KESKIVIIKKO 16.04.14


KESKIVIIKKO 16.04.14
1. TÄNÄÄN keskiviikkona, juutalaisten pessah-juhlan toisena päivän aamuna, lämpömittari osoitti 19 astetta, mikä päivän mittaan noussee ainakin 25 asteeseen ennusteen mukaan. Seder-ateria nautittiin perinteen mukaan maanantai-iltana, mistä terroristit muistuttivat murhaamalla 47-vuotiaan poliisiupseerin haavoittaen hänen raskaana olevaan Haddas-vaimoaan sekä tytärtään, jotka olivat menossa vaimon kotiin seder-aterialle Kiryat Arbaan. Tänä päivänä Masadan vuorilinnake joutui roomalaisten sotajoukkojen haltuun kuukausien piirityksen jälkeen. Tänä päivänä 1922 Saksa ja Venäjä allekirjoittivat Rapallon sopimuksen 1. maailman-sodan jälkeen, ja tänä päivänä britit teloittivat 4 Irgunin jäsentä Acren vankilassa. Tämä on myös niitä päiviä, jotka Herra on tehnyt asettaen kaikki-valtaisuutensa merkiksi taivaalle erilaisia taivaan kappaleita osoittamaan aikoja ja aikajaksoja, kuten verisen kuun viime yönä, jota tosin ei voitu seurata Israelissa.
TAIVAS oli aamulla harsomaisen pilviverhon peitossa ja pysytellee siten ainakin sapattiin saakka lämpötilan heitellessä 25 ja 22 asteiden välillä. Välimeren suunnalla oli sumua. Lämpötilat: Jerusalem 16 -25; Tiberias 16 -31; Suolameri 23 -31; Eilat 21 -32 +C-astetta.
2. Juutalaisen Toran mukaan heidän tuli suorittaa erityiset uhritoimitukset juutalaisen pessahin aikana, jota myös noudatettiin 1. ja 2. Temppelin aikana, mutta jotka keskeytyivät v. AD 70 roomalaisten tuhottua Jerusalemin Temppelin. Rabbit tulkitsevat Toraa siten, ettei uhritoimituksia saa suorittaa ennen 3. Temppelin rakentamista. Israelissa on kuitenkin henkilöitä, joiden on vaikea odottaa sen rakentamista, eikä sen ajankohdastakaan ole tietoa, ja siksi he joka vuosi yrittävät suorittaa säädetyt uhritoimitukset Vuorella, kuten tapahtui myös tänä vuonna. Poliisi oli varautunut estäen heidän aikeensa ja pidätti 5 juutalaista toimittaen heidän uhriksi aikomansa vuohen maatalousministeriön edustajille.
Sunnuntaina Temppelivuorella sattuneiden välivaltaisuuksien vuoksi, joissa poliiseja kivitettiin kivin ja petrolipommein, poliisi päätti estää juutalaisten ja turistien pääsyn Vuorelle toistaiseksi, sekä asetti muslimeille ikärajan, jonka mukaan naiset ja vain yli 50-vuotiaat Israelin sinisen id-kortin omaavat miehet saavat nousta sinne. Tämä on Israelin poliisin tulkinta Israelin omistusoikeudesta Temppelivuorella, jota se toteuttaa varsin systemaattisesti kohdistaen muslimien aiheuttamat rauhattomuudet aina juutalaisiin ja myös turisteihin estäen heidän pääsynsä Vuorelle. Sunnuntaina Jerusalemin poliisi joutui kutsumaan mellakkapoliisit Mughrabi-portille taltuttamaan vaarallisiksi kehittyneet väkivaltaisuudet, joissa 2 poliisi haavoittui. He eivät yleensä mene Al-Aksa moskeijan sisälle, vaikka mellakoitsijat vetäytyvät sinne suojaan kivittäen poliisia moskeijan sisältä. Poliisi käyttää mellakantaltuttamisvälineitään, kuten savu-ja tainnutuskranaatteja, kansan hillitsemiseksi.  http://www.timesofisrael.com/five-arrested-for-planning-passover-sacrifice-on-temple-mount
3. POLIISIN ylitarkastaja Baruch Mitzrachi ajoi autollaan Modiinista Kiryat Arbaan vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa viidestä nauttiakseen seder-aterian vaimonsa perheen kanssa, kun Turgumiyan luona lähellä Hebronia tiellä 35 kypärällä varustettu terroristi avasi tulen AK-47 aseella lähi-etäisyydeltä hänen autoaan kohti, siirtyen sitten toiseen paikkaan jatkaen tulitusta sieltä toisia autoilijoita kohti paeten paikalta. Perheen isä kuoli elvytysyrityksistä huolimatta, hänen Haddas-vaimonsa haavoittui kylkeen ammutuista luodeista, särkien hänen kylkiluunsa. Auton takaistuimella istunut 9-vuotias tytär haavoittui myös, mutta lievemmin. Perheen äiti ja tytär vietiin sairaalaan, josta he pääsivät pois tiistaina, mutta äiti joutuu jälkitarkastuksiin sairaalaan. Poliisi epäilee, että ampujia on voinut olla ainakin kaksi.
POLIISI kutsui paikalle helikopterin, joka jatkoi paenneen terroristin etsintöjä poliisin ja IDF:n yksiköiden kanssa. Terroristin epäillään paenneen Idhnan arabikylään, joka julistettiin saarretuksi etsintöjen ajaksi, mutta saarto poistettiin pian.
Sisäisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovitz kävi Shaarei Tzedek sairaalassa Jerusalemissa tapaamassa haavoittunutta äitiä todeten, että hän tunsi murhatun poliisiylitarkastajan hyvin lisäten, että hänen Haddas vaimonsa on luonteeltaan vahva. Baruch Mitzrachi johti poliisin tiedusteluosastoa, ja häntä kutsutaan erityisen taitavaksi erityisalallaan tiedustelussa. Ministeri Aharonovitz vihjaili, ettei murhaaja ollut "yksinäinen susi", vaan että hän kuuluu terrori-järjestöön, joka antoi hänelle aseen, suunnitteli hyökkäyksen ja pakotien. Kaukaa haettu ei liene epäilys, että hän tiesi Mitzrachin automatkasta. Hänen murhansa aiheuttaa suuren loven poliisin erityisjoukkoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179644#.U04UPEBsNDQ Pääministeri Benyamin Netanyahu osoitti syyttävän sormensa suoraan PA:n harjoittamaan kiihotukseen Hebronin lähellä tapahtuneesta poliisiupseerin murhasta. Hän viittasi pitkään jatkuneeseen trendiin PA:n mediassa ja erityisesti TV:ssä julkaistuun Israelin vastaiseen ohjelmistoon, jossa terroristien saadessa surmansa hyökkäyksensä yhteydessä heitä kutsutaan kansan idoleiksi ja sankarillisiksi ritareiksi. PA:n korkea virkailija jopa uskalsi julkisesti tunnustaa, että Allah kokoaa juutalaiset yhteen paikaan, jossa heidät on helpompi massa-murhata, ja Abbas toistaa TV:ssä kehotuksiaan Israelin tuhoamiseksi.
Apulaispuolustusministeri Danny Danon totesi, että on mieletöntä edes puhua 430 terroristin vapauttamiseksi Israelin vankiloista vain saadakseen neuvottelut jatkumaan tai myönnytykseksi Abbasille, joka vastaa siihen kehottamalla murhaamaan juutalaisia. Juutalainen Koti puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett edustaa vieläkin kovempaa linjaa uhaten erota hallituksesta, jos Israelin arabiterroristeja vapautetaan neljännen 26 terroristi-erän yhteydessä. Heihin yhtyvät monet muut Israelin parlamentaarikot.
Hebronin ja Kiryat Arban alueneuvoston puheenjohtaja Malakhi Levinger totesi näin: "Kutsun koko Israelin kansaa tulemaan yhteen ja antamaan todellisen sionistisen vastauksen, vahvistamaan ja tulla vahvistetuiksi juutalaisten patriarkkain ja esiäitien hengessä juhlamielellä ylistääkseen kanssamme uudistetun muinaisen kaupunkimme eri kohteissa, mukaan lukien Rauhan Talo". Hän vakuutti, etteivät murhaajat ja terroristit saa häiritä näkyämme yhteisen polkuamme oikeellisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179650#.U04cVEBsNDQ
4. BARUCH Mitzrachin kollega ja ystävä poliisivoimissa, josta käytetään vain nimimerkkiä Ayin, antoi turvallisuusvirkailijaksi epätavallisen suorasukaisen ja selkeän tuomion "niille yksilöille hallituksessa, jotka ovat tehneet sopimuksen saatanan kanssa", kuten hän sanaili antamatta nimiä, mutta asiayhteydestä voidaan arvioida hänen tarkoittaneen ennen muita oikeusministeri Tzipi Livniä, joka johtaa PA/PLO:n kanssa käytäviä keskusteluja.
HÄN kertoi TV-10 lähetyksessä, että hän ajoi Mitzrahin takana ja joutui läheltä seuraamaan ystävänsä ja kollegansa murhaa ollen lähellä kärsiä saman kohtalon. Hän ei juontajan painostuksesta huolimatta halunnut kertoa yksityiskohtia tapahtumasta, joita hän piti epäoleellisina eikä halunnut häiritä murhan tutkimuksia ja syyllisen etsimistä, vaan palasi aina uudelleen murhan motiiviin. Tämän motiivin murhaajat saivat määrättyjen ministerien tekemästä sopimuksesta saatanan kanssa, hän vakuutti. Tämä on kipeä asia Israelin kansalle, joka joutuu ratkaisemaan oman kantansa usein tarkoituksellisen väärien tai epätäydellisten tietojen perusteella.  
POLIISIUPSEERI Ayin, joka ajoi Mitzrachin ajaman auton takana, sanoo haluavansa pysytellä lastensa suojelemiseksi nimettömänä. Hän sanoi, että hänen autoaan ammuttiin myös, mutta kuulat ohittivat hänet ja hänen autonsa 30 sm:llä. Hän oli vastannut lasten kysymyksiin, että se oli vain autonrengas, joka pamahti.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179654#.U04tMkBsNDQ, http://www.timesofisrael.com/search-continues-for-terrorists-in-fatal-hebron-shooting
ARIELIN poliisit Samariassa estivät puukotusyrityksen Tapuahin risteyksessä. He kiinnittivät huomionsa epätavallisesti käyttäytyvään mieheen mennen esittämään hänelle kysymyksiä. Ruumiintarkastuksessa häneltä löydettiin veitsi. Alustavissa kuulusteluissa hän tunnusti aikoneensa puukottaa IDF:n sotilasta risteyksessä. Hän on kotoisin Beir Fugan arabikylästä.
Hänet vietiin tarkempia kuulusteluja varten. Tämä tapahtui tiistaina, pian sen jälkeen, kun terroristi ampui poliisiupseerin ja haavoitti hänen vaimoaan ja lastaan Hebronin lähellä. Onnistunut terrori-isku selvästi rohkaisee arabeja uusiin yrityksiin, jota PA:n media ja sen johtajat kiihottavat terroristien kunnioittamisella ja ylistyksellä nuorison idoleiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/179645#.U04xSEBsNDQ
5. JERUSALEMIN poliisi avasi Temppelivuoren muslimeille keskiviikkoaamuna, mutta sulki pääsyn kaikilta muilta, sekä israelilaisilta että turisteilta. Vuorelle nousseet useat sadat arabimuslimit alkoivat hyökkäillä poliiseja vastaan sekä kivin että ilotulitusraketein.
Poliisi vastasi siihen käyttäen mellakan hillitsemisvälineitään, jota se on hankkinut käyttöönsä saadakseen mielenosoitukset hajotetuiksi väkivaltaa käyttämättä. Tästä poliisin ja pääasiassa nuorten muslimien välisestä kamppailusta näyttää kehittyvän lähes päivittäinen ilmiö muslimien tullessa entistä rohkeammiksi normaalin poliisipelon hälvetessä ja muslimisaarnaajien kiihotuksen kasvaessa.
Muslimien mukaan 25 musliminuorta haavoittui eriasteisesti yhteen otoissa poliisin kanssa. Muslimien tarkoituksena on päästä tilanteeseen, jossa juutalaisten pääsy Temppelivuorelle estetään kokonaan. Heidän muslimijohtajansa opettavat, että koko Temppelivuori ja siellä olevat moskeijat etupihoineen ja muureineen kuuluvat pyhään kokonaisuuteen, jonne juutalaisten pääsy on kielletty. Täten kielto tulisi koskemaan myös Länsimuuria ja sen edustaa, mutta myöhemmin sitä laajennetaan koskemaan koko Vanhaakaupunkia ja viime kädessä Jerusalemia, ja juutalaisten karkottamista sieltä, kuten Jordania teki miehittäessään Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan halliten niitä 1948 – 1967 aikana. http://www.timesofisrael.com/palestinians-riot-on-temple-mount-injuring-policeman
TZIPI LIVNI tapaa tänään keskiviikkona PA/PLO:n edustajat Martin Indykin valvonnassa pyrkien vielä kerran pelastamaan loppuun kaluamistaan rauhanluista, mitä on jäljellä. Apulaispuolustusministeri Danny Danon kehottaa pääministeriä peruuttamaan joutavan päiväiset keskustelut Hebronin lähellä tapahtuneen poliisin murhan vuoksi. Sitä Netanyahu tuskin tulee tekemään, häneltä puuttuu rohkeutta nousta Obaman tahtoa vastaan. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Deputy-defense-minister-pressures-PM-to-cancel-talks-over-Passover-murder-348618






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021