SUNNUNTAI 17.06.2018

SUNNUNTAI 17.06.2018
01. Gazan arabiterroristit jatkavat palopommeilla ja miinoilla ja joskus myrkyillä lastattujen leijojensa ja heliumpalloryppäittensä lähettämistä Israelin puolelle turva-aitaa. IDF on toistamiseen varoittanut niiden lähettämisestä todeten, että ne ovat terrori-iskuja, jotka vaarantavat israelilaisten elämää, jotka asuvat maan eteläosissa, ja että IDF tulee koventamaan otteitaan niitä vastaan, jotka ovat vastuussa niiden lähettämisestä. "Hamas terrorijärjestö on vastuussa kaikesta, mitä tapahtuu Gazassa ja sieltä Israelin alueille, ja Hamas kantaa vastuun niistä" sanoi IDF:n tiedotusosasto.

IDF:n hävittäjät tekivät täsmäiskun aikaisin sunnuntaiaamuna tyhjää autoa vastaan, jonka omistaja on yksi sen jengin jäsenistä, joka on vastuussa palopommein ja räjähtein varustettujen leijojen ja ilmapallojen lähettämisestä Israelin puolelle.
IDF:n tiedottaja sanoi tämän ryhmän lähettäneen useimmat tulipaloja aiheuttaneet tuulten Israelin puolelle kuljettamat terrorivälineet.
Lauantain aikana nämä "lasten leikkivälineet" sytyttivät Israelin alueilla yli 20 tulipaloa kohteissa Erez, Kissufim, Mefalsim, Kibbuts Rei`im, Kibbuts Beeri ja lähellä IDF:n tukikohtaa. Lisäksi ne sytyttivät tulipalon Kurkar kukkuloiden luonnonpuistossa lähellä Nir Am kibbutsia. Palokunnat olivat edelleen sammuttamassa paloa, joka oli jo aiemmin tuhonnut siitä 100 dunamia (25 eekkeriä).
Gazan media kertoi IAF:n miehittämättömien koneitten (drone) ampuneen laukauksia terroriryhmää vastaan, joka valmisti heliumpalloja lähetettäviksi Israeliin. IDF sanoi laukausten ryhmää vastaan olleen varoituslaukauksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247546,

02. PA:n arabit järjestivät viime viikolla mielenosoituksia Ramallahissa, jossa toimii Mahmoud Abbasin johtama Palestiinan Auktoriteetin (PA/PLO:n) hallitus, ja jossa mielenosoitukset ovat hyvin harvinaisia.
Hamas-johtaja Ismail Haniyeh ylisti Juudean ja Samarian asukkaita puhuessaan muslimien paastokuukauden ramadanin Eid al-Fitr lopputilaisuudessa osallistumisestaan PA:n vastaiseen mielen-osoitukseen, jonka tarkoituksena "ei ollut vain vääryyden korjaaminen Gazan asukkaita vastaan, saartoa ja taloudellisia kuritustoimiavastaan, joita PA harjoittaa, vaan myös pyrkien niiden kautta säännöstelemään palestiinalaisten arabien välisiä suhteita".
Haniyeh väitti mielenosoituksen lähettäneen viestin Oslon sopimuksia vastaan, sekä Hamasin kritisoimia turvallisuussiteitä vastaan Israelin kanssa.
Haniyeh vaati Palestiinan kansallisen neuvoston kutsumista kokoon käsittelemään Hamasin ja Fatahin välistä sopimusta, jolla tulehtuneet välit on tarkoitus saada korjattua. Hän esitti vaatimuksen yleisten vaalien järjestämiseksi PLO:n instituutioille ja PA:lle sekä kansallisen yhtenäisyyshallituksen muodostamiseksi.

Haniyeh sanoi Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien vankien vapauttamisen olevan korkealla Hamasin – erityisesti sen aseellisen siiven izzadin Al-Qassam Prikaatin – listalla.

Hamas ja Fatah ovat usein Egyptin välityksellä pyrkineet sovittamaan keskinäisiä erimielisyyksiään voidakseen palauttaa Gazan hallinnon PA:n valvontaan, jonka Hamas sieppasi 2007 lähes verettömässä operaatiossa syrjäyttäen Fatahin virkailijat. Ponnistelut ovat kuitenkin kaatuneet "esiin nousseisiin esteisiin", joista tärkeimmät ovat Hamasin valvomien aseiden omistus ja poliisin asema, joita Hamas ei halua luovuttaa käsistään.
Viimeisen lokakuussa solmitun sopimuksen mukaan Hamasin tuli luovuttaa Gazan hallinto joulukuun 1. päivänä, mutta sitä siirrettiin 10 päivää ja sen jälkeen loputtomiin.
Hamasin johto tuomitsi äskettäin Rami Hamdallahin johtaman PA:n hallituksen politiikan petollisena, jännitystä nostattavana sekä tarkoituksellisesti jättäen huomiotta Gazan asukkaitten tarpeet.

PA:n Ramallahin Mukatan hallintokeskuksessa toimiva hallitus totesi - vastauksena mielenosoituksiin - Hamasin olevan yksin vastuussa Gazan tilanteesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247547

03. Miksi ei-juutalaisten (goiimien) tulee suojella Israelia? Kysyy Il Fogliossa asua italialainen journalisti Goulio Meotti Aruts Shevan artikkelissa. Alaotsikossa hän sanoo: Israel asuu lämpimän auringon alla, juuri oikea edellytys onnellisiin rauhan päiviin, mutta sen sijaan se elää jatkuvassa, ainaisessa valppauden tilassa uhkakuvien vuoksi, jotka uhkaavat sen syvintä olemassaoloa.
Meotti kysyy, mikä demokratia voisi antaa koskemattomuuden parlamentin jäsenille, jotka ylistävät terroristeja, jotka suunnittelevat tuhoavansa heidän parlamenttinsa? Lähes jokainen media raportoi Israelin demokratian olevan vaarassa. Katalogia on laaja ja runsas: Bibi, haredim, setlers jne. Kukaan lännessä ei näytä tajuavan, että juurtuakseen traagisissa olosuhteissa ja ylläpitäen ihmisten toimesta, jotka tulivat arabimaista ja lännen liberaalille ideologialle vieraasta neuvosto-maailmasta, Israelin demokratia syntyi kirjaimellisesti tyhjästä.
"Israel on kuin loistava tähti pimeällä taivaalla" Meotti sanoo. Demokratia on helpompi Lontoossa, Milanissa, Pariisissa, Berliinissä ja Tukholmassa kuin Ashdodissa, Ashkelonissa, Afulassa tai Haifassa.
Israel elää jatkuvassa hälytysvalmiudessa ja valppaudessa lämpimän auringon alla, joka on hyvä rauhan onnellisille päiville.
Syvällisellä ahdistuksella on ikuiset juuret. Unohtumattomat muistot kokemuksista ja väkivallasta olivat toivomuksemme mukaan loitonneet sivilisaation historiasta. Mutta se oli virhe, Yhteen aikaan se on Gaza, sitten Iran, Hizbullah, terrorismi Juudeasta ja Samariasta, ja sitten Assadin kemialliset aseet, ja sitten Irakin scud-ohjukset.
Miksi ei-juutalaisten tulisi huolestua Israelista? Meotti kysyy.
Muinainen Israelin kuningaskunta oli yksi vähäisimmistä antiikissa, mutta se pelasi länsimaisen sivilisaation muotoilemisessa roolia, joka oli täysin suhteeton sen kokoon nähden. Sen hengellinen perintö on länsimaisen sivilisaation peruspilareita: kaikkien ihmisten tasa-arvoisuus ja arvostus, yleinen laki, suojattomien suojelu, on olemassa vain yksi Jumala, jonka kaltaiseksi Jumala loi ihmisen, kaikki maailman ihmiset periytyvät ensimmäisestä ihmisestä, omatuntonsa kuunteleminen, on olemassa korkeampi moraalilaki. Tämä on kaikki täyttä totta tämän päivän Israelissa.
Israelin ei pidä elää vain merkkinä yhteisestä muistista, sen olemassa olo palauttaa mieleen epäinhimillisen kuoleman-kulttuurin jokaisen hetken. Kaikesta huolimatta, Israelin tulee puolustaa kansalaisiaan – ei vain jihadistien hyökkäyksiltä, vaan sen täytyy puolustaa olemassa oloaan. Mikään muu maa maailmassa ei koe samaa kaksoishaastetta.
Israel on "normaali valtio", joka elää, ei vain sodan ja terrorismin todellisuudessa, vaan monien muiden tapaan tasapainottomien hallitusten, korruption, vallan väärinkäytöksen, kansainvälisen tuomion, korkeiden verojen, halpojen asuntojen puutteen, yli-kansoitettujen koulujen, massiivisen maahanmuuton todellisuudessa. Miksi siis israelilaiset ovat niin pahuksen onnellisia? Mitä länsimaailma menetti: Tarkoitus. Korkeampi arvo.

ItäEuroopan ghetoista tulleet aristokraattiset maalaiset tulivat Israelin maahan saadakseen erämaan kukoistamaan. Israel on länsimaisen kulttuurin etuvartio alueella, jota hallitsevat kaaos, kuolema, toisen hyväksikäyttö, barbarismi. Israel on veruke (haaste) poliittiselle islamille, jonka tarkoituksena on tuhota sivilisaatiomme perustukset.
Siksi Israelin tulee säilyä hengissä. Ja meidän tulee suojella sitä.
(Vapaamuotoinen käännös Giulio Meottin artikkelista, joka julkaistiin Arutz Shevassa otsikolla "Miksi ei-juutalaisten tulee suojella Israelia".)
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22319

04. UUTISIA LYHYESTI
PA/PLO:n ilman mandaattia laittomasti hallitsevan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tiedottaja Nabil Abu Rudeineh – joka kuiskutteli Jasser Arafatin korvaan, mitä pitää sanoa ja miten arkkiterroristin muistin alkaessa pätkiä pahenevan sairauden vuoksi – on alkanut esiintyä julkisuudessa entistä useammin Abbasin alkaessa osoittaa yhä selvempiä heikkenemisen oireita.
Rudeineh, jota ei voine millään muotoa kutsua Israelin ystäväksi tai edes yhteistyökumppaniksi, julkisti lauantaina lausunnon, jonka mukaan presidentti Trumpin korkean neuvonantajan Jared Kushnerin ja hänen Lähi-Idän lähettiläänsä Jason Gteenblattin laatima rauhansuunnitelma on merkityksetön eikä tule saavuttamaan mitään. "Ilman Palestiinan kansan hyväksyntää näiden tapaamisten kohtalo tulee olemaan täysi epäonnistuminen", hän todisteli selvästi huolissaan tulevaisuudesta.
Hän myös kritisoi "USA:n yrityksiä erottaa Gazan kaista Länsirannasta humanitääristä syistä", kuten hän sanoi.
Kushner ja Greenblatt vierailevat Kairossa ja Riyadissa tällä viikolla ennen tuloaan Jerusalemiin valmistellessaan laatimansa Lähi-Idän rauhansuunnitelman julkistamista, mutta he eivät käy Ramallahissa. PA on systemaattisesti romuttanut Obaman aikana syntyneet luottamussuhteet USA:n kanssa, vaikka PA:n lippu liehuu edelleen sen Washingtonin lähetystönsä lipputangossa, mitä kongressin edustajat ovat vaatineet poistettavaksi.

Rudeineh vakuutti, ettei Kushnerin ja Greenblattin "vuosisadan sopimus", kuten Trump sitä nimitti, tule koskaan edustamaan onnistunutta poliittista prosessia, niin kauan, kuin Jerusalem (Al-Quds) ja "palestiinalaispakolaisten" paluuoikeus eivät ole mukana sopimusluonnoksessa. "Jos USA jatkaa käytännön sääntöjen muuttamista koskien suhteita Palestiinan johtoon ja sen kansaan, pysähtyneisyys ja poliittinen halvaustila jatkuvat" hän vakuutti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247548

Kushner ja Greenblatt tapasivat USA:n YK:n lähettilään Nikki Haleyn ja YK:n pääsihteerin Antonio Guterrezin New Yorkissa perjantaina ennen Lähi-Idän matkaansa.
Pa ei ole osallistunut suunnitelman laatimiseen Abbasin pahoitettua mielensä Trumpin Jerusalemin tunnustamisen vuoksi Israelin pääkaupungiksi, mitä seurasi Trumpin päätös muuttaa USA:n Israelin lähetystö Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin. Suunnitelman laatimiseen osallistunut nimeltä mainitsematon USA:n virkailija sanoi, ettei sen julkistamisella ole määräaikaa, mutta sitä ei julkisteta yksipuolisesti. Ehkä USA odottaa Abbasin poistumista kuvioista ja uuden miehen ottavan ohjakset käsiinsä hänen jälkeensä. 83-vuotiaalla Abbasilla on useita terveysongelmia, joita ei ole päästetty julkisuuteen, ja niistä kertominen Ramallahissa on ehdottomasti kielletty ja voi aiheuttaa linnareissun.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247531

Jordaniassa tapahtuneet mielenosoitukset, joissa vaadittiin elinkustannusten alentamista ja muita helpotuksia pakottivat hallituksen eroamaan ja kuningas Abdullah II hyväksyi uuden hallituksen kokoonpanon. Merkittävää siinä on se, ettei kuningas
hyväksynyt uutta lähettilästä Teheraniin nykyisen lähettilään, Abdullah Abu Rumman, palattua kotiin Ammaniin. Syyksi ilmoitettiin Iranin puuttuminen alueen maiden asioihin, sekä Jordanian huoleen muiden maiden turvallisuudesta – etenkin maiden kuten Saudi Arabia ja GCC maat (Gulf yhteistyöneuvosto). Jordanian turvallisuus on tiukasti kiinni Saudi Arabian ja Gulf-maiden turvallisuudessa, kuten Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi vakuutti. Hän lisäsi, että Jordanian kannan mukaan Iranin puuttuminen toisten kansojen turvallisuuteen on jyrkän torjuva, kuten Al-Arabiya raportoi. Jordania kuitenkin hyväksyi Israelin lähettilään palaamiseen asemapaikalleen Ammaniin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247530

PA/PLO:n nimittämä lähettiläs Irakiin Ahmed Aql sanoi äskeisessä Al-Rashed-TV haastattelussa, etteivät juutalaiset ole kansa, ja kehotti Irakin militaristeja "vapauttamaan Palestiinan". Haastattelun tallensi ja käänsi MEMRI. "He yrittävät saada tunnustetuksi, että juutalaisuus on kansa, mikä ei ole totta. Juutalaisuus on uskonto kuten islam ja kristinusko", hän selitti. Vastauksena kysymykseen, mitä tapahtuisi, jos Irakin militaristit menisivät vapauttamaan Palestiinan, hän vakuutti jokaisen palestiinalaisten tervehtivän heitä. Hän sanoi kansan odottavan uutta Saladinia tai Nebukadnezzaria välittämättä, mistä hän tulee. Viimeisten näkymien mukaan tuollaisia "vapauttajaehdokkaita" on useitakin, mutta "Turkin sulttaani", presidentti Recep Tayiip Erdogan, joka on saamassa yksinvaltiaan oikeudet, on ehkä todellisin. Hän kutsui OIC.n neuvoston 57 jäsenmaata Istanbuliin, jossa esitettiin suunnitelma islamin armeijan perustamiseksi vapauttamaan Jerusalem. Palestiinalaisetovat vain veruke syvemmille päämäärille, joiden tarkoituksena on herättää henkiin Ottomaani-hallinnon tapainen kalifaatti islamin kuunsirpin maille Lähi-Idässä, jota Turkki ja sen presidentti tulisivat johtamaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247494

Gazan terroristien polttaessa juutalaisten maita ja mantuja Gazan rajan tuntumassa Israelin poliisi vei viime yön aikana satoja poliiseja Samariaan tuhoamaan juutalaisten nuorten rakentamia rakennuksia Tapuah Länsi kukkulalla. Israelin korkein oikeus kuunteli taas kerran NGO-järjestöjen esittämiä valituksia nuorten rakentamisesta "PA:n arabien maalle" ilman näyttöä. Tämä on todella tragikoominen ja surkuhupaisa, ellei se olisi niin häpeällistä, että korkein oikeus on antautunut Israelille vihamielisten NGO-järjestöjen työrukkaseksi, jotka saavat osan rahoituksestaan ulkomailta. Nuorten tyhjälle kukkulalle kyhäämät rakennelmat tuhotaan päivän kuluessa. Poliisi pidätti 40 poikaa ja tyttöä laskien heidät myöhemmin vapaaksi, sekä15 alaikäistä päästäen heidätkin yhtä lukuun ottamatta vapaiksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247555,
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Police-activists-clash-in-West-Bank-settler-outpost-eviction-560164,

Israelissa hallituskriisin lähelle noussut kysymys haredim- ja ultraortodoksikansan asevelvollisuudesta näyttää tällä hetkellä olevan lähellä ratkaisua. Johtavien rabbien suostumus on välttämätön, muuten lakia ei saada vahvistettua Knessetissä. Kuten JP:n kysymystä käsittelevässä artikkelissa todetaan, vain toinen puoli, Moshe Gafnin johtama Degel HaTorah, on hyväksymässä aloitteen, mikä voi aiheuttaa särön Agudat Israel – osan kanssa United Torah Judaism (UTJ) konsernissa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Agreement-on-ultra-Orthodox-enlistment-might-be-on-the-horizon-560143.

Australian ulkoministeri Julie Bishop vahvisti lauantaina, ettei hänen maansa muuta lähetystöään Jerusalemiin, ei ainakaan vielä. Australialla on oma ongelmansa maahan tunkeutuneitten muslimien kanssa, jotka alkavat vaikuttaa maan hallintoon samoin kuin Euroopan maissa, joissa muslimien osuus on suuri. Koskahan länsimaitten johtajat tajuavat, että heidän maansa ovat vieraan ja heidän kulttuurilleen vihamielisen uskonnollisen invaasion alaisia, vai onko meidän tunnustettava toisten joukossa, että peli on jo menetetty; pallo vieri omaan maaliin, kun kukaan ei valvonut? Kuten Berliinissä asuva muslimisiirtolainen totesi: Berliini on nyt muslimikaupunki.
https://www.jpost.com/International/Australia-We-wont-move-our-embassy-to-Jerusalem-560146,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -35; Suolameri 26 -39; Eilat 27 -41 +C-astetta, tänään ja huomenna aurinkoista, mutta lämpötila laskee pari astetta.
Kiitos Teille jotka halusitte muistaa pienellä tervehdyksellä.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021