TORSTAI 06.02.2020

TORSTAI 06.02.2020
”Ja me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme (Jumalan Sanassa) Jumalan kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme Hänen kaltaisekseen (image) kirkkaudesta kirkkauteen, sillä tämä tulee Herralta, joka on Henki.” (2Kor.3:18 Amplified Bible)
Useissa Raamatun käännöksissä käytetään tässä yhteydessä ilmausta ”Jumalan kuvaksi”, mikä mielestäni ilmaisee huonosti Sanan tarkoituksen, sillä ”Jumala on elävä ja toimiva Persoona”, joka Jeesuksen todistuksen mukaan tekee yhä työtä, kuten Hänkin.
Parempi ilmaisumuoto on ”Jumalan kaltaisuus” (image), kuten yllä oleva teksti kuvaa.
Jeesus oli Isänsä kaltainen, joka pyrki kaikessa toteuttamaan Isänsä tahtoa. Kirjanoppineillakin oli vaikeuksia ymmärtää Jeesusta, sillä ”Hän, joka on taivaasta puhuu taivaallisia, joka on maasta, puhuu maallisia”, kuten Johannes Kastaja todisti. ”Hän tuli omiensa luo, mutta hänen omansa eivät tunteneet Häntä”.
Olisi jotenkin helpompi antautua yleiseen mielipiteeseen: koska ”Herramme tulo viivästyy, aloittaa lyödä kanssa palvelijoitamme, syödä ja juoda ja päihdyttää itsemme kuten tavalliset ihmiset tekevät”, ja tässä piilee vakava ansa. (Lk.12:42 -48)
Koska me kuitenkin olemme sidottuina tähän rapistuneeseen maljaamme (vessel), meidän tulee pitää huolta siitä, koska se on Jumalan temppeli, jossa Pyhä Henki asuu. (1Kor.3:16 -17)
Siksi minunkin tulee enenevässä määrin käyttää aikaani - joka tuntuu juoksevan pois käsistäni - myös tämän maljani hoitamiseen, kunnes Messias tulee noutamaan omansa. Tämä näkyy raporttieni laatimisessa, mitä täytyy sovitella maljani hoitamisen kanssa.
UUTISIA ISRAELISTA
01. Maailman median keskittyessä yhä enemmän seuraamaan Kiinassa puhjennutta corona-viruksen hallitsematonta leviämistä, ja sen uhrilukujen kasvaessa yhä suuremmin joukoin, Israelissa seurataan toistaiseksi – Israel on vielä säästynyt lähes kokonaan sen seurauksista – kotoisempia aiheita, kuten USA:n presidentti Donald Trumpin julkistama ”Vuosisadan Sopimus” ja sen käytännön sovellukset.

02. Sopimus on myös levinnyt kansainvälisille markkinoille YK:ta myöten, jossa keskustellaan suhtautumista siihen, ja koska YK on perinteisesti hyvin Israel-vastainen, sen laatimaa lausuntoa odotetaan määrätyllä mielenkiinnolla. YK:n yleiskokouksen päätökset eivät ole sitovia, mutta YK:n turvallisuusneuvoston tekemät päätökset ovat sitä.

Washingtonin hallitus onkin jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että USA tulee käyttämään veto-oikeuttaan Israelia tuomitsevan päätöslauselman estämiseksi.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma-luonnoksessa, joka kiersi YK:ssa tiistaina Tunisian ja Indonesian jäsenten keskuudessa, tuomitaan Israelin suunnitelma Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittämiseksi Israeliin, kertoo Reuters. Tämän katsotaan tarkoittavan Trumpin Sopimuksen arvostelemista.

Päätöslauselman pohjalta käytävät keskustelut YK:n jäsenmaiden kesken aloitettaneen tällä viikolla.
PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas haluaa olla mukana ja hänen uskotaan puhuvan YK:ssa ensi viikolla, mikä sattuu yhteen lauselman äänestämisen kanssa.

Keskusteluihin osallistuu myös Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon ja muita neuvoston jäseniä. Myös Jared Kushner puhunee YK:ssa.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ilmoitti YK:n kannan, että se tukee kahden valtion periaatetta. ”Kantamme on selvä: YK toimii päätösten ja kansainvälisen lain vartijoina Palestiinan kysymyksessä. Me tuemme ehdottomasti kahden valtion periaatetta”. Lisäten siihen, että rauhan-suunnitelman tulee perustua ennen 1967 rajoihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275579,

03. Sudanin armeija tukee johtajiensa tapaamista pääministeri Netanyahun kanssa Ugandassa. Muslimimaat alkava sulaa Israelin suuntaan.

Armeija lausunnossa todetaan, että ”Kenraali al-Burhanin ja Netanyahun tapaaminen Ugandassa oli Sudanin turvallisuus-intressien mukainen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275610,

04. Arabit tunkeutuivat Jerusalemin itäosassa papukaijojen turvattuun asuinpaikkaan tunkien tusinoittain papukaijoja pieniin kuljetus-häkkeihin. 5 lintua kuoli ennen kuin varkaat saatiin kiinni ja heidän varastamansa värikkäät linnut vapautettua.

Varkaat rikkoivat ikkunan, särkivät useita ovia, tuhosivat hälytys-mekanismin ja tekivät suuren aukon kahteen muuriin päästääkseen papukaijojen ruokintapaikkoihin.

Poliisi pysäytti kaksi autoa, joissa lintuja kuljetettiin, valtatiellä no 6 matkalla etelään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275614,

05. Viisi israelilaista pidätettiin Moskovan Sheremetyevo lentokentällä keskiviikkona.

Heidät suljettiin kolmen tunnin ajaksi lukittuun tilaan, eikä ketään päästetty pesuhuoneisiin eikä annettu syötävää tai juotavaa. Heitä kuulusteltiin, otettiin sormenjäljet ja heidän DNA:nsa testattiin.

Lopulta heidät lastattiin Israeliin menevään koneeseen ilman selitystä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275612,

06. IDF:n sotilaita pommitettiin palopommeilla heidän ajaessaan sotilas-autoilla Al-Bireh-kylän lähellä Ramallahin itäpuolella.

Sotilaat eivät vastanneet siihen eivätkä pysäyttäneet ajoaan. Arabien ottamissa videopätkissä näytetään hyökkäys sotilaita vastaan. Niitä levitettiin sosiaalisessa mediassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275601,

07. Tulevasta säästä kerrotaan, että viikon kestäneen miellyttävän kauden jälkeen viikonvaihteessa ennustetaan sateita, rakeita ja varmaan myös salamointia. Osa sateista voi tulla lumena.

Torstaina on puolipilvistä tai pilvetöntä, sateet alkavat perjantain vastaisen yön aikana. Paikallisia sateita ennustetaan pohjois- ja keskiosiin maata.
Ilma kylmenee tuntuvasti, ja kova tuuli lisää epämukavuuden tuntua. Sekalainen säätila jatkuu sapattina, ja ukkosmyrskyt lumituiskuineen voivat yllättää etenkin vuoristoisissa osissa maata.

Lauantain iltapäivän kuluessa säätila palautunee lähes normaaliksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275602,

08. IDF:n sotilaat tuhosivat purettavaksi määrätyn terroristin kotitalon Jeninissä aikaisin torstaiaamuna.

Kaupungin arabit vastustivat joukolla purkua. Syntyneen mellakan aikana 19-vuotias PA:n poliisikadetti Yazan Abu Tabikh sai kuolettavan luodin rintaansa ja menehtyi vammoihinsa.
IDf aloitti tutkimukset välittömästi selvittääkseen, joutuiko arabi ristituleen, vai ottiko hän aktiivisesti osaa mellakointiin.

IDF:n sotilaat haavoittivat toista PA:n poliisia, Tareq Badwania, arabien mellakoidessa lähellä purettavaa rakennusta.
IDF:n tiedottaja Hidai Zilberman sanoo, että tapaus sattui epäselvässä tilanteessa, ja että IDF aloittaa asian tutkimukset.
https://www.timesofisrael.com/palestinian-shot-dead-in-clashes-with-idf-in-jenin-during-home-demolition/,

09. 12 IDF:n sotilasta haavoittui, yksi heistä vakavasti, ilmeisessä auto- terrorismissa aikaisin torstaina Jerusalemissa, kertoo poliisin tiedottaja.

Tilanne syntyi vähän ennen kahta aamuyöstä Jerusalemin David Remez kadulla lähellä suosittua First Station huvittelupaikkaa. Iskuun osallistunut auto löydettiin pian Beit Jalasta, lähellä Betlehemiä.
Autonkuljettaja oli paennut paikalta, ja suuri joukko sotilaita etsii häntä.

IDF:n tiedottaja Hidai Zilberman kertoi saatuaan luvan julkistaa tilanne omaisten informoinnin jälkeen, että sotilaat kuuluivat Golani Prikaatiin, jotka olivat First Station alueella perinne-kiertomatkan aikana ennen Länsimuurilla tapahtuvaa valan vannomisseremoniaa.

MDA:n taholta kerrottiin, että pahoin haavoittunut oli heidän tullessaan paikalle vakavassa kunnossa, tajuton ja kärsi suuresta traumasta.
Toinen sotilas haavoittui jalkoihinsa, muut haavoittuivat lievemmin.

Aluksi IDF kertoi 14 haavoittuneen, mutta korjasi luvun kahteentoista.
https://www.timesofisrael.com/12-wounded-1-seriously-in-suspected-car-ramming-attack-in-jerusalem/,

10. Terroristit Gazassa ampuivat keskiviikkoyön aikana kaksi granaattia Israeliin kiihdyttäen siten jännitystä edelleen. Granaatit putosivat ilmeisesti aukealle pellolle aiheuttamatta vahinkoa.

Hälytyssireenit eivät ilmoittaneet granaattien lähestymisestä, vaikka hälytys oli annettu käsipuhelimiin hyökkäysalueen läheisyydessä.

Parin viimeisen viikon aikana Gazasta on ammuttu lähes päivittäin raketteja ja granaatteja sekä lähetetty tusinoittain pommeilla varustettuja ilmapalloja Israelin siviilikohteisiin.

Pian puolenyön jälkeen IAF:n hävittäjät iskivät Hamasin tunneliverkoston infrastruktuuria vastaan yhteisenä vastauksena useisiin iskuihin Israelissa.
https://www.timesofisrael.com/idf-2-mortar-shells-from-gaza-strike-field-in-southern-israel/,

11. Poliisiupseeri haavoittui lievästi torstaina puolen päivän aikaan Temppelivuorelle johtavalla Faisal portilla.

Poliisin raportin mukaan 20-vuotias mies haavoittui ilmeisessä hyökkäys-yrityksessä poliisiupseeria vastaan Faisal-portilla lähellä Temppelivuorta. Iskuun osallistunut terroristi ”eliminoitiin”, ilmoittamatta yksityiskohtia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275657,

12. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu uhkaa uudelleen Gazan kaistaa sodalla ennen maaliskuun 2. päivän vaaleja, ”elleivät raketti, granaatti- ja ilmapallohyökkäykset Israelia vastaan lopu”. Hän uhkaili samoin ennen syyskuun vaaleja ja uudelleen joulukuussa, jolloin hänet poistettiin puhujapöntöstä rakettiuhan vuoksi.

Netanyahun ajatusjuoksua on vaikea seurata, sillä hyökkäykset Israelin siviilikohteita vastaan ovat jatkuneet 2014 kesäsodasta lähtien, välillä laantuen, mutta jatkuen pian entistä intenssiivisemmin.

Mitä Bibi odottaa, joka vahvistaisi hänen uskoansa, että tilanne on paha?
Netanyahu kutsui Gazan raja-alueiden pormestarit neuvonpitoon keskiviikkona, mutta kutsui vain Likudin pormestari-jäsenet, mikä aiheutti pahaa verta niiden pormestarien joukossa, joita ei kutsuttu mukaan.

13. Netanyahu heitti keskiviikkona pienen piikin kilpailijansa Gantzin suuntaan todeten: ”Gantz on kyllä nokkela, mutta johtajaksi hänestä ei ole”. Gantz vastasi siihen: ”Ehdotan Bibille itsenäisyyden ulottamista Netivotiin, Sderotiin ja Gazan raja-alueille ennen Juudeaa ja Samariaa”.

IDF:n tiedottaja ilmoitti IDF:n pienentäneen Gazan kaistan kalastus-oikeuden 15 merimailista kymmeneen vastauksena jatkuviin hyökkäyksiin Israelin siviilikohteisiin.

Juudean ja Samarian territorioita valvova COGAT järjestö pitää Hamasia vastuullisena kaikkiin Gazasta Israeliin kohdistuvaan väkivaltaan.
Hamasin tarkoituksena lienee myös kiristää lisää myönnytyksiä Kairossa jatkuneisiin pitkän aikajakson tulitaukoneuvottelujen asialistaan.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-warn-gaza-war-possible-before-march-2-elections/,

14. Kaksi israelilaista on niiden 179 haavoittuneen joukossa, jotka vammautuivat matkustajakoneen luistellessa Istanbulin liukkaalla lentokentällä. Kolme henkilöä kuoli koneen riistäydyttyä ohjauksesta, hajotessa kolmeen osaan ja syttyessä tuleen kertoi Ulkoministeriö.

Boeing 737 Kone oli Turkin ”halpahintaisen” Pegasus Airlines omistama, ja lensi Istanbulin Sabiha Gokcen lentokentälle Aegeanmeren satama-kaupungista Izmiristä keskiviikkona, raportoi NTV televisio.

Kone taisteli Istanbulin kentällä kovaa tuulta ja sadetta vastaan, mutta lopulta häviten sen.
Koneessa oli kaikkiaan 177 matkustajaa ja kuuden hengenmiehistö, kertoi Turkin uutistoimista Anadolu. 12 matkustajista olivat lapsia.
https://www.timesofisrael.com/2-israelis-among-dozens-hurt-after-plane-skids-breaks-into-3-parts-in-istanbul/,

15. Ylellinen matkustaja-alus Diamond Princess risteili Japanin rannikon edustalla, kun matkustajissa havaittiin coronavirus-tartunnan saaneita. Keskiviikkona lääkintähenkilöt evakuoivat aluksesta 10 virustartunnan saanutta, mutta aluksen tuhannet matkustajat asetettiin karanteeniin, heidän joukossaan 8 -14 Israelilaista.

Aluksen kaikki matkustajat on komennettu pysymään hyteissään 14 päivän ajaksi, mikä on aiheuttanut pelon aluksen lääkintä-aineiden loppumisesta.

Laivan henkilökunta tuo heille ruokaa hytteihin, mutta he eivät saa poistua hyteistään. Alus pysyy toistaiseksi ankkurissa Japanin rannikolla, ja on Japanin viranomaisten ja laivayhtiön velvollisuuden alainen.
Testejä on tehty 273 ihmiselle laivan 3 711 matkustajasta. 10 henkilöä 31:tä ovat testien mukaan saaneet virustartunnan.

Samanlaisia risteilyaluksia on ankkurissa HongKongissa, ja tuhansia matkustajia on testattu.
Coronavirus on levinnyt yli 20 maahan, Kiinan mantereella sairastuneita on yli 24 000. WHO on julistanut globaalin sairaus-hätätilan.
UUTISIA ULKOMAILTA
01. USA:n presidentti Donald Trump piti eilen Unionin tilaa koskevan vuosiraportin Kongressin molempien kamarien yhteisistunnossa.

Trump kävi läpi presidenttikautensa saavutukset, mitä läsnä olevat seurasivat kätten taputuksin ja nousten ylös osoittaakseen suosionsa. Demokraatit istuivat paikoilleen jähmettyneinä, mutta osallistuen ajoittain myös yleisiin kunnianosoituksiin.

Trump ojensi puheensa kopion edustajainhuoneen puheenjohtajalle Nancy Pelosille, mutta jätti huomiotta Pelosin ojennetun käden, mitä voidaan pitää tarpeettomana loukkauksena.

Pelosi kosti sen välittömästi tyypillisen naisellisesti. Trumpin lopettaessa puheensa Pelosi nousi seisomaan ja mielenosoituksellisesti repi Trumpin puheen kaksois-kappaleen sivu sivulta kahtia.

Lieneekö kukaan opastanut Pelosia, että hän lapsellisen oikullisen teon ohella teki siinä suuren rikoksen:

Unionin tilaa koskeva kirjoitus on valtion omistama dokumentti, jonka turmelemisesta tai häpäisemisestä seuraa kova rangaistus: Teon suorittaja joutuu maksamaan kovan sakon, hänet voidaan tuomita linnaan aina kolmen vuoden ajaksi, ja hän saa elinikäisen kiellon toimia valtion virkamiehenä.
https://beforeitsnews.com/libertarian/2020/02/nancy-pelosi-could-face-3-years-in-prison-and-be-permanently-removed-from-office-for-ripping-up-trumps-speech-2748578.html,

02. Kongressin Senaatin oikeusistuin vapautti presidentti Donald Trumpin kaikista syytteistä, mikä oli tiedossa jo syytteiden nostamisesta alkaen.

Siinä oli toinen katkera kalkki nieltäväksi Demokraattisille edustajille.

Ei ole mitenkään miellyttävää seurata demokraatteja, jotka ovat nielleet marxistisen koukun niin syvälle, ettei sitä voi irrottaa vahingoittamatta kantajaansa.

Tämä näkyy suomalaisdemarien suhtautumisessa Trumpin Unionin tilaa koskevaan puheeseen, jossa he eivät näe mitään hyvää. Turhaan he syyttävät Trumpia menestysteologian edustajaksi. Trump on liikemies, tuskin hän on ottanut ohjeita miltään uskonnolliselta ryhmältä.

Trumpin rakkaus Israeliin on Jumalan ihme, jossa kylmän liikemiehen sydäntä hallitsevat laskelmat on työnnetty syrjään.

Demarit muistuttavat ”vastarannan kiiskeä”, jota koukun nieltyään on tuskallista irrottaa koukusta nieltyään sen hyvin syvälle ja vastustaen kaikkia irrottamisyrityksiä kaikilla pientä ruumistaan suojaavilla terävillä piikeillään.
https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2020/02/q-anon-what-happens-when-people-learn-the-truth-must-see-video-3507243.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -17; Tiberias 14 -23; Suolameri 16 -24; Eilat 15 -25 +C-astetta, puolipilvistä pohjoisessa, etelässä aurinkoista. huomenna lämpötila laskee km. 6 astetta, ja sateita luvataan huomiseksi ja sapatiksi.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019