TORSTAI 17.04.14


TORSTAI 17.04.14
1. ENNUSTEEN mukaan tänään on puolipilvistä ja lämmintä, kuten Times of Israel lupaa, vaikka JP:n ennustus on taas ihan pielessä.
- Israel hautaa terroristien murhaamia kansalaisiaan, ja samaan aikaan jotkut pahoin vasemmalle vinksahtaneet israelilaiset neuvottelevat tuomittujen terroristien vapauttamista Israelin vankiloista, jotta he voisivat aloittaa uudelleen entistä paremmin eväin hiottuaan taktiikkaansa vankilassa toisten kanssa, sillä onhan todettu, että lähes puolet heistä palaa entiseen "ammattiinsa". - Juutalaisia ei päästetä Temppelivuorelle edes vapauden symbolina tunnettuna juhla-aikana. Tämä siksi, että terroristit ovat miehittäneet Temppelivuoren heiluttaen Hamasin lippuja ja kivittäen heitä hillitsemään tulleita poliiseja kivin ja polttopulloin vetäytyen välillä Al-Aksa moskeijan suojaan täydentämään "aseitaan" sinne kokoamistaan varastoista. Poliisi harkitsee hyökkäystä moskeijan sisälle.
- Poliisin ylitarkastajan Baruch Mizrahin lapset kyselevät, minne isä on mennyt? He eivät vielä tajua, että heidän isänsä haudattiin eilen Herzlin vuorelle. Mistä hänen vaimonsa Haddas sai voimaa työntää häntä vasten hervottomana nojautuneen miehensä sivuun ottaen ohjauspyörän jatkaen ajoa, kunnes laukausten ääni hiljeni ja hän näki IDF:n sotilaan tarkastuspisteessä? Ilman sitä tahdon ja voiman osoitusta vakavasti haavoittunut Haddas on varma, että terroristi olisi murhannut hänet ja hänen autossa istuneet neljä lastaan.
– Eilen myös Israelin vasemmiston edustajat, Meretzin ja Labourin kansanedustajat kävivät keskustelemassa "rauhasta" PA:n puheenjohtajan Abbasin kanssa. Palattuaan he kertoivat kasvot innosta punehtuneina, miten Abbas tuomitsi Hebronin murhan, mutta jonka hänen neuvonantajansa Rudeineh kielsi todeten, ettei hän tuominnut Hebronin murhaa, vain väkivallan yleensä. Eipä vasemmiston edustajille edes pälkähtänyt päähän, että oli sopimatonta näin pian Hebronin murhan jälkeen osoittaa tunnustusta "pääterroristille", kuten jotkut häntä nimittävät, eli terroristien hyväntekijälle, joka maksaa heille kuukausi-palkkaa vielä heidän kuoltuaankin. - Keskiviikon "rauhanneuvottelu" peruttiin; nyt vain keskustellaan siitä, kenen toimesta ja miksi. Israelin version mukaan peruutus tapahtui Hebronin murhan vuoksi, PA:n mukaan siksi, ettei Martin Indyk ollut vielä palannut Yhdysvalloista uusine ohjeineen, mutta tänään yritetään uudelleen. Abbas on tiettävästi suostumassa jatkamaan rauhanneuvotteluja ehkä puolen vuoden ajan.
LÄMPÖMITTARI osoitti aamulla puoli seitsemän aikaan 18 lämpöastetta auringon vielä karistellessa viimeisiä unenrippeitä silmistään, mutta pysytellee häveliäästi osittain pilvien peitossa tänään, mutta huomenna koko taivaanlaki on sen käytössä. Puolipilvisyys palautuu uudelleen sapattina jatkuen ainakin sunnuntaihin saakka lämpötilan noustessa välillä 27 asteen tienoille pudoten sitten uudelleen parin asteen verran. Lämpötilat tänään: Jerusalem 17 -24; Tiberias 16 -29; Suolameri 20 -30: Eilat 21 -35 +C-astetta.
2. TIMES of ISRAEL päätoimittaja David Horovitz selvittelee artikkelissaan, miksi pääministeri Benyamin Netanyahu ei toimi asemansa mukaisesti johtaakseen kansaansa. Hän ottaa esimerkin USA:sta, jossa tuomittuja rikollisia ja murhamiehiä ei päästetä vapaaksi kesken vankeusrangaistustaan. Mutta miksi Netanyahu suostui vapauttamaan 104 murhamiestä ja muita rikollisia vain saadakseen Abbasin neuvottelupöytään? Miksi hän suostui tähän hyvin tietäen, minkä myös terroristit hyvin tietävät, ettei heidän tarvitse kärsiä koko tuomiotaan Israelin vesittyneen oikeuskäytännön perusteella, rohkaisten täten yhä uusia epävarmoja kandidaatteja antautumaan terrorismiin? Niin miksi, vaikka hän kirjassaan v.1995 tuomitsee terroristien vapauttamisen kesken heidän rangaistustaan?
Horovitzin ohje Netanyahulle on vasemmistolaisen ideologian mukaisesti yksinkertaisen suoraviivainen: Suostu PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin vaatimuksiin. Hyväksy neuvottelujen perustaksi 1967 sotaa edeltävät linjat, määrää rakennuskielto edes niihin "setlementteihin", jotka kaiken todennäköisyyden mukaan jäävät virtuaalisen Palestiinan valtion alueelle, suostu jakamaan Jerusalem ja salli paluuoikeudet palestiinalaisille. Päätoimittajan ymmärryksen mukaan – jota sopii hyvällä syyllä epäillä - tämä olisi sitä kansansa johtamista, joka on juutalaisen kansan parhaaksi. Miksi siihen pitäisi vielä sotkea epämääräinen ja vaikeasti ymmärrettävä vaatimus Israelista juutalaisena valtiona, hän epäilemättä otaksuu, vaikka jo Jasser Arafatin väitetään hyväksyneen sen?   
PÄÄTOIMITTAJA Horovitzia ei näytä ollenkaan huolestuttavan entisen ulkoministeri Abbas Ebanin käyttämä määritelmä noista 1949 aselepolinjoista: Ne tulisivat olemaan Auschwitzin rajat, jotka sopivasti auttaisivat Israelin tuhoamista haluavia aiheuttamaan juutalaisille uuden ja viimeisen holokaustin. Israelista olisi vaikea löytää aluetta, joka ei olisi Gazan terroristien kehittämien Kassam-rakettien kantomatkan sisällä. Ben Gurionin lentokenttä tulisi olemaan olalta ammuttavien ilmatorjuntaohjusten uhkaama. Lentoyhtiöt tulisivat peruuttamaan kaikki lentonsa Israeliin ensimmäisen ohjuksen laukaisun jälkeen, vaikka se ei osuisikaan. Tie- ja rautatieyhteydet Israelin etelä ja pohjoisosien välillä olisivat samoin täysin terroristien karkeatekoistenkin rakettien armoilla. Vaatimukset Palestiinasta aseettomana valtiona ovat pelkkää toiveajattelua käyttäen vaikkapa Gazan kaistaa esimerkkinä, jonka myös tuli olla aseeton. Jordanin laakson luovuttaminen PA:n valvontaan antaisi sille lähes esteettömän asevirran hashemiittien kuningaskunnan kautta. PA:n vaatimus omasta lentokentästä ja täydestä ilmatilansa valvonnasta helpottaisivat aseitten hankkimista. Juutalaisen kansan sisällä muhivat sokeat ainekset vaarantavat sen kykyä puolustautua jakamalla kansan eri leireihin, mistä juutalaisten historiassa on useita esimerkkejä. http://www.timesofisrael.com/lead-netanyahu-lead
3. TÄNÄÄN torstaina on Länsimuurin edustalla pappien suorittaman kansan siunaaminen, birkat hacohanim, johon uskotaan osallistuvan arviolta 70 000 juutalaista. Keskiviikon väkivaltaisuuksien vuoksi siunaamistilaisuuden turvallisuutta valvoo tuhansia poliiseja, joita on koottu pitkin maata.
Poliisit ovat hajaantuneet laajalle alueelle Länsimuurin edustalla. He valvovat kaikkia sen lähelle johtavia katuja sekä sinne ajavia busseja ja niiden pysäkkejä. Yksityisautoilu on kielletty vanhan kaupungin alueella, ja ihmisiä pyydetään käyttämään julkisia liikenne-välineitä. Kotellin seremonioita johtajat päärabbit Yitzhak Yosef ja David Lau.
JERUSALEMIN apulaispormestari Don Kalmanovitz esitti poliisille vaatimuksen estää arabien pääsyn Temppelivuorelle tänään pappien suorittaman kansan siunaamistilaisuuden aikana. Hän piti ehdottomasti hylättävänä sen, että juutalaisilta kielletään kokonaan pääsy Temppelivuorelle pessahin aikana, mutta se sallitaan arabeille, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen aloittaakseen uuden kivityksen kansaa ja poliisia vastaan. Hän kehotti poliisia palauttamaan järjestyksen Vuorelle, joko sallien myös juutalaisten nousun sinne, tai sulkien sen kaikilta. Israelin johto teki karkean virheen v. 1967 vapautettuaan Jerusalemin itäosat ja Temppelivuoren, jolloin sillä olisi ollut täysi mahdollisuus järjestää asiat kunnolla. Lähinnä Moshe Dayanin vaatimuksesta Temppelivuoren päivärutiinin valvonta annettiin Jordanian asettaman päämuftin ja muslimisäätiön vastuulle, joka nyt vaatii Vuoren omistusoikeutta käyttäytyen sen mukaisesti omistajan elkein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179684#.U0951UBsNDQ
4. HAR HEVRON alueneuvoston puheenjohtaja Yohai Demari teki virallisen esityksen Hebronin kaupungin liittämiseksi Israelin valtioon juutalaisten rakentamisen sallimiseksi siellä, koska alueella on huutava asuntopula. Hän totesi viimeisten päivien aikana kohonneen kuolettavan väkivaltaisuuden antavan siihen otollisen tilaisuuden.
"TÄMÄ on otollinen tilaisuus esittää pääministerille ja puolustusministerille antaa poliittinen hinta noille, jotka haluavat meidän tuhoamme. Vain sellainen toiminta vähentää kiihotusta terrorismiin", Demari sanoo lausunnossaan.
Puheenjohtaja Demari kuvailee tilannetta epätodelliseksi. Terroristi palaa hyökkäyksensä jälkeen kotiinsa saaden kuninkaallisen vastaanoton; saatuaan surmansa sen aikana katuja ja puistoja nimetään hänen mukaansa; jos hänet pidätetään, hänet vapautetaan pian jonkin vankien vaihdon tähden tai myönnytyksen osoitukseksi. Tämä todellisuus vain rohkaisee terrorin ja välivallan kierrettä, hän kuvailee. Hän sanoo, ettei Israelilla ole mitään syytä pelkoon, ei yleisen mielipiteen eikä amerikkalaisten vuoksi. Tähän voitaisiin lisätä PA:n maksama kuukausipalkka vankeuteen tuomitulle tai hänen omaisilleen. Jotkut käyttävät sitä hyväkseen saaden parempaa palkkaa kuin työssä, jota on vähän tarjolla.
DEMARI tuomitsee myös jyrkin sanoin muutamien kansanedustajien vierailun Abbasin luona samaan aikaan, kuin PA:n arabin murhaama poliisin ylitarkastaja Baruch Mizrahi siunataan haudan lepoon, jonka raskaana oleva vaimo ja viisi lasta jäivät isättömiksi, eikä Abbas edes katsonut soveliaaksi tuomita tämän murhan juutalaisten suuren juhlan aattona. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179680#.U09_tUBsNDQ
5. SHABAKIN johtaja Yoram Cohen sanoo, että jos Netanyahun sopiman terroristien vapauttamisen viimeinen vaihe toteutuu ja 26 heistä vapautetaan, heidän joukossaan on 10 terroristia, joiden vapauttaminen Juudeaan ja Samariaan on liian vaarallista. Siksi heidän kohdallaan on löydettävä toinen ratkaisu, joko Gazaan tai ulkomaille.
ABBAS totesi jo hyvissä ajoin ennen viimeisen erän toteutumista, ettei hän hyväksy sitä, ettei heitä päästettäisi palaamaan koteihinsa, joissa he asuivat ennen pidätystä. Cohen sanoi, että hän halusi esittää mielipiteensä ennen asian käsittelyä kabinetissa. Hallituksen sisällä on vahva oppositio koko vapauttamisoperaation viimeisen erän toteuttamista vastaan, sillä se on herättänyt paljon pahaa verta kansan keskuudessa: Miksi Israelin tulee aina olla valmis myönnytyksiin tai jonkun arabin lahjomiseksi saamatta mitään sitä vastaan? Etenkin terrorin uhrien omaisille tämä on osittain arpeutuneitten haavojen repimistä auki.
Kolme ensimmäistä erää, yhteensä 78 terroristia, on jo vapautettu PA:n järjestämien vastaanotto-seremonioiden osanottajien juhliessa heidän paluutaan PA:n korkeimman johdon suojeluksessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179688#.U0-FJUBsNDQ









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019