PERJANTAI 16.05.14


PERJANTAI 16.05.14
1.TÄMÄ viikko lähestyy loppuaan vääjäämättömän kiertokulun mukaisesti, mutta väkivaltaisuudet ja mielettömät teot jatkuvat kaikista tyynnyttely-yrityksistä ja hyvää tarkoittavista maanitteluista huolimatta. Inhimillisyys ja maatiaisjärki näyttävät kadonneen joillakin ihmisryhmillä nimeämättä ketään erikseen. Kuten Jeesus ilmoitti yhtenä viimeisten päivien merkkinä: ”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”. Tässä vaikuttaa joukkohenki, kukaan ei halua olla erilainen kuin toiset, siispä paras ulvoa sutena susien joukossa.
Sudanissa muslimit teloittavat kahdeksatta kuukautta raskaan olevan 27-vuotiaan naisen siksi, että hän on kristitty eikä halua luopua siitä. - Syyriassa kaikki sotivat toisiaan vastaan, eikä enää ole selvää, kuka taistelee kenenkin puolesta. Opposition kannattajaksi mainittu ryhmä sytyttää Turkin rajalla autopommin kilpailevan ryhmän valvomalla raja-asemalla surmaten 43 ihmistä ja haavoittaen ties kuinka monta. - Israelissa PA:n valvomissa kaupungeissa marssitaan Israelin valtion syntymistä vastaan v.1948. Syntyneissä mellakoissa, joissa IDF:n sotilaita kivitetään kivin ja palopommein, kuolee 2 mellakoijaa sotilaitten luodeista. Damaskosportilla Jerusalemin vanhan kaupungin muurin edustalla muslimit rähinöivät poliiseja vastaan. - FSA:n edustaja viettelee Israelia mukaan Syyrian taisteluihin Assadin hallitusta vastaan luvaten, että he hyväksyvät sen, jos se tehdään huomiota herättämättä. - Joissakin yliopistoissa USA:ssa ja Englannissa järjestetään julkisia saatanan palvontamenoja. - Rooman kirkon arkkipiispa sanoo, että kirkon tulee ulottaa oppinsa Raamatun ajastaan jälkeen jääneiden ilmoitusten yläpuolelle, tarkoittaen lähinnä kirkon suhtautumista aborttiin ja homoiluun. Paavi Francis 1 toteaa, että kirkon tulee hyväksyä maailman varallisuuden uusjako. Paavi toteaa myös, että jos joku ET-olento maailman ulkopuolisesta avaruudesta tulee ja pyytää kastetta, kirkon tulee suostua siihen. - Koko maailma näyttää menettäneen järkensä ja terveellisen ajattelutapansa.
2. Väkivalta ei tietenkään ole mitään uutta, aina sitä on harjoitettu milloin minkin oikeaksi katsotun uuden suuntauksen vuoksi. V. 1943 Saksalaisen kenraali Jörgen Stroopin joukot räjäyttivät ja polttivat Varsovan synagogan Varsovan gettoon suljettujen juutalaisten kapinan murskaamisen viimeisenä toimenpiteenä. – Vuonna 2003 Marokossa itsemurha-pommittaja surmasi pommillaan Casablancassa 45 ihmistä. Tämä oli osa pommitusten sarjaa, jossa 12 itsemurhapommittajaa surmasi 33 ihmistä, kuten Times of Israel kertoo.
ISRAELIN sääkartta sen sijaan osoittaa suhteellisen tasaista kehitystä lähipäivien aikana. Tänään taivas on pilvetön, huomenna puolipilvinen, sunnuntaina taas pilvetön raskaiden pilvien vyöryessä uudelleen taivaalle maanantaina. Lämpötila lähentelee tänään – ilman taka-ajatuksia – 30 astetta, pudoten sitten pari astetta kahtena seuraavana päivänä nousten uudelleen asteen verran maanantaina, mutta yöllä on kylmää 13 asteen verran. Lämpötilat tänään: Jerusalem 18 -29; Tiberias 18 -35; Suolameri 25 -35; Eilat 24 -38 +C-astetta. Kannattaa pitää suolattujen pähkinöiden pussi, aurinkovoiteet ja vesipullo aina mukana.
3. TURKIN vuosikausiin pahimmassa kaivosonnettomuudessa on saanut surmansa ainakin 283 työntekijää Soman kivihiilikaivoskaupungissa. Kaivoksessa oli 787 työntekijää räjähdyksen ja sitä seuranneen tulipalon sattuessa työntekijöitten vaihdon aikana, joista 383 on saatu pelastettua, mutta ainakin 140 on edelleen kaivoksen sisällä. Pelastustöitä vaikeuttaa kaivoksessa syttynyt tulipalo ja sen seurauksena savu- ja kaasuhaitat.
KAIVOSONNETTOMUUS on aiheuttanut osittain väkivaltaisiksi muuttuneita mielenosoituksia
Turkissa ihmisten syyttäessä Erdoganin hallitusta turvallisuuden heikosta tasosta kaivoksissa. ”Ei tämä ollut onnettomuus, se on selvä murha” sanotaan ammattiliiton järjestämän mielen-osoituksen plakaatissa. Vihaisten ihmisten mielenosoituskulkueita on järjestetty kautta Turkin laajan valtakunnan syyttäen Erdoganin hallitusta työntekijöitten syrjimisestä.
Onnettomuudella on myös poliittisia vaikutuksia, sillä Recep Tayyip Erdoganin hallitus on ollut useiden syytösten kohteena, ja tämä on lisännyt vihamielisyyttä sekä hänen hallitustaan että pääministeriä itseään kohtaan, mikä voi vaikeuttaa hänen pyrkimyksiään päästä presidentiksi seuraavissa vaaleissa. Hänen asemaansa ei ainakaan paranna kansainvälisen median kuvaama tilanne, jossa Erdoganin neuvonantaja Yusuf Yerkel nähdään potkivan poliisien keskellä jo maassa makaavaa mielensoittajaa. Hänen anteeksi-pyyntöään malttinsa menettämisestä solvausten ja ivahuutojen alla tuskin hyväksytään.
ELOONJÄÄNEITÄ ei ole enää löydetty keskiviikkoillan jälkeen. Viranomaiset toteavat, että vaikka myrkyllisten kaasujen määrä on vähentynyt 200 metriä pitkässä kaivosonkalossa, mikä osoittaa tulipalon heikentyneen, toivoa eloonjääneistä ei juuri ole. http://www.timesofisrael.com/grief-and-rage-as-turkey-buries-mine-disaster-dead/
4. INN (Arutz Sheva) kertoo artikkelissaan, että tiistaina iltapäivällä bussi täynnä uskonnollisen koulun koulutyttöjä maan keskiosasta joutui huolella valmistettuun väijytykseen lähellä Hebronia. Heidän matkansa liittyi tyttöjen Bat Mitzva-tilaisuuteen. Matka oli opetusministeriön hyväksymä ja sovittu turvallisuusviranomaisten kanssa. Heidän bussissaan oli aseistettu vartija, ja oli onneksi iskunkestävät lasit.
Heidän matkansa kohdistui ensin Machpelan luolaan (Patriarkkain hautakammiolle) ja sen lisäksi Rachelin haudalle lähellä Betlehemiä. Heidän ollessaan paluumatkalla Halhoul-sillan kohdalla neljä palestiinalaista hyökkäsi bussia vastaan, ikään kuin he olisivat odottaneet sitä. He heittivät kolme palopommia bussia kohti, minkä johdosta se roihusi yhtenä tulimerenä, mutta ne eivät onneksi särkeneet bussin ikkunoita. Bussissa matkustaneet tytöt ja heidän saattajansa kumartuivat lattiaa kohden huutaen ja kirkuen hysteerisinä. Bussin kuljettaja säilytti päänsä kylmänä lisäten kaasua ja sai bussin pois paikalta ilman lisävaurioita.
Bussissa mukana ollut erään tytön äiti vain ihmettelee, mitä henkisiä vaurioita ja kauhukuvia painajaisten muodossa tilanne voi aiheuttaa nuorissa tytöissä. Israelin media tuskin mainitsee koko tapauksesta, mikä herättää taas kerran huomion, miten vasemmistolainen kulttuuri väheksyy arabien suorittamia terrori-iskuja, kuten kirjailija Amoz Ozin äskeinen kirjoitus osoittaa kuvaillen juutalaisten nuorten ”hintalappu” vandalismia neo-natsismiksi, mutta ”ymmärtää” arabien suorittamat hyväksyttäviksi mielipideilmaisuiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180688#.U3WpyUNsNDQ
5. ISRAELIN turvallisuusjoukot vahvistivat turvatoimiaan perjantaiaamuna asettamalla lisäjoukkoja Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemiin arabien torstaina järjestämien nagba mielenosoitusten jälkeen. Perjantain rukousten jälkeen arabit usein hyökkäilevät poliiseja ja sotilaita vastaan, ja Temppelivuorella ja Jerusalemin itäosissa se on jokaviikkoinen ilmiö.
Pahin yhteenotto tapahtui torstaina Ofer-vankilan ulkopuolella, jossa pidetään tuomittuja terroristeja. Vankilan ulkopuolelle kokoontui arviolta 150 arabia, jotka solvauksia ja omia iskulauseitaan huudellen ryntäilivät rakennuksia suojaavaa muuria vastaan ja vaatien Netanyahun lupaaman 26 terroristin vapauttamista. Kerryn vaatiman 104 terroristin vapauttamiseen kuuluvat kolme terroristierää vapautettiin sopimusten mukaan, mutta koska viimeinen erä oli sapattina, sitä siirrettiin päivällä. Abbas kuitenkin järjesti ennalta suunnitellun näytösesityksen allekirjoittamalla vastoin sopimusta jäsenhakemukset 15 kansainväliseen järjestöön, osa niistä YK:n alaisia. Netanyhau peruutti silloin viimeisen erän vapauttamisen kokonaan, mikä lopetti myös rauhanneuvottelut tältä erää.
Ofer-vankilan ulkopuolelle kokoontuneet arabit onnistuivat lopulta pääsemään osittain muurin läpi vankilan alueelle, minkä johdosta vartijat avasivat tulen kumiluodeilla haavoittaen kahta, joiden todettiin myöhemmin kuolleen. Turvallisuusvirkailijat pelkäävät heidän hautajaistensa tänään aiheuttavan uusia mellakoita. Kaiken varalta poliisi asetti satoja poliiseja, Swat-erikoisjoukkoja ja ratsupoliiseja mellakkavarustein sekä poliisi-ajoneuvoja Jerusalemin vanhan kaupungin ympärille, mitä voi kutsua piiritykseksi. Torstaina Damaskos-portin eteen kokoontui kymmeniä arabeja, jotka poliisi hajotti pidättäen kuusi.
Pääministeri Netanyahu sanoi torstaina vastaavansa arabien nagba-mellakoihin lisäämällä maan rakentamista ja Jerusalemin yhdistämistä. Hän julkisti torstaina myös laatimansa lakiesityksensä Israelista juutalaisen valtiona. Sitä kutsutaan nimellä ”Jewish Nation-State Bill” eli juutalaisen kansa-valtion laki. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180689#.U3W2Q0NsNDQ
6. UUTISOTSIKOITA
·        Paavi Francis I aikoo uhmata kohtaloaan luottaen hyvään suojelijaansa – kuka hän sitten lieneekin- ja ajaa Betlehemistä Tel Aviviin ja sieltä Jerusalemiin avoimessa autossa ilman kattoa ja luodinkestäviä laseja, kuten paavi Beneditc XVI teki Israelin vierailunsa aikana. Paavi Francis suostui Abbasin vaatimukseen ja jättää Jerusalemin messun väliin, mutta messuaa sen sijaan Betlehemissä, vaikka muslimit hyökkäsivät viikko sitten st.Georgen luostariin kokoontuneita kristittyjä vastaan lähellä Betlehemiä. Paavia ei myöskään vaivaa Betlehemin kristittyjen kohtalo muslimien jatkuvan vainon ja uhkausten alla, minkä vuoksi ennen 1990-lukua kristittynä kaupunkina pidetty Betlehem on menettänyt kristityn enemmistönsä ja heidän määränsä hupenee siten, että he hävinnevät kokonaan parissa vuosikymmenessä. Paavi käy myös Länsimuurilla jättäen sinne oman lappunsa. Hänen suosionsa Israelin juutalaisten parissa ei yltäne lähellekään Benedict XVI suosiota, ja jotkut, kuten valtuutettu Arie King, aikovat boikotoida hänen vastaanottoaan vaatien, että kirkon tulee ensin palauttaa Jerusalemista varastamansa kansalliset aarteet, joita säilytetään Vatikaanin arkistojen kellaritiloissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180675#.U3W9nkNsNDQ
·        USA:n puolustusministeri Chuck Hagel sanoi kuulleensa NEWSWEEK lehdessä julkistuista väitteistä Israelin harjoittamasta vakoilusta USA:ssa viitaten useisiin kongressin jäsenten ja muiden tietoihin, ettei hän ole saanut mitään todellisia todisteita väitteiden paikkansa pitävyydestä. Hagel kävi isäntänsä Moshe Yaalonin kanssa tutustumassa myös Israelin pohjoisrajaan, joka osoittaa merkkejä tilateen kuumenemisesta Assadin hallitusta vastaan taistelevien ääri-muslimien vallatessa alueita armeijan joukoilta. IDF on syvien talousongelmien keskellä, minkä johdosta sotilaallisia harjoituksia on jouduttu peruuttamaan. Miten paljon USA voi auttaa sen oman armeijan vähentäessä joukkojaan ja taistelukykyään hallituksen säästö-ohjelman mukaan, on vaikea nähdä. Vierailun tuloksista ei ole annettu tietoja.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180670#.U3XDPkNsNDQ


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019