SUNNUNTAI 19.07.2020

SUNNUNTAI 19.07.2020
Koska muutamat ystäväni ovat pyytäneet pankkitilini numeroa, annan sen ohessa:
Danske Bank. Antti Eskel FI31 8000 2704 815 330, (tallenna se kaiken varalta.) 
01. Likud ja SiniValkoinen ovat suostuneet äänestämään hallituksen istunnossa tänään käsiteltävää Netanyahun esitystä luovuttaa kokonaismäärän 6 miljardia NIS (1.75 miljardia USD) jaettavaksi jokaiselle Israelin kansalaiselle COVID19 aiheuttaman taloudellisen kriisin taltuttamiseksi henkilötasolla.

Benyamin Netanyahu ja Benny Gantz sopivat lauantai-iltana puoltavansa esitystä hallituksen sunnuntai-istunnossa, sekä asettavansa ministeritason paneelin selvittämään, miten varoja tullaan jakamaan, kuten heprealainen media kertoi.
https://www.timesofisrael.com/ministers-to-vote-on-cash-for-all-grants-as-coalition-tensions-flare/,

02. Hallitus on joutunut kriittisten vastalauseiden ja nousevan ärtymyksen kohteeksi tavasta, millä se on hoitanut aktiivista koronavirus pandemiaa.

Kriitikot sanovat, että päätöksenteko on entistäkin sekaisempi ja virheellinen, jonka johdosta 1.pääministeri aikoo tehdä suuria muutoksia ns. koronavirus-kabinettiin jouduttaakseen keskustelua ja päätöksentekoa.

Israelin hallituksessa on 34 ministeriä, ja koronavirus foorumissa istuu 16 ministeriä, joiden tehtäväkenttä on lähempänä virushoitoa ja sen seurauksia.
Netanyahu väittää, että 16- ministerin muodostama paneeli ei ole tehtäviensä tasolla, mikä vaatii pitkällisisä keskusteluja forumissa ennen suositusta, josta hallitus keskustelee uudelleen ennen lopullista päätöstä.

TV-13 mukaan pääministeri harkitsee forumin jäsenmäärän pienentämistä, tai sen toiminnan peruuttamista kokonaan.
TV-12 tietojen mukaan useat forumin jäsenet eivät uskalla sanoa mielipidettään asioiden arkaluonteisuuden vuoksi liian monen henkilön läsnä ollessa. Istunnot pidetään myös usein video-konferenssin muodossa.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-planning-to-pare-down-coronavirus-cabinet-to-streamline-decisions/,

03. Pääministeri Netanyahu harkitsee Knessetin nimittämän COVID19 komitean puheenjohtajan ke. Yifat Shasha-Bitonin erottamista, koska ”hän tekee hallituksen toiminnan mahdottomaksi”.

Jo toisen kerran viikon aikana puheenjohtaja joutui piinapenkkiin lauantaina kertoessaan TV-uutisissa, että hänen johtamansa komitea tulee harkitsemaan uudelleen, voiko se hyväksyä hallituksen viimeisiksi tekemät rajoitukset.

”On mahdotonta toimia tällaisen tilanteen vallitessa” sanoi eräs virkailija. 
Lain mukaan hallitus voi tehdä nopeita COVID19 päätöksiä, mutta lakiesitys täytyy allekirjoittaa viikossa tai se raukeaa, mitä Shasha-Biton noudattaa.

Shasha-Bitonin erottaminen vaatii hallituskoaliittion vahvistuksen, mutta Benny Gantz ilmoittaa vastustavansa hänen erottamistaan. Gantz haluaa istua kahdella istuimella: ”Komitean tulee hyväksyä hallituksen päätökset, mutta toisaalta meidän tulee arvostaa Knessetin asemaa”.

TV-12 uutisissa Shasha-Biton vastustaa hallituksen päätöstä sulkea beechit ensi viikonvaihteesta lähtien sekä sulkea ravintolat tiistaina vaatien tilastotietoja ennen päätöksen tekoa.
https://www.timesofisrael.com/pm-seeks-to-axe-covid-panel-head-again-after-she-questions-latest-measures/,

04. Tuhansia israelilaisia tulvi lauantai-iltana sabatin loputtua kaduille monissa kaupungeissa protestoidakseen hallituksen suunnitelmia vastaan uusista rajoituksista sekä hallituksen tavasta hoitaa COVID19 pandemiaa.

Tartunnan saaneiden ja vakavasti sairastuneitten potilaitten määrän noustessa yllättävästi, hallituksen toiminnan epävarmuus ja päätösten ristiriitaisuus ovat aiheuttaneet kansassa kasvavaa turhautuneisuutta. 

Perjantaina testattiin 1 595 positiivista tartuntaa; korkea luku viikonvaihteeksi testausten määrän jäädessä vähäisemmäksi. Lauantai-ilta ennen lehdistön painattamisaikaa 1 163 ihmistä testattiin positiiviseksi.

Terveysministeriö ilmoitti, että 217 ihmistä ovat vakavassa tilassa, ja että viisi potilasta menehtyivät viikonvaihteen aikana, nostaen kuolleitten määräksi 400.

Hiekkarantojen ja ravintoloitten ohella päätös kesäleireistä ja muista opetuksellisista ohjelmista päätetään tulevien päivien aikana. Päätöksen tekevät 1. ja 2. pääministeri yhdessä keskusteltuaan ensin talous-terveys- ja opetus-ministereitten kanssa. 

Terveysministeriön valvonnassa tutkitaan mahdollisuutta käyttää kouluissa ns. Kapseli-järjestelmää (koulujen ja leirien pitäminen suljettuina maksaa valtiolle 300 miljoonaa NIS päivässä), mutta talousministeriö ei ole hyväksynyt kallista kapselijärjestelmää, eivätkä kuntien edustajatkaan ole hyväksyneet sitä.

N-12 raportoi, että lasten vanhemmat suunnittelevat massiivista protestia ensi viikoksi vasta-lauseena koulujen ja leirien pitämistä suljettuina.
Opetusministeri Yoav Gallant sanoi, että 700 000 oppilaasta vain 895 sairastaa coronavirusta, noin 10 % kokonaismäärästä.
https://www.jpost.com/israel-news/thousands-take-to-streets-govt-flip-flops-on-coronavirus-restrictions-635532,

05. Israelin sairaanhoitajat katsovat, että heidän hartioilleen on laskettu raskas taakka vaikean puutteen ja mahdottoman vastuun muodossa.

Sairaanhoitajat suunnittelevat massiivisten hätäprotestin aloittamista aikaisin maanantaiaamuna.
Kiireisiä keskusteluja käydään tänään sunnuntaina talousministeriössä pääsihteerin Keren Etener Eyalin ja toisten ministeriön virkailijoiden, sekä sairaanhoitajaunionin puheenjohtajan Ilana Cohenin välillä.

Ilana Cohen sanoo, että ”talousministeriöllä oli kokonainen vuosi lopettaa hoitajien kriisi. Jos he olisivat asettaneet inhimillisen elämän korkeimmalle arvostusasteelle, toimineet vastuullisesti ja antaneet satoja hoitajien vaatimia standardeja sairaaloissa, yhteisö- ja kansanterveydelle, olisimme olleet valmistautuneina ja valmiina käsittelemään epidemiaa, mukaan lukien epidemiologinen tutkimusjärjestelmä”.

”Talousministeriön tulee muuttaa maailmankuvansa ja välittömästi lopettaa sairaanhoitajien syrjiminen, hoitohenkilökunnan terveyden syrjiminen, kuten myös potilaitten – Israelin kansalaisten – syrjiminen” Cohen sanoi.

Tartuntatapausten nousun johdosta käytäntö sairaaloiden osastojen avaaminen koronavirus potilaitten hoitamiseen useimmissa sairaaloissa jatkuu edelleen.

Bnei Zion lääkintäkeskuksen pääsihteeri tri Ohad Hochman selitti: ”Valmistaudumme osaston avaamiseksi keskimääräisesti ja vakavasti sairaille potilaille; erityishoitoasemien, äitiyshuoneiden, leikkaussalien ja dialysis-osastojen avaamiseksi”. 

Aluksi vuodesijoja on 30, myöhemmin niitä lisätään 55 vuoteeseen. Lisäksi pyrimme seulomaan koronaviruspotilaita ja niitä, jotka epäilevät sitä.
Kaikki nämä eristetään sairaalan muista osastoista.
https://www.jpost.com/israel-news/final-attempts-being-made-to-prevent-a-nurses-strike-on-monday-635553,

06. Pääministeri Benyamin Netanyahua vastaan tehtyjen syytteiden toinen käsittely aloitettiin tänään Jerusalemin piirioikeudessa.

Pääministerin palkkaama uusi asianajaja Yossi Segev kertoi oikeudelle, että hänet on pestattu osallistumaan vain yhteen kuulemiseen. Tämä sai oikeuden tuomarin Rivkah Friedman Feldmanin toteamaan kärsimättömästi: ”Miksi me sitten olemme täällä”.

Tuomari sanoi, että on mahdotonta jatkaa oikeustointa, jos Netanyahun asianajajat toistuvasti valittavat, etteivät he tiedä, saavatko he palkkionsa.
Tähän tilaisuuteen ei kutsuttu todistajia, mikä tapahtuu kolmasti viikossa, kertoi tuomari, mikä osoittaa kompromissia syyttäjän ja puolustustiimien välillä.
https://www.jpost.com/breaking-news/pm-lawyer-i-dont-know-if-i-will-stick-with-case-judge-then-why-are-we-here-635560,

07. Iranilainen media on pyrkinyt löytämään yhteyksiä USA:ssa tapahtuvien tulipalojen ja Iranin laivatelekalla sattuneiden 7 aluksen tulipalojen välillä.

Yksi niistä aiheutti muutoksia Natanzin ydinrikastuslaitoksen toimintaan. Iranin media on jatkanut kertomuksiaan tulipaloista pitkin Yhdysvaltoja, kuin osoittaakseen, että ilmiö on globaali, ja sen aiheuttaja mystinen objekti.

Heinäkuun 19. Iranin Tansim julkaisi etusivun uutisen teräsvalimosta, joka paloi. Ei ole todisteita, että Iran oli palon takana, mutta ideana oli pyrkiä irrottamaan Iranin kansaa omista ongelmistaan. Fars News julkisti myös palon, joka julkaisi uutisen kemiallisen tehtaan palosta Georgiassa, sekä terästehtaasta Indianassa.

Lopuksi Fars julkaisi kertomuksen tulipalosta USA:n aluksella Bonhomme Richard, mikä aiheutti valtavaa tuhoa alukselle, mutta ei maininnut Iranin osuudesta tapahtumaan. 
https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/iran-media-highlights-us-fires-in-response-to-explosions-at-home-635559,

08. Iranin media kertoi kaasujohdon massiivisesta räjähdyksestä Ahwazissa, Iranin Khuzestan provinssissa maan länsiosassa. Ei ole saatu vahvistusta, että räjähdys aiheutui öljyjohdosta.

Keskiviikkona Iranissa sattui kaksi tulipaloa. Yksi niistä tapahtui Delvar telakalla Busherin satamakaupungissa, lähellä ydinvoimalaa.
Toinen tulipalo syttyi ”South Aluminium yhtiön laitoksissa Lamerdissa öljyvuodon seurauksena”, kuten Iranin Mehr News Agency raportoi.

USA:n viranomaiset seuraavat kiinteästi tilanteen kehittymistä ottamatta kantaa siihen. Iranin ilmapuolustusjärjestelmä on ollut korkeassa hälytystilassa viimeisten päivien aikana, mikä Iranin taholta vahvistetaan.
https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/oil-pipeline-explodes-in-west-iran-report-635506,
https://www.debka.com/how-lethally-effective-is-irans-air-defense-system/


09. Saksalainen yksityinen turvallisuusyhteysmies, joka työskenteli federatiivisen tasavallan tiedustelu-ja turvallisuuspalveluissa, paljasti räjähdysalttiin syytteen Qatarin hallitusta vastaan, todeten, että Doha rahoittaa sekä USA:n että EU:n terrorijärjestöksi tunnustamaa Hizbullahia, ja että Doha pitää juutalaisia tämän pienen öljyvaltion vihollisina.

Saksalainen viikkolehti Die Zeit raportoi ensimmäisenä perjantaina turvallisuus-miehestä Jason G, joka oli saanut haltuunsa räjähdysalttiita yksityiskohtia Qatarin harjoittamasta terrorismin rahoittamisesta.

Jason G kertoo saaneensa käsiinsä vastenmielistä aineistoa asesopimuksesta sota-ammusten hankkimiseksi Itä Euroopan valtiosta. Rahoitus tapahtui useilta rikkailta qatarilaisilta ja libanonilaisilta henkilöiltä Dohasta Hizbullahille, joka on mukana Libanonin hallituksessa, mutta on kansainvälisesti laiton terrorijärjestö, jonka toiminnan Saksan hallitus kielsi huhtikuussa täysin Saksassa.

Lahjoitukset prosessoitiin korkeiden hallituksen viranomaisten tieten hyväntekeväisyysjärjestön kautta Dohassa, kirjoitti Die Zeit journalistit Yassin Musharbash ja Holger Stark. Heidän mukaansa heillä on käytössään paksu pinkka artikkeli-materiaalia, jonka arvoksi lehti arvioi kymmeniä miljoonia Euroa.
https://www.jpost.com/middle-east/qatar-finances-hezbollah-terrorism-declares-jews-are-enemies-report-635509,

10. Iranista tulleen raportin mukaan maan keskiosissa sijaitsevassa Isfahan voimalassa tapahtui räjähdys, henkilövahingoista ei kerrota.

Tämä on jatkoa Iranissa sattuneisiin useisiin räjähdyksiin ja tulialoihin, joiden syytä ei ole tiedossa tai haluttu paljastaa tässä vaiheessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283789,

11. Israelin turvallisuusjoukot löysivät Hizbullahin rakentamia uusia ohjusten laukaisualustoja lähellä Israelin pohjoisrajaa.
Tiedot niistä ovat vielä niukat, mutta paljastunevat aikanaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283783,

12. Vatikaani tunnusti perjantaina, että sen terveyspalvelu on torstaina testannut ensimmäisen positiivisen COVID19 tartunnan, kertoi Breitbart.

”Pyhän Meren” lehdistöupseeri Matteo Bruni, joka johtaa Vatikaanin lehdistöosastoa, kertoi Vatikaanin sulkeneen ulkopuolisten potilaitten palvelut tilojen puhdistustoimien ajaksi.
Vatikaani informoi myös maallisia viranomaisia Roomassa.

Paavi Franciscus I testattiin negatiiviseksi COVID19 koronaviruksesta aiemmin viikolla. Hän on saanut kylmää ja on pysytellyt kotonaan useiden päivien ajan.
https://www.breakingisraelnews.com/146437/coronavirus-infects-vatican-as-first-case-reported/,

13. Venäjä on siirtänyt 150 000 sotilastaan varusteineen vahvistamaan federaation lounaisrajaa potentiaalisilta rajan ylityksiltä taistelujen puhjettua Armeniassa.

14. Raportti Egyptistä kertoo taistelujen alkaneen Egyptin ja Turkin joukkojen välillä Libyassa. Taisteluihin osallistuvat Government of National Accord (GNA), jota tukee Turkin hallitus, ja Libyan Kansallinen Armeija (LNA), jota komentaa kenraali Haftar, ja jota Egypti tukee.

Egypti on pitänyt kuukausien ajan GNA:n laajentumista Sirteen punaisena varoitusrajana Egyptin armeijalle. Turkki aloitti raskaitten aseitten ja ohjusten toimittamisen GNA:lle Libyassa vastoin YK:n asevientikieltoa.

Eilen illalla 140 GNA:n panssaroitua ajoneuvoa aloittivat etenemisen kohti Sirteä, Joukot saapuivat Sirteen aikaisin aamulla aloittaen asemiensa vahvistamisen.  Massiivisia räjähdyksiä kuultiin Sirtessä. Raporttien mukaan ne aiheutuivat Egyptin pommittaessa GNA:n joukkoja Sirtessä.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/war-between-egypt-and-turkey-has-begun-inside-libya-egyptian-air-force-bombing-near-sirte,

”Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette pelästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu”. (Mtt24:6)
LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -33; Tiberias 23 -39; Suolameri 28 -38: Eilat 27 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna. Ei muutoksia lämpötiloissa.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021