Tiistai

TIISTAI 12.05.2020
01. Uutisannin runsauden vuoksi käyn niitä ensin läpi kursiivisesti ja palaan niihin sikäli, kuin aihetta ilmenee.

02. Juudean ja Samarian osien liittäminen Israeliin peruuttaa Jordanian/Israelin rauhansopimuksen. Hashemit-monarkian pelkona on PA/PLO:n arabien ryntäys Jordaniaan, ja siksi Israelin yksipuolisia suunnitelmia vastaan tulee protestoida hinnalla millä tahansa, todetaan Marwan al-Muasherin artikkelissa.

Sinivalkoisen ja Likudin välinen hallitussopimus sallii 30 % Juudean ja Samarian, eli Juutalaisyhteisöjen, liittämisen Israeliin, mikä sisältyy myös USA:n rauhan-suunnitelmaan, joskin Benny Gantzin kanta on vielä päättämätön.  https://www.ynetnews.com/article/ry11t6KLcI,

03. Ranska kehottaa EU:ta vastaamaan rajusti Israelin suunnitelmiin ulottaa itsenäisyytensä Juudean ja Samarian alueisiin.

Ranska kehottaa maanantaina julkistamassaan artikkelissa EU:n jäsenmaita harkitsemaan uhata Israelia voimallisilla vastatoimilla, jos se toteuttaa itsenäisyytensä ulottamisen Juudeaan ja Samariaan, EU diplomaatit sanovat.

Belgia, Irlanti ja Luxembourg haluavat keskustella myös taloudellisten rankaisu-toimien asettamisesta ulkoministerikokouksen yhteydessä perjantaina, raportoi 
Reuters, mutta se edellyttäisi kollektiivista päätöstä jäsenmaiden taholta.

Pääministeri Netanyahu arvioi aiemmin keskustelujen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen ja Jordanin laakson liittämisestä alkavan heinäkuun alussa.
Presidentti Trumpin tammikuussa julkistaman suunnitelman mukaisesti Trump tunnusti Israelin oikeuden juutalaisyhteisöjen kuulumisesta Israeliin ja itsenäisyyden ulottamisen myös Jordanin laaksoon. https://www.ynetnews.com/article/ry11t6KLcI,

04. Uusi raportti osoittaa USA:n antisemiittisten tapausten nousseen ennätystasolle vuoden 2019 aikana.

Anti-defamation League laski 2 107 fyysistä pahoinpitelytapausta, eniten neljän vuosikymmenen aikana.
Seuraavassa ToI:n julkaisemia artikkeleita livenä sitä mukaa kuin niitä julkaistaan.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Miri Regev ilmoitti, että teatterit voivat avata näytöksensä kuukauden sisällä, määrätyillä ehdoilla. Teatterit ja kulttuurikeskukset palaavat normaaliaktiisisuuteen kesäkuun 14.päivänä. Sopimuksen mukaan katsojat saavat istua katsomossa siten, että istujien väliin jää 2 tyhjää tuolia.
 https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-12-2020/,

IDF:n sotilas kuoli päähän heitetystä kivenlohkareesta heidän ollessaan suorittamassa pidätystä Yabedin arabikylässä Jeninistä lähteen, aamuhämärissä tiistaiaamuna.
Surmansa saanut sotilas, vääpeli Amit Ben-Yigal, 21, kuului Golanin tiedustelupataljoonaan, kertoi IDF:n tiedottaja Hidai Zilberman.

Arviolta 10 PA:n arabia aloittivat sotilaitten kivittämisen, jotka liikkuivat jalkaisin. Kivi heitettiin luultavasti talon katolta. Sotilaalla oli kypärä päässä, mutta kivi tuli suunnasta, jota kypärä ei suojannut. https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-12-2020/,

USA:n sotilashautausmaalla havaittiin hakaristit piirretyiksi kahteen hautakiveen.
Nämä hautakivet ovat osa 140 II Maailmansodan veteraanien haudoilla Sam Houstonin tukikohdanhautausmaalla; niihin on kaiverrettu ristin sisään hakaristi tekstillä: ”He kuolivat kaukana kodistaan Fyrerille, kansalle ja isänmaalle”.

Ryhmä uskonnollisen vapauden asianajajia haluavat Veteraanien hallitusta siirtämään saksalaisten POW (sotavankien) hautakivet, jotka on merkitty natsisymboleilla, pois San Antonion hautausmaalta. https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-12-2020/,

WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoo, että maailmalla on 7 tai 8 lupaavaa rokotetta COVID19 viruspandemiaa vastaan, joiden kehittämistä kiihdytetään. Kilpailijoita on yli sata.

Hän kertoi YK:n Talous- ja Sosiaalineuvoston tiedotustilaisuudessa, että 2 kuukautta sitten arvioitiin rokotteen kehittämisen vaativan 12 -18 kuukautta, kehittämistä kiihdytetään 7.4 miljardin Euron avustuksella, jota 40 maata tukevat. Hän kuitenkin sanoi, ”ettei summa riitä, tarvitaan lisärahoitusta voidaksemme varmistaa, että jokainen saa rokotteen”. https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-12-2020/,
05. Uuden hätätilahallituksen ollessa loppuviivoilla Likudin johtaman oikeistoblogin sisällä jatkuu mudan heitteleminen ja syyllisten osoittaminen blogin ongelmiin.

Likud syyttää Yaminaa, ettei se virallisesti suositellut presidentti Rivlinille pääministeri Benyamin Netanyahua uuden hallituksen pääministeriksi, vaikka se oli vaalikampanjassaan niin luvannut. 

Likud syytti tiistaiaamuna Naftali Bennettiä oikeistoblogista poistumisesta ja kieltäytymisestä avustamaan oman puolueensa sionistisia aiheita, sekä Yamina puolueen hajottamisesta, jonka 4 johtajaa kukin haluavat ministeriksi.

KAN NEWS raportoi syytösten tulleen julkisuuteen yömyöhällä tapahtuneen Netanyahun ja Bennettin puhelinkeskustelun jälkeen, jossa Bennett poltti sillat takanaan yhteyksissään Likudiin.

Bennett syytti Netanyahua katkerasti Palestiinan valtion perustamisesta; tilanteen menettämisestä Juudean ja Samarian liittämiseksi Israeliin; sekä siitä, että häntä kiinnostavat vain omat rikosjuttunsa, ei oikeusministeriön reformi.

Likud tarjosi Yaminalle Opetus- ja Jerusalemin asian ministeriötä sekä apulaisministerin paikkaa uskonnollisen sionismin asioissa, mutta ei Oikeus-ministerin eikä puolustusministerin paikkoja, joita se halusi. 
https://www.jpost.com/israel-news/likud-bennett-betrayed-religious-zionism-627710,

06. ”Presidentti Trump ja pääministeri Netanyahu, oletteko te valmiit luomaan historiaa Juudeassa ja Samariassa?” kysyy David Singer artikkelinsa alussa.

”Historia on valmistamassa uutta sivua päivään, jona Israel palauttaa – niin: palauttaa – juutalaisen itsenäisyyden Juudeaan ja Samariaan”, Singer toteaa.

”Herra Historia valmistautuu kirjoittamaan uuden sivun heinäkuun 1. päivänä, kun Israel palauttaa juutalaisten itsenäisyyden Juudeaan ja Samariaan” sanoo Dry Bones karikatyyrissään.

Edellä mainitut kansansa johtajat valmistautuvat luomaan historiaa heinäkuun 1. päivänä palauttamalla juutalaisen itsenäisyyden 3 000 vuoden jälkeen 1697 neliökm:n alueelle - 30 % kokonaisalasta – juutalaisen kansan raamatulliselle ja muinaiselle sydänmaalle.

Arviolta 65 000 PA/PLO:n arabia – 5 % Juudean ja Samarian väestöstä – ja
450 000 juutalaista asuvat esitetyllä alueella, jolle Israel tarjoaa itsenäisyyttä.
Tie tälle polulle avautui Israelin Korkeimman Oikeuden tunnustettua vastoin odotuksia uuden hallituksen muodostamisen Netanyahulle, jonka vahvistivat kaikki KO:n 11 tuomaria ilman eriäviä mielipiteitä. 

Trumpin suunnitelmaan liitetty karttapiirros, jossa hahmotellaan potentiaalisia rajoja Palestiinan valtion ja Israelin välille, antavat viitteitä tulevasta, mutta Israelin ja USA:n virkailijatiimit laativat tarkkoja laskelmia alueista, joiden pohjalta ohjelman toteuttaminen aloitetaan.
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280017,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/279994,

07. Suunnitelmaa ovat edeltäneet ja sen mahdollistaneet seuraavat kansainväliset sopimukset ja dokumentit:

Englannin hallituksen hyväksymä Balfourin Julistus v. 1917,
San Remon julkilausuma ja Sevren sopimus v. 1920,
Kansainliiton päätös luovuttaa Englannille velvoitteen juutalaisen kansan kotimaan perustamiseksi Englannin Syyria/Palestiinan mandaatille 1922.
II Maailmansodan jälkeen perustettu Yhdistyneet kansakunnat (YK) hyväksyivät ja vahvistivat Kansainliiton tekemät päätökset.
Englanti luopui sille annetusta mandaatista ja palautti sen YK:lle 1947, jona vuonna YK hyväksyi Palestiinan alueen jakamisen, mutta jonka arabit ja palestiinalaiset yksimielisesti hylkäsivät. 
Israel julistautui itsenäiseksi juutalaiseksi valtioksi 14.toukokuuta 1948.
YK:n perustuskirjan artikla 80.
Presidentti Trumpin ja pääministeri Netanyahun haaveet juutalaisen alueen palauttamiseksi juutalaiseen valtioon ei ole saanut niille kuuluvaa tunnustusta ja arvostusta, mitä myös monet juutalaisjärjestöt ja juutalaiset merkkihenkilöt maailmalla kärkevästi vastustavat tekosyyllä (Daniel Pipes):
- Israelin yksipuolinen päätös 01.07. herättää kriittistä kiihkoa Israelia vastaan,
- Se karkottaa monet Israelin ystävät USA:n D-puolueessa ja Euroopassa;
- Se lopettaisi hennolla taimella olevat yritykset luoda suhteita arabimaihin,
- Se aiheuttaisi sekaannusta Jordaniassa, Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa,
- Se syrjäyttäisi Israelin vasemmiston ja kääntäisi heidät sionismin vastustajiksi;
- Se kasvattaisi arabien halun hakea Israelin kansalaisuutta.
Kuten artikkelin kirjoittaja toteaa, syytökset ja ennakoinnit perustavat virhe-arviointiin määrittelemättömiin pelkotiloihin, joita juutalaiset kokivat 3 000 vuotta sitten ennen Luvatun Maan miehittämistä, uskoen vakoojien vakuutuksiin vahvoista kansoista ja jättiläisistä, kuin Jumalan vakuutuksiin, että Hän kulkee heidän edellään karkottaen nuo kansat heidän tieltään.
Kansan epäusko ajoi heidät samoilemaan 40 vuotta Arabian niemimaan erämaissa, että kuolisi koko Egyptissä syntynyt kapinallinen sukupolvi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/279994,

08. Pääministeri Netanyahu ja puolustusministeri Bennett vakuuttavat yhdestä suusta, selvittävänsä tilit niiden kanssa, jotka surmaavat IDF:n sotilaita. Heidän debit-listassaan on tänään arabien surmaama IDF:n vääpeli Amit Ben-Yigal, jonka isä valittaa ainoan poikansa menettämistä.

Bibi ja Bennett ovat kerrankin samaa mieltä, että syylliset tullaan jahtaamaan kiinni ja heidät saatetaan oikeuden eteen vastaamaan teoistaan.
https://www.timesofisrael.com/liveblog-may-12-2020/,
IDF jatkaa operaatioitaan Yabad arabikaupungissa, jossa Ben-Yigal surmattiin suurella kivilohkareella, joka pudotettiin talon katolta. IDF:n sotilaat menivät sinne pidättämään etsimänsä terroristin, jota kaupunki suojeli.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280088,

09. Suuret kansanjoukot kokoontuivat Lag B´Omer kokkotulien ympärille Jerusalemissa ja Beit Shemeksessä vastoin Terveysministeriön ja hallituksenantamia ohjeita. Poliisi pyrki sulkemaan tiet Meron-vuorelle. 

Pääministeri antoi käskyn massojen hajottamiseksi keskusteltuaan ennen sitä kansan turvallisuusministeri Gilad Erdanin kanssa, vt. poliisikomentajalle, Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) sekä muille, jota asia voisi koskea, Lag B´Omer kokkojen sytyttämisestä, jotka saivat suuret kansanjoukot liikkeelle.

Vastuuhenkilöt pelkäävät, että kansan kuriton ja vastuuton käyttäytyminen voi laukaista uuden COVID19 tai joittenkin sen mutaatioitten aloittavan uuden koronaviruksen leviämisoperaation.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280088,
Lag B´Omer on juutalainen lomapäivä, jota vietetään 33. päivänä Omerin laskentapäivänä, jota vietetään Iyar-kuun 18. päivänä heprealaisen kalenterin mukaan, jota erityisesti chassidim-juutalaiset pitävät pyhänä.
Juutalaiset tungeksivat massoittain joka vuosi Meronvuorelle Galileassa, jossa on rebbi Shimon Bar Jochain (Akivan) hauta ja luola, jossa hän piileskeli häntä etsiviä roomalaisia. Hän oli Shimon Bar-Kochban hengellinen johtaja ja tukija, joka uskoi Kochban johtavan israelilaiset voittoon Rooman vallasta.
Akiva on juutalaisen pojan nimi ja tarkoittaa suojella, korvata.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280055,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 15 -29; Tiberias 18 -36; Suolameri 23 -36; Eilat 23 -37 +C-astetta, aurinkoista, huomenna puolipilvistä, lämpötila nousee: Jerusalem 16 -32.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021