Friday, March 23, 2012

PERJANTAI 23.03.12

1. PA:n tukijamaat kokoontuivat keskiviikkona Brysseliin käsitelläkseen pääministeri Salaam Fayadin kiireellistä vaatimusta lisärahoituksesta, sillä PA:n talous on romahduspisteessä viime vuoden tuloksen jäätyä yli miljardin tappiolliseksi. PA:n talous perustuu pääosin ulkomaitten antamaan taloustukeen, jonka käytöstä on vaadittu selvityksiä ja esitetty syytöksiä holtittomasta taloudenhoidosta. Pari tutkimusta on suoritettu EU:n toimesta eikä niissä havaittu suuria väärinkäytöksiä, mutta tutkimusten asiallisuutta on vakavasti kritisoitu.
Salaam Fayad esitti vaatimuksensa lisärahoituksesta ultimaatumin muodossa, että ilman jatkuvaa lisärahoitusta Palestiinan Auktoriteetin hallitus romahtaa arvaamattomin seurauksin.

TUKIJAMAAT lupasivat PA:lle lisärahaa miljardi USD, mutta Fayad esitti välittömästi lisävaatimuksen, että varat tulee tilittää PA:lle ilman viivytyksiä, koska se ei pysty maksamaan virkailijoittensa palkkoja eikä sosiaaliavustuksia.
Sosiaaliavustuksista ainakin voisi esittää kysymyksen, miksi PA maksaa kuukausipalkkaa Israelin oikeuslaitosten eripituisiin vankeusrangaistuksiin tuomittujen terroristien omaisille?
Tämä lienee tulkittavissa siten, että PA myöntää heidän toimineen sen valtuuttamina ja ovat siten oikeutettuja saamaan hallituksen palkkalaisille myöntämät edut ja oikeudet.
Salaam Fayad kielsi journalistien levittämät tiedot, että lisärahoitus olisi ehdollinen siten, että PA luopuu yksipuolisista toimista Palestiinan valtion perustamiseksi. Hän myös esitti vaatimuksen arabimaille, että nekin suorittaisivat lupaustensa mukaiset avustukset.

BRYSSELIN kokouksen jälkeen Norjan ulkoministeri Jonas Gahr Stoere kehotti tukijamaita varmistamaan lupaamansa miljardi USD PA:lle vuoden 2012 aikana. Toiseksi hän vaati, että Israelin tulee suorittaa PA:lle keräämänsä erilaiset verotulot n. 100 miljoonaa USD kuukaudessa. Tukijamaiden Ad Hoc yhteistoimintakomitean taholta selitettiin, että PA:n viime vuodelta periytynyt ja edelleen jatkuva budjettivajaus johtuu maailmantalouden ongelmista,
mutta ei nähnyt pahaa PA:n sisäisessä korruptiossa ja vastuuttomassa taloudenhoidossa
Salaam Fayad esitti syytöksen Israelin suuntaan, että se estää PA:n toteuttavan kehitys-suunnitelmiaan Juudean ja Samarian C-alueilla, joiden turvallisuudesta ja hallinnosta Israel on vastuussa Oslon sopimusten mukaisesti. Poikkeaminen niistä vaatii uutta sopimusta.

BRYSSELIN kokoukseen osallistui israelilainen ihmisoikeusjärjestö Jerusalem Institute of Justice, jonka perustaja asianajaja Calev Myers luovutti järjestön laatiman 35-sivuisen kirjelmän ihmisoikeustilanteesta Juudeassa ja Samariassa. Hän luovutti sen Suomen EU-parlamentaarikolle Hannu Takkulalle, joka lupasi hoitaa sen levittämisen. Myers esitteli raporttinsa torstaina järjestämässään lehdistötilaisuudessa Tomas Sandellin kanssa, joka johtaa kristillistä ryhmää Cristian Coalition for Israel. Raportissa käsitellään asioita kuten korruptio ja taistelu PA:n sisällä; mielivaltaiset pidätykset, kidutus, naisten ja uskonnollisten vähemmistöjen diskriminoiminen sekä lehdistön vapauden puutteellisuudet.
Raportissa todetaan, että EU on aiemmin todennut nämä syytökset ja puutteet, mutta ei ole asettanut PA:ta vastuuseen niistä. Raportissa todetaan, että EU:n antama suora tuki PA:lle tai instituutioille, jotka harjoittavat niitä, on vieläkin ongelmallisempi.

CALEV MYERS selitti journalisteille, että Israelin tulee suhtautua vakavasti ihmisoikeus-kysymyksiin eikä jättää niitä vain poliittisten - useimmiten vasemmistolaisten - ryhmien vastuulle, sillä muuten taistelu ihmisoikeuksista jatkuu loputtomiin. Hän selitti, ettei kyse ole vain PA:n suorittamista ihmisoikeuksien loukkauksista, vaan Israelin vastuusta käydä keskustelua maata vahingoittavan ongelman muuttamiseksi sitä hyödyttäväksi. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=263059

2. NIMELTÄ mainitsematon virkailija kuiskutteli journalisteille eilen, ettei Israelin hallitus tule toimimaan yhteistoiminnassa YK:n ihmisoikeusneuvoston (UNHRC) päättämän tutkimus-komitean kanssa Juudeassa ja Samariassa, koska ”suostumalla yhteistyöhön Israel antaisi laillisuuden leiman laittomuudelle”. Neuvoston päätöksen mukaan komitean tehtävänä on tutkia maastossa väitettyjä Israelin suorittamia rikoksia yhteisöjä vastaan Länsirannalla.
Neuvosto julkisti lausunnon, jossa se tuomitsee Israelin ja samalla päätti tutkimuskomitean asettamisesta. Neuvoston 47 jäsenmaan joukosta päätöstä puoli 36 edustajaa, USA vastusti ja 10 pidättyi äänestyksestä.

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu antoi välittömästi tuomitsevan lausuntonsa UNHRC:n julkilausumasta todeten: ”Tämä on teeskentelevä neuvosto automaattisella Israelin vastaisella enemmistöllä. Neuvoston tulee ole häpeissään”, hän sanoi jatkaen: ”Tähän päivään mennessä neuvosto on tehnyt 91 päätöstä, joista 39 käsittelee Israelia, 3 Syyriaa ja 1 Irania. Tarvitsi vain kuunnella Syyrian edustajan puhetta ihmisoikeuksista tänään voidakseen ymmärtää, miten kaukana todellisuudesta neuvosto on. Toinen todiste neuvoston vieraantumisesta todellisuudesta paljastui viime viikolla neuvoston kutsuessa kokoukseensa Hamasin edustajan, järjestön, jonka ideologia perustuu viattomien murhaamiseen”.

PA/PLO esitti aiemmin viikolla suunnitelmansa vaatia, että ”UNHRC aloittaa tutkimukset Israelin suorittamista rikoksista Juudeassa ja Samariassa”. PA:n ulkoministeri Riad Al-Malki sanoi, että järjestö vaatii neuvostoa perustamaan tutkimuskomitean, jonka tehtävänä on matkustaa Palestiinan miehitetyille alueille voidakseen omin silmin todeta Israelin suorittamat ihmisoikeuksien rikkomukset palestiinalaisia vastaan.
Israel voi siten valmistautua lähitulevaisuudessa taistelemaan YK:ssa ”Goldstone2” raporttia vastaan, jossa Israel tuomitaan perustuen pelkästään palestiinalaisten keksimiin tarinoihin ja vasemmistolaisten, ulkomaitten rahoittamien, NGO-järjestöjen yksipuolisiin raportteihin, kuten tapahtui Goldstone1 suhteen, joka käsitteli IDF:n cast lead operaatiota Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154071#.T2wYPtn3vO0

3. HALLITUKSEN ja Migronin juutalaisen etäyhteisön välinen sopimus, jolla asukkaille annettaisiin aikaa vuoteen 2015 saakka rakentaa uudet talonsa parin kilometrin päässä olevaan pysyvään eli hallituksen vahvistamaan yhteisöön, oli eilen korkeimman oikeuden käsittelyssä, jonka alkuperäisen päätöksen mukaan yhteisö tulee hajottaa vuoden loppuun mennessä. Korkeimman oikeuden päätös perustui virheellisiin tietoihin, että jotkut palestiinalaiset omistaisivat maan, jotka eivät kuitenkaan pystyneet todistamaan Peace Now NGO-järjestön tukemana ja kiihotuksesta tekemää vaatimustaan. Maapohja kuului Jordanian valtiolle, ja sen oikeudet siirtyivät Israelin valtiolle Jordanian luopuessa 1988 oikeuksistaan Länsirantaan. Korkein oikeus teki päätöksensä vääristeltyjen tietojen perusteella, joiden oikeellisuuden tutkiminen olisi kuulunut alueoikeudelle, eli korkein oikeus teki menettelytapavirheen.

KORKEIMMAN oikeuden eiliseen asian kuulemiseen osallistui hallituksen puolesta ministeri Benny Begin, joka oli saanut solmittua sovintoesityksen asukkaitten kanssa. Paikalla oli myös Peace Now edustaja sekä arabikansanedustaja Ahmed Tipi. Oikeuden tuomarit Salim Jubran ja Miriam Noar, jotka olivat tekemässä edellistä päätöstä Migronin tuhoamiseksi, kritisoivat hallitusta, miksi asia tuotiin vasta viime hetkellä ja oliko viivytyksen tarkoituksena mitätöidä oikeuden päätös. Korkein oikeus ei tehnyt asiassa päätöstä eilen, vaan päätti antaa sen joskus myöhemmin. Asiaa käsittelevien tuomarien vihamielisyydestä ja kokoonpanosta – yksi on arabi, toinen ilmeisen vasemmistolainen – voi päätellä, että korkeimman oikeuden päätöksellä hallituksen ja asukkaitten välinen sopimus mitätöidään ja yhteisö tuhotaan.
Yeshaneuvoston johtaja Danny Dayan oli kuitenkin toiveikas, että oikeus tekee myönteisen päätöksen uusien tosiasioitten pohjalta ja kumoaa edellisen tuhoamispäätöksensä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154069#.T2wkxdn3vO0

4. MOHAMED MERAH, Algerialais-syntyinen Ranskan kansalainen terroristi, sai surmansa Ranskan erikoisjoukkojen tekemän rynnäkön aikana hänen pohjakerroksen asuntoonsa Toulousessa. Tarkkailijat ovat esittäneet kysymyksiä Ranskan poliisille, miksi poliisi aloitti epäillyn asunnon piirityksen vasta maanantaina iltapäivällä, miksi ensin jahdattiin natsiyhteyksiä ja kuka oli se mies, jonka väitetään käyneen epäillyn asunnossa ennen poliisin toimia. Kysellään myös sisäministeri Claude Gueantin vakuutuksia TV:n toimittajille, joiden luona hän viihtyi kaiken aikaa, että epäilty antautuu hetken kuluttua.
SITÄ MYÖS ihmetellään, miksi poliisi ei seurannut selviä johtolankoja epäillyn liikkeistä, jotka osoittivat hänen yhteytensä Afganistanin ja Pakistanin muslimijärjestöihin, tai väitteitä, että hän kuului Kandaharin vankilasta paenneisiin Talibanin edustajiin. Tarkkailijat toteavat, että Merah on kuollut, mutta vaarallinen äärimuslimien toiminta on entistä aktiivisempi.
Ranskan poliisi epäili, että Merah oli miinoittanut asuntonsa sisäänkäynnin, kuten voi ollakin, mikä selittää useat räjähdykset talossa. Poliisin tunkeuduttua asuntoon se näytti tyhjältä, mutta epäilty hyökkäsi arvaamatta kylpyhuoneesta arabiviittaan ja luotiliiveihin puettuna ampuen villisti 0.35 Colt aseelleen. Poliisin kerrotaan ampuneen häntä kohti 300 laukausta, mutta hän onnistui hyppäämään parvekkeelle ja sieltä 1.5 metrin matkaan maahan, josta poliisit löysivät hänet kuolleena. Päähän ammuttu luoti oli surmannut hänet. http://www.debka.com/article/21847/

5. UUTISOTSIKOITA
- Israel toimittaa 450 000 litraa dieselöljyä Gazan sähkölaitokselle, joka on ollut ajoittain suljettuna polttoaineen loppumisen vuoksi. Egypti tarjosi öljyä, mutta Hamas hylkäsi tarjouksen, koska siihen liittyi vaatimuksia ja koska salakuljetettu öljy on halvempaa. Toistuvien sähkökatkosten vuoksi asukkaitten kärsivällisyys alkoi osoittaa katkeamispistettä, sillä sähköä sai vain 6 tuntia päivässä, mikä pakotti Hamasin suostumaan Israelin tarjoamaan öljyyn. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154065#.T2wwm9n3vO0
- IDF:n eteläisen lohkon komentaja kenraalimajuri Tal Russo kehui, että IDF on kehittänyt monia uusia vielä käyttämättömiä välineitä, jolla vastata viime vuonna Pohjois-Afrikan arabimaita runnelleiden väkivaltaisuuksien leviämiseen. Osa niistä on tarkoitettu hyökkäyksiä varten, ja niitä kehitetään edelleen, osa varoittaa entistä aiemmin lähestyvistä raketeista ja kranaateista. Hän kuvaili tilannetta, ettei arabi-maissa kehittyneet väkivalta–aallot olleet ohimeneviä tsunameita vaan kuohuva meri, jota tulee seurata jatkuvasti ja valmistautua kaikkiin mahdollisuuksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154062#.T2wx3Nn3vO0
- Israelin viranomaiset tutkivat Le Mond lehdessä ollutta kirjoitusta, jonka mukaan Mohamed Merah vieraili Israelissa muutamia vuosia sitten. Viranomaiset eivät ole löytäneet hänen nimeään maahan tulleiden luetteloista, mutta hän on voinut käyttää väärää passia väärällä nimellä. Eräs Touloussa asuva nainen kertoi poliisille, että vuosia sitten Merah yritti käännyttää hänen silloin 15-vuotiasta poikaansa seuraamaan ääri-islamia, näytti hänelle videoitaan ja esineitä, joita hän oli koonnut asuntoonsa suurikokoisesta Koraanista lähtien. Nainen kertoi, että Merah uhkaili häntä ja pahoinpiteli hänen poikaansa ja toista naista. Hän oli tehnyt ilmoituksen poliisille, mutta se ei suhtautunut siihen vakavasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154067#.T2wz2tn3vO0
- The Guardian väittää, että IAEA;n nykyinen pääsihteeri Yukio Amano on selvästi liikaa kallistunut länsimaitten kannalle suhteessaan Iranin ydinvoimasuunnitelmaan. Lehti pitää tätä vaarallisena, koska Amano perustaa toimensa ja päätöksensä pienen valitsemansa ryhmän suosituksiin, jotka eivät aina perustu tosiasioihin. Lehti sanoo saaneensa tiedot entisiltä IAEA:n virkailijoilta. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206857,00.html
- Guy Bechor tarkastelee ynetnews.com artikkelissaan Euroopan maitten raakaa heräämistä tosiasiaan, että sen keskuuteen on muuttanut kansa, joka ei ole halukas integroitumaan muuhun yhteiskuntaan, ja jonka keskuudessa elää voimakkaana viehtymys terrorismiin ja vaarallisiin tehtäviin, jotka kohdistuvat yhteiskuntaa vastaan, jossa he elävät. Tutkimusten mukaan karkeasti kolmannes musliminuorista suhteutuu myönteisesti terrorismiin, vanhemmissa luvut pienenevät, mutta ovat kuitenkin 17 %:n luokkaa yli 55-vuotiatten keskuudessa. Artikkelissa todetaan, että nämä maan kansalaiset ovat helppo saalis ääri-muslimien agenteille asiamiesten hankkimiseksi ja ”nukkuvien solujen” muodostamiseksi.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206655,00.html

Thursday, March 22, 2012

TORSTAI 22.03.12

1. PIIRITYS Toulousessa kerrostaloasuntoon linnoittautuneen sarjamurhaajan ja terroristin Mohamed Merahin antautumiseksi ja pidättämiseksi elävänä kuulusteluja ja mahdollista oikeudenkäyntiä varten jatkuvat vielä tällä hetkellä. Hänen epäillään syyllistyneen kolmen ranskalaissotilaan ja neljän juutalaisen siviilin murhaan. Talo evakuoitiin muista asukkaista ja sitä piirittää 300 poliisia, osa heistä erikoisjoukkoja mahdollista väkivaltaista hyökkäystä varten asuntoon. Koska epäilty mies on hyvin aseistautunut, poliisi varoo antautumasta tarpeettomaan vaaraan, sillä piirityksen alussa kolmea poliisia haavoittanut epäilty ei arkaile käyttää aseitaan. Tapa, millä hän surmasi Ozar Hatoran koulun opettajan ja kolme pientä lasta – kaapaten 8-vuotiaan tytön syliinsä ja ampuen siinä hänen päähänsä – osoittaa miehen raakalaismaisen ja epäinhimillisen halveksunnan ihmiselämää kohtaan.

Puolen yön aikaan talosta kuultiin kolme räjähdystä, mutta oli tarkoitettu vain epäillyn harhauttamiseksi. Debkafile kertoi artikkelissaan poliisin tehneen rynnäkön taloon yön aikana, mutta poliisi vakuuttaa, ettei rynnäkköä asuntoon ole tehty.
Poliisi yritti taivutella epäiltyä murhaajaa torstaiaamuna antautumaan, mutta mies ampui sisältä oven läpi haavoittaen kolmea poliisia. Ilmeisesti mies kertoi siinä yhteydessä, ettei hän antaudu vaan mieluummin kuolee. Miehen uskottiin jo valmistautuvan antautumaan hänen heittäessään pistoolinsa ikkunasta ulos, mutta hän ilmeisesti muutti mielensä.
Ranskan poliisin toimet tai toimettomuus epäillyn varjostamisesta ja hänen liikkeittensä seuraamisesta ilman pidätystä joutuvat kovaan tarkasteluun. Poliisin taholta vakuutetaan, ettei heillä ollut raskauttavia todisteita miehen pidättämiseksi, sillä seurattavien lista on pitkä ja mies oli vain yksi monista.

Mohamed Merah oli poliisin kirjoissa vuosia ennen murhatapahtumia. Hänen tiedettiin vierailleen Afganistanissa ja Pakistanissa 2010 ja 2011, ja hänen uskotaan vierailujen aikana saaneen koulutusta al-Qaidan tai Talibanin agenttien toimesta. Hänen uskotaan olleen vuonna 2008 Afganistanissa Talibanin vankileiristä paenneiden mukana. Poliisin epäilyt saivat vahvistusta heidän seuratessaan epäillyn äidin internetviestejä, joissa hän oli ollut yhteydessä järjestöihin, jotka auliisti antoivat ohjeita terroristeille tai väkivaltaa suunnitteleville.
Poliisin mukaan Merah toimi al-Qaidan ja muiden järjestöjen internetissä antamien uusien ohjeiden mukaan, jotka kehottavat agenttejaan toimimaan yksinään ilman yhteyksiä mihinkään järjestöön, valitsevan kohteensa läheltä asuntoaan ja mielellään sellaisia, joissa liikkuu paljon ihmisiä, kuten klubit, kerhot, supermarketit ja vastaavat.
Merah soitti eräälle tuttavalleen kehuen surmanneensa juutalaisia kostoksi siitä, että he surmaavat palestiinalaisia ja varsinkin gazalaisia. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=262872

2. TOULOUSEN murhan juutalaiset uhrit haudattiin Jerusalemiin eilen aamupäivällä runsaan saattojoukon ottaessa osaa uhrien omaisten suruun. Murhatun 8-vuotiaan Miriam Montonevon veli Avishai soperteli kyyneltensä läpi: ”Tarpeeksi Jumala, tarpeeksi tätä tuskaa.”
Hän jatkoi Psalmin sanoja siteeraten: ”Kuinka kauan, Jumala? Oletko Sinä aina välinpitämätön minua kohtaan? Kuinka kauaksi aikaa Sinä peität kasvosi minulta?” (Ps.13:2)
Hän esitti pyyntönsä sisarelleen Miriamille, että tämä uudesta olinpaikastaan rukoili Jumalaa vahvistamaan äitiään ja isäänsä kestämään tämä pahin mahdollinen koettelemus. Hän esitti rohkaisunsa isälleen todeten: ”Ole rohkea äläkä lannistu, sillä me tarvitsemme sinua”.
Rabbi Yonatan Sandlerin odottava leski Eva ja Miriamin vanhemmat eivät voineet pidätettä kyyneleitään istuessaan joukon eturivissä, eivätkä pystyneet esittämään muistopuhetta.

VIERAIDEN joukossa oli Ranskan ulkoministeri Alain Juppe, joka totesi, että hyökkäys Ranskan juutalaisia vastaan on hyökkäys koko maata vastaan.
MUKANA oli runsaasti Israelin johtavia henkilöitä: Päärabbit Shlomo Avner ja Yona Metzger; Knessetin puhemies Reuven Rivlin, ministerit Eli Yishai, Yaacov Neeman ja Yaacov Margi.
Päärabbi Amar särkyi nyyhkytyksiin kesken omaa surunvalitteluaan todeten: ”Keiden puolesta meidän tulisi itkeä? Poikien vai heidän isänsä, vaiko pienen tytön puolesta? Me rukoilemme pelastusta Jumalalta. Mutta vihollistemme ei tule kuvitella, että me itkemme ja suremme heikkoudesta, Jumala varjelkoon siitä.”
http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=262761

3. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu tapasi maassa Ranskan hallituksen surunvalittelun välittäneen ulkoministeri Alain Juppen Jerusalemissa siunaustoimitusten jälkeen.
Netanyahu totesi keskustelujen alkaessa, että hän olisi toivonut niiden alkavan suotuisammissa olosuhteissa. Hän vakuutti antavansa tunnustusta sille selkeälle ja päättäväiselle kannalle, jolla presidentti Nicolas Sarcozy ja Ranskan hallitus suhteutuivat tätä kauhunäytelmää kohtaan jatkaen verrattain kärjekkäästi: ” Uskoakseni taistelu terrorismia vastaan vaatii suurempaa selkeyttä”, millä hän ilmeisesti viittasi EU:n ulkomaan asioitten toimiston johtajan Catherine Ashtonin lausuntoon, jossa tämä vertasi Toulousen raakaa neljän ihmisen murhaa Gazan lasten kuolemaan Hamasin käyttäessä heitä ihmiskilpinään sijoittaessaan rakettiensa ja ohjustensa laukaisualustat asuinalueitten keskelle.
Israelin viranomaisten herättämän vastarinnan pelottelemana Ashton yritti vierittää syyn journalistien harteille, jotka olivat hänen mukaansa siteeranneet hänen sanansa väärin, mutta joita hän ei voinut mitätöidä, koska ne oli tallennettu videonauhalle.

PÄÄMINISTERI Netnayhau luennoi ulkoministeri Juppelle, että ”terrorismi on systemaattisia ja tarkoituksellisia hyökkäyksiä siviilejä ja lapsiamme vastaan. On olemassa selvä ero siviilejä ja lapsia kohtaan tehtyjen tarkoituksellisten hyökkäysten ja niiden iskujen välillä, joita joudutaan laillisesti tekemään terrorismin vastaisessa taistelussa.”
Pääministeri selitti, että ”jos emme tee tätä erotusta, jos antaudumme valheelliseen rinnastukseen, silloin terrorismi voittaa. Mutta tehdessämme tämän selkeän jaon, terrorismi tulee häviämään”. Hän sanoi uskovansa, että Israel ja Ranska seisovat tässä yhdessä rintamassa, ja lausui tunnustuksensa molempien maiden kansalle tavasta, miten ne suhtautuivat tähän barbaariseen terrori-iskuun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154006#.T2rKJ9n3vO0

4. ELÄMÄ Israelissa jatkuu äskeisestä tragediasta huolimatta. Juutalainen kansa on tottunut hautaamaan kuolleensa ja siivoamaan jäljet keskittyen tulevaan surren menettämiensä rakkaittensa puolesta hiljaisuudessa, ensin viikon kotona ystävien ja sukulaisten hoidon ja rakkauden ympäröimänä, sen jälkeen yrittäen jatkaa elämäänsä sydämen tuskansa kanssa.

ISRAELIN kansallinen turvallisuusneuvosto valmistelee ohjeita kansalaisille tulevia juhla-aikoja varten, joita juutalaisten katkerat viholliset mielellään käyttävät hyökkäyksissään, koska ihmisiä kokoontuu silloin suuremmiksi joukoiksi antaen terroristeille suuremman uhriluvun onnistuneen iskun seurauksena, ja heidän on silloin helpompaa sekoittua kansanjoukkoihin.
Ensimmäinen varoitus koskee pääsisäisaikaa (pessah), joka alkaa perjantai-iltana kuudes huhtikuuta, päättyen 13.03., ja jatkuu omer-laskentana alkaen 8:sta päivästä päättyen 26.05. Israelin itsenäisyyspäivä on 26. maaliskuuta jota seuraa kaatuneitten muistopäivä.

TERRORINVASTAINEN toimisto antoi keskiviikkona lausunnon, jossa se ”varoittaa juutalaisia kaikkialla maailmassa ja erityisesti Israelissa varautumaan terrorin mahdollisuuteen.
Tehtyjen terrori-iskusarjojen ja –yritysten valossa alkuvuoden aikana Iran ja Hizbullah kiihdyttävät yrityksiään uusista terrorihyökkäyksistä.”
Lausunnossa mainitaan useita kohteita, ja erittäin vakava matkustusvaroitus annetaan Siinaille ja Turkkiin. Edelleen varoitus koskee Maailman Jihadin kasvavaa hyökkäysuhkaa Afrikassa, varsinkin Nigeriassa, Sahel-maissa, Mahgrep-alueilla ja Afrikan sarvessa. Tunisiassa annetaan varoitus Lag B´Omer juhlallisuuksista El-Ghriba synagogassa, Afrikan vanhimmassa juutalaisten palvontapyhätössä, jolloin tuhansia juutalaisia kokoontuu juhlimaan vuosittain tapahtuvaa merkkipäivää.
Turkille on vaikeaa hyväksyä Israelin asettamia matkustusvaroituksia sen suosittuihin loma-kohteisiin, mutta Hizbullahin uhkaukset sotilasjohtajansa Imaad Mughniyehin teloituksen kostamiseksi ovat edelleen lunastamatta, ja järjestö vain etsii sopivaa kohdetta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154023#.T2rWl9n3vO0

5. UUTISOTSIKOITA
- Arabimedia murehtii seuratessaan Toulousen murhaa seuraavaa kansainvälistä mediaa, että juutalaisten veri on arvokkaampaa kuin arabien. Siksi siellä esiintyy kirjoituksia, joissa syytetään, ettei Israelin palestiinalaisia vastaan tekemiä hyökkäyksiä esitetä samalla tavoin kansainvälisissä tiedotusvälineissä. Kirjoituksissa vedetään esimerkkinä äskeinen tapahtuma, joista 16 afgaania surmanneen USA:n sotilaan suorittamaa massamurhaa kohdellaan vain onnettomana tapahtumana. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206269,00.html
- Ranskan sisäministeri arvioi, että Toulousen sarjamurhaajaksi epäilty mies on voinut surmata itsensä, koska hän ei ole ottanut yhteyttä moneen tuntiin. Epäilty Mohamed Merah on antanut ymmärtää, että ”hän haluaa kuolla ase kädessä saadakseen marttyyrin kunnian ja vastaanoton Allahin luona sekä luvatut 72 neitsyttä”. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206401,00.html
- PA:n pääministeri Salaam Fayad vaatii, että ääriainesten tulee lopettaa palestiinalaisten lasten käyttäminen keppihevosina oikeuttaakseen tällä vertailulla murhanhimoiset hyökkäyksensä siviilejä vastaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4205954,00.html
- Keskiviikkoillan aikana Gazasta ammuttiin kolme rakettia Israelin puolelle räikeänä Egyptin kanssa solmitun tulitauon rikkomuksena. Raketit eivät aiheuttaneet vahinkoa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4206288,00.html
- Knessetin hyväksymän lain mukaan aviopuolison on suostuttava vaadittuun eroon 45 päivän kuluessa, tai rabbiinioikeus voi aloittaa painostustoimet. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4205303,00.html
- Israelilainen autoilija pääsi ilman vaurioita joskin rikkoutuneella tuulilasilla ajaessaan Samariassa lähellä Duma arabikylää. Arabit heittivät ohiajavasta autosta suuren kivenjärkäleen hänen autoaan kohti särkien tuulilasin, mutta kuljettaja pystyi jatkamaan matkaansa ja ilmoittamaan asian IDF:lle, joka aloitti syyllisten etsimisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154037#.T2rlpdn3vO0
- Israelilla on 3 Dolphin-luokan sukellusvenettä. Kaksi on rakenteilla Saksassa ja Ehud Barak allekirjoitti äskettäin sopimuksen kuudennen sukellusveneen rakentamiseksi. Tilatuista neljäs valmistuu vuoden kuluessa, viides seuraavana vuonna ja kuudes 2015. Golphin-luokan saksalaisia sukellusveneitä pidetään maailman kehittyneimpinä, ne pystytään aseistamaan torpedoputkin, Harpoon-ohjuksin ja Popeie-ohjuksin tarvittaessa ydinkärjellä varustettuina, sekä miinoittamis-mahdollisuudella. Saksa on osallistunut veneitten hankintaan maksaen kaksi ensimmäistä kokonaan ja osan seuraavista sukellusveneistä. Sukellusvene on IDF:n kallein ase, sen toivelistalla on saada F-35 koneita sekä pinta-aluksia merivoimien tarpeita varten IAF:n torjuntaohjusjärjestelmien kehittämisen ohella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154014#.T2rmldn3vO0
-Poliisi tunkeutui epäillyn pohjakerroksen asuntoon letkukameralla varmistaen, ettei mies ollut asettunut väijyksiin, mutta löysi tyhjän asunnon. Mies ilmertyi äkkiä kylpyhuoneesta tulittaen aseellaan poliisin vastatessa. Mies onnistui hyppäämään ikkunasta ulos, mutta poliisi löysi miehen kuolleena maassa.

Wednesday, March 21, 2012

KESKIVIIKKO 21.03.12

1. TOULOUSESSA (Tuluzissa) murhatun neljän juutalaisen, rabbi Yonatan Sanler, hänen kaksi poikaansa, Aryeh kuusi- ja Gavriel kolme-vuotias, sekä 8-vuotias Miriam Monsonego, ruumiit tuotiin eilen ranskalaisella sotilaskoneella Israeliin; heidät haudataan tänään yhdeksän aikaan Jerusalemiin. 30-vuotias Rabbi Yonatan Sandler oli syntynyt Ranskassa, mutta asui vakituisesti Israelissa. Hän opetti Toulousen juutalaisessa Otzar Hatorah koulussa.
Rabbi Sandlerin hautajaiskuluista käytiin viime hetken neuvotteluja, sillä rabbi ei itse ollut Israelin kansalainen, mutta hänen vaimonsa, kaksi murhattua poikaansa ja kolmas lapsi ovat.

MYÖTÄTUNNON osoituksena Ranskan ulkoministeri Alain Juppe saapui Israeliin osallistuakseen murhattujen hautajaisseremonioihin. Ranskan ulkoministeriön tiedotuksen mukaan ”ulkoministeri edustaa Ranskan hallitusta osoittaakseen Ranskan kansan tunnot solidaarisuudesta uhrien omaisille ja juutalaiselle yhteisölle”. Juppen vierailun protokolla ja ohjelma laadittiin kiireisesti tiistain kuluessa. Häntä oli vastassa lentokentällä apulais-ulkoministeri Danny Ayalon, joka välitti hänelle Israelin hallituksen kiitokset Ranskan hallituksen osallisuuteen murhan jälkeisissä tapahtumissa. Ranskan presidentti Nicolas Sarcozy oli henkilökohtaisesti yhteydessä murhan tutkijoihin ja vieraili murhapaikalla.

Turvallisuuskamerat videoivat murhan tapahtuman ja osoittavat, että murhaajalla oli kaulassaan pieni videokamera, jolla on kuvasi murhapaikkaa ennen pakenemistaan.
Yli 200 poliisia on kytketty murhaajan jahtaamiseksi, sillä todisteiden mukaan murhan takana voi olla laajempi ryhmä tai verkosto, mikä varoittaa uusista terrori-iskuista. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=262739

2. RANSKAN poliisi toimi nopeasti murhan jälkeen epäillyn löytämiseksi ja hänen mahdollisten yhteyksiensä selvittämiseksi.
Poliisi teki ratsian epäilemänsä taloon Toulousessa keskiviikkona kolmen aikaan aamuyöstä. Ranskalainen uutistoimisto BFM kertoi ratsian aikana syntyneestä tulitaistelusta, joka haavoitti kolmea poliisia, mutta ei kertonut yksityiskohtia tapahtumista. BFM:n TV:n mukaan epäillyillä, joita on enemmän kuin murhaaja, on yhteyksiä ääri-islamilaiseen järjestöön nimeltään Forsane Alizza, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

POLIISI kertoo neuvottelevansa 24-vuotiaan miehen kanssa asunnon sisällä. Reutersin journalisti sanoi kuulleensa useita laukauksia asunnosta 04.40 aikaan aamuyöstä GMT. Poliisi eristi Otzar Hatorah koulun asuinympäristön ja asetti vahvoja poliisijoukkoja valvomaan tilannetta. Myös hätäpalveluajoneuvoja oli paikalla, mutta muutoin paikalla ei havaittu merkkejä käynnissä olevasta piirityksestä.
Poliisi uskoo, että sama murhaaja ampui kuolettavat laukaukset kahta Pohjois-Afrikasta kotoisin olevaa sotilasta kohti haavoittaen kolmatta hengenvaarallisesti Toulousessa, sekä toisessa välikohtauksessa sotilaan surmanneet luodit läheisessä Montauben kaupungissa. Pahoin haavoittunut, Karibiasta kotoisin oleva sotilas, on edelleen koomassa.
Murhissa käytettiin samaa 45-kaliberin colt-pistoolia, ja murhaajalla oli musta ajokypärä kasvojensa peittona. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=262742

INN kertoo yksityiskohtia keskiviikkoaamun tapahtumista Toulousessa. Artikkelin mukaan murhaajan asumaa taloa piirittävät Ranskan eliittipoliisin joukot. He pidättivät talossa olleen murhaajan veljen. Talossa on myös hänen äitinsä, mutta murhaaja, joka on aseistautunut korkeakaliiberisella kiväärillä, vannoo, ettei hän lähde sieltä ulos elävänä. Poliisin ilmoituksen mukaan hän on kotoisin Algeriasta ja hänellä on suhteita al-Qaidaan.
Murhaajan veli kertoo INN:n mukaan olleensa mukana kolmen sotilaan murhaamisessa kostoksi Gazan terroristien surmaamisesta ja Ranskan osallistumiseen Afganistanin sotaan.
Ranskan sisäministeri Claude Gueant oli piirityspaikalla todeten, että poliisi piirittää taloa ja haluaa saada murhaajan elävänä oikeuden eteen, mutta voi joutua surmaamaan hänet.
Räjähdyksen ääniä kuultiin myös Pariisissa, mutta siitä ei ole vielä tarkempia tietoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153983#.T2lzaNn3vO0

3. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Syyrian presidentti Bashar Assad paljasti avoimesti keskustellessaan YK :n nimittämän erikoislähettilään Kofi Annanin kanssa lauantaina 10.03., ettei Syyria arkaile käyttää kaikkea ohjusarsenaaliaan mitä tahansa hyökkääjää vastaan.
Assad mainitsi nimeltä vain Turkin, joka on useaan kertaan uhannut ylittää maitten välisen rajan puskurivyöhykkeen muodostamiseksi maitten välille Syyrian alueelle.

ARTIKKELISSA selitetään, että Assad voi myös tarkoittaa useiden länsimaiden meri- ja ilmavoimien valmisteluja Syyrian vastaisiin toimiin. Tällä tarkoitetaan Englannin, Ranskan, Norjan ja Hollannin Välimeren laivastoihin ja tukikohtiin alueella, mukaan lukien brittien kuninkaallisten ilmavoimien Akrotiri-tukikohta Kyproksella.
Debkafile kertoo läntisten sotilaslähteitten raportoineen maanantai-iltana 19.03., että länsivallat valmistautuvat eristämään määrätyt ilmatilat ja kaupungit Syyrian armeijalta ja ilmavoimilta ”turvallisuusvyöhykkeinä” YK:n verukkeen ”velvollisuus suojella” mukaisesti.
Välimerellä seilaavat lentotukialukset USS Enterprise sekä Ranskan Charles De Gaulle. Alukset ovat osa läntisiä merivoimia mahdollista sotilaallista välikohtausta Persianlahdella.
Turkin pääministeri Erdogan osallistuu ensi viikolla Soulissa pidettäviin ydinaseitten leviämistä koskevaan konferenssiin, ja tavannee silloin USA:n presidentti Obaman.

VENÄJÄ lähetti kaksi sota-alustaan Syyriaan Tartun satamaan. Toinen on tiettävästi maahanlaskualus, jossa on satoja erikoisjoukkoja. Venäjä ilmoittaa epäselvästi, että joukkojen tarkoituksena on suojata venäläisten evakuointia Syyriasta. Toinen alus on armeijan tankkialus. Niiden nimiä ei ole paljastettu eikä annettu tietoja niiden liikkeistä. Venäjällä oli jo Syyrian rannikolla pari alusta, jotka suorittavat tutkavalvontaa alueella. http://www.debka.com/article/21841/

4. VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov varoittaa, että länsivaltojen Iranin vastaiset toimet voivat pakottaa Iranin mullahit tekemään lopullisen päätöksen ydinaseen valmistamisesta, mikä voi puolestaan aloittaa ydinasekierteen Lähi Idässä. Ensimmäisenä jonossa on varmaan Saudi Arabia, joka on useaan kertaan uhannut hankkia ydinaseen, jos Iran sellaisen rakentaa. Toisaalta tiedot kertovat, että saudit ovat ostaneet ydinaseita Pakistanista, ja että ne on varastoitu valmiiksi nopeaa kuljetusta varten Pakistanissa.

LAVROV kertoi tunnelmistaan Moskovan Kommersant FM lähetyksessä tiistaina.
Venäjä vastustaa sanktioitten koventamista Iranille ja on ehdottomasti sotilaallisia operaatioita vastaan Iranin ydinsuunnitelman lopettamiseksi. Samalla kun Lavrov puolusti Iranin oikeutta ydinvoiman käyttämisestä rauhanomaiseen käyttöön, hän tuomitsi presidentti Mahmoud Ahmadinejadin Israelin tuhoamista ennustavat lausunnot.
”Sitä ei kerta kaikkiaan voi hyväksyä – ja me ehdottomasti hylkäämme sen. Se on täysin sivistymätöntä ja arvotonta Iranin kaltaiselta muinaiselta valtiolta,” Lavrov sanoi.
Venäjä on asettanut asevoimansa hälytysvalmiuteen sotarumpujen äänen voimistuessa. Venäjän pelkona on, että sota Irania vastaan – vaikka rajoitettunakin – voi laajentua muihin Keski-Aasian maihin ja sen väestömäärältään suuriin muslimien asuttamiin alueisiin maan etelä- ja kaakkoisosissa.
Moskovan lausunnot edeltävät ensi viikolla Soulissa pidettäviä 5+1 maitten ydinaseitten laajentamista koskevia keskusteluja, joihin presidentti Medvedev osallistuu. Erään uutisen mukaan Obama olisi halunnut siirtää keskusteluja, jotta Venäjän uudelleen valittu presidentti Vladimir Putin saa virkansa ja olisi voinut osallistua tärkeisiin neuvotteluihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153967#.T2mG1tn3vO0

5. UUTISOTSIKOITA
- USA:n viranomaiset kertoivat tiistaina, että Obama on päättänyt poistaa Japanilta ja kymmeneltä Euroopan maalta uhan joutua sanktioitten uhreiksi, sillä vaikka ne tuottavat öljyä Iranista, ne ovat tehokkaasti toimineet tuotannon vähentämiseksi. Sen sijaan Iranin öljyn suur-ostajat Kiina ja Intia ovat edelleen vaarassa joutua sanktioitten uhreiksi. Niiden taloudet vain ovat liian suuria harkitsemattomiin sanktioihin ja niiden vaikutukset maailman horjuvalle taloudelle arvaamattomat. Myös Turkki ja Etelä-Korea ovat myönnytyslistan ulkopuolella. Euroopan maat Belgia, Englanti, Tsekkien tasavalta, Ranska Saksa, Kreikka, Italia, Alankomaat, Puola ja Espanja ovat saaneet armon USA:n laatimassa listassa. USA:n virkailijat eivät halunneet spekuloida, mitä 12 muun Iranin öljyä tuottavan maan tulisi tehdä välttääkseen sanktiot. http://www.haaretz.com/news/middle-east/u-s-exempts-japan-ten-european-nations-from-iran-sanctions-1.419802
- Fatahin viranomaiset syyttävät, että Hamas sai rahaa Iranilta estääkseen yhtenäis-hallituksen muodostamisen Fatahin kanssa. Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh ja ”ulkoministeri” Khaled Mashaal vierailivat äskettäin Iranissa tavaten sen korkeinta johtoa, joiden kanssa asiasta sovittiin. Iran katkaisi tukensa Hamasille sen kieltäydyttyä tukemasta Assadin hallitusta kapinallisia vastaan, mutta on nyt haudannut sotakirveensä ja aloittanut taloustukensa uudelleen, kuten Fatah kertoo. ”Meillä on todisteita, joiden mukaan Iran maksoi kymmeniä miljoonia USD Hamasin johtajille niiden Iranin vierailun aikana”, väittää Ahmed Assaf Fatahista. Hän viittasi Hamas-johtajan Zaharin lausuntoon, jonka mukaan yhteistoiminta Fatahin kanssa jäädytettiin. Hamasin edustaja Taher Al-Nono kieltää syytökset väittäen, ”ettei Fatah ollut täyttänyt yhtään antamistaan lupauksista ja on tyytyväinen USA:n dollareihin”. Hamasin Gazan johtajien Teheranin vierailujen katsotaan myös osoittavan valta-taistelusta Hamasin sisällä, Zaharin ja Haniyehin näyttäessä Mashaalille, että Hamasin Gazan johtajat määräävät asioista Gazassa Egyptin muslimiveljeskunnan avustamina. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/fatah-iran-paid-hamas-to-block-palestinian-unity-deal-1.419788
- Israel aikoo lopettaa toiminnan pienellä Soregin ydintutkimuslaitoksella ja purkaa sen pienen tutkimusreaktorin vuoteen 2018 mennessä. Israel on sallinut IAEA:n tarkastajien vierailut tällä reaktorilla ja on käyttänyt muita ulkomaisia asiantuntijoita siellä, mutta ei ole sallinut vierailuja Dimonan ydintutkimuslaitoksessa. Päätös on voitu antaa ennen Soulin ydinasekeskusteluja epäilyjen hälventämiseksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4205587,00.html
- FSA:n joukkojen hyökkäys Syyrian armeijan joukkoja vastaan sai aikaan armeijan tankkien ja tykkien tulen uusiutumisen Damaskoksen kahta suurinta lähiötä vastaan. Armeijan tulituksen kohteina ovat Harastan ja Irbin lähiöt, jotka armeija miehitti pari kuukautta sitten. Assadin armeijan hyökkäykset ovat aiheuttaneet epävarmuuden kasvamista maan valtaväestön sunni-muslimien parissa, joiden reaktiot viime kädessä päättävät maan kohtalosta. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=262734
- Israelissa kehitetyllä menetelmällä urheilijoiden suorituskykyä ja nopeaa päätöksentekoa ja oikeaa arviointia vaativan havaintokyvyn lisäämiseksi pystytään ratkaisevasti nostamaan, sanovat menetelmän kehittäjät. He mainitsevat sellaisen vauhtipelin kuin jääkiekko, jossa ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä. He sanovat kouluttajien selittävän, että taito on synnynnäinen, joko olet syntynyt hyväksi tai et sitä koskaan ole, mutta selittävät, että kykyjä ja taitoja voidaan kehittää. Projekti on tehty yhteistyönä, siihen osallistuvat Israeli Applied Cognitive Engineering (ACE), IDF sekä USA:n ilmavoimat ja NASA yhdessä Amerikan Defence Advanced Research Project Agency:n kanssa. Menetelmää on testattu NHL:n sisäisissä alle 18-vuotiaitten peleissä, ja tulokset ovat olleet todella merkittäviä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153951#.T2maq9n3vO0

Tuesday, March 20, 2012

TIISTAI 20.03.12

1. USA: n armeijan kuun alkupuolella suorittaman potentiaalista Iranin sotaa koskevan simulaation antamat tulokset ovat raportin mukaan aiheuttaneet syvää huolta armeijan johdon parissa, kertoo New York Times. Simulaatio on kokonaisuudessaan salainen, mutta nimettömänä pysyttelevä viranomainen antoi siitä lehdistölle keskeisiä paljastuksia. Raportin mukaan Israelin suorittama ensimmäinen isku Iranin ydinlaitoksia vastaan aiheuttaisi Iranin vastatoimet USA:n kohteita vastaan Persianlahdella. Hyökkäys amerikkalaista sotalaivaa vastaan voisi vaatia parin sadan amerikkalaisen sotilaan hengen. Tämän seurauksena USA:n olisi iskettävä Iranin ydinlaitoksiin täydellä voimalla. Raportissa todetaan simulaation ennustavan, että Israelin isku viivyttäisi Iranin ydinvoimasuunnitelman toteuttamista vuodella, ja USA:n täysimittainen hyökkäys kahdella vuodella, mutta ne eivät lopettaisi sitä kokonaan.

SIMULAATIO kuitenkin paljastaa, etteivät USA:n armeijan suunnittelijat voi täysin ennakoida, mitä seurauksia iskuilla olisi, ja että edellä kerrotun kehityskulun rinnalla voi olla muitakin. Tämä asettaa raportin mukaan USA:n Lähi Idän, Persianlahden ja Lounais-Aasian asevoimien komentajan kenraali James A Mattisin hyvin epämukavaan tilanteeseen, kertovat virkailijat, jotka joko osallistuivat simulaatioon tai joita informoitiin siitä. Kenraali Mattis kertoi alaisilleen simulaation jälkeen, että IAF:n iskut Iraniin tulisivat aiheuttamaan vakavia seurauksia koko alueelle ja USA:n asevoimille siellä erityisesti.

SIMULAATIO antaa toisenkin kehityskulun IAF:n mahdollisten Iranin vastaisten iskujen vuoksi. Tämän arvion mukaan Iran pyrkisi huolellisesti välttämään suoraa kontaktia USA:n asevoimien kanssa alueella, ja sen sijaan turvautuisi aktivoimaan ulkomailla olevat solunsa sekä sen kanssa yhteistyössä toimivat terrorijärjestöt, jotka iskisivät israelilaisia ja amerikkalaisia kohteita vastaan Iranin ulkopuolella.
Simulaation varsinaisena tarkoituksena oli testata USA:n armeijan sisäistä tietoliikennettä ja yhteistoimintaa eri aselajien komennuskuntien välillä Pentagonissa, Tampassa, jossa armeijan pääkomennuskunta sijaitsee ja jossa simulaatio suoritettiin. Simulaatiosta kertova raportti laadittiin mahdollisimman tarkoin todellisia sota-ajan olosuhteita noudattaen.
IAF:n hyökkäys Iraniin asettaisi joka tapauksessa USA:n asevoimat vaikean päätöksen eteen, tulisiko niiden avustaa pommituslennolta palaavia IAF:n koneita Iranin vastahyökkäyksiä tai ohjusiskuilta israelilaisia kohteita vastaan. http://www.nytimes.com/2012/03/20/world/middleeast/united-states-war-game-sees-dire-results-of-an-israeli-attack-on-iran.html?pagewanted=1&_r=1&partner=rss&emc=rss

2. ISRAEL tiivistää turvallisuustoimiaan kaikissa ulkomailla sijaitsevissa instituutioissaan eilen Ranskassa tapahtuneen kohtalokkaan juutalaista koulua vastaan tehdyn aseellisen hyökkäyksen vuoksi. Varsinkin USA:n lukuisat juutalaisten omistamat tai heidän käyttämänsä laitokset ja yhteisöt ovat saaneet vakavan varoituksen, että anti-semitismi ei suinkaan ole kuollut vaan vetää henkeään etsien uudenlaisia muotoja uusia terrori-iskuja varten.
Toulousessa tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli 31-vuotias rabbi Yonatan Sandler, hänen kaksi poikaansa, Aryeh 6- ja Gavriel 3-vuoden ikäisiä, sekä koulunjohtajan 8-vuotias tytär Miriam Monsonego.

MURHAAJA oli keskikokoa pienempi, tukevarakenteinen ja hän liikkui mustalla mopedilla musta kypärä päässään. Hän käytti kahta asetta, joilla hän lähietäisyydeltä kylmäverisesti suoritti murhansa. Hänen ampumiensa luotien laboratoriotutkimusten mukaan hänen käyttämiään aseita käytettiin kahdessa kolme ranskalaista sotilasta surmanneessa terrori-iskussa. Ranskan viranomaiset asettivat maan lounaisosan korkeaan hälytystilaan.

TOULOUSEN mafiatyyppinen rabbin ja kolmen pienen lapsen kylmäverinen murha kirkkaassa päivänvalossa on lähettänyt kylmiä väreitä juutalaisyhteisöihin maailmalla.
New Yorkin pormestari Mike Bloomberg sanoo, että vaikka hänellä ei ole tiedossaan välittömiä uhkauksia juutalaisinstituutteja ja laitoksia vastaan kaupungissa, hän on antanut käskyn lisätä partioita New Yorkin arviolta 50 juutalaisen laitoksen läheisyydessä.
”Tiedämme, että New York on terroristien iskukohdelistan kärjessä ja olemme siksi huolissamme, että Toulousen raaka murha voi aiheuttaa apinointia (copy-cat) paikallisissa terroristeissa. Kaupungissa on huomattava juutalainen väestö, ja ulkomailla tapahtuneet hyökkäykset saavat meidät pelkäämään sen toistumista täällä.”
Antidefamation League johtaja Abraham Fozman muistutti äskeisestä gallupista, jonka mukaan 15 % amerikkalaisista elättelee voimakkaita antisemiittisiä aatteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153945#.T2gljdn3vO0

3. YK:n keskiviikkona Brysselissä palestiinalaisten tukijamaitten konferenssissa julkistama raportti antaa varsin kielteisen kuvan PA:n mahdollisuuksista oman valtionsa perustamiseksi ja ennen kaikkea sen hoitamiseksi. Raportin otsikkona on: ”Palestiinan valtionrakentaminen: Saavutus lisääntyvällä riskillä”. Samantapainen puoli vuotta sitten julkistama YK:n raportti käsitteli samaa asiaa, mutta sen otsikossa ei ollut sanaa ”lisääntyvällä” (increased).
YK:n raportin sanavalinnasta voidaan tehdä havainto, ettei PA:n ja sen havitteleman Palestiinan valtion tilanne ole huolestuttavan pysähtynyt vain taloudellisesti, vaan myös poliittisesti ja muilla sektoreilla syyskuusta 2011 lähtien.

Vaikka raportti toteaakin vähäistä kehitystä tapahtuneen jollakin alueella, poliittinen ja taloudellinen painostus PA:n toimintaa kohtaan on entisestään lisääntynyt.
Hamas ja Fatah on edelleen täysin erillään toisistaan eivätkä ne ole pystyneet kehittämään mallia, jolla niiden toiminta voitaisiin sopeuttaa yhteen, mikä on edellytyksenä PA:n parlamentin ja puheenjohtajan (presidentin) vaaleihin. Kumpikin hallitsevat alueitaan toisistaan riippumatta, eivätkä ne voi vaihtaa virkailijoitaan, edes Abbas ei uskalla vierailla Gazassa peläten tulevansa lynkatuksi. Lisäksi Hamas on menettänyt kannatustaan Gazassa radikaalien PRC:n ja Islamic Jihadin saadessa entistä suurempaa otetta Gazan kaistalla.
Siinain ja Egyptin mallin mukaan al-Qaidan salafi-lahko on uusi nouseva tekijä.

PA:n ja Mahmoud Abbasin luisua entistä jyrkempään alamäkeen kiihdytti PA/PLO:n tekemä valtioesitys YK :n turvallisuusneuvostolle syyskuussa 2011, mikä suututti varsinkin USA:n Obaman johtaman hallituksen, joka aiemmin rohkaisi Abbasia itsenäiseen toimintaan. PA/PLO:n toiminta YK:ssa pysähtyi USA:n vastarintaan, mutta se on jatkanut Israelin vastaisia hyökkäyksiään YK:n alajärjestöissä ihmisoikeusneuvostossa ja UNESCO:ssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153930#.T2gtMdn3vO0

4. PA:n johto on arabiankielisissä lausunnoissaan ja TV-lähetyksissään ihastunut kutsumaan palestiinalaisia ”puhtaiksi” ja erityisesti vuodattavat tätä mainostermiä juutalaisten murhaajille ja terroristeille. PMW (Palestiinan Mediatarkkailu) seuraa PA:n virallisen median esityksiä radiossa ja TV-ssä kääntänen niitä englanniksi.
IDF:n sotilaat menivät Hebroniin 8. maaliskuuta pidättämään äskettäin Gilad Shalitin vaihtokaupassa vapautetun Khaled Mahamrahin, jonka he uskoivat syyllistyneen varojen keräämiseen Hamasille. Palestiinalaisnuori Zakaria Abu-Aram hyökkäsi sotilaita vastaan toisen palestiinalaisen avustamana haavoittaen yhtä sotilasta vaikeasti. Sotilas avasi tulen surmaten hänet ja haavoittaen toista. Sotilas joutui sairaalahoitoon.
PMW käänsi Mahmoud Abbasin laatiman Al-Hayat Al-Jadiya lehdessä julkaistun ”surun-valittelukirjoituksen”, jossa hän lähetti viestin surmatun perheelle kutsuen tekoa ”rohkeaksi”, ja sotilaan vaistomaisesti puolustuksekseen suorittamaa laukausta ”miehittäjän teloitukseksi”.
Toisessa viestissä Abbas lähetti henkilökohtaisen edustajansa Ahmed Zakin esittämään hänen osanottonsa ja rohkaisun toivotuksensa molempien terroristien perheille. PA maksaa kuukausipalkkaa terrori-iskussa surmansa saaneen terroristin perheelle.
Oslon sopimusten mukaisesti kaikki Israelin vastainen propaganda oli lopetettava PA:n virallisessa mediassa, instituutioissa ja laitoksissa. Käytännössä se jatkuu keskeytyksettä lastentarhakaudelta korkeimpiin oppilaitoksiin ja instituutioihin saakka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153942#.T2g4J9n3vO0

5. UUTISOTSIKOITA
- Esittäessään oman valittelunsa neljän siviilin murhasta EU:n ulkomaanasioitten toimistonhoitaja Catherine Ashton asetteli sanansa tähän tapaan – tarkoin varoen millään tavoin tuomitsemasta muslimeja lasten murhasta: ”Kun ajattelemme, mitä tapahtui Toulousessa tänään ja mitä tapahtui Norjassa viime vuonna, ja mitä tapahtuu Syyriassa ja Gazassa ja muilla alueilla maailmassa, näemme silmissämme kaikki nuo lapset, jotka menettivät henkensä”, Ashton sanaili tavatessaan palestiinalaisnuoria Brysselissä. ”Haluan esittää kunnioitukseni kaikille noille mutta varsinkin palestiinalais-nuorille, jotka kaikista vastustuksista huolimatta jatkavat opiskeluaan, työskentelyään, unelmointiaan ja tavoitteitaan paremmasta tulevaisuudesta.” Ashtonin nopealla silmäyksellä osaaottava lausunto sisältää sen karkean ja tarkoituksellisen vääristellyn tavan, millä hän vertaa määrätietoista ja avointa lasten murhaa ja Hamasin Gazassa ihmiskilpenä käyttämiä henkensä menettäneitä lapsia toisiinsa ikään kuin kysymys olisi samanlaisesta asiasta. Hän ei myöskään mitenkään huomioi niitä satoja tuhansia juutalaislapsia, jotka Gazan rajan tuntumassa joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja viettämään elämäänsä viikosta toiseen pommisuojissa koulujen suljettua ovensa terroristien raketti-iskujen vuoksi. Se on kuin karkeaa ”venäläistä rulettia”, jossa kukaan ei etukäteen tiedä, kenen vuoro on joutua raketin kohteeksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153936#.T2g85dn3vO0
- Silminnäkijöitten kertoman mukaan Toulousen terroristi kaappasi 8-vuotiaan Miriam Monsonegon syliinsä ja ampui pistoolillaan hänen päähänsä. Ranskan viranomaiset ovat alkaneet syöttää maailmalle teoriaa, että kysymys on sarjamurhaajasta eikä terroristista, mikä kohdistaisi epäilyt ja syytökset pois muslimeista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153947#.T2hBkdn3vO0
- Gazan terroristit ampuivat maanantaiaamuna yhden Kassam-raketin Eshkolin alueneuvoston alueella kaistan eteläosasta. Se ei aiheuttanut vahinkoa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153904#.T2hCrNn3vO0
- IDF on ottanut käyttöönsä Gazan kaistan rajoilla uuden tutkansa, jota kutsutaan nimellä Baron ja Baroness. IDF:n web-sivuilla esitelty uusi tutka on vallankumouksellinen, sillä se pystyy seuraaman ympäristöään laajasti siten, ettei sen tarvitse kääntää suuntaansa eliminoiden siten sokeat kulmat. Tutka pystyy seuraamaan havaitsemaansa liikkuvaa kohdetta jatkaen samalla laaja-alaisen maaston seurantaa. IDF:n mukaan tutka on vähentänyt laittomia ylitysyrityksiä 70 – 80 %, mikä helpottaa raja-alueen valvontaa ja partiointia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153902#.T2hDK9n3vO0
- USA:n presidentti Obama soitti Mahmoud Abbasille pyytäen, ettei tämä lähettäisi laatimaansa kirjettä Netanyahulle, jossa hän kuvaa tilannetta kestämättömäksi ja uhkaa romuttaa PA:n tilapäiseksi tarkoitetun hallituksen. Jordanian kuningas Abdullah II on erityisen huolissaan tästä, koska se voisi kiihottaa palestiinalaiset sekä Länsirannalla että hänen omassa kuningaskunnassaan, jonka väestöstä 65% on syntyisin Länsirannalta tai sieltä muuttaneiden jälkeläisiä. Obama pyysi, että Abbas ainakin lieventäisi kirjeensä sanamuotoa, mihin Abbas ei ole halukas. http://www.haaretz.com/print-edition/news/in-rebuff-to-obama-abbas-says-he-will-send-ultimatum-to-israel-1.419622
- EU lupaa 35 miljoonaa USD PA:n infrastruktuuritöihin Juudeassa ja Samariassa. http://www.haaretz.com/news/middle-east/eu-pledges-35-million-euros-for-palestinian-infrastructure-project-1.419599
- Sekä Hamasin että Fatahin kannatus on jyrkässä laskussa palestiinalaisten keskuudessa, kertoo tuore gallup. Myös Abbasin kannatus on vähentynyt, mutta palestiinalaisilla ei ole varteenotettavaa karismaattista johtajaa hänen tilalleen. http://www.haaretz.com/news/middle-east/poll-popularity-of-palestinian-authority-hamas-takes-a-nosedive-1.419593
- IDF kouluttaa kaksi uutta yksikköä pelastus- ja etsintäpalveluja varten. Niiden tarve on katsottu lisääntyneen raketti-iskujen uhan vuoksi kiireelliseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=262559
- Tutkijat ovat vuosikymmenestä toiseen pyrkineet ratkaisemaan aivojen muistikoodin, joka on pysynyt mysteerinä. He ovat pystyneet seuraamaan synaptista muistia, mutta elämän ajan jatkuneitten muistojen koodi on pysynyt salaisena. Nyt Albertan Yliopiston tutkijat ovat mielestään keksineet menetelmän, millä aivot tallentavat muistoja. Sitäkään ei ole pystytty havainnoimaan, minne muistikuvat tallentuvat. http://www.jpost.com/Sci-Tech/Article.aspx?id=262191
- Taistelu Kadiman puheenjohtajuudesta kiihtyy ennen 27. maaliskuuta pidettäviä puolueen sisäisiä vaaleja. Kadiman johto on poistanut lukuisia jäseniä, joita se syyttää Likudin kätyreiksi ja agenteiksi. Tzipi Livnin kannatus on romahtanut, mutta kaksi kilpailevaa ehdokasta Mofaz ja Dichter voivat nostaa hänen mahdollisuuksiaan. Shaul Mofaz haluaa yhteishallituksen Likudin kanssa. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=262411

Monday, March 19, 2012

MAANANTAI 19.03.12

1. YKSITTÄISET tapaukset eri puolilta maata vahvistavat käsityksiä, että arabien hyökkäykset ja häirintä juutalaisasukkaita kohtaan lisääntyvät huolestuttavasti maassa. Tilannetta vaikeuttaa poliisin epävarmuus tai pelko todeta selvät siviilejä vastaan tehdyt hyökkäykset terrorismina pitäen niitä sen sijaan rikollisina, minkä vuoksi he kieltäytyvät tutkimasta niitä hyökkäyksinä israelilaisia ja juutalaisuutta vastaan. Poliisin epävarmuus ja haluttomuus puuttua tilanteisiin niiden edellyttämällä päättäväisyydellä varsinkin Jerusalemin itäisissä lähiöissä rohkaisee nuoria arabeja häikäilemättömiin hyökkäyksiin sekä siviilejä että alueilla joskus partioivia poliisiautoja vastaan. Yleensä poliisi välttää menemästä arabien asumiin lähiöihin pääkaupungin itäosissa yhteenottojen välttämiseksi.
Ilmiö ei kuitenkaan rajoitu Jerusalemiin, vaan näyttää yleistyvän muuallakin.

Ramlessa juutalaisperhe ystävineen ja tuttavineen oli asettunut nauttimaan sapattipäivän ateriaansa, kun voimakas jysähdys keskeytti rauhallisen sapattipäivän. Perheen isäntä meni ystävänsä kanssa tutkimaan, mistä häiriö aiheutui. He havaitsivat, että heidän ulko-oveensa oli heitetty katukivi, joilla kävelyteitä päällystetään kaupungeissa. Selvät murtumajäljet ovessa ilmaisivat, mistä oli kysymys. Naapurit ilmoittivat tapauksesta poliisille, joka vain totesi, etteivät he voi tehdä asialla juuri mitään ja kehottivat asukkaita hankkimaan turvallisuus-kameran voidakseen saada näytön häiritsijöistä.
Perheen äiti Reut Gorodetsky, kaupungin Tora core ryhmän jäsen, kertoo, että katukivi heitettiin tarkoituksella heidän oveensa ja toteaa kiitollisena, että lapset olivat silloin sisällä ja ovi oli myös lukossa, eikä auennut kiven painosta. Hän arvioi, että kiven heittäjät ovat arabeja, jotka puolentoista vuoden ajan ovat häirinneet alueelle muuttaneita nuoria lapsiperheitä. Hän sanoo, että tämä Ramlen lähiö on perinteisesti juutalainen alue, mutta avioparien vanhetessa heidän tilalleen muuttaa uusia nuoria perheitä, mitä arabit pitävät pahana ja pyrkivät pelottelemaan heidät pois. Reut vakuuttaa, että uusien perheiden tarkoituksensa on vain vahvistaa ja elävöittää lähiön synagogaa ja seurakuntaa.

Gorodetskyn perhettä vastaan tehty hyökkäys tapahtui samalla viikolla, kun Ramlen asukas George Saado oli ulkoiluttamassa koiraansa. Ryhmä arabinuoria hyökkäsi hänen kimppuunsa ampuen häntä hengenvaarallisesti. Hän pystyi kertomaan hänet löytäneelle naapurilleen ennen kuolemaansa hyökkääjien sanoneen, että se oli kosto siitä, mitä Israel tekee Gazassa. Ampujat kuuluivat arabinuorten Jarushi-jengiin, joka tekee rikoksia Ramlessa. Poliisi ei halua tunnustaa, että ampuminen oli poliittinen, vaan käsittelee sitä rikosasiana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153892#.T2bHYNn3vO0
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153884#.T2bQNNn3vO0

2. ARABIEN häirintä Heprealaisen Yliopiston asuntoalueilla (campus) on saanut sellaiset mittasuhteet, että varsinkin naisopiskelijat pelkäävät mennä ulos iltaisin.
”Tämä on turvaton paikka”, kertoo eräs naisopiskelija omiin kokemuksiinsa perustuen Har Hatzofim (Scopusvuori) campukselta. Naisopiskelijat valittavat, että arabit tulevat alueelle aiheuttaen heille kaikenlaista häiriötä raiskauksia myöten. He selittävät, että arabimiehet mieluummin tekevät seksuaalisia ehdotuksia ja pakottavat mukaansa juutalaisnaisia, koska jos he tekevät saman arabinaiselle, he voivat joutua verikoston uhreiksi.
Arabien häirinnästä yliopiston asuinalueella raportoitiin jo kolme vuotta sitten, mutta nyt tilanne on huonontunut entistä vaarallisemmaksi. Im Tirzu aktivistiryhmä suunnittelee perustavansa opiskelijoitten muodostamia turvallisuuspartioita.

ERÄS nuori naisopiskelija kertoo, ettei hän uskalla mennä ulos illalla kuuden jälkeen, kun alkaa olla pimeää. Hän kertoo, miten 40-50-vuotias arabimies paljasti itsensä hänelle ja hänen ystävilleen. Arabit tulevat alueelle autoillaan, seuraavat naisopiskelijoita huudellen heille ehdotuksiaan ja pahimmassa tapauksessa siepaten naisen autoonsa raiskaten hänet. Hän kertoo joutuneensa tilanteeseen, jossa arabit seurasivat häntä autolla tullen yhä julkeammiksi ja paeten paikalta vasta, kun toinen auto lähestyi torveaan soittaen. Hän toteaa päässeensä vähällä, mutta kertoo tilanteista, joissa naisopiskelijoita on raiskattu. Poliisi kieltäytyy toimimasta selittäen, ettei heillä ole mitään todisteita. Yliopiston järjestämä kuljetus paikoitusalueelle ei muuta tilannetta, minkä johdosta opiskelijat ovat päättäneet muodostaa omia turvallisuuspartioita poliisin toimettomuuden vuoksi.
Asiaa puidaan Knessetin valiokunnassa ja sisäisen turvallisuuden ministeriö on myös luvannut katsoa, mitä se voisi tehdä asiassa.
Tällaiset tapaukset kertovat yhä selvemmin, että juutalaisten ja arabien välinen taistelu maasta ja Jerusalemista kiihtyy ja on muuttumassa kansalliseksi taisteluksi. Osoituksena tilanteen kärjistymisestä ovat arabien toistuvat syytökset juutalaisten suorittamasta Jerusalemin ja muitten kaupunkien juutalaistamisesta, sekä kuun lopussa toteutettava marssi Jordaniasta Jerusalemiin, jonka innokkaimpana järjestäjänä on Iran ja kansainväliset ryhmät. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153879#.T2bQbdn3vO0

3. HAMASIN korkea jäsen Ismail al-Ashqar on saanut luvan esittää Israelin vastaisen syytöksensä YK:n ihmisoikeusneuvoston kokouksessa Genevessä maanantaina. Tämä siitä huolimatta, että Hamas on monella areenalla todettu terrorijärjestöksi. Toisaalta YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseninä on maita, joiden sisällä tapahtuu karkeita ihmisoikeuksien loukkauksia, kuten Kiina, Saudi Arabia ja Kuuba. Neuvosto on keskittynyt käsittelemään Israelia koskevia asioita huomioimatta lukemattomia räikeitä ihmisarvon ja oikeuksien loukkauksia, joita suoritetaan useissa maissa, myös sen jäsenmaissa.
ASHQARIN puheen uskotaan keskittyvän Israelin suorittamiin Hamasin lainlaatijoitten pidätyksiin, joista yksi viimeisimmistä on PLC:n (parlamentin) puhemies Aziz Dwaik ja kaksi PLC:n jäsentä muutamia kuukausia sitten.

ISMAIL Ashqar on Abdul Latif al-Ashqarin serkku, joka on Hamasin sotilassiiven Azza din al-Qassamin korkea virkailija ja oletettavasti Mahmoud ak-Mabhouhin seuraaja.
Hänen vierailunsa Genevessä seuraa Mushir al-Masrin tapaamista Sveitsin paikallisten parlamentaarikkojen kanssa pyrkimyksenään luoda suhteita eurooppalaisiin.
YK:n ihmisoikeusneuvosto on järjestelmällisesti tehnyt Israelia tuomitsevia päätöslauselmia ja hyväksynyt Israelia häpäiseviä raportteja, joista tunnetuin lienee cast lead operaatiota koskeva tuomari Goldstonen johtaman tiimin laatima raportti, joka perustui valheellisiin ja yksipuolisiin tietoihin, joista Goldstone itse myöhemmin sanoutui irti.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204561,00.html

4. YK:n ihmisoikeusneuvosto käsittelee muiden esitysten joukossa ”Palestiinan” tekemää neljää esitystä, vaikka PA/PLO ei ole valtio eikä sillä pitäisi olla oikeutta esityksiin, kertoo JP artikkelissaan. ”Tarkoitus pyhittää keinot”, kuten jesuiitat sanoivat.
ENSIMMÄINEN tehdyistä esityksistä kehottaa ”neuvoston presidenttiä nimittämään puolueettoman tosiasioita tutkivan lähetystön” selvittämään, ”miten Israelin setlementit vaikuttavat Palestiinan kansan yleisiin, poliittisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja kulttuurillisiin oikeuksiin miehitetyillä Palestiinan alueilla, mukaan lukien Itä Jerusalem”.
Israelin edellytetään toimivan yhteistyössä lähetystön kanssa.
TOISESSA esityksessä neuvostoa kehotetaan vahvistamaan palestiinalaisten itsemääräämis-oikeuden.
KOLMANNESSA esityksessä neuvostoa kehotetaan tuomitsemaan Israelin väkivalta palestiinalaisia vastaan ja pyydetään jäsenmailta hätäavustuksia Länsirannan ja Gazan palestiinalaisille. Siinä esitetään huoli rakettien ampumisesta Israeliin.
NELJÄNNESSÄ esityksessä neuvostoa kehotetaan saattamaan voimaan eläkkeellä olevan Etelä Afrikan entisen tuomarin Richard Goldstonen raportissa tehdyt suositukset ja vaatimukset. Raportti käsittelee IDF:n tekemää cast lead operaatiota Gazan kaistalle joulukuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana. Israel tuomitsi raportin räikeän yksipuolisena ja virheellisenä.
PAKISTAN teki oman esityksensä, jossa vaaditaan Israelia luopumaan vuoden 1967 puolustus-sodassa Syyrialta vapauttamastaan Golanin ylängöstä, mitätöimään Israelin päätöksen liittää Golan valtioonsa ja peruuttaa sen asukkaille myöntämä Israelin kansalaisuus.

YK:n toimia seuraavan järjestön UN Watch johtaja Hillel Neuer toteaa, että tämä on ensimmäinen kerta, kun YK:n elimessä vaaditaan ”setlementtitoimintaa” tutkivan lähetystön perustamista. Neuer arvioi, että palestiinalaisten tarkoituksena on saada tällä YK:n huomio käännetyksi pois Syyrian ja Libyan tapahtumista palestiinalaisten ongelmiin. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=262416

5. UUTISOTSIKOITA
- Uutistoimistot kertovat rajuista taisteluista Damaskoksen sisällä ja varsinkin sen el-Mezzeh lähiön alueilla, jossa asuu runsaasti maan merkittävimpiä henkilöitä, ja joka on myös tarkimmin vartioituja. Asukkaat kertovat taistelujen alkaneen puolen yön aikaan, ja räjähdysääniä ja tulitusta on kuultu monelta taholta. Turvallisuusjoukot partioivat katuja ja suorittavat etsintöjä lähiössä huudellen ihmisten nimiä kutsuen heitä ulos rakennuksista. Hamadan supermarketin alue on yksi taistelujen kohteista. Tämä tapahtuu päivä sen jälkeen, kun räjähdykset surmasivat kolme siviiliä Aleppossa. Assadin lupaukset kapinan nopeasta murskaamisesta ei ole toteutunut. Asukkaat arvioivat, ettei FSA:n ja muitten vastarinta-ryhmien joukoilla ole aseita ja räjähteitä viime aikaisiin väkivaltaisuuksiin, mikä viittaa ulkopuolisiin avustajiin, joko USA:n, Saudi Arabian tai Gulf-maitten tukemina. Uhrien määrää ei ole voitu tarkentaa epäselvän tilanteen johdosta. Raportteja on tullut taisteluista myös muissa Syyrian kaupungeissa. YK:n arvion mukaan uhriluku ylittää 8 000.
http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2012/03/201231933724565894.html
- ynetnews.com kertoo web-sivullaan, että yön aikana ja sen jälkeen jatkuneissa taisteluissa Damaskoksen keskustassa 80 sotilasta ja 200 siviiliä on saanut surmansa perustuen opposition antamiin lukuihin. Taistelut ovat raportin mukaan levinneet moniin muihin kaupunkeihin.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204644,00.html
- USA:n juutalaisten sieluista käydään nyt kovaa taistelua. Täkynä on Obama uudelleen valinta, jossa juutalaisilla on merkittävä osa vaikka heidän osuutensa kansasta onkin vähäinen. ”Hätätilakomitea Israelin pelastamiseksi” on julkistanut videon, jossa juutalaisia kehotetaan pidättymään Obaman tukemisesta siksi, että komitean jäsenten pelkona on, ettei Obaman puheisiin voi luottaa ja että hän tulee näyttämään ”todelliset karvansa” vasta toisella virkakaudellaan, kun ei enää ole pelkoa uudelleen valinnan häiritsemisestä. USA:n juutalaisista 78 % äänesti Obaman puolesta viime vaaleissa, ja juutalaisten on vaikea luopua hänestä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4204642,00.html
- USA:ssa on noussut todellinen pelko, että presidentti Obama on salaisesti varannut itselleen keinot diktaattorin valtuuksiin ja siinä ensimmäisenä hän sai muilutettua perjantai-iltana juuri ennen viikonloppua, kun kaikki ovat jo valmistautuneet viikonloppuun, presidentin käskykirjeen (executive order) ”kansallisen puolustus-voimavarojen valmiudesta”, jolla Obama voi laillisesti ottaa valvontaansa teollisuuden ja jopa kutsua kokoon yksityisarmeijan. Canada Free Press toteaa, että Obaman käskykirje on ”rauhanajan sotatilalaki”, koska se antaa presidentille oikeuden käyttää kaikkia maan resursseja aina työvoimaa myöten, säädellä hintoja jne. eli kansallistaa kaikki niin halutessaan. USA:n kommentaattorit ja normaalisti lausuntoja vapaasti antavat vaikuttajat ovat ”äimän käkenä” pyrkiessään selvittämään, mikä tämän takana on ja miksi se annettiin juuri tällaisena aikana. Obaman toimia tarkastellessa tulee muistaa, että hänen kouluttajansa ja mentorinsa ovat tunnettuja marxilaisia, joilla on maailmanlaajuinen ohjelma maailman hallinnon kaappaamiseksi. Lainopin professori William A Jacobsen vähättelee tilannetta tyynnytellen epäluuloja Obaman vallan-kaappaussuunnitelmista, että kysymys voi olla rutiinitilanteesta, ja vain sen toimeenpano osoittaa, mikä oli päämääränä. http://www.wnd.com/2012/03/executive-order-panic-martial-law-in-america/
- Hakkeriryhmä nimeltään ”Operation Global Shutout” aikoo sulkea kaiken internet-liikenteen maapallolla maaliskuun aprillinpäivänä. He vakuuttavat, ettei tarkoitus ole vahingoittaa internetiä vaan kiinnittää maailman huomio heidän vaatimuksiinsa. http://www.wnd.com/2012/03/collapse-of-the-internet-imminent/
- Terroristi odotti bussipysäkin lähellä Toulousessa Ranskan lounaisosassa ja opiskelijoitten tultua paikalle avasi tulen murhaten 5 koululaista ja opettajan. Toisessa uutisessa kuolinuhreja oli kaksi ja kaksi muuta pahoin haavoittuneita. Murhaajalla oli kaksi asetta, yksi 9 mm:n ja toinen 11.43 mm:n pistooli, Hän pakeni paikalta moottoripyörällä. Murha voi liittyä ranskalaisen sotilaan murhaan vain viikko sitten Toulousessa. http://www.wnd.com/2012/03/collapse-of-the-internet-imminent/Neljän surmansa saaneen joukossa oli Rabbi Yonatan Sandler ja hänen kaksi poikaansa, neljäs oli 8-vuotias tyttö. Murha tapahtui Ozae Hatorah koulun edessä.
-

Sunday, March 18, 2012

SUNNUNTAI 18.03.12

1. PA:N pääministeri Salaam Fayad kertoi Maan-uutistoimiston haastattelussa eilen, että PA ei pysty maksamaan viranomaisten palkkoja eikä sosiaalisia palveluja, elleivät lahjoittajamaat toteuta antamiaan lupauksiaan ja suorita PA:lle 500 miljoonaa USD. Salaam valitti, että alamäki on jatkunut yli pari vuotta ja että alijäämä viime vuodelta nousee 1.1 miljardiin USD. Hän kertoi pettyneensä IMF:n (Kansainvälinen Valuuttarahaston) lauantaina julkistamaan raporttiin, sanoen ettei se sisältänyt mitään uutta. Hän selitti PA:n budjetti-vaikeuksien johtuvan sekä länsimaisten että arabien tukijamaitten suoritusten pienenemisestä että Israelin asettamista rajoituksista. Israelin hallitus päätti jättää tilittämättä PA:n kassaan pidättämänsä vero- ym. saatavat n. 100 miljoonaa USD kuukaudessa vastalauseena Abbasin yksipuoliselle hakemukselle Palestiinan valtion perustamisesta YK :n turvallisuusneuvoston päätöksellä. Hallitus peruutti päätöksen myöhemmin ja varat siirretään normaaliin tapaan.

SUURIN osa PA:lle tulevista avustuksista tulee länsi- ja arabimaista muutamien yksityisten lahjoittajien ohella. USA pidätti osan omasta avustuserästään vastalauseena Abbasin yksi-puolisista toimista YK:ssa koordinoimatta niitä USA:n johdon kanssa.
IMS:n avustustoimien lähettiläs PA:n hallitsemilla alueilla Juudeassa ja Samariassa Oussama Kanaan kertoi, että ilman tukijamaitten lupaustensa mukaisia suorituksia ja lisäavustuksia PA ei pysty selviytymään vuoden 2012 budjetin toteutumisesta.
Hän selitti Maan-uutistoimistolle, että ulkomaisten avustusten pieneneminen on johtanut kotimaiselle yksityissektorille tarkoitettujen suoritusten alijäämän 500 miljoonaan USD, mikä on nostanut hallituksen velan yksityispankeille 1.1 miljardiin USD.
Oussama Kanaanin mukaan tilanne on niin hälyttävä, ettei hallitus voi enää jatkaa entisellä linjalla, vaan se voi joutua vähentämään virkamiesten palkkoja ja sosiaalietuisuuksia.
MAAILMANPANKKI totesi saman jo aiemmin omassa raportissaan vedoten tukijamaihin, että ne toimisivat lupaustensa mukaan ja lahjoittaisivat enemmän PA:lle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153851#.T2Vxqtn3vO0

2. PA:n entinen pääministeri ja rauhanneuvottelija ja Oslon sopimusten laatijoista Israelin kanssa Ahmed Qurei sanoi Lontoossa ilmestyvässä Al-Quds Al-Arabi lehden lauantaina julkistamassa artikkelissa, että palestiinalaisten tulee aloittaa keskuudessaan keskustelut kahden valtion periaatteesta luopumisesta ja yhden valtion periaatteen hyväksymisestä.
Hän selitti artikkelissaan, että kahden valtion periaatteen julkisti 1988 ensimmäisenä PLO:n kansallisneuvosto (maanpakolais-parlamentti), mutta että se on menettänyt otollisen aikansa ja nyt on etsittävä uutta mahdollisuutta yhden valtion periaatteesta huolimatta sen aiheuttamista jatkuvista ongelmista.

QUREI syytti Israelia kahden valtion periaatteen hautaamisesta selittäen kaunopuheisesti, että rakentaessaan lisää setlementtejä ja tosiasioita maaperällä Israelin puskutraktorit työnsivät tuon mahdollisuuden mereen haudaten sen lopullisesti. Hän vakuutti kahden valtion periaatteen olleen ajankohtainen ”ennen kuin Israel hautasi sen mereen jatkaen nyt meren kyntämistä poliittisen komedianäytelmän tapaan”.
Qurei syytti länsimaita, etteivät ne ole täyttäneet lupauksiaan Palestiinan valtion perustamiseksi, vaan ovat olleet liian kiireisiä muitten asioitten kimpussa.
Hän vakuutti, että määrätyissä poliittisissa piireissä palestiinalaiset ovat alkaneet keskustella vakavasti kahden valtion periaatteen romuttamisesta yhden hyväksymisen hyväksi.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas on kaikissa tilanteissa vakuuttanut kannattavansa kahta valtiota, Israelia ja Palestiinaa, ”eläen turvallisesti ja rauhassa rinnakkain”, kuten vakuutetaan.
QUREIN artikkeli julkaistiin pian sen jälkeen, kun suuret mainostaulut Länsirannalla julkisesti esittivät yhden valtion periaatteen hyväksymistä. Ei ole selvää, kuka tai mikä järjestö ne oli asettanut, mutta PA:n viranomaiset kävivät kiireesti poistamassa ne. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=262231

3. ISRAELILAISET koulut Gazan rajan tuntumassa olevissa kaupungeissa ja kylissä avattiin sunnuntaina normaaliin tapaan.
Netanyahu oli antanut viime viikolla uhkavaatimuksen, että kaikki raketti-iskut Israelin puolelle on lopetettava lauantai-iltaan mennessä, tai IDF muuttaa taktiikkaansa radikaalisti, eikä lauantaina lehtien painoon menoon mennessä oltu raportoitu yhdestäkään raketti-iskusta.
IDF antaa tunnustusta Islamic Jihadille, että se neljän päivän aikana oli pystynyt ampumaan n. 300 rakettia Israelin puolelle. IDF:n taholta vakuutetaan kuitenkin, että Jihad kärsi suuresti IDF:n vastatoimista eikä vähään aikaan pysty jatkamaan iskujaan ilman lepotaukoa.

IAF oli pommittanut neljääkymmentä kohdetta Gazassa viime viikon aikana ja tuhonnut ainakin 20 rakettimiehistöä, useita asevarikkoja sekä pitkän matkan rakettien maan alaisia ammuntatelineitä. Jihad oli kuitenkin pystynyt ampumaan kolmisensataa rakettia, joskin osa niistä putosi Gazan kaistalle, ja Iron Dome torjuntapatteristot tuhosivat 60 pitkänmatkan rakettia ilmassa ennen osumistaan kohteisiinsa.
IDF:n käsityksen mukaan Jihad rukoili polvillaan, että Egypti taivuttaisi Israelin tulitaukoon

IDF:n edustajana kenraali Yoav Mordechai syytti Teherania, että se yllytti kaiken aikaa Jihadia jatkamaan rakettitultaan Israeliin ja pitää ohjaksiaan käsissään Gazan kaistalla. Mordechai julkisti Facebookissa kommenttinsa Gazan tilanteesta liittäen artikkelinsa oheen pilakuvan presidentti Mahmoud Ahmadinejadista, joka pitää käsissään naruja, joilla hän ohjailee sekä Hassan Nasrallahia että Ismail Haniyehiä. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=262266

4. Belgialainen järjestö Maailmanlaajuinen Pankkienvälinen Kaukoviestitysjärjestelmä (SWIFT) ilmoitti poistavansa Iranin palveluyksiköistään. Tämän katsotaan edustavan tähän saakka kovinta sanktiomenetelmää Iranin kansainvälistä rahaliikennettä vastaan.
Iranin entinen tiedusteluministeri Ali Fallahian totesi, että tämän seurauksena Iran voi sulkea kaiken meriliikenteen Hormuzan salmen kautta.
”Nyt päätetty toimi on suora seuraus kansainvälisestä ja monitahoisesta yrityksestä koventaa Iranin vastaisia sanktioita”, kertoi SWIFT järjestön toimitusjohtaja Lazaro Campos. Päätös tuli voimaan lauantaina ja se rajoittaa oleellisesti Iranin mahdollisuutta saada ulkomaiset maksunsa turvallisten kanavien kautta.

Kiina ja Intia ovat pysytelleet Iranin vastaisten sanktioitten ulkopuolella, sillä niiden Iranista saama öljy on elintärkeä niiden teollisuudelle, mutta SWIFT:n päätös Iranin sulkemisesta sen palvelujen ulkopuolelle tekee niille entistä vaikeammaksi käydä kauppaa Iranin kanssa.
Fallahian kertoi Iranin valtion valvoman PRESS-TV:n ohjelmassa, että ”jos USA ja Eurooppa jatkavat omien intressiensä ajamista kansainvälisten lakien vastaisesti, Iran voi vastata siihen samalla mitalla”. Hän kehotti länsimaita pidättymään kuvitelmista, ettei Iran pystyisi toteuttamaan uhkaustaan Hormuzan salmen sulkemiseksi, jonka kautta kulkee lähes kaikki Iranin ulkomaille myyty öljy ja suuri osa muista Persianlahden maista.

TARKKAILIJAT varoittavat, että Hormuzansalmen sulkeminen nostaisi öljyn hinnan kaksin-kertaiseksi. USA:n laivasto vakuuttaa, että se pystyisi avaamaan salmen parissa viikossa. Saudi Arabia on luvannut korvata Iranin öljynviennin estymisen aiheuttaman vajauksen. Ongelmana on kuitenkin se, että saudien öljylähteet sijaitsevat pääosin Persianlahden rannalla ja siten Iranin vastatoimien ulottuvilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153853#.T2WLD9n3vO0

5. The New York Times kertoo tuoreessa artikkelissaan, että Israelin salainen tiedustelu-järjestö Mossad on samaa mieltä Obaman hallituksen virkailijoitten kanssa, ettei ole selvää näyttöä, jonka mukaan Iran työskentelisi atomipommin valmistamiseksi. INN:n artikkelissa todetaan samaan hengenvetoon, ettei NYT:n artikkelissa viitata israelilaiseen lähteeseen. INN:n artikkeli toteaa myös, että Obaman hallitus on ennenkin käyttänyt NYT:n uutispalvelua saattaakseen ”vuotoja” hallituksen päätöksistä julkisuuteen ilman vastuuvelvollisuutta.

SUNNUNTAINA julkistetussa NYT:n artikkelissa todetaan, että ”vaikeus arvioida Iranin hallituksen päämäärää pommin rakentamiseksi alkoi pari vuotta sitten, kun julkisuuteen tuli hälyttäviltä tuntuvia uusia tiedustelutietoja, toteavat entiset ja nykyiset USA:n virkailijat”.
Artikkelissa todetaan, että Obama asetti kovia sanktioita Irania vastaan perustuen Israelin tiedustelutietoihin lisäten, että USA:n asiantuntijat ovat alkaneet kallistua samalle kannalle.
Lehti selittää, että ”epämääräiset tiedot Iranista vakuuttavat enemmän siitä, mitä Iran ei tee kuin siitä, mitä se tekee”.
Artikkelissa kerrotaan, että Mossadin virkailijat yhtyvät USA:n virkailijoitten näkemyksiin Iranin ydinaseohjelmasta esittämättä yhtään tietolähdettä, vaan viitaten entiseen korkeaan virkailijaan. INN:n artikkeli arvioi, että NYT:n artikkeli on Obaman hallituksen vuodattama väärennetyn information tuote, jolla pyritään vähättelemään aiemmin julkistettua tietoa, että USA:n asiantuntijat ovat tunnustaneet erehtyneensä Iranin ydinpommiohjelmasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153854#.T2WR49n3vO0

6. UUTISOTSIKOITA
- Gazan terroristien Al-Quds prikaatin edustajana toimiva henkilö käyttäen valenimeä Abu Ibrahim uhkasi eilen, että prikaatilla on raketteja, joilla se pystyy uhkaamaan Tel Avivia. Hän selitti, että jos ”miehitysvalta teloittaa prikaatin virkailijoita ja ketä tahansa Gazan kansalaista, prikaati tulee iskemään raketeillaan kaikin voimin Tel Aviviin. Hän vakuutti, että ”vihollinen on kyllä täysin tietoinen kapasiteetistamme iskeä Ashdodin taakse.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153826#.T2WXidn3vO0
- Saudi Arabia on aloittanut aseitten toimitukset Syyrian kapinallisille, kertoi arabi-diplomaatti AFP:n kirjeenvaihtajalle. ”Saudiarmeija on aloittanut asetoimitukset Vapaan Syyrian armeijalle (FSA) saadakseen murhaamisen loppumaan maassa.” Saudi Arabia sulki Damaskoksen lähetyksensä muutamien toisten Persianlahden GCC-maitten tapaan. Irak ilmoittaa, ettei se salli Iranin aseitten vientiä Syyriaan Assadin armeijalle maansa kautta. Venäjä sen sijaan on aloittanut mahtavat ase-toimitukset Assadille. Debkafile raportoi, että Venäjä toimitti Syyrialle 50 Pantzyer ilmatorjuntapatteristoa, jotka on hajotettu kaupunkien suojaksi mahdollisten länsimaitten ilmaiskujen varalta. Niiden henkilökunta on venäläinen. Toinen uutinen kertoo, että Syyrian upseerit kouluttavat Hizbullahin pyssymiehiä olalta ammuttavien tehokkaitten ilmatorjuntaohjusten käyttöön. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153842#.T2WZW9n3vO0
- Damaskoksessa lauantaiaamuna sattuneet terrori-iskut surmasivat ainakin 27 ihmistä ja haavoittivat 94. Iskut oli tähdätty Syyrian poliisia sekä armeijan tiedustelujoukkojen päämajaa vastaan. Assadin hallitus syytti iskuista kapinallisia, jotka puolestaan väittivät, että hallitus oli teettänyt iskut voidakseen syyttää niistä kapinallisia. Huhut kertoivat kolmannesta iskusta Damaskoksessa, mutta sille ei ole saatu vahvistusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153841#.T2Wbzdn3vO0
- Turkissa vieraileva Hamasin ”ulkoministeri” Khaled Mashaal sanoi, että IDF käytti Gazan raketti-iskuja torjuntajärjestelmänsä testaamiseksi. Mashaal keskusteli Turkin pääministerin Recep Tayyip Erdoganin kanssa kahden tunnin ajan. Tarkkailijoitten mukaan keskustelut koskivat pääasiassa Hamasin ja Fatahin sovintoneuvotteluja, jotka ovat pahasti jumiutuneet. - Erdogan suunnittelee perustavansa puskuri-vyöhykkeen Turkin ja Syyrian väliselle rajalle. Syyrian armeija on miinoittanut raja-aluetta sekä Turkin hyökkäyksen varalta että estääkseen kapinallisia pakenemasta armeijan uudelleen miehittämistä kaupungeista Turkin puolelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153837#.T2Wc8dn3vO0
- Jerusalemin maraton suoritettiin perjantaina sateisessa ja kylmässä säässä huolimatta varoituksista terrorien iskuista. Mukana oli yksi arabijuoksija 15 000 osanottajan joukossa. PA ja Hamas vastustivat juoksua pitäen sitä osana pääkaupungin juutalaistamista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153835#.T2Wen9n3vO0
- Italialainen Marokosta kotoisin oleva mies pidätettiin hänen uhattuaan pommittaa juutalaista synagogaa Milanossa. Poliisi sai tiedon asiasta miehen oltua yhteydessä englantilaisen naisen kanssa Facebookin kautta antaen tälle löytämiään ohjeita pommin rakentamiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153836#.T2WfoNn3vO0
- Israel ohitti USA:n ja Euroopan pullojen palauttamiseksi uuskäyttöä varten. Tavoite
oli 73 %, tulos oli 77 % vuonna 2011.
http://www.jpost.com/Sci-Tech/Article.aspx?id=261922