haavoittui.
Paavi Benedict XVI tuli perjantaina Beirutiin kolmen päivän vierailulle julistaen omaa rauhan sanomaansa. Kansanjoukot kehottivat häntä poistumaan maasta todeten, etteivät he siedä enempää islamin häpäisemistä. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=285214

2. POLIITTISET tarkkailijat ovat yhä selvemmin alkaneet todeta, että presidentti Barack Hussein Obaman aloittama islamin maiden lähentymispolitiikka keskustelujen ja neuvottelujen kautta on kokenut täydellisen romahduksen. Vaikka monet muslimioppineet ovatkin yrittäneet selittää, että ”Obaman keskimmäinen nimi on musliminimi, jota kristitty tuskin antaisi pojalleen, ja siksi Obama on yksi heistä”, se ei ole  millään tavoin vähentänyt kiihkeitten ääri-liikkeiden vihaa Yhdysvaltoja vastaan; kuin ei sekään, että Barach Hussein voidaan kääntää ”se odotettu on jo täällä”, tarkoittaen islamin messiasta, mahdia.
Tässä Obama joutuu toteamaan presidentti Jimmy Carterin tapaan, että lähestymispolitiikka johtaa vain diplomaattihenkilöstön häpeälliseen karkotukseen, kuten kävi USA:n Teheranin henkilökunnan suhteen 444 päivän panttivankeuden jälkeen.
Ääri-islamin uskonnolliset johtajat ovat nyt kehottaneet muslimimaita potkaisemaan USA:n lähetystöt pois maastaan.

USA:n puolustusministeri Leon Panetta lupaa, että USA tulee asettamaan armeijansa yksiköitä kaikkien kahdeksantoista islamin maan läheisyyteen, joissa sen diplomaatit ja lähetystöt ovat vaarassa. Surkea päätös lähestymisdiplomatialle, jos näin käy. Jopa USA:n ulkoministerin kaupittelemasta ”demokratia” sanasta on tullut kirosana, jota tulee välttää. Demokratian varjolla kaadetut entiset hallitukset on korvattu ääri-islamin yksinvallalla. Lienee kohtalon ivaa, että USA:n diplomaattisen, taloudellisen ja aseavun turvin valtaan nousseet ja nousevat islamin äärilaitaa edustavat hallitukset ovat kääntyneet USA:ta vastaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4281665,00.html


3. TUNNETTU psykiatri ja forensic (oikeusopillinen) asiantuntija Andrew G Hodges tarkastelee Obaman käyttäytymistä kirjassaan ”Obama Confessions” (Obaman tunnustukset), selittäen, että sitä voidaan selittää ja ymmärtää hänen turvattoman ja epämääräisen lapsuutensa perusteella, minkä johdosta Obama turvautuu usein lausuntoihin, jotka ovat päinvastaisia siihen, miten hän todellisuudessa asioita näkee. Eräänlainen mielen jakautuma, tai ehkä paremminkin tosiasioitten kieltäminen kääntämällä kaiken ylösalaisin, narsismi.

Hodges selittää useisiin Obaman lausuntoihin ja puheisiin viitaten, että esim. syvässä vihassaan Amerikkaa kohtaan hän ilmaisee täydellisesti sisäisen traumansa.
Siksi Hodges käyttää Obamasta määritelmää ”sandman” (hiekkamies), joka sanoessaan
jotain joutuu toteamaan, että se kaikki puhalletaan pois opposition taholta ilman, että mitään siitä jää näkyviin. Tätä voitaneen kutsua totuuden kiertämiseksi, valehteluksi.
Hodges sanoo Obaman sanontoja ja puheita tarkastellessaan, että Obama usein vihjaa valitsemillaan esimerkeillä traumaansa kuin pyydellen anteeksi käyttäytymistään johtuen sisäisistä vammoistaan, jotka ohjaavat hänen käyttäytymistään. Esimerkkinä Hodges ottaa Obaman puheessaan käyttämään Jeesuksen vertaukseen miehestä, joka rakensi talonsa kalliolle, ja se kesti hyökkäykset sitä vastaan. Mutta Obama jätti pois vertauksen loppuosan, jossa kerrotaan miehestä, joka rakensi hiekalle, mikä ei kestänyt hyökkäyksiä. Obama ei voinut viitata siihen kohtaan, koska hän on sellainen mies, joka rakensi hiekalle. Kirjailija ja kommentaattori Thomas Sowell käytti ensiksi Obamasta määritelmää ”sandman”. http://www.wnd.com/2012/09/forensic-profiler-meet-obama-the-sandman/
4. UUTISOTSIKOITA
-           WND kertoo artikkelissaan mielenkiintoisen havainnon, miten kalenterin mukaan jokaisena shmita-päivänä, joka on 7 vuoden välein elul-kuukauden 29. päivänä, Amerikkaa on kohdannut onnettomuus. Syyskuun 11. päivänä 2001 oli päivä, jolloin al-Qaida tuhosi WTC:n tuplatornit New Yorkissa aiheuttaen valtavat aineelliset ja ihmistappiot. Kaikki muistavat sen päivän, mutta mitä tapahtui syykuun 17. päivänä 2001, joka on elul-kuun 29. päivä? Sinä päivänä Federatio alensi korkotason aiheuttaen pörssiromahduksen. 7 vuotta myöhemmin 2008 seurasi vielä suurempi pörssiromahdus, mikä pani alulle taloudellisen kaaoksen, jota
             jatkuu edelleen. Mutta mitä tapahtuu seuraavana elul-kuun 29. päivänä, joka gregoriaanisen kalenterin mukaan on syyskuun 13. päivänä 2015? Messiaaninen rabbi Jonathan Cahn ei halua spekuloita tulevista tapahtumista, joita hän käsittelee kirjassaan ”Harbinger” ja ”Isaiah 19:10 Judgement”, mutta hän ensimmäisenä kiinnitti huomionsa USA:ta kohtaavien tuomioitten ja juutalaisten shmita-vuosipäivien välillä. Huomionarvoinen on havainto, että syyskuun 13. päivä 2015 on juutalaisen uudenvuoden eli pasuunansoiton juhlan aatto. Siitä alkaa juutalaisten pelonsekaisen kunnioituksen aika, joka päättyy suureen sovintopäivään Jom Kippur. Elul-kuun 29- päivän, eli syyskuun 13. päivän, iltana v. 2015 on NASA:n mukaan odotettavissa harvinainen verenpunaisen kuun ilmiö, eli tetrad, viimeinen 21. vuosisadalla.
-           Kolme arabinuorta saatiin kiinni itse teossa heidän yrittäessään sytyttää tuleen Psalmien kirjoja muinaisessa juutalaisten hautakammiossa Öljyvuorella. Kaikki kolme ovat 16-vuotiatia ja kotoisen viereisestä arabilähiöstä. Kaksi heistä tunnusti tekonsa, kolmas kieltää vielä. Islamin pyhän kirjan Koraanin polttaminen saa aikaan maailman-laajuiset mielenosoitukset; juutalaisten ja kristittyjen pyhien kirjojen polttamista tai häpäisemistä tuskin huomioidaan maailman mediassa, eikä kukaan protestoi missään. Betlehemin syntymäkirkkoon linnoittautuneet palestiinalaiset terroristit käyttivät kirkon pyhiä kirjoja vessapaperina ja sytyttivät niillä nuotioita. Eikö pyhyys merkitse juutalaiselle ja kristitylle enää mitään?
       Satakunta arabia Kutzran arabikylästä yritti kepein ja polttopulloin ja kivin
             aseistautuneena läheiseen Esh Kodesh juutalaiskylään Samariassa lauantai-iltana.
             Paikalle kutsuttu sotilasosasto karkotti arabit ilman pahempaa yhteenottoa, mutta
             kolme juutalaisasukasta haavoittui. Arabit huutelivat tavanomaisia islamin                                                      
             iskulauseita ”Allah on suurempi” ja ”teurastakaa juutalaiset”.    

             25 maan armeijoitten yhteinen suuri 12 päivää kestävä sotaharjoitus
             Hormuzan-salmella Persianlahdella on tarkoitettu osoitukseksi lännen
             päättäväisyydestä estää Iranin aikeet salmen tukkimiseksi, mikä aiheuttaisi
             katastrofin länsimaitten taloudessa. Iran järjestää samaan aikaan omat suuret   
             sotaharjoituksensa. Netanyahun mukaan Iran on aivan pomminsa valmistumisen
             kynnyksellä, mikä osoittaa Israelin valmistautuvan iskuun koska tahansa. Iran sanoo,
             että Hizbullah tulee iskemään Israeliin, jos se hyökkää Iraniin. (Debkafile 16.09.12)
      strike/?cat_orig=world
       Nainen kuoli hypättyään tulta pakoon asuntonsa 4. kerroksesta, 19 sai eriasteisia    
              vammoja, useimmat niistä savumyrkytyksiä, Ramlessa asuintalon palossa.    
             USA:n federal reserve fund johtaja Ben Bernanke päätti painattaa seteleitä     
             voidakseen antaa pankeille 40 miljardia USA kuukaudessa talouden kohentamiseksi.
             Käytännössä se tarkoittaa 40 miljardin USD lainaa taloudelta ilman vakuuksia.

JUUTALAISTEN uusi vuosi 5773 alkaa tänä iltana auringon laskiessa. Tämä päivä on juutalaisen kalenterin mukaan elul-kuun 29. päivä, pasuunansoiton juhlan aatto.
Tarkoittiko Bernanken päätös sitä, että USA:n talouden lopullinen lähtölaskenta alkoi tänään?