TIISTAI 09.06.2020

TIISTAI 09.06.2020
01. Taistelu koronavirus rintamalla on kiihtymässä uudelleen, mistä on osoituksena WHO:n julkistama tieto ”viruksen pahenemisesta globaalisti”.

Amerikan koronaviruksen puhkeamisen keskuspaikka New York City alkoi varovaisesti avata suljettua talouttaan maanantaina vastoin WHO:n antamaa varoitusta tilanteen pahenemisesta uudelleen.

Noin 400 000 New Yorkilaista työntekijän sallittiin palata työpaikoilleen vähittäismyyjien alkaessa tarjota rajoitettua sisämyynti ja hillittyä pakettiauto-myyntiä, kuten myös rakennus- ja valmistussektorin saatua luvan palauttaa uudelleen lamaantuneita operaatioitaan.

”Jokainen haluaa päästä ulos talosta. Olemme nyt aloittelemassa uudelleen siitä, mihin jäimme maaliskuussa” sanoi Michael Ostergren, Shakespeare &Co kirjamyynnin johtaja Manhattanin YläWest Sidessa, jonne asiakkaiden virta alkoi liristä pian ovien avauduttua. ”Tuntuu hyvältä palata takaisin” hän sanoi.

New Yorkin siirtyessä avautumisensa ensimmäiseen vaiheeseen ja Euroopan muutamien pahimmin kärsineiden maitten pyrkiessä nousemaan ”uudenlaiseen normaaliin”, Maailman Terveysjärjestö WHO heitti kylmää vettä toiveita elättelevien niskaan raportoimalla ennätysmäärän uusia tapauksia globaalisti.

WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Ghebreyesus totesi, että 136 000 uutta tartuntatapausta oli raportoitu viimeisen 24 tunnin aikana, ”suurin määrä yhtenä päivänä tähän mennessä, useimmat niistä Amerikassa ja EteläAasiassa”.
”Vaikka Euroopan tilanne osoittaa helpotusta, globaalisti se on pahenemassa”.
https://www.timesofisrael.com/new-york-starts-reopening-as-who-says-virus-worsening-worldwide/,

02. COVID19 aiheutti yli 21 000 vahvistetun ja todennäköisen kuoleman New Yorkissa Amerikan väkiluvultaan suurimman cityn noustua USA:n epidemian ”ground zero” keskukseksi maaliskuun lopulla.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio ylisti rajoitteiden helpottamista, mutta esitti samalla laimean varoituksen ja kehotuksen pitäytyä edelleen annettuihin ohjeisiin etäisyydestä naapuriin ja käsien toistuvasta pesemisestä. 

Talouden avaamisen ponnisteluja sumensivat ylellisten myyntitilojen pysyminen suljettuina laajamittaisen ryöstelyn ja tuhoamisen vuoksi viikko sitten rasismin vastaisten mellakoiden aikana. Talouden elpymisen merkiksi de Blasio poisti ristiriitaisen ulkonaliikkumiskiellon, jonka hän määräsi ryöstelyn lopettamiseksi.
De Blasio kehotti kaikkia niitä, jotka olivat osallistuneet edellisen viikon mellakoihin, testauttamaan itsensä COVID19 tartunnan vuoksi.

Cityn asukkaat tervehtivät ilolla elämän alkaessa palautua kaduille. ”Elämä alkaa palautua Manhattanille, paljon ihmisiä kaduilla, mistä olen onnellinen, mutta eivät kaikki silti halua käyttää kasvomaskia”.
”Sulkeminen sisätiloihin määrättömäksi ajaksi jo yksinään tekee sinut hulluksi” hän totesi Avenue-Jackson Heights asemalla.

New Yorkin baarit avautuvat kolmannessa vaiheessa, mutta teatterit ja museot saavat odottaa heinäkuun loppua avautuakseen.

03. Globaalisti COVID19 on vaatinut 404 000 kuolonuhria ja yli 7 miljoonaa tartuntaa. Palautuminen normaaliin tapahtuu varovasti asteittain.
Belgiassa pubit ja ruokapaikat ovat auki, mutta sosiaalinen erottautuminen on voimassa; Irlannissa kaupat ovat auki sallien alle 6 ihmisen kokoontumisen, mutta matkustaminen on rajoitettua.

Moskova helpottaa rajan ylitystä ja erottautumista tiistaista lähtien Moskovassa.
Englannissa kaikki maahantulijat mukaan lukien kansalaiset, joutuvat 2 viikon karanteeniin, mikä herätti vastustusta määräyksen laillisuudesta. Kuolonuhrien määrä oli alhaisin -55 ihmistä – 24 tunnin aikana. https://www.timesofisrael.com/new-york-starts-reopening-as-who-says-virus-worsening-worldwide/,

04. WHO:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa Genevessä maanantaina järjestön virkailija tri Maria Van Kerkhove, WHO:n aloitteleva tauti- ja zoonosis-yksilön johtaja kertoi journalisteille CNBC:n mukaan:

”Saamiemme tietojen perusteella näyttää olevan harvinaista, että oireeton henkilö todella levittää COVID19 virustartuntaa toiselle henkilölle”.

”Meillä on useita raportteja maista, jotka tekevät yksilöityä seurantaa seuraten etenkin oireettomien tapauksia. He jäljittävät yhteyksiä, eivätkä ole havainneet tartunnan leviämistä henkilöltä toiselle. Se on hyvin harvinaista”.

”Olettaen, että pelko epidemian leviämisestä taudin kantajien kautta, mutta jotka eivät itse sitä levittäneet (asymptomatic), vaativat ihmisten eristämistä, mikä lamautti USA:n ja maailman talouden globaalisti – tämä on valtava näköalan muutos”; eli eristäminen oli tarpeeton.

”Tämä nostaa esiin kysymyksen, oliko eristäminen ollenkaan tarpeellinen”.

Maaliskuun 19. päivänä Valkoisen Talon tiedostustilaisuudessa Trumpin hallituksen COVID19 vastuutiimin jäsen tri Deborah Birks totesi, että riski taudin leviämisestä tuntemattomien kantajien kautta, on liian suuri sattumanvaraisena.

Birks selitti : ”Koska emme tiedä tautiin sairastuneitten ja sen kantajien määrää, on parempi, että koko USA:n kansa tiedostaa, että vaikka sairastumisen riski on alhainen, he voivat tartuttaa sen toisiin”.

Siksi hän ”suositti ja pyysi jokaista amerikkalaista ottamaan henkilökohtaisen velvollisuuden CODID19 epidemian leviämisen estämiseksi”.

Kuten CNBC raportti muistuttaa, ”jos osoittautuu, ettei taudin leviäminen tapahdu ensisijaisesti oireettomien kautta, hallitusten harjoittaman käytännön seuraukset voivat olla valtavat”.

USA:n Taudin Valvonnan ja Estämisen Keskukset julkistivat 1. huhtikuuta tiedotteen, jossa esitettiin esioireettomien potentiaalista levittämistä syyksi vaatimukselle sosiaalisesta erottautumisesta. 

Sosiaalisen median käyttäjät ovatkin huomauttaneet, että tämä voisi tarkoittaa kokonaista rykmenttiä erilaisia tarpeettomia määräyksiä, jotka ovat tulleet osaksi amerikkalaista näkymää muutaman lyhyen kuukauden aikana, ja voisi poikia suurempiakin kysymyksiä, kuin vain eristämistä koskevat. 
https://www.westernjournal.com/rare-people-without-symptoms-spread-covid-19/,

05. 600 poliisia voivat erota NYPD:n palveluksesta seurauksena George Floydin tukahduttamisen vuoksi poliisiupseerin suorittaman pidätyksen aikana.

New Yorkin asukkaat arvioivat, että poliisin toimiin ärtyneitten kansalaisten vihaisten massojen poliisia vastaan tehtyjen hyökkäysten ja maanlaajuisen siviilihäiriköinnin seurauksena kaduilla tullaan näkemään entistä vähemmän poliiseja.

Poliisiasioita viidessä kaupunginosassa lähemmin tuntevat sanovat, että pian voimme nähdä poliisiupseerien massaeroamisen NYPD:n palveluksesta. Onpa joissakin kaupunginosissa esitetty poliisikunnan lopettamista, mikä sai erään poliisiupseerin aprikoimaan: ”Jos varkaat tunkeutuvat taloosi, kenelle sitten ilmoitat siitä? Mistä saisit apua?”

New Yorkin kuvernööri ilmoitti poliisin budjetin leikkaamisesta, mikä tulee aikana, jolloin lain ja järjestyksen valvojia tarvitaan cityssä enemmän kuin koskaan ryöstelyn, vandalismin ja aiheettoman väkivallan rehottaessa kaikkialla. 
https://www.westernjournal.com/600-cops-leaving-nypd-due-violent-george-floyd-riots/,

06. Puolustusministeri Benny Gantz (SiniValkoinen) ”kannattaa Jordanin laakson liittämistä Israeliin ehdolla, että USA ja arabimaat tukevat sitä”.

Tieteen ja Teknologian ministeri Izhar Shai sanoi Armeijan Radion haastattelussa, että keskustapuolue SV on löytänyt yhteisen linjan Likudin johtajan pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa liittämisasiassa, mutta sopimus on ehdollinen.

Hän näyttää tähdentävän, että sopimus koskee vain Jordanin laaksoa.
Shai ei eritellyt, mitä arabimaita sopimuksessa tarkoitetaan, mutta ToI:n henkilöstön laatiman artikkelin arvion mukaan diplomaattiset suhteet Egyptiin ja Jordaniaan kanssa, joiden kanssa Israelilla on rauhansopimus, ovat Israelia eniten kiinnostavat.

Sopimuksessa ei edes viitata PA/PLO:n mahdolliseen reaktioon, joka julkisuuden tietojen mukaan on ehdottoman kielteinen. Toiseksi Netanyahu on kaikissa lausunnoissaan yhdistänyt Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittymisen hänen kansliansa laatimaan liittämissuunnitelmaan.

Shai painottaa, ettei Gantz edes harkitse yksipuolisten ratkaisujen tekemistä, mitä ei lähemmin selvitä, tarkoittaako se myös PA/PLO:n osallisuutta.

Lontoossa ilmestyvän arabiankielisen uutislehden Rai al-Youm mukaan Gantz voi vierailla Jordaniassa Jerusalemin ja Ammanin välisten suhteitten jännittyessä entisestään Juudean ja Samarian liittämissuunnitelmien vuoksi.

Valkoisen Talon hallitus on vihjaillut Netanyahulle, että Juudean ja Samarian liittämissuunnitelman tulee saada sekä Benny Gantzin että Gabi Ashkenazin tuki, kuten TV-kanava 12 raportoi.

TV-kanava 13 raportoi, että Jordania voi ensi askeleena kutsua lähettiläänsä Israelista, jos suunnitelma etenee. Sekä kuningas Abdullah II että Jordanian ulkoministeri vastustavat Juudean ja Samarian ja Jordanian laakson liittämistä Israeliin, vaikka se vahvistaisi Jordanian asemaa ja turvallisuutta.
https://www.westernjournal.com/600-cops-leaving-nypd-due-violent-george-floyd-riots/,
Dubaissa asuva entinen turvallisuusupseeri
 sanoo, että arabit tukevat Israelin suunnitelmaa Juudean ja Samarian liittämiseksi Israeliin, mutta että tämän julkinen tunnustaminen virallisesti vaatii vielä aikaa. 
07. Alla oleva linkki avaa näytön Yeshha-neuvoston johtajan Yigal Dilmonin kirjoitukseen ja näkemyksiin Trumpin suunnitelman eduista ja haitoista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281445,

08. Samarian alueneuvoston johtaja Yossi Dagan sanoi tiistaina tukevansa Trumpin suunnitelmaa, vaikka katsookin sen tuovan lisää ongelmia, ja kehottaa Bibiä hylkäämään sen, ellei sitä muuteta.
Hän ei pidä hyvänä Jordanian laakson alueneuvoston johtajan David Elhayanin määritelmää Trumpista, ettei hän olisi Israelin ystävä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281579,

09. Iranin mullahallitus väittää, että Mahmoud Mousavi Majd antoi Mossadille ja CIA:lle tarvittavat tiedot IRGC:n johtajan kenraali Qassem Soleimanin liikkeistä ja matkoista. Häntä odottaa teloitus hirttämällä tai teloitusryhmän luodeista.

Soleimani surmattiin dronen ampumalla ohjuksella Bagdadin lentokentän ulkopuolella tammikuussa. Mossada ja CIA:ta syytetään hänen surmaamisestaan.

Iranin oikeuslaitoksen tiedottaja Gholamhossein Esmaili ei kertonut yksityiskohtia, miten syytetty Majd oli saanut tietoonsa Soleimanin matkasuunnitelmat, sillä hän oli hyvin salaileva ja ovela henkilö.
https://www.timesofisrael.com/iran-to-execute-man-accused-of-providing-intel-on-soleimani-to-us-israel/,

10. PA/PLO:n pääministeri Mohammed Stayyeh sanoo, että jos Israel toteuttaa Länsirannan liittämissuunnitelman, PA/PLO vaatii ennen 1967 sotaa vallitsevia 1949 aselepolinjoja rajoikseen.
https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/palestinian-pm-we-will-declare-state-on-1967-lines-if-israel-annexes-w-bank-630827,

11. Entinen talousministeriön pääsihteeri David Brodt varoitti tiistaina, että Juudean ja Samarian liittäminen Israeliin maksaa 67 miljardia NIS vuodessa.

2.5 miljoonan arabin tullessa Israelin valtioon nostaa liittämisen hinnan 67 miljardiin NIS vuodessa. Heidän palkkojensa lisääminen Israelin maksettaviksi aiheuttaa Israelille 52 miljardin NIS menetyksen.

Israelin kansallisen vakuutusinstituutin, opetusministeriön ja terveysministeriön budjettia täytyy nostaa vastaavalla määrällä. Yksinomaan Jordanin laakson
30 000 arabi-asukkaan saadessa Israelin kansalaisuuden Jerusalemin tapaan, aiheuttaa useiden satojen miljoonien lisälaskut valtiolle.
(Netanyahu vakuuttaa, etteivät Jordanin laaksossa asuvat arabit saa Israelin kansalaisuutta)

Brodt varoittaa, että alueliitokset tulevat saattamaan Israelin vaaralliseen tilanteeseen ulkomaiden vaatiessa, että kansalaisuus tulee myöntää kaikille maassa asuville ihmisille, koska Israel on vastuussa heistä.
https://www.jpost.com/israel-news/annexation-could-cost-israel-nis-67-billion-ex-financial-official-630815,

Tällaisia pahan ilman lintuja on aina esiintynyt juutalaisten keskuudessa siitä alkaen, kun ne 12 vakoilijaa lähetettiin vakoilemaan luvattua maata.
10 heistä antoi negatiivisen palautteen, vain 2 positiivisen, mikä sai kansan kuohuksiin, Moseksen ja Aronin kivittämistä ja vaatimuksiin palata Egyptiin.

Sen seurauksena juutalainen kansa joutui harhailemaan Arabian niemimaan aavikoilla 40 vuotta, jotta viimeinen Egyptissä syntynyt juutalainen kuolisi. Vain heidän lapsillaan sekä Joosualla ja Kalebilla oli oikeus päästä Luvattuun Maahan, ei edes Moseksella eikä ylipappi Aronilla, koska ”he eivät pitäneet Jumalaa pyhänä”.

Minkähänlainen rangaistua näistä epäuskon siemenistä kohtaa aikamme Israelia? ”Minä annan anteeksi, mutta rankaisematta en jätä; sillä jos syntinen saa armon ilman katumusta, hän ei koskaan opi vanhurskautta”.
51 juutalaista saapui Israeliin Nefesh b`Nefesh lennolla, mikä osoittaa aliyan saavan yhä runsaampaa suosiota maailman juutalaisten parissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281584,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -29; Tiberias 19 -36; Suolameri 23 -37; Eilat 23 -38 +C-astetta, puolipilvistä tänään, huomenna aurinkoista, lämpötiloissa ei muutoksia.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021