PERJANTAI 05.06.2020

PERJANTAI 05.06.2020
01. Tyttäremme Michalin pyynnöstä päätimme tehdä eilen retken TA:n eläintarhaan, koska hän on kiinnostunut seuraamaan eläinten toimia – ehkä USA:ssa saamansa geologikoulutuksen vuoksi.

Retki tuli tietenkin sotkemaan viikkorytmini ja torstain artikkelin laatimisen, mutta katsoin perheyhteyden kehittämisen tärkeämmäksi kuin globaalin uutisannin seuraaminen ja kuvaruutuun tuijottamisen koko päivän.

Laadimme eväät ja välttämättömän kahvin valmiiksi hyvissä ajoin, joten pääsimme lähtemään jo ennen kahdeksaa aamulla. Ilma suosi meitä, lämpöä oli jotain 26 +astetta, mutta vaikka aurinko paistoi koko päivän täydellä terällään, sen valo ei ollut pistävän kuuma, vaan se tuli ikään kuin verhon läpi.
Lienevätkö joittenkin tahojen kemiallisten kaasujen levittäminen ilmakehään, (chemtrails) kuten uutiset kertovat, himmentäneet auringon valon.
Meille se sopi hyvin.

Olimme perillä puistossa jo ennen yhdeksää aamulla. Ensimmäiseksi ajoimme autolla alueella, jossa on runsaasti villejä eläimiä vapaina, eläen sovussa keskenään, mutta petoeläimet – leijonat - on sijoitettu omalle alueelleen.

Seuraavaksi ajoimme paikoitusalueelle, jonne jätimme automme ja lähdimme kaikki neljä – Make, Michal, Maija-äiti ja minä - tallustelemaan opastettuja polkuja pitkin alueen keskustaan. Harkitsimme hetken pienoissähköauton vuokraamista, mutta sen hinnan - 100 NIS - vuoksi päätimme sittenkin yrittää kestää kävelemisen vaivat – oikeastaan liikuntaa varten halusinkin tulla tänne – mutta jo korkeaan ikään päässeinä Maija ja minä hidastimme vauhtia nuorten liikkuessa sukkelasti tarkastellen erilaisiin häkkeihin vangittuja eläimiä, joita onkin siellä kyllästymiseen saakka.

Asiakkaita oli aamulla kovin vähän, koska koronavirus-uhka on edelleen päällä. Useimmilla oli kasvomaski, etenkin puiston työntekijöillä, mutta monilta se puuttui, vaikka kylteissä toistuvasti kehotettiin niiden käyttöön.
Välillä pysähdyimme levähtämään penkeille, joita siellä on runsaasti strategisiin paikoihin sijoitettuina.
Oman virkistyksensä toi Maken jostain hankkima jäätelötötterö, vaikka henkilökuntaa oli ilmeisesti lomautettu – sekin koronauhan vuoksi.

Edellisellä vierailulla tutuksi tullut korkean pylvään päähän kiivennyt yksinäinen ”pylväspyhimys” oli sekin jäänyt pois, vaikka tuskin karanteenin vuoksi. Ehkä se katsoi, ettei kannata kiivetä huutelemaan heikolle kuulijakunnalle.
Tämä ”pyhimys” on musta apina, jolla oli valkoiset hansikkaat käsissään ja valkoiset säärystimet jaloissaan.
Puiston ylpeys suuri tiikeri oli saanut virustartunnan, ja lieneekö sen aiheuttama väsymys syynä siihen, ettei se suostunut tulemaan pusikostaan edes tervehtimään meitä.
Tavallisesti tiikeri pääsee tulemaan paksun lasiaidan taakse siten, että vieraat voivat kuvata itsensä vieritysten suuren tiikerin vieressä, kuten Make teki.

Olihan siellä toki paljon nähtävää – suuri norsuja pienine poikasineen, kirahveja, tukuittain apinoita, susia ja tuntemattomia eläimiä kaukaisista maista, jopa amerikkalainen alligaattori, jotka silloin tällöin pääsevät lehtien otsikoihin syötyään kiinni saamansa kotijokensa varrella juosseen lenkkeilijän.

Päivä oli jo ehtinyt pitkälle iltapäivää, kun lopulta tulimme autollemme, ja ajoimme läheiselle leiriytymisalueelle ja nautimme kenttälounaamme varis-parven seuratessa uteliaina syöntiämme. Aluksi niitä oli vain yksi harmaa-turkkinen yksilö, mutta sille heittämämme leivänpalan houkuttelemina niistä tuli kuin tyhjästä puolisen tusinaa.
Kotimatkamme aikana märehdimme kokemaamme kukin omissa mietteissään.
Vasta kolmen jälkeen aloitin raportin laatimisen. Ihan hyvä matka, hyvä kun tuli tehtyä.

Kaikesta mielenkiintoisesta näkemästämme huolimatta mieleen jäi tuntu, että viruksen aiheuttama apaattisuus ja huoli tulevaisuudesta rajoittavat suuresti ihmisten vapautta ja kykyä nauttia olostaan vastuksista huolimatta.
Maoz Zion, 05.06.2020
Gavriel

02. Pyrin seuraavaksi paikkamaan joitain uutisaiheita, joita päivän aikana oli tullut.

Entinen kansanedustaja Yehusa Glick haluasi käydä ItäJerusalemissa esittämässä surun-valitteluna arabiperheelle, jonka – heidän kertomansa mukaan – autistinen 26-vuotias poika kuoli poliisin erehdyttyä pitämään häntä aseistautuneena ja vaarallisena surmaten hänet, koska ei pysähtynyt poliisin käskystä huolimatta.

Arabiperheessä joku toinen arabivieras hyökkäsi Glickin kimppuun pahoinpidellen hänet sairaalakuntoon. Glick sanoi sairaalassa maatessaan kiittävänsä Luojaansa, ettei arabille ollut teräasetta, sillä arabilla oli selvät murha-aikeet häntä kohtaan. Vammat eivät ole hengenvaarallisia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281376,

Sarja tutkimuksia näyttävät todistavan, että kaljupäiset miehen ovat suuremmassa vaarassa sairastua koronavirukseen, kuin toiset. Prof.
Carlos Wambier Brown Yliopistosta sanoi The Telegraph lehdelle, että kaljupäisyys näyttää todella houkuttelevan koronavirusta.
Mieshormonit, androgeenit sen aiheuttavat, hän väittää, mutta monet naisetkin todistavat, että kalupäiset miehet ovat aktiivisempia kuin muut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281397,

Ben Gurionin lehtokenttä-työntekijät aloittivat lakon siksi, etteivät he olleet saaneet palkkojaan ajoissa. Tämä aiheutti järjestelyjä rahti-koneille – henkilöliikennehän on muutenkin lamassa.
Nyt asia on hoidettu kuntoon ja lakko päättyy, sanoo ministeri Regev.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281396,

Venäjällä on ollut ongelmia Libyassa, jossa Venäjän tukemat joukot ovat joutuneet luopumaan aiemmin miehittämistään osista pääkaupunkia. Nostaakseen omaa arvostustaan Venäjä toimittaa uudenaikaisia Mig-29 hävittäjiä Libyaan, mutta myös Syyrian presidentti Bashar Assadin joukoille, mikä kiinnostaa Israelia, joka on tehnyt toistuvia ilmaiskuja tukikohtiin ja tehtaisiin, joissa se uskoo iranilaisten työskentelevän.

Uudistetut Migit luovutettiin Venäjän valvomalle Khmeimin lentokentälle, jossa ne aloittivat lentonsa kesäkuun 1. päivänä.
Venäjä vakuuttaa, etteivät Migien toimitukset Syyriaan liity millään tavoin Libyaan, jonne Migejä luovutettiin toukokuun lopussa. Niillä pyritään vahvistamaan Khalifa Haftarin Benghasissa sijaitsevia joukkojen asemaa.
Toimitukseen kuului Mig-29 hävittäjiä sekä Su-24 hävittäjäpommittajia.
https://www.debka.com/russia-delivers-advanced-mig-29-fighters-to-assad/.

Israelin hallitus – sen Netanyahun johtama oikeisto-keskustalohko, äänestää lakiesityksestä, jolla säännöstellään koronaviruksen ohjeita ja rajoitteita, mukaan lukien sulkemiset ja hätätilakomennot. Israelissa on todella huolestuneina seurattu tartuntatapausten nousemista sen ollessa jo selvästi helpottumassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281399,

USA:n kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi varoitti torstaina Israelia, että sen suunnittelemat alueliitokset Juudeassa ja Samariassa kaivavat maata USA:n kansallisten intressien alta. Hänen mielestään kysymys alueliitoksista vaatii kongressin molempien lohkojen yksimielisen päätöksen ja tuen.

Pelosi moitti PA:n arabijohtajia hyvien naapuruussuhteiden kehittämisen puutteesta, mikä on edellytyksenä itsenäisyydelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281370,

Kaliforniassa 37-vuotias kannibaali käytti jääpiikkiä surmatessaan isoäitinsä. Hänen tätinsä heräsi todellisuuteen vasta tajutessaan miehen syövän omaa 90-vuotiasta isoäitiänsä.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8388167/PICTURED-California-cannibal-37-eating-90-year-old-grandmother-aunt.html,

Israelin terveysministeriö raportoi perjantaipäivän aikana ison harppauksen pahempaan suuntaan, 133 uutta tapausta päivän aikana.
Aktiivitapauksia on nyt 2 227; 17 562 tapausta pandemian alkamisesta lähtien. Sairaista 30:n tila on vakava, 23 ovat hengityslaitteissa.
Kuolleitten lukumäärä on nyt 291 ihmistä.

Ministeriön mukaan 14 139 ihmistä testattiin viruksen varalta edellisen päivän aikana. 5 uutta koulua jouduttiin sulkemaan.
https://www.timesofisrael.com/133-new-infections-reported-over-past-day-5-more-schools-closed/,

Irakissa juutalaisten alueet ovat raiskattu kuntoon, joita tuskin on enää mahdollista entistää. Yli puolet niistä ovat heikossa tai kauheassa kunnossa, hoitamattomia uudelleen kehittämisen vuoksi, taantumus tappoi siirtolaisuuden tuhoten juutalaisen elämän kahdessa maassa.
https://www.timesofisrael.com/iraqs-jewish-sites-almost-all-ruined-beyond-repair-new-heritage-report-finds/,

 Siunattua alkukesää teille kaikille, ystävät.
Gavriel.





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021