Torstai 27.08.2020

 TORSTAI 27.08.2020

01. Palestiinalaisiksi itseään kutsuvan sekakansan jäsenet ovat mieleltään kovin sairasta porukkaa, sillä melkein aina, kun joku heistä on syyllistynyt johonkin väkivaltaiseen hyökkäykseen israelilaista vastaan, PA:n taholta ilmoitetaan, että mies on henkisesti sairas, eikä vastaa teoistaan.


02. Tämä toistui keskiviikkona Petah Tikvassa Segulan risteyksen läheisellä pysäkillä. 

46-vuotias, Nablusista kotoisin oleva PA:n arabi, jolla on Israelin antama työlupa, 

puukotti 39-vuotiasta, neljän lapsen isää, rabbi Shay Ohayonia, ja tilanteesta otetun valvontakameran videon mukaan juoksi kiirehtimättä pois paikalta.


Uhri vietiin Magen David Adomin ambulanssilla Rabin lääkintäkeskukseen kriittisessä kunnossa, mutta jossa hänet myöhemmin todettiin kuolleeksi. 

Shin Bet turvallisuusjärjestö pitää hyökkäystä terrori-iskuna.  Häntä oli puukotettu useaan kertaan yläruumiiseen. 


Paikalliset asukkaat ottivat murhaajan kiinni pidätellen häntä, kunnes poliisin yksikkö tuli paikalle pidättäen hänet. Hänellä oli puukko mukanaan. Median mukaan murhaaja oli mieleltään sairas, joka on ollut hoidettavana. 


IDF suoritti ennakkovalmistelut murhaajan kotitalon tuhoamiseksi. Pääministeri Netanyahu pitää tapausta hyvin törkeänä ja vaatii hänelle maksimirangaistusta.

https://www.ynetnews.com/category/3083, 

https://www.jpost.com/breaking-news/at-least-1-injured-in-stabbing-in-petah-tikva-background-unclear-640000



03. Libanonista tulitettiin IDF:n sotilaita keskiviikkoaamuna Kibbuts Menaran lähellä YläGalileassa. 

IDF kehotti Menaran, Margaliotin, Malkiyan, MisgavAmin ja Yiftahin asukkaita pysyttelemään sisätiloissa ja lukitsemaan ulko-ovensa peläten kommandoiskua.  


Maantiet Malkiyan, Ramot Naftalin ja Margaliotin lähellä suljettiin. 

Tulitus tapahtui IDF:n maasto-operaation aikana 22.40 aikaan alueella. 

Kuultuaan tykkitulen heitä vastaan IDF ampui tusinoittain savukranaatteja ja valoraketteja voidakseen paikantaa tulituksen aiheuttaneet. 


Tulituksen aloittaneita ei pystytty paikantamaan, mutta ”se tuli Libanonista”. 

Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah mainitsi tilanteesta keskiviikkoiltana, mutta sanoi palaavansa siihen myöhemmin.


IDF iski JP:n mukaan Hizbullahin pystyttämiä tarkkailutorneja vastaan Libanonin alueella.


IDF jatkaa korkeaa hälytystilaa Beirutin sataman pommi-iskun jälkeen, ja vaikka Hizbullahin ei uskota käyttävän sitä tekosyynä iskeä Israeliin, paikalle tuodut IDF:n lisäjoukot pysyttelevät edelleen hälytysvalmiina alueella. 

https://www.jpost.com/breaking-news/idf-launches-flares-across-lebanese-border-report-639944, 


04. Koronatsaari, professori Ronni Gamzu varoitti keskiviikkona poliitikkoja antamasta omien intressiensä nousemista esteeksi kansan terveydelle. 


Hän selitti, että poliitikot, jotka tuntevat menettävänsä ääniä tulevissa vaaleissa, tekevät epäloogisia ratkaisuja. 


Taistelujen kohteena on ortodoksi Breslov juutalaisten vuotuinen matka Umaniin, jonka Gamzu halusi peruuttaa pelätessään sen voivan kiihdyttää uudelleen koronavituksen tartuntoja. 

Sanallinen taistelu on muuttunut poliitikkojen – lähinnä Litzmanin - ja Gamzun väliseksi kamppailuksi, johon toiset ministerit ovat sekoittaneet omat mausteensa. 


Ukraina julkisti tilapäisen kiellon useimpien maiden edustajille matkustaa Ukrainaan syyskuun 28. päivään saakka - Jom Kippur juutalaisen kalenterin mukaan – sekä jatkaa lukitusta lokakuun loppuun saakka voidakseen hillitä uudelleen noussutta virustartuntojen määrää. 

https://www.jpost.com/health-science/gamzu-to-post-coronavirus-plagued-by-illogical-decision-making-640036,

 

05. Ministeri Yisrael Katz ja 2. pääministeri Benny Gantz löysivät budjetista 86 miljoonaa NIS, jolla pyritään nopeuttamaan koronavirus rokotteen kehittämistä. 


Tällä määrällä halutaan rahoittaa Korkeasti Pyhien Päivien jälkeen alkavaa pilottiohjelmaa, jota valvoo Institute for Biological Researth, ja jolla pyritään edistämään koronavirus rokotteen kehittämistä.  

 https://www.jpost.com/israel-news/katz-gantz-allocate-nis-86m-for-coronavirus-vaccine-development-640110, 


06. Edellisen päivän aikana Israelissa testattiin 1 937 positiivista tapausta. Kaksi ihmistä menehtyivät COVID19 tartunnan seurauksena.

Kuolleitten määrä on nyt 877 potilasta. 

Keskiviikkona testattiin kaikkiaan 33 382 ihmistä. https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-in-israel-1937-new-cases-death-toll-rises-to-877-640113, 


07. UUTISIA LYHYESTI

- Emek Israelissa Galileassa todettiin moskiittojen levittävän West Nile kuumetautia.

      https://www.jpost.com/breaking-news/mosquitos-carrying-west-nile-fever-     

      detected-in-galilee-emek-yisrael-640118.

- Venäjä aloittaa tutkimukset Kremliniin kriittisesti suhtautuvan Navalnyn tapauksesta. Hänet vietiin tutkimuksiin ja hoitoon ulkomaille. 

https://www.jpost.com/breaking-news/russia-launches-probe-into-hospitalization-of-kremlin-critic-navalny-640117,

- Venäjä pidätti sotilaan, joka luovutti valtion salaisuuksia Ukrainalle. https://www.jpost.com/breaking-news/russia-detains-serviceman-for-allegedly-passing-state-secrets-to-ukraine-640115, 

- KE Moshe Gafni joutui sairaalaan 12 päiväksi, kunto on jo parantumassa. https://www.jpost.com/breaking-news/mk-moshe-gafni-hospitalized-for-12-days-medical-condition-improving-640108, 

- Saudien yleinen syyttäjä vaati uusintaa 3 alaikäiselle annetun kuolontuomion vuoksi. https://www.jpost.com/breaking-news/saudi-public-prosecutor-orders-review-of-death-penalty-for-3-minors-640106, 

- Libanon on häviämässä maailman kartalta, ellei se pysty muodostamaan uutta hallitusta ja reformoimaan järjestelmäänsä, sanoo Ranskan ulkoministeri. https://www.jpost.com/breaking-news/lebanon-risks-disappearing-without-new-government-reforms-french-fm-640103, 

- Kategoriaksi 4 kehittynyt Hurrikaani Laura rantautuu Louisianaan lähellä Cameronia, sanoi USA:n Kansallinen Hurrikaanikeskus (NHC) torstaina. 

Lauralla on 150 mailin nopeus (”240 km)/tunnissa. Se rantautuu 40 mailia (70 km) Port Arthurin itäpuolelle, josta se nousee sisämaahan. 

https://www.jpost.com/breaking-news/category-4-hurricane-laura-makes-landfall-in-louisiana-640105,

- Pyroterrori jatkuu Gazasta. Kranaatilla varustettu ilmapallotypäs löydettiin lähellä kasvihuoneita Ohadissa, Eshkol paikallisneuvoston alueella. https://www.jpost.com/breaking-news/incendiary-balloon-with-attached-grenade-found-in-eshkol-greenhouses-640101,

- Afganistanin tulvissa surmansa saaneiden lukumäärä on nyt 122, mutta useita ihmisiä on kadoksissa. Yli 250 ihmistä haavoittuivat. https://www.jpost.com/breaking-news/death-toll-rises-to-122-in-afghan-flash-floods-many-missing-640100,


08. Kansainvälistä diplomatiaa opetteleva entinen kenraaliluutnantti, ulkoministeri  Gaby Ashkenazi arvioi sisäpoliittista tilannetta todeten, että ”Israel on nyt muuttanut suuntaansa ”liittämisestä normalisointiin”, pyrkiessään normalisoimaan ulkopoliittisia suhteitaan alueen arabi/muslimi valtioihin. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286063, 


09. Lincolnin Projektin nimellä tunnettu poliittinen toimintakomitea, jonka kannattajat ovat presidentti Trumpin republikaanisia kriitikoita, sanovat Jared Kushnerista, Valkoisen Talon neuvonantajasta, että hän on paha. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286060, 


10. Panels Politics viimeisimmän gallupin mukaan puolueiden kannatus on näin: 

Likdud 28;  

SiniValkoinen 10; 

Yesh Atid 20;

Arabien Joint Lista 14;

Shas 8;

UTJ 7;

Israel Beitenu 9; 

Yamina 17; 

Meretz 7; 

Labor, Dereck Eretz, Gesher, Jewish Home ja 

Otzma Yehudit eivät ylitä vaalikynnystä.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/286046, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 –37; Eilat 26 -39 +C-astetta, aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloihin.

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021