Torstai 10.09.2020

 TORSTAI 10.09.2020

01. Eräs uutislehti Israelissa väittää oikeuskansleri Avichai Mandelblitin harkitsevan Netanyahun vastaisia oikeustoimia, ellei hän alistu oikeuslaitoksen päätöksiin. Netanyahu ei luota oikeuslaitoksen puolueettomuuteen ja vaatii puolueetonta tutkimusta väitetyistä epäselvyyksistä syyttäjien toimissa.


Knesset hylkäsi lakiesitykset, joiden tarkoituksena oli estää syytetyn henkilön valitsemista maan presidentiksi. 


Oikeuskanslerin päämääränä on pakottaa Netanyahu eroamaan joko vapaa-ehtoisesti tai oikeustoimien avulla. Likudin parlamentaarikot uhkaavat ”repiä oikeusministeriön hajalle, jos oikeuskansleri jatkaa pääministerin jahtaamista”. 


Uzi Dayan (Likud) sanoi, että puolueen tulee vaatia oikeuskansleria eroamaan toimestaan, mikä täytyy tehdä jopa hallituksen hajoamisen kustannuksella. 

https://www.timesofisrael.com/likud-mks-vow-to-take-apart-justice-ministry-if-it-moves-to-disqualify-netanyahu/, 


02. Trumpin neuvonantaja ja hänen vävypoikansa Jared Kushner varoitti PA/PLO:n arabeja: ”Jos he jatkavat rauhansuunnitelman syrjimistä, tilanne tulee vain pahenemaan heidän kannaltaan.”


Kushner myös totesi, ettei USA juokse PA:n perässä saadakseen sen suostumaan. 


”Meidän suunnitelmanamme on pelastaa kahden valtion periaate, koska vain se pystyy estämään Israelia laajentamaan vaikutustaan Juudeassa ja Samariassa” Kusner sanoi todeten: ”Tosiasia on tänään se, että israelilaiset asuttavat suurta osaa tästä maasta”. 


Kushner kertoi asioista journalisteille valmistellessaan ”Abrahamin sopimuksen” allekirjoitustilaisuutta ensi viikolla, 15.09.2020 Washingtonissa.


Hän vastasi journalistin kysymykseen, että ”Trumpin suunnitelma on edelleen pöydällä huolimatta PA/PLO:n hylkäämisestä, jota ei ole syrjäytetty”. Hän varoitti, että jos tilanne jatkuu nykyisenä, Israel jatkaa ”setlementtien” laajentamista Juudean ja Samarian alueilla. 

https://www.timesofisrael.com/likud-mks-vow-to-take-apart-justice-ministry-if-it-moves-to-disqualify-netanyahu/, 


03. Iskuna PA/PLO:n esitykselle Arabiliitto kieltäytyi antamasta tuomitsevaa lausuntoa Israelin ja UAE:n välisestä sopimuksesta. 


PA:n ulkoministeri Riyad al-Malikin kritisoitua Arabiliittoa, ettei se ollut tuominnut sopimusta, Arabiliiton korkea virkailija Muhannad al-Aklouk kertoi Maan uutistoimistolle: ”Keskustelu tästä asiasta oli vakava ja kattava, mutta se ei johtanut PA:n esittämän julkilausuman hyväksymiseen”. 


”PA/PLO vaati joko esittämänsä lausunnon hyväksymistä, tai ei mitään lausuntoa”, Liiton virkailija Hussam Zaki kertoi, ”mitä Arabiliitto ei voinut hyväksyä”. Tämäkin osoittanee arabimaiden vastarinnan heikentyneen.  

https://www.timesofisrael.com/in-blow-to-palestinians-arab-league-refuses-to-condemn-israel-uae-deal/#gs.f628e7, 


04. Kushner keskiviikkona kertoi journalisteille Washingtonissa, että Saudi Arabia ja Bahrain Israelin lentojen käyttävän ilmatilaansa, mikä on suuri poliittinen muutos. Ne antoivat luvan Israelista Dubaihin lentäneen israelilaiskoneen käyttävän ilmatilaansa kuljettaessaan USA:n ja Israelin delegaatiot UAE:hen. 


Hän kuitenkin lisäsi siihen ilmeisen tyytyväisenä, että noiden maiden lupaus ilmatilansa käyttämisestä koskee kaikkia lentoja Israelista ja Israeliin. 

”Halukkaiden esittäessä pyyntönsä, ne suostuvat niihin. Tämä säästää runsaasti ihmisten aikaa. 72 vuotta pystyssä ollut este poistettiin näin”. 

https://www.timesofisrael.com/kushner-says-saudi-arabia-bahrain-to-allow-all-israeli-flights-to-use-airspace/#gs.f66522, 


05. Terveysministeriön ja hallituksen antamien ohjeitten ja rajoitusten julkinen huomiotta jättäminen on raporttien mukaan huolettavasti lisääntynyt, kun samaan aikaan tartuntatapausten määrä osoittaa selvää nousua.  


Raportit lisääntyivät useista sosiaalisen etäisyyden ja kasvosuojan pitämisestä julkisilla paikoilla kuten muittenkin terveysohjeitten yleisestä hylkimisestä ovat levinneet keskiviikkona tartuntojen määrän samoin noustessa. 


Poliisin vt. komentaja Motti Cohen komensi keskiviikkona poliisiupseereita tiukentamaan Terveysministeriön antamien ohjeitten noudattamisen seurantaa, mihin kuuluvat 40 eniten tartuntoja testanneisiin kaupunkien lähiöihin annettujen ulkonaliikkumiskieltojen noudattaminen. 


Poliisin tiukentuneen seurannan vuoksi Jeruham kaupungin asukkaista on testattu ainakin 28 positiivista tapausta, joista tusinoittain passitettiin palkolliseen eristämiseen, ja joka johti koulutyön keskeyttämiseen.  


Haifassa tiistaina otetussa videossa nähdään ”yöklubin asiakkaiden tanssivan tiukkaan ahdetussa paikassa, selvänä ohjeitten rikkomisena”, raportoi TV-12. 

https://www.timesofisrael.com/widespread-reports-of-public-flouting-health-directives-as-cases-shoot-up/#gs.f68q5t, 

https://www.timesofisrael.com/utj-deputy-minister-meir-porush-attends-mass-ultra-orthodox-wedding-in-haifa/,

https://www.timesofisrael.com/a-charade-nightly-curfew-in-red-cities-mocked-as-measures-go-unenforced/, 


06. Positiiviset testitulokset nousevat, mutta potilaitten määrä sairaaloissa ei ole noussut samassa suhteessa, mikä antaa lääkäreille toivoa tilanteen tasaantumisesta.


Suuret sairaalat uskovat pystyvänsä hallitsemaan tilanteen, mutta pienet ja keskisuuret lääkintäkeskukset eivät pystyne siihen. 


”Lukitusten määrääminen on hyödytön, ellei niitä pystytä valvomaan”. 

https://www.timesofisrael.com/lockdown-could-be-useless-unless-managed-well-govt-coronavirus-adviser-warns/#gs.f673hy, 


07. Pienet liikeyritykset ja itsensä työllistävät uhkaavat anarkialla, jos uusia lukituksia määrätään yhteisöihin. 


Järjestämässään lehdistökonferenssissa Tel Avivissa yritysjohtajat kehottavat valtiota ”ennakoituun kompensaatioon” lisäten, että lukitus tulee maksamaan maan taloudelle 13,6 miljardin NIS menetykset. 


”Uusi lukitus merkitsee kuoliniskua yrityksille, ja että hallitus on kauan sitten menettänyt laillisuutensa kansan silmissä”, sanoi Israelin pienyritysten organisaatioitten presidentti Roee Cohen, ”mukaan lukien liiketoiminta”.


Terveysministeriö sanoi keskiviikkona, että 3 506 positiivista koronatapausta oli testattu edellisen päivän aikana, yksi suurimmista testatuista pandemian aikana. 

https://www.timesofisrael.com/small-businesses-self-employed-threaten-anarchy-if-new-lockdown-imposed/#gs.f674gr, 


08. Serbian hallitusta lähellä oleva lähde varoitti Israelin päättäjiä, ettei Serbia muuta lähetystöään Jerusalemiin, jos Israel tunnustaa Kosovon. 


Serbian edustaja tähdensi, että diplomaattisuhteet Israelin ja Kosovon välillä ovat OK, mutta tunnustaminen rikkoo välit Belgradiin. 


”Tästä voi kehittyä todellinen sekasotku, ellei päädytä kompromissiin, millaisesta suhteesta Israel ja Kosovo sopivat. Diplomaattisuhteet ovat yksi asia, toinen on Kosovon tunnustaminen itsenäisenä valtiona. Se tuhoaisi Israelin suhteet Belgradiin” lähde täydensi sanomaansa. 

https://www.timesofisrael.com/serbia-wont-open-jerusalem-embassy-if-israel-recognizes-kosovo-serbian-source/#gs.f6e1f3, 


09. USA:n presidentti Donald Trump on ehdolla vuoden 2021 rauhanNobelin saaja-ehdokkaaksi, raportoi Fox News keskiviikkoaamuna. 


Trumpia ehdottanut Christian Tybring-Gjedde vakuutti, ettei hän silti ole Trumpin fani tai tukija. 


Trumpin ehdolle asettamisen ajankohtaisin syy oli rauhansopimuksen solmiminen Israelin ja UAE:n välille, jota Trump vahvasti kannusti. 


Tybring-Gjedde on Norjan parlamentin jäsen, ja Norjan delegaation johtaja NATO:n parlamentaarisessa kokouksessa. 

https://www.jpost.com/breaking-news/donald-trump-nominated-for-nobel-peace-prize-following-israel-uae-deal-641611, 


10. Venäjän hallituksen hakkereiden epäillään keskittävän iskunsa USA:n presidenttiehdokasta Joe Bideniä tukevaan yhtiöön, kertovat uutislähteet. 


Bidenin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa. 


Microsoft Corp varoitti äskettäin yhtä Demokraattien ehdokkaan Bidenin vaali-kampanjan tärkeimpiä neuvonantajayhtiöitä vaarasta, että ne ovat epäiltyjen Venäjän valtion tukemien hakkerien hyökkäysten kohteina. 

https://www.jpost.com/international/russian-state-hackers-suspected-in-targeting-biden-campaign-firm-sources-641729, 


11. Mekkan Suuren Moskeijan imaami Abdul Rahman Al-Sudais vihjaili moskeijassa pitämässään ”saarnassa”, että ”Saudi Arabia on lähellä Israelin tunnustamista, ja että se voi johtaa islamin profeetan Muhammedin esikuvan mukaisesti juutalaisuuden ja islamin välien lämpenemiseen siinä määrin, että juutalaiset voivat harkita kääntymistä islamin uskoon”. 

https://www.jpost.com/israel-news/sermon-suggests-saudi-arabia-on-its-way-to-normalizing-ties-with-israel-641176, 


12. Tel Aradin sotilastukikohdasta löydettyjen keramiikkapalasten kirjoitukset antavat valoa kysymykseen, miten yleistä kirjoitus- ja lukutaito oli Juudean kuningaskunnassa vuoden 600 paikkeilla eKr.  


TA:n yliopiston tutkijat ovat poliisin image prosessia ja keinoälyä käyttäen pystyneet todistamaan, että niitä ovat kirjoittaneet yli 12 eri henkilöä, ja ne edustanevat vain pientä osaa kirjoituksista, jotka ovat tuhoutuneet. 


Tutkimusten tuloksia esiteltiin PLOS ONE lehdessä 09.09. artikkelissa otsikolla: ”Forensic document examination and algorithmic handwriting analysis of Judahite biblical period inscriptions reveal significant literary level”, eli lyhyesti kirjoitusten tutkimukset osoittavat, että kirjoitustaito oli korkealla tasolla Juudeassa.  


Samaa osoittavat Egyptistä Juudean tukikohtiin lähetetyt ns. Amarna-kirjeet, joista kirjoitin vuosia sitten ”Mitä todella tapahtui” artikkelissa. 

https://www.jpost.com/archaeology/tau-tel-arad-texts-show-literacy-in-kingdom-of-judah-was-widespread-641681, 


13. Koronatartuntojen nopea lisääntyminen – tiistaina 3 506, keskiviikkona 3 904 – ovat kiihottaneet terveysviranomaisia 09.09. kiirehtimään täydellistä lukitusta, joka alkaisi ennen suurpyhiä ensi viikolla ja kestäisi 3 viikosta kuukauteen. 


Koronakunkku Ronni Gamzy näyttää kannattavan ajatusta, vaikka pahalta se tuntuu. Siitä voitaneen syyttää kansan heikkoa kuuliaisuutta ja sitä, että kansa alkaa olla lähellä kapinaa hallituksen toimien tehottomuuden johdosta. 


Mitenkähän ne ruotsalaiset hoitivat kruununsa – heillä on läheisempi yhteys siihen kuin suomalaisilla – ei lukituksia eikä maskia, eikä uusia tartuntoja?

https://www.debka.com/israel-faces-lockdown-of-up-to-a-month-from-next-week/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286893, 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286988, 


14. Ei ole jokamiehen saavutettavissa hallita koko Talmud koko elämänsä aikana, mutta Avraham Moshe Yavrov teki sen jo 23-vuotiaana, ja on kirjoittanut kirjoja Talmudista ja Halachasta. Hän menetti isänsä 13-vuotiaana.


Siksi häntä kutsutaan jättiläiseksi Torah-opiskelijoiden joukossa. 

Mutta liitettyään yhteen irralliset palaset morsiamensa Devoran, Jumalaa pelkäävän perheen tyttären kanssa, hänen äidillään, leski 10 lapsensa kanssa, oli vaikeuksia koota varoja häätilaisuutta varten. 


Molemmat, sekä Devorah että Avraham, ovat vammaisia, eivätkä voi saada elantoansa työtä tehden. Yksinkertaista elämää viettäen Bnei Brakissa he aloittivat yhteisen elämänsä suuren velkataakan alaisina. 


Hääseremonia oli vähällä peruuntua, mutta viime hetkellä rabbi Scheinerin kirjoittama vetoomus suuresta mizvasta orpolapsen Torah oppilaan auttamiseksi avasi ihmisen sydämet, ja ”HaShem avulla” äiti pystyi järjestämään hääjuhlat. 

Avustukset ovat Israelissa verottomat ja vähennyskelpoiset ilman ylä/ala rajaa. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286988, 

https://thechesedfund.com/vaad-ha-rabbanim/soontobechasson?aff=8, 


15. Demokraattista puoluetta kannattavien progressiivisten ryhmien koaliittio suunnittelee uhkausten kautta tunkevansa tiensä Valkoiseen Taloon, kertoo Free Beacon editorial Washingtonissa. 


Nämä ryhmät muitten ohella järjestävät massiivisia yleisiä rauhattomuuksia Free Beacon lehden mukaan iskulauseella: ”Miehitä, pidä se, sulje kaikki, ei vain vaalipäivänä, vaan viikkojen aikana”. 


Free Beacon arvioi, että ”vain hölmö voisi uskoa tällaisten ryhmien pysyvän väki-vallattomina 500 mielenosoitusten jälkeen pitkin kesää 2020. Väkivallan ja murhien loppumiseen tarvitaan vain murskavoiton antaminen Bidenille”, kirjoitetaan lehden pääkirjoituksessa. 


He valmistautuvat siihen, että Trump voi kiistää vaalien tulokset, eikä suostu poistumaan Valkoisesta Talosta. Toiseksi he uskovat, että ”mail-in” postiäänestys on yhtä turvallista kuin marketissa käynti. 


Hillari Clinton on jo kieltänyt Bideniä suostumaan mihinkään, tuli mitä tahansa. Free Beacon ennustaa Demokraattisen puolueen turvautuvan maanpetokseen voittonsa varmistamiseksi.

https://www.wnd.com/2020/09/electoral-terrorism-dems-plan-threaten-way-white-house/, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 


Jerusalem 24 -37; Tiberias 28 -42; Suolameri 34 -44; Eilat 31 -44 +C-astetta, huomenna lämpötilan uskotaan laskevan useita asteita, aurinkoista. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021