TIISTAI 16.09.14


TIISTAI 16.09.14
1. USA:n presidentti Barack Obaman kaavailemaan liittoutumaan Islamin Valtion etenemisen keskeyttämiseksi ja sen miehittämien maa-alueitten vapauttamiseksi kuului alun perin 40 valtiota, Osa siihen kuvitelluista maista ilmoittivat pysyttelevänsä sivussa tai rajoittamansa tukensa vain inhimilliseen avustukseen pakolaisten ja haavoittuneiden auttamiseksi tai tarjoten tarvikkeita ja aseita sekä kuljetusapua.
PARIISIN konferenssiin tiistaina saapui 30 maan edustajia, suurin osa niistä aktiivisesti lupautuneita, osa myös sellaisia, jotka kieltäytyivät osallistumasta liittoutuman tukemiseen. Mukana olijat – mukaan lukien Kiina, Venäjä ja arabiliitto - katsoivat, että tarvitaan kiireisiä toimia terrorijärjestönä pidettyä Islamin Valtiota vastaan ja sen miehittämien alueiden vapauttamiseksi, mutta sen hoitamiseksi kenelläkään ei ollut ratkaisumallia, jonka kaikki olisivat voineet hyväksyä. USA on alusta lähtien vannonut, etteivät terroristit löydä mistään paikkaa, jossa he olisivat turvassa. Konferenssiin osallistujilla näyttää olleen erimielisyyksiä myös siitä, kuka on terroristi; mitkä hallitusta vastaan taistelevista järjestöistä katsotaan vapaustaistelijoiksi ja mitkä taistelevat aiheuttaakseen sekasortoa tuhoa omaksi edukseen.
IRAKIN ulkoministeri Ibrahim al-Jaafari totesi, että liittoutuman ensimmäinen tehtävä on Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin vapauttaminen. ”Suunnittelemamme operaation ansiosta en katso olevan liian vaikeaa vapauttaa Mosul”, hän kaavaili. Ranska on jo lähettänyt Irakiin hävittäjiä, jotka on tarkoitettu tiedustelutoimintaa varten. Ne on kuitenkin aseistettu siltä varalta , että ne voisivat tarvittaessa osallistua taistelutoimiin USA:n, Australian ja muiden maitten rinnalla, joiden Kerry toivoo osallistuvan IS:n vastaiseen operaatioon. John Kerry toivoo voivansa ilmoittaa liittoutuman kokoonpanosta vielä kuluvan viikon aikana.
SYYRIAN asema jäi konferenssissa lähes olemattomalle huomiolle. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi maanantaina, ettei Venäjän hallitus tule tukemaan hyökkäyksiä Islamin Valtiota vastaan Syyrian alueella ilman Syyrian hallituksen lupaa, jota johtaa presidentti Bashar Assad. USA ja EU ovat järjestelmällisesti syrjineet Syyrian hallitusta väittäen, että se on menettänyt laillisuutensa. Ne perustavat kielteisen kantansa siihen, että Assadin armeija on surmannut massoittaen siviilejä huomioimatta, että Syyria on joutunut maan ulkopuolelta johdetun hyökkäyksen kohteeksi taistellen elämästä ja kuolemasta ryhmittymiä vastaan, joiden taistelumoraali ei ylitä Assadin joukkojen omaa.
Venäjä haluaa, että Iran otetaan mukaan liittoutumaan, mikä oli myös Ranskan alkuperäinen kanta, mutta ei lähettänyt sille kutsua USA:n vastustuksen vuoksi. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei ilmaisi halunsa osallistua IS:n vastaisiin toimiin, mutta on sen jälkeen todennut, ettei se halua osallistua sotilaallisiin toimiin, joita johtavat USA:n saastaiset kädet ja joilla on epäilyttävä tarkoitus, kuten hän sanaili. Kerry ilmoitti Pariisissa, ettei USA:lla ole mitään halua toimia yhdessä Iranin kanssa eikä jakaa tiedustelutietoja sen kanssa.
NATO:n pääsihteeri Anders Rasmussen ilmoitti Brysselissä, ettei NATO:lla ole mitään roolia USA:n liittoutumassa. Hän selvitti, että järjestö voisi osallistua siihen, jos se on tarpeen itsepuolustukseksi tai välittömän kansanmurhan estämiseksi. http://www.jpost.com/Middle-East/Without-Iran-world-leaders-tackle-ISIS-375446
2. USA:n armeija ilmoitti tiistaina laajentaneensa IS:n vastaisia ilmaiskuja hyökäten IS:n tukikohtia vastaan Bagdadin lounaispuolella. ”Ilmaisku Bagdadin lounaispuolelle oli ensimmäinen laajennetussa operaatiossa kansalaistemme suojelemiseksi ja inh[A1] imillisen avun antamiseksi iskemällä IS:n kohteisiin samalla kun Irakin armeija aloittaa vastaoperaationsa maansa vapauttamiseksi”, sanotaan Pentagonin tiedotteessa. USA:lla on Irakissa runsaasti diplomaatteja ja neuvonantajia.
USA:n edustajainhuoneessa aloitettiin eilen keskustelut lisävaltuuksien myöntämiseksi Obamalle kouluttaa ja aseistaa kapinallisten ryhmittymiä, jotka taistelevat sekä Assadin hallitusta että IS:n joukkoja vastaan. Republikaanien edustajat julkistivat Obaman valmisteleman suunnitelman, joka antaisi Obamalle oikeuden ”maltillisten ryhmittymien” kouluttamiseksi ja aseistamiseksi mahdollisimman pian ilman rahoitusta, mikä jouduttaa päätöksen tekemistä. Päätösesityksessä edellytetään, ettei USA lähetä maajoukkojaan Lähi-Itään, ja että operaatio etenemisestä kongressia informoidaan säännöllisin raportein. Esitys on tarkoitus tuoda äänestykseen keskiviikkona. Valkoinen Talo pyysi aiemmin 500 miljoonaa USD koulutusta ja aseistamista varten. USA:n vaalit marraskuussa sotkevat asioitten etenemistä puolueiden varoessa tekemästä virheliikeitä ennen sitä. http://www.jpost.com/Middle-East/US-expands-attacks-on-Islamic-State-while-mulling-arms-and-training-for-Syrian-rebels-375455
3. MUSLIMISAARNAAJA sheikki Iyad Abu Funun vapautettiin Israelin vankilasta Gilad Shalitin vapauttamissopimuksen yhteydessä v. 2011 Juudean ja Samarian alueelle. Hän allekirjoitti sopimuksen, jolla hän lupautui pysyä erossa terrorismista. Hänet pidätettiin uudelleen sopimuksen rikkomisesta ja määrättiin kärsimään koko 10-vuotisen tuomionsa. Hän aloitti syömälakon, minkä johdosta hänet vapautettiin uudelleen, tällä kertaa Gazan alueelle.
SHEIKKI Abu Funun piti perjantaina saarnan Gazassa esitellen omistamaan automaattiasetta lukupulpetistaan. MEMRI:n kääntämässä saarnassaan Funun sanoi tähän tapaan: ”Israelilaiset tulivat miehittämään Gazan. Onnistuivatko he siinä? Ei, he eivät onnistuneet. He tulivat takavarikoimaan tämän aseen minulta. Onko minulla vielä tämä ase vai ei? He tulivat ottamaan meidän aseemme. Onnistuivatko he siinä? He tulivat ottamaan aseemme, mutta ne ovat edelleen käsissämme. Tämä sota todisti, että nämä aseet ovat meidän ainoa keinomme vapauttaa maamme. Niiden avulla me vapautamme Al-Aksa moskeijan. Aseitten avulla me perustamme islamin valtion”, sheikki Iyad Abu Funun julisti saarnapöntöstään moskeijassa Gazassa automaattiasettaan heilutellen.
VIDEO on esimerkki kiihotuksesta, jota Hamas harjoittaa Gazassa ja Juudean ja Samarian alueella kilpaillen PA:n julkisten tiedonvälityskanavien kanssa, kumpi keksii inhottavampia ilmaisumuotoja Israelin ja juutalaisen demonisoimiseksi ja häpäisemiseksi. Usein ne käyttävät esimerkkeinä natsien kehittämiä muotoja ja ihannoivat Hitleriä ja hänen laatimaansa suunnitelmaa juutalaiskysymyksen lopulliseksi ratkaisemiseksi harmitellen, että heiltä jäi työ kesken, mitä he nyt jatkavat. On syytä korostaa, että vaikka julkinen media sekä Israelissa että maailmalla ylistää Abbasia ja PA:ta maltillisena ja rauhantahtoisena, joiden kanssa voi työskennellä, todellisuus osoittaa päinvastaista. Abbas ei ole missään vaiheessa riisunut yltään miehuusvuosiensa terroristin kaapua uskotellen muuta, ja että Fatah ja PLO, jotka hallitsevat palestiinalaisalueita, peruskirjassaan vaativat Israelin tuhoa.
Abbas on tajunnut Arafatin esimerkistä, että säilyttääkseen liikkumisvapautensa ja voidakseen jatkaa myyräntyötään piilossa julkisuudelta, hänen täytyy näytellä vanhaa hyväntahtoista vanhushahmoa. Abbasin aloittama Israelin vastainen kampanja YK:ssa ja sen alaisissa instituutioissa on luonteeltaan poliittista ja diplomaattista terrorismia, joka perustuu valheellisiin tietoihin ja vääristeltyihin dokumentteihin vedoten lännen herkkään ja naiviin oikeustajuun, joka nielee sille syötetyt valheet tosiasioina viitsimättä selvittää asioitten todellisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185158#.VBf0rUNsOn0
4. UUTISOTSIKOITA
·        Jerusalemin poliisi yhdessä rajapoliisin kanssa suoritti minioperaation pääkaupungin itäosissa pidättäen useita nuoria miehiä ja jopa alla 12-vuotiaan pojan, jota syytetään palopommin heittämisestä juutalaisten omistamaan taloon. Aikaisin tiistaiaamuna suoritetussa ratsiassa pidätettiin n. 22 ihmistä, joista 12 syytetään palopommien heittämisestä juutalaisiin koteihin Abu Torissa; kolmea syytetään kevyen liikenteen vaunujen vahingoittamisesta ja kivittämisestä sekä muista hyökkäyksistä siviilejä ja poliiseja vastaan, ja neljää muuta palopommien heittämisestä turvallisuusvirkailijoita vastaan Silwanissa (Shiloah) ja muualla. Poliisi sanoo koventaneensa otteitaan ja esittävänsä syytteitä pidätettyjä vastaan huolimatta heidän nuoresta iästään. Kansanedustajat ovat syyttäneet poliisia pelkureiksi ja velvollisuutensa laiminlyönnistä arabien jatkuvaa kivitystä ja mellakointia vastaan, mikä on voinut aiheuttaa poliisin ryhdistäytymisen. Euroopassa ja muualla lisääntyvä antisemitismi ja hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat myös voineet aiheuttaa itsetutkistelun poliisijoukoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185159#.VBgG-UNsOn0
·        Entinen apulaispuolustusministeri Danny Danon, jonka pääministeri Netanyahu erotti hallituksesta hänen toistuvan kritiikkinsä vuoksi Gazan sodan aikana, johti Likudin keskuskomitean kokousta Ashkelonissa eilen illalla. Netanyahu järjesti samaan aikaan Likudin aktivistein kokouksen Petah Tikvassa, saadakseen läpinäkyvän alibin jättäytyä pois puolueensa johtotason kokouksesta, jossa hän tiesi joutuvansa vastaamaan kovaan kritiikkiin. Likudin keskuskomitea antoi julkilausuman, jossa se edellyttää seuraavassa yhteenotossa Hamasin kanssa sen hallinnon lopettamista Gazassa. Netanyahua on kritisoitu hänen julistuksestaan ennen Protective Edge operaatiota, että rauhantilaan vastataan rauhalla, mikä käytännössä riisti armeijalta aloitekyvyn ja mahdollisuuden itsenäisiin operaatioihin, ja minkä johdosta operaatio loppui epävarmaan tulitaukoon ja tasapisteisiin kestettyään 50 vuorokautta. Israelissa operaatiota kutsutaan epäonnistuneeksi ja IDF:n häpäisemiseksi antaen arabimaille ja aseellisille ryhmittymille kuten Hizbullah aiheen julistaa Hamas voittajaksi ja IDF häviäjäksi. Netanyahun asettamaa tarkoitusta Hamasin rakettivarastojen tuhoamisesta ei saavutettu, ja IDF:n löytämät tunnelit, joista se tuhosi 32, olivat täysi yllätys sille, mikä osoittaa tiedustelun ontuneen pahoin. Hamas sanoo aloittaneensa tunnelien kaivamisen uudelleen ja tuhottujen korjaamisen valmistautuen uutta sotaa varten. Hamasin suunnitelmissa oli aloittaa kolmas intifaatti ja suurhyökkäys Israeliin Israelin uuden vuoden päivänä, mikä voi olla edelleen sen ohjelmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185145#.VBgLQ0NsOn0
·        Pääministeri Netanyahu sanoi Likudin aktivistien kokouksessa maanantaina, joka oli samalla perinteinen maljannosto juutalaisen uuden vuoden kunniaksi, että Israelin tulee nostaa puolustukseen tarkoitettuja määrärahoja valtion budjetissa moninkertaisesti. Viimeinen Gazan sota maksoi Yaalonin mukaan 9 miljardia NIS, Lapidin mukaan 6,5 miljardia. Lapid haluaa rajoittaa sodassa menetettyjen aseitten ja ammusten – mukaan lukien Iron Dome - korvaamista 690 miljoonaan USD. Pääministeri viittasi puheessaan Hamasiin, jota hän vertaa ISIS-ryhmittymiin todeten, miten nopeasti tilanteet muuttuvat Lähi-Idässä, sunnit ja shiat taistelevat keskenään, mutta niillä on kuitenkin yhteinen päämäärä: Israelin tuhoaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185140#.VBgQRENsOn0
·        Sadat Tel Avivin asukkaat osallistuvat eilen järjestettyyn mielenosoitukseen, jossa vaadittiin maahan luvatta tunkeutuneitten siirtolaisten karkottamista ensi tilassa. Nämä ovat löytäneet Tel Avivin eteläosasta sopivan kaupunginosan, jota he hallitsevat lähes suvereenisti. He ovat perustaneet lukuisia pieniä luvattomia myyntikojuja ja liikeyrityksiä halliten lähiötä siinä määrin, että sen alkuperäisasukkaat ovat joutuneet muuttamaan pois, ja muutamat siellä asuvat elävät jatkuvassa pelossa. He pelkäävät mennä ostoksille ja odottavat sydän kylmänä, koska jotkut huligaanit pyrkivät heidän asuntoonsa. Prostituutio, huumeet ja rikollisuus ovat yleisin tuntomerkki lähiössä, eivätkä virkavallan edustajat uskalla partioida siellä. Valtio on pyrkinyt karkottamaan heitä, mutta kukaan ei huoli heitä, ja toisaalta kaiken karvaiset ihmisoikeusjärjestöt hengittävät niskaan uhaten syytteillä inhimillisten oikeuksien rikkomisesta. Heidän lähiönsä on myös tulevien terroristien hautomo. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185147#.VBgUK0NsOn0
·        Kuusi egyptiläistä poliisia kuoli ja kaksi haavoittui Gazan rajan tuntumassa Siinailla heidän ajamansa autoa vastaan tehdyssä pommi-iskussa. Auto oli varustettu etsimään ja löytämään pommiansoja joutuessaan iskun kohteeksi. Egyptin p0residentti al-Sisi haluaisi päästä eroon Siinaista, sillä se aiheuttaa sille pelkkää päänvaivaa eikä Egypti pysty hallitsemaan sitä. Sisi tarjosi Siinaita Abbasille, mutta se ei huolinut sitä, hänen päämääränsä on Israelin tuhoaminen, ei sen auttaminen levittäytymällä joukkoineen Siinaille ja Jordaniaan. http://www.timesofisrael.com/six-killed-as-egyptian-convoy-bombed-near-gaza/
·        Syyriaan kapinalliset sanovat, että IS on tunkeutunut salaa aivan Israelin rajan tuntumaan. http://www.timesofisrael.com/islamic-state-secretly-near-israel-border-syrian-rebel-group-claims/






 [A1]illisen avun

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019