SUNNUNTAI 14.09.14


SUNNUNTAI 14.09.14
1. ISRAELIN taivas on puolipilvinen, suhteellisen viileän tuntuinen vähän kuuden jälkeen aamulla, mutta ennusteet lupaavat lämpötilan nousevan 28 asteen tienoille, näin Jerusalemin alueella. Ennusteet kertovat myös, että sää noudattelee tämän päiväistä muotoa, ei heittoja lämpötiloissa eikä pilvisyydessä, eli taivas on osittain pilvien peitossa, mutta sateista ei ole tietoakaan. Säätilat tänään: Jerusalem 17 -26; Tiberias 24 -35; Suolameri 29 -35; Eilat 26 -36 +C-astetta. Parin asteen nousua ennustetaan Suolamerellä ja Eilatissa; ehkä asteen notkahdusta viikon keskivaiheilla muualla maassa, mutta asteen parin nousua takaisin seuraavina päivinä.
2. USA:n ulkoministerin John Kerryn pyrkiessä lähes epätoivoisesti haalimaan kokoon Obaman suunnittelemaa kansainvälistä liittoutumaa Islamin valtion voittokulun estämiseksi, sen julkiseksi häpäisemiseksi ja lopulta tuhoamiseksi tai ainakin muotoilemiseksi sille kuuluvaan kokoonsa, Irakin kristityt ovat epätoivoissaan tulevaisuudestaan. Tuhansia vuosia he ovat pystyneet säilyttämään ikivanhat rituaalinsa ja uskonsa islamin alkajan aallon vyöryessä alueen yli jopa Saddam Husseinin painostuksen ja vainon ajankin, mutta nyt ääri-islamilaisen uskonkiihkon ja Allahilta saamansa kehotuksen siivittäminä – kuten he uskovat – he toteuttavat islamin perimmäistä sääntöä: Vain hävittämällä kaiken entisen ja jäänteetkin siitä on mahdollista rakentaa puhdas ja Allahille kelpaava yhteiskunta vanhan raunioille. Täten he tuhoavat kaikki vääräuskoiset ja toisinajattelijat, heidän muistomerkkinsä ja hautakammionsa, kultti- rakennuksensa, kirkot ja synagogat ja jopa vääräuskoisten muslimien rakentamat moskeijatkin.
ÄÄRI-ISLAMILAISUUS ei kunnioita historiallisia tai uskonnollisia arvoja, eikä myöskään inhimillisiä periaatteita, joiden mukaan jokainen ihmiselämä on ainutlaatuinen ja arvokas. Uskonkiihkossaan – olkoon aitoa tai peittona jollekin alitajunnaiselle pahuudelle ihmisessä – he polkevat kaikkia noita pitäen niitä vääräuskoiseen oppiin kuuluvina jäänteinä, jotka saastuttavat oikeauskoisen muslimin, ja joita sen mukaisesti tulee välttää eikä ystävystyä sen edustajan kanssa. Siksi Islamin Valtio, IS, ISIS ja ISIL, noudattavat miehittämillään alueilla hävitetyn maan taktiikkaa. Siksi he asettavat miehitettyjen maiden asukkaille kaksi vaihtoehtoa. Käänny tai kuole. Naisia pidetään vain miehisten tarpeitten tyydyttäjinä ja suvunjatkajina; siksi heitä myydään orjiksi oikeaoppisille muslimeille tai lahjoitetaan johtajatason oikeaoppisille muslimeille kotiorjiksi 3-vuotiaista lähtien. Miesten kohtalo on yleensä paljon yksioikoisempi: Heitä surmataan joukoittain yksinkertaisuuden vuoksi automaattiasein.
IRAKIN kristityt ovat nähneet ainoaksi mahdollisuudekseen paeta henkensä edestä. Monet kuvittelivat, että ”pako olisi vain tilapäinen, että he voisivat palata olojen rauhoituttua ja pahimman uskonkiihkon saatua tyydytyksensä ja sielunsa puhdistuksen vääräuskoisen veren vuodattamisella”. Kristittyjä pakeni ensin Irakin sisällä paikasta toiseen, mutta IS:n valloitusten myötä he joutuivat jatkamaan pakoaan maan rajojen yli kurdialueille ja Jordaniaan säilyttääkseen henkensä ja muinaisiin aikoihin ulottuvan kristillisen uskonsa.
KUTEN Kamal Tahan laatimassa ja ToI:n julkiasemassa artikkelissa todetaan, heidän toivonsa nopeasta ratkaisusta näyttävät hupenevan sitä mukaa kuin aika kuluu. He pyrkivät uusissa tilapäisissä oloissaan säilyttämään uskoansa siten, kuin siihen on mahdollista. Jordaniassa on kristittyjä ja heidän kirkkojaan, joihin he voivat saada yhteyksiä ja osallistua heidän Jumalan palveluksiinsa.
IS:n joukot miehittivät Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin kesä-elokuun välillä. Kaupungissa oli huomattava kristillinen asutus, 30 kirkkoa, osa niistä rakennettiin 1500 vuotta sitten. IS miehitti myös Qaraqoshin, joka oli merkittävin kristittyjen asuttama kaupunki Irakissa. Kristityt pakenivat kurdialueille, koska se oli lähimpänä. Heidän tarkoituksensa on kuitenkin muuttaa Jordanian kautta Amerikkaan tai Eurooppaan, koska paluusta kotiseudulle ei ole toivoakaan.
”IRAKIN kristityistä n. 70 % on joutunut pakenemaan”, kertoo katolisen hätäapujärjestön Caritas johtaja Wael Suleiman Jordaniassa. Irakin kristittyjä oli ennen pakenemista n. miljoonan verran, yksin Bagdadissa 600 000 ihmistä. Heidän lukumääränsä alkoi pienetä USA:n johtaman Irakin sodan jälkeen v. 2003 sekä sitä seuranneen kapinallis-kauden aikana, missä IS:n joukkojen hyökkäykset ovat viimeinen niitti. Kristityt miehet kertovat, miten he joutuivat myymään vaimonsa kultaiset korut voidakseen saamillaan rahoilla elättää perhettään. Pakomatkalla kurdialueille he asuivat maanteillä ja puistoissa, mutta joutuivat lopulta luovuttamaan ja jatkamaan pakoaan Jordaniaan liittyen kasvavaan pakolaistulvaan asuen telttakylissä ja odottaen muuttoa jonnekin länsimaahan aloittaakseen elämänä uudelleen. Toimenpiteet heidät muuttamisestaan länteen etenevät hyvin hitaasti. http://www.timesofisrael.com/from-exodus-to-exodus-iraqi-christians-seek-new-home/
3. OBAMAN suunnittelema kansainvälisen liittoutuman perustaminen sotaretkestä Islamin Valtion aiheuttaman uhan poistamiseksi ei ole edennyt käsikirjan mukaan. Yksi avainvaltioista, joihin Obama viittasi puheessaan ”ystävinä ja liittolaisina”, ja joihin hän sanoi luottavansa, oli Turkki. Kerry kutsui nämä mukaan Jeddan 11 maan konferenssiin suunnittelemaan Irakin sotaretkeä. Turkki ilmoitti päivä sen jälkeen kun Obama oli pitänyt puheensa 11.09., ettei Turkki anna lupaa koaliittiolle hyökätä Irakin ja Syyrian kapinallisia joukkoja vastaan lentokentiltään, eikä tule osallistumaan sotaretkeen, kuten Debkafile kertoo artikkelissaan. Turkki sanoi osallistuvansa vain inhimilliseen avustustyöhön.
KERRYN lupaamista 40 liittoutumaan osallistuvista maista vain 10 -15 ovat luvanneet eriasteista tukea. Viimeiseksi Englanti ja Saksa ilmoittivat, etteivät he osallistu ilmaiskuihin Irakissa ja Syyriassa. Kerryn viimeinen kohdemaa, johon hän asettaa toiveensa, on Egypti, jota hän pyrkii taivuttamaan mukaan sotaretkelle IS:n joukkojen etenemisen pysäyttämiseksi, mutta ilman tulosta. http://www.debka.com/article/24262/Grave-setbacks-for-Obama’s-strategy-Turkey-backs-out-of-US-led-war-on-IS-Germany-UK-say-no-to-air-campaign
4. OBAMA totesi puheessaan AIPAC-konferenssissa Baltimoressa, että USA:n tarkoituksena on rakentaa liittoutuma, jota se tulee johtamaan, mutta pidättäen kuitenkin itsellään oikeuden suorittaa itsenäisiä operaatioita. Eräs tulkitsi tämän tarkoittavan, että USA pyrkii hyödyntämään liittoutumaa vain tyydyttääkseen omia salaisia päämääriään Lähi-Idässä, kertoo Debkafile. Olisikohan tämä nähtävä siten, että USA pyrkii rakentamaan johtamaansa laajaa vasallivaltiota Irakin ja Syyrian valtioiden tilalle ulottaen sen koko Levanttiin, Libanoniin, Jordaniaan ja Israeliin, kuten eräässä äskeisessä näyssä kerrottiin. Obaman kaavailema laaja liittoutuma näyttää joka tapauksessa surkastuvan vähäiseksi.
OBAMA kutsui liittoutumaansa kuin pilveksi, jolla on hopeareunus, kuvaillessaan, miten kymmenen arabimaata ovat ensimmäistä kertaa yhdessä sanoutumassa irti siitä islamin suunnasta, jota IS ja ISIL edustavat, mutta hopeareunus ei taida ollakaan niin kirkas, totea DF. Arabimaat eivät anna joukkojaan USA:n johtaman liittoutuman käyttöön, Jordania ilmoittaa, ettei se osallistu maa-hyökkäyksen Irakia ja Syyriaa vastaan; Egypti ilmoitti DF:n mukaan lauantaina, ettei se myöskään osallistu liittoutumaan, eikä Turkki luovuta edes lentokenttiään sen käyttöön.
Englanti ja Saksa ilmoittavat jäävänsä pois liittoutumasta, Ranska haluaisi, että Syyrian hallituksen joukot tulee kytkeä mukaan tavalla tai toisella. Sekä USA että Saudi Arabia vaativat Assadin hallituksen syrjäyttämistä. Ranskan presidentti Francois Hollande lensi perjantaina Bagdadiin mukaan 4 aselastia sekä 60 kuutiometriä avustustarvikkeita. Hän avaa perjantaina 15.09. Pariisissa kilpailevan konferenssin USA:n suunnitelmalle. Ranska haluaa, että Iran osallistuu IS:n vastaiseen liittoutumaan kutsuen sen Pariisin konferenssiin, mitä Kerry hämmästelee todeten, miksei häntä ole informoitu. Taustalla voi olla Ranskan perinteinen kapina USA:n johtoasemaa vastaan.
IRAKIN armeija on hajoamistilassa IS:n joukkojen runtelemisen jälkeen, eivätkä sen ilmavoimat taida olla paremmassa kunnossa. Kurdien peshmerga ilmoittaa, ettei se osallistu liittoutumaan.
USA ilmoitti nimittävänsä Afganistanissa sekä Irakissa menestyksellisesti Al-Qaidan joukkoja vastaan Anbar provinssissa taistelleiden amerikkalaisten joukkojen komentajan John R Allenin koaliittion joukkojen komentajaksi. Debkafile epäilee Allenin onnistumista, sillä USA ei anna omia sotilaitaan Irakin retkeen. Toiseksi Irakin sunni-muslimit katsovat tulleensa petetyiksi Bushin luvattua heille taivaan ja maan, mutta minkä Obama jätti toteuttamatta. DF:n mukaan Irakin heimojohtajat ovat jakaantuneet; osa kannattaa liittoutumaa, osa kannattaa Islamin Valtiota. Irakin armeijan kyky osallistua mihinkään suurempiin operaatioihin on vähintään kyseenlainen. http://www.debka.com/article/24271/US-Gen-John-Allen-named-to-lead-coalition-war-on-ISIS-but-allies-deterred-by-Obama’s-ambiguities-
5. UUTISOTSIKOITA
·        IDF:n tiedustelujoukkojen 8200 yksikön 43 vasemmistolaista työntekijät ilmoittivat kieltäytyvänsä tehtävistä, joilla kerätään tietoja PA:n arabeista Juudeassa ja Samariassa, ja joita sitten voitaisiin käyttää heidän alistamisekseen moraalin ja etiikan sääntöjen vastaisesti. He lähettivät kirjelmänsä pääministerille, IDF:n komentajalle ja puolustusministerille. Heidän toimensa, jota voi hyvällä syyllä kutsua pienoiskapinaksi, on herättänyt laajan tuomion sekä vasemmiston että oikeiston kansanedustajien ja ministereitten keskuudessa, kuten myös 8200 yksikössä palvelleiden reserviläisten että toisten siellä työskentelevien taholta. Reserviläisten 8200 yksikössä palvelleiden laatimassa kirjelmässä valitetaan shokkia ja paheksuntaa osoittaen, että heidän työtoverinsa ovat ahtaista, kyynisistä ja poliittisista syistä kieltäytyneet hoitamasta tehtäviään häväisten koko yksikön tahrattoman maineen. Kirjelmän allekirjoitti 200 reservin työntekijää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185071#.VBVNS0NsO-o
·        Ranskasta ovat ainakin 930 maan kansalaista, heidän joukossaan 60 naista, matkustaneet tai matkalla Irakiin liittyäkseen Islamin Valtion taistelijoihin. 350 heistä on jo Irakissa, 180 valmistele lähtöä ja 170 on matkalla sinne. Naiset liittynevät IS:n armeijan viihdytys-joukkoihin, joihin on haalittu naisia Pohjois-Afrikan arabimaista, ja jotka palautetaan kotimaihinsa heidän tultuaan raskaiksi. Se onkin kätevä keino salakuljettaa tulevan polven ISIS-läisiä Eurooppaan. IS:n joukkojen viimeisiin julkistettu kaulan katkaiseminen tapahtui eilen, jossa englantilainen avustustyöntekijä David Heines mestattiin arabitapaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185073#.VBVRsENsO-o
·        Shukri Bishara, PA:n talousministeri ja Arabipankin entinen johtaja väittää, ettei hän tiennyt henkilöiden, joille hän maksoi tuhansia USD, kuuluvan terrorijärjestöihin, vaikka he olivat USA:n terroristien listoilla. 297 henkilöä on mukana syytöksiä arabipankkia vastaan siksi, että se rahoitti terrorismia ja terroristeja, jotka murhasivat heidän omaisiaan 1998 – 2004 aikana. Arabipankki on samalla Jordanian valtionpankki, jonka vaikeudet heiluttavat Hashemite kuningaskunnan sisäistä tasapainoa. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-finance-minister-paid-thousands-to-Hamas-while-working-at-Arab-Bank-375267
·        Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh ilmoittaa nyt vuorostaan, ettei Hamasin aseistariisunta ole tapetilla eikä tule koskaan tapahtumaan. Hän tukee Khaled Mashaalin kantaa, etteivät suorat neuvottelut Israelin kanssa ole mahdollisia. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa Kairossa Egyptin toimiessa välittäjänä pitkäaikaisen tulitauon saamiseksi. Tarkkailijat ennustavat, että Hamas voi suunnitella uutta sotaa Israelin vastaan, joka alkaisi 25. syyskuuta. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Haniyeh-Disarmament-of-Hamas-not-negotiable-375226
·        Pastori Mark Biltz kertoo WND:n artikkelissa, että vuoden 2014 verikuun pääsiäisen jälkeen maailma on menossa hallitsemattomasti kohti katastrofia. Maanjäristykset ja tulivuoren purkaukset ovat lisääntyneet siten, että v. 2008 niitä oli 36, tänä vuonna niitä on jo ollut 116 yli kuuden R-asteen. Lisäksi juutalaisten shmitah vuosi alkaa itsenäisyyspäivänä, jolloin maa täytyy jättää kesannolle vuodeksi, toistuen 7-vuoden jaksossa. Biltz esittää, että Raamatun ilmoittama 7-vuoden kestävä ahdistuksen aika alkaa v. 2015 syksyllä, mistä viimeiset 3.5 vuotta ovat suuren ahdistuksen aikaa. Jos se ei ala silloin, se siirtyy 7 vuotta myöhemmäksi, hän laskee. http://www.wnd.com/2014/09/will-tribulation-begin-a-year-from-now/
·        Syyrian maltillisena pidetty islamilainen ryhmittymä allekirjoitti tulitaukosopimuksen Islamin Valtion kanssa Hajar Al-Aswad kaupungissa Darayyan maakunnassa. Ne lupaavat pidättyä taistelemasta toisiaan vastaan, kunnes lopullinen ratkaisu on saatu ja Assad syrjäytetty. Obaman hallituksen epäillään rahoittavan Syyrian maltillisia kapinallisia. http://www.wnd.com/2014/09/moderate-syrian-rebels-sign-truce-with-isis/






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019