Sunnuntai 18.10.2020

 SUNNUNTAI 18.10.2020

01. Azerbaijanin ja Armenian välinen aseellinen konflikti kiihtyy maailman huomion suuntautuessa muihin ajankohtaisiin aiheisiin: COVID19 pandemiaan, Kiinan ja Intian ja muiden Kauko Idän välisiin ongelmiin, sekä USA:n presidentin vaaleihin, jotka pidetään 03.11.2020. 


Azerbaijanin viranomaiset raportoivat Armenian ballistisin ohjuksin tehdystä hyökkäyksestä maan toiseksi laajimpaan kaupunkiin. Iskussa sai surmansa 13 siviiliä ja 50 haavoittui. Venäjällä valmistettu Scud ohjus osui 20 asuntotaloon yön aikana tehdyssä iskussa pelastustyöntekijöitten etsiessä henkiin jääneitä. 


Armenian Puolustusministeriö kiisti iskun, mutta separatistinen Nagorno Karabakhin hallitus totesi lausunnossaan, että sotilaalliset kohteet Ganjan kaupungissa ovat laillisia iskukohteita kuitenkaan myöntämättä iskua.

https://www.ynetnews.com/article/Hylb89uDD, 


02. Tulitauko Armenian ja Azerbaijanin välillä tuli voimaan lauantaina 20.00 GMT, mutta Armenian puolustusministeriön tiedottaja sanoi Azerbaijanin rikkoneen tulitauon minuuttien kuluttua sen voimaantulosta tulittaen tykistöllään ja ohjuksillaan.  Azerbaijan ei ole vielä reagoinut syytöksiin. 


Molemmat osapuolet ovat rikkoneet tehtyjä sopimuksia kaiken aikaa. Tämä on vakavin rauhantilan särkyminen vuoden 1994 jälkeen. Viimeisin tulitauko sovittiin inhimillisistä syistä johtuen, mutta muita yksityiskohtia ei ole julkistettu. 

https://www.bbc.com/news/world-europe-54586437, 


Israelissa osoitetaan mieltä Armenian puolesta. Pitkien autiojonojen nähtiin olevan matkalla Jerusalemiin Armenian lippujen punaisin, sinisin ja keltaisin värein sonnustautuneina. 

https://www.jpost.com/israel-news/dozens-of-israelis-make-their-way-to-jerusalem-in-support-of-armenia-646029,


03. Viisi vuotta sitten New Yorkin Empire State Building valaistiin tuhon Hindu-jumalan Kali tunnusmerkein ja kasvokuvin.


Geri Ungurean kysyy Steve Quayle:n artikkelissaan: ”Veljet, mitä uskoisitte meidän Jumalamme ajattelevan siitä? Uskon Hänen vihansa nousseen ja Hän on pakotettu tuomitsemaan Amerikan viattomien surmaamisesta”. (1Ms6:5 -6) 


Urgurean muistuttaa mieliin v. 2015 kirjoittamansa artikkelin, jossa hän toteaa: 


”Ei totisesti ollut sattumalta tehty päätös valaista Empire State Rakennus Kali epäjumalan, voimallisen ja häikäilemättömän Hinduismin demoni-jumalattaren kasvokuvalla. Osoitan lukijoille, että Kalin kasvokuvan julkistaminen vain viikkoja sydäntä särkevien perhe-suunnittelu videoiden jälkeen oli paholaisen heittämä iva suoraan Amerikan kansan kasvoille, eikä ajoitus ollut sattumanvarainen”. 

Urgurean kirjoitti artikkelinsa ”v. 2015 presidentti Barack Obaman valtakaudella demonihallinnon otteissa”, kuten hän kirjoittaa. 

https://grandmageri422.me/2020/10/17/five-years-ago-nyc-lit-up-the-empire-state-building-with-hindu-demon-of-destruction-kali-today-nyc-is-a-ghost-town/, 

Seuratessa raportteja väkivallasta ja kaaoksesta New Yorkin kaupungissa ei ole kaukaa haettu toteamus: ”Sitä saa mitä tilaa”. Se koskenee koko USA:n aluetta. 


04. USA:n presidentin vaalien loppukiri näkyy myös Tel Avivin katukuvassa.


Sekä republikaanit että demokraatit ovat innolla kohdistaneet vaalityönsä Israelin kahdenmaan kansalaisiin, joilla on oikeus äänestää USA:ssa. Heitä arvioidaan olevan 100 000 -300 000 välillä, tarkkaa lukua ei tiedetä.


Äänestyskelpoisia kahdella passilla asuvia on myös PA/Hamasin arabeilla Länsirannalla ja Gazassa.

https://www.ynetnews.com/magazine/article/Byf3J5OwD, 


05. Israel alkaa varovaisesti purkaa säätämiään ankaria lukitusohjeita sunnuntaista alkaen, mutta pyrkii varomaan kiirehtimistä kuten se teki 1.lukituksen aikana. 


Opetusala alle 6-vuotiaille avataan, mutta 120 000 palleroa ja valvotuissa päiväkeskuksissa pysyvät toistaiseksi kodeissaan, koska valmisteluja ei ehditty tehdä lyhyen ilmoitusajan vuoksi. Oppilaat testataan kouluja avattaessa. 


Muutamat paikalliset hallitukset sanovat, etteivät ne avaa lastentarhoja. 

Kansalaisilla on oikeus mennä kilometriä kauemmas kodeistaan ja vierailla sukulaistensa luona.

Ravintolat ”ota mukaan” järjestelmässä avataan, biitsit ja luontoreservaatit ovat käytettävissä; 20 henkilön kokoontumiset sallitaan avoimilla paikoilla; sisätiloissa 10 henkilöön saakka. 


KV-kabinetti painottaa, että helpotukset ovat ehdollisia; jos 2000 tartuntaa/

viikko ylitetään, rajoitukset palautetaan. 


Pääministeri Netanyahu osoitti tyytyväisyyttään helpotuksiin todeten: ”Päätös lukituksista oli oikea. Ole tyytyväinen vaatiessani sitä, lukitus näyttää toimivan”.


Hän muistuttaa, että tartunnan saaneita oli 8 000 kasvava määrä; nyt alle 1 500. Positiivisia näytteitä oli 15 % testatuista; nyt 4.5 %. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289268, 

https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-in-the-idf-879-infected-4536-in-quarantine-646110,


06. USA:n ja Israelin yhteinen delegaatio on matkalla Bahrainiin lennolla no 973, joka on maan koodinumero. 


Matka aloitetaan Ben Gurionin kentältä ensimmäisellä ei-taloudellisella nonstop lennolla Jordanian ja Saudi Arabian alueitten yli. 


Israelin delegaatiota johtavat NSA Meir Ben-Shabbat ja ulkoministeriön pääsihteeri Alon Ushpiz, mutta eivät jatka USA:n ryhmän kanssa Abu Dhabiin, vaan palaavat kotiin. Pääministerin kanslian pääjohtaja Ronen Peretz ja myös ministereitä on delegaatiossa mukana. 


USA:n delegaatiota johtaa taloussihteeri Steven Mnuchin ja Valkoisen Talon lähettiläs Israelin/Palestiinan konfliktissa Avi Berkowitz. 

https://www.timesofisrael.com/israeli-delegation-headed-to-bahrain-to-establish-formal-diplomatic-relations/, 


07. Chabad Hassidic ortodoksinen järjestö ilmaisi tyytyväisyytensä ”Abraham-accordeista” UAE:n ja Bahrainin kanssa - mutta eri syistä kuin kuvittelisi. 


Makor Rishon uutislehden raportin mukaan Chabad järjestö on julkisuuden takana käynyt USA:n hallituskukkulalla äänetöntä diplomaattista kampanjaa joitakin ”Trumpin vuosisadan sopimuksen” kohtia vastaan.


Chabadin johtavien virkailijoiden mukaan ”Chabadin asema itsenäisyysohjelmaa koskien on kuin myrkytetty omena: suloisesta ja kaunista ulkoasusta huolimatta keskustelut Luvavitcher rabben kanssa, joka puhui ennustavasti sellaisesta ohjelmasta ja vaaroista siinä, otettiin mukaan keskusteluihin”. 


”Emme ole samaa mieltä oikeistolaisten puolueitten kanssa, jotka pitävät insenäisyys-suunnitelmaa isona pelastuksena, ajatellen, että suostumus muissa kohdissa voitaisiin jättää huomiotta, mukaan lukien vaarallinen rajakartta ja potentiaalinen Palestiinan valtion hyväksyminen” Chabad virkailija sanoi. 


Toisten Chabad virkailijoitten mielestä itsenäisyys-suunnitelmaa ei pidä poistaa, sillä se vahingoittaisi USA:n ja Israelin välisiä suhteita. Viime viikolla Chabad -virkailijat tapasivat varapresidentti Mike Pencen. He sanoivat, ettei sellaista tapaamista olisi voitu järjestää, jos ”Deal on the Century” olisi edennyt. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289273, 


08. Egyptin ulkoministeriö sanoi lauantaina, että Israelin hallituksen hyväksymät rakennus-suunnitelmat 5 000 juutalaisasunnon rakentamiseksi Juudeaan ja Samariaan muodostavat suuren vaaran kahden valtion periaatteelle. 


Lähettiläs Ahmed Hafez, Egyptin ulkoministeriön tiedottaja, viittasi PA:n WAFA-uutistoimiston raporttiin: ”Israelin setlementtien rakentaminen ja laajennus-toimet ovat vastoin kansainvälistä oikeutta ja YK:n turvallisuusneuvoston päätös-lauselmia, etenkin UNSC päätös no 2334”. 


”Israelin politiikka huonontaa luottamuksen puutetta osapuolten välillä ja vaarantaa kansainvälisesti hyväksytyn kahden valtion periaatteen toteutumisen” Ahmed Hafez sanoi. 


Viime viikolla siviilihallinnon korkea suunnittelukomitea hyväksyi uudet asuntoyksiköt Juudean ja Samarian alueille. Keskiviikkona komitea hyväksyi 2000 uuden asuntoyksikön rakentamisen Juudean ja Samarian kaupunkeihin. Torstaina komitean uskotaan hyväksyvän niihin toiset 3 000 asuntoyksikköä. 


Netanyahua on syytetty juutalaisten rakentamisen jäädyttämisestä Juudeassa ja Samariassa, kun samaan aikaan PA:n arabit rakentavat luvatta tuhansia asuntoja Israelin täyden hallinnon alueille Juudeassa ja Samariassa ulkomaisen avun turvin karkeasti polkien Oslon sopimuksia ja kansainvälisiä normeja. 


Knessetin puhemies Yariv Levin sanoi Likudin pidätelleen uusien yksiköitten rakentamista Juudeassa ja Samariassa painostaakseen USA:ta suostumaan Israelin itsenäisyyden ulottamisen Juudeaan ja Samariaan sekä Jordan-laaksoon. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289080, 


09. Ranskan poliisi pidätti 9 henkilöä, joiden epäillään osallistuneen ranskalaisen opettajan raakalaismaiseen teloittamiseen perjantaina Pariisin Conflans St.  Honorine lähiössä katkaisemalla hänen kaulansa islamin omaksuman teloitustavan mukaan (johon ilmestyskirjassa viitataan). 


Opettajan sanotaan näyttäneen luokalleen islamin profeettana pitämästä Mohammedista tehtyjä pilapiirroksia, joita levitettiin aiemmin maailmalle. 

Poliisille ilmoitettiin epäilyttävästä miehestä, joka liikkui koulun lähettyvillä. 

Poliisi löysi murhatun opettajan ja miehen, joka uhkasi poliisia veitsellään. Poliisi avasi tulen ja haavoitti häntä kuolettavasti. Hän oli 18-vuotias, kotoisin Checheniasta. Hänen kerrotaan kyselleen oppilailta tietoja opettajastaan ennen murhaa, joka näytti heille pilakuvia, kuten ”the Hill” raportoi. 


Ranskan parlamentti keskeytti keskustelunsa saatuaan tietää murhasta. Parlamentin Presidentti Huques Renson oli syvästi liikuttunut opettajan murhasta kutsuen sitä kauhistuttavaksi. 


ISIS:n tekemässä hyökkäyksessä marraskuussa 2015 sai surmansa 129 ihmistä. Ranska on pysynyt korkeassa valmiustilassa siitä lähtien, mutta yksittäisiä hyökkäyksiä tehdään lukuisasti, jotka eivät ylitä uutiskynnystä.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/289258, 


10. Entinen New York Cityn pormestari Rudy Giuliani sanoo käyttäneensä 3 viikkoa auktorisoidessaan Hunter Bidenin laptopista löydettyjä kovalevyjen tietoja, jotka oli päivitetty joulukuussa 2019. 


Niistä selviää mm., että Hunter Biden käytti isänsä Joe Bidenin asemaa vara-presidenttinä saadakseen yhteyksiä ulkovaltioitten kanssa. Yksi niistä on viesti Ukrainan kaasuyhtiöltä Bidenille kiittäen häntä tapaamisen järjestymisestä hänen isänsä varapresidentti Joe Bidenin kanssa. 


FBI on saanut ilmoituksen Giulianin löydöistä, mutta turvallisuusjärjestö ei näe löytöjen vaikuttavan presidentin vaalivalmistelujen jatkumiseen. Suuri vaara on siinä, että hakkerit voivat päästä ehdokkaiden yksityistietoihin vaarantaen koko USA:n vaalijärjestelmän. 

https://youtu.be/CgEOoktFoj8, 

Hunter Bidenin laptopista löydetyt tiedot paljastavat paitsi hänen ja Joe Bidenin Ukraina-yhteydet, myös heidän yhteytensä Kiinan ja Venäjän kanssa, joista selviää Kiina vaikutus USA:n opetusjärjestelmiin, joihin Kiina on saanut yhteyden. 

https://www.youtube.com/watch?v=CgEOoktFoj8&feature=emb_title, 


11. Analyytikon mielestä Iranin talous on romahtamispisteessä USA:n sanktioitten sekä COVID19 pandemian alla. 

Iranin työttömyys aste on ennätyssuuri, ja Iranin valuutta on painunut alimmaksi koskaan USA:n dollariin verraten. 


Teheranin mullah-hallitus syyttää Yhdysvaltoja Iranin näännyttämisestä ja alistamisesta tahtoonsa. Valkoisen Talon Trumpin johtama hallitus haluaa neuvotella uudelleen JCPOA-sopimuksen, joka on sen mielestä kohtuuttomasti Irania myötäilevä, sekä aikataulunsa että ohjusteollisuuden kannalta. 


Iranin COVID19 pandemian tartuntojen määrä on suuri; terveysministeriön mukaan kuolleiden määrä on 29 000; pahiten kärsinyt Lähi-Idän maista.


USA vetäytyi pois JCPOA sopimuksesta 2018, ja odottaa Irania neuvottelu-pöytään sen uusimiseksi. 

 https://www.ynetnews.com/article/BkG1aPrwv, ’


12. Israelin ministeritiimi laati avustuspaketin niille punaisen vyöhykkeen kunnille, jotka pysyvät edelleen lukittuina helpotusten kohdistuessa sinisiin ja oranssiin.


Asiaa koskeva Perustuslaki, Laki ja Oikeuskomitean kokous peruutettiin tänään, koska sillä ei ollut yksityiskohtiin menevää avustuspakettia punaisille kunnille. 


Komitean puheenjohtaja, ke. Yaakov Asher, laati luettelon kysymyksistä koskien lukituksia, joita hänen mukaansa ei tulee asettaa rankaisuna vaan rohkaisuna ja kehotuksena yhteistoimintaan hallituksen kanssa. 


Asher vaatii kompensaatioita punaisille kunnille ja niiden asukkaille, työsuojelua niille, jotka ovat vaarassa joutua irtisanotuiksi, jopa alle 14 päivän palkattomasti lomautetuille. Myös terveyshuolto on listassa, koska klinikat ovat kieltäytyneet hoitamasta punaisten kuntien asukkaita. 


Asher haluaa kaikkien haluavien oikeutta saada COVID19 tutkimus ilman lääkärin lähetettä. 

https://www.jpost.com/breaking-news/special-aid-package-presented-for-red-zones-remaining-in-lockdown-646093, 

https://www.jpost.com/health-science/teachers-union-head-warns-of-strike-in-preschools-special-ed-646109,


13. Tuhannet ultraortodoksien lapset palaavat kouluihinsa, vaikka hallitus ei ole antanut niille lupaa. Näiden lapset asuvat syvällä punaisiksi määritellyissä kunnissa ja kaupungeissa: Bnei Brak, Beitar Illit, ja muutamat Jerusalemin lähiöt. 


Kehitys alkoi yhden tunnetuimpien ultraortodoksi rabbin Chaim Kanieveskyn päätöksestä. Hän paimentaa ultraortodoksi, ei-hassidic ,yhteisöä kehottaen avaamaan koulutyöskentelyn ilman hallituksen päätöstä. 

Hänen päätöksensä mukaan 50 000 lasta voivat jatkaa opiskeluaan.

 https://www.jpost.com/israel-news/thousands-of-ultra-orthodox-return-to-school-defying-govt-decision-646105, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN


Jerusalem 19 -29, Tiberias 19 -35; Suolameri 28 -36; Eilat 24 -37 +C-astetta, helle jatkuu tänään ja huomenna, alkaen siitä lähtien painua alle 30 C-astetta. Ilma on yleensä lämmin ja kuiva, rannikolla hiostava. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021