TORSTAI 04.06.2020

TORSTAI 04.06.2020
01. Kotoisten agendaongelmien yhteensovittaminen artikkelin kirjoittamisen kanssa aiheuttavat artikkelin viivästymisen. Aloitan sen tänään ja jatkan sitä huomenna perjantaina sikäli, kuin tilanteet sen sallivat.

02. Poliittinen keskustelu Israelin median toimittajien ja analyytikoiden raporteissa on selvästi alkanut elpyä COVId19 aiheuttaman lamaannuksen jälkeen.

Heidän aiheensa käsittelevät pääosin Trumpin suunnitelman pohjalta nousseita esityksiä ja vaatimuksia Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen ja Jordanin laakson – käsittäen n. 30 % ns. Länsirannan kokonaispinta-alasta - liittämiseen Israeliin.

Tuoreen gallupin mukaan yli puolet kannattaa niiden liittämistä niin pian kuin suinkin, ja lähes 30 % kannatta sitä, vaikka Trump ei hyväksyisikään sitä.

03. Yllättävää sen sijaan on, että juutalaisyhteisöjen johtajat suhtautuvat hyvin epäilevästi siihen, että Trump on edes Israelin ystävä ja epäilevät, että rauhan-suunnitelma tungetaan heidän kurkkuunsa joka tapauksessa, hyväksyivät he sen tai eivät.

Tärkein yhteisöjohtaja, Jordanin laakson alueneuvoston johtaja David Elhyjani sanoo: ”Liittämissuunnitelma pakotetaan syömään kuin kakkua aseella uhaten”, presidentti Trumpista hän sanoo näin: ”Suunnitelma osoittaa, etteivät Trump ja  hänen vävypoikansa Jared Kushner ole Israelin ystäviä”.

Oikeistojohtajat ovat moittineet Elhyania kiivaasti sanoen, että Yesha-neuvoston johtajan ”odottamaton kiittämättömyys” ja Trumpin suunnitelman kritiikki voi pahoittaa Trumpin mielen ja johtaa koko suunnitelman hylkäämiseen. 

Pääministeri Netanyahu kiirehti korjaamaan Elhyjanin tahdittoman kritiikin tuomitsemalla sen mitä tiukimmin toisten oikeistojohtajien kanssa.

Elhyjani lisäsi edelliseen sanoen, että USA on lisännyt uuden ehdon liittämiselle: laajan kansallisen hyväksymisen”.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-lambastes-settler-leader-for-saying-trump-no-friend-of-israel/,

04. Rabbiinisen Korkean Oikeudenjäsenet vierailivat keskiviikkona Hebronin kaupungissa rukoillakseen juutalaisten terveyden puolesta kaikkialla maailmassa COVID19 aiheuttaman pandemian vuoksi.
Tilaisuuden aikana Hebronin rabbit esittelivät heille ”Vuosisadan Diiliä” kertoen samalla vaaroista, jotka piileskelevät Diiliin liitetyssä kartassa. Tilaisuudessa myös sovittiin, miten tästä edetään, pyrkien painostamaan Trumpia ja Israelin johtoa saadakseen muutoksia suunnitelmaan.

Lubavitcher rabbi varoitti, että pelkkä puhuminen vetäytymisestä vihollisen edessä vaarantaa kansan, joka asuu Sionissa. Siksi Chabad tulee toimimaan poistaakseen vaarat, jotka vaarantavat miljoonien Israelin juutalaisten hengen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281326,

05. Entinen National Unionin kansanedustaja prof. Aryeh Eldad liitti oman versionsa keskusteluun itsenäisyyden laajentamisesta Juudeassa ja Samariassa: ”Valtio voi liittää itseensä vain sitä, mikä ei ole sen omaa. Mutta Israelin maa kuuluu meille, ja siksi mitä meidän vain tarvitsee tehdä, on ulottaa Israelin laki sinne”.

Eldad viittasi historiaan, jonka aikana Israel ulotti itsenäisyytensä Jerusalemiin ja Golanin kukkuloille. Molemmissa tapauksissa USA;n presidentti oli vihainen, mutta Trump tunnusti molemmat, eikä taivas pudonnut.

Siksi Eldad esittää: ”Ulota itsenäisyys Jordanille sekä Juudeaan ja Samariaan, millä sivuutetaan kysymys Palestiinan valtiosta. Trump voi olla vihainen, mutta vaalivuonna hän tarvitsee jokaisen juutalaisäänen, eikä voi vastustaa sitä”.
”Täten voimme syödä palan kakkua ja jättää sen kokonaiseksi”. Nerokasta!
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281334,

06. Tavatessaan Yesha neuvoston alueellisia johtajia pääministeri Netanyahu paljasti Valkoisen Talon vetäneen pois suunnitelmansa yksipuolisesta liittämisestä lisäten, että lopulta Valkoinen Talo voi poistaa koko suunnitelman Juudean ja Samarian osien liittämisestä Israeliin.

Paikalla olleet kertoivat Bibin sanoneen, että ”antaessaan hyväksymisensä USA voi vaatia jotain sen vastapalvelukseksi. Tämä voi tarkoittaa Israelin tunnustamista Palestiinan valtion perustamiseksi”.
Yesha-johtajat yrittivät taivuttaa Bibin hyväksymään periaatteen, että ”ne ovat kaksi eri asiaa eivätkä liity toisiinsa”, mutta tuloksetta.

Bibi yritti pelotella heitä, että Biden voi voittaa USA:n vaalit ja pakottaa Israelin vetäytymään kokonaan Juudeasta ja Samariasta, mihin johtajat vastasivat:
”Uimme mieluummin vaikka jätevedessä, kuin hukumme kirkkaassa vedessä”.
https://www.breakingisraelnews.com/151412/netanyahu-if-america-allows-annexation-well-have-to-make-concessions/,
https://www.debka.com/can-pm-netanyahu-move-on-sovereignty-without-the-trump-peace-plan/,

07. Rabbi Tuly Weisz (Israel 365) haastatteli entistä Knessetin jäsentä ja Shalom Jerusalem säätiöstä rabbi Yehuda Glickiä, joka esitti hätkähdyttävän idean: Olemme tottuneet siihen että meitä kehotetaan rukoilemaan rauhaa Jerusalemille, mutta miksi rajoittaa sitä vain Jerusalemiin?

Glick viittaa Jerusalemin katujen muistuttavan sitä, mitä Sakarias 14 kertoo näyssään lasten leikkivän kaduilla, vanhusten kävelevän sauvaan nojaten sekä romanttisten nuorten parien etsivän hetkellistä yksityisyyttä kauniissa ilmassa.

Glick viittaa USA:n presidentti Trumpiin, joka elää nyt tuskallista aikaa vihan täyttämien ihmisten riehuessa kaupunkien kaduilla, mutta joka on ollut Israelin ystävä alusta alkaen, ja siksi meidän tulee alkaa yhdessä rukoilla USA:n ja sen presidentin puolesta.

Glick lupasi USA:ssa vieraillessaan pastoreille siellä kutsuvansa heidät Jerusalemiin rukoilemaan yhdessä israelilaisten kanssa rauhaa koko maailmalle ja ennen kaikkea USA:lle. Vaikka juutalaisilla ei nyt ole lupaa rukoilla Temppeli-vuorella, Glick lupaa tekevänsä kaikkensa sen muuttamiseksi.

Juutalaisilla ei nyt myöskään ole Temppeliä, mutta Temppelivuori voi kuitenkin palvella kaikkien kansojen rukoustilana, mikä oli Temppelin tarkoituksena, ja levittää rauhan sanomaa kaikille kansoille.
https://www.breakingisraelnews.com/151441/emergency-prayer-for-the-peace-of-the-usa/,

08. ”Sitten Farao kutsutti Moseksen ja Aronin ja sanoi heille: Pyydä Jumalalta poistamaan sammakot minusta ja kansastani, ja minä annan kansan mennä uhraamaan Herrallensa”. Ms1:8.4.

Runsaitten sateitten seurauksena ylisuuret sammakot, jotka tunnetaan nimellä jättiläissammakot, väreiltään beige ja ruskea, ja ovat myrkyllisiä, ovat vallanneet Floridan eteläosan kadut, kertoi Miami Herald keskiviikkona.

Jos kesän keskilämpötila on tavanomaista lämpimämpi, se voi luoda jätti-sammakoitten yhdyskunnan räjähdysmäisen kasvun. Runsaat sateet yhdessä lämmön kanssa aiheuttavat sen.
Ne eivät useimmiten vammauta ihmistä, mutta ovat vaarallisia kotieläimille, koirille ja kissoille, aiheuttaen niissä kouristuksia, jäsenten koordinaation puutetta ja sydänvaivoja. Ne voivat kasvaa 22.5 sm:n mittaisiksi.
https://www.breakingisraelnews.com/151388/plague-giant-poisonous-toads-terrorizes-south-florida/,

09. PA/PLO:n pateettisen lapsellinen puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka haluaa jättäytyä soittelemaan toista viulua Trumpin tarjotessa 50 miljardia USD, kieltäytyi ottamasta vastaan 190 miljoonaa NIS, jotka Israel kokosi veroina heidän työskentelylleen Israelissa, vastavetona Israelin Juudean ja Samarian osien liittämiselle Israeliin. 
https://www.breakingisraelnews.com/,
Kotoisesta maasta tulee tietoja, jonka mukaan joku vertasi Trumpin käyntiä kirkossa ja pitäessään toimituksen jälkeen Raamattua kädessään sammakoksi.

Eivätkö nämä onnettomat ole kuulleetkaan, että Trump on kristittyjen ainoa turva ja puolustaja maassa, jossa aidot kristityt alkavat olla uhanalainen, kuoleva laji? Olkoot hänen tweettauksensa ja epäsovinnainen käytöksensä mitä ovat, mutta tärkeintä on se, mitä hänellä on sydämessään, ja jonka vain Jumala näkee.

10. Yhdysvaltain kansa alkaa olla shokissa seuratessaan, miten väkivaltaisiksi kehittyneet mielenosoitukset ovat jatkuneet kahdeksatta päivää eri puolilla maata. Ainakin 14 ihmistä on surmattu, mustia, valkoisia, poliiseja ja siviilejä.

Presidentti Trump määräsi kuvernöörit aktivoimaan Kansallisen Kaartin joukot ja ainakin Valkoisen Talon suojaksi armeijan nopean toiminnan sotilaita.
Artikkelissa kerrotaan, miten rabbit näkevät tapahtumat ja niiden seuraukset.

Rabbi Aryeh Weingarten, Karmei Chesed perustaja, sanoo niiden muistuttavan Intifadaa Israelissa.
Se oli kuin Jumalan varoitus, mitta mitasta, kuin näyttäen Amerikan kansalle, miten Israelin kansa kärsi. Ensin he iskevät taloihin, kuten israelilaisia Gazassa. He pakenevat suojaa etsiessään suojatiloihin, kuoleman pelon vallassa ulkona liikkuessaan, aivan kuten israelilaiset intifadan aikana.

Rabbi Weingarten huomioi myös, että vuosisadan sopimuksen mukaan Israel joutuu luovuttamaan maata, jakamaan sitä, mikä on vastoin Toran Lakia.

Rabbi Berger yhtyy edelliseen ja lisää: Useat juutalaiset mystikot varoittivat, että näin voi tapahtua ennen lopullista lunastusta, jossa pahat osat Edomista on poltettava pois. Edomia valmistetaan nyt poltettavaksi.
Edom ei voi liittyä Israeliin, ennen puhdistusta, kunnes viha ja verenhimoiset aspektit on paljastettu ja hylätty. (Jes. 19:2)
Rabbit arvioivat, ettei USA voi enää tervehtyä tästä.
https://www.breakingisraelnews.com/151299/america-has-officially-entered-a-civil-war-it-wont-recover-from-rabbi-warns/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 16 -35; Suolameri 27 -37; Eilat 24 -38 +C-astetta, hellekausi jatkuu pääosin aurinkoisena, ilman sateita.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021