TORSTAI 16.07.2020

TORSTAI 16.07.2020
Päivän mietelauseeksi sopisi hyvin juutalainen sanonta:
”Älä koskaan odota oikeudenmukaisuutta ihmisiltä, mutta älä koskaan jätä tekemättä sitä muille”. Ystävämme lisäsi siihen: ”Riippumatta siitä, ansaitsevatko he sen tai eivät”.
01. Pääministeri Benyamin Netanyahun keskiviikkona julkistama uusi taloudellinen avustuspaketti koronaviruspandemian aiheuttaman taloudellisen kriisin keskellä ei saanut talousministeriön virkailijoiden enempää kuin hallitusyhteistyön kumppaneidenkaan hyväksymistä.

Avustuspaketin mukaisesti valtio jakaa avustuksia kaikille Israelin kansalaisille riippumatta heidän tuloistaan tai siitä, ovatko he kärsineet taloudellisesti hallituksen asettamien rajoitusten vuoksi viruspandemian hallitsemiseksi.
Kritiikkiä on aiheuttanut suunnitelman toteuttamisen korkea hinta.

Suunnitelman mukaisesti jokainen talous ilman lapsia saa 750 NIS (218 USD), yksilapsinen perhe saa 2000 NIS (583 USD), 2-lapsinen perhe 2 500 NIS(729 USD), 3- ja useampilasinen perhe saa 3000 NIS (875 USD) kertakorvauksen.

Avustuspaketin arvioidaan maksavan 6 miljardia NIS (1,75 miljardia USD).
Israelin poliittiset puolueet ovat lähes kaikki kritisoineet sitä useimpien vaatiessa farisealaisesti huomioimaan ensin ne, jotka todella ovat avun tarpeessa, sekä hyvin toimeentulevien ja varattomien välisen eron.

Pääministeri Netanyahu uskoo 2.pääministerin Benny Gantzin hyväksyvän sen.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-takes-fire-from-coalition-partners-treasury-over-virus-handout-plan/,

02. 2. pääministeri, puolustusministeri Benny Gantz vaatii toimistolleen enemmän valtaa käsiteltäessä hallituksen toimia COVID19 pandemian hallitsemiseksi, kuten hän totesi keskiviikkona antamansa haastattelun aikana.

”Käsittääksemme Terveysministeriö on johtava lääketieteellinen elin, tarjoten Puolustusministeriölle oikeuden puolustaa kansaa. Näin toimitaan hätätilan aikana” Gantz selitti haastattelussa.

”Puolustusministeriö tietää, miten hoitaa kaikkein monimukaisimpia järjestelmiä maassa, joten olisi vahinko, ellei sitä käytettäisi” Gantz analysoi.

”En edes halua harkita mahdollisuutta, ettei noita valtuuksia anneta Puolustus-minieriölle poliittisten laskelmien vuoksi” Gantz lisäsi ilmeisesti viitateen siihen, ettei Netanyahu suostunut jakamaan valtaa Gantzin johtamalle Puolustus-ministeriölle, vaikka hän teki niin Naftali Bennettin toimiessa puolustus-ministerinä.

Gantz huomioi, että merkkien mukaan hallitus on hyvin lähellä julistaakseen täydellisen lukituksen toisen kerran kuukausien aikana, jota jotkut analyytikot pitävät yhteyshallituksen suurena virheenä hyödyntää sille annettua aikaa ensimmäisen lukituksen aikana muodostaa kontakteja jäljittäviä muotoja, järjestelmän ja pitkän aikajakson taloussuunnitelman testaamiseksi pandemian valvomiseksi tuhoamatta maan talouselämää.

”Lupaan kansalle, ettemme tule suostumaan maan sulkemiseen, jos on olemassa toinen vaihtoehto” Gantz selitti.

Hepreankielinen media julkisti tiistaina julkisuuteen vuodatettuna ”korkean Likud virkailijan” sanoneen, että ”Netanyahu oli vimmoissaan Gantzin tapaan, joka ilmeisesti esti useiden uusien rajoitusten asettamisen, joiden tarkoituksena oli estää virustartuntojen määrän nousu”, kuten virkailija sanoi.

Tiistain tilaisuuteen osallistunut Kansallisen Turvallisuusneuvoston korkea virkailija suositti ravintoloitten (paitsi ovelle toimitetut palvelut), beechit, synagogat ja yeshivat suljettaviksi. Gantz vastusti esitystä kehottaen odottamaan vielä yhden viikon, miten tartuntakäyrä kupruilee. https://www.timesofisrael.com/gantz-demands-more-authority-for-the-defense-ministry-in-pandemic-response/,

03. Tiistaina julkistetun gallupin mukaan Netanyahun kyky hoitaa koronavirus epidemiaa laski edellisestä pisteeseen, jossa vain alle kolmannes vastanneista uskoo hänen pystyvän hallitsemaan sitä.

Edellisen lukituksen aikana Israel pystyi oikaisemaan pahimpia kupruja käyrässä aiheuttaen maan liike - ja talouselämän lähes täydelliseen pysähdykseen, rajoitusten lähes täydellinen poistaminen on puolestaan aiheuttanut uuden nousun tartunta-tapausten määrässä. 

Talous joutui suuriin vaikeuksiin, ei keskeytettyjen liiketoimien jatkaminen uudelleen ole onnistunut toivotulla tavalla, eikä hallitus ole antanut talouden virkistämiseksi lupaamiaan tukivaroja ja helpotuksia.

Terveysministeri Yuli Edelstein näyttää vakavaa naamaa, ja varoittaa, että ilman yllättävää ihmettä maa on julistettava täydelliseen lukitukseen 4 päivän sisällä
https://www.timesofisrael.com/public-trust-in-netanyahu-to-beat-virus-has-declined-dramatically-poll-finds/,

04. ”Netayahun johtama koronahallitus ei todellakaan ole sitä, mitä piti”, sanoo Terveysministeriön entinen johtaja prof. Gabi Barbash toisen vaiheen alkaessa.

Hän luettelee kolme suurinta kuprua, jotka aiheuttivat COVID19 toisen vaiheen voimistumisen.
”Olisimme saaneet pienemmän toisen vaiheen, jos olisimme hoitaneet tilannetta paremmin” Barbash väittää.

Hän varoittaa osoittamasta kansalaisia heidän toimistaan, vaan pikemminkin kiekon tulee pysähtyä johtajatasolle.
”Kansa ei aina ollut selvillä vastuustaan, mutta armeijan entisenä upseerina voin sanoa: ”Ei ole olemassa huonoja sotilaita, vain huonoja komentajia”.

Tartuntojen määrä oli pudonnut toukokuussa 1000 tapausta/päivä, mutta aktiivisten tapaustenmäärä nousi korkeimmillaan 11 600 tartuntatapaukseen.
Maanantaiaamuna tuli voimaan uusia rajoituksia, ja hallitus käsittelee tilannetta uudelleen maanantai-iltana.

Tel Avivin yliopiston epidemiologian ja estävän lääkinnän professori Barbash pahoittelee, ettei hallitus pystynyt parempaan. ”Likudin ja SiniValkoisten muodostama yhteyshallitus ei pystynyt auttamaan eikä tekemään mitään hyvää” Barbash erittelee.

”Hallitus ei pystynyt tekemään estäviä päätöksiä, ja meni liian pitkälle esittäessään rajoituksia huhtikuun lopulla, koska se ei pystynyt pitämään kiinni peri-aatteistaan kansan painostuksen vuoksi, tehden päätöksiä joita ei olisi pitänyt tai tarvinnut tehdä”.

Barbashin mielestä ”toisen vaiheen aktivoituminen johtuu hallintomenetelmistä. Israelin olisi pitänyt reagoida rajummin ja aikaisemmin”.
https://www.timesofisrael.com/where-we-went-wrong-expert-says-these-3-blunders-caused-new-israeli-covid-chaos/,

05. Hallitusyhteistyön lainlaatijat, SiniValkoisten Zvi Hauser ja Osnat Mark valittiin paneeliin, jonka velvollisuuteen kuuluvat uusien tuomarien nimitykset.

Ehdolla ollut entinen oikeusministeri Ayelet Shaked sivuutettiin, kuten myös hänen nimityksensä rabbiinisten tuomarien nimityspaneeliin.
Hauser sai 67 ääntä; Mark 57 ja Shaked 47 ääntä.

Tuomarin nimitykseen tarvitaan 7 ääntä. Käytännössä 3-henkinen Korkeimman Oikeuden delegaatio pitää hallussaan veto-oikeutta nimitysasioissa, eivätkä nämä kolme ole koskaan jakaneet ääniään.

Kaikki 3 paneeliin valittua jäsentä edustavat oikeistoa, konservatiivisia puolueita, Mark on uskollinen Netanyahun puolustaja; Shaked on itsenäisempi, mutta hänellä on ollut huonot välit Netanyahun perheen kanssa.
https://www.timesofisrael.com/right-wing-mks-tapped-as-knesset-reps-on-judge-appointing-panel-shaked-snubbed/,

06. Koronavirus-tartuntojen määrä nousi keskiviikkona uuteen huippuun; kaikkiaan
1898 ihmistä testattiin positiivisiksi, raportoi terveysministeri Yuli Edelstein.

Heistä yli 204 ovat vakavassa tilassa.
Terveysministeriö testasi keskiviikkona 28 068 ihmistä; positiivisiksi testattujen määrä oli lähes 7 %.

Tänään Israelissa on 24 118 aktiivipositiivista potilasta niistä lähes 45 000 israelilaisesta, jotka saivat tartunnan pandemian alkamisesta lähtien.
 https://www.jpost.com/breaking-news/coronavirus-1758-new-patients-in-a-day-almost-200-in-serious-condition-635269,

07. Modernan johtava tutkija tri Tal Zaks sanoi keskiviikkona yksikantaisesti: ”Meillä on nyt rokote, joka ei vain muodosta ”antibodies” (vasta-aineita), vaan jotka taistelevat tehokkaasti virusta vastaan”.

Koska COVID19 viruksen vastaista rokotetta kehitetään kiireellisesti kymmenissä laboratorioissa, sairaaloiden lääkäreillä voi olla ylivoimainen tehtävä päättää, mitä heidän kannattaa tilata käyttöönsä.

Tal Zaks antaa selkeän ohjeen: ”Kannattaa valita rokote, joka osoittaa lupaavimmat tulokset kliinisten tutkimusten testeissä, joita usein kutsutaan
Kolmanneksi vaiheeksi, joista myös selviää, rokotteen potentiaalinen teho”.
https://www.jpost.com/health-science/modernas-chief-scientist-responds-is-a-vaccine-on-its-way-635255,
https://www.jpost.com/international/fauci-positive-for-us-vaccine-not-worried-about-china-winning-race-635231,

08. JP:n julkaisemassa, Eric R Mandelin laatimassa pitkähkössä artikkelissa pyritään taas kerran selvittämään, miksi PA/PLO:n arabijohtajat Arafatista Abbasiin eivät ole kyenneet eivätkä koskaan pysty allekirjoittamaan sopimusta, jolla Israelin ja  Palestiinan arabien välinen konflikti selvitetään lopullisesti.

En halua puuttua historian selkeisiin todisteisiin syistä, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle, koska ne lienevät useimmille tuttuja, mutta haluan kertoa, millaiseen johtopäätökseen artikkelin laatija Mandel päätyy.

Mandel sanoo esimerkein varustettuna, ettei konfliktin ydin ole, suostuuko PA/PLO Israelin itsenäisyyden julistamiseksi 30 %:n Juudeasta ja Samariasta, vaan perimmäinen islamin sääntö: ”Maa, joka kerran on ollut islamilainen, tulee olemaan sitä loputtomiin, ja että pakolaisoikeus on pysyvä sukupolvesta toiseen, kunnes islam on miehittänyt uudelleen menettämänsä maat”.

Siksi myös kaikki aiemmin solmitut sopimukset Israelin ja PA/PLO:n välillä ovat merkityksettömiä, koska niihin ei ole lisätty lauseketta, jolla konflikti lopetetaan osapuolten välillä lopullisesti. Tätä länsimaitten sinisilmäiset rauhanvälittäjät eivät ole pystyneet tajuamaan. Tämä koskee myös Trumpin vuosisadan diiliä. https://www.jpost.com/opinion/why-palestinians-cant-sign-an-end-of-conflict-pact-635225,

09. ”EU, Tanska, PA ilmoittavat jatkavansa kansainvälisen lain ja sopimusten rikkomista”, otsikoi Arutz Sheva asiaa koskevan Mordechai Sonesin artikkelin.

EU:n External Action Service (EU:n ulkomainen toimintapalvelu) ilmoitti tällä viikolla aloittavansa viidennen palestiinalaisia hyödyttävän sopimuksen toteuttamisen, infrastruktuuri-projektien rakentamiseksi Israelin täyden valvonnan C-alueilla.

Näiden projektien kokonaiskustannukset ovat 15.2 miljoonaa Euroa. 

Miten on mahdollista, että länsimaisen oikeus- ja kohtuuperiaatteiden puitteissa länsimaiseksi kulttuuri- ja oikeusvaltioksi kutsuva Euroopan Unioni voi julkisesti ilman häpeän tunnetta ilmoittaa tunkeutuvansa Israelin valvomille alueille rakentaakseen sinne ilman Siviilihallituksen COGAT lupaa ja valvontaa omia laitteitaan vastoin Oslon ja Oslo 2:n sopimuksia, jotka kansainyhteisö on tunnustanut ja vahvistanut?

Lisäksi Israelin poistettua muutamia EU:n rakentamia räikeimpiä rikollisia laitteita EU esittää Israelin hallitukselle laskun EU:n omaisuuden tuhoamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283662,
”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus” (Mt24:12). 

10. Ainakin 7 laivaa olivat tulessa iranilaisessa Busher satamakaupungissa, raportoi Tasnim uutistoimisto keskiviikkona.

Iranin puolivirallinen uutistoimisto IRNA raportoi Jahangir Jehghanin todenneen, että ponnistelut aloitettiin palon saamiseksi hallintaan.

Tämä tilanne, jollaisiksi Iran kutsui Teheranin lähellä sattuneita räjähdysten sarjaa, jotka ruhjoivat Iranin ohjus- ja ydinteollisuuslaitoksia viikkojen ajan, on syntynyt ilman pätevää, Iranin ilmoittamaa, syytä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283617,

11. St Paul tutkimuskeskus varoittaa, että aivan kuten COVID19 virus on tulossa takaisin, samoin sen taloudelliset vaikutukset ovat vasta alkamassa.

Hallituksen suorittamat pelastusyritykset olivat vain kuin laastarilappu haavalla.
Ihmiset alkoivat palata työpaikoilleen ja uskoa talouden uuteen nousuun, mutta talouden uusi alamäki on alkamassa. Artikkeli antaa ohjeita, miten suojautua.
16.07.2020, Matt Insley, Wealth Breakthrougs,

12. ”Yksi asia, jonka opin toimiessani eliittiluokan kanssa, oli se, että heillä on oma eettinen koodinsa – mutta se ei ole sama kuin meidän, jotka uskomme Jumalan Sanaan ja Raamattuun. Yksi piirre heidän koodissaan on, että heidän tulee kertoa maailmalle etukäteen kaikki, mitä he aikovat tehdä – tässä koodisana tulee esiin.

Virusvitsaus ja muut sen kaltaiset eivät mene pois, ja siksi on parasta saada oma hengellinen temppeli kuntoon. ”He tekivät, laskivat irti ja tekevät siitä mutaatioita, jotka suorittavat useita tehtäviä”. 
Yksi oli kukoistava talous,
Toinen on estää Trumpin uudelleenvalinta
Kolmas on yhteisö ilman käteistä
Todellinen päämäärä on globaali väestön vähentäminen. Siksi Bill Gates &Co haluavat rokottaa afrikkalaiset ensiksi, eliminoidakseen heidät. 
https://www.exposingsatanism.org/occult-number-333-in-chi-comm-virus-testing-results/,
LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -31, Tiberias 23 -37; Suolameri 27 -39; Eilat 24 -39 +C-astetta, pohjoisessa puolipilvistä, muualla tänään ja huomenna aurinkoista.
 https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021