Tiistai 25.08.2020

 TIISTAI 25.08.2020

01. Hallituksen budjetin hyväksymisen määräajan maanantain keskiyöstä 23.59 siirtäminen 120 päivällä eli joulukuun 23. päivään saakka pelasti samalla Israelin neljänsistä vaaleista 2-vuodessa. Uusi määräaika on 4 päivää ennen pääsiäistä. 


Likudin johtaja Benyamin Netanyahu ja SiniValkoisten johtaja Benny Gantz opastivat maanantaina puolueitaan äänestämään lakiesityksen puolesta varmistaen sen hyväksymisen. 


”Viimeinen asia, mitä Israel tarvitsee näissä oloissa, ovat vaalit” totesi pääministeri julkistamassaan videossa. 

2. pääministeri Benny Gantz totesi lausunnossaan yhtyvänsä Netanyahun lausuntoon pyytäen häntä lopettamaan poliittisen taistelunsa. 


”Jos päämääräsi on yhteistoiminta auttaa Israelin kansalaisia, käteni ovat ojennettuina, mutta jos haluat jatkaa liikkeitäsi ja vahingoittaa lain hallintaa, tulen estämään sen” Gantz sanoi. 


Likudin ja SiniValkoisten välisen kiistan keskeisenä kysymyksenä on korkeiden virkailijoitten, poliisikomentajan, valtion syyttäjän sekä v. 2022 oikeusministerin, 

valitseminen, josta Bibi ja Gantz kiistelivät maanantai-iltaan saakka. 


Näillä virkailijoilla voi olla keskeinen osa päätettäessä, kuinka vakavia Bibiä vastaan nostetut syytteet lopulta ovat. Bibi vakuuttaa syyttömyyttään ja sanoo joutuneen poliittisen ajojahdin kynsiin, jota käydään median välineissä. 

https://www.jpost.com/israel-news/politics-and-diplomacy/lapid-budget-delay-proves-netanyahu-failed-639754, 


02. Likud ja Sinivalkoiset ovat voineet sopia tulitauosta (hudna), mutta - kuten arabialainen termi hudna tarkoittaa, - se on tilapäinen ja sen voi rikkoa niin halutessaan, kirjoittaa Gil Hoffman analyysissään. 


Hoffman paljastaa, että Netanyahu piilotteli salaista asettaan viimeiseen saakka, mutta paljasti sen ennen maanantai-illan Knessetin äänestystä.


”Tämä ase on menetyksellisesti toiminut strategisti Moshe Klughaft, jonka hän kiinnitti uudeksi strategiseksi neuvonantajakseen”.

”Tämä mies avusti ehdokkaita voittamaan äskeiset vaalit Romaniassa ja Georgiassa, sekä avusti Naftali Bennettiä rakentamaan poliittisen uransa”. 


Nyt tämä strategisti avustaa Netanyahua valmistelemaan seuraavia vaaleja, milloin hyvänsä ne lienevätkin. Hänet hyvin tunteva kollega arvioi häntä sanoen: ”Hän on lopullinen (ultimate) taistelija, etkä liitä sellaista suurella Likudin rahalla palkattua henkilöä tiimiisi, elleivät vaalit ole lähellä” sanoo Hoffman. 


”Klughaft avusti Netanyahua viimeistelemään strategian, jolla maksimoitaisiin kaikki, mitä SiniValkoisilta on saatavissa muutaman päivän kuluessa. 

Hän organisoi Bibin toiminnat siten, että ne antaisivat vaikuttimen, että olemme vaalien kynnyksellä, ja jopa lähetti hänet Mahane Yehuda markkinatorille, jossa pääministeri on erityisen suosittu”. 


Uuden neuvonantajansa julkistamisella maanantaina 18.00 Bibi halusi viestittää Gantzille: ”Paras olla sotkematta ympyröitäni”. 


Gantz esitteli Knessetin äänestyksen aikaan oman negatiivisen neuvonantajansa Ronen Tzur, joka on kirjoittanut Gantzin eniten Bibiä arvostelleet puheet, uhaten turvautua järeimpiin aseisiinsa, ellei Bibi suostu yhteistyöhön hänen kanssaan.


Netanyahu pitää pahimpana uhkanaan kuitenkin Bennettiä, jota vastaan hän on suunnitellut uusia keinoja Klughaftin avustuksella, joka tuntee Bennettin. 

https://www.jpost.com/israel-news/politics-and-diplomacy/netanyahu-gantz-made-peace-but-unleash-the-dogs-analysis-639805, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285839, 


03. Gazan julistamaton sota jatkuu diplomaattisten aloitteiden jatkuessa myös useallakin rintamalohkolla. 


Aikaisin tiistaiaamuna IAF:n hävittäjät ja IDF:n tankit iskivät Hamasin ja Islamic Jihadin tukikohtia ja infrastruktuuria vastaan Gazan kaistalla, mitä on jatkunut usean viikon ajan. Puroterrorismi on sytyttänyt ainakin 36 tulipaloa Israelin puolella turva-aitaa, joita maanantain aikana sammutettiin. 


”IDF jatkaa meneillään olevan tilanteen arviointia ja toimii päättäväisesti ja lopullisesti kaikkia yrityksiä vastaan harjoittaa terroritoimintaa Israelin valtion asukkaita ja heidän itsenäisyyttään vastaan” todetaan IDF:n lausunnossa. 


Usean viikon aikana IDF n pyrkinyt viestittämään Gazan kaistaa hallitsevalle Hamasille ja muille terrorijärjestöille Gazassa, että vastaiskut tulevat jatkumaan Hamasin varastoja ja maanalaista infrastruktuuria vastaan, elleivät ne lopeta pyroterrorismia Israelin siviilejä vastaan, joka on polttanut satoja hehtaareja viljelysmaata, pensaikkoa ja luonnonmetsää turva-aidan tuntumassa. 


Ilmapalloihin on yhä useammin liitetty pommeja sytytysaineiden lisäksi, millä uhataan nimenomaan lapsia ja nuoria. Eräs niistä poltti osan esikoulusta. 


IDF on pyrkinyt kehittämään lasertekniikalla toimivia kanuunoita, joilla ilmapalloryppäitten tuhoaminen on halvempaa ja nopeampaa kuin ohjukset, mutta teknologia on vielä kokeiluasteella.

https://www.jpost.com/breaking-news/idf-strikes-southern-gaza-strip-palestinian-report-639828, 


04. Hamasin korkea virkailija sanoi maanantaina Hamasin valvomalla TV-kanavalla Palestine Today, että ”väkivalta jatkuu ja kasvaa, kunnes Gazan arabien vaatimuksiin saarron lopettamiseksi on suostuttu”. 


”Se on meidän oikeutemme”, sanoi virkailija Ismail Radwan. 

Israel ja Egypti ovat jatkaneet Gazaan menevien kuljetusten valvontaa ja tarkastuksia voidakseen estää kiellettyjen tavaroiden viennin Gazaan. IDF on kiristänyt rajoituksia ja tarkastuksia tilanteen mukaisesti. 


Maanantaina neljä PIJ:n (Palestiinan islamilaisen Jihadin) jäsentä saivat surmansa heidän valmistelemansa pommin räjähtäessä heidän käsissään. Räjähdys tapahtui PIJ:n sotilastukikohdassa Gazan kaupungin Shejaiyan lähiössä. 

Sitä tarjottiin medialle aluksi IAF:n ohjusiskuna, mutta paikallinen media kertoi, että ”se oli sisäinen työtapaturma”. 

https://www.timesofisrael.com/idf-strikes-hamas-targets-in-southern-gaza-after-continued-arson-balloon-attacks/, 


Yksi Gazasta lähetty ilmapallorypäs räjähti IAF:n tukikohdassa, mikä tulee aiheuttamaan vastaiskuja Gazan kaistalla. https://www.timesofisrael.com/suspected-gaza-bomb-lands-in-air-force-base-as-israel-threatens-to-up-reprisals/, 


05. Lontoossa toimiva Asharq al-Awsat kertoi ohjelmassaan israelilaisiin tiedustelu-tietoihin perustuen, että IDF:n eteläisen komennuskunnan komentaja kenraalimajuri Herzi HaLevin johtama delegaatio lensi Dohaan Qatarissa. 


Delegaatioon kuului myös Shin Betin, Mossadin, NSC:n (Kansallinen Turvallisuus-neuvosto) ja armeijan korkeita virkailijoita.  


Delegaatio esitti laatimansa tulitaukoehdot Qatarissa asuville Hamasin johtajille, mukaan lukien terroriryhmän poliittisen toimiston johtaja Ismail Haniyeh. 

HaLevi oli käynyt Qatarissa helmikuussa neuvotellen samoista kysymyksistä Gazan kaistalla nousseen jännityksen laukeamiseksi. 


IDF ei halunnut tunnustaa eikä kieltää uutista; IDF usein pidättelee lausuntojaan, joka johdosta ulkomaiset uutistoimistot informoivat israelilaisia. 

https://www.timesofisrael.com/idf-southern-command-chief-in-qatar-to-discuss-gaza-ceasefire-report/, 


06. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo saapui 5-päiväisen Lähi-Idän ja PohjoisAfrikan kiertueensa ensimmäiseen etappiin, Israeliin, maanantaina tavaten Israelin johtajia vahvistaen edelleen Israelin ja USA:n välisiä luottamuksellisia suhteita. 


UAE:n korkea diplomaatti kertoi Israel HaJom lehdelle, että Pompeon vierailun keskeisenä aiheena on USA:n suunnitteleman rauhankonferenssin valmisteleminen, joka pidetään jossakin Persian Gulfmaassa, kertoi UAE:n korkea diplomaatti. 


USA ja UAE ovat lupautuneet lähettämään edustajansa konferenssiin, Egypti ja Jordania, joilla on rauhansopimus Israelin kanssa, sekä Saudi Arabia harkitsevat asiaa. PA ja erityisesti sen johtaja Mahmoud Abbas, on kutsuttu mukaan, mutta kasvojensa säilyttämiseksi Ramallah hylkäsi kutsun suoralta kädeltä. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285870, 

Pompeo lensi Sudaniin tänään ensimmäisellä suoralla lennolla Israelista. 

https://www.timesofisrael.com/israel-the-trumps-and-the-extremism-question-what-were-watching-at-the-rnc/,


07. Puhuessaan USA:n republikaanisen puolueen kansalliskokouksessa presidentti Trump kävi läpi radikaalia muutosta USA:n suhtautumisessa Israelin ja PA/PLO:n väliseen konfliktiin, johon kuuluivat USA:n lähetystön muutto Jerusalemiin, sekä USA:n eroaminen JCPOA-sopimuksesta Iranin kanssa.


”Voisin kamppailla Israelissa, uskoakseni minulla on siellä 98 %:n kannatus. Lisäksi uskoakseni eniten toimiani arvostavat kuuluvat evankelisiin kristittyihin. Ne arvostavat minua eniten” innostui Trump kehumaan. 


Republikaanien kansalliskokous jatkuu, jonka eräs huippukohta on ulkoministeri Pompeon videoitu ja tiistaina julkistettu puhe Jerusalemista, joka sekin särkee eräitä myyttejä olla vaalien aikana ottamatta kantaa Israelin/PA/PLO:n väliseen ongelmaan. 


Israelin horjumattomaksi ystäväksi todettu Nikki Haley puhuu tiistaina. Trump harkitsee Haleyn ottamista kaverikseen vaalikampanjassa. Hän olisi sopiva henkilö vastaamaan Kamala Harrisin Israelin vastaisiin hyökkäyksiin.  https://www.timesofisrael.com/israel-the-trumps-and-the-extremism-question-what-were-watching-at-the-rnc/, 

USA:n demokraattisen puolueen presidentti- ja varapresidentti-ehdokkailla näyttää kummallakin olevan henkisiä, patologisia ongelmia, jotka voittaessaan USA:n presidentin vaalit voivat syöstä koko federaation kaaokseen.


Toisaalta Demokraatit vakuuttavat, että jos Trump voittaa, he tulevat poistamaan Trumpin Valkoisesta Talosta väkivalloin; seurauksena on sisällissota.

https://allnewspipeline.com/The_Globalists_Plan_To_Whip_The_Masses_Into_A_Frenzy.php, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285880, 


08. Israelin Terveysministeriön pääsihteeri Hezy Levi vaati tiistaina Breslov Hasidic juutalaisia jättämään tänä vuonna käynnin rabbi Nachmanin haudalla Umanissa Ukrainassa.


Levi varoitti puhuessaan Reshet Bet ohjelmassa tiistaiaamuna, että jos COVID19 vaarallisessa kunnossa olevien potilaitten määrä nousee 700 -800 tapaukseen, Koronavirushallitus on pakotettu rajoittamaan kovalla kädellä kansalaisten aktiivisuutta. 


”Meillä on nyt 400 vakavasti sairasta potilasta. Jos määrä nousee 600 -700 välille, me joudumme nostamaan punaisen varoituslipun, ja tekemään jotain sen alentamiseksi. 


417:stä vakavasti sairaasta 108 ovat hengityslaitteissa; kuolleita on nyt 847. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285876, 


09. Jerusalemin yeshivassa asunut 60-vuotias mies joutui pahoinpitelyn kohteeksi viime viikolla. Hän kuoli eilen maanantaina Beit Yisrael lähiössä lähellä Meah Sharimia Jerusalemissa. 


Poliisi pidätti 40-vuotiaan Mevasseret Zionissa asuvan miehen, joka oli myös asunut samassa yeshivassa. Häntä syytetään murhasta. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285873, 


10. Turkki ja terrorijärjestö Hamas joka kuuluu Muslimiveljeskuntaan, lujittavat siteitään jännityksen tihentyessä Israelin ja Hamasin välillä. 

Gazasta ammuttiin Israeliin viikonvaihteen aikana 15 rakettia pyroterrorin ohella. 


Turkin sulttaaniksi pyrkivä presidentti Recep Tayyip Erdogan antoi Hamasin johtajalle Ismail Haniyehille audienssin lauantaina 22. elokuuta.  

Tilaisuudessa olivat läsnä Turkin sotilastiedustelun johtaja Hakan Fidan ja Haniyehin varamies Saleh al-Arour, jolla on 5 miljoonan USD etsintäkuulutus niskassaan. Erdogan kehotti Hamasia lisäämään hyökkäyksiä Israeliin. 


Israelin ystävänä tunnettu NATO-jäsen Turkki, jolle Israel myi drone koneita, on kääntänyt turkkinsa, ja on nyt innokas islamin kannattaja, pyrkien terrori-järjestöjen ohella etsimään yhteyksiä Iranin kanssa.  


Erdogan suunnittelee haalivansa 1.5 miljoonan sotilaan islamin armeijan, jonka päämääränä on vapauttaa Jerusalem ja Temppelivuori Israelin miehityksestä. 

Raamatun mukaiset ilmoitukset täyttyvät silmiemme edessä. 

https://www.debka.com/turkey-befriends-hamas-amid-spiraling-anti-israel-rocket-fire-from/, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 


Jerusalem 17 -32; Tiberias 24 -38; Suolameri 28 -38; Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021