Tiistai 01.09.2020

 TIISTAI 01.09.2020

01. Israelin koulut aloittivat toimintansa tiistaiaamuna, mutta punaisiksi määriteltyjen kaupunkien lasten koulut alkavat myöhemmin. 


”Koronatsaari” Gamzun liikennevalo-suunnitelman mukaan kaupungit, joissa tartuntojen määrä ylittää määrätyn kriteerin, määritellään punaisiksi. 

 Avattuja kouluja koskevat tiukat rajoitteet, jotka koskevat erityisesti joitakin asteita, ja joita on noudatettava: Opiskelutila jaetaan suojattuihin osiin ja koulupäivää lyhennetään. 


Lastentarhoissa ja esikouluissa tilan jakamista ei vaadita, ja koulupäivä kestää normaaliajan kuusipäiväisissä kouluissa muutamin poikkeuksin. Sama koskee myös 1. ja 2. tason opiskelijoita. 

3. ja 4. tason luokat jaetaan pieneen soluihin korkeintaan 18 opiskelijalle, ja heidän tulee opiskella ainakin 5 päivää viikossa.


5. ja 6. tasojen opiskelijoiden tulee osallistua opiskeluun ainakin 9 tuntia viikossa.

Jakaantuen ainakin kahdelle päivälle, mutta koulut voivat vaihtaa ohjeita. Tämän tason opiskelutilat jaetaan enintään 18 opiskelijaa käsittäviin lohkoihin. 


Tasot 7 -12 opiskelijoiden tulee osallistua opiskeluun ainakin 9 tuntia viikossa, jakaantuen kahdelle päivälle, etäisyysvaatimusta on noudatettava. 


Opiskelijoiden tasosta 5 ylöspäin tulee aina pitää kasvosuojaa koulutiloissa. 

Tasojen 3 ja 4 opiskelijoiden tulee pitää kasvosuojaa osalla koulupäivää. 1. ja 2. tason opiskelijoiden eikä esikouluissa ja lastentarhoissa vaadita kasvosuojaa. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286345, 


02. USA:n ja Israelin edustajat matkustivat maanantaina Saudi Arabian alueen yli matkallaan Abu Dhabiin osallistuakseen rauhankonferenssiin.


UAE oli puolestaan varautunut hyvin täyttääkseen 50 henkilön juutalaisseurueen tiukat juutalaisen Lain vaatimat ruokastandardit asuessaan St Regis hotellissa. 


Rabbi Yissachar Krakowski, USA:n toimivan OU Kosher – maailman suurimman Kosher Todistuksen Agentuuri, lennätettiin Abu Dhabiin varmistamaan, että juutalaisille tarjottu ruoka täytti juutalaisen Lain vaatimat standardit.


Krakowski sanoi, että hänen velvollisuutensa koski myös hotellin keittiötä, sen ruokatavaroita, ja valmistuksessa käytettyjä välineitä: liesi, uuni, kaatoallas, että ruokailuvälineet, lautaset ja astiat ovat uusia, koskaan käyttämättömiä. 


Käytetyt välineet tulee tarkoin puhdistaa ja steriloida kuumalla vedellä tai tulella. 


Krakowski sanoi suhteiden normalisoimisen UAE:n ja Israelin välillä palvelevan kulttuurien sovittamista yhteen, sillä ruuat UAE:ssa ja Israelissa muistuttavat toisiaan täyttäen kulttuurieroja. 

Abu Dhabin delegaatioille tarjottu menu ei sisällä liha- eikä maitoruokia. Siihen kuuluvat grillattu meriahven tryffelikastikkeessa, cheddar juusto salaatti, Kunafa ja suklaa fondue muiden muassa. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286334, 


03. Pääministeri Benyamin Netayahu tapasi Emiraatin kruununprinssin Mohammed bin Zayedin Abu Dhabissa vuossa 2018, kertoo Yediot Aharonit. 


Raportissa kerrotaan keskustelujen edenneen hyvässä ilmapiirissä, ja kontakteja jatkettiin tapaamisen jälkeen, sanovat diplomaattilähteet. Mossadin johtaja Yossi Cohen oli mukana tapaamisessa. 


Kansallisen Turvallisuusneuvoston johtaja Meir Ben Shabbat, joka johti Israelin Abu Dhabin delegaatiota, osallistui tapaamiseen USA:n ja Emiraatin edustajien välillä vuosi sitten, mikä on osa UAE:n ja Israelin välisiä yhteyksiä. 


Pääministerin kanslia kieltäytyi reagoimasta raporttiin, mutta Netanyahu vihjaili puheessaan ”tapaamisiin, joista ei ole kerrottu kansalle”. 


”Tapasin hyvin useita arabi- ja muslimimaailman johtajia. Paljon enemmän kuin luuletkaan. On monia asioita, joita en voi vielä paljastaa, mutta uskon niiden nousevan esiin tulevaisuudessa. Näet vain jäävuoren huipun sulavan”. 

https://www.jpost.com/israel-news/netanyahu-met-with-uae-prince-in-abu-dhabi-in-2018-report-640680, 


04. EL AL:in kone, joka kuljetti USA:n ja Israelin edustajat Abu Dhabiin, oli varustettu Elbit DIRCM järjestelmällä suojaamaan konetta ohjusiskuilta. 


Tätä Elbit DIRCM-järjestelmää on asennettu useisiin kaupallisiin ja sotilaallisiin suihkukoneisiin pitkin maailmaa. 

Elbit systeemin ohjatut IR torjuntatoimet (DIRCM) suojaavat konetta etsien, jäljittäen ja tukkien tulevat infrared-uhkat, mukaan lukien maasta-ilmaan ohjukset ja olalta pinnalta ilmaan laukaistavat ohjukset, jotka tunnetaan myös nimellä ”liikuteltava ilmapuolustusjärjestelmä” (MANPADS). 

https://www.jpost.com/israel-news/netanyahu-met-with-uae-prince-in-abu-dhabi-in-2018-report-640680, 


05. ”Se on puukonisku selkään” sanoo PA:n pääministeri Mohammad Abu Shtayyeh USA:n, Israelin ja UAE:n välisestä rauhansopimuksesta, joka allekirjoitetaan piakkoin. 


PA/PLO/HAMAS arabien reaktio on hurjistunut siksi, ettei sen edustajia edes informoitu tai kutsuttu mukaan keskusteluihin. 


”Palestiinalaiset olivat syvästi ahdistuneita nähtyään Israelilaisen koneen laskeutuvan Abu Dhabiin” sanoi Shtayyeh. 


USA:n ja Israelin delegaation Abu Dhabiin kuljettanutta matkustajakonetta kutsutaan nimellä ”Colony of Kiryat Gat”, joka ”rakennettiin Faluja kylän maalle, jossa Gamal Abdel Nasser oli piiritettynä” kuten Shtayyeh selitti. 


Hän ilmeisesti viittasi taisteluun IDF:n ja Egyptin armeijan välillä 1948 sodassa. PA:n arabit väittävät, että Kiryat Gat on rakennettu maalle, jonka omistavat Faluja ja Iraq al-Manshiya arabikylät. 


Egyptin armeija miehitti kylät toukokuussa 1948, mutta IDF ajoi heidät pois vastahyökkäyksessään. Miehittäjien joukossa oli nuori upseeri Gamal Abdel Nasser, josta tuli myöhemmin Egyptin presidentti. 


Shtayyeh kutsuu EL AL koneen laskeutumista UAE:n lentokentälle selvänä ja räikeänä arabien kannan rikkomisena arabien ja Israelin välisessä konfliktissa. 

”Toivoimme näkevämme UAE:n koneen laskeutuvat vapauttamaan Jerusalemin kaupungin, mutta elämme arabimaailman vaikeaa aikaa”. 


PA:n pääministeri ylisti niitä arabimaita, jotka vastustavat UAE:n ja Israelin välien lämpenemistä – pian myös diplomaattitasolla ja lähetystöjen vaihtamisella. 


”Arabimaat eivät ole antaneet PA:lle taloustukea vuoden alusta. Amerikan tuki UNRWA:lle on loppunut. Lisäksi Israel pyrkii mustamaalaaman meitä pidättämällä keräämiään verosaataviamme. Jouduimme ottamaan 350 USD lainan pankista voidaksemme maksaa työntekijöittemme palkoista puolet”. 


Korkea Fatahin virkailija Monir al-Jaghoub sanoi PA:n arabien olevan hyvin pettyneitä UAE:n suostuttua normalisoimaan suhteensa Israeliin. 


”Abu Dhabin johtajat ovat saaneet nimensä arabihistorian mustalle listalle”, sanoi Nablusissa asuva poliittinen analyytikko Samer Anabtawi, kehottaen UAE:n kansalaisia ottamaan delegaatiot vastaan kenkiä heittämällä.  

Arabit osoittavat halveksuntaansa kenkiä heittelemällä. 


Kansalliset ja islamilaiset joukot Ramallahissa ”tuomitsivat UAE:n ja Israelin välisten suhteitten normalisoimisen kutsuen sitä petokseksi”. 


Gazassa valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas tuomitsi samoin UAE:n toimet: 

”Matka tuo esiin sionistien rikokset Jerusalemin kaupunkia ja siunattua Al-Aksa moskeijaa vastaan voimistaen setlementtejä ja maan varastamista”.


Toinen Gazassa toimiva terrorijärjestä Palestiinan Islamic Jihad (PIJ) sanoi ”delegaatioiden matkan Abu Dhabiin osoittavan UAE:n poliittisen ja moraalisen tason madaltumisen ja historian taantumisen”. Paraskin taho puhumaan moraalin tasosta, joka itse murhaa ja raiskaa viattomia siviilejä. 

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/palestinians-outraged-by-israeli-delegations-visit-to-uae-640597, 


06. UAE ja Israel ovat aloittaneet keskustelut lähetystöjen avaamiseksi, korkean tason hallitusten välisten tapaamisten aikana Abu Dhabissa maanantaina. 


EL AL:in Israelin lipulla varustettu matkustajakone lensi ensimmäisellä suoralla lennolla Saudi Arabian alueen yli Ben Gurionista Abu Dhabiin. 


Israelin delegaation johtaja Ben-Shabbat kävi Emiraatin kollegansa Sheikh Tahnoon bin Zayedin kanssa pitkähkön keskustelun. Eri ministeriöitten edustajat keskustelivat samoin UAE:n virkaveljiensä kanssa suhteitten kehittämisestä useilla aloilla. 

https://www.jpost.com/israel-news/historic-flight-from-israel-to-uae-takes-off-640536, 


07. Fatahin keskuskomitean sihteeri Jibril Rajoub, jolla on tunnettu terroristeja suosiva Israelin vastainen tausta, kiihotti PA:n arabeja aloittamaan taistelun Israelia vastaan väittäen, että ”terrorismi on laillinen optio taisteluissa Israelia vastaan UAE:n ja Israelin välien normalisoitumisen vuoksi”.  


”Intressimme on, että taistelun kautta vahingoitamme miehitystä, ja että miehityksen hinta koskee miehittämistä eikä meitä” Rajoub selitti PA TV:n ohjelmassa 17.08.2020, kuten PMW raportoi. 


”Kaikki mahdollisuudet ovat avoinna kaiken muotoisille vastarintatoimille miehitetyillä alueilla miehityksen kaikkia muotoja vastaan, sen symboleja vastaan” Rajoub selitti käyttäen terroristien käyttämiä termejä, joita ulkopuolinen ei ymmärrä. Hän vaatii aseellista taistelua ja terrori-iskuja. 


Äskeisten viikkojen aikana tapahtuneet terrori-iskut osoittavat, että Fatahin johdon kiihotuskampanja tuottaa tulosta, ja iskuihin Israelin siviilejä vastaan syyllistyneet (marttyyrit) ovat saaneet synninpäästön Abbasin taholta. 


Heinäkuun lopulla PLO:n hallituksen jäsen Wasel Abu Yusuf vahvisti, että Fatah, PLO ja muut arabiryhmät ovat sopineet kolmannen intifadan aloittamisesta. 


”Se tulee tietenkin olemaan kaiken kattava intifada, kansallinen kapina, ja kaikki kohdistettuna rikollisen miehityksen lopettamiseen, jota harjoitetaan kaikissa rikoksissa ja hyökkäyksissä Palestiinan kansaa vastaan. Tämä intifada on välttämätön ja itse asiassa kaikki on jo valmisteltu” sanoi Yusuf. 

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/senior-fatah-figure-urges-violence-in-wake-of-uae-israel-peace-deal-640648, 


08. Netanyahu sanoi UAE:n normalisoitua välinsä Israelin kanssa, ettei PA/PLO:n arabeilla ole enää veto-oikeutta estääkseen rauhansopimuksia.  

https://www.jpost.com/israel-news/netanyahu-and-kushner-speak-on-uae-israel-deal-future-of-middle-east-640469,


09. IDF iski helikoptereilla ja hävittäjillä Hizbullahin kohteisiin pitkin Libanonin rajaa maanantaina sen jälkeen, kun IDF:n sotilaita tulitettiin lähellä Menaran kibbutsia Ylä-Galileassa. Juutalaisia kehotettiin pysymään kodeissaan ja lukitsemaan ovensa, koska rajakohtaus voi ennakoida kommando-iskua. Teitä suljettiin. 

https://www.jpost.com/breaking-news/idf-launches-flares-across-lebanese-border-report-639944, 


10. Vuodesta 1970 lähtien jokainen, jolla on yksi isoisä tai isoäiti, on oikeutettu tekemään aliyan Israeliin siihen kuuluvine etuisuuksineen. 


Tämä ”laki paluuoikeudesta” halutaan muuttaa, ja sitä koskevasta lakiesityksestä käydään arvattavasti kiihkeää keskustelua keskiviikkona Knessetissä. 


Bezalel Smotrichin tekemän lakimuutoksen mukaan paluuoikeus on jokaisella, jolla on yksi juutalainen vanhempi, ja vain juutalaisen halachan mukaan, joka

määrittelee juutalaisuuden periytyvän äidin kautta. Hän pelkää juutalaisten assimiloituvan myös Israelissa USA:n ja Englannin tapaan, ellei lakia muuteta.

https://www.jpost.com/israel-news/new-bill-aims-to-change-law-regarding-who-can-make-aliyah-639878, 


11. Syyrian viranomaiset syyttävät Israelia maanantaiyönä tehdyistä ilmaiskuista Damaskoksen eteläpuolelle, jossa kuoli 11 ihmistä, toisten tietojen mukaan kaksi sai surmansa ja useita haavoittui (SOHR). IAF ei ole kommentoinut asiaa.  


Syyrian ilmatorjunta eliminoi joitakin ohjuksia, tiedottaa Syyrian armeija ja syyttää Israelia. Iskuissa kuoli 7 Iranin tukeman militian ei-syyrialaista jäsentä, ja 3 Syyrian armeijan sotilasta. Lisäksi yksi siviili kuoli sirpaleista, sanoo SOHR. 

https://www.jpost.com/breaking-news/report-from-syria-attacks-on-damascus-640649, 


12. Venäläinen hävittäjä Su-27 loukkasi NATO-maan Tanskan ilmatilaa lentäen selvästi tanskalaiseen ilmatilaan perjantaina pyrkiessään häiritsemään USA:n strategisen pommikoneen B-52 lentoa.


”Tapahtuma osoittaa Venäjän kansainvälisten normien rikkomisen ja NATO-maan itsenäisen ilmatilan loukkaamisen. Pysymme valppaina ja valmiina turvaamaan NATOn ilmatilan 24/7”, sanoi kenraali Jeff Harrigian, NATOn yhteisten ilmavoimien komentaja median tiedotteessaan. 

https://www.jpost.com/international/russian-jet-violates-nato-airspace-in-attempt-to-intercept-us-b-52-bomber-640678, 


13. Israel ja Hamas suostuivat uuteen tulitaukoon Qatarin johdolla käytyjen keskustelujen jälkeen tiistaiaamuna. 

IDF lupaa lopettavansa vastaiskunsa Gazan kaistalle ja poistavansa kalastus-oikeuden rajoitukset merialueella. 


Se on kuitenkin ehdollinen riippuen siitä, loppuvatko pyroterrorismi, IDF:n sotilaita vastaan tehdyt tulitukset ja raketti-iskut Gazasta. 

Qatar tulee jatkamaan dollarivirtaansa Gazan kaistalle. 

https://www.debka.com/mivzak/israel-hamas-agree-on-another-gaza-truce/, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 


Jerusalem 21 -34; Tiberias 27 -41; Suolameri 28 -38; Eilat 28 -41 +C-astetta, aurinkoista, lämpenevää. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021