TIISTAI 16.06.2020

TIISTAI 16.06.2020
01. Tutkiessaan israelilaisia artikkeleita joutuu usein vaikean ongelman eteen, mitä niiden laatijat itse asiassa tarkoittavat käyttämillään termeillä, ja miten yleisiä ne ovat julkisessa uutisoinnissa.

Tällaisia termejä ovat mm. ”setlementti” ja ”setlerit” sekä ”miehitys” ja ”miehitetty”, joiden toivoisi vähitellen jäävän pois julkisesta terminologiasta, koska niillä on määrätty poliittinen arvostus ja merkitys. 

”Laillinen” ja ”laiton” ovat myös termejä, joilla artikkeleiden laatijat pyrkivät määrittelemään, täyttääkö heidän tarkoittamansa kohde heidän tai heidän taustavoimiensa asettamat kriteerit, ikään kuin ne olisivat yleisesti hyväksyttyjä.

Käyttämillään termeillä he pyrkivät manipuloimaan lukijakuntaansa, jolla useinkaan ei ole mahdollisuutta eikä kykyjä tarkistaa niiden oikeellisuutta, eikä niiden käyttäminen ole vierasta Korkeimman Oikeudenkaan terminologiassa.

Esimerkkinä tästä on vaikka KO:n sunnuntaina julkistama varoitus, että ”se voi aloittaa rikostutkinnan Binyamin AlueNeuvoston toimista koskien laitonta setleri-rakentamista HaYovel etäkohteessa, joka sijaitsee Länsirannan Eli setlementin kuntarajojen sisäpuolella”.

KO:n julkistama varoitus perustuu (vasemmistolaisen) ”Peace Now järjestön tekemään anomukseen KO:lle painostaa poliisia aloittamaan rikostutkinnat 20 laittomasti rakennetun kodin tapauksessa, koska sen vaatimukset valtiolle ja poliisin petostutkinta ryhmälle eivät tuottaneet tulosta”.

Korkeimman Oikeuden (KO) tekemä määräys on toinen alle kahden viikon aikana ”laitonta setleri-rakentamista vastaan”, kuten artikkelissa todetaan. Viime viikolla KO katsoi, että Knessetin hyväksymä laki, jolla oli ”tarkoitus taannehtivasti laillistaa laiton setleri-rakentaminen Palestiinan yksityismaalle kompensaatioita vastaan, olevan perustuslain vastainen”, kuten artikkelissa todetaan. Laki olisi laillistanut etäyhteisöissä rakennettua 4000 asuntoa.

Peace Now kiisti, että noiden 20 asunnon rakentaminen HaYovel etä-yhteisöön kuului Knessetin hyväksymän lain piiriin.

Artikkeli perustuu Israelin median ja sen kautta maailman mediaan levinneeseen näkemykseen, että koko Juudea ja Samaria ovat palestiinalaisten maata, ja että kaikki juutalainen rakentaminen sille on laitonta, vaikka virallisesti siitä käytetään nimitystä korkeintaan ”kiistanalainen”, joka sekin on väärä.
https://www.jpost.com/israel-news/court-warns-it-may-force-criminal-probe-into-illegal-settler-building-631630,
https://www.jpost.com/opinion/greenblatt-to-post-applying-israeli-law-in-west-bank-is-not-illegal-631420,

02. Knesset hyväksyi maanantaina SiniValkoisten esittämän ns. ”norjalaisen lain”, jolla SiniValkoisten viisi ministeriä tai apulaisministeriä sekä 2 toisissa koaliittion puolueissa voivat erota tilapäisesti Knessetistä, ja heidän tilalleen nousevat seuraavat ehdokkaat puolueen listassa.

Tällä tavoin ministerit ja apulaisministerit voivat palata Knessetiin, jos he eroavat tai joutuvat eroamaan ministerin tehtävistään. SiniValkoiset halusivat tämän lain hyväksymistä, koska sillä ei ole tarpeeksi kansanedustajia jatkamaan Knessetissä.
https://www.jpost.com/israel-news/expanded-norwegian-law-passes-into-law-631596,

03. Sisäministeriö yhdessä Terveysministeriön kanssa julkaisi sunnuntai-iltana ”listan erityisistä syistä, joiden perusteella ei-kansalaiset voivat päästä Israeliin”.

Ei-kansalaisten pääsy Israeliin on ollut kielletty maaliskuun puolivälistä lähtien - vain muutamilla poikkeuksilla - COVID19 koronaviruksen levitessä pandemiaksi.

Viime viikolla hallitus pitensi kaikkien voimassa olevien hätä-määräyksiä kesäkuun 21. lähtien kolmella kuukaudella alkuperäisestä voimassaolo ajasta.
Israelin rajat pysyvät kiinni ainakin siihen saakka, jolloin olemassa oleva tilanteen mukaan määräyksiä voidaan muuttaa. 

Artikkelin loppuosassa käsitellään tarkemmin kutakin poikkeustapausta.
https://www.jpost.com/israel-news/you-want-to-visit-israel-all-your-updated-questions-answered-631559,

04. Onko Ruotsin kansa lopultakin heräämässä, ettei heidän kultamaansa olekaan enää itsenäinen ja turvallinen, vaan vieras ja outo vihollinen valmistelee hyökkäystä heidän demokratian mallimaana pidettyyn maahansa.

David Lev ja tri Sam Minskoff kyselevät artikkelissaan Aliyah-tiimin ominaisuudessa: ”Miten mielettömiksi eurooppalaiset voivat tulla, ja erityisesti siellä asuvat juutalaiset”?

Ruotsin viranomaiset kehottavat kansalaisiaan valmistautumaan sotaan. ”Ehkäpä islam alkaa olla valmis sieppaamaan heidän maansa”? kysytään ironisesti.

Siten: ”Tulisiko juutalaisten edelleen pitää kiinni miehitetyn poliittisen oikeamielisyyden linnoituksesta ja katsoa tarkemmin (take a new look) kysymykseen ”miehityksestä” juutalaisessa kotimaassamme”?
Olisiko aika tehdä Aliya nyt, ennen kuin historia ehtii toistaa itseään?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281908,

05. Tri, rabbi Joshua Berman, Torahia koskevien kysymysten professori Bar-Ilan Yliopistossa, Raamatun kuten myös raamatullisen juutalaisuuden ja Lähi-Idän tutkimusten asiantuntija, haastaa kriitikot, jotka kyseenalaistavat Toran jumalallisen alkuperän.

”Onko mahdollista turvautua akateemikkoihin ja traditioon, kehittääksemme ymmärrystämme historiallisesta totuudesta, ja silti pitää uskomme periaatteet”?
Berman heittää tuon kysymyksen, johon hän antaa oman vastauksensa ja vakuutuksensa kirjassaan: ”Ani Ma`amin, (Minä Uskon), historiallinen totuus ja 13 uskon periaatetta”.

Artikkelin laatija kehottaa luopumaan varmuudestaan ennen kirjaan koskemista. 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281840,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281764,

06. Seuratessamme tilanteiden kehitystä Yhdysvalloissa, ei voi välttyä kysymykseltä:

Onko maailman mahtavin valtio vaipumassa laittomuuteen, moraalin katoamiseen, yksityisyyden ja yksityisomaisuuden kunnioittamisen häviämisen kurimukseen, laki- ja oikeuskäsitysten sumenemiseen, jossa mikään ei ole enää pyhää ja koskematonta, jossa perinteinen juutalais-kristillinen usko ja sen pyhät kirjoitukset julistetaan laittomiksi, jollaisia saimme seurata TV-ruudusta ISIS-joukkojen tuhotessa kaikkea käsiinsä saamaan Lähi-Idän muslimivaltioissa ja edelleen Afrikassa? Patsaita ja muistomerkkejä tuhotaan kaikkialla. 

Lain ja järjestyksen peruspilareina pidetty poliisin ja puolueettoman oikeuslaitoksen tukema turvallisuusjärjestelmä on romahtamassa, mikä lisää ihmisten turvattomuutta ja avuttomuutta virkavallan mielivallan alla.

”Suuri yhteiskunta on onnistunut laitostamaan Vihan” tiivistää Mychal Massie sanomansa todeten, ”että mustaihoiset joutuivat eniten kärsimään hallituksen kehittämistä riippuvaisuusohjelmista”.
”Suuri Yhteiskunta on epäonnistunut” (cnsnews.com), mutta se onnistui voimistamaan pahantekijöitä.

Suuri iskulause ja sotahuuto on rasismi, jonka alla toteutetaan maalle vierasta ja uutta ideologiaa nyrkkiin puristetun käden voimalla, jonka tuli vain siunata, ei tuhota. (NWO)
”Black Life Matters” (BLM) musta elämä on tärkeä, on uusi taisteluhuuto, jonka varjolla järjestetään mielenosoituksia ja väkivaltaisia mellakoita, joissa tuhotaan kauppaliikkeitä, tunkeudutaan yksityiskoteihin ryöstäen ja raiskaten, mutta näitä tilaisuuksia seuranneet ovat huomioineet: Osanottajat ovat valtaosin valkoihoisia opiskelijoita, mustia niissä näkee vähemmän, kuten Massie kertoo.

Tämä mellakointiliike on levinnyt moniin maihin, myös Israeliin, mutta ”joka pitää niiden todellisena taustahahmona George Sorosia ja marxilaista ideologiaansa, on vieraantunut totuudesta” sanoo Massie. 

Todellinen hahmo on taustalla lymyilevä Great Society Initiative ja sen asia-miehet, joiden päämääränä on tuhota USA:n hallitus ja länsimainen elämänmuoto, sen inhimillisyys ja sukupuoliroolit ja -suhteet, uhrata syntymättömät tai äsken syntyneet lapset Molochin alttarilla. Saatana on todella päästetty vapaaksi. (2Tess2:1 -16)
https://www.wnd.com/2020/06/great-society-succeeded-institutionalizing-hatred/,https://www.infowars.com/united-nations-openly-hijacks-us-police-departments/,

07. Kreikan pääministeri pistäytyi kylään keskustellen Netanyahun COVID19 jälkeen turismin avaamisesta uudelleen pitkän tauon jälkeen. Hän haluaa Israelilta muutosta, ettei Kreikasta Israeliin matkustavien tarvitse olla karanteenissa kahden viikon ajan, kuten säännöt vaativat.
https://www.jpost.com/israel-news/greek-pm-heads-to-jerusalem-for-meetings-on-post-corona-tourism-reopening-631529,

08. Turkki laati kaikessa salaisuudessa suunnitelman Kreikan ja Armenian miehittämiseksi, kertovat salaiset dokumentit Nordic Monitorin mukaan.
https://www.jpost.com/middle-east/turkish-plan-to-invade-greece-leaked-in-secret-reveal-report-631641,

09. Intian ja Kiinan armeijan yksiköt ottivat mittaa toisistaan maiden välisellä rajalla. Intian armeijan tiedotteen mukaan molempien maiden sotilaita surmattiin.
https://www.jpost.com/breaking-news/indian-army-personnel-killed-in-standoff-with-china-troops-631642,

10. PohjoisKorea tuhosi koreoitten välisellä yhteisellä teollisuusalueella sijainneen yhteysaseman, kertoo SK:n Yonhap uutistoimisto.
https://www.jpost.com/breaking-news/explosion-heard-along-south-north-korea-border-report-631637,

11. Netanyahu sanoo, että itsenäisyyden ulottaminen Juudean ja Samarian osiin voidaan toteuttaa pienemmissä osissa, jos Gantz vaatii sitä.

Gantzin ja Bibin välinen avoliitto osoittaa toistuvia perheriitoja, jotka hoitamattomina voivat johtaa avoimeen riitaan.
Israelissa huhtaan rivien välissä, että Netanyahun kärsivällisyys alkaa olla katkeamispisteessä, ja että vaalien mahdollisuutta mietitään edelleen.
https://www.jpost.com/breaking-news/netanyahu-annexation-map-not-ready-yet-dont-know-blue-and-white-position-631551,

12. Puolustusministeri ja odottava pääministeri Benny Gantz sanoi puhuessaan AJC Global forumissa: Trumpin suunnitelma antaa realistisen lähestymisen tasapainoisen tulevaisuuden saavuttamiseksi.

Gantz varoitti Syyriaa ja Libanonia, että pitäisivät aisoissa niiden alueilla toimivia terrorijärjestöjä, ettei IDF:n tarvitse puuttua asiaan. 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281916,

13. Rabbi Bernard Rosenberg sanoi USA:ssa, etteivät juutalaiset voi enää kätkeä päätään hiekkaan, kuten ovat tottuneet tekemään galutissa, vaan nyt on rohkeasti noustava puolustautumaan vihaa ja ylenkatsetta vastaan.

Rabbi Hillel sanoi:” Jos en puolusta itseäni, kuka minua puolustaa, ja jos ei nyt, koska sitten”? Miksi USA ei sano mitään juutalaisten ja kristittyjen häpäisemisestä ja uhkailusta, jota imaamit tekevät päivittäin? 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281808,

14. IDF lähetti koneitaan ja tankkien ammuksia terrorikohteita vastaan Gazassa, koska sieltä ammuttiin ensiksi raketti Israelin puolelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281905, 

Viimeiset COVID19 uutiset.
Tartuntoja 19,338; parantuneita 15 438; h-koneissa 27, kuolleita 302.
Maailmalla 8 138 820 tartuntaa; 439 590 kuollutta.

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN.

Jerusalem 16 -29; Tiberias 19 -36; Suolameri 25 -36; Eilat 23 -37 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötila nousee rajusti huomenna.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019